Panáček v reality show

Hotel Paradise 2014: Kdo se projde po červeném koberci? – poslední rekap

6. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: Hotel Paradise

To co už vypadalo skoro nemožné, je tady. I Česko se dnes večer dočká dánského finále Hotelu Paradise série 10. Čtyři finalisté budou mít náročný den. Nejdřív se budou třást hrůzou zda je nečeká ještě nějaký štábní twist. Dánské diváctvo se třáslo s nimi, to ovšem s obrovskou nadějí a žádostivostí. Další průběh je jistý, nejdříve se budou finalisté zpovídat osmi svým méně úspěšným kolegům a pak si prožijí nervy, úlevu, radostné překvapení i zklamání při hlasování Jury o to, kdo zvítězí. Vítězové budou stoprocentně dva. Budou i oba bohatí? Dívejte se DNES.

Finálový den se odehrál v Mexiku cca v druhém prosincovém týdnu roku 2013. Hádanka, kteří dva z 37 hráčů, kteří prošli hotelem, se stali vítězi pro diváky došla rozluštění až 29. Května 2014 pozdě večer. (tedy pokud nepočítáme část, která to díky portálu viaplay mohla vidět o pár hodin dřív). Všichni zúčastnění to museli tudíž dlouhé měsíce pečlivě tajit. Na rozdíl od trapasu švédské řady, kdy to předem zveřejnil náš milý Kapříček, se to dánům dařilo. Pravda, Henrik to v jednom rozhovoru předem taky málem propíchl, ale opravdu jen málem a nikdo si toho nevšiml.

29. května se také poprvé skutečně slavilo a konečně se rozdávaly i šeky. Finálová párty s projekcí 72. dílu se konala v PARK Nightclub v Kodani, pozvaní byli všichni účastníci i každý, kdo v dánském světě RS něco znamená. Chyběla tam ale Rikke, která v té době už byla zaneprázdněna někde úplně jinde a tak poslala jen předem natočené pozdravné video. TV3 ve sdružení s několika videoplatformami místního bulváru z velkolepé akce přenášela na webu živě různé rozhovory. Takhle nějak to tam vypadalo.

Tak jsme došli, baby – Rekap 72

Po bouřlivém večeru je ráno posledního dne. Je to neuvěřitelné, zvlášť pro nás, české diváky.
Ráno plné štěstí a nadějí.

A taky drobných závistí. Pro kapříka například. Christian je zas přešlý z obav o Malene, to před tím si ale pamatuje jen mlhavě. Malte zřejmě zas zařadil jednu ze svých výchovných metod – trpí a nemluví. Nechovala se k němu hezky (a nehodí se mu to náhodou tak trochu do krámu???) Laura tuší, že je po všem. Už ale běží pikolík.

„Drahá poroto, je čas na obřad plný kritiky“, tedy tak zvaná grilovačka.
Kdo by se divil, že se radují i ti, jež čeká nepříjemná chvilka, tak vážení, je to prosté jak facka. Tímto jsou pryč veškeré pochyby, že by mohla nastat ještě nějaká nečekaná překážka. Diváctvo se málo modlilo, twist, který by ještě mohl úroveň finále ovlivnit, nebude. (věčná škoda) Porota se ovšem samozřejmě těší víc. Vychutnat si je, je totiž pro tento den v Dánsku heslem už 10. Let.

(poznámka autora – pozor na závadné titulky – Henrik například o Slaďourovi vůbec nemluvil)

Teď už radost střídají zase obavy. Finalisté půjdou s hlavou na špalek. V porotě je přece Henrik a Christian a ti jim zatopí. Potřebují to ale zvládnout. Mille se vyjádřila, že grilovačka je to nejhorší, co si mohli přát.
(No, já nevím, jestli se koukala na předchozí ročníky, ona bývá stejně ostrá i Pandora a ještě tam hrozí ten zákeřný twist) A pak nám předvádí, že je fakt úplně mimo, i když tedy ví, že to nejde. Vybírat vítěze jen finalisti mezi sebou??? (ty by ses snad, kočičko, finále dobrovolně vzdala???)

Sandy je taky nervózní, má obavy z toho, že porota to bude vidět, stejně jako jí včera říkal Henrik. Martin se ale ničeho nebojí. Mohou se prý zeptat, na co chtějí.

Rikke už je na terase a vítá finalisty i porotu. Oznamuje jim, co se Malene stalo (viz info v minulém rekapu, když se dámy překladatelky nenamáhaly) a že tedy dnes nebude součástí poroty.
hp2014-72-d1
Sandy, z koho máš největší strach, začíná Rikke jako obvykle. Samozřejmě že čeká nejvíc otázek od Henrika. Martin opakuje svou dnešní mantru, dokážu se obhájit, ať se ptají na cokoliv. Mille čeká spoustu otázek a Prcek se na ně přímo těší. Jen se uvidí, jestli na ně dokáže odpovědět.

Tož fajn, jsi právě na řadě, Balsleve.
Henrik je taky na řadě. Zasloužíš si to, za pouhé 4 týdny? Jsi nejslabší, jen jsi proplouval, protože pro ostatní jsi nebyl žádná hrozba. Prckovi se původní úsměv trochu rozplynul, Henrik je jednoznačně na válečné stezce. …
hp2014-72d2
No musel se přece nejdřív zařadit, když přišel tak pozdě, ne, ale chtěl se stát silným hráčem. … Tak jsi hoden finále, nebo ne? Jasně, vždyť vyřadil silné hráče. A má šanci i vedle Martina. (Henrikovi zatím běží hlavou, že je to fakt pech, že měl být ve finále on) Pak ale na další otázku bez rozpaků přiznává, že ne vždy se rozhodl správně. Od Henrika si za takhle podanou obhajobu v duchu vysloužil pochvalu.

Kdo bude další… tak třeba teď ty Martine.
A zas je to Henrik, kdo se první ptá. Myslíš, že jsi hrál takticky? Ano. Ale když přišla Nadia, tak to moc nevyšlo, ne? (tehdy chtěl Sandy za Nadiu vyměnit, ale nedošlo k tomu, protože zvláštní párování, nicméně to znamenalo, že Sandy zachraňovala Simonu a vypadla Amanda a o týden později se to víceméně opakovalo, což odstonal vlastně Thomas) . Martin souhlasí. Henrik jej však nenechá vydechnout. Měl jsi někdy na Sandy takový dopal, že jsi ji chtěl doopravdy vyměnit? Martin zakoktal do šířky, Henrik ale trvá na kategorické odpovědi, ano nebo ne? Jakési ne sice padlo, ale opravdu hodně zaniklo. Byl bys tam, kde jsi? Doufejme. Se Sandy došel až do finále, tak to nakonec dopadlo dobře.
Otázku má i Laura. Sandy si tě vybrala jako vstupenku do hry, co ty na to? Laura pod Sandinu slupku nepronikla, má ji za hlupku, ale Martinovi vyčítá, že jí využil. Ten přiznává, že ji na začátku trochu podcenil, ale pak změnil názor. Christian má také otázku k Sandy. Tomu zas leží v žaludku, že se jen vezla. Myslíš, že s ní vyhraješ?

