Panáček v reality show

Jste to, co jíte – Jiřina 103 kg (4. 9.) + jídelníček + recept + video

4. Září 2008 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

Dnešní díl Jste to, co jíte byl zasvěcen Jiřině z Olomouce, chronické dietářce. Má za sebou spoustu diet, ale žádnou úspěšnou. Jako cíl svého 8 týdenního snažení s paní doktorkou Cajthamlovou si určila, že jako bývalá úspěšná letecká akrobatka, znovu po 30 letech usednout do kokpitu letadla a prohlédnout si nebe. Co myslíte, podařilo se? Tak odpověď naleznete v článku.

Jiřina – kozel zahradníkem

Jeden by řekl, že Jiřina musí mít zlepšování svého fyzického stavu a zdravu velmi jednoduché, neboť světe div se, je autorkou knih o hubnutí, nemluvě o bytě plném knih s nejrůznějšími postupy, jak správně a co nejefektivněji zhubnout. I proto asi není divu, že je chronická dietářka a to už úctyhodných 25 let.

Celá dnešní epizoda Jste to, co jíte ke stažení: http://uloz.to/725934/jste_to_co_jite-jirinka.rar (340 MB)

Dle doktorky Cajthamlové však kila nejsou největším problémem Jiřiny. Tím jsou její zdravotní potíže. Na prvním místě cukrovka 2. stupně, pak zvýšený cholesterol a tlak. Úkol tedy nezní shodit kila, ale především vyrovnat hladinu sacharidů v těle.

Jiřina opět patří do skupiny obézních, kteří v rámci svých diet nehubnou, ale hladoví. Tedy nepříchází o tuky, ale o svalovou hmotu.

Za zmínku určitě stojí její věta – když klesá váha, tak mám radost, když klesají sacharidy, tak to nevidím.

Jiřina má rovněž problém s jakoukoliv fyzickou aktivitou, kdy nemá skoro žádný pohyb a kam může, tam jede autem. I proto ji po dobu 8 týdnů doktorka sebrala klíčky od auta :))

S čím se musela Jiřina rozloučit

mleté masné výrobky
solená česneková pasta
hořčice
kečupy
slané polevkové bujony
instatní dietní přípravky
kompoty
majonézy
houby ve slaném nálevu
slazené džusy
sladké marmelády

Stůl zdraví – Jste to, co jíte

čerstvé ryby
celozrnné těstoviny
cizrna
pohanka
neloupaná rýže
hovězí maso
krůtí maso
cuketa
papriky
rajčata
porek
pomeranče
jablka
jahody
květák
brokolice
mrkev
celozrnné pečivo
čerstvé sýry
bílé jogurty
tofu
oříšky
vajíčka
neperlivá voda

Nemohu žít bez soli – recept na karbanátky

Maso pokrájíme a rozdrtíme, smícháme s cibulí, česnekem, provensálským kořením a pepřem. Necháme 2 hodiny odležet a pak opékáme na pánvi bez tuku. Jako přílohu podáváme brambory vařené v páře a zeleninový salát.

Výsledná porce se Jiřině zdála velká, ráda by snědla jen polovinu, ale dozor je neústupný. Sníst vše.

Pomatená mysl dietáře

Její strach, čí spíše už pomatení mysli, že jí hodně a tedy nemůže přeci zhubnout, se projevila i v závěru tohoto dílu, kdy její domácnost navštívila doktorka Cajthamlová. Ta zjistila, že Jiřina spíše nedodržuje předepsaný přísun potravy, neboť se bojí, že z takového množství musí přibrat. Přitom se stačí zamyslet, že to není o velikosti jídla, ale obyčejné účetnické má dáti dal, kdy člověk musí někde sebrat tolik energie a potřebných látek, aby je jinde ideálně ve stejném množství vydal.

Jiřina splnila svůj cíl

I přes tyto prohřešky splnila Jiřina cíl a za 8 týdnů klesla její váha z původních 103 kg na 94 a obvod břicha se zmenšil o krásných 13 cm. Nic tedy nebránilo usednout opět do kokpitu letadla. Snad jí tento životní režim co nejdéle vydrží. Držme jí palce.



SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 59
1
big
Reagovat

jsem prekvapen, bylo to tak mile

2
sue
Reagovat

kde je clanek? nevidela sem a horim zvedavosti

Reagovat

sue, zkus spíše ráno, objeví se tu až kolem půlnoci.

4
sue
Reagovat

a bylo to dnes fajn?

