Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Petr Ševčík na Létě plném hvězd 2015 (+ video)

29. Červenec 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11039 w=615]
Neúprosný stroj času odměřil další rok a je tu opět výstava plyšových hraček na Dražickém náměstí zvaná Léto plné hvězd (letos probíhá jubilejní dvacátý ročník) s charitativním účelem (letos se zaměřuje na děti s Aspergerovým syndromem), kterou již tradičně doprovází vystoupení talentovaných zpěváků a muzikantů, z nichž mnozí prošli talentovými soutěžemi. A právě o těch vám budu stejně jako v minulých letech přinášet reporty. Jediným bývalým účastníkem SuperStar, jehož vystoupení na Létě plném hvězd jsem propásl, je finalista druhé české SuperStar Michael Foret. Vystoupení ostatních bývalých účastníků talentových soutěží si však už ujít nenechám, stejně jako jsem si včera večer nenechal ujít vystoupení nejabonentovitějšího abonenta této výstavy Petra Ševčíka, který svůj již pátý večer na LPH pojal jako kompilaci předchozích čtyř ročníků. Věřte tomu, že tentokrát to byla vskutku belisana…ehm bellissima podívaná.

Petrův koncert měl původně proběhnout už před necelými čtrnácti dny, ale pro nemoc musel být přeložen. I včerejší start se o hodinu opozdil kvůli Petrovým povinnostem v rádiu, to však Petrovi ani v nejmenším nezabránilo v tom, aby divákům naservíroval koncert plný nejen coverů, ale i vlastních písní. Otvírákem koncertu byla píseň Dokonalá z debutového CD Duality, kterou Petr věnoval k narozeninám Elen Barčišové, zaměstnankyni Anaháty. Z tohoto Petrova prvního „miminka“ jsme během večera mohli slyšet především ty anglické kousky jako I Love It, Cause I Want You, Big Big Noise nebo singlovou Pieces Of Me, ke které by natočen zatím jediný (a skutečně bel…lissimo) videoklip.

Nemohlo ovšem chybět ani několik coverů jako například I Don´t Want To Miss A Thing od Aerosmith, Your Song od Eltona Johna (u těchto dvou písní jsem se neubránil srovnání s mou oblíbenkyní Janet Devlin z 8. řady X Factoru UK, jejíž verze byly skutečně bel..bel..bellissimy) nebo gigahit Angels od Robbieho Williamse, při nichž Petr usedl ke klavíru. Do ruky však vzal i kytaru, když si zavzpomínal na své účinkování v SuperStar s Kollerovou baladou Chci zas v tobě spát. Při druhé vzpomínce na SuperStar, kterou nemohlo být nic jiného než Petrův nejtačdaunovitější touchdown This Is The Last Time od Keane, zasedl Petr opět ke klavíru. Stejně jako vloni byl jeho majstrštykem evergreen Easy od Lionela Richieho, při kterém se s kytarou v ruce snažil rozezpívat publikum. V samém závěru pak jako přídavek vystřihnul milostný duet Say Something.

Nakonec jsem si nechal dvě nové písně, které Petr premiérově představil. Ta první Shattered mi nepřišla tak výrazná a zaujala mě na ní hlavně lehčí podobnost refrénu s megahitem Paradise od Coldplay, i když pevně věřím, že tato podobnost je jen a pouze čistě náhodná, Petrovi by se určitě nechtělo platit Chrisovi Martinovi a spol. za autorská práva, protože by to byl vskutku bella sumička. Ovšem druhá píseň I´ve Learned (nebo také The Circle, což je pracovní název) je absolutně jiné kafe. Tento rockovější kousek považuji zatím za vůbec nejlepší Petrův song, což musí uznat i jeho největší „fanynka“, kterou by jistě celý včerejší koncert rozpálil do bel…ehm do běla. Nechyběla ani půl roku stará Be Strong, ke které Petr přešel oslím můstkem z Nedvědových Stánků. Touto písní Petr koncert oficiálně uzavřel (následovaly jen přídavky Big Big Noise a Say Something).

Za poslední dva roky nasbíral Petr možná vůbec nejvíc zkušeností s živým vystupováním díky formaci PartyBand, která je zábavovou frakcí kapely Bůhví. Vystupovaní na soukromých akcích Petrovi ještě více dodalo na pódiové samozřejmosti, díky čemuž můžeme na „záhadného chlapce“ definitivně zapomenout. Pokrok nastal i v repertoáru, o čemž svědčí zvláště píseň I´ve Learned. I když podle Petrových slov by na připravované desce (která by se převážně měla nést v duchu pop-dance) měla být tato píseň spíše výjimkou, podle mého skromného názoru je to styl, kterým by se Petr měl do budoucna ubírat. Petr nezahálí však ani po studijní stránce, letos úspěšně složil bakalářskou zkoušku na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně a chystá se pokračovat v inženýrském studiu, ve kterém mu ze srdce přeji mnoho úspěchů, stejně jako v dalším hudebním rozvoji, o kterém nás na letošním Létě plném hvězd opět přesvědčil.

Zatímco vloni byl Petrův koncert jediným, který jsem z Léta plného hvězd stihnul navštívit, letos je situace naštěstí jiná a dočkáte se hned pěti reportů: už zítra 30.7. se můžete vypravit na vystoupení muzikálového párečku Jana Kříže a Marie Blahynkové, příští týden 6.8. se na vás těší lamač dívčích srdcí Miro Šmajda s kapelou, další týden 14.8. další abonent LPH Ondřej Ruml a 18.8. se můžete těšit na čerstvého držitele ceny Thálie Tomáše Savku a jeho bývalou přítelkyni Markétu Procházkovou. Léto plné hvězd nezapomíná ani na hvězdy z první ligy českého showbyznysu, jakými jsou Monika Absolonová (ta vystoupí 11.8.) nebo Václav Noid Bárta, který celý jubilejní dvacátý ročník uzavře 20.8. (z těchto dvou koncertů se mých reportů bohužel nedočkáte, protože by byly poněkud off-topic). Stejně jako každý rok vám můžu výstavu Léto plné hvězd jen vřele doporučit, protože večery zde strávené jsou velmi příjemné.

Tak přeji bel…bel…bellissimo čtení!

Pro připomenutí atmosféry Petrova koncertu nabízíme pár videí:

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
irena
Reagovat

Ahoj Vlado, moc tě zdravím a dík za report, já letos pořád někde cestuju a koncerty mi nevycházejí. Tak jsem moc ráda za tvé zprávy – jsou bel….bezvadné. Pevně doufám že dorazím aspoň na Ondrův koncert 14.prosince.

2
irena
Reagovat

Oprava – ne prosince, ale srpna! Já už snad i v létě myslím na Vánoce….

3
DJ Vlado
Reagovat

@irena: Ahoj Irenko, taky tě moc zdravím a doufám, že aspoň na Ondrově koncertě se uvidíme. Nejvíc se ale letos těším na koncert Mira, kterého uvidím úplně poprvé, protože jsem jeho koncert zatím vždycky prošvihl :-)

4
Simona
Reagovat

@DJ Vlado: tak tomu věř,že zklamaný nebudeš…Petr byl včera výborný…ale Miro předčí vždy očekávání

5
Patrik
Reagovat

Tak je to jistý Judges house v Uk X factoru 2015 bude živě a bootcamp nebude v Arene ale v londynskem sídle a live show budou zkráceny . Bude tomu nejaky članek ? děkuji

6
Merťas
Reagovat

Díky Patriku, zítra se na to mrknu. ;-)

Přidat komentář