Panáček v reality show

Jste to, co jíte 5: Další hubnoucí Koule (5.díl)

15. Duben 2011 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=1596 w=420]

Čtenáři Panáčka v RS, jaké máte zkušenosti s hubnutím pomocí medikamentů, nebo jiných podpůrných prostředků? Rozepište se nám do komentářů, zapojte se do diskuze. Děkujeme.

V tomto díle pořadu Jste to, co jíte, se pokusí zhubnout tanečnice Pavlína Pufferová. Je členkou skupiny Koule a vede taneční školu. V první sérii pořadu hubla už její kolegyně ze skupiny Petra .
Pavlína před osmi lety zhubla v důsledku závislosti na drogách na 55 kg. Do té doby neměla problém s udržováním váhy kolem 65 až 70 kg. Dnes drogy dávno nebere, nepije ani alkohol, jen kouří. Co následovalo?




Když přestala, ztloustla na 85 kg. Před třemi lety se ale rozhodla zhubnout. Šla na dietologii a dostala Meridii. Během dvou měsíců se dostala z 85 kg na 63 kg, což jí ale poškodilo organismus. V následujících třech letech opět ztloustla a váha nyní ukazuje 90 kg.
Co k tomu řekne paní doktorka Kateřina? A proč bylo hubnutí na lékařský předpis chybou?

Hlavní motivací slečny Pavlíny je jednak finále taneční soutěže, kde by chtěla znovu zazářit v krásném kostýmu, a pak snaha líbit se příteli. Musí ale razantně změnit životní styl. Je svobodná a bezdětná. Její jídelníček často sestává z nezdravého jídla, jako jsou hamburgery, pizza, sladkosti. Jí nepravidelně a nárazově. Na noc se přejídá – hamburgery si dá klidně o půl deváté. Stihne Pavlína vše napravit dřív, než nastoupí na taneční parket?




ZHUBNE KOULE, NEBO NEZHUBNE?!

Pavlína je zpěvačkou skupiny Koule a má 32 let. Měří 170 cm a váží skoro 90 kg.
Ráno vstane a nesnídá! Dá si kafe, koukne na televizi a počítač. Celou dobu, kterou s Pavlínou strávíme, budeme slýchat, jak chudák holka nic nestíhá, nezvládá atd. Královna výmluv. Byla závislá na pervitinu, ten vyměnila za cigarety. Denně vykouří 20-30-40 cigaret!
Trenér, učitel a choreograf tance, tím se momentálně živí. Dá se tedy očekávat, že je neustále v pohybu. Jako bokovku dělá kadeřnici. Je prý přísná, uřvaná a vulgární. Divák v průběhu pořadu zjistí, že i ulhaná.
Denně pracuje zhruba šest hodin, sedm prospí a zbývajících jedenáct hodin dělá co? Neví! Ale hlavně nemá čas.

[singlepic id=1607 w=420]

Ráda jezdí na kole, ale i autem na nákupy. Klidně půl kilometru, přece nepůjde pěšky, nemá čas. Stejně tak nemá čas vařit, raději volí hotovky. Tři krát v týdnu večer cvičí, co jinak celé dny asi dělá, že nemá čas? Pije pouze vodu se šťávou, hotovky si vozí domů, protože v nákupním centru nesmí u jídla kouřit.
Ve 23 letech byla rok na pervitinu a zhubla. Potom sama od sebe přestala brát a kila vyletěla nahoru. Před třemi lety se zamilovala, díky práškům dvacet kilo zhubla, aby v zápětí třicet nabrala. Přesto o sobě tvrdí, že má pevnou vůli, a dokáže vše, co si umane. Potřebuje hlavně řád, pak už to není problém. Opravdu?

Tloušťka jí vadí z estetického důvodu, dělá to tedy hlavně sama pro sebe. Její tloušťka vadí i jejímu partnerovi, ale to mu nebrání Pavlíně posluhovat a dokonce jí připravovat kalorické bomby k večeři.

Odborníci v akci

Pavlína prošla kompletní vyšetřením, včetně laboratorních testů. Nechyběl ani Bodystat, zátěžový test a klidová kalorimetrie. Na základě všech výsledků sestaví Pavlíně podrobný plán, ušitý přesně na míru tak, aby tuky i centimetry mizely.
Na první pohled to vypadá, že Pavlína má silnou motivaci. Rok uháněla produkci, aby ji zařadili do pořadu. Podle výsledků, ač je taneční trenérka, žádnou kondici nemá.

Kontrola zásob

Doktorka zkoumá, co je příčinou obezity Pavlíny. Ta umí vařit, jen na to nemá čas. Proto je mrazák plný hotovek, friťák plný přepáleného tuku a nesmí chybět sladké šťávy.
Domácnost opouští: sádlo, majonéza, špekové knedlíky, sladkosti, sirupy, smažené sýry, hranolky a polotovary.

Stůl hrůzy

Dnes na stole nezapáchají jen potraviny, vidíme i obrovské množství cigaret. Pavlíně cigarety smrdí, ale nevzdá se jich. Trpí bílkovino-sacharidovou podvýživou a hlad zahání nikotinem. Kouřením si prý i zkracuje čas, kterého jak víme, má akutní nedostatek, nestíhá ani vařit. Veškerou zodpovědnost za svoji nadváhu hodila Pavlína na partnera, on si ji takto vykrmil.

[singlepic id=1608 w=420]

Vizualizace

Týdně vypije Pavlína pět sirupů. Za rok to dělá 13,5 kg cukru. 1,5 litru přepáleného tuku z friťáku se rovná roční dávce tuku, který sní pouze ve smažených sýrech. Tedy ten, co vsákne do strouhanky. K tomu se musí připočítat 7,8 kg živočišných tuků přímo ze sýrů k večeři. Pavlíně to páchne, ale jinak se celkem dobře baví, větší zděšení je vidět na jejím partnerovi.

[singlepic id=1609 w=420]

Zdravý stůl

Ani Pavlína nebude výjimka, i ona musí změnit od základu stravovací režim, pokud chce úspěšně bojovat s váhou. Údajně je alergická na vitamín C, proto na stole není tolik ovoce jako jindy.
Petr Havlíček, když viděl její dosavadní jídelníček, tak si řekl: „Tahle baba nemá šanci!“ To ještě netušil, že není daleko od pravdy.

[singlepic id=1610 w=420]

Pavlína slibuje, že jídlo a krabičky si bude chystat vždy večer po tréninku. Cigaretu kouří průměrně 6 minut, prokouří tedy tři hodiny. A pořád nemá chudák čas!

3. Týden – kontrola Petra Havlíčka

Ano, Pavlína má jídelníček už tři týdny, tvrdí, že s ním nemá žádné problémy. Petr Havlíček už začíná pochybovat a nevěří, že vše bude bezchybné. Přítel Honza dokonce očekává pochvalu.
Pavlína večeřela šmakoun se zeleninou. Tvrdí, že příloha je právě ta zelenina. Není, to je jen dodatek. Ale ona si trvá na svém, salát koupila hotový, nemá přece čas, to už víme. Že neodpovídají nutriční hodnoty, to je vedlejší, hlavně že si pochutnala. Co to Pavlíno je ta příloha? Když to není zelenina, tak Pavlína tipuje ovoce. O rýži, bramborách, těstovinách a jiných asi nikdy neslyšela. No bodejť, nemá čas, kupuje hotovky, proč přemýšlet a namáhat se, nebo si snad dokonce číst dodaný jídelníček od poradce přes výživu. O složení svých porcí toho ví opravdu málo, co jí chybělo v kontrolním seznamu, tak na to prý neměla chuť a nějakým vážením a odměřováním se nezdržuje.
Domácí úkol od doktorky Kateřiny – spočítat schody do čtvrtého patra. Je jich hodně, zapomíná počítat. Ale chodí poctivě pěšky, za poslední tři týdny dokonce dvakrát nebo třikrát.

I když evidentně nedodržuje co má, odborníci neztrácí naději v úspěch a darují Pavlíně rotoped za cca 20 tisíc. Pomůže, nebo se stane odkladištěm svršků jako tomu je ve spoustě domácností? Není to jediný dárek. Následuje balón a cvičící guma. Martin, specialista na pohyb ji naučí pět cviků, které bude muset doma sama poctivě cvičit. Pavlína slibuje, ani se u toho nečervená. Na rotopedu prý bude jezdit minimálně 3 krát týdně, minimálně 45 minut, protože ji to baví. Martin jí nevěří hned od začátku, má ji za lempla, nebere nic vážně. Ale Pavlína slibuje a slibuje. Slíbila omezit kouření a tvrdí, že je na patnácti denně. Její přítel ale tvrdí něco jiného. Kouří víc, tak 20-25 kusů denně.

4. týden – kontrola doktorky Kateřiny

Pavlína před osmi lety brala pervitin a vážila 50 kg. Když přestala, přibrala na 80 kilo. S pervitinem po jednom horším záchvatu skončila ze dne na den, s kily asi očekávala, že to půjde také tak rychle. Účinná látka v pervitinu je efedrin. Když abstinovala, dostala od dietologa elsinorské prášky,které jej obsahují také a díky tomu, že organismus byl „nabuzený“, zhubla 20 kg za dva měsíce. Jo-jo efekt na sebe nedal dlouho čekat. Zhubla dvacet, nabrala třicet. To už by nechtěla opakovat.

[singlepic id=1612 w=420]

6. týden

Pavlína uklouzla na chodníku. Má krční límec, naraženou lopatku a ruku, na rotopedu nemůže jezdit. Babička je po mrtvici v nemocnici, jí maximálně dvakrát denně, celý režim vzdala. Nemá čas, celý den jak prozradila „hnípe“ doma, odmítá jíst tolik porcí jídla. Psychicky to nezvládá, má chuť se vším skončit. Odborníci se jí snaží znovu motivovat, pomoc odmítá.

11. týden – přepadovka doktorky Kateřiny

Pavlína odborníky informovala, že už je v pohodě a znovu dodržuje doporučený režim.
Doktorka přijíždí na neplánovanou kontrolu. Krční límec odložený, režim zrovna přesně nedodržuje, sedí u televize a nic nedělají. Nemá uklizeno a místo vaření – hotovka.
V lednici plno nedoporučených potravin, prý jsou partnera, absence zeleniny a ovoce. Nic nestíhá, nemá čas! Opět ohraná písnička. Snídaně a večeře jí dělá Honza. Obědy občas stihne uvařit, ale nic neváží, vše od oka, proč se řídit stravním plánem. Maso nahradí vajíčkem a sýrem od oka, nestíhá. Pětkrát denně jíst nebude a nebude – nemá přece čas.
Tak jak to je? Nahlásí odborníkům, že je opět v pohodě a při kontrole tvrdí, že nestíhá, má problémy, nic nedodržuje? Výmluvy, nebo rovnou lhaní?
Pohyb nemá žádný. Výmluvy na babičku už neobstojí, uzdravuje se a bude brzo doma. Schody nemá spočítané, tak se proběhne je spočítat. V jídelníčku se neorientuje, vůbec nechápe, proč ho má vlastně tak striktně dodržovat.
Doktorka Cajthamlová Pavle nabízí opětovné projití a vysvětlení všeho, co jí není ve stravovacím plánu jasné. NE, ona vše chápe, jen ho musí začít znovu dodržovat. Znovu? Je jedenáctý týden a ještě nezačala, natož aby pokračovala. Přítel už jen mlčí, je vidět, že z chování Pavlíny není dvakrát nadšený. Po odchodu doktorky Pavlína sebevědomě prohlásí, že jí nenachytala na ničem, krom toho, že jí málo bílkovin. Podle doktorky se na celé hubnutí „vybodla“, přítel potvrdí, že nic nedodržuje a ani nestíhá. Tím slovem se nakazil asi i on. Pavlína slibuje, že v brzké době zase najede na předepsaný režim – jíst 5 krát denně. Pokolikáté to slyšíme? Tomu už nemůže věřit ani ona sama!

