Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Petr Ševčík opět na Létě plném hvězd (+ video)

9. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=9861 w=615]
Rok se s rokem sešel a charitativní výstava plyšových hraček Léto plné hvězd, která již tradičně probíhá na Dražickém náměstí, opět přivítala jako svého hosta finalistu druhé Česko Slovenské SuperStar Petra Ševčíka, kterého je již možné označit za abonenta této akce. A jelikož jsem se nechtěl v článku příliš opakovat, tak jsem se modlil, aby se příliš neopakoval ani Petr. On však v tomto směru velmi mile překvapil.

Petr zazpíval jak vlastní písně, tak covery, přičemž covery převažovaly, což ale vůbec nevadilo, jelikož nabídl ve všech případech velmi osobité verze. Jako otvírák však zvolil vlastní píseň Dokonalá, kterou věnoval všem přítomným (i nepřítomným) ženám. Následoval první cover, kterým nebylo nic jiného než loňský megahit Wrecking Ball od Miley Cyrus. Marku Relichu, slyšíš, jak se tato píseň má zazpívat? U dalších dvou písní jsem se neubránil srovnání se svými srdcovkami, jelikož Price Tag od Jessie J si pro mě navždy přivlastnila Monika Bagárová a Skyscraper od Demi Lovato pro změnu před několika měsíci v Hlasu v lehce rockovější verzi parádně vystřihla Lucie Bakešová. Když se však od těchto srovnání oprostím, tak musím Petrovi přiznat, že se s těmito dvěma notoricky známými peckami vypořádal velmi dobře. Naplno svou muzikálnost však předvedl v trojici dnes již klasických songů – Easy od Faith No More (původně od Lionela Richieho, ale Petr se přiblížil víc k verzi od FNM), Wish You Were Here od Pink Floyd a Wonderwall od Oasis. K vlastní tvorbě se Petr vrátil, když představil svoji zatím poslední píseň Be Strong. První polovinu koncertu Petr uzavřel gigahitem This Love od Maroon 5, který letos oslavil deset let a při němž Petr vyměnil španělku za elektrickou kytaru.

V polovině koncertu Petra již tradičně vyzpovídala pořadatelka výstavy Olga Černohorská a v rozhovoru došlo i na Petrovu přítelkyni, ke které se Petr dosud moc nevyjadřoval.

V druhé polovině koncertu došlo na klavírní covery duetu Say Something od dua A Great Big World s Christinou Aguilerou a také na zatím největší hit zpěvačky Alex Hepburn Under (v níž Petr na rozdíl od favoritky Hujerbusu neměl problémy s dechem). Z domácí tvorby došlo na loňský megahit Cesta od Kryštofu a Tomáše Kluse, o které se Petr vyjádřil tak, že ji určitě neznáme. Z vlastní tvorby zazněla vypalovačka I Love It z debutového alba Duality a vloni představená novinka Wrong Way. Vůbec nejvíc Petr překvapil, když svůj druhý loňský singl Come Around představil v pomalé klavírní verzi, kterou aspoň já považuji za lepší než verzi původní. Vrcholem večera byl sedm let starý gigahit Umbrella od Rihanny, který si Petr upravil do rockovější verze. Celý koncert Petr již tradičně zakončil energickou peckou Big Big Noise, kterou si publikum vyžádalo jako přídavek.

Stejně jako minulý rok Petr jednoznačně dokázal, že záhadný chlapec je definitivně zapomenut a na pódiu před námi stál sebevědomý mladý muž, který dokáže beze zbytku prodat svoji všestrannou muzikálnost a celý koncert navíc prošpikovává svým osobitým humorem. Petr svým vystoupením upoutal pozornost nejen publika uvnitř výstavy, ale i náhodných kolemjdoucích, kteří se zastavovali u okna.

Petrův koncert je letos bohužel jediným z Léta plného hvězd, který jsem stihl navštívit, jelikož celý červenec jsem byl pracovně zaneprázdněn a asi za týden odjíždím na dovolenou do Španělska. Vy se ovšem na Léto plné hvězd vypravit můžete, protože již 19. srpna se můžete těšit na další stálici této výstavy – Ondřeje Rumla. Jako vždy můžu tyto komorní koncerty na Dražickém náměstí jen doporučit, jelikož je to pokaždé velmi příjemně strávený večer.

