Panáček v reality show

Jste to, co jíte (24.5.): Méně kilogramů = více štěstí?! (13.díl, 6. série) + rekap

24. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

[singlepic id=4519 w=420]

Lenka Urbanová (34) je na první pohled sympatická a dobře naladěná dáma. Působí trochu razantně, a tak by nikoho ani nenapadlo, že se v její duši skrývá velké trápení. Volí mezi láskou k čokoládě a láskou k chlapovi. Ráda by se líbila, ale když ta čokoláda je tak dobrá! Lenka by totiž chtěla mít po boku spolehlivého partnera, se kterým by založila rodinu. Že ho nemá, dává za vinu své nadváze.

Lenka Urbanová

Lenka žije v Nové Pace v krásném domě se svým labradorem. Snaží se sice žít zdravě, ale moc se jí to nedaří. Navíc má jednu velkou slabost – je závislá na čokoládě. Lenka pracuje jako textilní laborantka v nedaleké továrně na obinadla, chodí na procházky se svým pejskem, ale jinak žádný pravidelný pohyb nemá.




Stravování kámen úrazu

Při prohlídce lednice se Lenka od Kateřiny dozví zajímavou věc. Až doposud si myslela, že pije zdravé ovocné čaje, proto ji velmi překvapila analýza doktorky, která odhalila pravý opak. Kateřina také zjistila, že Lenka moc nevaří, a když už přece jen něco, bývají to často zmražené rychlovky, kde o čerstvosti nemůže být žádná řeč. Je schopná navařit si na čtrnáct dní dopředu. Jaká je výživová hodnota hluboce zmrazených potravin?
„Stůl hrůzy“ Lenku přesvědčil, že skutečně nejí tak zdravě, jak si myslela. A čokoláda? Té závislosti se musí zbavit, jinak to nepůjde.

[singlepic id=4521 w=420]

Zdravotní problémy

Důležitý je rovněž i zdravý pohyb, a protože Lenka trpí lupenkou a speciálním typem gynoidní (hruškovité) postavy, je nutné cvičit ve speciální výstroji. Lenčiným největším cílem, proč chce vlastně zhubnout, je chlap. Zatím to není žádný konkrétní, ale je to ten, na kterého Lenka čeká. Chlap, se kterým bude šťastná a kterému se bude líbit. Ale ještě než se bude Lenka líbit jemu, chtěla by se líbit také sama sobě a k tomu je potřeba shodit přebytečná kila tuku.

Lenka 34 let, 165 cm/86 kg[singlepic id=4520 w=420]

Trest za porušení pravidel

Pokud by v boji s kilogramy neobstála, rozhodla se na sebe ušít tvrdý a zároveň trochu neobvyklý bič – návštěvu motýlí farmy. Lenka má totiž z motýlů panickou hrůzu a kontakt s nimi by pro ni byl hotovým peklem.

Lenka a její cesta za „štěstím“

Základní informace jsou uvedeny již výše, ale kolik je jí vlastně let? To nikde nezaznělo, stejně tak až v bulváru jsem se dočetla, že je prý už osm let rozvedená a po celou dobu sama. Později u lékaře se dal zahlédnout i věk a výška, kterou nám také tajili. Lence je 34 let. Do pořadu se přihlásila právě proto, že si coby obézní žena stále nemohla najít přítele. Má za sebou spousty diet, žádná neměla trvalý efekt. Hlavní problém vězí podle ní v čokoládě. Stres a problémy řeší touto pochoutkou.

Startovací údaje: Výška 165 cm, 86 kilo, z toho 33 kilogramů tvoří tuk. Přes břicho má 100 centimetrů a přes boky dokonce 124.

Kontrola zásob

Zásoby mraženého jídla doktorku Kateřinu nenadchly. Jídlo opakovaným zamrazováním ztrácí své živiny. Treska ala losos se také nesetkala s nadšením a je vyhozena. Hotové dresinky a marináda následují tresku. Lenka trpí lupenkou, měla by pečlivě studovat složení a vyhýbat se alergenům.

[singlepic id=4568 w=420]

Čajový drink je vlastně desetiprocentní cukerný roztok. Čaje obsahující ovocné aroma jsou také zapovězeny. Sušené brusinky mají navíc cukr. Čokoláda tady není, tu už včas snědla, asi tuší, že už si na ní dlouho nepochutná. Kuskus, pohanka a jiné zdravé potraviny chybí.

Stůl hrůzy

Lenka není celebrita, proto všechno jídlo naházeno na pár hromádek. Stůl zapáchá, ani ona po čichu nepozná potraviny, které jedla. S Petrem se snaží diskutovat nad složením i množstvím.
Příjem = výdej, ale tloustne. A to díky cukrům a tukům.

