Panáček v reality show

Jste to, co jíte VI.: Z modelky morbidní boubelka s 192 cm přes břicho! (1.díl)

1. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=3569 w=420]
Oblíbený hubnoucí pořad Jste to, co jíte, se vrací na obrazovky s novou sérií, ve které nebudou chybět užitečné rady hubnoucím, recepty šéfkuchaře Roberta Zatloukala a také novinka pořadu – účastníci si budou sami ukládat tresty za nedodržení režimu, nebo za podvádění. Novou sérii otevírá příběh morbidně obézní Milady (27) z Karviné. Máma tří dětí je při své váze 183 kg doslova širší než delší! Při výšce 172 cm má totiž obvod břicha neskutečných 192 cm, což by mohlo do budoucna přinést celou řadu vážných zdravotních komplikací.

Doktorka Kateřina Cajthamlová byla v pátek 2. 3. hostem na chatu v redakci Blesk.cz. Jak správně zhubnout nebo držet diety? Jak se správně stravovat a zbavit se přebytečných kil? Odpovědi si můžete přečíst ZDE




Za 10 měsíců přibrala Milada 115 kilogramů

Její dosavadní souboj s nadbytečnými kily tuku byl totálně neúspěšný. Milada měla kdysi v pase 57 cm, chtěla být modelkou a přihlásit se na Miss ČR. Kvůli tomu držela brutální hladovky, prakticky vůbec nejedla. Následoval zákonitý jo-jo efekt a Milada nabrala za 10 měsíců 115 kilo! Vyzkoušela i bandáž žaludku! Po dvou měsících si ji ale nechala vyndat, protože její tělo netolerovalo potravu. Své trápení dále zajídala, uzavírala se do sebe, přestala o sebe pečovat, nevycházela z domu. Ani s manželem ze strachu před posměšky okolí nikam nechodila, protože by vedle něj vypadala jako velryba. Je totiž horník, má těžkou práci na šachtě, k tomu dobré spalování, takže je hodně hubený. Až porada s psycholožkou Miladě pomohla z nejhoršího. Otevřela si kadeřnictví a vystupuje jako zpěvačka s rockovou kapelou.

[singlepic id=3631 w=420]

Trojice osvědčených odborníků na zdravé hubnutí s nekompromisní doktorkou Kateřinou Cajthamlovou v čele má tedy před sebou velkou výzvu, dokázat Miladě, že zhubnout jde i bez hladovění, bez skalpelu a s radostí. Chce to ale pevné rozhodnutí. Dopadne Milada v pořadu stejně nevalně jako Pavla v předešlé sérii, nebo se poučí a překvapí?

ZAČÍNÁME U ODBORNÍKŮ

MUDr. Kateřina Cajthamlová: „Pro hubnutí není potřeba pevná vůle, ale spíš pevné rozhodnutí. Pokud pochopíte svoji genetiku, máte napůl vyhráno.“
Výživový poradce Petr Havlíček: „Nejezením a dietami se ke zdraví, štíhlosti a dobré fyzické kondici rozhodně nepropracujete.“
Osobní trenér Martin Šťastný: „Život je pohyb, pohyb je terapie a může to být i velká zábava.
Názory podložené léty praxe, uvidíme, jak si je budou účastníci šesté řady pořadu Jste to, co jíte osvojovat a zda jejich boj s nadbytečnými kilogramy bude úspěšný či naopak.

Lustrátorka českých ledniček doktorka Cajthamlová se po delší odmlce opět vrazí na obrazovku TV prima. Se svým krámkem zdravých potravin, přiměřených porcí a dostatečného pohybu se pokouší nabízet alternativu k hladovění a následnému přejídání, skupování hubnoucích pilulí a pojídání výživově prázdných šmejdů.

Doktorka Kateřina ale neustále dokazuje i to, že problém obézních lidí je hlavně psychického rázu. „Zajídání problémů“ je na první pohled nejjednodušší pofoukání životních karambolů. Pravidelný přísun půl kilové majonézy s hranolky první účastnici nové řady Miladě obalil nervy takovým způsobem, že je ve svých dvaceti sedmi letech širší než vyšší. Nestrpí na sebe pohled do zrcadla, lidé na ulici pro ni nachází jen sprostá slova. Své komplexy řeší Milada opět tradičním postupem detailně popsaným v odborné literatuře pro psychiatrii. Na první pohled přemíra sebevědomí, touha po extravaganci vedoucí k více či méně povedeným vlasovým variacím a snaha být prudce moderní, těžko schovají sebenenávist, kterou si k sobě Milada vypěstovala.

Důležité je poznamenat, že Cajthamlová své vypasené svěřence nelituje, ví, že tohle je cesta do pekel ještě větší než ona půl kilová majonéza. Důležité je poskytnout obézním kvalitní možnost náhrady životního stylu a donutit je změnit postoj k sobě samému. Buďme k sobě konečně upřímní – je setsakra těžké přepnout z čokoládiček a uzenin na sojové boby a maso smažené na vodě. Jak dlouho byste vydrželi místo čokoládové tyčinky svačit šmakouna? Týden? Měsíc? A jak dlouho by vám trvalo nesnažit se vsugerovat si, že ta bílá hmota připomínající svou konzistencí velrybí sperma není vytoužená sladkost? Na tomto příkladu vidíme, že nejdůležitější součástí diety je psychická změna. Ne činy z donucení, omezování se a sebezapření. Nýbrž rozložení své dosavadní osobnosti a její následné sestavení novým způsobem. Berte to jako origami. Z jednoho papíru poskládáte jestřába i vepře. Problém hubnoucích je, že si při jedení šmakouna neustále říkají mantru: „až zhubnu, vrátím se k fidorce“, místo, aby přijali fakt, že k svačině neexistuje jiná alternativa než šmakoun a tyčinka je odměna. A odměny přece nemůžete dostávat pořád, pak si jich nevážíte. Zhruba na tomto principu funguje i antižroutská filosofie Kateřiny Cajthamlové, s níž se musela seznámit i Milada.

KADEŘNICE MILADA VYRÁRÁŽÍ DO BOJE

Základní informace o ní jsou uvedeny výše, jen s tím extrémním přibrání během pár měsíců to nebude až tak horké, mám pocit, že to byla taková „pohádka“ pro štáb a zatraktivnění pořadu.
Prošla si bandáží žaludku, ale prý kvůli intoleranci na potraviny si ji po dvou měsících nechala odstranit. Dnes by tento způsob již nevolila. Tvrdí, že nyní několik dní jí velmi omezeně, zhubne pět kilo, ale tělo si následně žádá ztracenou energii zpět a ona má důvod se přejídat. Hezká omluva, nebo výmluva?

[singlepic id=3647 w=420]

Novinka pořadu – trest za porušení režimu. Milada si jako trest zadává cestu do práce pěšky.

Kateřina v akci

Kapka psychologické poradny, rozbor jejich špatných stravovacích návyků a nesmí chybět přeměření. Žádná váha, žádná míra, ale obyčejné lano. Výška 172 cm, kolem pasu 192 cm, podle Kateřiny je širší než delší. Tentokrát chybí rozbory předchozích vyšetření, žádné zátěžové testy ani měření. Určitě proběhly, jen je tentokrát neprezentují na kameru.
Můžeme vyrazit na kontrolu domácích zásob. Moc jich tam není, ale přece jen se najde pár hříšníků, které musí pryč: hubnoucí čaje (diuretický a projímavý účinek, nic víc), proteinový koncentrát, tekutý karnitin a další…

[singlepic id=3655 w=420]

Stůl hrůzy

Manžel by si na všem pochutnal a rovnou i ochutnává. S jeho štíhlou postavou a fyzicky náročným povoláním – horník, to není problém, ale u jeho ženy ano. Energetická hodnota, skladba potravin a hlavně doba, kdy které jídlo Milada konzumuje, to je hlavní důvod její obezity.

[singlepic id=3654 w=420]

[singlepic id=3660 w=420]

Zdravý stůl

Dosavadní jídelníček: 40% tuky, 40% sacharidy a 20% bílkoviny. To se musí radikálně změnit. Ubere se z tuků, zvýší se příjem sacharidů a bílkovin. V první fázi je nutné odstranit únavu a dodat energii. Jídlo není vše, musí se přidat pohyb, jinak se kila dolů nepohnou. Kondičku má mizernou, rychlostí 1 km/h dokáže jít pouhou minutu!

