Panáček v reality show

Jste to, co jíte VI.: Milovnice smažáku a všeho nezdravého (3.díl, 15. 3.)

16. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=3767 w=420]
Kamila (22) se zamilovala do smažáku, hranolek s tatarkou, nebrání se ani sladkostem, se sportem však nekamarádí. Je pořádnou milovnicí vína, to tvoří jednu třetinu jejího pitného režimu. Tato „nezdravá láska“ se podepsala na její postavě i zdravotním stavu. Je sice vysoká 188 cm, ale 115 kg je i tak hodně. Rozhodla se udělat zásadní změnu – skoncovat s nezdravým životním stylem.

Příklady táhnou

Matka Kamily je věčná dietářka, není divu, že sama trpí podvýživou. Svoji dceru nemá ve zvyku chválit ani objímat, či jinak k ní projevovat náklonnost. Kamila se ráda stravuje ve fast foodu, vymlouvá se na školu, brigádu a nedostatek času na vaření. Pravda je však taková, že vařit neumí. Není divu, že když nepohrdne ani maminčinou stravou plnou tuků, kila vesele přibývají.




[singlepic id=3768 w=420]

Sport nemá ráda, ale posezení u vína s kamarády nikdy neodmítne. Víno tvoří celou jednu třetinu jejího pitného režimu. Zbytek jsou sladké minerálky a kofeinové nápoje. Životospráva je zkrátka typicky studentská.
Když už je Kamila vyšší než většina holek kolem ní, nechce budit pozornost ještě svými špeky. Má ve svém věku zvýšený cholesterol a tuky v krvi, o velmi ochablém svalstvu ani nemluvě. Proto chce udělat ve svém životě zásadní řez. Chce se líbit, hezky oblékat, najít si partnera, navíc studuje cestovní ruch a chce i pro svou práci vypadat reprezentativně. Kamila tvrdí, že vlastně neví, co je zdravá strava, kolik čeho sníst a jak často, protože všechny možné rady z časopisů si mnohdy odporují.

Trest za nedodržení režimu
Myslí to s hubnutím váženě? Aby o tom Kamila naše odborníky přesvědčila, vymyslela si na sebe už na castingu trest. Má panický strach z pavouků a výšek, proto slíbila, že když nebude předepsaný režim dodržovat, skočí bungee jumping s pavoukem v ruce! Jak to dopadne?

Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše!

Studentka nemá čas přemýšlet nad složením jídla, natož si ho sama připravit. Nejjednodušší je si ho koupit v prvním stánku s rychlým občerstvením. Že je sýr občas málo smažený, housky až příliš? Nevadí, dožene to ve škole pizzou. A aby ji náhodou zdravé jídlo nezabilo, ani maminka s ním nekamarádí. V jejím věku to už nemá smysl, to tvrdí ona a tak ve stejném duchu vaří i dceři. Když rybu, tak už předsmaženou, a protože ta ráda plave, dopřeje jí pořádnou dávku oleje. Hranolky upeče maminka dietně bez tuku, určitě z estetických důvodů je trochu připálí a šup s nimi na talíř. Vypadají trochu smutně a černě. Ale i zde si zdatná kuchařka ví rady. Pořádně zalít přepáleným tukem po rybě, přidat tatarku a Kamila si může pochutnávat.
[singlepic id=3784 w=420]
Vedle této nechutnosti si Kamila libuje i ve všem sladkém. Snídani bez pořádné porce cukru si neumí představit. Za to bez pohybu se zcela obejde. Stačí, že musí popojít na tramvaj a dopravit se do školy. Není divu, že při takovém stylu života se vypracovala na 115 kg živé váhy. Neomlouvá ji ani výška, třicet kilo je tam nadbytečných. Zvýšený cholesterol v jejím věku není nic, za co by ji měla doktorka pochválit. Navíc má pořádně ochablé svalstvo a tuky v krvi.

Kamila – 188cm/115kg
[singlepic id=3780 w=420]

Je s podivem, že maminka svým stylem vaření dceru v tloustnutí v podstatě podporuje. Sama totiž byla účastnicí primácké reality showMladší o pár let. Vedle různých lékařských zákroků prošla i celkovým vyšetřením, na jehož základě obdržela spoustu rad i informací. Zdravá životospráva byla jedna z podmínek pro udržení dobré kondice. Je překvapením, že maminka hladoví, ale dceru překrmuje.
Holka si svým jídelníčkem zadělala na pořádný malér. Je čas se vzpamatovat, napnout všechny síly a pustit se do změny životního stylu. Aby měla začátek jednodušší, obrátila se na naše dobře známé odborníky – doktorku Kateřinu, výživáře Petra a trenéra mučitele Martina.

