Panáček v reality show

DUEL – Matěj Jůza vs. doktorka Cajthamlová: On útočí, ona se brání!!

26. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

Bomba! Podařilo se mi zkontaktovat Matěje Jůzu (recap 2. dílu Jste to, co jíte) a on mi otevřeně řekl, co si myslí o pořadu a hlavně o paní doktorce Cajthamlové, která mu pomáhala hubnout. Všechny jeho názory jsem právě paní doktorce přeposlal a chtěl znát i její názor na věc. A vy se nyní můžete dozvědět, že Matěj si myslí, že paní lékařka si dělá jen reklamu, nemá s hubnutím žádné zkušenosti a co si myslí o tom, že mu doktorka přehrabovala koš? Na druhou stranu se také dozvíte, co si o Matějovi opravdu dr. Cajthamlová myslí, jak se dívá na to, že před ní schovávali potraviny a jak čelí nařčení, že je jen loutkou paní scénáristky!

1. Matěj: Ve špajzu nebyly dorty a mamka prostě nehřešila. Nebo maximálně, jak říkala, tak lžičkou medu a zmiňované obaly od diabetických trojhránků, které jí přinesla návštěva, tak ty odmítla a s nelibostí je snědla návštěva.

Doktorka Kateřina reaguje: Ve špajzu v přízemí byly čokoládové oplatky, v ledničce v přizemí byly špekáčky a v koši v Matějově pokoji byly obaly od dia trojhránku. Matěj i jeho maminka tvrdili, že nic z toho ani jeden z nich nejí. V patře byly veškeré vyřazené potraviny, o kterých byli Matěj i jeho matka informováni, že jsou pro ně nevhodné a vedou k Matějově nadváze a maminčině nadváze a nemocem. Matěj i jeho matka nejdřív tvrdili, ze tyto potraviny v domě nejsou (ze je rozdali či vyhodili) až do doby, než je scénáristka v patře objevila. Tyto potraviny tam odnosil Matěj a byly schovány na dobu po skončení pořadu a maminka se na kameru i mimo ni vyjádřila, ze jí ani Matějovi tyto potraviny v menším množství určitě neškodí.

2. Paní Cajthamlová byla na začátku milá paní, která nám chtěla pomoct a to i za nepříjemného vyhazování ledničky atd. A postupně mi přišlo, že je to opravdu jen loutka paní scénáristky, která z nás chce vytřískat co nejvíc emocí, aby to bylo pro diváky atraktivní a zajímavé.

Toto obojí jsou jen Matějovy dojmy. Dokud jsem s Matějem nebo jeho matkou souhlasila nebo soucítila, vnímali mne jako milou. V okamžiku, kdy jsem jim radila, ptala se jich na jejich motivaci a relativizovala jejich vlastních přesvědčení a tvrzení, připadně pouze argumentovala, tak Matěj i maminka začali trpět, bránit se a vnímali mě jako nepřátelskou, agresivní či loutku scénáristky…

3. Zeptali se mě, jestli jsem za něco paní doktorce vděčnej a já řekl, že nemám v podstatě za co, že mi zpracovala jen výsledky krve a že mi výrazně nepomohla. Ba naopak. Po tom, co vždy štáb odjel, tak jsme byli ve velkých depresích a psychicky jsme na tom byli na bodu mrazu. Jediné, co bylo pro nás z pořadu dobré, že nám pan Havlíček udělal jídelníček!

To, že druzí mohou za to, jak se Matěj a jeho matka cítí, byl leitmotiv stížnosti jich obou. Ani Matěje, ani jeho maminku zjevně dosud nenapadá, že je každý člověk sám odpovědný za svůj duševní i celkový stav a za svá rozhodnutí (nejedná-li se o psychiatrického pacienta) a tuto odpovědnost nemůže nikdo dospělý svalovat na druhé. Jídelníček zde Matěj chválí, což je dobře.

4. Je v reálném životě možné, aby paní doktorka prohrabávala cizí koše? Je reálné, že cizí lidé lezou do bytu někomu, kdo nechce, aby tam šel? Je reálné vyhodit neprošlé potraviny do kontejneru? Je reálné tancovat s paní doktorkou na maturitním plesu? Je reálné vytřískat z člověka odpovědi, které chcete slyšet?

Zde jsem si uvědomila, ze Matěj se asi chtěl přihlásit do jiného poradu než do reality show. Asi nevěděl, co činí, když se šel předvést národu jako monstrózně obézní. Jeho řečnické otázky by asi nejlépe zodpověděl on sám. Takže: cos čekal od reality show, Matěji?