[singlepic id=4569 w=420]

Zdravý stůl

Žádné dochucovadla, konzervanty, pouze čerstvé a voňavé potraviny. Máte 15 až 20 kila tuku v těle navíc. Pomaleji spaluje, což znamená, že základní životní funkce si již berou o trošku méně energie, než se počítalo. „Protože jí málo základních živin a tělo se na to muselo adaptovat,“vysvětluje Petr Havlíček. Lenčina tělesná zdatnost je na hranici průměru až podprůměru, ale má dobré vyhlídky s tím něco udělat. Bez správného paliva to nepůjde a zatím toho správného paliva opravdu moc nemáte,“ poznamenává Kateřina a Petr předá Lence návod na novou životosprávu.

[singlepic id=4561 w=420]

Návštěva odborníka

Kvůli specifické stavbě těla musí Lenka podstoupit speciální vyšetření, než začne cvičit. Ukáže se, že Lenka, která má typicky hruškovitou postavu, má funkční poruchu lymfatického systému. Doktor René Vlasák vysvětluje, že typy žen, jako je Lenka, hubnou v obličeji, v prsou, ale v problémových partiích nikoliv.

[singlepic id=4562 w=420]

Pohyb s Martinem

Lence lékař doporučil speciální kompresní kalhoty a Martin jí naučí patřičné cviky. Jako nejlepší pohyb jí doporučí chůzi.
Hned druhý týden Lenka tvrdí, že nemá chuť na čokoládu, absolutně ji nepotřebuje.

Společné vaření s Petrem a Robertem

Tentokrát se bude vařit u Lenky doma. Mořské plody patří mezi nejzdravější a nejdietnější maso vůbec.

Mořské plody s těstovinami

Suroviny: Mořské plody – krevety, kalamáry, mušle, rajčatové pyré, bílé víno, česnek, nudle – šmakoun, lilek, cuketa, paprika, žampiony, balsamikový ocet, olivový olej, bazalka, sůl.

Postup:
Krevety a kalamáry orestujeme na kapce olivového oleje – max. 2 minutky. Přidáme 2 stroužky česneku pokrájeného na plátky, zalijeme půl deci bílého vína a krátce povaříme. Přidáme rajčatové pyré a mušle – ty mají velmi jemné maso, proto je jenom ohřejeme v omáčce.
Mezitím jsme si připravili nudle podle návodu – propláchli jsme je horkou vodou, teď už je stačí jen smíchat s omáčkou a mořskými plody.

[singlepic id=4563 w=420]

Salát – lilek a cuketu pokrájíme na plátky, prosolíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Papriky pokrájíme na plátky a žampiony očistíme. Všechnu zeleninu orestujeme na olivovém oleji, necháme vychladnout. Poté dochutíme balsamikovým octem, olivovým olejem extra virgin, česnekem pokrájeným na drobno a lístky bazalky.

5. týden

Cvičí a cvičí, správně dýchá. Používá kompresní kalhoty, které obdržela v centru. Těší se, až vyrazí na pořádnou túru. Lenka je překvapená, že zvyšuje přísun energie, a přesto hubne.
Chce mít jistotu, že vše dělá správně a proto vyrazila za Petrem na kontrolní návštěvu. Aktuálně má 77 kilo, takže se už zbavila 9 kg. Tuku ubylo šest kilo, v pase minus 8 centimetrů, přes boky šest. Také v zaměstnání postupuje Lenka s jídlem tak, jak má. „Tady v práci mě všichni podporujou, fandí mi, ptají se,“ říká. Chybí jí jen její rodina, kterou by založila se svým partnerem.

10. týden – přepadovka!

Dnes v režii Kateřiny. Kontroluje lednici, jídlo. Rýže z mikrovlnky se jí moc nezamlouvá, ale jinak je vše v pořádku. Přepadovka padla na 1. dubna, tak se toho snaží Kateřina využít. Hraje, že hubnutí jde špatně, a že s ní tedy skončí. Lenka je z toho úplně vyděšená. Záhy jí ovšem Kateřina prozradí, že je apríl.
Lenka sice hubne, ale jinak vše zůstává při starém. Pořád je sama, žádná změna v životě nenastala. Má radost z nové postavy, ale to jí prý nevydrží dlouho. „Vy na toho chlapa totiž nemáte žádný prostor. Vy všechno děláte pořád stejně. Já jsem myslela, že někam vyrazíte, něco podniknete. Nebo se začnete jinak oblékat,“ říká Kateřina.
Program bude trvat ještě měsíc a Lenka má úkol – denně udělat něco, co nikdy nedělala. Peče chleba, zdobí dům, jde bruslit – není led, navštíví autosalón, maluje…

Proměna – kadeřník a kosmetika

Střih zůstal, tam moc prostoru na změnu není. Vlasy jsou zesvětlené. Naši odborníci tvrdí, že je nyní mladší, jemnější, příjemnější, přístupnější …

[singlepic id=4564 w=420]

Finále

Lenka zhubla 12 kilo, přičemž 10 kilo z toho je tuk. Přes břicho má o 20 centimetrů méně, přes boky o 10 centimetrů.