[singlepic id=3656 w=420]

[singlepic id=3657 w=420]

Modelová situace: Co nastane, když Milada zvýší objem přijímaných potravin, ale sníží jejich energetickou hodnotu?

Líná střeva se dají do pohybu a objem stolice se zvýší, upraví se pravidelnost vyprazdňování. Následuje praktická demonstrace – množství „bobků“. Milada navíc díky hladovění trpí občasnými zácpami, to by mělo skončit. Pravidelná strava je základ. Dosavadní objem stolice se ztrojnásobí díky objemu vlákniny ve stravě. Střeva se musí na změnu stravování pomalu připravit, předejde se tím nadýmání. Musí se také upravit pitný režim, který je pro objem stolice velmi důležitý.

[singlepic id=3645 w=420]

2. Týden

Milada si osvojuje stravovací návyky podle manuálu. Váží, počítá, krabičkuje. Žádné hladovění, žádné noční hostiny. Zvyká si na pravidelnost. Je nejvyšší čas začít se kamarádit s pohybem.
V tělocvičně ji čeká Pavla Truxová, účastnice minulé řady JTCJ. Proslavila se porušováním režimu, měla svou hlavu, nechtěla spolupracovat, zhubnout se jí nepodařilo. Od 1. 4. 2011 si řekla dost a začala od začátku. Výsledkem je zhubnutí o sedmdesát kilogramů. Pohyb jí nedělá problémy, dodržuje režim. Když se chce, tak to jde.

[singlepic id=3649 w=420]
Pavla Truxová

Ani u Milady to bez pohybu nepůjde. Dárky od sponzora by jí v tom měli účinně napomáhat. Posilovací pružiny, air step, „chodící“ hole, rotoped to budou její společníci na cestě za štíhlou postavou. Kruhový trénink je sestavený přímo pro ni. Malé série, jednoduché cviky, deset let se nehýbala.

[singlepic id=3648 w=420]

4. týden

Opět psychologické okénko s doktorkou Kateřinou. Milada se nemá ráda, narážky okolí, to vše vedlo k přejídání a uzavírání se doma. To vše se postupně mění, začíná si věřit, pracuje na změně, dokonce začala chodit pěšky do práce, aniž by to považovala za trest.

8. týden – Vaření s Robertem

Milada miluje brambory, ale má je od doktorů zakázané, kvůli tloustnutí. Ale není vše černé nebo bílé, ani brambory nemusí být zakázanou pochoutkou, pokud se umí správně připravit. Důležitý je poměr bílkovin a tuku. Přehlednou tabulku vidíte na obrázku.

[singlepic id=3646 w=420]

Francouzské brambory

Suroviny:
Brambory, cuketa, lilek, rajčata, kuřecí maso, česnek, parmazán, bazalka, máslo, olivový olej

Postup:
Omyté brambory dáme na plech a pečeme je v troubě na 180° přibližně 35minut. Poté je necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na plátky.
Mezitím si na plátky nakrájíme i lilek a cuketu. Tuto zeleninu musíme nasolit a nechat asi 10minut odležet, aby pustila vodu. Cuketu a lilek potom osušíme a ogrilujeme na pánvi. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky.
Kuřecí maso orestujeme na pánvi. Vymažeme formu máslem a dospod položíme česnek. Na ten potom naskládáme postupně plátky brambor, lilek, cuketu, kuřecí maso, rajčata, bazalku. Postrouháme parmezánem a pokračujeme ve vrstvení. Až je forma plná, dáme jí do trouby na 180° na 15 minut zapéct.
Ze zbylých rajčat si ještě můžeme udělat salsu. Na pánvi orestujeme česnek a cibuli, přidáme rajčata a pár lístků bazalky. Ještě salsou dochutíme porci francouzských brambor a můžeme je ještě lehce zakápnout olivovým olejem.

[singlepic id=3653 w=420]

11. týden

Pravidelně jí, cvičí, nastalo zklidnění, je víc v pohodě, nevšímá si negativních reakcí okolí, má radost, že vidí změny.
Kontrola doktorky dopadá dobře. Polední přestávka je prodloužená, jídlo má nachystané na celý den, zná složení i gramáž. V práci má váhu i mikrovlnku. Už ani nepotřebuje manuál, vše si osvojila po dvou týdnech.

Změna je patrná. Podle „lanového“ měřidla už není širší než delší. Nezdravé potraviny jí nechávají v klidu, zvykla si na doporučený jídelníček. Vidí změny a to ji motivuje.

FINÁLE

Tři měsíce uběhly a výsledky jsou víc než skvělé. Zhubla 20 kg a přes břicho ubrala o 36 cm, boky se zmenšily o 10 cm.
Z původních 183 kg má 163 kg. Hubne v nejproblematičtějších partiích a to je dobře.

[singlepic id=3650 w=420]

[singlepic id=3658 w=420]

[singlepic id=3651 w=420]

[singlepic id=3652 w=420]

„To je neuvěřitelná porce centimetrů. Milada je pro mě milé překvapení, ukázala, že jí na sobě záleží,“ pochvaluje si Petr Havlíček
Doktorka Kateřina Cajthamlová je spokojená zase s tím, že se Miladě zlepšily její tělesné funkce. Znovu má pravidelnou menstruaci a stolici. Je veselá a spokojená sama se sebou.

Očekáváte na závěr naši starou známou multifunkční a mega chytrou troubu? Omyl! Ani nádobí, ani trouba. Dokonce ani zkrášlovací procedura se nekoná, tady by to bylo nošení dříví do lesa. Závěrečná odměna pro Miladu je výlet do Německa, delfíni u nás bohužel nejsou. Miladě se plní sen a své oblíbené zvíře vidí na vlastní oči v delfináriu.

Nepříjemnou novinkou této řady je, že z licenčních důvodů od roku 2012 nelze sledovat videa z archívu JTCJ ze zahraničí.

Zdroj obrázků : PR odd FTV Prima, archiv iPrima.cz

Související články

Výživový poradce Petr Havlíček byl v úterý od 13 hodin hostem chatu na Ahaonline.cz/ Deník Aha!
Milada (27) váží neuvěřitelných 183 kilo! Praskají pod ní postele!/Deník Aha!
Kateřina Cajthamlová: Utíká z natáčení Jste to, co jíte! Kvůli penězům!
/Deník Aha!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 107
1
LadyXL
Reagovat

Hmm, tak jsem zvědavá.Mám jednu podobnou v okolí. Zatím mladá a tak se nestará…
A jsem zvědavá, proč nesnesla tu bandáž. Viděla jsem totiž případ,kdy naopak moc pomohla k zhubnutí. Jestli se náhodou nepřejídala. Počkám a uvidím.Už se na Kateřinu a Petra těším:-)

2
Dan
Reagovat

Píšou, že přibrala 115kg za 10měsíců???Jak to dokázala???

3
anja
Reagovat

taky mi přijde, že 115 kg za deset měsíců je dost brutální, ale co všechno je možné, že…? Jsem zvědavá na ty tresty za nedodržení režimu.

Já jen se zas děsím jak budou v pořadu vysvětlovat, že jojo efekt – zpětné nabrání kilogramů – je z hladovek a z diet. Krucifix není! Je to z toho, že poté jdou zase žrát jak nezavření.