5. Nedokážu si představit, že bych měl někoho nutit tancovat se svou doktorkou, která je stejně stará s mojí matkou, a přitom mít na něj názor, že bych ho nejradši nechtěl ani vidět, za to, jak se zachoval k našim osobám a jak nás ponižoval a radil mi, že se mám odstěhovat od mamky a že se mám ve čtvrťáku osamostatnit?…

Tady těžko hledám, na co odpovědět – věta začíná, pak úplně jinak pokračuje a jinak končí. Fakt ji považuji spíš za Matějův bolestný výkřik či vyčítání – ne za otázku. Matěj si vlastně spoustu docela běžných věcí nedokáže představit. A ani mu to není divné, že druzí ano.

6. ..a smát se, když jsem řekl, že za měsíční brigádu jsem si vydělal 5 000 Kč a že vracím dluhy za řidičák? Přitom ona dostala svůj od rodičů…

Ostatní účastníci věnovali své dietě a pohybovému režimu čas – učinili prioritu že se uzdraví, Matějova maminka udělala vše pro to, aby Matěj neměl sám na sebe čas (ani na dojíždění do fitness) – musel na brigádu, musel přenášet a ukrývat potraviny před štábem – a to vše sám sobě (jistě za pomoci maminčiných argumentů) dokáže dnes zdůvodnit, proč převzal permanentku do fitness a jízdenku na vlak? Proč slíbil, ze bude chodit cvičit? Tomu nerozumím. Matěj se zjevně nestydí, má pro vše vlastní – a maminčino – vysvětlení.

7. Paní doktorka je člověk, který se chtěl zviditelnit a upřímně žije v úplně jiné finanční skupině než my, takže není schopná se reálně zamyslet nad tím, co člověk zažívá jen tím, když mu někdo vyhazuje potraviny a ona, která neměla nikdy problémy se svou váhou, jí steaky a obdobné věci, kouří a je malého vzrůstu odborností internistka psycholožka se tedy po odborné stránce tedy předvedla – dokázala v polovině záběrů člověka rozplakat…

Že by Matěj záviděl? Jeho konstatování o mně jsou většinou pouhé Matějovy dojmy a spekulace. K druhé části : Pokud vím, Matěj se nerozplakal, tak proč mluví o pláči? Jeho maminka plakala zřídka, většinou se na mne dost zlobila, jak si diváci jistě pamatují. Plakala jen na začátku, kdy se styděla za to, jak ona i Matěj vypadají a litovala, že nemá partnera – a to jsem u toho ještě nebyla.

8. A co si budem povídat, kdo by si za dost velké peníze neudělal hezké prázdniny po celé ČR a ještě si přitom udělat reklamu..

Natáčení pořadu je velmi fyzicky a psychicky náročné, Matěj se opět domnívá, že to jsou prázdniny. A dobře placené…:-)) Že by zase závist? Matěji, nemáte mi co závidět.

9. Kdyby byl každý doktor tak tvrdý a nekompromisně arogantní, tak bychom všichni chodili obklikou jako někteří k zubaři! A navíc, odborník se zděsil, když jsem mu řekl, že jsem shodil z 19 kil váhy 14 kil tuku a 5 kil svaloviny za osm týdnů!

Jídelníček přece psal Havlíček, ne, Matěji? Nebo – hodí-li se jiná verze, že by byla za Vaše zhubnuti nějak odpovědná Cajthamlová? A to, že už nechodíte s obezitou k lékaři, je jasné. A že se nedržíte ani Vy, ani maminka doporučení lékařů, je jasné taky. Že byste s maminkou měli nějakou svou ověřenou metodu k udržení váhy v rozumných mezích, se mi nezdá.

Summa summarum: Matěj i jeho maminka nemají na svůj stav nadhled, odmítají se vzdát jednou provždy svých návyků a notují si v představě nepřátelského světa. Manipulují s fakty a hledají viníky. Reality show pouze odzrcadlila jejich neochotu spolupracovat na změně svých stereotypů. Možná se alespoň Matěj zastydí a změní. Doufám v zázraky. :)) Kateřina Cajthamlová

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 69
1
Mr. Wee
Reagovat

Super clanek!