Atmosféru Petrova koncertu můžete nasát i díky exkluzivním videím:

Umbrella (Rihanna):

Easy (Lionel Richie / Faith No More):

Skyscraper (Demi Lovato):

Cesta (Kryštof & Tomáš KLus):

Be Strong:

Come Around:

Další videa najdete z koncertu na Official Petr Ševčík Youtube Channel.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
uKaStany
Reagovat

ntw, už zase ….

2
Blanka
Reagovat

skvělé to bylo… Petr se, na rozdíl od jiných, rok od roku zlepšuje.. prospěla mu práce v rozhlase i spolupráce s Martinem Hrubým….už to není ten nesmělý, vyjukaný kluk s krásným hlasem… jestli to tak půjde dál, ještě o něm hodně uslyšíme..

3
Majka
Reagovat

Už zase Ševčík? Proč zase článek o tomhle karaoke zpěvákovi? Po exkluzivním videu Umbrella patrne týden hrůzou neusnu a další už ani zkoušet nebudu.

4
Majka
Reagovat

@Blanka: Zlepšuje? A v čem jako konkrétně? Koncertuje akorát na lLPH, s covery.

5
okkvp
Reagovat

@Blanka: Jojo, jednoho dne hvězda z cukrárny dobude celý svět – gesta u piána na to má

6
Majka
Reagovat

DJ Vlado, pokud ten pán, co si na videích prozpěvuje se Ševčíkem, jste Vy, tak úpřímně doufám, že vzhledem k Vašemu již docela pokročilému věku a blahobytnému vzhledu se ve svých dalších článcích budete u mladistvých zpěvaček věnovat výhradně hodnocení jejich zpěvu a pódiové prezentace a jednou provždy upustíte od toho nevkusu, kterým se Vaše články vyznačují.

7
Blanka
Reagovat

Majko, děláš chybu, že si nepustíš i ty ostatní:-) a možná by to chtělo ubrat toho jedu:-)

8
Majka
Reagovat

@Blanka: Vidím, že se nic nezměnilo od SS. Aspoň jedna chovatelka či pečovatelka na stráži, hájit neobhajitelné. Pustila, pustila, dívám se na jeho oficiální stránku, tam jsou ta krásná videa s autorem článku. Váhám, jestli nemám slovo článek dát do uvozovek. Říkejme tomu raději spíš slohovka. A odpovědi v čem konkrétně se zlepšil – té se asi nedočkám, že ano?
Také je mi divné že on, ač muž, zpívá ty holčičí věci. To je neobvyklé.

9
Katka
Reagovat

Je škoda, že Petr není více vidět a vystupuje jen na Léto plné hvězd. Zaslouží si víc než jen jednu akci za rok. Je to fajn člověk a držím mu palce.

10
veselka
Reagovat

@Majka: V čem že se zlepšil? Ti, kdo sledují bedlivě jeho hudební cestu po soutěži nemohou nevidět posun, který udělal. Ať už v technice zpěvu, přednesu skladby, uvolněnosti, zbavení se občasné křečovitosti a především pódiové prezentaci, která je nenucená a navozuje velmi příjemnou atmosféru a kontakt mezi zpěvákem a publikem. Navíc jeho aranžerské schopnosti, kterými je schopen skladbu „přetvořit“ k obrazu svému, jeho jedinečný hlas a multiinstrumentalita z něj dělají všestranného muzikanta. Opravdu stojí za to, navštívit někdy jeho vystoupení a třeba ráda pozměníte svůj názor…a troufám si říct, že panu Haberovi by možná spadla brada, kdyby Petra nyní viděl živě vystupovat, zvlášť po tom, co ho tak „pěkně“ vyprovodil ze soutěže. Já Petrovi věřím, vím, kam směřuje, je pracovitý, má před sebou zajímavé projekty, krom toho studuje a moderuje v rádiu, připravuje další klip a druhé CD, spolupracuje s další kapelou…mně se to nezdá málo, v porovnání s jinými účastníky podobných soutěží. Spíše naopak..takže, kdo si počká, ten se dočká..

