Panáček v reality show

Hotel Paradise 2014: Mor a cholera, napadly mě, páááni + rekap 53

2. Září 2014 | napsal(a): | reality show: Hotel Paradise

Malte je nakažen. Včera zvečera, mor a cholera, zkazily mu spaní. Dnes se s tím musí nějak vyrovnat a v hotelu se budou dít divy. V zdravém těle zdravý duch a …. jak se to vypíná? Večer je sice veliké těšení na sexy kostýmy, ale dojde zas jen na dnu a oubytě – čert už aby tě! Díl 53 dnes

Dnešní díl Hotelu Paradise asi zas zvedne emoce. Začneme cvičením, pokračujeme kadeřnickou estrádou a taky si užijem filmového kouzlíčka. Někomu dneska extra chutnalo, jenže pak se pohoda zvrhne… Na hodnocení jsem zvědavá, nicméně lituju, že neumím dánsky. K tomu co, se v Hotelu děje „dnes“ by se totiž asi velmi hodilo rozumět tomu, co zaznělo v After Dark.

rekap

První morový den začíná v Hotelu celkem klidně. Christian se sice seznámil s tvrdou realitou pobytu bez Malene.

Ale prý v pohodě. Martin též. Místo lahodné dospávky na něj Benjamin zaútočil flaškou od pití a vytáhl jej vzmužit tělo i mysl. Martin se moc nezdráhal, činky tedy asi na rozdíl od Benžího minul, ale běh po schodech a pár dřepů s výskokem si před snídaní dal.

Zatímco společnost u stolu rozvíjí teorie, co bude s tím nakažením, Malte snídá sám ve věži.

Jen co dosnídá už se dozvídá. Má nakazit někoho dalšího tím, že na něj v soukromí nakašle. Hošík se raduje, tím se zachrání. Chutě obléká roušku a startuje za ostatními k snídani. Úkol ale zatají.

Nadia se po snídani tulí a vyzvídá a dobře stylizovanými odpověďmi se od Malteho dozvídá, že ona může být klidná.

Malte ale jako ostříž sleduje situaci a vyhlíží, koho by … První pokus nakašlat Christianovi se nezdařil, Malte si vybral blbý dveře a tak se minuli a pak už Malte nesnažil. To když se na wc vydal Henrik, to už si oběť utéct nenechal a za pomoci malého filmového kouzlíčka na něj kýchnul půl prachárny.
Malte se raduje, Henrik je nenadšený, že musí na solo a Laura zjištění, že teď by mohla být ohrožena i ona, musí rozchodit. Oběd už si dávají hoši společně ve vaně.

Co s načatým dnem? V té nudě alespoň morově postrašit děvčata. Ty totiž mají panický strach, aby se taky nenakazily. Jak se nákaza přenáší, totiž Henrik předtím neprozřetelně prozradil (české titulky to minuly) a tak se teď všichni drží pospolu a holky spolu chodí i na záchod. Nadia si ovšem neodpustila poznámku na Sandinu adresu. Je prý strašlivě paranoidní.

Situace se ale uklidnila a hotelové osazenstvo se nudí. Čas tráví většina poleháváním na lehátkách u bazénu. Laura je ovšem nespokojena, protože přes roušku se nemůže s Maltem dostatečně ocucávat a bez pravidelného líbání je pro ni život skoro nesnesitelný. Proč Malte nenakazil ji, mohli by spolu spát.

Martin využívá čas k sebezušlechtění. Nathali je tam prý teď jediná, kdo vládne kadeřnickými nástroji a on by chtěl na hlavě o něco jiný model. Kvality kadeřnice ukazuje hned od začátku. Jak se to zapíná? A začíná obvyklé představení. Martin chce vystříhat po stranách a vzadu od spoda nahoru. Na takový účes však princezna není zvyklá, je to neobvykle obtížné, ale ona se s tím popere.

Jak se to vypíná? Jsi spokojený? Martin se prohlíží v zrcadle a …
Tak ještě úprava nůžkami a trocha salátové „sebekritiky“
(přiznávám bez mučení, že kdykoliv Princeznu Lociku jen zahlédnu, řítím se ze židle s výkřikem Božínku to je ale Krááááva)

Už je ale večeře a bez Henrika je prý o mnoho klidnější. Sandy dokonce nikdy dřív tak nechutnala. Večeře je ale též okamžikem, kdy se roznáší dopisy. Bude nemocniční párty a smí tam i nemocní.