4
okkvp
Reagovat

3 – Cí-fix -jojo efekt přece nastane i když se po „dieto“hladovkách nepřežíráš, u přežírajících akorát adekvátně větší

5
okkvp
Reagovat

cca +11 kilo za měsíc mi hlava nějak odmítá pobrat, ale já su ta celoživotní kostichrastilka, co má naopak problém přibrat pár dkg
(ale kdysi v dávnověku jsem za tři měsíce přibrala 11 kilo, jenže to bylo po rázném ukončení aktivní sportovní kariery)

6
anja
Reagovat

4 cifix, nenastane, fakt ne. … když dejme tomu nějakou i drastickou dietou zhubneš 10 kilo a řekneš si, jo stačí mi to, te´d jsem ok, nastavíš si pak režim, kdy přijímáš tolik kolik máš šanci vydat a dodržuješ to a zvykneš si na to, tak nenabereš ani deko zpátky. Nabereš to jen v případě, že přijímáš víc potravy než tvoje tělo potřebuje – tzn že se jdeš pravidelně přežírat :)). tělo si vytváří zásobu z toho co mu dáš navíc, takže po dietě – hladovce mu navíc prostě nic nesmíš dát a jojo nebude :))

7
Haha Bimbi
Reagovat

Anjo ty si jak se zdá hned se vším hotová. Ať se to týká dluhů nebo diet :-/. Zkus někdy více zapojit trochu empatie, holt není každý dokonalý.
Ono to tak strašně jednoduché asi nebude a v případě takovéhle paní obzvlášť ne. No nemá cenu vést teď chytré řeči co a proč a jak se stalo a počkáme si na večer. Jsem zvědavá, hlavně co vedlo k tomu strašnému nárůstu – od přihlášky na Miss po 2 metry v pase :-o

8
okkvp
Reagovat

6 – Znám osobně jen jediný případ, kdy jojo opravdu nenastalo. Tam byl ale pohybový a stravovací režim (myšlen i objem v patřičných jednotkách) upravován postupně – tzn od tvrdšího k měkčímu po dobu dalšího cca roku. Jinak všichni mí známí úspěšně zhublí a následně trvale držící, nabrali během následného roku po ukončení diety +1 až 3 kg. Při denním vážení se u všech pěkně projevila o pár týdnů zpožděná, postupně se vyrovnávající sinusoida
Imho to funguje analogicky jako u reakce organismu na zátěž

9
okkvp
Reagovat
10
Ajda
Reagovat

Milada si hladovkou rozhodila metabolismus, takže asi žádný klasický jojkáč, ale vážná metabolická porucha, díky které enormně rychle nabrala. Pak těhotenstvím nabrala další kila, nervy v háji, nahoru to šlo rychle, dolů ani deko…
Ukážou ji v prádle, břicho je opravdu příšerné a navíc samá krvavá strie, nebude to mít holka jednoduché.

11
anja
Reagovat

8 okkvp, jedno až tři kilečka je takový ale pidijojoefektíček, který se snad ani jojo efektem nazvat nedá. V případě paní Milady se hovoří o joju 115 kg :)

7 Hahabimbi, ano, hotová jsem se vším, je to špatně? S nějakou přílišnou empatií mám totiž z minula dost špatné zkušenosti. Opravdu nejsem na světě proto, abych se všema lidma kolem sebe soucítila a snažila se je chápat a vyjadřovala jim podporu, litovala je atd. A s empatií nakládám v poslední době opravdu velmi úsporně, takové a podobné city dávám jen tam, kde opravdu patří, lidem co se do průšvihu dostali ne vlastní vinou, ale řízením osudu, nehodou nebo tak něčím. Ne těm, co si svůj problém zavařili sami, navíc když se dal jasně čekat.

12
Radek aka SUNicko
Reagovat

Tématický dokument, na který tu už někdo minulý týden odkazoval. Nejsmutnější je případ toho typa, co ze 400 kg shodil na 90 kg a pak se opět vyžral na 400 kg :-/ http://www.iprima.cz/videoarchiv/229564/15151/all

13
Ajda
Reagovat

12 – otřesné, o něm jsem viděla i samostatný asi 2-3.dílný dokument.
Mně víc šokovala ta ženská (300) s břichem přes celou jednu postel. Tam říkali, že nabírají 10 – 15 kg měsíčně, takže Milada není žádný extrém.

14
Dan
Reagovat

Ženský mě teď poučily, že bandáž žaludku si nechaj dělat lidi co se přejídaj takže tím zaškrcením můžou jen malé porce.Takže tady ta paní se cpala jak divá,ale určitě bude tvrdit že vlastně nic nejí.Taky nemám soucit a nechtěl bych být jejím zásobovačem potravin.

15
LadyXL
Reagovat

14-no právě čekám, co řekne k té bandáži, proč ji „nesnesla“. Já to totiž taky vidím spíš na přecpávání. A stačí malé… Ona je totiž po zákroku velice tvrdá dieta, tekutá pak kašovitá atp. a v maličkých porcích a častěji. Znám ženskou, které právě bylo i tak chvílemi zle. Stačilo, že vzala větší sousto najednou. Ale ustála to a – snad – vyhrála.
Anjo-jojo efekt je fakt hrůza.Taky mne postihl a víckrát…, vím, že jsem vinna hlavně já, nenadávám na něj. Ale je dokázané, že „díky“ jojo efektu nabereš rychleji zpět a hlavně víc. Jak se totiž rozjede, tak je problém to zastavit (a neříkej, že stačí přestat žrát…). V těle je rozhozený metabolismus a cokoliv bereš navíc, než jsi měla během diety, tak začne házet do zásob… Ale je to u těch drastických diet a ne každé tělo reaguje stejně. Já závistivě pokukuji neustále po kolegyni, která jí „dřevorubecké“ porce a nepřibere ani deko!! A už je staršího věku,kdy ženy přibírají velice lehce…

16
okkvp
Reagovat

anja – šák jsem to psala obecně a ne přímo k Miladě ;-)

17
anja
Reagovat

15 LadyXL, mne jojo teda postihuje každý rok, vždycky v listopadu a v prosinci naberu pár kilo, tři, pět. Ale není to z důvodu nějakých diet nebo půstů s kterýma si experimentuju běžně během roku už několik let, je to proto, že – lenost vystrčit vůbec nos v tomto čase někam ven, válení se na gauči, vánoční cukrovíčko, čokoláda atd. to pak letí kila nahoru jak divá.

18
viki
Reagovat

12 Ty jo dík za link, to jsem v životě neviděla a jsem v šoku…..tohle je fakt extrém….docela se těšim na zítřek….
Nejsem žádný tintítko, ale tři kluci mi nedaj přetáhnout váhu přes určitou hranici, lítání téměř každej den 3 hodiny po venku, to se člověk musí hodně snažit, aby měl 2 metry v pase…

19
anja
Reagovat

LadyXL – 1 – po bandáži mívají lidi hodně problémy, sice zhubnou, ale ten život stojí celkově za houby, zvracení, nemůžou sníst běžnou tuhou stravu, špatně jim udělá i jablečná slupka, špatně rozžvýkaný kousek masa, prostě kdeco…….. manžeta by měla být na žaludku natrvalo, ale opravdu co znám případy ze svého okolí tak všichni si ji nechali z různých důvodů nakonec vyndat a samozřejmě jojo efekt byl hned

zajímala by mne nějaká statistika kolem těch bandáží, protože co jsme kde našla, tak nikde se nikdo nevyjadřuje o nějakých skutečně dlouhodobých dobrých výsledcích

20
okkvp
Reagovat

Havlíček na chatu Aha pěkně perlil :-D – si živě představuju, kolikrát bušil do stolu, třeštil oči nevěřící hrůzou a mocně klel

21
Ajda
Reagovat

Nedávno jsem někde četla názor, že bandáž žaludku zase tak „zdravá“ není, hlavně z hlediska výživového. Velké tělo najednou přijímá jen zlomek potravy, vitamíny sice doplní tabletkami, ale chybí mu potřebná energie, je unavený. Energii začne čerpat ze sladkostí a efekt bandáže mizí.

22
anja
Reagovat

21 ano, taky jsem slyšela, že se člověk pak dojídá čokoládou, sladkýma nápojema atd, protože logicky po bandáži chutě na sladké a na jídlo nezmizí

schválně jsem zvědavá co k tomu v pořadu řeknou, podle mne měla Milada problém ten, že ze všeho zvracela

taky mi teda dost vadí, že jsou to doslova v mnohých případech promrhané peníze, zákrok hradí pojiš´tovna, ceny jsou údajně 50-100 tisíc, takže to jde zase z našich peněz a efekt nula

žaludek je prevít, je schopen se natáhnout do velkých rozměrů a jediné co umí říct je, že „má hlad“ :)

23
Kapi
Reagovat

Anja- jsi jiste rozumna osoba, ale pripada mi ze tady se nechape s tim jo-jo efektem neco jineho. Mozna zase nepochopila ja vasi diskuzi ( nectu uplne pozorne – v rychlosti)

jde o to ze jojo efekt JE z diet i bez velkeho prezirani. Staci se vratit k „beznemu“ jidelnicku ( i treba jakstaks vyvazenemu, bez pohybu) a shozena kila se brzy dorovnaji do stavu pred blbou dietou a lehce se prehoupnou o par kilo vys. Muze to tvat rok nebo vic treba- ale telo si to vyzada zpet a pamatuje si.