11
uKaStany
Reagovat

@veselka: Haberovi by asi skutečně padla brada, ale ne nadšeným překvapením. Upřímně dámy, oprašujte si Peťana jak toužíte … i Liška s Bobinou měli své věrné uctívačky, důležité je se svým idólem zcela identifikovat a nepolevovat. Čest :D

12
Majka
Reagovat

@veselka:
Technika zpěvu je tedy obdivuhodná. Má strašně teplý hlas, mnohem víc než třeba přiznaní gayové Bendig a Vítek. A spolupráce s jinou kapelou, tím se myslí ty kšefty na svatbách? Tak dobře, to je pokrok, asi, v očích zaslepených chovatelek.
Já žádný posun nevidím. No, možná ano, je ještě trapnější než v SS. O jaký kontakt s publikem jde? V sále je prázdno, je tam akorát nějaká žena a DJ Vlado. Nevím, jestli má smysl pro ně dva dělat klip a další CD, které si nikdo nekoupí. Ale proč ne. A co se týče poroty v SS, tak pocit, že mu křivdili, mě úplně přešel. Naopak, chápu je a obdivuji za to, že s ním nezametali víc. Muselo je to stát hodně sebeovládání..
Nakonec, proč by Ševčík nemohl mít svých 20 diváků. Může. Ale ať z toho nejsou „články“ při každém jeho vystoupení na 20 m2.

13
Majka
Reagovat

@veselka: Ty zajímavé projekty, to jsou jaké projekty? Že bys nás nevědomé s nimi seznámila. To je vždycky zcela nekonkrétní mlácení prázdné slámy, vždycky. Ani jeden argument, nikdy.

14
bezík
Reagovat

@Majka: DJ Vlado a „pokročilý věk“ ???!!! Tvl ! :D :D Tak to já už jsem zřejmě 4x umřel :D :D Jestli ti je tak 14, tak to tě omlouvá ale jinak … :D :D

15
Majka
Reagovat

@bezík: No a kolik mu je? Tak k padesáti, ne? Přes 40 určitě, pak mi slintání nad patnáctiletými děvčaty přijde mimo mísu.
https://www.youtube.com/watch?v=4s0M4tJbzVE

16
bezík
Reagovat

@Majka: :D :D :D K 50 ???!!! přes 40 ???!!!! :D :D :D Děvče, ty máš, jak se říká „z kašparovy krávy voko“ :D :D Co ti mohu než odpovědět slovy klasika : “ Nebojte se , uberte !“ :D :D

17
Majka
Reagovat

@bezík: Tak já ho neznám. Podle toho videa bych mu řekla 50, nebo skoro 50. Myslela jsem, že je to mladý člověk, ale evidentně není.

18
bezík
Reagovat

@Majka: Je to mladý člověk. Já sice vím kolik mu je, ale kdybych nevěděl, hádal bych v podstatě přesně. Tobě fakt musí být tak 14 a všichni chlapi nad 18 ti zjevně připadají jako důchodci ;-) :D

19
Majka
Reagovat

@bezík: 14 mi není. Je mi líto, ale i můj tchán vypadá mladší. Tak pokud je DJ Vlado mladý, patrně by se sebou měl něco udělat, aby to bylo poznat. Na druhé straně to není moje věc. Jeho vzhled mě prostě zmátl. Nevím, kolik by mu kdo tipoval, ale jako mladého ho lze vidět jen těžko. No tak se omlouvám.

20
Motylek
Reagovat

ahoj, zdravím všechny a potvrzuju, že DJ Vlado /můj kamarád/ je mladý muž… :-)) a posílám mu :-* /jen jsem po dlouhé době nakoukla, mohl by ses ozvat někdy../

21
Blanka
Reagovat

… a velice zajímavý mladý muž s širokým hudebním rozhledem…

22
E.T.
Reagovat

Ten článek je opravdu o tom chlapci kníkajícím ve skoro prázdné místnosti – viz videa? Když k tomu přihodím vyřvávání po svatbách, opravdu obdivuhodná kariéra. Haberovi by nespadla brada, Habera by spadl komplet celý na pr….