Osazenstvo je nadšené a těší se na sexy kostýmy. Fasují ale jen bílá trička a kraťasy – mají být za pacienty anebo lapiduchy. Kluci se alespoň snaží pomocí flastrů a obvazů dodat kostýmům nějakou komičnost, holky ale přesně tak, jak zhodnotil Christian vůbec nemají fantazii a smysl pro humor a končí u pláče, že bez „kozy ven“ budou jen za volejbalové družstvo.

U baru je čekají drinky v stříkačkách a obvyklá porce tance. Jen co hudba utichne, zábava upadá a panuje čím dál víc obvyklá nuda.

Christian má stále pifku na Sandy a když je s holkama taková nuda, tak se ji rozhodl využít na další kolo vzájmené přestřelky kdo je nudnější, kdo se umí akorát hádat atd. Děvčata ale o konfrontaci nestojí a Laura se dokonce přesunula smutnit nad chováním kluků na schody. Chudáček čumáček je kvůli hádání kluků na vedlejší koleji a připadá si tááák samotinká.


Dívčí dotčené pištění na Christiana se nelíbí Henrikovi (taky bych z toho asi zcepeněla) a pouští se do vrchní pišťuchy Nadii, proč se Christianem pořád tak hádají. Pišťucha piští
a reaguje přesně tak jak všechny uražené pišťuchy . Dej mi pokoj, už tě nechci poslouchat, jsi ten největší blbec jakého znám.

Henrik se ale bohužel podobnými reakcemi rád baví. Když s ostatními nejde nic jiného, tak si alespoň vyzkouší, kam až s tím popichováním může zajít. A tak se trefuje do Martina narážkami na jeho vzdělání a Sandy schytává od Christiana posměšky za to jak je povrchní, jednoduchá a jen se tam válí.

Obojí končí přesně tak, jak se dalo předpokládat: Sklapni, nechci se s tebou už bavit. Christian s Henrikem jsou blbečci a oni jsou ponižovaní chudáčci. A tím dnes končíme.

Totiž pardon, ještě jedno bratrskosesterské objetí.

Zaplať bůh, že v příštím díle nás zas čeká nějaká zábava a vzrušo.

Dodatek

Jak už jsem naznačila v rámci upoutávky, tenhle díl opět zamával dánským diváctvem. Henrik s Christiánem v komentářích dostali strašlivě nafrak. Zvláště některé divačky byly zcela perplex, co si to hoši dovolili a neváhaly znovu šermovat oblíbeným termínem šikana – vylučte je. Je pravda, že nás zřejmě o část lekrace připravily řídké titulky, ale i z reakcí dotčených se zdá, že diváctvo přece jen hodně podlehlo hysterii.

Sandy se pro tisk i na svém blogu sice vyjádřila dost dotčeně a otráveně, ale i z těchto vyjádření plyne, že si uvědomovala, že jde o součást taktiky a že si na to zčásti naběhla sama. Navíc přiznává, že se s podobným povrchním hodnocením setkává často. Martinových reakcí k téhle situaci je jen minimum, ale zdá se, že Martinovo sebevědomí má v téhle oblasti skutečně slabší místo a že i přes předstíraný klid to bral velmi konfrontačně.

Henrik se v tisku k aféře vyjádřil jen krátce, ale TV3 s ním na toto téma natočila rozhovor již v Mexiku (pro After Dark) a posléze i další pár dnů před odvysíláním. Drobný problém byl v tom, že oba byly prezentovány jen na webu a velká část diváctva je neviděla. Co tam přesně zaznělo bohužel taky nevím. Vím jen, že Henrik mluvil o tom, že má rád filozofování a diskuze, a že jej nebaví, jen bezduché povrchní plácání. Byl si vědom, že může působit povýšeně, ale rozhodl se využít ostrých diskusí a popichování v rámci své taktiky k znervóznění protihráčů i ovlivnění přihlížejících. Podle toho, co se k tomu objevilo v tisku, to bylo vše mířené především jako provokace na Malteho, který spolu s Nadiou podle Henrikova názoru praktikovali Dannyho proradný způsob hry.