24
LadyXL
Reagovat

Kapi – máš pravdu o jojo efektu, to mi už kdysi potvrdil právě Havlíček s Kateřinou osobně.Neuvážené diety (byť pod dohledem jistého klubu) způsobily zpětné nabrání, i když člověk jedl vyváženě, jen holt ne už tak drasticky. Taky to je pozvolné a tak jakoby „nenápadné“, „nečekané“. Rok, dva… a „najednou“ je to zpět :-(.

25
LadyXL
Reagovat

Bandáž žaludku-byla bych ráda, kdyby k tomu něco řekli. Když člověk poslouchá (čte) odborníky, tak to většinou vychvalují, ale jsou to právě ti, kteří se tím zabývají – operují. A o následném stavu pacienta už moc nemluví.Kdysi jsem četla článek od K.Veselé-Samkové,která pomocí bandáže zhubla a ta řekla, že první půl rok byl nejhorší v jejím životě a nechtěla by to už zažít. Později (v jiných článcích) už o tom nemluvila….
Psala jsem,že znám ženu,která to absolvovala (nestýkáme se).Zhubla přes 50kg, vím, že jí bývalo dost špatně, doma zvracela každé „nadbytečné“ sousto. Musela jíst (pít) každé 2 hodiny,měla na to i budíka. Pak šla na plastiku-odběr kůže, která byla zdarma v rámci toho zdravotního zásahu.Na to si stěžovala nejvíc, to moc bolelo. Ale jak tu někdo psal, jak ji pozoruji, tak tu energii opravdu dohání sladkým!! Teď vím proč, nemůže to tělo malými porcemi nasytit! Pořád je silná, i když ona si to už díky operaci nemyslí… No tak si říkám, že když nic jiného, tak se z ní může stát „úspěšně“ diabetik :-(.

26
LadyXL
Reagovat

Ještě jedna poznámka :-).Včera večer bylo na Prima Love o léčbě morbidně obézních na americ.klinice.Viděla jsem tak půlku. Děs a hrůza!Bandáže tam dělali taky a oni si je nechali odstraňovat, protože jim jídlo nechutnalo :-(. Měla jsem depku za ně.. Jo a jeden z průvodců pořadem se zmínil tak mimoděk, že po zhubnutí po bandáži (ukázali foto před a po) zase dost nabral (i když ještě vypadal slušně)…. Viděl to někdo?

27
anja
Reagovat

23 Kapi, dík :)) víš co, mně jde o to, že oni v pořadu tvrdí, že jojo je z diet – takhle to řeknou a basta, ale není to až tak jednoznačné, protože co například je ta dieta? Dieta když se řekne, tak to je vždy v negativním smyslu, přitom dieta je vlastně přizpůsobení stravy stavu organismu. Jistěže existují nevhodné a špatné diety, ale i ten způsob stravy, který navrhuje havlíček je dieta, ta správná dieta. Na dietě bychom měli být celoživotně. Ten problém diet a jojo efektu je zkrátka trochu složitější než jak jednoduše to v pořadu řeknou, to mi vadí :)

28
anja
Reagovat

23 Kapi, každopádně ale já to své jojo mám z toho, že popustím hříšně uzdu svých chutí a nicnedělání a na tom si trvám :))) pokud se zase úderem ledna vrátím do svých kolejích diety – tzn ne tuky, sladké, pečivo a víc pohybu, kila jdou dolů

29
anja
Reagovat

26 Lady, na chvíli jsem to viděla, děs a hrůza. A mám dojem, že paní Milada bude něco trochu podobného

30
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Na tohle se opravdu velmi těším. Jen bych ráda podotkla k některým zdejším příspěvkům, že návrat k „normálnímu“ jídelníčku bohužel většinou znamená návrat k původnímu jídelníčku, který vedl k obezitě. Také je třeba si uvědomit, že energetická potřeba člověka vážícího 100kg, který nechce přibírat, ale váhu držet, je pochopitelně podstatně vyšší než potřeba člověka, který touží po tom samém, ale jeho hmotnost činí třeba nějakých 60 kg. Ten pak může snadno nabýt dojmu, že se svými 100 kg a třemi koblihami k snídani na tom byl lépe než v situaci, kdy po mnohem menším množství stavy přibývá.

31
LadyXL
Reagovat

29-no pokud bude stejná, tak to jí není pomoci jako těm v tom pořadu :-(. Ten dokument by jim měla Kateřina pouštět pořád dokola …

32
Haha Bimbi
Reagovat

Tedy já neznám ani jediného člověka ve svém okolí, kdo by měl bandáž žaludku. Jen že se to tady řeší, jako by to byla běžná věc, která se dělá jak na běžícím pásu.
A ještě něco. Dieta není dobrý výraz. Protože to vypadá, že budu držet dietu, pak skončím a zase budu jíst „normálně“. Dietu můžu držet žlučníkovou nebo ledvinovou, ale pokud chci trvale zhubnout, je namístě mluvit asi spíš o celkové změně životního stylu a změně přístupu k jídlu. Ovšem u té mladé paní se bude jednat spíš o závislost, těch 100 kilo za rok je opravdu síla

33
LadyXL
Reagovat

32 – o bandáži jsme začali,protože dotyčná „modelka“ ji měla a po dvou měsících ji opustila, tož tak jsme to začli rozebírat co a jak :-). A zažila jsem jednu dietoložku z nemocnice,která ji nabízela téměř „kde komu“ fakt! A to jsem teprv zírala,než jsem se dovtípila, že u operací pak asistuje…. :-(
Však to Havlíček i doktorka říkají dieta=úprava stravy, změna životního stylu. Jen my „nedoslýchavý lemplové závislí na jídle“ mluvíme pořád o dietě :-D.

34
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Když drobátko prošmejdíte internet, dočtete se, že mnoho žen vnímá bandáž žaludku jako normální řešení problémů s obezitou. Dokonce jsou schopné tvrdit, že jejich potíže nepůsobí nadměrný příjem potravy, ale štítná žláza, hormony, genetika a „jánevímco“. A bandáž jim pomůže tyto balvany z cesty za štíhlým tělem odvalit. Jakmile dotyčným objasníte princip fungování bandáže, jste odesláni do patřičných partií s tím, že ničemu nerozumíte. Osobně bych tento zákrok postavila mimo zákon.

35
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Tak jsem spočítala, že paní musela přijímat cca 16 200 kJ denně, neumí si představit, kde na to lidi berou peníze:-)))

36
Haha Bimbi
Reagovat

32,35 – Lady, já právě myslím že to je tak zřídkavý zákrok, že jsem se divila, když Anja psala „ale opravdu co znám případy ze svého okolí tak všichni si ji nechali z různých důvodů nakonec vyndat „. Já naštěstí ve svém okolí nikoho takovýho neznám :-))
A někde o tý dnešní nebožačce psali, že ona celej den hladověla a pak večer hranolky s půlkou sklenice tatarky :-/, takže to je fakt nášup. No dneska uvidíme. Škoda je, že nikdy nemůže být vidět kloudnej výsledek za 2 měsíce, nebo jak dlouho probíhá natáčení. Až bude hubnout stále i za dva roky, to bude úspěch. Ale u ní mě to připadá, že jde fakt o regulérní závislost. No uvidíme večer.

37
Dan
Reagovat

36-nebožačka hladová,těch hranolek ale byly aspoň 3pekáče a tatarek 3 sklenice.

38
Kapi
Reagovat

28 – chapu. Je to tak jak rikate – dieta je kazde prizpusobeni stravy telu. A musi se pak drzet dozivotne- jinak je to jako ta hracka zpet. V kazdem pripade- i u zdravych diet.
Ale myslim, ze vase jojo bude spise nez jojo jen „normalni“ pribrani na vaze z toho „nicnedelani“. To se ani jojem asi nazvat neda.

39
Kapi
Reagovat

26 – tyhle dokumenty ve stredu vzdycky prosvihnu :( Daji se nekde videt z archivu nebo stahnout, prosim? dekuji!