Reagovat

sue, ano, kozel zahradníkem – hubla paní, co píše knihy o dietách :)

6
sue
Reagovat

tak se tesim na clanek, prisla sem moc pozde, bee

7
blbinka
Reagovat

No tak dnes jsem byla velmi zklamaná. Mě o připadlo, že paní to bylo vcelku jedno – prostě to zkusila “ vyjde “ nevyjde“. Možná, že ji křivdím, ale poprvé co mě nechal pořad klidnou a to jsem kvůli tomu ani nevydeřila do terénu na in-line abych nepřišla ani o kousek pořadu…
PS: A ode dneška budu velmi opatrně nakupovat literaturu o hubnutí.

Reagovat

blbinka, jj, je to vcelku na hlavu postavené, že může knihy o hubnutí psát i někdo takový jako Jiřina, která permanentně hubne a pak přibírá a to už 25 let. To kdyby knihu vydala doktorka Kateřina, to by bylo něco a myslím, že se tak časem i stane – jsou to lehce vydělané peníze imho :)

9
eva
Reagovat

zajimave ze na strance iprima.cz jsou uplne jine odpovedi nez co byli v televizi:
Při cukrovkářské dietě je nejdůležitější:

* A.) Nahradit třtinový cukr umělými sladidly
* B.) Co nejvíc snížit množství tuků ve stravě
* C.) Přesně dodržovat stanovené porce sacharidů
zajimalo by me co si pak clovek ma vybrat :((

10
Anonymní
Reagovat

Tahle řada mě zatím také moc nenadchla, do minulé jsem byla uplně zažraná,připadala my taková jiná, dinamičtější……tak snad se to ješte rozjede v dalších dílech….jinak ten konec byl celkem dojemnej…..

11
Radka
Reagovat

Ten stůl hrůzy mě celkem sklamal, jak ta bylo vše uhledně narovnané……Jo a celkem mě překvapilo že jiřinka nebyla ukázaná ve dvoudílných plavkách i když je to dáma v letech…….., podle mě když do toho šla, tak už se vším všudy….

12
Radka
Reagovat

Prosím vás nevíte nekdo jak se do poadu přihlásit – Děkuji

13
Radka
Reagovat

To musíš na casting….ale už je dávno po něm, leda že by byla čtvrtá řada……

14
M-XXL
Reagovat

Ahoj,pořad jste to co jíte jsem sledovala vždycky a mám velkou radost že se vysílá zas,líbí se mi další nové díly,nemám co vytknout.Paní doktorku bych ráda potkala a svěřila se do její péče,velmi jí obdivuju,je skvělá.Včerejší příběh paní Jiřinky byl opravdu dobrý a ke konci dojemný,moc jí držím palce aby v tom hubnutí dál úspěšně pokračovala,došlo mi že taky nehubnu kvůli tomu že málo jím,kdybych se nedívala nikdy by mě to nenapadlo.Paní Jiřinka má můj velký obdiv,už jen vzhledem k věku,je opravdu moc statečná,myslím si že ty plavky vcelku byly na místě,působilo to na mě slušně a diskrétně,těším se na další díl!

15
Sima
Reagovat

Mně tenhle díl opravdu zaujal – na rovinu bylo ukázáno, co s člověkem můžou udělat diety a hladovění. Super! Před paní Jiřinkou a její vitalitou smekám svůj imaginární klobouk, doufám, že v jejích letech budu mít aspoň polovinu její energie :-) Trochu mě mrzí, že neuvidím příští díl a avizovaného dvoumetrákového kameníka (chápete, jak se může někdo vyžrat do dvou metráků, když dělá fyzickou práci?), ale určitě si tady potom všechno přečtu, spoléhám na SUNíčko :-)

Reagovat

sima, budu se snažit :) pokud má kdokoliv nějaké náměty, jak zápisky o jednotlivých dílech jste to, co jíte, tak uvítám na mém mailu sunicko@centrum.cz Usínat na vavřínech je špatné a nejen při hubnutí :))

17
Lenka
Reagovat

Hmmmm, jsem přesně taky ten typ co málo jí a proto má nadváhu…ale obávám se, že to nezvládnu změnit :-(

Reagovat

Lenka, proč ne? Jak zní tvá výmluva? Třeba ti s ní někdo z místních pomůže. Vše jde, jen chtít a nebýt pohodlný.

19
RadstaR
Reagovat

Bude mit nekdo zajem o video i kdyz bude mit casi 350 MB ?

20
Blongie007
Reagovat

RadstaR: Já bych to video ráda měla. Díky

21
RadstaR
Reagovat

Blongie007: Dobra tedy. Video sem hodim co nejdrive. Mam sice nejake problemy s prevodem, ale snad je brzo odstranim.

22
RadstaR
Reagovat
23
Barča
Reagovat

Dobrý večer,moc Vás prosím…Jak Jiřinka dostala tu speciální obuv,tak co je to za značku?Sháním je též a nevím jak se jmenují.Pokud to někdo ví,napište mi prosím na mail barbora.brambora@seznam.cz.Předem moc děkuji a mějte se krásně!