15. týden – vaření s odborníkem

Tím odborníkem není nikdo jiný, než vítěz pořadu Na nože, Robert Zatloukal. Měl by Pavle dokázat, že i redukční jídelníček může být chutný, dobře vypadat a příprava trvá pár minut. Robert je milovník másla. To Pavlíně nechutná. Jistě, víme přece, že si libuje v co nejvíc přepáleném tuku.

[singlepic id=1611 w=420]

Kuřecí maso v těstíčku. Příloha špenát a pohanka

Pohanka obsahuje rutin, který posiluje cévní stěny. Kolik pohanky má Pavlína v jídelníčku k obědu, tak to je zbytečná otázka. Ona to stejně neví, protože ji nejí. Neví ani kolik rýže, neví nic. Chování Pavlíny při vaření ponechám raději bez komentáře

POSTUP:
Pohanku orestujeme na oleji a potom ji zalijeme vodou. Na jeden díl pohanky, dva díly vody. Vaříme čtyři minuty a potom necháme deset minut odstát. Odstátou pohanku orestujeme na másle s česnekem, ochutíme solí a pepřem.
Na kuřecí prsa položíme plátky bazalky, obalíme v těstíčku z celozrnné mouky, vody, vajíčka, soli a pepře.
Maso se bude zapékat, nebo spíš grilovat v multifunkční troubě, funkce crisp. Je to opravdu malý zázrak, jak tvrdí Petr Havlíček, ale já bych mu doporučila pánev před použitím ještě prázdnou 2-3 minuty rozehřát. Při grilování není potřeba žádný tuk. Opravdu to skvěle funguje, mám ji doma a je to fakt výborná věc. Z každé strany pečeme maso tři minuty a je hotovo.
Špenát orestujeme na másle s česnekem a solí.

Pavlíně to chutná a Petr přesně vystihne podstatu problému. Kdyby to Pavlíně někdo udělal, neměla by problémy dodržovat režim. Ohání se nedostatkem času, ale tomu on nevěří. Přepadovka to potvrdila. Nic nedělala, seděla u televize a k jídlu si objednali hotové jídlo. Vidí v tom lenost Pavlíny, nic jiného.
A další její slova to jen potvrdí. Ona se celý den válí doma, nemá peníze, ale vyhovuje jí, že prodávají krájenou, drahou zeleninu.

Nedostatkem času se ohání už patnáctý týden, ale nakonec svolila, aby se natočilo, jak si připravuje jídlo podle jídelníčku. Spokojenost v táboře odborníků nevládne. Opět slyšíme, že nestíhá, jí 3-4 krát denně. Místo jogurtu a 40g müsli si dala k svačině banán a druhou svačinu odbude kedlubnou, jistě, přece nestíhá.
Oběd je také katastrofa. Místo masa krůtí šunka. Nic neváží, vše od oka a výsledkem je hromada nedefinovatelného jídla. Honza připustil, že na začátku snahu měla, ale ta ji rychle opustila a dělala vše podle sebe, na rady kašlala. Slíbila omezit kouření, tvrdí, že to dodržela. Přítel prozradí, že vykouří občas i krabičku denně, jindy méně, ale slib neplní. Chudák, ten to asi schytá, až Pavlína uvidí, co vykládal na kameru.
Pavlína tvrdí, že až bude v klidu, tak si to bude držet tak, jak ona chce, možná bude jíst i pět krát denně a zhubne. Pak může kamera přijet a natočit si hubenou padesátikilovou Kouli. Že chce zhubnou, tomu už nikdo nevěří, jen ona. Kateřina a Petr mají pocit, že jsou v pořadu za blbce.

16. týden – FINÁLE!

Dneškem vše končí, ale protož odborníci Pavlíně nevěří, nachystají přepadovku u ní doma i na poslední den. Petr jí přehrává její vaření a ptá se na vážení. Prý váží, ale ne všechno. Nesolí, ale ve velkém používá náhražku soli. 35% soli + 35% mořské soli je soli až nad hlavu. Svačinu okecala, to ji nechutná, to nechce. Gramáž vloček pomocí lžičkování také nezvládá. Po šestnácti týdnech každodenního vážení by to vše musela ovládat úplně perfektně. Neumí vůbec nic! Vše odhaduje, vše špatně, ale řečí dvě hromady. Odpoledne jedla šunku, která v jídelníčku není, ale za blce je podle ní Havlíček.

[singlepic id=1613 w=420]

Na scéně se objeví doktorka Kateřina, která už hloupé řeči Pavlíny nemůže poslouchat. Všechno co ona tvrdí, jí nikde nikdo nenapsal, neporadil. Všem je jasné, že neváží potraviny, ale Pavlína naštvaně argumentuje, proč by si kupovala váhu, kdyby ji nepoužívala. Ano, to je správná otázka. Škoda peněz.
Doktorka: „Proč jste do tohoto pořadu chtěla?“
Pavlína: „Protože jsem si myslela, že to bude fungovat, nefungovalo!“ Co nefungovalo? Jedině Pavlína. Ta se cítí uražená, tvrdí, že jí to nevadí, sice do ní investovali zbytečně peníze a čtyři měsíce času a námahy, ona se ale teď bude věnovat něčemu jinému. Neměla chuť jíst tolikrát denně, a přichází zásadní výmluva – neměla čas!
Měla o měsíc víc než ostatní. Zcela zbytečně. Tak naštvanou doktorku Cajthamlovou jsme v pořadu ještě neviděli. Čekala jsem, že jí zabaví rotoped a ostatní dárky, ale bohužel, tak přísní nebyli. Jezdila na něm pět krát za celou dobu, to tvrdila před šesti dny. Ale teď na něm jezdí. Ani rychle nevěděla, kdy na něm naposledy seděla, opět jen lhaní a výmluvy. Po chvilce rozčilování připustí, že celkem šlapala 7 krát za čtyři měsíce. Vzpomínáte, co slibovala? Raději ani nechtějme vědět, jak často cvičila pět doporučených cviků.

[singlepic id=1614 w=420]

Laboratorní výsledky se porovnat nepodařilo. Pavlína se vymluvila na dovolenou lékaře, zpětným ověřením se zjistilo, že to není pravda, žádnou dovolenou nečerpal.
Doktorka: „Lže! Kdykoli, cokoli, komukoli, velmi účelově. Jídelníček se otvíral jedině na kameru.“ Pavlína uznává, že si to dělala po svém, tři měsíce na vše kašlala a o co jde?

Měsíc po ukončení natáčení otěhotněla. Sice jí blahopřáli, já to dítě lituji.

Jste to, co jíte online dnešní díl

Související články

– Kateřina Cajthamlová: Soutěžící jí tvrdě lhala do očí a poslala ji do prčic / Super.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 205
1
radek aka SUNicko
Reagovat

Vubec zadne. Na jake bazi ty medikamenty funguji?

Reagovat

Ty na předpis na dost děsivé bázi, např. Adipex je prý svinstvo, ale na netu šílenci za tyto zlaté vajíčka platí tisíce. Taky proto Adipexu končí registrace, někde už je zakázaný. Ale je to největší trhák mezi léky.

Jinak já všechny reklamní trháky vidím jen jako vytahování peněz z důvěřivců.

Reagovat

Minulou řadu sponzoroval výrobce produktu Alli, docela by mě zajímalo, jaký na něj mají naši odborníci názor.

4
Misha
Reagovat

Jo – v devadesátých letech jsem postupně vyzkoušela vše, co bylo na trhu dostupné, vč. Herbalifu a těch děsných polívek, co chutnaly jak latex. Výsledek byl, že jsem ze vcelku zdravých 70 kg při výšce 174 cm nabrala dalších 20 kg a totálně si rozhodila metabolismus.
Loni jsem zkusila Alli … a musím říct, že když nic jiného, tak jsem se díky tomu naučila snížit spotřebu tuků :o) … U Alli je ale zádrhel v tom, že tělo společně s tuky vyloučí i vitamíny, které se na tuky vážou, např. betakaroten, což může mít ve slunném létě vážné následky … takže je nutné je brát alespoň v umělé formě anebo užívání odložit na pošmourný podzim.

5
Sima
Reagovat

Alli funguje podobně jako Meridia, tzn. zabraňuje vstřebávání části tuků z potravy; nebrala jsem jej osobně, znám jen zkušenosti kamarádky, která odmítla akceptovat ten agresivní průjem po Alli, takže to po týdnu vzdala. Vůbec asi hlavním činitelem, proč člověk při těchle prášcích hubne, je to, že se vědomě začně vyhýbat jakýmkoliv tukům právě proto, aby eliminoval ten průjem :)

6
Misha
Reagovat

Ještě k Alli – výrobce doporučuje 3 tablety denně, ale mám příbuznou lékárnici a ta mi doporučila maximálně jednu. No přežila jsem to, ale že bych nějak extra zhubla, to ne … za ten měsíc cca 3-4 kg, ale to jsem k tomu chodila 3x týdně do zumby a každý víkend dala cca 2x40km na kole :o)

Reagovat

Xenical, po tom prý člověk neudržel svěrače. Aspoň co jsem slyšela z doslechu. Byl, nebo je jen na předpis. Alli by měly být jeho odlehčená forma bez předpisu.

Reagovat

Takže pokud chápu správně, tak většina těch medikamentů na hubnutí funguje na bázi průjmu :))

9
okkvp
Reagovat

8 – takové antabusy :-)

10
Sima
Reagovat

Opravuju chybu, Alli nefunguje stejně jako Meridia, ale jako Xenical, omlouvám se. A má mnohem nižší obsah aktivních látek, proto nemusí být na předpis.
Ajdo, ano, ty svěrače v tu chvíli opravdu nefungují – tuk, který se díky pilulce nestráví, se v naprosto nečekanou chvíli nekontrolovatelně vyřítí ven. Kamarádka si netroufla opustit domov bez jistých záchranných prostředků. Nic milého, řekla bych :-)

11
Ajda
Reagovat

8 -Teoreticky ano, pokud vůbec nějakou reakci vyvolají.

Adipex retard je lék na léčbu obezity. Účinnou látkou je fentermin, který působí jako tzv. anorektikum — snižuje pocit hladu. Adipex retard není možné v ČR koupit bez receptu. Potlačením pocitu hladu usnadňuje dodržování dietních omezení.
Cílovou skupinou jsou obézní pacienti s BMI 30 více, u nichž předchozí dietní opatření selhala. Není to tedy v žádném případě prostředek první volby.

U adipexu jsou ale otřesné vedlejší účinky, které pocítí skoro každý uživatel – bušení srdce, pálení, sucho v krku a žízeň, depresivní a plačtivé stavy, nespavost… Vedlejších účinků je víc než pozitiv, proto lék končí.

12
Sima
Reagovat

A ještě jedna zkušenost z blízkého okolí, tentokrát s Meridií. Pokud vím, tak ta snad blokuje nějaké receptory či co a člověk nemá chuť k jídlu. Přítel mého kamaráda si ji koupil na internetu a během dvou měsíců zhubnul skoro 20 kilo, přičemž nikdy nesportoval, ani předtím ani potom. Vedlo to k tomu, že se mu totálně zbortily záda, které předtím držel pohromadě tuk, jelikož svaly moc neexistovaly. Týden v nemocnici, měsíce rehabilitace… No a kila byla zpátky dost rychle. Myslím, že to může pomoct hodně obézním lidem, ale naprostá a trvalá změna životního stylu je nutná stejně jako u čehokoliv jiného.

13
Misha
Reagovat

8- a né jen tak obyčejného průjmu … někteří prý za sebou po Xenicalu zanechávali doslova olejové skvrny :o) … Osobně myslím, že i to Alli bylo dost drsné, ale člověk to na ten záchod přece jen stihnul … ten Xenical pak musel být fakt šílený.