40
LadyXL
Reagovat

39-nevím, já na to natrefila náhodou při přepínání programů…. A řvala jsem u toho (téměř nahlas), jak jsou ty lidi pitomí.Ale vlastně i psychicky nemocní, což tam taky tak podávali. Jeden pak dostal kolaps, s komplikacemi ho převezli do nemocnice a tam zase říkal, jak si dá říct, když na něj sahala smrt … Jinému hrozí kvůli nádoru na noze a morbid.tloušťce odebrání nohy, aby vůbec mohl dál žít, a on tam vykřikuje, že to je jeho noha, proč mu ji chtějí brát… prostě depresivní případy. A jojo mají všichni…

41
LadyXL
Reagovat

36-já tedy konkrétně osobně znám jen jednu. Je asi 2 roky po bandáži. Psychicky jí to moc pomohlo,co mohu sledovat,ale s návyky to bude asi stejné, jen přesedlala na sladké v častých malých porcích…(Podle mého byla dřív tajný jedlík a vypadala podobně jako naše modelka). Dle mého se časem s úspěchem s bandáží popere a přežere jí….
Mě taky tehdy překvapilo, že tu bandáž ta doktorka nabízela holce, co měla věk tak do 25-ti, nadváhu morbidní určitě ne a ještě navíc neměla ani dítě. Podle mne naštěstí byla ta holčina rozumnější než dr. a odmítla ji. A říkala, že to tam nabízí jak na „běžícím pásu“… děs. A to už je tak 2-3 roky… Začínají to holt nabízet jak plastiky kde komu… a ani jim neřeknou, co to obnáší měsíce poté… :-(.

42
Kamča
Reagovat

Tento příspěvek jsem zkopírovala z diskuze na blesk.cz
lenka2727: Už to nemůžu vydržet a musím reagovat! Miladu znám od školky. Nechtěla jsem tady nic psát, aby si někdo nemyslel,že jí chci nějak ublížit či se jí vysmívat, ale ty kecy které si ona navymýšlela a teď tady tím krmí lidi prostě nemůžu ignorovat!Začala bych komentováním fotografie kterou Milada dala k dispozici, protože je to jedna ze 3 fotek které v má a kde vypadá jako normální holka s pár kily navíc ( na této fotce má 75kg mimochodem)proč ale nikdo neřekne,že jí na té fotografii je 13let??!!! Vím to , protože jsem s ní chodila na základní školu a přesně si na to pamatuji jak jí kámoška fotila protože aby se na těch těch na 75kg dostala musela dřít v odtučňovacích lázních Bludovice Milada byla celý podotýkám CELÝ svůj život hrozně obézní, ke své váze se projídala postupně celý život a hrozně se mi nelíbí jak lže ,že k váze přišla během 10 měsíců! Prosím vás každému to přece musí být jasné!!! A je mi líto, ale když ona byla těhotná tak to nikdo ani nepoznal protože byla tak šíleně silná!!! A ještě k bandáži bych něco podotkla: Bandáž žaludku nebyla odstraněna z důvodů,že by jí její tělo nepřijalo…bylo to proto, protože ona se projedla i přes tu bandáž, neuměla se udržet a přejídala se a tak jí to museli vyndat…(kroužek) takže asi tak! A teď jeden vzkaz pro Miladu Šímovou( za svobodna Chudou): Milado spousta lidí ti v hubnutí fandilo a já jsem patřila mezi ty lidi taky,ale díky tvým lžím jsi ztratila mé uznání a bohužel ti musím říct,že celá Karviná, celá naše třída ze zš u lesa se ti posmívají a né kvůli vaze, ale kvůli těm kecům o 57cm v pase a o 10měsíčním přibrání 115kg copak ti nedošlo že tě všichni známe a víme ze jsi cely život extrémně při těle???? Měla jsi říct pravdu a né lhát! Zamysli si… (01. 03. 2012 13:50)

43
okkvp
Reagovat

kruciš, budu to muset dát až z archivu

44
Maxx
Reagovat

Taková pěkná ženská by to byla. Škoda no. Jinak jsem rád, že se pořad zase vrátil, je to někdy celkem psina. Jen mi tam vadí ten Havlíček. Cajthamlice by stačila.

45
viki
Reagovat

Herdek, celej pořad radši cvičim…když to vidim a k příspěvku 42 – myslim, že to je pravda, přece jen ty řeči od paní M. jsou trochu přitažený. Ale zase ten pořad je reality show, musí to zaujmout.

46
viki
Reagovat

Nicméně je vidět, že fakt zhubla….při takový váze ty kila jdou pěkně dolu…jen tak dál, v obličeji je hezká.

47
okkvp
Reagovat

Viděla jsem jen kousek na začátku – kolegyně těžkotonážnice z minulé řady, nad kterou jsme tu většinově lámali hole potěšila

48
Ksčenka
Reagovat

No, že by se mi chtělo vynechat sladké, pečivo a atd atd… jako Anja.Ne díky! Kdo nebyl tlustý – nikdy nepochopí nic ! Milada je opravdu moc hezká a přeju jí aby došla ke zdárnému konci . Byla poctivá a nechala si poradit – v pořadu byli i tací , co měli vlastní rozum …..

49
JUJU
Reagovat

Milada psala na iprima u poradu denik boubelky a tam popisuje ten prirustek vahy, byly silna, kvuli klukovi zhubla a pak zase pribrala

50
Fakt přehání
Reagovat

Ten Havlíček už taky neví co by na tom chatu. Rady veškeré žádné, jen dejte mi peníze, já vám pomůžu. Asi už mu hrabe.

51
Kapi
Reagovat

JJ Havlicek by tam nemusel byt tak moc.
Nove pojeti je vic do „zabavna“ na ukor realnych navaznosti – ale to je dnes bezna praxe – u nove rady „Ano, sefe!“ to bude zrovna tak. + desitky nahranych situaci, vydavanych za real… :(

Havlicek (i cajthalmova) se oravdu cim dal vic snazi dat co nejuniverzalnejsi rady , ktere cloveku nic nedaji – na tech chatech. Chrani si tak svou zivnost- to chapu. ale dokaze to nastvat, kdyz to cte a vlastne se krom par variaci na vseobecne zname nedocka niceho noveho.

Cajthamlove to s delsimi vlasy slusi.

52
pimpa
Reagovat

Může mi někdo vysvětlit, proč čím vyžranější ženská, tím je potetovanější a propíchanější? Pozoruji to docela často (viz např. Šenková ze Superstar) a nějak to neumím pochopit.

53
Rena
Reagovat

52 …třeba si rády dělají bolest, protože se nemají rády…
taky jednu znám, ale nic propíchaného ani potetovaného nemá. Připadá mi , že tahle holka ani nijak moc nejedla , večer dvě porce hranolek a půl sklenky tatarky…to sní kde kdo…nehejbala se, ale to taky kde kdo.. a při 3 malých dětech zase taky tak moc ležet nemohla. Z čeho tedy měla skoro 200kg?

54
chleba s máslem
Reagovat

Ta Pavla Truxová vypadá fakt skvěle!!! Úplně jinej člověk!!!

55
okkvp
Reagovat

Díl s Miladou začal řadu opravdu optimisticky. Držím palce aby jí vůle držet nastoupenou cestu vydržela a přešla pod kůži

56
Bacon
Reagovat

Milada je moc krásná ženská, a to i přes ta kila navíc. Moc hezká v obličeji, krásné vlasy.

No, uvidíme, až se k ní po čase vrátí (jestli vůbec)…

57
Mnnno
Reagovat

Ten její manžel, co jí stejně jako ona je hubenější než Havlíček.

58
Ajda
Reagovat

28 LadyXL – Nemocnici XXXXL jsem viděla všechny díly už dvakrát, dobrý nápad, ale klienti moc zodpovědní pacienti nejsou, však uvidíš dál :-))

50 – Havlíček mi přišel na chatu chvílemi až nevhodně drzý a arogantní. Holt prachy nesmrdí. U mě má velké mínus, že se snížil k tomu, že propaguje krabičkovou dietu jedné firmy.

Nový styl JTCJ – nevím jestli se mi líbí, nebo nelíbí, asi až to uvidím znovu, ale přišlo mi pořád dost balastu, a najednou konec. Předváděčka „bobků“, to je asi taky jedna z novinek :-))

59
LadyXL
Reagovat

42-dík za info. Je to síla,protože přejíst bandáž po 2 měsících… Myslela jsem si,že prostě jedla víc, než směla a holt zvracela a zvracela…,tak to odstranili,protože to holt nemělo cenu.
Jsem taková rozpolcená z toho, co jsem viděla a teď četla. Ano věřím, že silná a pak tlustá byla spíš od mala a ne za pár měsíců. Jo a k té večeři rozhodně nebyla určitě malá porce hranolků, ale spíš celý ten plech… Jo a vůbec nezmínili, co pije, zda to nebyly sladké limo atp.
Milada je pěkná (v obličeji), fakt umí zvolit pěkné účesy i barvy a působí při projevu sympaticky. Tak už jí jen přeji, aby se jí dál dařilo jako v pořadu a když se na ní už nedívá národ a jen její okolí a rodina, aby to zkrátka vydržela!! Chtěla bych tomu věřit, ale….prostě nevím.
I když zázraky se dějí – viz ta minulá účastnice – klobouk dolů !!!!!!! Té myslím pomohlo vidět se na obrazovce.