23
Iveta
Reagovat

No tak ten, kdo napíše, že Petr vystupuje jen na LPH, je pouze rejpal, který se o Petrovu kariéru nezajímá, jinak by věděl, že to není pravda a Petr má vystoupení dost. To mě fakt pobavilo.
Vlado, díky za článek.

24
DJ Vlado
Reagovat

@Motylek: Motýlku, taky Tě moc zdravím a posílám :-* (teď mám dost nabité období, ale slibuju, že se brzy ozvu)

25
veselka
Reagovat

@Majka: Jenom k těm „zajímavým projektům“. Nechápu, když vás Petr hudebně neoslovuje, a dokážete na jeho osobu jen plivat jed, proč máte touhu dozvědět se o jeho plánech více? Proč vás tak zajímá?..svým způsobem vás přitahuje, ať v dobrém, nebo zlém, to nepopřete…Chcete argumenty? Tak přijďte na koncert, kde se z jeho úst dozvíte, na čem pracuje. Já mlátit prázdnou slámu nebudu, toho vás ušetřím…Toť vše, sbohem Majko..

26
Dora
Reagovat

Vlado, též děkuji za článek. Iveto myslím, že už jste zvyklá na to ,že když o Petrovi se napíše kladný článek ,tak se hned vyrojí škarohlídové.
E.T – vy jste na té svatbě byl? Někdo zpívá na svatbách a někdo zase na firemních večírcích. V podstatě je to to samé, akorát na svatbě je určitě větší prča.
Přiznám se , že z celé SS mě zaujal Petr, tak ostatní nesleduji- tudíž bych je nekritizovala jen podle dostupných videí na YT.

27
Lucas
Reagovat

Mně nikdy Petr nepřišel nijak výjimečný a ani teď mi nepřijde nějak extrémně skvělý. Podle mě mu chybí něco jako „x factor“, něco takovýho, abych mu fandil nebo ho rád sledoval.

28
irena
Reagovat

Ahoj Vlado, moc díky za článek. Já letos bohužel pořád někde cestuju, těšila jsem se že mi aspoň Petrův koncert vyjde. Nepovedlo se, tak aspoň dík za informace, moc mu, klukovi, fandím. Stále se divím, že různé Majky (a ty které se za tyhle nicky schovávají) nemají v hezkých letních dnech nic lepšího na práci než se zabývat tím, co se jim vlastně vůbec nelíbí.
Škoda, že tentokrát nebudu v Praze ani na Ondrův koncert, ale já si ho užiju o dva dny později: https://www.facebook.com/events/459786714165772/?ref=22
I když je to trochu z ruky, úžasná záležitost.

29
PK
Reagovat

By mě zajímalo, proč tu někteří píšou komenty typu „zase článek o Ševčíkovi?“, nikdo vás snad nenutí to číst, ne?

30
Martina
Reagovat

No jo, když nemá Petr za rok moc samostatných koncertů, tak je potřeba každou akci pořádně popsat a zdokumentovat, aby bylo o čem dlouhou dobu diskutovat. Jinak mně Petrova vlastní tvorba připadá nudná a uvzdychaná.

31
OL
Reagovat

Nechápu lidi, kteří zde zbytečně plýtvají svou energií. Mám-li někoho v oblibě, tak se zajímám, leze-li mi někdo na nervy, tak se nestarám. Koment typu, sedí tam nějaká ženská a Vlado??????? Není lepší sedět před zpěvákem a koukat na něj? Zřejmě byla obsazena i místa, která na videu nejsou. Tato akce je vždy komorní, holt není to velký prostor jako třeba v Lucerně.

32
Majka
Reagovat

@Iveta: Má opravdu dost vystoupení tedy žádné.
http://www.sevcikpetr.com/koncerty.php

33
Majka
Reagovat

@veselka: Hudebně na něm není zajímavého nic. Zajímavé je jedině to, že DJ Vlado z každého jeho vystoupení píše článek. Úplně každý je dál, ale oslavuje se Ševčík. Samozřejmě jen tady, jinak o něm nepíše vůbec nikdo vůbec nikdy, protože není co. Jinak jsi prázdné slámy namlátila hromadu. Nemáš co říct, tak to balíš do pitomých řečí, kterými se snažíš shodit diskutéra. Našla jsem si ty jeho projekty sama. Fascinující.
https://www.youtube.com/watch?v=fS-ChuWvOYU&list=UUHJ8G5U8F69sXyfd61Vbd8Q