14
Lady XL
Reagovat

Hmm, Xenical znám z vlastní zkušenosti, když začínal. A věřte, skončila jsem na plínkách, abych vůbec mohla do práce a z práce. A vždy jsem se snažila zjistit dopředu,kde je wc… A jak tu píšete, nejlépe čistící prostředek s sebou! Víte, že je tuk žlutooranžový…. Uff. Takže vás prášek doslova donutí, nejíst nic tučného.Zhubla jsem tehdy za měsíc 6 kg,ale naprosto vyřazená ze společenského života… Ovšem mým největším problémem nejsou tuky, ale sladké.Můj kámoš, který to má naopak, ten tehdy zhubl za měsíc 10 kg (i s plínou…) a hubnul pak dál. Ale po pár rocích to má nazpět.

15
Lady XL
Reagovat

Adipex má tolik vedlejších účinků, že ho stejně hodně obézních nemůže (já např. též). Kdysi dávno se užíval ještě nějaký prášek – jméno už nevím.Ten potlačoval taky chuť k jídlu.Dostala jsem ho od lékařky a nikdo neřekl, že má vedlejší účinky!Já se začala třást,měla bušení srdce, bála jsem se při obyčejné detektivce, prostě stresy.Pak ho u mne viděla známá-internistka a hned mi ho vyhodila do koše a řekla mi o těchto problémech…

17
Lady XL
Reagovat

Díky Ajdo, ani jsem nevěděla, že Meridii už vloni stáhli… A to ji hodně doktorů předepisovalo (viz Merilinka).Mě v r.2009 řekla doktorka,že Meridie pro mne není (vysoký tlak) a dala mi Xenical.Ten jsem ale po zkušenostech z minula raději nepoužila… :-), další nabídka od doktorky byla bandáž žaludku.A jak jsem tak slyšela, tak to nabízela „kdekomu“,což mne docela šokovalo. Nešlo totiž většinou o morbidní a těžkou obezitu.

18
Phoenix
Reagovat

K Adipexu: Mám osobní zkušenost, dostala jsem od kamarádky, a můj ,,stravovací den“ vypadal takto:

Do 8 hodin do rána vzít adipex, pokud se vzal později, člověk nespal. Zapít actimelem a celý den jen vodu.

Ano, za měsíc jsem schodila přes dvacet kilo, ale za jakou cenu?
Začaly mi padat vlasy, musela jsem z dlouhých jít úplně na krátko, a nakonec jsem si ještě tak rozhodila štítnou žlázu, že mi vůbec nepracovala jak měla. Logickým výsledkem byl jojo efekt.

Adipex byl mým posledním dietním experimentem, od té doby používám hlavu a jsem v klidu. Nadváhu sice mám, ale jím zdravě, normálně cvičím a cítím se dobře.

Já mám pocit, že ti lidé, co jdou do pořadu k doktorce a Havlíčkovi, jedí, promiňte ten výraz, jako dobytci a vůbec nepřemýšlí, co jedí. Oni se hrozně diví, že jsou silní, ale nedělá jim problém denně sníst něco smaženýho, uzeniny, bílé pečivo. Každý, kdo se někdy snažil zhubnout, ví, jak by se měl stravovat.

19
Lady XL
Reagovat

18 – jo vzpomínám si na ty problémy se spaním.Přitom pokyn zněl vzít ho nejpozději do 11 hod, ale to pak v noci stejně člověk nespal.
A zkoušel někdo akupunkturu do ucha? Jak to na vás působilo? Já ji kdysi dávno absolvovala (to teprve začínalo a uměl to používat málokdo z doktorů). „Kramličky“,jak se tomu taky říkalo, jsem měla 4 týdny, pak byla pauzička a pak opět. Měly působit na body hladu, stresu – tj.snížit pocit hladu (ne chuť) a stresu, takže neměla tzv.bolet hlava z hladu aj. nepříjemné pocity při hladovění… Poprvé to na mne docela působilo, neměla jsem pocit hladu, nemusela jsem jíst (blbost co?), takže jsem zhubla cca 6 kg. Ale při druhém a dalším zavedení kramliček (byly to body před uchem) už to nefungovalo… Hlad byl všudypřítomný (nehladověla jsem to ne), pobolívání hlavy, stres atd. také. Prostě jakobych neměla žádnou akupunkturu. Nepomohlo ani přepichování… To samé se mi pak opakovalo za pár roků v Kosmetickém ústavu – poprvé vše zafungovalo, pak už měli i problém najít body hladu a žízně atd. Takže tím skončilo moje „akupunkturní hubnutí“… Ještě podotknu, že jsem pochopitelně úplně nehladověla,jedla jsem prostě málo a dietně.Akupunktura měla pomoci odstranit vedlejší nepříjemné efekty diety a pomoci mi vše vydržet.
Jaké máte s tím zkušenosti vy?

20
Ajda
Reagovat

Já asi před deseti lety experimentovat s Adipexem taky zkoušela – 3 tablety! Sehnaly jsme si ho s kámoškou a podělily se. Ona měla nadváhu a já sotva 60kg. Brečela jsem pomalu i u TV novin, dva dny nespala, hořko v krku, nikdy víc.

21
Ajda
Reagovat

Akupunkturu zkoušela známá – zhubla jen finančně a bolela ji víc hlava.

22
koc
Reagovat

21 – kamarad si pred par roky nechal napichnout ucho .. fungovalo to .. vubec nemel hlad ale kdyz mu asi po 9 dnech jehlicka vypadla tak malem umrel z toho jakej ma najednou hlad :) .. a stejne mu to nepomohlo .. zafungoval jojo

Reagovat

Koci (22), na jojo funguje jen pevná vůle a zažité nové stravovací návyky. Proto tohle šamanství a chemikálie nemohou dlouhodobě působit. Nic z výše napsaného s tím nezískáš, jen na chvíli zhubneš. To je IMHO celý problém.

24
anja
Reagovat

Lindaxa a meridia bylo docela dobré řešení nadváhy, znám pár lidí, kteří s nima dost podstatně zhubli. To, že pak zas nabrali je druhá věc. Lindaxu a meridii stáhli z trhu EU někdy už vloni, od letoška stáhli i adipex. Léky obsahující sibutramin a fentermin (adipex) se ale dají mimo státy EU a v USA ještě sehnat.

Nedávno jsem se bavila s jedním internistou v Polsku co budou s obézníma dělat, jestli se neobjeví na trhu něco podobného jak byly léky se sibutraminem, odpověděl mi, že jediné řešení je právě orlistat (v xenicalu a v alli), jinak, že nic dalšího není na obzoru a že obezitologové se, v případě těžké obezity, budou spíše přiklánět k chirurgickým metodám.

Osobní zkušenost mám s Lindaxou i s adipexem, oba léky úplně odbourají pocity hladu, není chuť na nic, měla jsem jen žízeň. U lindaxy ovšem po asi 2 týdnech změny nálad, deprese, stavy úzkosti, u adipexu po týdnu šílené bušení srdce, takže všecko letělo do koše

Známé a kamarádky měly na Lindaxe dost dobré výsledky, 10, 20 kilo dole během tří měsíců. Ovšem pak začly zase jíst jak nezavřené a kila byla do roka zpět. Průšvih je, že pokud znovu nasadily Lindaxu, už nefungovala.

25
Lady XL
Reagovat

Myslím,že Adipex, Lindaxa a nakonec i ta akupunktura působí hlavně na ty, co fakt žerou a mají roztáhlý žaludek … Jde o to, že se těmito prášky podaří (když překonají vedlejší účinky) „zmenšit“ žaludek, tělo si zvykne na menší přísun, už tak nehladoví. Pak to chce ale najet prostě na zdravou stravu o malých porcích už bez prášků.
Já vím, že jsem tehdy z prášku, co byl zřejmě předchůdce Adipexu byla v noci mrtvá strachy z každého zvuku a nemohla z toho usnout.
20-ano bála jsem se u všeho, brečela nad vším, vše mne dojímalo k slzám… brrr. Ve finále jsem i u chaboučkých detektivek zavírala oči a zacpávala uši…:-(

A co bandáž žaludku? Aj. operace – má někdo zkušenost na vlastní kůži? Já jen znám osobu, co to absolvovala a hodně zhubla, ale ty počáteční problémy, o kterých jsem četla atd. … bojim, bojim. Nevím,zda bych to dokázala absolvovat.

26
Ajda
Reagovat

Říká se nežrat a cvičit. To funguje, pokud má člověk pevnou vůli. Jen to nežrat neznamená hladovět, ale jíst pravidelně a přiměřeně.

27
anja
Reagovat

Lady XL, s akupunkturou ani s bandáží zkušenosti nemám, to fakt ne, žaludek se „zmenší“ docela dobře sám, pokud mu budeš házet menší porce jídla. U mne funguje dost dobře pořekadlo, že hlad je převlečená žízeň :) je dost tragédie pitný režim u lidí obecně co tak pozoruju. Na mne dobře funguje třeba garcinia a chrom a různé čaje, ale to je taky individuální.

28
anja
Reagovat

26 Ajda, jo :) a taky přemýšlet co vlastně jíš :) mne třeba fascinuje jak se furt doporučuje jezte celozrné pečivo, ovšem co to tzv celozrné pečivo dál obsahuje, to už nikdo nerozebere. Celozrné pečivo obsahuje trochu celého zrní, hodně bílé mouky, tuk a sůl a dalších sraček plno aby vypadalo, že je „tmavé“. Nevidím důvod, proč bych do sebe měla v tzv celozrném pečivu cpát ještě ty tuky, takže celozrné pečivo ne, ale jen to celé zrní, že

na snídani tedy ne celozrný rohlík bo co takového, ale třeba jen uvařit trochu ovesných vloček v mléce, dochutit ovocem, medem a je to, sachry na ráno zajištěny

29
Kapi
Reagovat

Tahle diskuze zda se mi dosti nebezpecnou – jak porad vsichni nesvepravne padaji z zidle a prskaji na monitory a klavesnice.

Tajne doufam, ze jsou to obrazny prrovnani a ve skutecnosti nemate problem s udrzovanim tekutin v libovolnem otvoru a s udrzenim rovnovahy.

30
Kapi
Reagovat

sorry- to melo byt k Farmarkam :)

31
rx
Reagovat

Nevím, jak se může někdo nechat nalákat těmito preparáty. Z vlastní zkušenosti vím, že co zabírá nejvíce je v prvé řadě si všechno srovnat v hlavě a rozhodonout se opravdu, zda chci zhubnout a co pro to chci udělat. Jestli si někdo myslí, že se bude válet na gauči a brát nějaké nesmyslné léky, cpát se zákusky apod. a když si vezme nějaký prášek tak zhubne i když nebude dodržovat zdravý jídelníček, tak je na velkém omylu. Já jsem tu už jednou psala a vše, co jsem dokázala pouze proto, že jsem si uvědomila co vlastně chci a co proto musím udělat. A za všechno co se mi podařilo jsem opravdu ráda, protože si váhu držím již 5 let. A podotýkám, že bez žádné operace a žádných prášků. A myslím si, že pokud někdo aspoň trochu chce, musí se to podařit.

33
anja
Reagovat

32 takže to bude něco jako předminulý díl, že, groteska…. na druhé straně zase, kdyby byli všichni účastníci tak vzorní jako minule pan krizový manažer motorkář, byla by to dost nuda :)

34
Lady XL
Reagovat

33-taky jsem si říkala. Je fakt lepší, že tam dají i takovéto případy. Lidé vidí spíš tu chybu a hlavně že je vše v hlavě…. No uvidíme večer, co je to za dáreček :-)

35
Ajda
Reagovat

Ta druhá Koule, co hubla v první řadě taky nevydržela. Od té doby hubla x-krát a hlavně na to vždy upozornila bulvár.

36
pimpa
Reagovat

Tak to je síla! Dala bych jí to všechno zaplatit! Aspoň nebude mít pak na jídlo a nebude žrát!

37
Ifa
Reagovat

Ja bych ji sebrala ten rotoped. To byl vysmech.

38
Cam
Reagovat

Chudák ten její přítel… to, že čeká dítě ani neznělo jako moc dobrá zpráva… Ona se chtěla hlavně předvést v televizi, ale určitě neměla v plánu se předvést takhle…. jako paní Pavla měla akorát hubu plnou keců… pořád říkala, že nemá čas, ale jak jsme viděli v minulém díle, tak čas si udělat jde….