60
LadyXL
Reagovat

Jo a tenhle formát se mi líbí zatím víc. Napřiklad porovnávání brambor s jejich užitím v kuchyni bylo dobře podané. Problematika nepohyblivosti střev a pozvolné začleňování luštěnin do stravy taky (to nejvíc ocení právě obézní). Přišlo mi, že tam tentokrát je víc informací, i když pochopitelně je i další „omáčka“, ale to už padá na oltář reality show…

61
Ajda
Reagovat

LadyXL – na stole stály takové ty jedovatě žluté, sladké, umělé a levné limonády, takže něco pila, ale zrovna to, co by neměla :-)

62
Jméno
Reagovat

Prosím o info, kde jde na stránkách primy sledovat minulé díly tohoto poradu?

Na http://www.iprima.cz/videoarchiv/231094/2287/all je zatim prvni dil aktualni serie, ale predchozi dily tam nemuzu najit, jsou tam jen upoutavky …

Diky moc.

63
Rena
Reagovat

Já si neumím představit, že by jedla denně cca 16 200 kJ , jak vypočítala Otýlie Š. Ten stůl – jídlo na týden, nebyl nijak plný… I když byla na mateřské, měla 3 malé děti, domácnost, musela vařit.. Rozhodně nebyla zcela bez pohybu. Navíc měla jen 26 let. Jak v tomhle věku může člověk být už takhle tlustý? Jak se to stane? Nepřijde mi, že je to jen jídlem a nepohybováním se.
Když o sebe Milada tak pečuje – stále nové vlasy, namalovaná, pěkné oblečená…a hezká.. že by to nechala dojít takhle daleko.. se mi nezdá. Nemohla by to být i nějaká nemoc? Snad se tím zabývali, já si nevšimla

64
Ajda
Reagovat

62 – je možné, že je nikde nenajdete, protože Prima se ohání licencí a to může být důvod stažení. Tato řada nejde sledovat ze zahraničí, opět výmluva na licenční podmínky.

63- nic vážného jí nevytýkali, teda nic, proč by bezpříčiny tloustla. Pohybu moc neměla, všude jí vozil manžel, těch pár kroků po bytě a v práci je málo.
Já to spíš vidím, že měla problémy od dětství a protože jí chutnalo, tak to neřešila a cpala se dál. Měla jsem takovou spolužačku, snědla půl pecnu chleba, celé máslo, litr kakaa k snídani a nic neřešila. Jediný, kdo byl z ní nešťastný byla její matka, podobně tlustá :D

65
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Reno, těch cca 16 000kJ navíc není konečných, jak jde váha nahoru, musí jít zakonitě nahoru i příjem, aby člověk dále tloustl, Větší tělo více spotřebuje.

Ten stůl byl co do objemu chudý, ale co do kalorií opravdu pro horníka. Podívejte se, jakou kalorickou hodnotu má majonéza, čokoláda, chipsy, smažené hranolky atp. Toho opravdu nemusíte sníst nůši. Jídelníček včerejší soutěžící byl založen právě jen na takových potravinách. Co se týká „pobíhání“ kolem dětí, to se zkrátka nekonalo. Mnoho ratolestí končí u televize s čokoládou v ruce, tyto, dle mého, nebyly výjimkou.

Paní Milada je odstrašující případ, jak si totálně zničit tělo. Nikdy už nebude vypadat tak, aby si beze studu mohla svléknout triko. Viděli jste tu poničenou kůži? Na druhou stranu je ale paní Milada učebnicový příklad toho, jak lze od základu změnit pohled na sebe samého a i v naprosto zoufalé situaci zmobilizovat síly a vytáhnout do boje. Tento příběh by měla televize pravidelně opakovat. Osobně paní Miladě přeji mnoho silné vůle.

66
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Ještě jeden postřeh. Zmiňovali, že paní Milada nedokázala vskutku hlemýždí rychlostí 1 km/h kráčet ani minutu (možná dvě, nevím přesně, ale moc to na situaci nemění). Normální rychlost chůze, jakou se běžně pohybujeme, je cca 5 km/h. Kdo je zvyklý na chůzi svižnou (většinou muži), může jít rychlostí přes 7 km/h. Lehce trénovaná žena, a to i s mírnou nadváhou a věkem nad 50 let, dokáže udržet sedmikilometrové tempo dvacet a více minut, a to nemluvím o běhu. Jen pro ilustraci. I kdyby Milada sebevíce chtěla, za dětmi prostě běhat nemůže. Začarovaný kruh.

67
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

183 kg je zkrátka šílená zátěž. Jsem přibližně stejně vysoká jako paní Milada, vážím cca 65 kg, když si na záda naložím 70 kg činku, dají mi dřepy s ní pořádně zabrat, a to jsem trénovaný jedinec, který v tu chvíli má stále o téměř 50 kg méně něž Milada. Nepředstavitelné. Nejhorší na tom všem je, že mně je drtivá většina žen, při pohledu na činku mých zádech, schopná říci, že si ničím zdraví.

68
susanq
Reagovat

neviete nahodou, kde sa da pozriet zo Slovenska ta relacie Nemocnice xxxl? dakujem za pripadnu pomoc… pokojne moze byt aj v anglictine, len teda som na webe nic nenasla :(

69
Katynka
Reagovat

Na pořad jsem se moc těšila, ono i když se tady píše, že moc informací tam není, tak za tu dobu, co to běží, jsem vyřadila z domácích potravin ty nejvíce hrozné a postupně se učila číst etikety a dávat větší pozor na to, jak kvalitní je daná surovina. V tomto směru mi to dalo opravdu dost, protože jen si to přečíst – no dobře, ale vidět i názornou ukázku, to je ještě lepší.
Sice nemusím řešit tloušťku, ale jsem krev a mlíko a více jsem se začala zaměřovat na pohyb. A je fakt, že když se člověk hýbe, je to o úplně jiném pohledu na svůj život a vše jde tak nějak snadněji. Jen nebýt líný.
Teď však šel pohyb stranou, protože jsem těhotná a musím říct, že to, co mám navrh, je síla. Stačí mi těch 8 kilo za 7 měsíců a divím se, co to dělá s ohebností, s chůzí do schodů atd. Připadám si jak motovidlo. Ale já na rozdíl od těch obézních, v tom mám vyhlídku, že se to dá po porodu rychle zpět a jakmile se vrátím ke svému spinningu, tak to bude zase super.
Jde mi spíše o to, že když teď trošku vím, jaké to je hýbat se s takovou zátěží, že to na sobě ti lidi snesou. Já se v tom tak necítím. I když jsem samozřejmě šťastná, že čekáme mimi. Ale jde o ten pocit, že mám na sobě kila, která tam být nemusí a že to opravdu neskutečně ovlivňuje pohyb, pocit a vše.
Takže všem, kteří se odhodlají s tím něco dělat přeji jen štěstí, klobouk dolů před nimi a hlavně aby to viděli tak, jak paní Milada a po čase i paní Pavla, která neskutečně překvapila, až mi vyrazila dech.

JO a ještě jsem chtěla napsat něco k tomu názornému předvádění ohledně střev. Sice tady někdo psal, že to není zrovna dobré téma, ale já si myslím, že to k tomu patří – když tělo správně funguje, tak je to i s tím vyprazdňováním. Je to dost dobrý ukazatel toho, jak na tom jsme a každá změna může naznačovat i nemoci. A při dlouhodobých potížích to i nějaké nemoci může naznačovat. Mě to třeba nechutné nepřišlo, protože paní doktorka to velmi dobře popsala a vysvětlila co a jak. A to je taky důležité a přeci – jsme lidi a pokud se o tom hovořilo takto slušně, nevidím důvod, proč by to tam jako odborníci a lékaři neměli zmiňovat. Když je člověk v nemocnici, taky si vedou záznamy, kdy a jak často.