Třetí grilovanou je Mille.
Tentokrát je nejrychlejší Benjamin. Přispěla jsi i něčím jiným než zvednutou rukou?
hp2014-72-d3
Mille se trošku vrtí, ale přiznává, že se v prvních týdnech jen vezla, ale pak dala Henrikovi lebku a ukázala kde stojí. Benží je nespokojený, to není odpověď na jeho otázku a Mille už opět asi lehce zvyšuje teplotu. Nehrála jsi přece vůbec takticky. Jsem přišla pozdě, ale teď jsem tady. Když se ale Henrik přímo zeptal, zda se jen vezla, tak si vzpomněla na své předsevzetí o upřímnosti a kývla, že jo.

Sandy zůstala na konec.
Na tu se rozjel Christian. Pořád dovolenka? Ne, na začátku ano, ale pak se rozkoukala a od té doby hraje. Se skupinou? Zní doplňující otázka. Sledovala jsem hru. Christianovi to ale pořád vrtá, její způsob hry nechápe. A rozhodl se jí provokovat . Preferuješ tedy opékání na slunci? No tento vtip se imho moc nepovedl, tady bude na konci zákonitě jen jeden za blbce a nemá na sobě hnědomodře strakaté šaty. A taky to tak dopadlo, když nerozezná nadsázku. Ne každou větu myslela vážně, občas vtipkovala, blba a hrála divadýlko.
Lauru Sandino vezení se, taky zajímá a má kliku, že její ksichtíky ze zpovědky kolegové viděli až s několikaměsíčním zpožděním … (kua diblíku prober se, až takhle pitomá přece nejseš) Odpověď dostává podobnou jako před tím.

Grilovačka končí. Na příští štaci se už bude hlasovat.
Než se k tomu dostanem, na pokojích se samozřejmě objevují otázky. Jak myslíš, že to dopadlo? Nakonec se nezávisle na sobě shodují, že snad dobře. Mille se domnívá, že od Kapsera mají zřejmě hlas. Víc už ale nezmůžou.

Finále

Okamžik O je tady. Dnes poprvé v historii by mohla vyjít remíza, protože chybí Malene. (by mi fakt zajímalo, co by se dělo)

1. Mortyša Prcek s jejím hlasem prý moc nepočítá.Pomalým krokem došla až na úroveň židliček finalistů a pak zahnula vlevo.
Důvod: Přišli s prckem skoro společně a od začátku byli pár (na základě přívlastků nejnudnější) a to, že by měli vyhrát služebně zasloužilejší je podle ní nesmysl

2. Nathali Mille lehce doufá, byla Prckova partnerka a spolu si plácli na doživotní kamarádění. Martin také doufá. Líbí se mu. Natálka míří k Martinovi a Sandy
Důvod: Rozhodla se po grilovačce, jsou to fajn lidi, má je ráda. (s Martinem včera líbačka, Sandy je její největší kámoška)

3. Malte S jeho hlasem Martin počítá nejvíc. Malte se nerozhoduje podle délky pobytu, ale podle toho, kdo má víc zásluh, projevil víc aktivity. Raduje se Martin a Sandy
Důvod: Drží slovo. Líbí se mu jejich styl hry a zaslouží si to nejvíc

4. Benjamin Pro Martina záhada. Prcek doufá. Prý se mu rozhodovalo těžce, protože oba páry mají podle něj spoustu špatných stránek. Mille je rozhořčena, co to jako znanemá, to jim to nepřeje?
Benjamin napínal, kličku udělal až za zády čekajících, ale klička to byla vlevo.
Důvod: Balslev si zaslouží vyhrát, vidí v něm trochu sám sebe.

5. Henrik Mille, jen jej viděla, už jí prý bylo jasné, že podpoří konkurenci. Henrik, ale zamířil k nim, což jí vytlačilo slzičku do oka.
Důvod: Rozhodl se na základě grilovačky. Mille s Prckem byli upřímní.

Skóre je 3:2 pro Mille s Balslevem. Nervík?

6. Kapser Na každé straně má prý jednoho, kterého podporoval. Prcek se mračí, Mille povzbudivě usmívá, Sandy vypadá roztřeseně. Ideální by bylo, kdyby byl pár Martin a Mille. Jenže není, a tudíž je to Martin se Sandy. Mille vypadá opařeně.
Důvod: Mille by si zasloužila vyhrát, ale má vedle sebe Balsleva. Sandy se k Martinovi hodí víc

Martin je šťastný, spočítal si, že už nemohou prohrát.

7. Christian Mille prý popadla chuť mu podrazit nohy ještě než došel k Rikke, protože je na ni asi naštvaný za to vyhození. Tím si může být jistá. Christian podpořil Martina.
Důvod: Oba páry si zaslouží vyhrát, ale Mille jej vyhodila.
Jo, holka tak to chodí, nikdo jiný v tak přímo konfrontační pozici vůči někomu z finalistů letos není a tudíž se jen těžko porovnává.

8. Laura Právo posledního hlasu a zásadního rozhodnutí připadl Lauře. Buď vyhraje Martin nebo bude plichta. Dá se její rozhodnutí předem odhadnout? Podle jejích vyjádření ve hře i při grilovačce možná těžko, ale Laura ze svého pohledu vidí jako plážáky na jedné straně dva a na druhé jen jednu, přičemž kdo si všímal i drobných náznaků během hry to má lehčí. Sandy je jako člověk Lauře bližší.
Vybrala si pravou dvojici.
hp2014-72-d4
Důvod: Martin se Sandy jsou tam jako pár spolu déle.

10. ročník dánského Hotelu Paradise má své vítěze. Jsou jimi Martin a Sandy

Mille a Balslev se na červený koberec nepodívají a jejich cesta hrou tímhle končí.

Drahá, toho trpaslíka sis přece vybrala naprosto úplně sama. Tři normálně vzrostlé a mnohem nadějnější sis před tím vyházela.

Finálový večer ale ještě nekončí. Na vítězný pár čeká zkouška důvěry.
Ještě než se na červený koberec Martin se Sandy dostanou, mají čas si spolu promluvit.
Oba se samozřejmě radují. Martin si pochvaluje, že Sandy věří, že by test nechtěl dělat s nikým jiným. Sandy se sice zasnila, jaké by to bylo moře radosti, kdyby měla celou částku sama, ale když Martin navrhuje dělení, neváhá. Tak to bude prima.

Velké finále aneb Zkouška důvěry začíná

K bazénu Rikke přivádí vyfintěnou porotu i poražené finalisty. Mille z pod společenských šatů vylézá podprda a Rikkin model se taky nijak extra nepovedl. Pak už ale přichází vítězný pár a já docházím k závěru, že Sandy má nějakou oční vadu, anebo musí mít v genech negramotnou tlustou karibskou černošku. Ntk, ta má pecku


Nicméně k testu. Začne se na částce 50 tisíc Dk, po minutě na rozhodnutí bude zvýšena na 100 tis a budou moci popojít na příslušné políčko. Pokud postoupí, budou hrát o maximální částku 500 tis. Stejně to bude probíhat i dál – na rozhodnutí na každém postupovém poli mají jednu minutu. Ten kdo upustí svou kouli částku získá, druhý nedostane nic a hra končí. Pokud oba donesou kouli až na poslední políčko koberce, podělí se o maximální částku rovným dílem, tzn každý získá 250.tis DK.