39
pimpa
Reagovat

Kolik jí bylo? Já myslela, že už má po přechodu, a ono dítě!

40
kvak
Reagovat

Nechala bych jí ten dnešní pořad zaplatit a vrátit veškeré dárky,které dostala.Nezaslouží si je!!!!!!!!! Mrhá časem a zabýrá místo jiným co si toho váží,že mu chce paní Kateřina pomoci.

41
Cam
Reagovat

Zajímalo by mě kolik kouří teď, když je těhotná…

42
jana
Reagovat

to co tam p. Kateřina a Havlíček předvádí je pro zasvěceného člověka do zdravé výživy víc než k smíchu.
To jejich vážení, zákazy, příkazy, nejednou jsem ten pořad musela vypnout předčasně. Maso – vyhnané růstovými hormony, možná neslyšeli o chovu pangasů v číně – otřes!, sýry, šunka – jak děsně nezdravé, všetně bílé soli, chleb byt by celozrnný – barvená mouka se spoustou přídavných látek, je v něm skutečný kvásek? cha cha cha, těstoviny – z čeho jsou? Bílá mouka se nepovažuje za jed, od kdy? Navíc do chleba se dává i cukr – není to snad jed? Rýže – bílá obrušovaná, co v ní zůstane za živiny? Ten, kdo pochopil styl života zvaný vitariánství, žije zdravě, nemusí nic vážit, je zdravý, stačí mu 20 minut pohybu v podobě chůze, není otylý a co to chce? Vysadit rafinované – mouku, sůl, cukr ( jakýkoliv, krom pravého medu ) bílkovinu kravského mléka, jogurty a aktimely jsou neuvěřitelný podvod, zahuštované, zbavené veškerých kultur a samozřejmě nejíst maso z velkochovů vyhnané umělinami. Pokud sůl, tak nerafinovanou mořskou nebo himalájskou. Zabývám se vitariánstvím teprva asi druhým rokem, všichni, kdo ho dodržují jsou bez problémů s čímkoliv, nejde jen o vita stravu, jsou nutné i různé doplnky, specielně připravená semínka, buněčná výživa ( jediná obsahuje tvaroh z kravs. mléka), minerály…… když mi někdo řekne, že žije zdravě a v ruce drží rohlík, tak je pro mě srandista! Kolik lidí z tohoto pořadu si opravdu váhu udrželo dlouhodobě????? !!!!!! Je to jen ohlupování lidí a dělání šaška národu, se zdravím a skutečným hubnutím to nemá nic společného, ale vpodstatě tito dva hlavní aktéři předávají dál jen to, co jim bylo vtlučeno do hlavy formou studia, v té době ještě u nás existovaly přísné socialistické potravinářské normy, ted jsme popelnicí, konzumenty umělin, náhražek a jedů, pak nemají být civilizační nemoci? I to zdravotnictví je směšné, vědomě poškozující lidi léky, jejich záporné vedlejší účinky předčí pozitiva, očkování, které je jen farmaceutickým byznisem a ve skutečnosti poškozuje zdraví ( viz. Virapen, A. Petek ), uměle vyvolávaný stres, mikrovlnky …. a tak by se dalo pokračovat …..

43
Lenka
Reagovat

Jano, vy jste fanatička…

44
Lea
Reagovat

43 lenko,souhlas! Jana zní jak sektářka. Mám spolužačku podobných názorů. Jezdí pro podporu za šamanem a i když prý žije zdravě, tak vypada jako těžce nemocná.

45
Ajda
Reagovat

42 Jano,
a jak to vše jíte? doufám, že dřevěnou lříci, jako nás to učil jeden chytrý manžel ve Výměně manželek :-)) A všechny rituály kolem a mám po chuti k jídlu!

46
Jana - ta co není vitariánka
Reagovat

tohle znám i ze svého okolí, nejlíp když mi jedna známá řekne že nádor se vyléčí tak, že se nechá vyhladovět, ale doktoři prý tomu nevěří takže každého zbytečně léčí, místo aby mu naordinovali měsíční totální hladovku

47
koc
Reagovat

42 – tak jsem nejak nepochopil co jste nám chtěla sdělit .. pro jistotu sem si vyhledal –
Vitariánství je výživový směr založený na přijímání jen tepelně neupravených potravin. Nejčastěji pouze rostlinného původu, tedy zeleniny, ovoce, ořechů, semen a naklíčeného obilí. Někteří pijí mléko, pokud možno nepasterizované, tedy ne UHT a jedí přírodní mléčné výrobky, převážně z kozího, nebo ovčího mléka. To však spíše jen v období přechodu na čistě vitariánskou stravu. Často se vitariánsky stravují v teplém ročním období i nevitariáni.
u buněčné výživy jsem se při hledání krapet zarazil .. nechápu jak je to v souladu s vitarianstvim :o
dále chybějící kvásek v chlebu .. nevím kde jste přišla na to ze se do chleba pridava cukr (mozna nekde ale to se da vyresit pečením chleba doma) .. mozna ani nevite z ceho se dela kvasek ze ? .. tady mate navod na kvásek a žitný chléb
mozna jsem na neco zapomel ale v tom slovnim prujmu sem se ztratil uz po dvou vetach :(

48
vegetka
Reagovat

Kromě jany – vitariánky, vy ostatní nepochopíte, ani když se všichni potkáte na onkologii. Ajda, vy vůbec netušíte co to vitariánství je, nemohla byste vypustit z té vaší nedopapané hubičky takovou blbost jako ptát se vitariána čím jí, zda dřevěnou lžící, to jako to jablko nebo třeba hrozny? Moc rozhledů nemáte, jde jen o to zúčastnit se diskuze za každou cenu, i když tu budete za blbce. Nádory nechat vyhladovět, z čeho vznikají? Chce to trochu znalostí, ale o tom se bavit s konzumenty je zbytečné.Nám také ve špitále stačilo, když po celodenním hladovění kvůli vyšetření jsme na druhý den ráno dostali na snídani chleba s gothajem a sladký čaj a pak jsme další den zvraceli, protože to žaludek nebyl schopný strávit, není to snad vědomé poškozování zdraví? Krmte si své nádory a podporujte své civilizační choroby, věřte klasické medicině a farmaceutickému průmyslu, vitariánství není sekta ani fanatismus, je to návrat k přírodě od umělin a syntetiky …..

49
okkvp
Reagovat

42 – v podstatě také předáváte dál jen to, co vám bylo nebo jste si vtloukla do hlavy jakousi formou studia – ovšem na rozdíl od Cajthamlové a Havlíčka jsou vaše zdroje poněkud nestandardní. Nic proti, pojídejte klidně kořínky a rozdělávejte si oheň třením dvou klacíků – ale z Vašeho výlevu zde nepůsobíte jako zrovna spokojený člověk – i frustrace zabíjí

50
okkvp
Reagovat

vegetka dva různé nicky z jedné IP ?

51
koc
Reagovat

48 – proc si Jano menite nick .. z toho ze si z vas lidi budou delat srandu a nebo budou ostrejsi jako ja si nic nedelejte .. rad s vami prodiskutuji vase nazory .. jen to musi davat smysl .. coz vitarianstvi + bunecna vyziva rozhodne nedava :( ..

52
Lea
Reagovat

Vegetko, to ve své chytrosti nevíte, že jíst dřevěnou lžící znamená nepřijímat negativní energii? Nebo vy to zrní rovnou zobete jako…?
Je zajímavé, že vy, vyznavači jiných stylů jste tak netolerantní. Čekala bych pokoru, ne urážky. Vy si zobejte co chcete,ale sdelit to jde i mírně, ne fanaticky a agresivně!

53
Lea
Reagovat

Zrní jí zatemnilo mozek,vůbec ji nenapadne, že admini vidí IP :-P

54
Lady XL
Reagovat

Proč mám pocit, že 42=48…. :-)…
49-souhlasím, nikdo nikomu nemá přikazovat, jak se stravovat. Teď myslím ty různé alternativní způsoby života, návraty k přírodě atd. Ale je to jen můj dojem, že většina těch vitariánů, veganů aj. spustí na nás „obyčejné“ jedlíky děs a hrůzu, když mluví o své a naší stravě a nejsou ochotni vůbec akceptovat, že se chceme stravovat po svém? Proč na mne hodně těchto lidí působí jak sektáři? Viz příspěvek 42 (ale i 48). Proč dost těchto lidí nepůsobí na okolí spíš příjemně. Proč v příspěvku 42 nezazní jen názor pisatelky, že způsob její stravy je lepší (a ne nutně nejlepší!), bez toho aby nás atakovala?? Já bych řekla,že jí v té stravě něco chybí! Kolega by řekl, něco dobrého, tlustého :-)), aby si obalila nervy :-). Já – něco sladkého :-)

55
Lady XL
Reagovat

Než jsem to dopsala, tak to Lea (52) vyjádřila stručně, jasně za mne….. :-)

56
koc
Reagovat

a ted zpet k poradu .. pani mi nijak extreme tlusta meprijde ..

57
Jana - ta co není vitariánka
Reagovat

54 – kolegové se shodli že jí chybí něco úplně jiného, ale s jídlem to nemá nic společného :)

58
Eva
Reagovat

Musim konstatovat, ze po shlednuti poradu, bych nechala Pavle veskerou peci, ktera ji byla venovana zaplatit. Ze ji neni hanba.

59
anja
Reagovat

no já bych vitariánství až tak nezatracovala, názor jany aka vegetky je sice podaný trochu extrémně, ale něco na něm bude, na můj vkus je v jídelníčkách Kateřiny a Havlíčka zbytečně moc masa, zvláště kuřecího, uzenin a dalšího vařeného jídla, ale asi to jinak u těch tlouštíků, kteří se prezentují v JTCJ nejde udělat :)

hlavní hrdinka tohoto dílu byla snad nejnesympatičtější osoba ze všech, začátek jsem nestihla, neví někdo kolik jí je let? Kateřina vypadala daleko mladší než ona Koule

bylo mi líto Havlíčka i Roberta, vaření s Koulí musel být pro oba horror

Reagovat

Ví někdo, dle čeho se ti lidé vybírají? Tento díl, potažmo jeho účastnice byla stejně únavná a přínosná pro diváka, jako ta před 14 dny s 200 kg živé váhy.

61
koc
Reagovat

60 – ted to sleduju a vypada ze slecna/pani nahanela Cajthamlovou telefonem a do poradu vylozene chtela

62
vegetka
Reagovat

http://www.konchedras.com/products/a16-11-fwd-precti-/ že by byl JUDr Janeček taky fanatik?
A k tomu chlebu, bylo myšleno chlepba z velkopekáren
http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1401
nebo si myslíte, že je to vše mystifikace ?

63
okkvp
Reagovat

59 – anja – alternativní způsoby života a stravování tu nikdo nezatracoval – jen jsme se podivovali nad agresivní formou propagace, která to sama zhazuje pod stůl.

64
okkvp
Reagovat

61 -njn, ale u šoubyz hvězdičky se musí pomýšlet i na jiné pohnutky

65
anja
Reagovat

62 okkvp, no dyť jo :)
koc, taky mi je buněčná výživa záhadou :))

60 SUNíčko, taky tento díl beru jakože byl o ničem, jediné co mě bavilo a z čeho jsem si něco odnesla bylo, jak Robert vařil pohanku :) jinak teda to byl díl o tom, jak se definitivně znemožnit jako „zpěvačka“, „tanečnice“, partnerka etc.

66
Lady XL
Reagovat

já viděla až druhou půlku, tedy spíš konec.Tak nas… doktorku jsem ještě neviděla! A taky souhlasím s názorem, že jí měli minimálně odebrat dárky! Pokud se pamatuji tak v 1.sérii snad ty dárky půjčovali a až když něco shodili a podřídili se režimu, tak jim za odměnu vše nechali. tuším to byl tehdy odšťavňovač…
Jo účinkující byla totálně nesympatická a jestli si chtěla udělat nějaké „promo“…, tak si tedy udělala – negativní!