S chutí do toho

Kamila se rozhodla, že se předvede v lepším světle a v týdnu kdy si měla vše zkonzumované zapisovat, najela na svůj dietní režim. Havlíček žasne, z čeho je tlustá, když skoro nic smaženého nejí. Mají své zkušenosti a je jim jasné, že Kamila nejedla jako jindy, skoro to vypadá na podvod. To je důvod, proč váhají ji přijmout do pořadu. Kamila vše vysvětlí, přizná se k experimentům, které provádí od října. Omezila i alkohol. Nakonec se ustrnou a rozhodnou se jí pomáhat v boji s nadváhou.

Podrobná lustrace všech zásob

Zasmějeme se nad polotovarem gulášovky a přitom je to kdo ví co, jen ne poctivá polévka. Další na řadě budou ryby. Pamatujte si, že můžou obsahovat maximálně 10% vody, což je tenká glazura, která maso chrání. Pokud je tam vyšší obsah, jde o maso napumpované pomocí injekční stříkačky vodou. Platíme vodu, ne maso.
[singlepic id=3783 w=420]
Mezi vyhozenými potravinami je jako obvykle kečup, nechybí taveňáky, mléko je asi taky moc tučné. Ve zmražené směsi se ukrývá i maltodextrin, což je oligosacharid, který se používá jako výhodný zdroj energie pro sportovce. Tím ale Kamila rozhodně není. Slanina, která se tváří jako vysoce dietní. Obsah tuku je max. 40%. Což je nesmysl. Je to obarvená slanina, napuštěná vodou. Výsledek je cca 40% masa.

Stůl hrůzy

[singlepic id=3781 w=420]
Tentokrát to není úplné, Kamila přece upravila režim a chybí zde její oblíbené víno. I když týden ho výjimečně nepila, přece jen se tam objevilo. Pitný režim – 1/3 voda (sladká), 1/3 alkohol, 1/3 káva!
Co vidíme? Tuky, jednoduché cukry, průmyslové ztužené tuky.

Změna začíná u zdravého stolu

Jídlo plné energie a k tomu stravovací plán.
[singlepic id=3782 w=420]

Psychologické okénko

Pochvala, objímání, to se v této rodině nepěstuje. Maminka na to nebyla sama zvyklá a podobně se chová k dceři. Místo podpory pomyslně mává nad hlavou Kamily bičem. To je chyba. Ona potřebuje povzbudit, podržet ji, vědět, že ji má ráda, moci se na ni obracet i v případě neúspěchu. Kamila nezná z její strany ocenění. Vzájemné objímání jim doufám vydrží déle, než jen pro záběry kamery.

Bez pohybu to nepůjde

Martin Šťastný má i pro Kamilu dárky od sponzora a cvičební plán. Dostává chodecké tyče, trampolínu, balón, činky a gymnastickou podložku. Nejslabší partie těla jsou tricepsy a zadní strana stehen. Tyto části bude posilovat právě díky kontrole zátěži na trampolíně. Nebude skákat, bude cvičit předepsané cviky.

Bere změny Kamila konečně vážně?

Bere! Vstává ne v poledne, ale v osm ráno a vyráží rychlochůzí na procházku do lesa. Cvičí, stravuje se podle plánu. Nechybí ji ani sladkosti, nahradila je ovocem. Vše si váží, počítá a poctivě dodržuje. Maminka byla na začátku dost skeptická, ale Kamila si začala věřit a hodlá boj dotáhnout do zdárného konce. Absolvuje i hromadnou akci, tipuji, že se jednalo o H.E.A.T., bližší záběry i vysvětlení chyběly. Jako odměnu dostane chodecký pás na tři měsíce domů.

Maminka si hájí svoji svíčkovou, Kamila touží po nějaké „zdravé“ omáčce. Na řadě je tedy vaření s šéfkuchařem Robertem.

[singlepic id=3785 w=420]

Recept: Dietní svíčková

Suroviny na omáčku: pravou hovězí svíčkovou 1kg , mrkev 3ks petržel 2ks, celer půl velké hlavy, cibuli 3ks, slaninu 30dkg, bílý jogurt 200g, sůl, bílé víno 2dcl, nové koření a bobkový list, dvě lžičky oleje a hnědého cukru.