[singlepic id=4565 w=420]

[singlepic id=4566 w=420]

[singlepic id=4567 w=420]

Závěrečná kultura

Muzikál jí udělal radost, o přestávce šla i do zákulisí. Ptát se Bárty Noida na to, jak se mu Lenka líbí, bylo dost stupidní. Co měl asi říci, aby neurazil? Pochválil účes. Cajthamlocvá se opět rozplývá, jak světlá barva vlasů Lence prospěla a je ráda, že to řekl i Bárta.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
Katka
Reagovat

Proboha, opravte si tu „genocidní“ obezitu. Obezita je gynoidní, genocidní byl Hitler…

2
lu
Reagovat

Len drobnosť, nie genocidný typ postavy, ale gynoidný. Kľudne potom môj príspevok môže admin zmazať – dík :-)

3
Ifa
Reagovat

Pro adminy: nenasla jsem tu diskuzi pro Den D, ale v pristim dile bude tatinek z Hleda se TaM Petr Machala, nebo jak se jmenoval.

4
Bobby Brown
Reagovat

3 – Diskuze ke Dni D je, akorát ne ke včerejšímu dílu.

Reagovat

1+2,
ano – genoidní, to tam i původně bylo, jenže můj „geniální“ program mi to občas upráví podle sebe a já to bohužel přehlídla, moje chyba :-(

6
Katka
Reagovat

5 : alespoň jsme se po ránu zasmáli :)

7
Beruška bez teček
Reagovat

5 – Ajdo mně to také přišlo roztomile vtipné…..automatické opravy chyb jsou někdy kouzelné :-)

8
chleba s máslem
Reagovat

5: program mi (mně) to občas upraví… NE my!

Reagovat

8,
no, mám svůj den :-( V poledne jsem měla asi 5 minut, tak… :-)

10
Mamka
Reagovat

No jo, ale pořád je tam genoidní. Asi to má být gynoidní. Což se mi ale pořád zdá lepší než velký prsa a pupek.

Reagovat

Pěkná tvář. Pravda ty boky a stehna už o chloupek horší.

12
kamil
Reagovat

Pěkná žabka.

13
Hana
Reagovat

Mě zarazilo to, že trpí „speciálním typem gynoidní (hruškovité) postavy“. Jakpak je hruškovitá postava speciálním typem? já ji mám taky a řekla bych, že je nás dost. Nebo má ta slečna nějakou ještě speciálnější hruškovitou postavu?

14
chleba s máslem
Reagovat

Kolik je Lence let?

15
Bobby Brown
Reagovat

Jáj, holky, tak už jí nechte. :-D
No tak neměla svůj den, chudák, to se snad stane každému, ne? Nebo sem chodí jen lidi bez másla na hlavě?
S takovou z ní uděláte pAjdu. :-)

16
Ksčenka
Reagovat

Má stejnou postavu jako Lenka. Jak zhubnu tak jen ve ksichtě ( vypadám jak z koncentráku , propadlé tváře a hlavička jak z prdu kulička) pak ztratím prsa a získám štíhlý pas. Od pasu dolů mám tak o 3 velikosti a prdel a boky mám stejné ( opticky vypadám jště hůř než přdtím) Problém mám stejný ( čokoška) a i lékařem potvrzen problém s lymfatickým systémem tzv. lymfedém. Vybodla jsem se proto na hubnutí . Chodím posilovat abych zvětšila objem hroní poloviny těla a opticky vyrovnala rozdíl mezi vrškem a spodkem. Začínám vypadat jako babochlap :-)

17
Lenka
Reagovat

No, každá máme ten svůj problém někde jinde ☺
(jablíčka, hrušky), s výjimkou těch šťastných štíhlic, co můžou baštit cokoliv a pořád jsou jako proutek.
U jablíček je snad výhodou jen to, že hubnutí (hlavně oblast břicha) jde líp.
Jinak o strachu z motýlů jsem slyšela poprvé, překvapilo mě to.