67
vegetka
Reagovat

nezměnila jsem nick, jen máme s kolegyní stejný pc a ta se již diskuse zúčastnit nechce, vegetka – jmenuji se také Jana, stejně jako jana vitariánka :-), proto jsem zvolila nick vegetka, ale mám pocit, že tuhle diskusi také opustím, o agresivní formě príspěvků by se dalo polemizovat, je to jako když se baví prodavač s překupníkem , každý má svůj názor a ten si bude zastávat, přesvědčí mě tedy někdo slušnou formou diskuse, že současná strava prodávaná v obchodech je skutečně zdraví neškodná? Ráda budu argumentovat, ovšem vše na urovni slušnosti. Buněčná výživa, tou byla myšlena dieta ( nemám ráda ten výraz) Budwigové, zpravidla pro člověka nezabývajícího se zdravou stravou neznámý pojem

68
okkvp
Reagovat

i negativní promo je promo – vzpomeňte na Agátku, Sámera, Ivetku a desítky dalších !

69
Lea
Reagovat

Sliby-chyby, klasická feťačka. Tu ulhanost měla vypěstovanou z doby, kdy jela na perník. Nestíhala nic, co dělala? Nic! :-D

70
okkvp
Reagovat

66 – stejné PC s kolegyní je sice trochu zvláštní, ale budiž. Na podání jste tu především vy – tedy v tom vysvětlování proč je vaše alternativa lepší.

71
koc
Reagovat

66 – sleduji ten porad az od teto sezony ale mam pocit ze ten zasadni problem neni v jidle jako v pohybu .. vysvetli tedy Jano kolegyne sve Jane kolegyni ze kvasek je pouze zitna mouka a voda .. nic vic :) .. a pokud chce mit zdravy chleb at si ho upece podle receptu na vyse uvedenych strankach .. navic chleb je zcela v rozporu s vitarianstvim stejne jako bunecna vyziva .. tak bud nas chce presvedcit o kvalitach vitarianstvi ale to musi sama drzet vitariansky styl a ne nejakou mutaci dle Jany kolegyne ;-) .. koukam ze dve Jany na jednom pocitaci uz jsou pro moji mozkovou kapacitu presprilis

72
vegetka
Reagovat

proč je alternativa vitariánů lepší? Nebyla jsem z přestupu na ni příliš nadšená,ale jak se říká, pokud z člověka crčí už jen krev, zpravidla přistoupí na cokoliv, aby se uchoval, já dostala druhou šanci v podobě zkoušky přechodu na jinou stravu, ta skutečně zabrala.
Argumenty jsem uvedla v podobě vložení příspěvku od Jar. Janečka. Toto téma je o pořadu, nikoliv o mých životních zkušenostech, ale je pravda, že tento pořad je i nadále o propagaci nezdravé výživy, psychického teroru zúčastněných, kteří jdou to hoto však dobrovolně a pak se ke všemu postaví jako tato aktérka, co jí to dalo? Jen se ukázala národu ve špatném světle, pokud plánovala těhotenství o to hůř pro organismus, projít v tomto stádiu dvěma změnami je velký zápich

73
Jana - ta co není vitariánka
Reagovat

70 – a to jsem tady v té diskusi ještě já Jana, mám PC sama pro sebe a řídím se heslem vše s mírou (někdy i s Mírou)

74
anja
Reagovat

vegetka, k vitariánství mám momentálně velmi blízko, dá se říct, že v posledních týdnech a měsících se stravuju vitariánsky, ale pokud nežiješ v nějaké úrodné oblasti, kde si všechnu potravu vypěstuješ sama, nebo ti ji dá příroda, a jsi odkázána na nákup zeleniny a ovoce v obchodech, tak věz, že zdraví škodné bude asi kdejaké rajče a okurka a mrkev, protože všechno tohleto je geneticky modifikované, takže neškodnou a škodnou stravu v našich obchodech bych se dost zdráhala rozebírat

75
Sarkafarka
Reagovat

68-to mě přesně napadlo po pár minutách.

76
okkvp
Reagovat

anja – prosím – geneticky modifikované rajče nemusí být nezdravé – jen je trochu geneticky jiné než plané nebo jiná selektivně získaná odrůda

77
vegetka
Reagovat

Anja, ano to máš pravdu, lituji lidi, kteří jsou odkázání výhradně na nákupy a nemožnost koupě přímo od pěstitele, ale i tak je ovo zel pro organismus stravitelnější a přijatelnější jak chemické přídatky, ečka, stabilizátory a jiné nestravitelné látky … je pravda, že o tomto životním stylu je těžké diskutovat v mezích života na venkově a ve velkoměstě. Ovšem varování před přemírou cukru a obezitě dětí mluví samo o sobě, jsou to protiklady, reklamy versus omezení

78
anja
Reagovat

75 okkvp, no dyť jo :)) ono dělit něco na nezdravé a zdravé a škodné a neškodné je blbost, raději bych použila slova „zdravější, prospěšnější…“ je jasně prospěšnější pro tělo dát mu na oběd geneticky upravený zeleninový salát, než narvat do něj hamburger ve fastfoodu nebo meníčko v hospodě

79
Lea
Reagovat

Dcera kolegyně je makroněco. Sladí pouze medem. Domácí med od včelaře konzumuje asi 2 roky. Má zničenou sklovinu a na posl.prohlídce po 1,5 roce měla 8 kazů! Zubní pastu má na bázi bylinek, bez fluoru. Nic se nemá hnát do extrémů.

80
vegetka
Reagovat

Lea, to, že má zničené zuby není medem, má málo vápníku, a to i přes to, že jí mléčné výrobky “ udajně “ bohaté na vápník, vápník, aby mohl v těle působit potřebuje vodič. Je to opět na delší diskuzi, ale z pohledu zkušeností je vhodné zařadit do jídelníčku např. převařenou škořápku z vejce a tuto rozmixovanou na prášek a tento smíchaný např. s banánem, po třech týdnech musí evidovat zlepšení stavu skloviny, své také dělá možnost agresivního plaku …..

81
anja
Reagovat

65 Lady, ty dárky ji aspoň částečně vykompenzovaly tu ostudu, kterou si v tv trhla

Reagovat

Hrozné http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi/151766/nejtlustsi-matka-ma-svuj-web-pristup-je-placeny.html

Donna však trvá na tom, že nemá žádné zdravotní problémy. Jí podle pečlivě připraveného jídelníčku, snaží se vyhnout jakémukoliv pohybu. Po bytě i na ulici se pohybuje na kolečkovém křesle. Každý zbytečný pohyb by mohl znamenat spálené kalorie. A o ty ona nestojí.

83
anja
Reagovat

81 SUN, ale všimni, že se stravuje i „zdravě“, nejraději má sushi :)

Reagovat

anjo, ano, asi jako včera. Jsem stále v pohybu, ale 500 metrů na nákup jedu autem. Jak radil před 14 dny ten syn 200 kg paní, první co měli udělat, sebrat jí klíčky od auta.

85
okkvp
Reagovat

81 – co naděláš, někdo se pro „rekord“ a slávu jde ztrapňovat do Talentu, ona se holt k tomu rozhodla prožrat. Případ pro psychiatra.

86
anja
Reagovat

83 SUN, no včera jsem nějak vůbec nepobrala jak Koule může působit jako učitelka tance, ty její pohyby, které se tam chvilku mihly byly vůbec divné

87
anja
Reagovat

moje známá když redukovala svou váhu, tak si natiskla fotky obézních žen co se jí podobaly typem a oblepila si s nima celou kuchyň, hlavně ledničku a spíž, taky dobrá terapie :)

88
Lea
Reagovat

79, mléko pije pouze sojové, žadné ečka, vše bio a kvanta medu! Myje se přírodním mýdlem, i vlasy, pere kameny co eliminuji špínu,žádná chemie! Má vystudovanou biochemii, na škole to začalo! Neustále cvičí, má špatný krevní obraz, zhubla 20 kilo,má tedy něco kolem 45 kg na 175cm. Špatnou pleť,ale cítí se zdravá. A ostatní doslova terorizuje svýmy názory. Jo, a nenosí nic z umélých vláken a stejně při tomto stylu trpí ekzémy a začíná se rozvíjet astma.

89
Jana - ta co není vitariánka
Reagovat

upřímně musím říct že lituju to její budoucí dítě, který možná nepozná jak chutná obyčejná nastrouhaná mrkev s jablkem (moje děti se po tom mohli utlouct) protože tahle líná osoba ho bude krmit pouze uměle vyrobenou výživou ze skleniček (vařit už nebude mít s děckem čas vůbec)

Reagovat

Jano (88), myslím, že příští díl Jste to, co jíte bude přesně o tom co píšeš, jen o 18 let později. Dle upoutávky slečna se sympatickou tváří, ale ty kila. Holt vliv rodiče je někdy těžké zlomit.

91
Lady XL
Reagovat

80-jo, ale tu ostudu si „vyrobila“ sama… Kromě dárků do ní i investovali měření, konzultace, atd. Souhlasím s tím, že je to lhářka, která si zvykla lhát sobě i okolí už ve své minulosti.
Jelikož jsem neviděla 1.půlku – čím se vlastně živila? Jako učitelka tance?… Vím, že tam naříkala na peníze.
Vzhledem k tomu, že podle info uháněla doktorku přes rok, aby se do pořadu dostala, vlastně nevím, oč jí doopravdy šlo,když pak měla na vše výmluvy. O předvedení své skupiny??? Sama sebe???

92
Ajda
Reagovat

Je lehké odsoudit Havlíčka s doktorkou za jídelníček, který účastníkům doporučují. Přitom sám Havlíček prý drží bezlepkovou dietu a Cajthamlová miluje bio a jí také zcela jinak. Jde o to, že my nevíme, co z laboratorních vyšetření ví oni dva.
Čím se vyznačuje účinkující v JTCJ – stres, nepravidelná strava, přejídání střídá hladovění, absence pohybu. Skladba jídla otřesná. Převažují tuky, cukry, umělé barviva. Cpou se levnými uzeninami, polotovary a sladkostmi. Copak to jde, okamžitě jim naordinovat misku ,,zrní“? Myšleno obrazně, nechytejte mě za slovo! Všichni, kteří přešli na alternativní metody stravování k tomu došli určitým vývojovým procesem, nebylo to ze dne na den.
Proto je potřeba, aby se obézní lidé v pořadu naučili jíst JINAK NEŽ DOPOSUD, hýbat se a hlavně NAUČIT SE PŘEMÝŠLET PROČ JÍM, CO JÍM. Jakékoli alternativné metody by byly zcela bez účinku. Až si toto osvojí, třeba pokročí dál.

Můj názor je takový, že každý svého štěstí strůjce. Nesnáším útoky alternativců na ostatní, jinak se stravující. To by bylo vždy na dlouhou diskusi. Ohánět se svým zaručeně jedině správným stylem stravování či životním stylem je netolerantní a občas i agresivní. Často jsou tyto styly spojovány s návratem k přírodě, souznění, pokoře a klidu v duši. A pak se setkáme s jejich fanatismem a odsuzováním. Proč někomu vnucovat svoje pravdy, proč někoho odsuzovat, když sami kritiku nepřijímají? Žij a nechej žít!

93
Lady XL
Reagovat

A k diskusi ohledně vitariánství, vegetariánství atd. Prostě všeho s mírou (s malým…). Nic se nemá přehánět a to ani propagátorství. Každý ať si vybere podle svého a „neotravuje“ tím své okolí, tak bych to shrnula… :-). Já žeru nezdravé věci (bohužel) a jsem tlustá, znám člověka, co se stravuje alternativně (nějaké to vega…), je hubený,ale vypadá o 10 let starší než já, ač je naopak mladší. A pohoda z něj zrovna nezáří….

94
Inn
Reagovat

Tu paní „tanečnici“ vůbec nechápu, tolik lidí se kvůli ní snaží a ona se na to úplně „vybodne“ Kdyby se aspon snažila….bez komentáře.Nevíte náhodou někdo o odkazu na správný stravovací plán, nejlépe takový jaký radí pan Havlíček a paní doktorka?děkuji.