Postup:
Maso prošpikujeme slaninou. Obvážeme provázkem, aby si celou dobu přípravy udrželo tvar, orestujeme ze všech stran. Zeleninu pokrájíme na kostičky a orestujeme i s kořením. Přidáme bílé víno, které necháme vyvařit. Zeleninu s masem i výpekem dáme do jednoho hrnce. Přes noc necháme hrnec v lednici. Druhý den pečeme 2 hodiny při 80 stupních. Zeleninu rozmixujeme.

Celozrnné knedlíky

Suroviny: petržel, 2 vajíčka, muškátový oříšek, 0,5 dcl plnotučného mléka, sůl, 12 g rezistentního škrobu

Housky zalijeme plnotučným mlékem. Rezistentní škrob smícháme se žloutky. Přidáme k rohlíkům a na konec přidáme vyšlehaný sníh. Z hmoty vytvarujeme kuličky. Knedlíky vaříme v páře 12 minut.

Bez přepadovky se neobejdeme

Tentokrát je v režii Petra Havlíčka. Kontroluje jako vždy potraviny, dodržování stravního plánu, stihne pomluvit i připálenou bábovku. Proškolí Kamilu i diváka ohledně tuku v sýrech.
Příklad: Když kupujeme sýry, máme si hlídat dva údaje – obsah tuku v sušině a obsah tuku. Když je tedy např. tuk v sušině 50%, absolutní tuk 30%, výsledný obsah tuků je tedy 15 %. Při dietním stravování máme volit sýry s obsahem tuku 5-10, maximálně 17ˇ%.
Po kontrole kuchyňských zásob vyráží společně na procházku lesem. Havlíček nešetří pochvalami.

Finále

Správně se stravovala, nechyběl pohyb a výsledky tomu odpovídají. V podstatě jenom chůzí zpevnila celé tělo a výrazně zlepšila svaly v partii zad a zadních stehen.
V pase z původních 120 cm ubylo 16 cm. Přes boky zmizelo 8 cm, takže místo původních 127 cm jsou nyní „jen“ 119 cm. Tuku ubylo 14 kg.

[singlepic id=3786 w=420]
[singlepic id=3787 w=420]
[singlepic id=3788 w=420]
[singlepic id=3789 w=420]

Konečně dochází i na souboj svíčkových. Na celé čáře vítězí ta od Kamily, maminka zůstává se svojí kalorickou bombou v poli poražených. Kateřina pomlaskává nad celozrnnými knedlíky. Kamila spočítala, že na zdravé stravě ušetřila za měsíc 2490 Kč. Se snižováním váhy rozhodně nekončí a je rozhodnuta pokračovat v dalším boji. Je spokojená. Ačkoli jedla více než před tím, byla plná energie, necítila se unavená a hlavně jí nový jídelníček zachutnal. „Na začátku byla obtloustlá, na mamince závislá, neuměla vařit. A teď je krásná a sebevědomá. Já z ní mám velkou radost,“ dodává Kateřina Cajthamlová.

[singlepic id=3790 w=420]

Výsledky skvělé, nesmí chybět odměna. I když je tato řada na obdarovávání hodně skoupá, aspoň „novou hlavu“ si Kamila zaslouží. Touží vyzkoušet extravagantní plesový účes.
Mistryně České republiky v účesové tvorbě a majitelka řady prestižních zahraničních ocenění Irena Vavrušková je v kadeřnickém světě pojmem. I když je to účes podle posledních trendů z Paříže, já jsem z výsledku víc než rozpačitá. Nelíbí se mi masivní umělý cop, naopak líčení je skvělé. Hlavní však je, že Kamila je nadšená.

[singlepic id=3791 w=420]

Zdroj obrázků : PR odd FTV Prima, archiv iPrima.cz

Související články

Krásná Kamila má už ve 22 letech 35 kilo nadváhy/ Blesk.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 77
1
KK
Reagovat

zdálo se mi to nebo jsem dobře viděla v ukázce, jak si slečna po usmažení sýru ten sýr zalejvá olejem z pánvičky???? :-O

Reagovat

KK,
viděla jsi naprosto správně!

3
KK
Reagovat

mno.. já si teda taky občas potrpím na nějaký extra prasárničky (co se týká jídla:o)), ale vždyť ten olej je hnusnej..?? Fůůj

Reagovat

Každý ulítává na něčem jiném, ale tohle byl humus. A ta libá vůně, která se z něj line, fuj, měla bych po chuti. Celkově tohle jídlo nemusím a není ani na našem jídelníčku.