70
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Ajdo, až teď jsem dočetla úplně vše. Havlíček opravdu propaguje krabičkovou dietu? Jsem velký odpůrce tohoto způsobu stravování, a tak mám docela šok.

71
Belisana
Reagovat

kdysi velmi popularni pan doktor Rajko Dolecek rikaval
– lidi se deli na dva typy – vysraci a nevysraci. Ty druhe mam v ordinaci – chodila jsem s jeho synem na gympl, takze jsem to slysela x krat :-D

72
anja
Reagovat

zatím jsem to neviděla celé, musím si to pustit z archivu, ale ještě k té bandáži žaludku – ano, dělá se jak na běžícím pásu, lékař to běžně navrhne při bmi 35

lidi to berou jako jednoduché řešení obezity, ono to ve své podstatě jednoduché je, operace, z hlediska lékaře, je jednoduchá

na obezitu totiž neexistují léky, dříve byla lindaxa a meridia – anorektika, která odbourala chuť k jídlu, ta je už přes rok stažená z trhu, jako anorektikum existuje jen adipex, ale u toho jsou velmi časté individuální vedlejší účinky, pocení, stres, bušení srdce, takže adipex spousta lidí nemůže brát, tudíž se lékaři uchylují k chirurgickým řešením – bandáž a liposukce

bandáž zaplatí pojišťovna, liposukci si musíte zaplatit sami, takže jaký zákrok si obézní člověk vybere?…

73
LadyXL
Reagovat

70-ano byl propagátorem a možná i nějakým „akcionářem“ jedné firmy (nechci hledat jméno). Měl to i na svém webu tuším. Nevím,jak to je dnes. Nedávno dělali rozbor těch krabiček od různých firem a byla to docela síla. Skoro žádná dieta neodpovídala tomu, čemu by měla. A jídlo od specialistů spočívalo v tom,že to vařila jakási paní v „Horní dolní“…
A u všech se shodli, že je to předražené.

74
Rena
Reagovat

Já Miladu obdivuji, že tohle po těch letech dokázala… před celým národem se takhle obnažit ( a to nejen ve spodním prádle, ale i svoji duši ), přiznat se ke všemu a začít se zdravým živ.stylem … Škoda, že to nedokázala dřív. Vypadá na docela inteligentní ženu, dobře se na ni dívalo i poslouchalo. Přeměnu začala už tím, že si pořídila kadeřnictví, zpívá se skupinou… má tři malé děti a asi opravdu nezvládá už chodit, natož za nimi běhat a to ji k tomuto asi přimělo. Je vidět, že děti pro ni hodně znamenají … Já mám syna jednoho a když byl malý a v předškolním věku, byla jsem s ním denně 3 – 4 hodiny veku, pak zas pěšky v různých kroužcích, vodila jsem ho kilometr do školky… k tomu práce, nákupy, zahrádka… pohyb je. Ale člověk musí moct chodit. A ona už nemohla – zvládla jít 1 minutu – rychlostí 1km za hod. Moc jí držím palce, mohli by na konci této řady ukázat co s ní je, kolik zhubla a hlavně, zda vydržela.

75
anja
Reagovat

no Havlíček a Cajthamlová co vím, nevezmou do péče každého, takže jestli je tady někdo obviňuje z nějakého dělání peněz za každou cenu, tak to není fér

příklad – dcera kamarádky během tří let zhubla z 90 na 55 a pak zase přibrala na přes 100kg, rozjeli se za Cajthamlovou na konzultaci, ta si nechala povyprávět co a jak bylo a je a holku poslala za psychiatrem, že dokud nebude vyřešen problém u psychiatra, slečnu do péče nevezme

naopak dvě moje známé u H. hubnou docela úspěšně

76
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Lady XL, to je přesně ono, předražené, složení často nevyhovující, navíc každý jsme jiný, nelze nasadit „univerzálního vojáka“:-)))

77
anja
Reagovat

67 Šmatlavá :))) neprovokuj tady s činkama :D mně teď po zimě dají zabrat i dřepy bez činek, dokonce i kopec co mám vedle baráku :D

78
Rena
Reagovat

Myslím si, že obezita – nadměrná – má příčinu hodně v dětství. Vždy, když v pořadu mluví takový člověk – byl dost silný už v dětství. Nejsou všechny děti stejné, jedni se hýbat moc nemusí a netloustnou, druzí mají jiné spalování… Proč rodiče – matka, to nechá tak daleko a dítěti, které má k tlouštce sklon, nehlídá stravu, nezaměstná ho kroužky, nějakými povinnostmi, neposílá ven… aby nesedělo jen doma a nekoukalo na tv či do pc ?! A nehonila ho stále mlsná?
Také mám sklon přibírat, jím přitom méně, než některé moje štíhlé kamarádky.. Stejně tak moje dvě sestry… i moji rodiče. Máme to nejspíš v genech, ale toho pohybu v dětství jsem asi moc taky neměly a moje máti nám s oblibou vařila k večeři ještě v 10 letech krupičnou kaši !! Poučena – můj syn měl od mala k večeři jogurt či tvaroh, kaši jen u babičky.. měl téměř denně nějaký záj.kroužek už v předškolním věku a i když se dnes zajímá spíš o hudbu, programování a angličtinu, než o sport, stejně občas lyžuje, plave, jezdí na kole, bruslí, či hraje s vrstevníky fotbálek… a je ve 14 štíhlý jako proutek.. Proto si myslím, že je to hodně o tom, jak to měl kdo v dětství, vždyt i Milada, jak psala její spolužačka, byla dost silná již na základce. Rodiče by neměli být pasivní, dítěti podstrojovat, když je silné, ale jít za odborníkem a něco s tím dělat…

79
Ajda
Reagovat

70 – jj, vloni jsem hledala co nejvíce infa o krabičkách a u jedné firmy se na mě tlemil Havlíček a sliboval dokonce jako výhru placatý televizor :-))
Vůbec mi to nejde dohromady s tím, co propaguje v pořadu – každý je originál, každý musí mít ind.jídelníček :-(

80
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Anja, tak hopem do posilovny, nebo se upsat bootcampu:-))))

81
Rena
Reagovat

Prosím, mohl by mi někdo poradit, co to bylo za potraviny, v těch velkých průhledných sáčcích a kde se koupí?

Dle mě při hubnutí není nejtěžší hlídat si, co člověk jí, ale jíst opravdu pravidelně, každé 2,5 – 3h a to i když nemá hlad a pracuje… často si vzpomene (aspon já) až dostane hlad a to je i za půl dne… No a pak takové ty šoky – kdy najednou pocítí nezbytně nutné nutkání si koupit čokoládu a zbodne ji na posezení… je to tak jednou za měsíc, či dva, ale nejraději bych se pak zastřelila… :-(

82
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

78, ano, genetika hraje roli, ale její vliv se přeceňuje, není tak významný, jak se obvykle míní. Rozdíl ve „spalovnání“ u dvou lidí s „odlišnou spalovací“ genetickou výbavou při zachování ceteris paribus nebude činit tři tabulky čokolády, šest knedlíků, pytlík brambůrek a dvě kuřecí stehna, ale přibližně jeden obyčejný rohlík. Spíše tedy se na vliv genetiky svalují nevhodné stravovací návyky i nevhodné vzorce chování předávané z generace na generaci. Dcera vaří tak, jak vařila její matka, proto obě budou vypadat podobně.

Často slýchám… „moje štíhlá kolegyně jí třikrát více než já“. Jenže při důkladnějším průzkumu člověk odhalí, že sice jí třikrát více, ale třeba jen v dopoledních hodinách a brzy odpoledne, je posedlá gruntováním, takže po návratu domů popadne hadr a tři hodiny leze po oknech, večer hodinu dovádí se starým v krkolomných polohách a ještě si třikrát týdně zajde na spinning. No a chudák ta, co jí třikrát méně, přijde domů, dá se do vaření „zdravé večeře“, u toho uždibuje, chvílemi usedá k televizi, večer zajde do kina, kde zbaští popcorn, na který ale okamžitě zapomíná, protože při sledování filmu nevnímala, že něco jí… Zkrátka aby člověk mohl zobecnit a říci, že někdo jí třikrát tolik a tudíž má lepší spalování, musel by dělat úplně všechno naprosto stejně, jak ta kolegyně, včetně krkolomné polohy hlavou dolů:-))))

83
Rena
Reagovat

82 – ano, souhlasím – geny, naučený způsob stravování a míra pohybu… vše dohromady.