Je to jasné, tak miláčkové postavte se na značky.

Sandy i Martin odcházejí na nejvzdálenější konce koberce, berou do rukou zlatě třpytivé koule a odpočítávání v bitvě nervů a svědomí začíná.

Přihlížející porota se povzbudivě usmívá. Sandy doufá, že vydrží a podělí se, bylo by to tak fajn i spravedlivé. Martin jde hlavou, že by bylo fajn, kdyby to vyšlo, prošli společně přece už hodně situacemi.

100 tis. ….Sandy se při pohledu na Martina usmívá a vesele kroutí očima. Zdá se jí, že mu může věřit a myslí si, že jsou opravdu schopni se podělit. Žertovné posunky jí kolega oplácí ve snaze ubezpečit v důvěře.

150 tis. ….Je to hodně peněž, ale 250 tis je víc. Porota už je lehce napjatá.

200 tis. ….Pro Martina je už taková částka naprosto absurdní. Hodně peněz je to i pro Sandy.
Přihlížející křoví už finalisty začíná zkoumavě, ale s úsměvem pozorovat. Do hlav jim nevidí a tak zbývá odhadovat podle toho, co vidí a co si o nich myslí.

250 tis. ….Martin na Sandy volá „Půlka“ Sandy kroutí pusou – Není pravý čas svou kouli upustit? Ale bylo by hezký, kdybychom se podělili a tak si ji stále drží a tiskne k břichu. Martin se šťastně usmívá.
V porotě už to šumí. Je to spousta peněz a stály by za hřích. Henrik si myslí, že cokoliv pod 300 nemá cenu. A protože je škodolibý vtipálek, tak ve zpovědce dodává – je to nuda, někdo by to měl pustit, aby jeden zbyl bez peněz.

300. tis. ….Teď už to prý začne být zajímavý, prohodil Kasper a ostatní souhlasí.
Sandy si odfukuje a vyvaluje oči, kroutí hlavou, doprovází to ale úsměvem. Věří, že dojdou až do konce. Martin se také stále usmívá. Hlavou mu běží, že je to víc, než by měl při dělení. Ta koule je prý dost těžká a on si teď na ní poklepává prstíčky.
Sandy zakýve hlavou do strany, Martin nahoru dolu a …

Koule se před jeho nohama rozlétá na tisíc střepů.

Porotci jako jeden muž překvapením vykvikli.Sandy asi nemohla. Fúha.
hp2014-72-d5

Martin měl v očích jen „na mě nemáš“

V Sandině křečovitém úsměvu je všecko. Překvapení, spousty zklamání, i červíček zlosti, ale ze všeho nejvíc je tam stud z ponížení.

Martin má prý trochu špatné svědomí, ale všichni prý vědí, o čem ta hra je.
Sandy mu chválí hru, ale tím u ní Martin skončil, veškerá důvěra je pryč. Neříkali jsme si že, že se podělíme? Martin klopí oči a pak odpovídá, že jí nevěřil.

Následují trochu prkenně znějící gratulace jak od poroty, tak od Sandy. Bohatý vítěz je nadšený, chudá vítězka zklamaná a zhnusená. Porota si to přebírá zřejmě podle osobních citů k vítězům.

Z Rikkiných úst zní dvě nejdůležitější věty. Sandy a Martine, jste vítězi tohoto ročníku Hotelu Paradise. Martin, však upustil kouli a tak vyhrál 300.000,-DK (po zdanění cca 183.tis DK)
A pak už se spouští ohňostroj, tleská, objímá a hromadně připíjí a pak už je vysílání HP definitivně šmytec.
hp2017-72-d6

Je spravedlivé, že je bohatší ten, který ve svého partnera nevěřil a zklamal jej?


Není.
Jenže tahle hra není pohádka, která musí mít šťastný konec, takhle jsou nastavena její pravidla. Je to přece reality show, která názorně ukazuje i drsnou realitu života, kde také často vítězí drzé čelo i zlo nad dobrem.

Martin poté, co pustil svou kouli řekl, že přece všichni ví o čem tahle hra je. Jenže to vypadá, že v tom má trochu zmatek on sám. Hra, o které mluvil, skončila pár hodin před tím dole na ceremoniálním place vyhlášením vítězů.

Test důvěry je jen prémiovou zábavnou zkouškou nervů prověřovaného páru, byť se mu občas říká Velké finále. Má všem názorně dokázat, jestli si pár důvěřuje nebo ne. O ničem jiném to není. Pokud obstojí, spravedlivě se o prémii rozdělí. Pokud neobstojí, bere jeden (aktuální) všechno a druhý utře pysk. Vítězství je tu ale jen relativní.

Možná vás proto nepřekvapím, že Martina nemíním odsuzovat a Sandy nemíním ani litovat, ani chválit.

Martin vyhrál peníze, protože Sandy ukolébal v pocitu, že mu může věřit. Sandy udělala chybu, protože mu věřila, aniž vzala v úvahu, jak se k ní i ostatním Martin celou dobu choval a co jí říkal. Na tom koberci špatně četla jeho mimiku. Ovšem i ona mu dávala signály, které mohl číst přesně opačně, než je ona vykládá. Nebyla dost ostražitá, aby správně zareagovala v momentě, kdy Martin začal kývat hlavou, že kouli pustí. Kdyby se svou v ten moment silou práskla, padala by rychleji.

Martin vyhrál peníze, ale ztratil Sandinu důvěru a většinu jejích sympatií. Sandy jej sice snese, ale podle jejích slov po finále, je pro ni jen kolega. Část svého morálního kreditu prohrál i u svých dalších kolegů a kolegyň. Nejvíc ale prohrál u diváků. Zklamal obrovskou část diváctva v Dánsku a evidentně i tady. Nestal se, a zřejmě už nikdy se nestane, obdivovaným ani uznávaným. Pokud se nemíní v životě na nějakou obecnější podporu spoléhat, tak mu to, pravda, může být zcela upr. Potleskem diváctva se dluhy ani tetováž přes celý záda nezaplatí. A ještě mu prý zbylo.

Sandy odešla z finálového večírku bez šeku, ale Martinova soutěživost a hamižnost ji vynesla u diváků do nebes. Kdyby se dělili, tak se tak vysoké úcty a oblíbenosti, ani zdaleka nedočkala. Naopak by jí byla zůstala nálepka té, co se Hotelem úspěšně proslunila. A Sandy tohoto svého morálního vítězství využívá. Pomohlo jí k obrovské návštěvnosti jejího blogu, pomáhá jí v různých kampaních, pomocí nichž si vydělává, dostává se jí zájmu médií. Například specializovaný zpravodajský portál Realityportálen přebírá část jejích textů z blogu. Těch Martinových 300 táců sice bude honit asi podstatně déle, ale cestu k tomu má otevřenou solidně.