5
Bobby Brown
Reagovat

„Má panický strach z pavouků a výšek, proto slíbila, že když nebude předepsaný režim dodržovat, skočí bungee jumping s pavoukem v ruce! Jak to dopadne?“
– No, pro pavouka asi blbě.

Slečna nepotřebuje jen zhubnout, ale naprosto rozvrátit rozvrácený způsob životosprávy. Moc šancí nedávám. Myslím hlavně po natáčení. Pro kamery možná něco málo.

6
kanárek
Reagovat

Havlíček je takovej prťous?

7
Phoenix
Reagovat

ten má maximálně 1,7 m v kohoutku:)

8
Bobby Brown
Reagovat

7 – Teď budu šťoura, ale kdyby měl 1,7 m v kohoutku, tak má na vršek hlavy cca + 30 cm => 2 m výšky. :-)

9
Katynka
Reagovat

5 Tak ta poznámka o pavoukovi mě opravdu pobavila, moc děkuju za smích od srdce. Asi když má z nich strach, tak se jim tak chce i pomstít.:-)

10
anja
Reagovat

hm tak ve 22 mít zvýšený cholesterol a tuky, to je dost smutné

Havlíček opravdu vypadá na fotce jako tintítko, ale to slečna je velká, ne že on je malý. Havlíček může mít tak 178 (??)

Reagovat

anja (10) jj, ta holka má dle bulváru 188 cm, což není standardně vysoká holka :)

12
Bobby Brown
Reagovat

Vedle ní by měl co dělat i Vitalij Kličko s cca 110 – 115 kg a 202 cm výšky.
Takže Havlíček pak jasně vypadá jak muší váha.

13
kolecko
Reagovat

je to hezka holka..i s nadvahou. a vek ma akorat na to aby prosadila svuj vlastni styl stravovani a nebyla rizena tim rodinym. jen aby fakt chtela

14
Rena
Reagovat

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-a-reality-show/170635/jste-to-co-jite-krasna-kamila-ma-uz-ve-22-letech-35-kilo-nadvahy.html/

to video s doktorkou – o mateřské lásce mě docela dojalo… kdo by to byl do ní dříve řekl…

15
Ajda
Reagovat

14 – Ten link je už pod článkem :-))

16
Coco Dior
Reagovat

Teda 115 kg a jaká je kočka. Třeba 165 a 85 kilo by vypadala jak sud. Tahle ani ne.

Reagovat

K tématu smažených sýrů jsem si vzpomněl na jeden web, který jistě stojí za pozornost :) http://www.smazky.cz/

18
koc
Reagovat

jak to dopadne? .. z pavoucka bude mastnej flek :)

19
Bobby Brown
Reagovat

18 – pokud si ho napřed vezme do parády Cajthamlová s Havlíčkem, tak moc mastnoty z něj nezbude. To z něj spíš vylisuje osminohou jerky.

20
Maxx
Reagovat

Tak ta proměna byla mega! To mě jako fakt zaujalo, jeden z mála případů, kdy udělaly holku hezčí a to ještě o tolik. Ať se jdou všichni specialisti vycpat, vemte tu kadeřnici z toho malýho salónu kde si na ulici a tu cpěte do zkrášlovacích pořadů. Z nic moc holky udělala fakt sexinu.

21
PetraK.
Reagovat

Maxx: mám naprosto odlišný názor, ta holka byla naprosto překrásná tak, jak byla po zhubutí!! To, co z ní udělali v „salůnu“……nezlobte se prosím, ale vypadala jak ruská ště..a. Jinak klobouk dolů! Jooo, nepřipomínala vám někoho její maminka? Neabsolvovala také RS?

22
phoebe
Reagovat

slečna je hezká i s nadváhou, ale implantovat jí vyšší IQ nedokáže ani Cajthamlová s Havlíčkem

23
Ywetta
Reagovat

mě připadla naopak jako sympatická holka, žádná blbka.Zvládla to s přehledem.Její maminka je mi taky povědomá.Nalíčení v salonu hezké ,ale koudel na hlavě děs.

24
tututu
Reagovat

Mezi 30 – 31. minutou jí Havlíček nechutně čuměl na kozy.
Taky Havlíček nějak zeškareděl, zhubnul, zestárnul, takovej fuják z něho je. Měl by se najíst.