84
anja
Reagovat

79, na krabičkových dietách někde v okolí Brna taky jedni moji známí fungovali a úspěšně, pochvalovali si to. Jela na tom celé rodina, matka, otec, dcera. Vídám je tak jednou do roka a fakt že vypadají líp a zhubli. Jinak teda krabičkové diety hodně používají naši vip celebrity, Hůlka, Kolář, občas se nějaké info mihne ve VIP zprávách, jasněžě jako reklama. Jinak teda o tom nevím nic moc víc, akorát teda že je to šíleně a až neadekvátně drahé.

80 jeej, ne, do posilky mě nikdo nedostane, já jsme enspolehlivá v docházce kamkoliv :) zůstanu u svých ranních rozcviček co mám zkonzultováno s fyzioterapeutkou, je tam něco jógy, posilování, prostě takové domácí cvičení bez kterého bych asi už nefungovala, a pak ten kopec venku ve svižném tempu, akorát jde o to se teď do toho zase dostat, denně, ale pude to :) jinak teda se mi líbilo jak teď v nějakém nedávném díle sexu ve městě holky řešily, že když máš pravidelný bouřlivý sex tak nemusíš dělat jogging .DD

85
RAINMAN
Reagovat

Funguje to tak, že čím větší svaly máme, tím více kalorií spalujeme i během nicnedělání.

86
RAINMAN
Reagovat

84: Zhubli tím, že jim ubyla svalová hmota…

87
anja
Reagovat

81 Rena, to čemu ty říkáš hlad je jen převlečená žízeň :) pravý pocit hladu poznáš až po několikadenním půstu. Doporučuju všem se se skutečným pocitem hladu seznámit, je to zajímavý zážitek.

88
Ajda
Reagovat

81 Rena – až se znovu v noci podívám, zkusím sáčky rozšifrovat :-)

Celebrity hubnou s krabičkama, bo je mají zadarmo. Za ty prachy – ty lepší začínají od 280 Kč/den, mi to přijde drahé a když jsem četla jídelníčky, 80% bych nepozřela, takže bych se stejně dojídala jinde.

89
RAINMAN
Reagovat

81: Takže, Reno, míváš pak větší výčitky než po nevěře? :-D

90
Martina
Reagovat

Dobry den, ziju v zahranici, takze se na dil v archivu TV prima nemuzu podivat kvuli licencnim podminkam. Nevite prosim, zda je jina moznost dil videt? Moc dekuji!

91
okkvp
Reagovat

Krabičkové „diety“ mohou u mnohých fungovat díky tomu, že je to prostě pravidelné jídlo (nebo se alespoň dá poměrně pravidelně na něj snadno dosáhnout aniž člověk musí něco shánět nebo připravovat).

U Milady se mluvilo o tom, že nabrala nejvíc poté, co držela hladovky kvůli snaze být modelka. Pak se taky zmínila o tom, že absolvovala nějaké psychiatrické léčení – sezení.

92
RAINMAN
Reagovat

Pravidelný, respektive častý, příjem potravy po malých dávkách je dobrý ze dvou důvodů: Zamezí pocitu vlčího hladu, kvůli kterému nakonec přijmeme víc kalorií (byť jsme celý den hladověli), nemluvě o šíleném množství monosacharidů a lipidů, jelikož jsme ochotni sežrat cokoliv… a tělo je „ochotnější“ spalovat, neboť nemá pocit, že se musí za každou cenu zásobit „na horší časy“ s tím, že by nevědělo, kdy zase „dostane najíst“.

93
RAINMAN
Reagovat

… jsme schopni sežrat…

94
Ajda
Reagovat

91 okkvp,
podle mě jsou krabičky vhodné pro nezmlsané všežravce, já bych s jejich obsahem měla velké problémy, podobně jako mám problémy dodržovat pravidelnost v jídle.

90 Martino,
pokud jste v zahraničí, tak nejspíš díly neuvidíte, archív je možno u této řady používat pouze na území ČR.

95
Ajda
Reagovat

81 Rena,
v sáčcích tipuji je cizrna, kuskus, jáhly, pohanka, červená čočka, asi fazole, vločky … Prostě zdravá výživa a koupíš ji běžně jak v supermarketu, tak ve speciálkách se zdravou výživou.

96
jana
Reagovat

mě prostě jen nejde do hlavy jak mohla při 3 dětech takhle dopadnout – to s nima nechodila ani na procházky, co dělali o víkendech, na dovolené? co jim vlastně vařila, když ona jedla hranolky s tatarkou, který ji ještě nota bene připravoval manžel po šichtě v dole?

97
viktor
Reagovat

Dobry vecer, zo slovenska sa neda pozriet tato cast v archive tv prima je to blokovane iba pre CR…viete o inom zdroji, alebo je to niekde k stiahnutiu? pripadne nenahravate si to niekto? dakujem

98
okkvp
Reagovat

97 – pokud je tam územní blokace přes IP, tak leda pohledat na netu patřičný nástroj na výběr příslušné proxy (umí to i některé on-line anonymizery), případně zkusit stahovat pomocí YTD.

99
Ajda
Reagovat

97 – je to problém, na ofiku řeší i to, že když mají na Ostravsku polského poskytovatele netu, mají rovněž stopku. Je s podivem, že u pěti řad licence v klidu a nyní to vadí.

100
okkvp
Reagovat

Problém zhoršuje i to, že zřejmě po aféře s Anonymous byly do paďous odporoučeny (v obtížně dobyvatelné hlubiny netu se asi ponořily) všechny známější linky na neofic streamovaná tv vysílání. Prima navíc chystá na březen spuštění nového videoportálu a to bude nejspíš teprv eňo ňuno než si to řádně sedne a odchytaj se tam chyby.

101
viktor
Reagovat

98-100 dakujem za odpoved, co znamena stahovat pomocou YTD ?
znamena to ze to bude odblokovane v blizkej buducnosti?

102
okkvp
Reagovat

101 – YTD je speciální software, hledej na Slunečnici, Stahuj nebo přímo na Pepak net.
Pokud se nedohodnou s vlastníkem licence, tak odblokování čekat asi nelze. Záleží jak moc jim půjde o diváky, zatím se pokud vím snaží spíše s některými zahraničními akvizicemi (seriály), diváctvu internetovému Prima obecně nijak moc na ruku nejde a nevypadá to, že by to chtěla razantně měnit (byť se snaží namlouvat opačné)

103
chleba s máslem
Reagovat

Je možné někde zhlédnout tu Nemocnici xxxxl?

104
viktor
Reagovat

102- stiahol som, nainstaloval, otvoril, vlozil odkaz na tu cast na prima archive ale nejde, nejaky error tam hlasi…
skoda..mohol by to niekto nahravat a dat niekde na net, rad si to stiahnem a pozriem…

106
Míra
Reagovat

Nekterym vecem opravdu nerozumim :-D

Cituji:
1) Moc jich tam není, ale přece jen se najde pár hříšníků, které musí pryč: hubnoucí čaje (diuretický a projímavý účinek, nic víc), proteinový koncentrát, tekutý karnitin a další…

2) Dosavadní jídelníček: 40% tuky, 40% sacharidy a 20% bílkoviny. To se musí radikálně změnit. Ubere se z tuků, zvýší se příjem sacharidů a bílkovin.

takze v jedne vete vyvrati bilkoviny a v druhe reknou, ze je potreba je doplnit :-D

Proteinovy napoj se da normalne pouzivat i pri diete.

A rict neco takoveho jako „Pokud si budete dávat proteinový koncentrát a budete to dělat dostatečně dlouho tak vaše střevo a celý trávicí trakt se de facto odnaučí zpracovávat normální stravu.“

Takove bludy akorat blbnout lidi. Urcite vidim nekoho, jak nedela nic jineho, nez se cpe proteinovym napojem. Same zavadejici informace. Neni tezky dat dohromady dobry jidelnicek, ale musi k tomu byt pohyb. O nicem jinym to neni. Spalit vic kalorii, nez do sebe clovek pres den da.

107
baculka X
Reagovat

Na mě nemá .
Já vážím 217 kg.
Ale přebírám pomalu.
Od 16 do 18 jsem přibrala jenom 167 kg.

Přidat komentář