Reagovat

Lady XL (91), živila se jako instruktorka tance a k tomu si občas přivydělala jako kadeřnice. No nevím, co přesně je to za instruktorku, k ní bych fakt nešel. U podobných „pracovních pozic“ zkrátka vyžaduji jistý vzhled těla.

96
Ajda
Reagovat

K včerejšímu dílu – to byla jedna z nejprotivnějších účastnic! Rok je uhání, čeká zázraky hned a když zjistí, že nic nejde samo, na vše se vykašle. A ještě je agresivní, lže a hledá výmluvy. Zbytečná ztráta času obou odborníků a následně i diváků.

97
Ajda
Reagovat

94 Inn,
doktorka i Havlíček to neustále opakují, dokonce to Havlíček napsal i k nám na diskusi – každý plán je individuálně sestavený na míru. Nefunguje univerzálně. Jedině investovat a navštívit Havlíčka osobně.

http://zena.centrum.cz/volny-cas/zacnete-s-davidem-hufem/2008/10/17/clanky/ing-petr-havlicek-zapomente-na-diety/

98
Bobby Brown
Reagovat

79 – A tuhle moudrost, že zubní kazy má z málo vápníku jste vzala kde?
Zubní kaz nemá s vápníkem co dělat, ale s bakteriemi v plaku, které právě ty cukry rozkládají na org. kyseliny a ty rozleptají sklovinu, pak už je zánět na světě. Chcete-li to medicínsky, tak je kaz způsobován patologickým procesem mikrobiálního původu.
A vše se odvíjí od ústní hygieny, která je mimochodem v ČR otřesná.
Další vliv na to mají genetické dispozice. Někdo tu sklovinu má na houby tak jako tak.

99
Lady XL
Reagovat

92 Ajda – teď jsi to trefila! Tak já se podělím. Kdysi jsem se stravovala podle doktorky.A máš naprostou pravdu, že skladba jídelníčku je odvislá od výsledku krve a měření Havlíčka. A jelikož my tlouštíci po několikerých dietách máme zpomalený metabolismus, tak je nutné ho rozhýbat. Proto ti naordinují konkrétní gramáž bílkovin, sacharidů a tuků. To musíš dodržet. Většinou je tam z počátku právě zvýšen podíl bílkovin, který pak se sníží, až začneš hubnout. A proto tam je také zvýšen podíl masa (tvaroh, sýry byly spíš dopoledne). Já např. jsem moc šunky nesměla, to byl vysloveně případně pláteček (3dkg) a jen té masové. Za kuřecí jsem dostala vynadáno, že ho dostatečně nestřídám s jinými druhy a pochopitelně s rybou. Pangasius mi nebyl nijak vnucován, naopak spíš losos či pstruh. Hlavně jsem ale musela dostatečně pít, protože jsem byla dehydratovaná, a jíst pochopitelně zeleninu a ráno pít odšťavněné ovoce (což jsem ale milovala).
Takže to co v tv občas zazní mi přijde tak nějak jen shrnutí všeho a bohužel z toho vyplyne, že mají jíst „furt“ uzeniny, maso…

Reagovat

On největší problém nejen při hubnutí je přiznat si realitu a tedy pohlédnout oné pravdě do očí. Zkrášlování reality k ničemu nevede, aneb jak si tam sama lhala, kolik toho vykouřila, kolik odjela na kole. Fakt hnus. Tyhle demotivační díly bych zakázal :)

101
koc
Reagovat

97 – sam velky maly usmevavy sympatak Havlicek? ;-) ..

102
Lady XL
Reagovat

94-Inn – někde na netu najdet „univerzální“ jídelníček Havlíčka na měsíc.

95-totéž vyžaduji i od kadeřnice, aby nějak vypadala (tedy měla něco na hlavě..). A ona tedy v některých momentech šik nevypadala…. Takže u mne by se nechytila ani jako kadeřnice :-)

103
Ajda
Reagovat

101 koci,
ano, sám chlap k sežrání Havlíček, prý osobně! Upozornily ho na naši diskusi jeho asistentky, jeden hubnoucí tady sliboval rozeslat svůj jídelníček zájemcům, tak Péťa ,,zakročil“ :-))

104
Ajda
Reagovat

95 – SUNíčko,
s lektorkama je potíž. Teď se rojí instruktorky zumby jak houby po dešti a kvalita bývá otřesná.

Reagovat

Ajdo (104), jj, je otázkou, co vlastně k vyučování takové zumby potřebuješ. Dle mě často vůbec nic, jen tu odvahu a sebevědomí si stoupnout před klienty a snažit se jim něco předtančovat. A není to jen problém zumby. Zažil jsem třeba 3 naprosto různé instruktory spinningu, 2 byli super, přesto oba zcela jiní, 3. byl katastrofický a jeho hodiny velká nuda – šlapat celou dobu na rockové několikaminutové ploužáky? Ne, díky.

106
koc
Reagovat

103 – proc nemuze mit Cajthamlova i nejakou fesnou pomocnici pro nas heterace :( .. vy si uzijete pri koukani na Havlicka ale ja musim koukat jen na Cajthamlovou :( .. navic je mi jeji hlas neprijemny ..

107
Kačka
Reagovat

to ajda
Já se chci taky vyrojit asi za měsíc – vážím 90 kg cvičím denně a myslím si, že záleží na každém jak s licencí na instruktora naloží. Jsem ráda, že dostanu šanci i se svou postavou , protože tanec miluji a na aerobik bych si licenci nejen nikdy udělat nešla ale ani by mě ji nedali….Myslím si, že pokud je instruktor dobrý lidi u něj zůstanou a naopak – proč nedat šnci všem stejnou a jak jí využijí je už jen a jen v jejich rukách?

108
Ajda
Reagovat

105 SUNí, a i pro Kačku,
to je přesně problém instruktorů.
U neoficiálních zumba instruktorů není zaručeno, že bude hodina probíhat podle pravidel, které zumba obsahuje. Může se stát, že falešný instrukor vydává za zumbu něco, co ve skutečnosti zumbou vůbec není.
Každý lektor, který zumbu vyučuje, je povinen absolvovat oficiální školení u společnosti Zumba fitness, LLC (jediná společnost umožňující získat instruktorský kurz zumby). Bez této licence není instruktor oprávněn zumbu vyučovat a vést.

109
okkvp
Reagovat

SUN – já bych si podle sebe náhodou neřekla, že je to demotivační díl – spíš naopak.

110
anja
Reagovat

106 koc, mně se třeba teď cajthamlová jeví jako sexy baba docela

jo a pro jinak orientované pány je určitě k sežrání i ten fyzioterapeut :)

111
Bobby Brown
Reagovat

106 koc: :-DDD
Jo, přesně tak. Já viděl jen jeden pořad. Právě kvůli ní na to nekoukám, protože když jí vidím a hlavně poslouchám jak mluví, tak mám škrticí tiky.
Nevím jaká je ve skutečnosti, ale na TV vždy mluví jako paní chytrá učitelka s retardovaným žáčkem. Její projev obecně ve mně vyvolává stavy panické ataky a chuť utéct někam hodně daleko.

112
koc
Reagovat

110 – treba i pro vetsinu muzu sexy byt muze .. me libido na ni ale nereaguje vubec pripadne zaporne :( ..

113
okkvp
Reagovat

S cvičiteli v různých fitnes, sportovních klubech, dámských spolcích je to stejné jako s kosmetičkami, soukromými výživovými poradci, odborně proškolenými prodavači atd atd ….

114
Ajda
Reagovat

Mně občas přijde, že Kateřina neměří všem stejně. A Havlíček je mňam vždycky :-))

115
Kačka
Reagovat

To Ajda- no já čekám právě na kurz, ale pochopila jsem, že nesouhlasíš právě s lektory , které kurz podle “ aerobikářů“ chrlí ve velkém. Já jsem prostě šťastná, že dostanu aspoň tu šanci – zumba mě baví a takuž jen kvůli sobě jsem si řekla, že si kurz udělám a splním si jeden svůj sen. Hodně se ted proti zumbařům brojí, že narozdíl od cvičitelů aerobiku vlastně nemusí nic jen zaplatit peníze a za dva dny jdou ničit lidem zdraví …že se neučí anatomie, první pomoc atd…Ale copak na diskotéce si lidi ničí zdraví ?

116
koc
Reagovat

uz vim cim by se nejradeji zivily diskuterky zde na Panackovi .. kouskama Havlicka .. ale ten by vam moc dlouho nevydrzel damy ;-) .. jak by na to asi reagoval sam pan inza kdyby jste ho zacaly okusovat :) ..

117
anja
Reagovat

104 Ajda, souhlas, lektorek se vyrojilo jak hub po dešti, kamarádka co vede pilates, dřív kalanetiku a aerobic, si musela taky udělat licenci na zumbu, protože to vyžadovaly její klientky

118
okkvp
Reagovat

116 – nevím jak ostatní dámy – ale já bych si jej neokusovala – mě by dělalo radost, kdyby mně krmil nebo še alespoň šmrdolil v mé kuchyni, obýváku, na procházce ….

Reagovat

anjo, s přicházejícím teplem už zdá se zumba nefrčí :)

http://search.seznam.cz/stats?collocation=zumba

120
koc
Reagovat

118 – nahatej a nebo staci oblecenej ? .. skoro te vidim jak ho papkas pohledem :)

121
okkvp
Reagovat

koc – oblečenej, já potřebuju tloustnout

122
Ajda
Reagovat

115 Kačko,
já jen zastávám názor, že za dva dny se zumbu předcvičovat nikdo pořádně nenaučí. A napáchat škody je hodně lehké. Lektoři aerobiku zumbu zvládají lépe, než člověk bez praxe. Neznám tě, píšu všeobecně.
Proto je dobré vědět, co má lektorka za certifikáty. Já zumbu nepreferuji, nesnáším tohle kolektivní hopsání. Ale pokud do něčeho investuji, očekávám odbornost.

123
koc
Reagovat

jestli nahodou cte tuto diskuzi tak musi byt cervenej az na perdelce :D ..

124
Lady XL
Reagovat

114- ona tam bude hrát roli vzájemná sympatie… Ale na prvním místě u doktorky bude to, zda klient plní všechny rady, jak se snaží, od toho se odvíjí vše…
Osobně – je příjemná, milá a věřte že i chápající. A je docela dobrý psycholog.
Havlíček – mňam! Taky je společenský a milý jako v tv. Je fakt, že je s ním větší sranda :-)

125
Hospodyňka
Reagovat

Ohledně té diskuse o vitariánství si myslím, že toto je styl vhodný tak leda do tropů. Pokud se budu stravovat vitariánsky, tak v našich podmínkách po většinu roku musím jíst to, co se doveze z dalekých krajů. A tím se zase trochu stírá ten „zdravý životní styl“. Nepřipadá Vám to jako protimluv? Na jedné straně žádná éčka a chemie a genetika a na druhé straně ta uhlíková stopa, kterou to mé zdravé stravování zanechá je horší, než kdybych si občas dala kus bio prasátka z české farmy, vejce od slepic co běhají na podestýlce nebo tak něco. Když kvůli mému stravování musí lítat letadla z Afriky (ty skořápky rozmixovaný s banánem…), jezdit kamiony přes celou Evropu ze Španělska, aby mi přivezly papriky nebo rajčata, nezdá se mi to o moc lepší! Nebo vy Jano, se stravujete většinu roku bramborama a kyselým zelím?

126
anja
Reagovat

119 SUN, ano, s přicházejícím jarem přicházejí srazy motorkářů a autofandů, open air festivaly a taak :))

127
anja
Reagovat

116 koc, tak mně naprosto stačí Havlíček jednou týdně v televizi, když na něj můžu aaach koukat jaký je hezký mončičák :) stejně tak dobře se mi kouká na Emanuela Ridi, oni dva jsou si dost podobní

128
okkvp
Reagovat

Kačko – pokud můžu – nerozumím té poslední větě. Na diskotéce přece nejde o utužení zdraví, získání kondice… Pokud budu zdravá, budu mít dost znalostí/praxe/zkušeností s pohybem všeobecně, budu mít i jiné pohybové aktivity a pujdu si na hodinu zumby jen tak pro radost trochu zakroutit tělem a vyplnit čas – tak je to i pod neodbornou lektorkou asi jedno a stejné jako večer hopsání na diskošce. Problém je, že mezi cvičenci budou s vysokou pravděpodobností i lidé, kteří od toho čekají něco jiného.