25
Ludmila
Reagovat

holka byla pěkná i s nadváhou a potom ještě hezčí, myslím že hloupá nebude, tenhle díl se mi líbil, jo a jak Havlíček v jednu chvíli sledoval její k… málem mě to tady složilo, ale holka byla fajn

26
okkvp
Reagovat

Maminka připomínala jednu účastnici z poslední řady MOPL – jak byly ty dvě paní ze zdravotnictví, obě po depresích

27
okkvp
Reagovat

Též bych s Maxxem nesouhlasila, že kadeřnice holku vylepšila. Imho z půvabné dvacítky vykouzlila 30+

28
chleba s máslem
Reagovat

Fakt povedenej díl. A Kamila je kost! I když by člověk řekl, že když má 101 kg, což je vlastně metrák, že to je strašně moc, tak na ní je to dobře rozložený.
Šaty krásný, moc jí slušely, líčení super, ale proč ten strašnej účes?? Proč?

29
anja
Reagovat

26 okkvp a nebyla to přímo ona?

20 Maxx, ten účes se mi taky líbil. Na ples paráda

24 no on asi čuměl jen před sebe a tak to vyznělo :) vysoké holky to tak mají, bohužel, že nedorostlí chlapi jim čumí právě tam. Mám s tím taky problém, a to mám o deset cm míň než ta slečna.

jinak teda slečna fakt vzorná

30
okkvp
Reagovat

anja – tamta se mi nezdála tak veliká, ale juknu po tom

32
anja
Reagovat

31 okkvp, tak přece. Takže se z těch problémů moc nedostala, když Kateřina u ní odhadovala hned podvýživu…

33
Maxx
Reagovat

Holky, ale to se právě klukům líbí. Takovej ten lehce kurevskej východoevropskej styl. Říká se, že Rusky jsou jedny z nejhezčích holek na světě. Já si to ani nemyslím, že to je krásou, ale právě tím jejich dráždivým stylem. A když má krátké a nic moc vlasy, tak si holt dá ten cop. Holky, ličte se, oblíkejte se žensky, nebo málo, a nebojte se experimentů. A zatímco pro PetruK. je vzhled ala ruská štětka urážka, pro chlapy je to naopak rajcovní. Jinak souhlasím s názorem na Havlíčka, kterého rád nemám, což tu každý ví. Vypadá fakt jak nějaká mrtvola pomalu, to má z těch celozrnnejch sra*ek. Pro tlustý lidi jsou ty jejich metody asi užitečný, ale on potřebuje nějakej dobře prorostlej bůček !!!

34
chleba s máslem
Reagovat

Ještě jsem zapomněla dodat k tý šílený hromadný chůzi, na kterou Kamilu zatáhli.
Tohle fakt nechápu – stovky lidí, jeden vedle druhýho šlapou ve velký hale, přítmí, bubny a na podiu šest chlapů, co šlape po pásu a tupý stádo dole šlape podle nich. Asi jsem staromódní, ale jak může dát někdo přednost tomuhle před procházkou v lese, před pořádným výšlapem do hor, před dýcháním čerstvýho vzduchu? I městský člověk má přece možnost sportovat někde v přirozeným prostředí.
Nechápu tenhle styl života.

35
okkvp
Reagovat

34 – též jsem odpadla při prvním pohledu, ovšem pak jsem se chvíli soustředila na hudební doprovod a seznala, že jednou za čas pro zpestření by to mohlo být zajímavé.
Jinak mi příliš hromadné sportovní akce podobného ražení vadí. Dnes je ale stádnost aka USA velmi populární

36
Bobby Brown
Reagovat

35 – tady pozor! H.E.A.T. „vynalezli“/mají zaregistrováno dva Italové. Neviděl jsem pořad, tak nevím, zda byla na H.E.A.T., nebo Alpinningu.
Prosím, neházet vše na Amíky. Evropané jsou stádovití ještě víc.

37
JM
Reagovat

Moje 15letá dcera při prvním pohledu na havlíčka prohlásila – „ten musí bejt nemocnej, vždyť mu trčí z ksichtu nos i uši“ – konec citátu, a opravdu mi připadá ne jen vyhublej, ale vyloženě nezdravě vyhublej

38
Ksčenka
Reagovat

Havlíček trpí celiakií ( alergií na lepek ) prakticky pečivo, těstoviny atd nemůže jíst. Mám kamarádku s touto nemocí a taky vypadá jako „oživlá mrtvola“ . Je taková celá šedivá, bledá a vyždímaná..