Vyhráli oba, jen každý něco jiného.

A navíc, kdoví, co by se bylo dělo o krok později….

Tímto končí rekapy, ale články k téhle sérii Hotelu Paradise ještě ne. Ještě je toho hodně k probrání. Budu ráda, když vydržíte.

Zdroj obrázků: TV3, Nadialinevonbach.com,

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Hotel Paradise

Diskuze k článku

Počet komentářů: 82
1
Blabla
Reagovat

musím přiznat, že žádné překvapení…v žádném ohledu…celkem nuda…:-) dál raději nebudu zatím nic říkat, dokud se ostatní nemrknou :-)

2
okkvp
Reagovat

@Blabla: no vidiš, a dánské publikum bylo auf a zvedla se vlna veliká ;-)

3
Prochor
Reagovat

Henrik nezklamal – zase nic nepochopil.
Martin mně zklamal jenom v tom, že neudělal ještě jeden krok než kouli pustil. Když už využít partnerku, tak pořádně. Jinak jak už jsem napsal – jeho taktika byla až na ten konec téměř bezchybná. Mohl mít o 100 litrů víc. O tom tahle hra je.

4
Blabla
Reagovat

@okkvp: ježiš, teď budu napnutá jak kšandy na Tvé poznatky ze zahraničí!!!! :D sakva…už se těším, jak tam reagovali a co dělají hotelníci teď :-) chudera Malene…to jsem netušila, že to bylo tak hrozné…chjo….
no a zajímalo by mě co zbytek!! :-) co řekli doma finalistům a co dělají :-) na to jsem víc natěšená, než na tento final večer :D

5
okkvp
Reagovat

@Blabla: budeš ale muset počkat až tak do neděle. Mám husto a dřív se k tomu nedostanu

6
okkvp
Reagovat

@Prochor: a co měl pochopit ?

7
Prochor
Reagovat

6 – Osvědčenou a vyzkoušenou taktiku 29-řad Survivora – „let pod radarem“ a vytváření falešného image. Nůž do zad si můžeš dovolit až na konec když ti to už jenom pomůže a nikdo (ani porotci) ti to nemůže vrátit. Hodně porotců si za ně stouplo právě proto, že spolu tak „krásně drží“:-))) Já jsem se pobavil. Henrik odešel jako ten největší mimoň- „připadá ti to důstojné schovávat se jako myš“???. Samozřejmě, že mu Sandy ani Martin neodpověděli:“připadá ti důstojné, že já jsem ve finále a ty nafoukaný hlupáku v supermanovském tričku už můžeš jenom prudit“?

8
Blabla
Reagovat

@okkvp: já vím….:-( hrůůůůza….

9
Blabla
Reagovat

@Prochor: mě spíš přišlo, že nepochopil nějak ten kritický den….chtěl se navézt do Malteho??? Proč??? Dyť byl s ním v porotě… Jinak jsem nepochopila moc Tebe teď…Henrick mohl dát hlas druhému páru…a myslím, že celkem vysvětlil, proč dal hlas Martinovy a kozatce…

10
Johana
Reagovat

@okkvp: já jsem taky auf a do vlny nemám daleko…asi jsem romantik :-(

11
Prochor
Reagovat

9 – Asi jsem dost nevysvětlil, že mně nevadí role Henrika jako porotce ale to, že nedokáže akceptovat taktiku Martina a Sandy a nechápe kde on a Christián (soudruzi) udělali chybu a proč vypadli. Na morálku apeluji jen proto, abych ovládl skupinu lidí a určil jim pravidla. Kritizuju Henrika jako hráče. Jako porotce konec konců o ničem nerozhodl. Martin by mu to musel asi obšírněji vysvětlit jak se tahle hra hraje (pokud je Henrik schopný to pochopit):-)))
Nejlepší hráč sociálních her Boston Rob (doporučuji dosledovat amerického Survivora)jednou prohlásil: „Sociální hra je jako Poker- vyhrává ten, kdo nejlépe blufuje. Co není zakázáno, je dovoleno. Co není dovoleno v životě je v Pokeru dovoleno.“.

12
okkvp
Reagovat

@Prochor: možná jsi z toho nepochopil, že on mluvil k Sandy a že jí tím naznačoval, že si myslí, že měla na mnohem víc, než dělat ze sebe jenom blbou bloncku. Mluvil o respektu. Nehráli ani tvrdě ani nijak extra chytře a na ostatní působili divně. Třeba tím jak Martin se Sandy mával a ona se vždycky věrně nechala utáhnout. Když na Martina někdo nastoupil, tak v 90% situací stáhl ocas a zalezl. O to šlo například v těch Henrikových a Christianových rýpacích večerech – hledání hranice, co všechno si nechá líbit.
Kdyby to nebyl štáb tak zpackal s osazením konce pitomci a zoufalci, tak si milý Martínek a Sandy nejspíš ani neškytli. Zbyly by na ně jen ty drobky a ony na ně zbyly vlastně i tak. Vyhrát nad prckem, eskymačkou, trubkou, addams karikaturou a podobnýma – plnocenný akorát tak pro ty hraboše.

13
okkvp
Reagovat

@Blabla: ježíš, dyť jsou to plody našich oblíbených titulkářek.

14
Prochor
Reagovat

12 – Teď jsem možná mimoň já ale na mně ten sestřih dělal dojem,že Henrik se snaží vyvolat v Sandy pocit viny, že se neprávem dostala do finále jako šedá myška. Třeba jsem nepochopil nuance. Prostě, že Sandy si to nezaslouží, protože nic nepředvedla (aniž by ovšem Henrik pochopil, že Sandy předvedla mnohem víc, než on).

15
Prochor
Reagovat

12 – Ještě k reakcím Martina. Právě v tom si asi nerozumíme. Stažení ocasu bylo určitě součástí Martinovy chytré taktiky. Proč je stál Václavem Havlem – středem opozice a druhým nejsilnějším hráčem. Martinova taktika byla být nenápadný, což trouba Henrik (který si svoje invektivy jistě užil a podpořil svoje ego) nepochopil a logicky následně vypadl. Za hloupost se zkrátka platí. Henrik to nevyhrál díky vlastní aroganci a hlouposti.

16
Miky
Reagovat

Vďaka adminke za skvelé rekapy,
a dovolím si požičať z toho minulého jednu vetu o sadaní šťastia, pričom ju mierne upravím do slovenčiny: „Chodí šťastie dokola, občas sadne na vola“.
Touto vetou sa vrátim letmo vrátim k môjmu príspevku spred týždňa, keď som už z SK Jojky poznal final part a utrúsil som niečo o ukážke všetkých možných charakterov v závere HP.
Nebudem posudzovať všetkých, každý ich videl v plnej nahote, postačí víťaz:
Martinko sa ukázal ako totálny krivák, môže sa odvolávať na taktiku, koľko len chce.
Pozerať sa babe do očí, sľubovať jej polovicu výhry a vo finále si so všetkými ( na čele s babou, ktorá robila aj nemožné, aby to práve s ním dotiahla do záveru, kým on sa triasol, či ho niekto nevypráskne pred finále ) vytrieť prdel – to dokáže iba človek s tak pokrúteným charakterom, ktorý „keď prehltne kliniec, vykaká vývrtku“.
Klasik kedysi vyhlásil:
„Nemožno zazlievať malým ľuďom, že udierajú pod pás – oni totiž vyššie nedočiahnu“.