18
Katka
Reagovat

Já jsem vždy byla tzv. „kytara“, co tloustne všude rovnoměrně, s lehkým nádechem do jablka (prostě jsem nejdřív přibírala na prsou). Pak se stresujícím zaměstnáním (kortizol je pěkná svině) se to pozměnilo na čisté jablko. Když přiberu, narostou mi obrovský kozy (dámy prominou, ale jinak se to nazvat nedá), pak horní část břicha a pak teprve zadek a boky. Taky slušný peklo, shánět potom podprsenku. Jestli budu někdy těhotná, asi budu ty prsa před sebou vozit na vozíku :)

19
sigi
Reagovat

prosím Vás, netušíte, co hraje za hudbu kolem 50 minuty (už skoro na konci?) bývala to tuším znělka TOČR nebo nějakého jiného orchestru ?? vzpomněla jsem si na ni tuším před 14dny, furt mi to hrálo v hlavě, a teď to najednou po létech Prima použije. tak prosím nějaké náměty ;-)

slečna Lenka na sobě slušně mákla, jen tuším, že se svou postavičkou bude mít trable napořád – hruška je mrška, vím o čem mluvím. tak trochu ale nechápu výběr jejího oblečení, například bílé triko přes boky a krátká černá vestička (její garderoba na muzikálu) tělo rozdělují právě v tom kritickém místě a upozorňují na relativně úzký pas a široké boky a stehna.
sesekaný účes jí sice moc sluší, ale k takové postavě je lepší vybudovat nějakou „základnu zájmu“ v horní polovině těla, což by měla být prsa (u ní OK) a VLASY, VLASY, VLASY, takže klidně delší, bohatší …

Noid Bárta je divný chlap a ptát se takového mladého slizouna, co leze převážně po modelkách a jiných VIP krasavách (Bučková, Jáklová, Bílá) na názor na chytrou a sympatickou holku, která evidentně NIKDY NEMŮŽE splňovat jeho náročná IQ kritéria ( ;-) ), bylo scénáristickým úletem.

Jinak bych paní Lence doporučila, aby se míň smála. Má sice nádherný úsměv, ale takový hodně plachý a bezbranný. Je vědecky doloženo (prosím nesmějte se), že ženy spíš méně se usmívající (to ale nemá nic společného s mračením) jsou pro muže víc atraktivní. a naopak to platí ještě mnohem víc, usmívající muž je průšvih. úsměv = slabost. takže více tajemnosti, krásná je Lenka i tak

20
sigi
Reagovat

ad příspěvky 1,2,5,6,7,8,9,10 : já zas slyšela „kynoidní“ (tedy slyšel to manžel a volal to na mě. pak pravil, že to je tedy paní chudák, a že je to asi od slova „kynout“). a šel se raději dívat na čt24

21
anja
Reagovat

díl jsem neviděla, jdu to skouknout, ale postava tvaru hrušky se dá upravit podle mne docela jednoduše – posilováním horní části těla – paže, záda, břicho. Chce to jen upravit si váhu na přijatelnou a zaměřit se na vyformování vršku od pasu nahoru.

22
Ajda
Reagovat

ad lymfatický systém – nechápu, když dle doktora ho má v tak špatném stavu, že jí doporučil ještě jeho utlačování kompresním prádlem, místo aby jí uvolnil řečiště lymfy např. aplikací lymfovenu, nebo jí dopřáli ruční masáže a teprve po uvolnění celého systému začít s cvičením. Navíc pokud je Lenka tak „nemocná“, hradí lymfoven pojišťovna.

Chtít od se Noida, který měl za ženu černovlásku a teď žije s vyhublou modelkou názor na Lenku bylo stupidní, co měl říci?

Osobně si myslím, že problém s chlapy bude jinde, než v jejím zadku. Jako typ se mi líbila, ale neustálý úsměv a afektovaná přeslazená mluva jí škodila, byla mi tím až protivná.

23
Katka
Reagovat

22 Ajda: No vidíte a já si myslela, že přesně takové typy muže přitahují a měla jsem mindrák z toho, že taková nejsem. Sice se hodně usmívám, ale do mrkací přeslazené panenky mám daleko. Se mnou se spíš hodně pobavíte, zasmějete a prožijete kdejakou bláznivinu, než „pousmíváte“ :)

24
kamil
Reagovat

Ženský buďte samy sebou a ne holky z plakátu.

25
Mamka
Reagovat

S tím úsměvem, to se mi nezdá, ale všecko je možné. Psali, že Lenka má 34, prý to bylo vidět v TV na nějakém papíře, co vyjížděl z počítače. To jenom k té otázce věku.

26
Ajda
Reagovat

Je fakt, že jsem začátek nestihla a věk mi chyběl i ve všech matriálech před odvysíláním, což nebývá zvykem.

25 – Tipovala jsem jí slabě přes třicet, tak to by tak sedělo.

27
Petr
Reagovat

Souhlasím v diskusi s tím, že je krásná, i dnes po 5 letech. Labrador by měl pomoct s nadbytečnými kily, ale není to tak hrozné, věřte mi.

Petr

Přidat komentář