39
anja
Reagovat

34, 35 taky to tak mám, mně na těchto akcích vadí nejvíc ten pach propocených desítek různých těl

přitom slečna měla les za barákem a co dál, měla do toho lesa i dva super parťáky, ta dvě telata, co tam smutně koukala. Jedno bylo tuším bordeaux doga. kdyby ona i máti dali těm psům co potřebujou, tedy dvakrát denně hoďku procházku, aport, sranda psí hry, nemusely by obě být takové fyzické zříceniny

40
viki
Reagovat

Mě tenhle díl přišel celej tak podivně nahranej, styl jakým máma s dcerou mluvili, lití oleje na hranolky WTF? to nemysleli snad vážně, že jim to někdo zbaští?? Kateřina je fajn, ale Havlíček vypadá skutečně divně, jestli něni nemocnej, vyhublej, bledej, jsme si doma řikali, co se s nim stalo…. a k proměně v salonu: mě se to líbilo, můj muž čuměl jak puk ;-) jednou za čas, proč ne….

41
LadyXL
Reagovat

14-vždy jsem říkala, že doktorka je dobrý psycholog a umí vyhmátnout jádro problému. Většinou vše právě začíná u psychiky. Zkrátka se nejdřív musí člověk srovnat v hlavě, „odblokovat“ a pak jde vše s problémy snáz.
Viděla jsem až druhou polovinu,držela jsem Kamile palce, je sympatická a pustila se do toho s vervou. Tak ať jí to vydrží!

42
LadyXL
Reagovat

38-vzpomněla jsem si, že trpí nějakou takovou chorobou, když odmítal jíšku do omáčky, že to prý nikdy nedělá…:-), že je to zbytečné…! Bodejť, když to má zakázané! A ostatním z toho udělá pravidlo, chacha.
Jinak mu ale přeji pevné zdraví, bude nejspíš taky přetažený z toho natáčení a práce k tomu

43
haha bimbi
Reagovat

Mě připadala hezká (v šatech) i před zhubnutím :-DD, ale jasně že pak to bylo perfektní. Ovšem východně-kurevský styl nekurevský styl – to na hlavě bylo opravdu koudel, ani jí nemohli otočit zády, aby nebylo vidět, jak je koudel přišpendlená :-DDD. Holka byla moc pěkná a ty hodně vysoký maj opravdu výhodu, že nějaký to kilíčko navíc není tak strašně vidět, zvláště když se to podpoří vhodným oděvem. Taky nejsem zrovna prcek :-)))

44
JM
Reagovat

co to tam říkal o tom škrobu? že je nějakej spešl i s vlákninou?

45
Bobby Brown
Reagovat

Maxx to vždycky zabije tím svým naturalistickým přístupem. :-D

46
siki
Reagovat

Kamile držím palce, premena je na nej vidieť, nemá to v takejto rodine jednoduché. Snáď bude zmena trvalá, nie je ľahké úplne zmeniť životný štýl.
Akurát by mala niečo robiť s verbálnym prejavom, ak sa chce niekedy zamestnať inak, než sama doma. Spôsob jej reči, hlavne na začiatku, bol otrasný. Počúvať toto by som v práci nevydržala ani deň a šla by hneď, aj keď by bola neviem aká schopná.

47
Ajda
Reagovat

Matka byla v MOPLu, napíchali ji botox, ale ten už je dávno pryč, na doplnění nechodí, proto ty hluboké vrásky po celém obličeji.

Kadeřnictví Vavrušková nic extra, jsou dost v tv profláknutí.

44 – Rezistentní škrob, opět výrobek, na který Havlíček dělá reklamu a culí se z krabice. Doporučoval ho i v minulých řadách. http://www.fitness-suplementy.cz/s-3612-rezistentni-skrob-hi-ma

Rekap až asi až v sobotu, zatím jsem to viděla jen letem světem a dnes nestíhám.

48
Radek
Reagovat

Hezky tam bylo řečeno na konci, kolik člověk ušetří když bude vařit. Totiž, lidi si pořád stěžují že potraviny jsou drahé, ale já ten pocit nemám. Kolik stojí mouka, cukr, mlíko, máslo.. podle mě nula nula nic. Akorát ta vajíčka poslední dobou, ale to myslím že je chvilková věc. Jenže když si člověk kupuje předsmažené předvařené cosi, kde je půlka voda a druhá půlka sůl, tak si pak stěžuje, jenže to je jeho blbost. Viz třeba tady – kolik stojí brambory a nakrájet je, kolik předsmařené hranolky. Kolik stojí normální kus filé a mouka, vajíčko, strouhanka (jedno vejce bude tak na 3 obalení) a kolik zmražené předsmažené tamto, ani nevím co to bylo za rybu. Čili to by ušetřila i když by nejedla zdravě, akorát že neuměla vařit..