2
Catch
Reagovat

Za dobrotu na zebrotu. Matej je ocividne jen zakomplexovanej fracek a jeho matka je jen hloupa ignorantska zenska. Pani doktorky je mi lito. Je sice prisna ale vi proc. Drzim palce do dalsi prace.

3
Matess
Reagovat

Mr. Wee – děkujuuu :))

4
Linda
Reagovat

Ano, dobrý článek – na zamyšlení. Co dokáže matka udělat ze svého dítěte. Jak to, že to není trestné? Měla by jít sedět za ublížení na zdraví svého syna – a hned by viděla, jak to jde zhubnout – bez námahy. Stačí zavřít na pár měsíců do kriminálu. Pokud se Matěj od ní neodpoutá, tak nemá nikdy šanci na svůj vlastní život – nejhorší varianta – zakomplexovaná matka a svobodný syn…
/to se musí vypočítat?/

5
Matěj Jůza
Reagovat

co jsem čekal od reality show – asi aby mi pomohla jak fyzicky tak psychicky postavit se proti tloušťce – zadřilo se zhubnutí 19 kil a výborný pořad který měl hezkou sledovanost (jelikož byl nabitý emocemi a nutnou dávkou konfliktů a také nekončil jako většina věcí na tv happyendem – ostatní lidé neviděli a forma jakou se natáčelo a jaká byla spolupráce) za mě mluví činny a za mamku taky já mám dole od doby poslední návštěvy paní doktorky dalších 5 kilo a mamka zhubla celkem 10 kg takže jen potvrzení že paní doktorka tady spekuluje v poslední části – navíc zítra jdeme oba s mamkou paní dietoložce http://www.dietolog.cz – a maka už byla na 3 konzultacích – svých návyků jsme se vzdali už dávno – a nepřátelský svět nám maximálně dokážou připomenout lidé, kteří nás posuzuji podle realityshow a našeho vzhledu (jo špatný svět můžeme vidět všude – mířím k protiteroristickým opatřením v Praze) – za nic se nestydím a změním se možná fyzicky ale moje osobnost se v poslední době prohloubila a za to děkuji už asi nebudu nikdy tím důvěřivým ochotným beránkem, který se nechá někým strhnout a manipulovat s ním – vše si dokážu odůvodnit jelikož dělám činnost jako každý normální mladý člověk v mém věku – děkuji za malou pozornost :-p Matěj Jůza

6
Sdooo
Reagovat

Milá Catch,
Matěje znám osobně a žádnej zakomplexovanej fracek to rozhodně není. Laskavě si příště neberte do úst někoho koho znáte pouze z jedno hodinového pořadu, protože věřte, že realita je leckdy hodně jiná než v reality show. A k paní doktorce, ať je jaká je, tak chování, které tam předvedla, je naprosto nevhodné. Jistě, musí být přísná a striktní, ale nemusí nikoho ponižovat a urážet.

7
Matěj Jůza
Reagovat

zadřilo – zdařilo
co ostatní lidé neviděli a jaká byla forma … – ta věta předtím nedávala smysl
maka – mamka
k paní dietoložce – omlouvám se za vzniklé chyby
– přiznávám se, že když na něco reaguji, ne vždy to je pravopisně a češtinářsky správně (no body is perfect)

8
ajda
Reagovat

Je to reality show, nikoho by nebavilo koukat na vzorně hubnoucí tlouštíky. Doktorka je mi chvílema hodně nesympatická, ale uznávám, že je potřeba trvdosti.
Ted nechci posuzovat Jůzovy, neznám je jinak než z tv, ale já prostě nepochopím,jak zdravá, inteligentní ženská se dokáže takhle „vyžrat“- omluva za výraz!
Všechny problémy, včetně psychyckých si způsobili sami. Očekávat, že přijede tv a po týdnu budu jak proutek, je stejná blbost jako věřit tabletkám z reklamy! Dostat se do tohohle stavu trvalo roky, stejně to bude i naopak! A vymlouvat se , že zdravé dietní jídlo je drahé, to taky neberu, oni ty sajrajty kterými se cpou taky něco stojí. A když jsou za pár korun, proč nevzít o to víc???!!! Že jo????
Stačí kouknou na koše v supermarketu, kdo kolik a čeho tam má naloženo.
Ale zpět k tématu…..prostě když se dám do boje, navíc s tv kamerami v zádech, tak musím čekat jednak profláknutí se v celé republice, jednak to, že tv odvysílá právě ty negativní situace. Sledovanost nadevše!