24
Míša
Reagovat

Ahojky, taky mě zaujlaly ty boty a byla bych ráda kdyby někdo znal tu značku.

25
ppp
Reagovat

Miško napište mi mail a ja vám pošlu číslo produkční ta to bude určitě vědět

26
ajda
Reagovat

http://mladazena.cz/scripts/detail.php?id=323515

V bočním menu stačí rozbalit odkaz DIETA a objeví se spousta zajímavostí a rad kolem hubnutí…

27
Azzy
Reagovat

achjo .. v chorvatsku vcera zacal uz paty Big Brother a u nas furt nic … :(

28
Míša
Reagovat

to ppp: můj mail je tiramiss@seznam.cz

29
Lenka
Reagovat

Sluníčko, nevím, asi to mám také hodně zablokované v hlavě, že hodně jíst = hodně přibírat, takže asi budu muset začít tou hlavou :-)

30
Lenka
Reagovat

RadstaR: můžete sem umis’tovat i další videa? Nemám bohužel možnost sledovat tento pořad v televizi.

31
RadstaR
Reagovat

Lenka: Budu se snazit. Bohuzel o vikendu jsem mel problemy s pocitacem a po vymene zakladni desky nejak zacla zlobit TV karta (zasekava se obraz). Nejsem si jist, zda to bude nejak koukatelny.

32
sojka
Reagovat

prosím vás nemohli by ste zverejniť firmu, ktorá vyrába a predáva tie pohodlné topánky. Myslím, že by sa potešilo viac žien.

33
XX
Reagovat

Kdo ví informace o těch botách – prosím napište je tady do diskuze. Moc mě zaujaly. Díky

34
ppp
Reagovat

nebudu tady zverejnovat cisla z produkce ale poproste Míšu tá to zjistovala a asi vi co je to zac a kde se daji sehnat.jinak zdravím všechny obézní ať vám to ubývá

35
Boženka
Reagovat

Úplně super stránky!! Jsem tu poprvé. Hledala jsem recept z Jste to co jíte a na primáckých stránkách to vážně nemají. Ostuda. Tak moc děkuju za tento web, máte to to tu dobrý. Jen tak dál ;-)

36
Sněhurka
Reagovat

Kde se mohu přihlásit do pořadu jste to co jíte poraďte děkuji

Reagovat

Sněhurka, do této řady už velmi těžko. Castingy byly někdy v květnu. Takže případně až příští rok, pokud se bude vysílat další řada.

38
Binkina
Reagovat

Dobrý den, chci se zeptat jestli existují nějaké webové stránky doktorky cajthamlové, popřípadě adresa její ordinace, měla bych zájem o konzultaci u ní, děkuji.

Reagovat

Binkina, webovky zdá se Kateřina Cajthamlová nemá, ale zde jsou na ní veřejně dostupné kontakty, včetně adresy její ordinace

Adresa: Washingtonova 1622/9, 110 00 Praha-Nové Město

Mobil: +420 605 101 121

E-mail: kcajthamlova@seznam.cz

40
ppp
Reagovat

pro Binkinu:jestli chceš zhubnout dietou jaká je v TV musíš se obrátit na Petra Havlíčka dr.nemá s tím jídelníčkem nic společné,ale bacha stojí to 6000 Kč a potom tě ještě dost prachú vyjdou jisté doplňky stravy bez kterých by to nešlo tak rychle.jinak zdravím všechny na příjmu budu zase ráno

41
binkina
Reagovat

Děkuji za informace. A co teda Dr. Cajthamlová se mnou provede když k ní půjdu? Zjistila jsem si nějaké informace že by údajně konzultace u ní měla stát okolo 1500, tak nevíte někdo co to zahrnuje? Díky

42
binkina
Reagovat

A jěště jsem se chtěla zeptat ten Havlíček sídlí kde a je to kdo? Lékař?

Reagovat

binkina, je to to odborník na stravu, jeho web je na http://www.petrhavlicek.cz/

44
xxx
Reagovat

Zdravím, já jsem slyšel a, že sestavení toho jídelníčku stojí 3000 kč, tak bůh ví jak to je doopravdy……Jinak Havlíček sídlí v kongresovém centru, má kancelář a ordinaci ve stejném vchodě s fitkem Olgy Šípkové……… jinak pro bibinku, myslím si že ti může pomoct i jiný doktor , ale když máš potřebu za to co ti řeknou i jinde těžce platit, tak budiš. Jinak sestavení jídelníčku od Havlíčka vřele doporučuji, musím říct že je vážně machr….

45
ppp
Reagovat

to jo fakt to funguje.je to u nej za 6000 jak sme tam točili naposled tak sem se ptal

46
binkina
Reagovat

To je fakt je to dost, a jelikož jsem momentálně na mateřský tak to asi teď nepadá v úvahu, škoda. A co ta Cajthamlová udělá když tam půjdu na konzultaci?