49
anja
Reagovat

42 LadyXL no ale ona jíška pod svíčkovou opravdu nepatří. Aspoň teda u nás se dědí po babiččině receptu svíčková s omáčkou hustou díky zelenině a přidá se tam trochu smetany. Žádný bešamel nebo mouka.

že by Havlíček nějak extra mrtvolný jsem si nevšimla, pozkoumám příště. Jo Havlíček drží bezlepkovou dietu, ale to není dieta, ze které by měl být člověk šedivý nebo neduživý. Lepek je vůbec dost těžko stravitelný a zatěžuje střeva. Já třeba ač nemám důvod, tak tu bezlepkovou držím z 80 procent taky :) lepek je v obilninách, které jdou nahradit kukuřicí, rýží, pohankou, nepotřebuju se nacpávat od rána do večera pečivem, těstovinama, knedlíkama

50
Tatarák
Reagovat

Fajná baba, ale Havlíček vypadá nějak nemocně. Zdá se mi, že malinko zhubnul a už je to moc na něj, leze mu ošklivej nos a celej vypadá starší. Dvě kila navrch aspoň by to chtělo, zeškareděl, zestárl.

51
Bobby Brown
Reagovat

49 – doprčic, dneska s tebou pořád jen souhlasím.

52
Tatarák
Reagovat

Radek: No jo, ale to, co jsi jmenoval se skoro jíst „nesmí“. Mně teda přijde zdravá strava na víc peněz než to nezdravý a ne 6x denně. :)

53
Ajda
Reagovat

Je to tak, svíčková se zahušťuje jen zeleninou. Oni použili jogurt, já jsem si zvykla na zakysanou smetanu.

Nedávno jsem četla rozhovor s šéfkuchařem Paulusem (michelinská hvězda) a ten nepoužívá pravou svíčkovou, tvrdil, že je suchá a je to víc minutkové maso, ale že úplně nejlepší maso na svíčkovou je loupaná hovězí přední plec.

54
haha bimbi
Reagovat

53- jeslti je loupaná hovězí přední plec váleček, tak jo :-), ale jinak svíčková z krůtího masa, bez mouky, hustá fakt jen tou zelčou, je doslova dietní pochoutka :-)

55
Ajda
Reagovat

54 – já krůtí maso nesnáším. On nemyslel jako dietní, ale nejchutnější. Je prý šťavnaté a měkounké. Každá flákota jde stáhnout do válečku :-)

Jsem si to konečněl sjela, Havlíček vypadá jenom strhaně. Díly se teprve dotáčí, nejsou všechny hotové, snad jenom dva tři další a je jich 16!

56
haha bimbi
Reagovat

Jo, ale jedno hovězí se i jmenuje „váleček“ i tak vypadá a to bez stažení, ale zas takovej řeznickej odborník nejsem, abych věděla jestli to je ta plec nebo není. Že Paulus nemyslí dietně mi je celkem jasný, já myslela spíš ty redukční druhy diet, kdy se šetří každou kalorií, pak je holt pro někoho krůtí svíčková blaho… když snáší krůtí :-D

57
Ajda
Reagovat

haha bimbi,
taky nejsem bourač, v mase se orientuji, ale tohle jsem slyšela poprvé. Hlavně mě zarazilo, že je to přední maso. Ale třeba kližka na guláš je „přední“ a skvělá. Někdy se na to řezníka zeptám, je pravda, že svíčkovou často nedělám. A než z krůtího masa, tak žádnou. Ale nic proti krůtám, jen jsme se jich kdysi přejedli, podobně jako králíků.

58
Kapi
Reagovat

Kde prosim najdu ten dil online? nemuzu ho na oficialnich strankach najit. Dekuji!