130
koc
Reagovat

127 – se vsadim ze Havlickovi i Italovi by jsi naturismus odpustila co? .. grrr .. ale to uz je hodne od tematu :)

Reagovat

Teda tady ta diskuze je taky vyzivna :) Obcas si rikam, ze sem „normalni“ a stravuju se, jak se stravuju i kdyz evidentne nezdrave, ale alespon nemam nervy v prd…. :D

132
okkvp
Reagovat

no nic – jdu konečně uvařit oběd – dnes máme na programu bezmasý – vařený květák s bramborem

133
anja
Reagovat

130 koci, jistěžě odpustila, právě že by byl i třeba žádoucí .-p hehe kdy jsem to zmínila to o těch nahatých chlapech? to už bude hodně měsíců, že? :))

129 aha! takže Pavlíně je 32 let! vypadala daleko hůř než skoropadesátnice Kateřina… aspoň tohle, koci a Bobby, uznejte :)

134
anja
Reagovat

131 RadstaR, vsadím se s tebou, že i TAM máš nervy :-p

135
Ajda
Reagovat

okkvp,
já tu zrovna žvýkám bramborový knedlík plněný uzeným masem a trošku nového zelíčka. U tohoto pořadu mě pravidelně přepadá žravost. Tak se musím nacpat před rekapem :-))

Reagovat

anja (134): :D :D :D Dostala si me :D Dokonce bych tam nasel nacpane i nektere lidi se svyma nazorama … sekta hadr (jak uz tu nekdo poznamenal) :D

137
koc
Reagovat

133 – ja nerikam ze nevypada dobre .. ale neni to o krase ale otom co ve me protejsek probudi .. Katerina probudila pouze averzi :(

138
Bobby Brown
Reagovat

133 – koc to řekl naprosto přesně a srozumitelně – nemám co bych k tomu dodal

139
Kačka
Reagovat

128 – No je to jen můj názor – tanec je podle mě přirozený typ pohybu a hrozí při něm méně úrazů než při aerobiku. Mě osobně se nestalo, že by na mě jako na tlustého začátečníka brala instruktorka nějaký ohled a nebo že by nedejbože zastavovala hodinu aby mi vysvětlila jak doskakovat a přeskakovat. Po aerobiku mě bolely klouby , nechytala jsem sestavy atd..Na zumbě tančím latinu , skoků, poskoků a vyskoků si tam moc neužiju a nemám žádné problémy- prostě si kroutím prdýlkou sem a tam a když něco nejde tak to nejde a každý jede podle svého tempa ….a není pravda že ten co má vzdělání a kurz z aerobiku je lepší než ten co nemá. Viz Kynychová která je super třída v aerobiku, ale v zumbě je vysloveně trapná a směšná ( tvrdá jak prkno a boky nepoužívá)

140
Bobby Brown
Reagovat

139 Kačka:
Nejzajímavější zumbistku jsem kdy viděl, je zde:
(http://www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4)
Pro mé oko naprosto úžasné pohyby.
To je zase mňamka pro mě. :-)

141
okkvp
Reagovat

128 – To jsi měla smůlu. Instruktor-lektor sice samozřejmě nemůže brát ohled na každého, ale měl by při nejmenším vysvětlit úskalí pro různé věkové skupiny, nemoci apod a zrovna třeba provádění jednotlivých cviků pořádně vysvětlit, protože jinak je veškeré snažení akorát na prd. Pokud bys předcvičovala partě kamarádek, které se dohodly, že si spolu každý týden hodinu společně hýbnou tělem a aby to nebylo tak úplně o ničem, tak si jedna něco trochu nastuduje – tak nic proti.
Tvrdostí či netvrdostí Kynychové se prosím neobhajuj.

142
Ajda
Reagovat

Kačko,
– zumba je moderní, všichni proto tančí zumbu! Ale opravdu je to ta ,,pravá“ zumba, nebo se jen jakékoli tancování a poskoky vezou na vlně módnosti a nazývají se zumbou? V tom je ten rozdíl. Spining taky není jízda na rotopedu, alpining není H.E.A.T atd.
Já si radši zatancuju jen tak a je mi šuma fuk, zda jde o zumbu. Ale pokud si zaplatím lekci zumby, tak chci tancovat zumbu.

143
Ajda
Reagovat

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6540 (chybějící 51. den najdete v diskusi pod jídelníčkem)

pro ty, co chtěli jídelníček Petra Havlíčka

a ještě http://www.stobklub.cz/sebekoucink/

144
Ifa
Reagovat

109 – pro me to byl taky spis motivacni dil, poprve jsem se u JTCJ nicim necpala, ale pekne jsem si protahla telo a zacvicila si :-)

Kdyz slysim mluvit toho fitness trenera, tak mi pripomina hlasem M. Suchanka.

Havlicek mi prijde docela mekkej. Ta zenska vubec nedodrzovala to, co ji pripravili, a on haha hihi s ni a vubec zadny pokarani.

145
Kačka
Reagovat

140 – ta je naprosto dokonalá ! Pouštím si to video často. Má krásné koordinované pohyby, je to hezké na koukání .
Je mi skoro 35 k tancování na nějaké úrovni se už nedostanu takže za mě osobně – DÍKY ZUMBO. Díky tomuhle programu je mi skvěle , tančím ( cvičím) denně , jsem spokojená a šťastná . Nic víc mi ke štěstí nechybí . Myslím, že je jedno co člověk dělá – hlavně aby ho to těšilo a měl z toho dobrý pocit. Každý ať si najde tu svou „parketu“ a je stejně spokojený jako já -rozhodně nebudu hanit pilates jen proto , že mám osobně raději vbušnější typy cvičení a pilates je pro mne moc statické- na druhou stranu smekám před každým kdo cvičí ať cvičí co cvičí…

146
Bobby Brown
Reagovat

143 Ajda.
Ano, HEAT není alpinning a spinning není jízda na rotopedu, ale proč asi? Kvůli ochranným známkám.
Já klidně budu dělat lekce na pásu se stejnými parametry jako na HEAT, ale když nemám licenci, tak to nesmím vydávat za HEAT. Tak holt jiný podnikavec řekl, fajn, je tu HEAT a je to hit, já upravím pás malinko jinak a kromě samotné chůze u toho budem ještě hopsat, vuala… a máme jiné cvičení, máme alpinning.

Přesně tohle se nám stalo u nás v boxovně. Fajn, ženské nebudou bušit do pytle, ony potřebují totemy – tak jo, ať mají radost, dostaly totemy a nechtějí chodit na ledajaký box, ale na Fitbox – je to totiž móóóda.
Jo, jenže přišli lidi od Fitboxu a kde je licence/povolení na provozování Fitboxu (práskla nás konkurence). Naštěstí z toho nebyla žádná pokuta. Byla domluva a rychlé nápravné opatření – Fightbox. :-D
No není to k sežrání? :-)
Teď už jenom čekáme někoho z UFC, tam je také ®

147
Bobby Brown
Reagovat

145 – ano, já jsem z ní také paf, opravdu krása. :-)
Hlavně ta přirozenost pohybů v jejím podání, jako by se tak pohybovala zcela normálně. Ta snad už ze své matky při porodu vytančila zumbou.

148
Ajda
Reagovat

BB,
k čemu potom licence jsou, když se nedodržují? Stroje se napodobují, rychlokvašky instruktoři…
Vidím to u nás. Power plate máme už pár let. A o kus dál se nějaké čínské vibrační plošiny vydávají za to samé.

149
Ajda
Reagovat

Móda posledních měsíců – kavitace. Je na každém rohu, dělá ji kde kdo a lidi jak pitomci věří, že tuky jdou bez námahy rozpustit. Školení stihnete za víkend, hlavně když si rovnou koupíte přístroj za pár set tisíc.

150
koc
Reagovat

149 – ted je nejaka novinka v podobe zmrazeni tukovych tkani a naslednem vypuzeni teto odumrele tkane z tela .. udajne se tim da odstranit 25-35% tukove tkane do nekolika tydnu

Reagovat

Ajdo, mě spíše zaujalo, že v Praze se objevuje čím dál více „obchodů“ s hubnutím. Zkrátka kamenná prodejna s nápisy, hubněte, žijte zdravě atd. Možná, že tam nabízí tebou zmíněnou kavitaci, nějak blíže jsem to nezkoumal.

152
Misha
Reagovat

140 – Jé, to je naše oblíbená sestava :o)

139 – Já chodím na zumbu do tanečního studia, páč je fakt, že rozdíl mezi tanečnicemi a cvičitelkami aerobicu je v zumbě propastný …

142 – ono to s tou zumbou není tak jednoznačné, páč někde zahrnují do zumby čistě latinu a někde tam cpou country, bollywood, břišní nebo africké tance … prostě jak kdo. Člověk musí hledat, co mu vyhovuje nejvíc.

153
Ajda
Reagovat

150 koc,
jedna zmražovací procedura stojí od 9,5 tisíc. Jedna nestačí ani náhodou, tuším pět? Propaguje to Krajinová, Bendová a uvažuje, že ji podstoupí Pawlovská!

http://www.yesvisage.cz/

154
Ajda
Reagovat

151 SUN,
všude je vše na hubnutí a pořád je tolik tlustých lidí :-))

155
koc
Reagovat

153 – vim ze je to drahe .. nekdo na diskuzi pod tim clankem psal ze je jasne jak to funguje .. zaplatis za to takove penize ze ti nezbyde na jidlo a to potom zhubnes zcela urcite :)

156
Kačka
Reagovat

Pro debatu : http://www.f-sport.cz/print.php?id=511

Necelé 3 měsíce .

157
ema
Reagovat

Mě by spíš zajímaly ty cviky od Martina (?). Minule je učil toho motorkáře a v tomto dílu byly taky, ale vždycky jen kousek a na malou chvilku. Asi je to přísně tajné. Nevíte, kde by se daly najít?

158
Ifa
Reagovat

157 – mne to teda doost pripominalo jogu..

159
Bobby Brown
Reagovat

148 Ajda:
Ale však ano, ať se dodržují licence, to já netvrdím že ne. Já jen, proč pak vznikají nové a nové věci na staré téma. Protože si už někdo jiný jeden pohyb zaregistroval.
Já už mám strach i psát o tom, že jezdím na biku, aby někdo nevystartoval, že toto nesmím používat, že na slovo biking je ochranná známka. Na slovo chůze taky a to bude pak dost zlý. ;-)

Nehledě na to, že třeba u nás dělají to samé co na tom slavném Fitboxu, akorát není licence tak se tomu samému nesmí říkat Fitbox.
I když, tady se naučí ještě něco navíc, bo Fitbox mnohdy vyučují opravdu jen instruktoři/ky, co to získali na semináři. Ale asi o tom ten Fitbox je, tak je v pořádku, že se to přejmenovalo na fightbox, je to trefnější.

160
Radek aka SUNicko
Reagovat

Bobby Browne, máš pravdu, mě taky baví, jak se staré věci nazývají novými jmény, přidá se k tomu licence a vytváří se trendy. Třeba jen takové blbé skákání přes švihadlo, v dnešní době je to ropping a samozřejmě k tomu potřebuješ patřičné licencované pomůcky, cviky, videokazety atd. Zkrátka síla byznysu je mocná.