34
Majka
Reagovat

Jinak Ševčík je samozřejmě vděčné téma, tehdejší diskuze k SS je přímo legendární. Taky jsem se tehdy zúčasnila. Tak fanatické a potrefené zastánkyně měl jen on, proto je to dodnes trochu atraktivní, vždycky se svými obhajobami ničeho nezapomenou přispěchat a plácat neuvěřitelné hovadiny. Doufám, že jim to ještě nějaký pátek vydrží a až zas Ševčík v nějakém krcálku vystoupí, spolehlivě tu najdu článek i ty blekotalky.

35
okkvp
Reagovat

@PK: Každý klik na nějaký článek, je pro nás všechny panáčky cenný a zvlášť v okurkovém období. Podle čtenosti, počtu komentářů si můžeme ověřovat i to jak jsme kdo se svými tématy a články úspěšní, úspěšnější …. Tudíž čím kontoverznější téma, tím lépe.

Pokud bych se ale měla vyjádřit jen jako soukromá osoba, tak mi pravidelné brnkání na vlnu Ševčík, přijde docela laciné (že se sem seběhnou rychlostí blesku všechny nadšené fanynky i tradiční ševčobijky/ci je nabíledni), navíc nějak nemám moc nervy na mimibazarizaci/votočvohozovatění těhle stránek, kterého je dost i bez toho, holt to nese doba (muži se stahují asi zpátky k fotbalu a hrám či kam)

36
Blanka
Reagovat

Majko, zatím jste pod článkem Ševčík na LPH toho nejvíc nablekotala Vy. Ten Vás teda rozohnil:-D A pak, že nemá X faktor:-DDDD

37
rena
Reagovat

@PK:

Přesně – když někoho Ševčík nezajímá, at článek o něm nečte… Já si cokoli o něm přečtu vždy moc ráda.
Zajímalo by mě, i co je s Kukačkou, vím jen, že jde do 3. roč., gymnázia a založil si na jaře novou kapelu….

38
Helča
Reagovat

Nechápu lidi, co vyhledávájí články o jiných lidech, kteří je vůbec nezajímají. Pokud by Ševčík pro mne znamenal obrovskou nulu, tak bych se ani nenamáhala něco o něm čist, natož psát.

39
jab
Reagovat

@rena: Neměl by jít letos už do maturitního? Nebo po SS opakoval ročník?

40
Belisana
Reagovat

oleeee! vrchol koncertni sezony opet zde!
genialni hlasku okkvp se ani nebudu snazit trumfnout, tak se rovnou loucim a vyjadruji nadeji, ze pristi prehlidku coveru na LPH 2015 tady taky najdu, abych se docetla, jakej pokrok nastal

41
Belisana
Reagovat

jeste poznamka – nakoukla jsem na oficky a potes koste! zda se, ze trosky landu + Vlado maji pocit, ze jde o vybusnej novinarskej material. Tak ne, nejde. Je to dno.
Kdyz se Vlado podivas na Headliner, kterej dela tvuj byvalej spoluzak, neni ti to lito? kdyz to srovnas s tim, co a jak pises sam?
No a uz fakt jdu, okkvp preju hodne kliku, at se pocitadlo toci :-D

42
dorka
Reagovat

Asi takhle. Helčo, já na Panáčka chodím často a ráda a protože je zrovna mrtvo a dánský výkvět inteligence jde mimo mě, tak jsem se taky skočila podívat, co jako „nového“ u Ševčíka. A Majka s Belisanou to shrnuly za mě, co se PŠ i DJV týče. Nic ve zlým, ale tohle celé, co tu DJV servilně vyplodil, je PŠ spíš na škodu. A na to video, kde si nadšeně poklepává stehýnkem, na to jsem se radši neměla dívat…. B-(

43
Zo
Reagovat

Ševčíkovi jsem fandila a stále moc fandím….jen pořád čekám na tu jeho vlastní hudební a pěveckou pecku…..Praha..podle mě OK…

Přidat komentář