Takže necelých 70 tácov éčiek je suma, za ktorú sa dá predať duša.
Nech si ich len dobre užije, a odporúčam mu aby si doprial 2 darčeky:
– zlatom vyšívaný vankúšik, aby sa mu dobre spalo
a zlaté vedro, ktoré bude mať nablízku, keď sa mu bude dvíhať žalúdok zo samého seba.

17
Prochor
Reagovat

12 – Ještě poslední poznámka. Sandy to celé mohla vyhrát, protože až do poslední chvíle hrála nejlépe hned po Martinovi. Stačilo aby udělala přesně to co Martin. V tu chvíli byl ale „geniální rádce“ Henrik jaksi mimo hru, že? A otázka se nabízí – proč byl Henrik mimo hru? A jaké právo má Sandy vůbec radit ten šmírák, který se nedokázal dostat ani do finále?

18
okkvp
Reagovat

@Prochor: Ne, pocit viny určitě ne. On jen konstatoval, že takový způsob hry nepovažuje za respektu hodný. To, že se postavil za propadák Prcka s Mille, bylo jen gesto, kterým to chtěl zdůraznit a zároveň „držet lajnu“ party s Mille. Spočítat si, kdo kam půjde bylo tentokrát hodně snadný – nezapomínej, že oni jsou tam mnoho času mimo záznamy, takže věděl kdo s kým kámoší (Natálka, Laura), u Christiana nebylo pochyb a odhadnout ostatní kluky taky nebylo těžký – Malte s Martinem kámošil od začátku, navíc se kluci shodovali v pohledu na hru. Ono se to totiž v Dánsku takhle prostě bere. Proto jsem psala ten článek o minulých řadách.

19
Prochor
Reagovat

16 – Miky dovolím si nesouhlasit. P.S hraje poker?
Anketa: do Hotelu Paradise chodí soutěžící:
a) Najít si přátele.
b) Najít si lásku.
c) Ukázat své pozitivní vlastnosti.
d) Zviditelnit se.
e) Vyhrát soutěž.

20
Ananas
Reagovat

@Johana:
Já jsem to tak nějak čekala, ale do poslední chvíle jsem doufala.
Řekla bych, že kvůli 50 000 navíc (ok, na ulici to nenajde), přišel Martin o možnost stát se oblíbenou dánskou celebritkou. Tohle mu myslím obdivovatele nezískalo. A výmluvy, že Sandy nevěřil? Vždyť ji vodil na nitce.

21
Miky
Reagovat

@Prochor:
19) Prochor, beriem, a kľudne odfajknem písmeno e),
ale iba v jednom prípade – a to, ak by Martin pri rozhovore so svojou partnerkou, keď jej pozeral do očí, povedal: „Milá Sandička, kašlem Ti na polovicu, hráme každý na seba“.

22
okkvp
Reagovat

@okkvp: Pro Prochora: ….a podle toho co vím, tak nejen v Dánsku, ale i v Norsku, i ve Švédsku. Jak jsem psala – hajzl nevadí zdaleka tolik, jako někdo, kdo se veze za někým, dělá se neviditelný a doufá, že vývoj mu bude nakloněn. Martin měl z velké části prostě jen kliku. Buď objektivní a neztrapňuj se prskáním žluči na Henrika.

23
Prochor
Reagovat

20 – Velmi relativní pohled. Být oblíbenou dánskou hvězdou. V mých očích se jím stal Martin díky naprostému pochopení této soutěže. Přeci i Sandy byla jeho soupeřka. Opakuji – sociální soutěž není o morálce je to poker. Martin si všechny machry, kteří se nad něj vyvyšovali, namazal na chleba a u mně je dánskou hvězdou realityshow. Henrik potvrzuje, že každá realityshow má svého Pepína:-)))

24
Ananas
Reagovat

@Blabla:
Taky nevím, jak si chtěl H Malteho vychutnávat, obdobně Banji Natálku. Ten „obřad“ byl ve skutečnosti jistě mnohem delší a kdo ví, co po něm následovalo. Diskutovala spolu porota? Přesvědčovali jeden druhého.

Každopádně jsem si při tom obřadu uvědomila, že bych tam na jejich místě nevydržela ani den. Totiž bez slunečních brýlí.

25
Ananas
Reagovat

@Miky:
Jenže to by mu s tím flákla už na padesáti tácech. Vlastně se divím jen tomu, že to polozil tak brzy. Co naděláš.

26
Prochor
Reagovat

21 – Miky – byla to samozřejmě ta poslední kudla do zad ale s tím musí každý soutěžící počítat – proto ad e). Je to jen můj názor. Kdo to neumí unést, ať do hotelu Paradadise nechodí – je tam horká půda. Jen to skončí „Nočním kapřím pláčem“ ( znáte báseň Christiana Morgensterna „Noční rybí zpěv“).P.S. vám byl ufňukánek sympatický? Já mám raději bojovníky.

27
okkvp
Reagovat

@Prochor: Kdo je dánskou hvězdou Reality show se můžeš podívat skrz googla. Každý rok si rozdávaj Awards, finále za rok 2014 bude někdy v únoru/ březnu 2015. Ale opatrně – možná ti slezou i nehty.
V Dánsku se do RS nechodí pro prachy, tam se hraje na proslavení, prachy jsou akorát bonus.
Martin se u Dánů fakt nechyt.

28
Miky
Reagovat

@Ananas:
Asi som stará škola, tieto princípy hry mi nerežú, veru tak, co nadělám ???

29
Roni
Reagovat

Téda, až do konce to šlo suprově, ale pak… Ach jo. Jsem zklamaná :(. Je mi Sandy fakt líto. Těším se na článek.

30
Prochor
Reagovat

27 – No já chápu, že jsme měli rozdílné názory. Ale na závěr ti chci poděkovat za tvoje rekapy – zejména ten poslední rozbor byl skvělý. A snad se zase setkáme u další realityshow. P.S. Názory mají být různé – jinak by to byla nuda. Konec konců jsme různí lidé. Tak nic ve zlém. Provokár jsem byl a provokatérem zůstanu.

31
Miky
Reagovat

@Prochor:
Ufňukánek ako aj iní nešťastníci v mexickej zlatej klietke boli u mňa vcelku na rovnakej výške, nakoľko som nemal svojho favorita, doprial som to v zásade každému, kto si trúfol robiť zo seba exihibicionistu v HP.
Iba mám isté zásady, podľa ktorých má víťaz získať výhru.
Ako tu už odznelo, nevieme, čo sa dialo v pozadí, hodnotím iba podľa toho, čo som videl – teda najmä fešáka, ktorý sa hrdí víťaznou sumou.