K těch ochranným známkám. Zrovna dnes jsem se dočetl, že Nestle bude žalovat jednoho výrobce tyčinek za použití slova fitness v názvu. Ano, Nestle má skutečně toto slovo zaregistrované jako ochrannou známku :))

161
Ajda
Reagovat

159 a co lightbox? :-))

162
Ajda
Reagovat

160 – dříve byla děcka nevychované, dnes jsou hyperaktivní :-)

163
anja
Reagovat

157 taky mne ty martinovy cviky zajímají…

149 Ajdo, kavitaci jsem vyzkoušela, úbytek tam každopádně je, ale určitě ne takový zázračný jak slibujou a jak každý naivně čeká, u mne byl úbytek za šest týdnů za šest aplikací 6 cm přes boky a 4 cm v pase

164
okkvp
Reagovat

Já jsem stará větev co ještě pamatuje sokol, rytmiku, jazzgymnastiku, jazzbalet atd, v době kdy se tomu začalo říkat aerobik už jsem byla dospělá. Samozřejmě je v těch cvičeních rozdíl a jsou vidět změny na základě nových poznatků atd. Ty moderní, každý měsíc jiné směry mi už přijdou trochu legrační a dokonce si ani nejsem jista jejich prospěšností. Tedy pokud budu dělat jen jedno.

165
Bobby Brown
Reagovat

162 – Ajda:
Malinko bych tě poopravil – to, čemu naše mámy říkaly ‚nevychovaný spratek‘, tomu dnešní mámy říkají ‚silná osobnost‘!

166
Ajda
Reagovat

163 anja,
ano, úbytek tam bývá, i když někdy taky ne, ale ne tolik, kolik slibují. A chce to pohyb, omezit tuky, není to zázrak na počkání jak z toho dělají. Vloni novinka, letos skoro všude. A zase – proškolená prodavačka, nebo zaškolená zdravotní sestra, co je lepší? Ultrazvuk nebo radiofrekvence? Každý vyzdvihuje to, s čím dělá.

U nás ve fitku dělá kavitaci kosmetička a sama přiznala, že od toho čekala víc. Navíc se to spoustě klientek rychle vrátilo, občas šlo jen o odvodnění následnou lymfodrenáží.

167
anja
Reagovat

165 BB, a ještě je další fenomén dnešní doby – indigové děti :)

168
TimTam
Reagovat

Zajímavá anketa… http://lutejani.blog.cz/1104/kterou-ze-slovenskych-reality-show-byste-si-prali-i-vy .. hlasujte i Vy, třeba jednou televize dají na naše názory :-)

169
Bobby Brown
Reagovat

161 Ajda:
Jo, to by šlo taky, ale to by zase moc netáhlo. To víš, reklama je reklama.
Kór když je prožene někdo, kdo dělá muay thai, vale tudo či mma – to pak to ‚ligh‘ zní trochu divně.

170
Ajda
Reagovat

169 – lightbox by bylo třeba relaxační hlazení :-)) Asi si požádám o ochrannou známku.

171
Bobby Brown
Reagovat

167 Anja:
Ano, o těch už jsem také slyšel, ale tam je to nějak spojeno s esoterikou, s nastávajícím novým údobím – nějaké to spojení s rokem 2012 či co. Označení podle barvy aury.

172
Misha
Reagovat

166 – záleží na mnoha faktorech, stavu a životosprávě toho kterého člověka, zkušenostech obsluhy a hlavně prý na použitém přístroji … tady je to vcelku dobře rozebrané http://www.liposukce.tv/alternativy-liposukce/

167 – indigové byly před 10 lety, dnes už jsou prý křišťálové :o)

173
koc
Reagovat

OT- anja – ja vim o jednom indigovem dospelem panovi .. jmenuje se Petr a uz byl v telce :)

174
Bobby Brown
Reagovat

172 – Takže Standa Gross byl průkopník?

175
Bobby Brown
Reagovat

173 – Ten byl indigový leda svými montérkami.

176
Misha
Reagovat

174 – Teď nevím, jestli průkopník, nebo vzor :o)

177
Kačka
Reagovat

Ajdo – nezlob se, ale momentálně si mimo mísu . Nevychovaný spratek není rovná se hyperaktivní ! Bohužel je to diagnóza a jde o jinou biochemii mozku dítěte. Jenom proto že ty máš zdravé děti – nehaž ostatní nepřízpůsobivé děti do jednoho pytle. Ono je to totiž velký rozdíl když je někdo hyperaktivní ( ADHD) a rozežraný …. To je stejné jako u diabetiků , prostě potřebují inzulín, protože ho jejich tělo nevylučuje a také ti s adhd mají jinou hladinu dopaminu, serotoninu a dokonce jinak probíhá přenos informací v nervových vláknech v mozku

178
Ajda
Reagovat

177 Kačko,
proč proti mě vyjíždíš? To bylo přirovnání k tomu, jak dnes mají věci různé pojmenování (160).
Moje kamarádka, učitelka, ho používá zcela běžně. Nezlob se na mě, ale troška humoru ti dost chybí, tohle má být odlehčená diskuse, ne odborné fórum.

179
Kačka
Reagovat

Nevyjíždím – to ne. Právě že se mi tvoje komenty líbí , ale mě se toto téma úzce dotýká . Mám nemocného kluka ( hyperaktivita – adhd) a dlouho mi trvalo než jsem se smířila s tím, že není stejný jako ostatní děti..a že já nejsem špatná matka a není to moje vina a neschopnost vychovat děcko. Bere léky – taky kvůli tomu mě lidi odsuzují – protože většina mluví jako ty. Děcko je rozežrané , nevychované a místo tabletky má dostat pár facek. Proto jsem tak vystartovala – omlouvám se ti , nemyslela jsem to tak.

180
Bobby Brown
Reagovat

177 Kačka:
Nevychovaný spratek jsem použil já a to ve vztahu k ‚silná osobnost‘, což je věc výchovy nikoliv onemocnění.
Hyperaktivita onemocnění je, to je fakt, ale holt se to používá převážně v běžné mluvě pro tzv. příliš živá – rozjívená dítka.

181
Ajda
Reagovat

177 Kačko,
v pohodě!
Pokud někdo odsuzuje braní léků, je pitomec. Naopak dítěti to zkvalitní život. Jen je problém, že diagnostikuje to málokdo z lékařů, nebo spíše pozdě. Čím dřív, tím lépe. Je otázka, jak rychle je problém vůbec odhalený a kolik rodičů je ochotno jej řešit. Ale to už je na jinou diskusi.

182
Ajda
Reagovat

Viděla jsem to nakonec 3x a mám alergii na slova nestíhám a nemám čas.

183
lavi
Reagovat

Tento díl byl drsný, ale velmi poučný… každopádně mi vadilo, že paní doktorka byla poměrně mírná, když si vzpomenu na předcházející díly, kde to dokázala účinkujícím pěkně vytmavit (viz Jůzovi nebo paní Veronika z druhé řady), říkám škoda…

184
kanárek
Reagovat

179 Kačko vím přesně o čem mluvíš…synkovi naštěstí stačila homeopatika a patří do 80ti procent, co se věkem zlepšují a dozrávají.

185
Sima
Reagovat

Příšerná ženská. Další taková, co se za pár prožere do invalidního důchodu a bude brečet, že má ve všem smůlu… A i potom nebude stíhat, jsem si jistá. Ach jo, škoda času a peněz na takovou slepici.
Doufám, že aspoň v těhotenství nebude kouřit.

186
Kapi
Reagovat

A co teprve Ultravegani – ti nesnedi nic, co vrhá stín!

187
Bobby Brown
Reagovat

186 – :-DDD
Však se na ně podívej, oni mnohdy sami ten stín už nevrhají.

188
Kapi
Reagovat

187 – ;)

189
peza
Reagovat

Taky jsem to zkoukla a musim rict, ze hlavni problem te zenske byl podle mě lenost- na nic nemela cas, ale vecne pred TV- sama rikala, ze pracuje sest hodin denne. Pritel ji chystal vecere a snidane a ona proste nic… tak se nedivim, ze pri mirne srazce s realitou neobstala- i kdyz teda obdivuju, ze dokazala zatocit s drogama, to zas jo…

190
Lantana
Reagovat

Pro tuhle slečnu je nejspíš jediná možnost – krabičková dieta. Kdyby jí připravené jídlo vozili pod nos, možná by se úspěch dostavil.

191
Ajda
Reagovat

190 Lantana,
jenže ona si stěžovala, jak nemá peníze. Ale kupovat krájenou zeleninu, cigára a hotovky, to měla dost.
Jistě krabičkovou dietu, ale aby jí to sponzor platil a stejně by to nedodržovala.

192
Lantana
Reagovat

191 – Ajdo, asi máš pravdu… má to holka tak nějak „zdivočelé“… ale její ego případnou ostudu ustojí. Nejspíš jí ty kila navíc zase tak netankují a musí si k tomu dojít sama (ne pod něčím vedením), aby mohla říct, JÁ jsem zhubla, JÁ jsem to zvládla, JÁ. I když se do toho přihlásila dobrovolně, je to ten typ, který je „velící“ ne „poslouchací“.
Zřejmě SE v tomhle neodhadla, k čemuž přispěl trochu i její exibicionismus (nic ve zlém, kdo tancuje, nebo zpívá před publikem to v sobě mít musí) a trošičku té reklamy tam také bylo….

194
Niki
Reagovat

Onen zmiňovaný LightBox, není to náhodou zkomolenina z o něco výše napsaného FightBoxu který má být ve skutečnosti FitBox? Jinak dívala jsem se dnes dodatečně na tento díl a nestačila jsem zírat. Paní nechyběla řádná dávka arogance i přes to, že vlastně nic nedokázala v tomto pořadu i přes to, že vlastně skoro vše dostala pod nos – přístroje ke cvičení, jídelníček…

195
Ajda
Reagovat

192 Lantano,
četla jsem diskusi o krabičkách a dost si tam na jejich kvalitu v poměru k ceně stěžovali.

194 niki,
ano lighBox, je pouze náš teoretický patvar, zatím se nikde neujal a je to reakce na to, jak se stejným věcem upravují podle potřeby názvy.

196
Kačka
Reagovat

Tak jsem se už dlouho nezasmála – Havlíček by mohl dělat i zábavné pořady , kdyby mu poradenství „nešlapalo“

http://prima.stream.cz/jste-to-co-jite/578295-jste-to-co-jite-special-jidelnicek

197
Andy
Reagovat

Líná, ulháná a ani těhotná!!!

198
Ifa
Reagovat

197/ Tak je, nebo neni tehotna?

199
Ajda
Reagovat

Z diskuse na idnes (pavlina207) :

lži
Jsem ráda,že tady o mě všichni diskutujete a musím jen podotkonout,že takové lži v článku který zde byl napsán je do nebes volající!!!!! Zřejmě si budu stěžovat i na člověka který tento článek psal V ŽIVOTĚ JSEM SI PERVITIN NEPÍCHALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co se týče paní doktorky k té se vyjadřovat nebudu neznám jí viděla jsem jí pouze 2 jediný kdo se mnou pracoval a byl člověkem na správném místě byl pan ing. Havlíček a ano ditetu jsem po měsíci přestala držet v mém životě se stalo hodně neočekávaných věcí při kterých by se na dietu každý vykašlal a celý štáb to věděl a jediný ing. Havlíček měl pravdu v tom,že se mé natáčení mělo po měsíci stopnout!!!

200
Kamila
Reagovat

Dobry den! Chtela bych se prihlasit do vaseho poradu,jste to co jite.Jsem uz zoufala a nivim si rady jak zhubnout.vazim 110kg a mam tri deti a jsem porad unavena a nejde to se venovat tolik detem jak bych chtela nejradsi bych porad spala.A sem z toho nestastna a chtela bych s tim neco udelat.

Reagovat

Kamilo (200) budete si muset počkat na další řadu Jste to, co jíte. Aktuální, která jde v televizi je již dotočená a tedy vybráni i všichni hubnoucí.

202
Pharmb521
Reagovat

Hello! kkgedbf interesting kkgedbf site! I’m really like it! Very, very kkgedbf good!

203
Pharmf238
Reagovat

Hello! ddbedgb interesting ddbedgb site! I’m really like it! Very, very ddbedgb good!

204
Pharme734
Reagovat

Hello! gdekaed interesting gdekaed site! I’m really like it! Very, very gdekaed good!

205
Pharmb554
Reagovat

Very nice site!

Přidat komentář