No nutno dodat, že vzhledem k hotelovému „materiálu“ i „materiálu“ u obrazovek, to asi nebyla zrovna nejchytřejší taktika. Názor si udělejte každý sám. Já za sebe s tímhle konkrétním chováním kluků na rozdíl od nedávného „kartového“ nemám problém. Nejen, že stačilo, aby se postižení uměli brát méně vážně a dokázali smeč s humorem vrátit, ale také si všímám jaké prostředky používají vůči protistraně oni. Malteho otázka na Malene, které jak Sandy, tak Martin nadšeně tleskali, mi přišla podstatně urážlivější.

Zdroj obrázků: TV3, TV3/PrimaPlay

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Hotel Paradise

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Baruš
Reagovat

Dneska to teda ale byla nuda… :(

2
okkvp
Reagovat

@Baruš: jojo, taky jsem od zápletky s morem čekala mnohem víc, na zábavu si musíme počkat do čtvrtka

3
Melek
Reagovat

Tak nevím, kde dělá Mille chybu, ale dnes už ji za holku napovažovaly ani naše překladatelky. Dvakrát šel někdo k Millemu ;)

4
Baruš
Reagovat

Okkvp: taky jsem si všimla :) Chudák Mille, tý se celkově nějak nezadařilo. A dorazil to Christian…“ráno se probudím a je tam Eskymák“ :)

5
okkvp
Reagovat

@Baruš: to byl jeden z mála momentů, kdy jsem se smála. I díky tomu, že znám tuhle fotku:
http://photos-g.ak.instagram.com/hphotos-ak-xap1/925857_581054758673886_1950586999_n.jpg

6
Johana
Reagovat

Bilance včerejšího dílu – jeden nakažený Henrik a jeden z mnoha dětinských útoků Christiana na Sandy.
Je mi záhadou, proč se Christian tak hloupě a dost vulgárně chová k Sandy, když mu Malenu vlastně vyřadil Martin. Nebaví mě a přála bych si, aby ho co nejdřív vyřadil právě Eskymák Mille.
Jinak jsem taky čekala po tom napínavém začátku se záhadnou nosatou postavou v černém, že zápletka s nákazou bude mít rychlejší spád, ale třeba to ještě nabere grády…

7
okkvp
Reagovat

@Johana: Asi si pleteš Martina s Benjaminem. Christian se sice v Sandy plete, ale upřímně – tak plastikově vypadající a pojevující se osoba laciností (ve smyslu povrchností a jednoduchostí) skutečně velmi zavání.
K pochopení proč se Christian opírá zrovna do Sandy – nevím zda ti neuniklo, že se před nedávnem o Sandy hrálo (ke komu se přikloní, když ji její skupina házela přes plot) a že počátek hlavní pifky se odehrál právě tam, když si Sandy přes všechno znovu vybrala Martina.

8
Evik
Reagovat

No, Krestan a kral bazenu by po te zlute karte meli nafasovat i zakaz popijeni alkoholu na party… Ti dva rozhodne nemaji veselou opicku… A taky je zajimave, ze kdyz jsou na to tazani ve zpovednici, nemaji problem sve chovani vysvetlit a (i pred sebou) obhajovat, a neprijde jim na tom nic spatneho… Ja vim, ze to neni zadna valeci dovolena, ale slusny napor na nervy, ale uz je to pomerne dost za hranici…

Pan Stavebnina s rouskou pobavil, kdyz ze sebe odmotal sestru Nadiu, a zrejme pred dalsim pouzitim ji strcil do pracky, a v mziku uz se ozuzlaval i pres nakazu a rousku s cumackem… Je to karakterni mlady muz, zejo….

Benjamin jako by tam ani nebyl…. Asi mocne hraje nekde v kuloarech… :o)

Jsem zvedava, kdo se vyklube z nosace… Dle vysky a sirky usuzuji, ze nejaka slecna… I kdyz, Bekim taky nebyl zadny Arnold, ze… ;o)

9
Johana
Reagovat

@okkvp: ano, myslela jsem Benjamina.