9
hanka.cv
Reagovat

Uřímně řečeno, jestli si Matěj myslel, že v RS najde psychyckou podporu, napadá mě jen, že ………………………jemu patří království nebeské. Mám pocit, že mnohem lepší by bylo se třeba přihlásit ke STOB obezitě. Myslím, že to není tak drastické a sejdou se tam lidé, kteří mají podobný problém. Při pohledu na to, co Jůzovi baštili bych řekla, že to chce hlavně postupnou změnu jídel, které konzumovali. Pro začátek třeba jen nejíst nic, co by bylo polotovar, uzenina, hotový mlsek. Z pořadu to nebylo patrné ale jen z toho co jsem viděla, třeba ty těstoviny s rybou zrovna nevypadaly, že by člověk opustil všechny předchozí mňamky. Jíst se přeci dá i s potěšením pro oči. Také místo mixování by stačilo vidět z čeho a jak se vyrábí třeba „dietní“ párky.:o)) Ale chápu, že takhle to bylo pro diváky zábavné a proto se takový pořad vyrábí.

10
bobo
Reagovat

Super článek.Matěji zamyslete se s maminkou nad sebou….!!!!

Reagovat

hanka.cv, to je myslím velmi dobrý nápad, až se mixování potravin omrzí, tak začít např. v nějaké univerzitní laboratoři rozebrat, z čeho se ten a ten výrobek vlastně skládá. Dle mě v Jste to co jíte chybí více infa, proč zrovna tahle potravina je zlo. Vypadá to, že jen se do ní zakousnout musí být smrtelné a přitom v rozumné míře se ve výsledku jíst dá. Ale holt nekompromisní vyházení ledničky, je nekompromisní vyházení ledničky :)

12
anna
Reagovat

Milý matěji, snad jen tvůj věk omlouvá tvou naivitu. Co jsi čekal? Tvůj problém je očividně tvoje matka a její zřejmě samota. Mohl jsi situaci řešit i jinak. Tvoje maminka svou tlouš´tku asi řešit nechtěla a tvojí už vůbec ne. Proč jste neodstoupili od smlouvy? Nikde jsem se nedočetla jaký by Vás čekal postih. Jinak Vám oběma hodně štěstí.

13
kosatka
Reagovat

Nelíbí se mi systém zakazování (a vyhazování) potravin. Z vlasttní zkušenosti vím, že pokud chce člověk zhubnout, stačí jíst prakticky totéž. Jen změnit poměr jednotlivých složek potravy (ona známá pyramida, kterou najdete v každé ordinaci) , snížit celkové množství a jinak rozložit jídlo během dne. Pokud k tomu přidáte přidáte vhodný pohyb, kila jdou dolů a vy si přitom občas klidně můžete dát kousíček pizzy, malý pudink nebo třeba 1 kopeček zmrzliny nebo kostičku čokolády. Netrpíte a hubnete pomaleji ale spolehlivě. Mám to ověřené na vlastní kůži. To co předvádí paní doktorka je dryjáčnictví. vedené jen nsahou o sledovanost. Mimochodem jako silná kuračka je stejný závislák, jako ti lidé na jídle. A ubližuje si stejně. Jak by se jí asi líbili, kdyby jí někdo prohrabával byt nebo kabelku, nadával jí za nalezené cigára a pak je spláchl do WC.

14
puclik
Reagovat

Celý tento pořad je o hubnutí ,ale kolik z vás si zde uvědomuje co za tím vším je? Psychika a různé životní situace,styl života,jak je mamince Matěje,když má jen jeho,proč ho vykrmovala? Myslím si ,že člověk se musí dát do celkové pohody,vážit si sám sebe,najít smysl života a to „hubnutí“-změna jídelníčku a celé životosprávy jde sama.Kolik nás je tlouštíku,kteří baštíme ,protože nám něco nevychází,někdo nás naštve a nebo jen pro to,že jsme večer sami?
Sama když jsem na dně šáhnu po jídle,čokoládě…Paní doktorka má svůj styl vystupování ale nemyslím si,že to dělá špatně.
Matěj i jeho maminka věděli do čeho jdou.Přece nečekali,že paní lékařka jim bude vařit,a jak se říká stát za zadkem 24hodin denně.K tomu aby člověk změnil něco ve svém životě ,na co byl léta zvyklý ,je potřeba velmi silná vůle.A věřím,že ten kdo ji má potom dokáže úplně všechno.
Neodsuzujte nikoho za to jaký je.Nevíte co se za tím vše skrývá.A Matějovi i jeho mamince úpřimně fandím.