59
dessin
Reagovat

Kapi: a dival ses na oficilani stranky?
http://www.iprima.cz/jtcj
tady je

60
okkvp
Reagovat

svíčková z krůtího je pro mě něco jako smažené žampiony z květáku ;-)

svíčkovou z pravé svíčkové nebo květové špičky děláme tak jednou za pět let, běžně ze zadní kýty; Dělám občas i z válečku nebo falešné svíčkové, ale to mi přijde dost hrubě vláknité a často i suché, tož naopak špikuji mnohem intenzivněji (u nás se svíčková dělá v troubě v pekáči). Klasickou loupanou plec plec jsem už velmi dlouho nepotkala

61
okkvp
Reagovat

ad bourání hovězího – dobré informace zde (nutno sjet po stránce dolu)
http://highland-cattle.eu/?page_id=40

62
Kapi
Reagovat

59 – ano divala- jsou tam jen ty kratke ukazky, ale cely dil tam nevidim. Asi jsem slepa :*

63
dessin
Reagovat

sjed dolu, pod to zeleny, mas tam takvou obrazovku s napisem videli jste, na to klikni, vyskoci ti okynko a muzes koukat celych 50:08 minut

64
Ajda
Reagovat

Kapi je to tam, označeno trojkou, zrovna to sjíždím

65
Kapi
Reagovat

63, 64 – aha tam dole :D Dekuji!

66
Anonymní
Reagovat

Da sa nejak obist to obmedzenie pre SK na iprima.cz ? vcera som nestihol cely diel a teraz si to nemam ako pozriet : (

67
Asi málo jí
Reagovat

Ten Havlíček vypadal nějak hnusně, trochu jídla by mu neuškodilo.

68
aimehenry
Reagovat

…u té „svíčkové omáčky“ nám doma vůbec nejde o maso…my prostě chceme hafo omáčky s karlovarákem. Já jsem schopná naložit i králíka. Je to úžasné. Jinak tento recept zkusím, protože vypadá velice zajímavě.

69
Sekhmet
Reagovat

To Radek (48): Domnívám se, že zdravá strava vyjde levněji jen toho, kdo předtím kupoval blbosti a cpal se jimi. Mám také jídelníček od Ing. Havlíčka a moje náklady na stravování vzrostly cca o 30 – 40 %. Já jsem ani před tím nekupovala sladké ani slané pochoutky, polotovary a uzeniny. Jen jsem toho prostě dřív jedla míň, než musím jíst teď. A nejvíc do peněz lezou čerstvé ryby. Ale to je zas proto, že jsem zmlsaná a mražené nejím.

70
Rena
Reagovat

HRŮZA – PODÍVEJTE SE. NECHÁPU, ŽE JI JEŠTĚ SVÝMI ČLÁNKY POVZBUZUJÍ… JAK SE HÝBE, UMÝVÁ… TO SE O NI NĚKDO STARÁ?
http://www.super.cz/9957-americanka-touzici-stat-se-nejtlustsi-zenou-sveta-bude-nevestou-vezme-si-kuchare.html

71
Bacon
Reagovat

Tak slečna byla (i před zhubnutím) opravdu kočka. Mně osobně třeba takový ženský nevadí, ba naopak, ocením to rozhodně víc, než nějakou pohublou kostru :)

72
Pista Hufnagel
Reagovat

Suhlasim, slecna aj pred chudnutim vypadala super.
Mali by Havlicek s Cajthamlovou radsej riesit ludi co maju ozaj problem s tazkou obezitou.

73
okkvp
Reagovat

72 – nesouhlas – je lepší se sebou začít dělat něco už v začátku, kdy úprava životosprávy jde ještě mnohem líp než po xletém zafixování. I tohle je třeba ukazovat. Aby si mastodontní tlusťoši nemysleli, že se mohou v klídku desítky let přežírat, hnít na stojáka/ležáka a pak přijde zázrak v podobě Cajthamlice a Havlíčka.

74
husty
Reagovat

já bych tu hezkou tvářičku dal k jinýmu tělu, teda ta cejcha, oplácaná ženská mi nevadí pokud tam nevisí něco co nemá jinak by to byla pěkná baba

75
anja
Reagovat

obdivuju ji ze je tak sylna

76
Mireth
Reagovat

Awojte… rada by som vedela presne co jedla v akom pomere a kedy. velmi ma inspirovala ta holka, kedze ja som na tom podobne.

Neviete kde by som mohla ten jej „jedalnicek“ najst? Dakujeeem =)

77
Ajda
Reagovat

Mireth,
jídelníček je sestavený přímo na míru účastnice, takže nikde ho nenajdeš. Jediná možnost je objednat se k Petrovi a zaplatit si za svůj vlastní.

Přidat komentář