32
Prochor
Reagovat

30 – To vám přátelé slibuji:-)))

33
okkvp
Reagovat

@Prochor: Rozdílné názory mi nevadí, naopak, alespoň je o čem se dohadovat. Mně nevadí ani žluč, ale je-li dotahována do takových konců, je pro mě už jen trapná a provokaci za tím nevidím. Spíš začnu přemýšlet o souvislostech s tím za klávesnicí.
I proto mám raději, když je v diskuzi hlavně psina, bohužel je to už jen bílá vrána, kdy se tu něco takového objeví.

34
Prochor
Reagovat

Ještě, ale slibuji opravdu polední úvaha či přiznán -možná i trochu rebelské prohlášení: „Kromě Nadii byla mi nejsympatičtější v soutěži Rikke“. Snad by bylo vhodné na závěr doplnit fakt, jestli Rikke uváděla všechny řady dánského HP. P.S. Rikke šálka a namelírové vlásky ve finále byly apartní:-) Je mi sympatická. A to je ode mne vše. Mějte se zatím lidi.

35
Ananas
Reagovat

@Miky:
To je nás tu víc. Pořád přemýšlím, proč mu to za to stálo. Jen kvůli těm penězům? (jak moc to pro něj bylo?) Nebo chtěl být ten jeden jediný vítěz? Jsem přesvědčená, že si tím zavřel mnohé dveře.

36
Smiley
Reagovat

Tak můj názor na finále – Henrik mě překvapil volbou Mille a Balsleva, ale naštěstí nic nerozhodl.
Věděla jsem, že Martin vyhraje (už od té doby co Martin přišel do hotelu), nevěděla jsem ale, jak to v téhle RS chodí. Časem mi tedy došlo, že by „měla“ vyhrát i jeho partnerka (Sandy), takže jsem věděla, že ji takhle podrazí. Sandy mi bylo fakt líto, ale zvládla to celkem dobře, já bych tam začala řvát jak malá holka a tu zlatou kouli bych po něm hodila :D Nejlepší byla reakce Jury, všichni pusu dokořán, no nečekali to. Co jsem se tak dívala na oficiální stránku na FB (co mi Bing přeložil :D), tak hodně lidí zastávalo názor, že pro ně je vítězkou Sandy a Martina celkem „hejtovali“. Jinak jsem si všimla, že celé finále (možná to bylo jen překladem) Martin říkal, JÁ jsem vyhrál, já jsem to dokázal, neřekl já a Sandy jsme vyhráli dohromady, podle mě nikdy nepočítal s tím, že by si ty peníze rozdělili :/
No byla bych ráda kdyby Prima koupila práva k dalšímu HP, třeba i z jiného Skandinávského státu, moc mě to bavilo :)

37
okkvp
Reagovat

@Prochor: stačí číst, co tu píšu: http://reality-show.panacek.com/38620-hotel-paradise-dansko-2014-v-patek-na-primaplay-nestartuje-v-pondeli-predstaveni-prvnich-obyvatel.html
Můžu doplnit, že Rikke se teď už pár let živí jako moderátorka na plný úvazek, uvádí i jiné pořady, kromě toho také stále ráda někde soutěží v takových těch Robinsonech apod. Cca tři roky žije s istým Rasmusem XY, s kterým se setkala v rámci natáčení HP. Ale nedávno flirtovala na nějaké večeri s Frederikem Fetterleinem, jak jsem někde v bulváru natrefila, nicméně nezkoumala jsem ji nijak extra podrobně.

38
Miky
Reagovat

@okkvp:
Čo sa týka psiny: každému podľa jeho chuti, ale ja mám radšej hovädziu polievku :))
ale vážne, môj skromný názor:
trochu menej psiny na tomto fóre sa odvíjalo aj z toho, že v porovnaní napr. s HP CZ&SK spred 2 rokov, v našej RS boli väčší exoti – postačovalo už len to, keď ich neskoršia víťazka označila dominikánsky výber za elitu z 15 milónov.
V HP DK tu boli predsa len juniori, ktorí lepšie zvládli priebeh celej RS, tých príležitostí na humor síce bolo, ale nie toľko, aby sa bola psina v diskusii aj niekoľko dní.

39
okkvp
Reagovat

@Ananas: dluhy prý poplatil a ještě mu zbylo na tu malůvku na zádech ;-)

40
Miky
Reagovat

@Prochor:
Prochore,
bolo mi cťou, ahoj ….

41
Miky
Reagovat

Dámy, páni,
dnes sa lúčim z tohto pôsobivého finálového večera,
a neviem čo bude väčšou prekážkou môjho nezaspávania:
či padouch Martin v MEX alebo dnešná črtajúca sa prehra Slovana na Sparte.
Good night všetkým.

42
Prochor
Reagovat

35 – Ananas – takhle to neber – je to jen hra – třeba jako šachy. I Sandy to pochopí(la) ( hlavně až jí vezme Martin na cestu kolem světa:-)) Ale vážně- je to partie a každý to už věděl na začátku-to je féf.

43
Blabla
Reagovat

Já myslím, že Martin tam moc nehrál…že se v podstatě taky celkem vezl…faktem je, že oproti zbylým finalistům toho udělal víc. Nicméně, jak napsal prochor: za blbost se platí a Sandy na to těžce dojela…nechala sebou Martinem zametat a nakonec na to dojela…tak snad jí to došlo, když to pak viděla.

Ananas: v titulkách bylo přeloženo, jak Henrick říká, že si vychutná Malteho…okkvp má pravdu v tom, že jsou to výmysly supertitulkářek. Myslím, že pokud budou vysílat HP z Koree, tak bych mohla dělat titulky já :D :D

44
Melek
Reagovat

Sandy mi bylo na konci líto. Asi jsem byla hodně naivní, ale tu chvilku jsem i Martinovi věřila, že to vydrží. Jemu to nezazlívám, je to hra o penězích, ne o přátelství. Jde spíš o to, že jsem to Sandy přála za to, co tam za celou dobu předvedla. No ale pořád lepší, než vítěz-trpaslík ;)

45
Johana
Reagovat

@Miky: přesně vyjádřené mé pocity zklamání a hnusu. Myslela jsem, že jsem tu jediná, která nechápe, že bylo po právu oceněné podrazáctví a hamižnost.

46
Melek
Reagovat

@Blabla: No, nad tou větou s vychutnáním Malteho jsem taky dumala, aspoň to finále mohlo být přeložené trochu kvalitně :D a ta RS z Koree by nebyla špatná, ale možná bychom měli ze začátku trochu problém rozeznat od sebe soutěžící :D (to není žádná rasistická poznámka, prostě jsou si pro nás Evropany dost podobní :))

47
Ananas
Reagovat

@Prochor:
Ale jo, bylo to podle pravidel, bylo to jeho rozhodnutí. Ale prostě nechápu. Čekala jsem to. Ale když už, tak kvůli vyšší částce.
Teď to vypadá, že při vyšší částce by mi to nevadilo. Tak to není. Ale prostě si myslím, že takhle víc ztratil, než získal.
Žij blaze!