15
Buris
Reagovat

Matěji, ve tvém věku jsi jistě slyšel o odvykacích kůrách u narkomanů. Ve vaší rodině je to obdobné. Jste závislí na jídle a na určitém stravovacím stereotypu. Při změně dochází k depresím. Pokud nedojde ke změně, nahromadí se z tlošťky tolik zdravotních problémů, že se ti život zkrátí o mnoho let. A to nepíšu ani o tom, že si sám nedokážeš ani zavázat tkaničky a pokud nebudeš mít na kontě miliony, ani slečny se na tebe lepit nebudou. Tak tady nebreč a buď rád, že jsi zhubl 19 kg a pokračuj v tom, co ti paní doktorka s ostatními radila. Myslí to s tebou dobře… Doporučuji ti také podívat se na film Super Size Me – nebo tak nějak se to jmenuje

16
jana K.
Reagovat

Ráda bych také napsala svůj názor – sama jsem se několik let potýkala s nadváhou, kterou jsem nyní vyřešila detoxikační kůrou – za 100 jsem zhubla o 21 kg a jsem opravdu moc spokojená. Proto věřte že vím o čem mluvím. Vše je o psychice a proto si myslím, že není možné hubnout tak aby člověk měl deprese, ale zase naopak vím že je potřeba silná vůle. Matěj zde hodně mluví o penězích a já si myslím, že základní problém proč porušili pravidla byl ten, že to pro ně bylo moc jednoduché. Dostali odšťavňovač, Matěj dostal pernamentku, rady měli zadarmo. Myslím si že by to vypadalo úplně jinak, pokud by za rady, za sestavení jídelníčku, za konzultace měli platit. Pak by si rozmysleli koupit si špekáčky. Reality show jim to moc usnadnila a oni si mysleli že někdo udělá zázrak a oni budou štíhlí a ono to tak nefungovalo a nyní jsou naštvaní. Ale nikdo je nenutil do toho jít a nebo mohli klidně ukončit pokud nebyli spokojeni. Ale teď teprve kritizovat – nezlob se Matěji to umí každý. Jinak držím palce ať zhubnete – není důležitějšího než zdraví a myslím si, že zdraví je důležitější i než ten výše zmiňovaný řidičák.

17
ajda
Reagovat

to kosatka: to co popisješ je správná teorie, ale bohužel jen teorie, protože jinak by nebylo kolem nás tolik obézních lidí. Obezita sebou nese daleko víc zdrav.problémů, tím pádem i větší výdaje ve zdravotnictví.A přitom si tito lidé poškozují své zdraví dobrovolně, stejně jako kuřáci.
Taky nejsem zastánkyně plýtvání, ale potraviny stačilo rozdat!!!!!!!!!Ne je schovat a tajně jíst. Prostě dali se na boj, musí bojovat! Je to jako u narkomana, pokud ví, že někde blízko má schovanou dávku, taky neodolá!
Je rozdíl hubnout pár kilo, a je rozdíl hubnou o 50% současné váhy. A bez pohybu to nejde!
Mám ve svém okolí pár takových rodin,jako jsou Jůzovi a vím jaké mají stravovací návyky, takže jen ze vzduchu člověk nepřibere.A chtít po nich, aby chutě zahnali malými porcemi, to je směšné. I matěj baštil puding z obrovské mísy!!!!!! Proč???? Protože žaludek je rozepraný a vůle žádná!
A těch, co jsou obézní ze zdrav. důvodů, těch je minimum.
Dále tam někdo obhajuje přejídání se samotou ,stresem , atd., ano, to jsou psychické problémy a přejídání není řešení. Může se nám ulevit chvilku po čokoládě, ale určitě je lepší se jít např. provětrat, chůze nikoho nezabije! S takovouhle obezitou i cvičení musí být opatrné, klouby nemusí vydržet.

Kdo má sklon nabírat kila, má možnost celý život s tím bojovat sebeovládáním a pohybem / můj případ/, nebo se vykrmovat, být obézní, ale pak z toho ať nikoho neobviňuje, způsobil si to dobrovolně sám!