47
ppp
Reagovat

tak to netušim,myslím že tě pošle k Havlíčkovi,oni si dohazujou kšefty,ale vím že se k ní třeba objednat protože běhá stále na natáčení

48
Anonymní
Reagovat

Tyjo tak to je fakt pálka jako……jídelníček od havlíčka je dobrá věc, ale když člověk chce tak se dá zhubnout i bez něj…..

49
xxx
Reagovat

Dr . Bude chtít rodinnou anamnézu, tzn. jaké mají nebo měli rodiče a sourozenci nemoci,jestli jsi alergická,jak dlouho jsi tlustá, proč si tlustá, proč chceš zhubnout, jestli jsi už nikdy skoušela zhubnout,…. atd atd…, prostě tě ůplně vyspovídá.(také, nejspíš ti dá vyplnit formuláře) ..pak po tobě na 100 procent bude chtít náběry krve a moč,změří ti tlak zváží tě a změří tě, a samozřejmě tě i vyšetří…..no a potom asi nejspíš zahájí nákou léčbu, dá ti instrukce co a jak správně dělat, jak už bylo řečeno asi spolupracuje s havlíčkem, tak tě k němu dohodí…..já jsem ůčastník natáčení, takže s náma nebylo ůplně zacházeno jako se standartníma pacošema, ale myslím že to nák takto v reálu asi provozuje…. jo jinak jsem nikde také četla rozhovor s paní Dr. a povídala že hodně pacientů odmítá a posílá je zpět ke svému lékaři, nebo tak nák :-)

50
Martin
Reagovat

BOTY.
Zdravím všechny. Nejsou to náhodou tyhle boty? Viz odkaz.
http://www.inzep.cz/pracovni-obuv/trekingova-sportovni/polobotka-michelin-pilot-racing-01-hro.html

51
xx2
Reagovat

myslíte že by se dal sehnat jídelníček podle kterého se řídila Jiřinka?

52
Anonymní
Reagovat

nedá se někde sehnat jídelníček podle kterého se účastnicí Jste to co jíte řídí??

53
ppp
Reagovat

to bych neskousel to jsou individualni jidelnicky.manzelka se stravovala podle mojeho a pribrala

54
Miška
Reagovat

Jojo, taky bych řekla, že to budou ty druhý botky.

55
Jana
Reagovat

Zdravím všechny!
Boty s nestabilní plošinou se dají koupit a objednat přímo u paní doktorky Cajthamlové tel: 605101121. Objednávky přijímá jení sesřička Lucie Řezníčková tel: 773991102, jsou to tyhle boty: http://www.chung-shi.cz/view.php?Page=Prehled&Menu=658&Zbozi=3838 Já je mám a musím říct, že jsou úplně úžasné. Dělají víc druhů, i sandály.
Tak pěkné „houpání“ na botách!

56
daniela
Reagovat

Jak se menuje ta písnička co hraje ve ste to co jite jak je tam dycky ten stul zdravi a hruzy???

57
Janulíková Anna
Reagovat

Na pořad se dívám, vůbec mi nevadí, že pani doktorka není prototypem anorektiček.Má ve všem pravdu sama jsem zhubla40 kg a už 4 roky si je udržuji.Opravdu je lepší jíst často a sportovat než nabouchat se večer a ležet.A pokud člověk jí k tomu zdravě je to jen dobře. přeji moc úspěchú těm , kteří začínají a těm . co zhubli, aby si to udrželi.

58
EMA HORVATHOVA
Reagovat

JA SE STRASNE VIHIBAVAM TUKU NEJIM MOC SLADKY VIC SEM HLADOVA NES SYTA A PORAT PRIBIRA NEBO SI DRZIM SVOJI VAHU ALE NEHUBNU? NEVIM PROC NEJSEM DOMA JSEM V CIZINE VE SKOCKU. NEJSEM TLUSTA A ANI HUBENE REKLA BYCH ZE MAM TAKOVIH 7 KIL NAVIC MOC MNETO TRAPI URCITE DOMA NESEDIM HODNE CHODIM VEN A I DOMA CVICIM.JENOM VISLEDKI NEJSOU ZADNI NEDARI SEMI SCHODIT ANI JEDNO KILO , JA PROSTE NEODOLAM MLECNE VIROBKY A PROTO VAS PROSIM O RADU CO MAM DELAT

59
DANKA VENGRINOVA
Reagovat

aj ja rada sledujem ste to co jete nakolko mam tiez nadvahu. pani doktorka Katerina je bajecna stretnut sa s nou by bol na Slovensku zazrak momentalne pouzivam Herbalife vyrobky tak som zvedava na vysledok.Je tak tazko schudnut.Chut a vola tu je len ta pani Katerina chyba.

Přidat komentář