Panáček v reality show

Ohlédnutí za šestou řadou RS Jste to, co jíte!

18. Červen 2012 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=4703 w=420]

Skončila 6. řada oblíbeného pořadu Jste to, co jíte, která obsahovala stejně jako ty předchozí 16. dílů. Každý přinesl trochu jiný příběh, ale cíl byl u všech účastníků stejný – zbavit se nadváhy a pokusit se změnit životní styl. Přibližme si šestou řadu pomocí čísel.

Casting

Na všechny castingy dorazilo 177 zájemců – z toho 33 mužů. Celkem se přihlásilo asi 3x tolik lidí, tj. 531, přitom poměr muži vs. ženy byl zhruba stejný.
Do pořadu bylo vybráno 19 lidí, z toho bylo 5 mužů. Jeden díl byl VIP, ale Ilona Csáková se castingu neúčastnila.




Ztracená kila

Všichni účastníci poslední série vážili na začátku 2 406 kg. Největší váhový úbytek zaznamenal Marek Procházka. Zhubnul 25 kg, z toho bylo 23 kg tuku.

[singlepic id=4733 w=420]Pavla

V páté řadě totálně propadla, nedodržovala pravidla a nezhubla skoro nic, to byla Pavla Truxová. Ale šla do sebe a stala se rekordmankou všech šesti řad – za rok zhubla 80 kg a hubne pořád dál.

[singlepic id=3790 w=420]Kamila

Velký úspěch zaznamenala také Kamila z 3. dílu, která ubrala 16 cm přes břicho, nebo pan Matouš z 12. dílu (původně 212 kg), který zhubnul 15 cm přes boky.

[singlepic id=4518 w=420]

Týdny natáčení

Sledování každého účastníka trvalo tři měsíce. Tomu předchází výrobní a dramaturgická příprava, vyšetření u Petra Havlíčka a příprava plánu. Mezi první návštěvou ledničky a finálním zhodnocením uplyne 2160 hodin. Celý pořad připravuje zhruba 40 lidí.
Podle složitosti natáčení a potřeb příběhu se natočí cca 8 – 20 hodin filmového materiálu na jeden díl.

Odborníci na závěr

Petr i Kateřina vstávají během natáčení opravdu brzy. Petr vstává běžně ve 4 hodiny ráno a píše jídelníčky. Kateřina je také ranní ptáče a klidně vstane ve stejnou dobu jako Petr. Ani jeden z nich ranní vstávání neřeší. Zajímavé, že svým svěřencům kladli na srdce, jak důležité je, aby se člověk pořádně a dostatečně dlouho vyspal.

Zdroj: Dieta 06/2012

Šestá řada byla možná pro některé trochu zklamáním. Víc „omáčky“, na úkor informací. Dvojí metr na účastníky. Někomu prošlo cokoli, u jiného vadily i maličkosti. Dokonce se chválilo i při úbytku svalové hmoty. Sponzorů byla celá řada, ale dárky se z mého pohledu rozdělovaly hodně nespravedlivě. Zcela zbytečné byly tresty, které si určili hubnoucí na začátku. Někteří je museli plnit i když vše dodržovali, jiným naopak prošlo i malé uklouznutí.

Zatím není jisté, zda bude i řada sedmá, ale věřím, že zájem diváků převáží a dočkáme se dalšího pokračování.
Líbila se vám právě skončená série? Nebo máte naopak nějaké připomínky? Podělte se o ně s ostatníma v diskusi.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
L.
Reagovat

Ja doufam, ze uz sedma rada nebude. Uroven tohohle poradu sla nekam uplne mimo, srovnatelne snad uz jen se clanky typu hubnete podle horoskopu a podobnych kravin.

Reagovat

L (1) jj, taky mně přijde tento formát v současné podobě už vyčerpaný a že nemá co nabídnout. Avšak, pokud je sledován diváky, tak proč to zase netočit. Já ty televizní producenty chápu.

Reagovat

Jj, pořad už se přežil. Každá novinka co zavedli byla spíše k horšímu. Některé díly byly úplně zbytečné. Chtělo by to něco zcela nového a hlavně nové tváře. Jak jsem Havlíčka měla ráda, tuhle řadu jsem na něj chytala alergii. Víc jak polovina účastníků mně byla nesympatická, někteří až protivní.

4
Hana
Reagovat

3 Ajda – souhlasím, Havlíček mi byl taky docela sympatický, ale v téhle řadě absolutně ne. Už se asi nějak otrkal, protože někdy jeho výroky byly úplně nemístné a jak píšeš, úplně na alergii. Už by to chtělo změnu, opakovaný vtip není vtipem, nic nového už to nepřináší, stále stejné řeči dokola……

Reagovat

4 Hana,
Kateřině občas chyběla v ruce rákoska, nebo bičík. Na některé byla až přehnaně arogantní, k jiným naopak servilní. Co předváděli oba s Ilonou byl děs. Havlíčkovy poznámky to byl občas vrchol neomalenosti. Chtěl být vtipný a byl trapný.
Mně hodně vadilo, že ne vždy uváděli všechny údaje.

6
Hana
Reagovat

5 Ajda- jo, to je přesně ono, ta rákoska, to je výstižné a Havlíček někdy lidi úplně šikanoval těma jeho podle něj chytrýma řečičkama.

8
imarti
Reagovat

Nevíte náhodou někdo o nějakých videozáznamech první řady?

Přidat komentář