48
Ananas
Reagovat

@Melek:
No, já jsem ze začátku dost špatně rozenávala i některé Dány:-)

49
Carol
Reagovat

Všichni finalisté se nějak vezli, no vezli se teda opravdu dobře :-D Přála jsem to Sandy, bohužel, je sice vítězka, ale s prázdnýma rukama. Fakt jsem si chvíli myslela, že dohoda bude dodržena. No tak ať si Martin užije ty svý peníze, hamty hamty, ať mám víc než tamty (Sandy) :-D No když byla ta grilovačka, tak se podle mě celkem drželi, já být na jejich v místě tak asi Henrikovi vpálím, že jsem musela dělat něco dobře, když on je tam a já tady :-) No Henrik a to jeho frflání bylo fakt na pěst, jsem ráda, že se do finále nedostal, mě si už jenom znepřátelil těma kecama na ženy a tím svým chytráctvím:-)

50
Rachel93
Reagovat

Sandy mi bylo dost líto, ale věděla jsem (už dlouho), že Martin vyhraje… No já bych na to žaludek neměla a Sandy je u fanoušků HP oblíbenější :) Ještě, že to nevyhrála Mille, to bych asi nedala :D

51
Rachel93
Reagovat

@okkvp: Můžu mít dotaz proč mi nejdou přidávat komentáře pod nickem Smiley? Psala jsem dopoledne ke článku pod tou přezdívkou a nic za co bych měla být zablokovaná atd. a teď večer mi to nejde, nic mi to nenapíše, jen po odeslání článku mě to hodí na začátek toho článku… Děkuji :)

52
okkvp
Reagovat

@Rachel93: aha, do spamu jsem se nedívala – ten první jsem vytáhla a zbytek smazala, tak by to snad mělo být oki. Někdy si stroj zazlobí s vyhodnocováním, o své vůli něco vyhodí a když to nevytáhneme, tak pak to tam padá už všecko. Asi to nebude hned úplně oki, on si pamatuje, občas juknu, ale nebudu tu teď pořád, tak vytrvej a hlaš.

53
Smiley
Reagovat

@okkvp: Tak zkouším psát :D

54
Smiley
Reagovat

@okkvp: Už to jede a ten komentář se objevil, takže díky za opravu :)

55
Sara
Reagovat

Citim neuveritelnou pachut. Charaktery se ukazaly. Mille. Zpocatku zakriknuta. Takovy ten typ, ktery litujete, protoze ostatni ji neberou. Zpocatku byla uplne ztracena. Sama. Nikdo o ni pri parovani nestal. Snazila se na nekoho prilipnout, ale nikdo s ni nechel mit nic moc splecneho. Kdyz se situace vyvinula v jeji prospech, aniz by ona na tom mela nejakou velkou zasluhu, zacal ji narustat hrebinek. Mam z ni pocit, ze je to presne ten typ, ktery kdyz dostane moc, vsem to vrati s mnohanasobnymi uroky. Prijde mi jako velmi zly clovek. Uz jen ty jeji divne poznamky mj o tom, jak chela Natalli ustrihnout vlasy, kdyz si stoupla jinam. Pry ji to prohral trpaslik. Je uboha. Prohrala si to sama. Nelibi se mi a podobneho cloveka bych nikdy nechtela ani potkat.
Martin. Krivak. Od zacatku mi byl protivny. Clovek mu nemohl verit. Vzpominate, jak se chtel sandy zbavit? Pak to, kvuli blbemu vyberu poslednich soutezicich, dotahli az do finale. Prala bych finale balslevovi a sandy. Jak sandy na koberci ujistoval, jak mu muze verit. Zajimave bylo, jak oba drzeli kouli. Sandy ji objimala, cimz nonverbalne davala najevo, ja ji nepustim. Martin ji drzel v prstech a poklepaval na ni. Smal se u toho jako slunicko na hnoji, ale skrz na skrz falesne. Takto ziskane penize mu stesti neprinesou. Z podrazu nikdy nic dobreho nevzeslo.
Sandy. Zpocatku jsem si myslela, ze brzy vyfici. Svym zpusobem slabsi odvar amandy. Zpocatku se mi pletly. Fakt se jen vezla. Ale pak zacinala byt zajimava. Taktika blbky, ktera nikoho neohrozuje. Proc ne. Ja bych byla primejsi, ale si bych brzy vyficela. Dostala se do finale a prala jsem ji vitezstvi. Myslim, ze ona by tu kouli neupustila ani na konci.
Henrik. Rad ae posloucha a casto si nevidi do pusy. Svym egem lidi kolem popuzoval, ale me se svym zpusobem libil. Rikal veci na rovinu. Bohuzel casto povysene a zranoval. Citil se nadrazene a daval to dost najevo. Doma bych ho nechtela.
Christian. Skrz naskrz odporna postava. Jeho chovani bylo za hranici.
Dost me zajima, jak si kdo v dansku stal s oblibenosti. Podivam-li se na vsechny soutezici, tak jediny neutralni pocit mam z patrika. Ale ten se nemel cas poradne projevit. A z amandy. Te bych vitestvi prala nejvic. I kdyz jsem se vypsala, pachut z finale zustava. Docela by me zajimalo, kdo by se vrhl na prachy, kdyby nevyhrany zbytek hodila rikki do bazenu. To by pak bylo poradne dno.

56
Johana
Reagovat

@Sara:
Moc pěkně napsané a s tvým hodnocením soutěžících naprosto souhlasím.
Sandy jsem začala vnímat jinak, když každá z holek měla pro chlapce připravit nějakou svoji párty a ona, jako jediná, projevila smysl pro humor. Pak už mě čím dál víc překvapovala její proměna z blbé blondýny v celkem chytrou a vtipnou dívku.
U Martina jsem byla ve střehu od jeho věty ,,Sandy mi důvěřuje, ale to by neměla“. V posledních dílech mě oblbnul taky a věřila jsem, že zkoušku loajality ustojí. Neustál a svůj charakter, jestli teda vůbec nějaký má, prodal za necelých 180 000 Kč.
Je škoda, že v této soutěži nemůžou výsledek aspoň částečně ovlivnit diváci.

57
Ananas
Reagovat

@Sara:
Krásné shrnutí.
Sandy tu kouli objímala opravdu dojemně, jak holčička míč. Měla jsem co dělat, abych na ni nekřikla: Honem to zahoď!
@Johana:
Ano, Sandy měla smysl pro humor. Jako snad jediná z dívek si ze sebe dokázala dělat legraci při kostýmových party (seniorská…)

58
Melek
Reagovat

Mně se Sandy líbila, když byly děvčata na té zkoušce odvahy a mohly si vzít do ruky malého krokodýla. Sandy tenkrát řekla něco ve smyslu, že nechápe, proč z toho osatní dělají takovou vědu, když už prošly až sem.

59
Sara
Reagovat

@Johana: Myslím, že nedostal necelých 180 000 Kč, ale při kurzu 1 DKK = 3,75 Kč by měl dostat cca 1.116.000 Kč před zdaněním. Zdanění je u nich snad ještě horší než u nás, takže ta částka se rapidně sníží. Asi to Martinovi stálo za to, mě by to za to nestálo.