Souvislosti, kdy kdo získal na někoho pifku, mi pomalu, ale jistě, začínají tím primáckým natahováním unikat. To aby si jeden dělal poznámky…

Stejně si myslím, že Christian je slabší jedinec bez vlastního názoru, značně ovlivněn Malenou – a když ona měla na Sandy averzi, tak on v tom musí vehementně pokračovat. No a když dojdou argumenty, přijdou vhod urážky.

Nechci Sandy obhajovat, ale uměle tam snad nevypadá jenom Mille a v povrchnosti mezi paradajkami je v průměru :-)

10
Melek
Reagovat

A Lauřino IQ se pomalu ale jistě propadá do záporných čísel. Minule po párování prohlašovala, jak pochopila, že u Malteho je na vedlejší kolej,i a teď už si zase myslí, že se jí podaří přehodit výhybku. Je mi to docela líto, protože z principu mi není sympatický nikdo z tábora Nadii, velké naděje jsem vkládala do Malene a teď si nějak nemůžu najít favoritku :D

11
Blabla
Reagovat

@Melek: souhlasím…ale na její obranu, být tam s nimi, tak si myslím, že naše IQ budou také upadat :D

okkvp: u Eskymáka po ránu jsem se taky nasmála a to bylo opravdu asi jedinkrát za celý díl…jinak nuda a to Henrickovo prezidentské navážení do ostatních mě už také těžce nudí…začínám ho vidět jako fakt nabubřelé…ale možná ho tam ty lidi fakt tak vytáčí, že si nedá pomoct :D to zase chápu :-))

12
okkvp
Reagovat

rekap s dodatkem informací o reakcích diváctva i aktérů v článku

13
Ananas
Reagovat

Tak jestli jsme si mysleli, že Laura konečně prozřela a pochopila, jaké jsou její šance s Malťákem…hahaha!
I když přiznejme si, v jejím věku si mnohá z nás myslela, že tulením a vtíráním si lze kluka získat či dokonce udržet:-)))
Nadšeně jsem souhlasila s Christianovým názorem na přístup děvčat ke kostýmů-děsně seksí, děsně mejkapu a humor žádný.
Chlapci coby pacienti byli kouzelní.
Pak mne ovšem dostal jeho a Henrikův „humor“. Ale nakonec je mi kupodivu sympatičtější jeho zdůvodnění „protože Sandy je kráva“ než Henrikovo „rád diskutuji“.

14
Johana
Reagovat

@Ananas: kdyby Sandy byla jenom kráva na dovolené, ale podle Christiana je i laciná…já bych proto radši Henrikovu diskuzi. I když on si určitě myslí svoje, do očí to holce nevmete.

Na dívčinách je krásně vidět, jak oblečení ovlivňuje jejich schopnost bavit se. Seniorský a pacientský ohoz nebyl sexi, na náladě nepřidal a párty se nevyvedla. Bláhově jsem čekala, zda některá nahodí ty plenkové kalhotky :-)
A Laura už nám taky nelomí jednu tequilu za druhou.

15
Ananas
Reagovat

@Johana:
Já vím, ale mluví v afektu. Kdežto Henrik se tím jen baví. Tedy imho:-))

16
Andrea
Reagovat

Asi mi to uniklo, ale předvedl někdy Henrik něco skutečně duchaplného, kdyžpořád tvrdí, že tak rád diskutuje smysluplně? Mně připadá, že nedělá nic jiného, než že o tom stále hovoří, ale něco úžasného duchaplného jsme od něj neslyšela. Ale sebevědomí má na rozdávání, to jo. A provokovat také umí. Jen moc nezná míru. To rejpání do Martina (ať je jaký chce) ohledně vzdělání bylo hloupé.

17
Carol
Reagovat

Andreo, já osobně taky Henrika moc nemusím, ale zase musíš to brát i tak, že to hodně sestřihávají, takže se tam možná tolik neprojeví, že má i nějaké znalosti nebo prostě používá hlavu. Upřímně, kdyby tam třeba mluvil o něčem duchaplnějším, tak si myslím, že to tam ani do tý telky nedaj, pze by to třičtvrtě lidí, co se na to koukají opravdu nezajímalo. Jinak souhlasím, že bylo fakt trapný, jak se navážel do Martina.

18
Ananas
Reagovat

@Carol:
Sestříhávají všechny. A skutečně duchaplní lidé o své duchaplnosti obvykle hlasitě nevykřikují.

Přidat komentář