60
Miky
Reagovat

@Sara:
Myslím, že Johanka nemyslela celú výhru, ale cenu Krivákovho charakteru, t.j. rozdiel medzi možnou výhrou po rozdelení so Sandy čiže 250 000 a skutočnou výhrou 300 000.
Rozdiel = 50 000 x 3,75 je tých 180 000 CZK.
Ale to ja len tak, možno to bolo myslené inak.

61
Miky
Reagovat

Ad 60)
Len pre lepší obraz som to hodil do Googlu – je to približne 1,5 násobok priemerného platu v DK.
V tomto porovnaní sa Martinkov žabykláč do chrbta svojej partnerky javí ešte bizarnejšie.

62
Sara
Reagovat

@Miky: asi mas pravdu. O to je to jeste smutnejsi

63
Sara
Reagovat

U martina presne plati – podle sebe soudim tebe. On se zkratka bal, ze sandy je stejne kriva jako on. Nevybavuji si, ze by nekoho v prubehu hry hnusne podrazila, ale mozna se mylim. Tato hra je hodne postavena na podrazech, ale me by hanba fackovala nekomu neco slibit, podat mu na to ruku a pak ho podrazit. Penize samy o sobe jeste nikoho dlouhodobe stasneho neudelaly. Ale asi tohle poznani prichazi s vekem.

64
Ananas
Reagovat

@Miky:
Nezbývá než vrtět hlavou…
Třeba v tom fakt byla i touha být JEDINÝ vítěz. Vytřít zrak Christiánům a podobným.

65
Andrea
Reagovat

Patřím mezi ty, kteří nepochopili „sociální hry“. Nikdy nebudu obdivovat týpky, jako je Martin. Podle mého názoru se vezl, chtěl se jen udržet a bez Sandy která vždycky držela slovo a jeho ve hře, by tam třeba dlouho nevydržel. To už se nedozvíme. Je slizkej, od začátku byl divnej, jiní řeknou, že byl herně inteligentní a lhal druhým do očí, zajimavé, že to nebylo tolerovatelné u jiných, ale u něj se to obdivuje, že by kvůli mrzkým 300 000 ? Vyhrál, ale za jakou cenu. Jediné co mě napadlo-ty jo, to je hajzl. Zajímavé, že Sandy došla do finále vlastně se slušnou hrou.

66
Johana
Reagovat

@Andrea: já, bohužel, tímto sociální hry pochopila a zdá se mi, že kopírují tendence dnešní společnosti – podrazácky, podvodně, bez skrupulí vystoupat po zádech ostatních co nejvýš a cestou pobrat co nejvíc.
Smutné je, že toto chování má hodně obdivovatelů a následovníků.

67
Prochor
Reagovat

Mně se ohromně líbilo, jak Martin dotáhl svou taktiku „kamarád“ až do samého finále. Když se mu Nathali vyplakala na rameni:-))) Prostě Martin celou dobu na rozdíl od ostatních přesně věděl, co dělá. Po prvé jsem si jeho taktiky všiml, když ho Henrik urážel a snažil se ho vyprovokovat – jsi hlupák, který pracuje rukama, ale já jsem ten chytrý, který si vybere svoji profesi. Martin se tenkrát nenechal vyprovokovat a já jsem si uvědomil, že Martin hraje chytrou hru. Henrik naopak.

68
okkvp
Reagovat

Rekap v článku, ale fotky budou zase později, pár se pokusím dodat ještě před tím než zalehnu.

Jo a mimochodem, vzhledem k dánskému systému danění, rozdíl mezi tím, co Martin dostal na účet a co by byl dostal při dělení se Sandy, je po zdanění pouhých 28.000 DK. Tzn měsíční plat začínající kadeřnice či pomocnice v domácnosti. Ale proti gustu …..
Henrik měl pravdu, Martin je hloupej a plazí se při zemi ;-)

69
Ananas
Reagovat

@okkvp:
Tak to není ani těch biblických třicet stříbrných!

70
pelmel
Reagovat

tak je to za námi…. okkvp – děkuju za skvělý a vtipný rekapy a taky za články mimo ně….o vypadlících, ankety apod. Bylo to zábavný.
Tak zase u něčeho dalšího :-))

71
okkvp
Reagovat

@pelmel: ještě nekončíme, právě plodím článek o finalistech a ještě bude jeden k HP 2014 jako celku, včetně ankety. Vyděržať pioněr ;-)
U dalšího se sejdem, ale skálopevně doufám, že nebudu v roli rekapisty.

72
Ananas
Reagovat

@okkvp:
Zhostila ses jí na výbornou.
Tak!:-)

73
okkvp
Reagovat

@Ananas: „tak“ v dánštině znamená děkuji, tož taky – Tak ;-)

74
Ananas
Reagovat

@okkvp:
Však Ty víš, že já vím:-)
Na článek o finalistech se moc těším. Možná už jsi to zmiňovala – bylo v minulosti hodně takových jediných vítězů, jako Martin?

75
okkvp
Reagovat

@Ananas: ne

76
Sara
Reagovat

Sandy nemohla byt rychlejsi v pousteni koule. Mrstit ji silou nemohla, protoze ji objimala v naruci a nedrzela ji v prstech jako martin. Mohla max otevrit naruc a koule by padala stejne rychle jako pustena martinem.

77
okkvp
Reagovat

@Sara: že ji pro možnost rychlé reakce blbě držela je dtto – tzn podcenění situace.

78
jenkaaa
Reagovat

Od finále jsem očekávala víc, tedy ve smyslu, že bude více natočeno o porotě a jejich vztazích…samotné finále je tedy proti českému pokusu o HP ´jasně že lepší, ale opravdu vážně byly nejlepší zdejší rekapy, smekám klobouk okkvp, muselo Tě to stát strašně moc času a úsilí, takže také dík:-)

79
Blabla
Reagovat

okkvp: také děkuji za rekapy…husa hloupá jsem nedíkovala už dlouho :-) a na další se těším :-)

80
Johana
Reagovat

Teď jsem dočetla rekap a závěr mě potěšil – Martin vlastně Sandy pomohl rozjet docela slušnou kariéru, tak snad ji to vydrží a bude se ji dařit.
Okkvp děkuji za podrobné a vtipné rekapy. Bez nich bych byla mrkla na vítěze a vzdala to hned, jak Prima zavedla slimačí tempo dvakrát týdně.
Těším se na další články a drby.

81
Melek
Reagovat

Já se taky přidávám s díky, asi bych to už vzdala, to natahování bylo otravné, ale tak jsem se aspoň mohla těšit na vtipné zrekapitulování :)
A na další články jsem zvědavá, drbíky a další info potěší, navíc, když je člověk moc líný na to, hledat a překládat si to sám :D

82
cathy
Reagovat

okkvp – moc děkuji za rekapy. Na hotel jsem jen tak občas jukla a pak na závěr, ale tebe jsem četla moc ráda. Vždy vtipné a vystihující.

Přidat komentář