18
kosatka
Reagovat

To aida: Nebuď tak strikní. Ona psychika je prevít. Já byla sice od malinka plnější, ale že jsem se potom dopracovala takřka k obezitě, nebyla tak docela moje vina. Absence citového zázemí, přehnané nároky rodiny, kritika a ponižování za i sebemenší selhání, rány pod pás. Člověk to musel nějak kompenzovat, aby se nezhroutil. Psycholožka to se mnou, bez odsuzování, rozebrala, a řekla mi, že jsem dost silná, že jsem to řešila jen zmzlinami apod. Že lidi v podobných situacích šahají nezřídka po drogách nebo alkoholu. Poradila se osamostatnit, přerušit styky a najít si nové zázemí. Tím ustaly jo-jo efekty a to stačil umírněný jídelníček.

19
jana
Reagovat

Metody odvykání – vypaá to někdy drasticky. Byla jsem přítomna jednomu sezení akloholiků. Psychiatr se ptal pána, který recidivoval a za peníze nás všech poplatníků nastoupil už několikátou léčbu, jak mu bylo. Měl jsem křeče a záchvaty. ukažte nám to / v kruu bylo asi třicet lidí – ávislých i jen návštěvníků /. to si jako mám lehnout na zem a svíjet se? Ano, ukažte jak to vypadalo. Pán / V3 vzdělaný asi 35ti letý alkoholik / si tedy lehl a předváděl. Bylo mi za něho trpně, moc jsem nechápala, proč mu ten doktor dělá. Je totiž důležité ukázat závislému jak hnusný je, jak odporné jsou jeho stavy, jak se jeví ostatním – protože pokud si to neuvědomí, nebude mít motivaci, protože u závislých chbí totiž to podstatné vůle, která je nutná k potlačení závislostí. Proto když jsem viděla paní doktorku, jak hnusně :) se chová k tlouštíkům, uvědomila jsem si zpětně, co tím chce ukázat. Ano, ten hnus, když se my „normální“ díváme na ty odpudivé špeky, na to, jak odporné může být sprominutím „žraní“ pudingu z obrovské mísy, jak odporný může být pohled na hromadu rozmtlaného jídla, které by stačilo pro rodinu na měsíc. Prostě ukázat, jak je to všechno hnusné a je třeba s tím něco udělat. Myslím, že je to správná cesta, protože všichni závislí i ti závislí na přejídání si mají potřebu sami sebe omlouvat, vymlouvat se, vykrucovat a hledat chybu v jiných – mají to bohužel jen ve svých rukou. Navíc by si měli uvědomit, že my ostatní nemáme chuť přispívat na léčení jech kloubů a cukrovek – způsobili si tyto problémy totiž samy dobrovolně a tady by nějaká solidarita snad ani fungovat neměla a léčení by si měly platit, místo nákupů odporných buřrů po kilech, sami !!

20
Eva Sojková STUDIO UNILESK
Reagovat

V poslednídobě bylo a je v mém životě hodně věcí, ze kterých nemohu spát. A i přesto, se našla ještě další. Věřím, že se Matěj ani jeho maminka nebudou zlobit, když zde překopíruji e-mail, který jsem jim zaslala. A jen by jsem chtěla dodat, že mí klienti jsou na jejich straně. Duše je jako křehká květinka, když ji pošlapeš a pak se snažíš sebevíc ………. velmi dobře vím, o čem píši. Dalo by se říci, že jsem v 52 letech krásná, úspěšná, hodně lidí mě závidí. A tak si denně pro své klienty nasadím masku štěstí a oni ví, že i v těch nejtěžších chvílích, mám pro ně vždy pochopení, „odpuštění“, dobrá slova a oni cítí, že to s nimi myslím upřimně. A se svými dietními „prohřešky“ se mi svěřují jako své nejlepší kamarádce, které důvěřují, protože je neodsoudí, ale naopak poradí.
Nemám na to ty správné školy, ani je již nebudu mít, ale mám na to cit.
To ovšem dokáže pochopit pouze člověk, který si ve své postavě musel projít obrovskou vnitřní bolestí a čelit tolika věcem, o kterých běžný člověk nemá sebemenší tušení. A v žádné případě neusiluji o to, aby můj příspěvek byl brán jako moje reklama. Proto zde nedávám webové stránky, které jsme Matějovi poslala. Nebýt toho, že mě tuto diskusi přeposlala e-mailem jedna „kamarádka“ z netu, které jsem tu psala, jak mě tento pořad pobouřil a kterou zatím bohužel neznám, nikdy by jsem zde neodepisovala.
Datum: 23.09.2006 16:33
> Předmět: Naskakovala mě z paní doktorky husí kůže
>
>Dobrý den,
> ani nevím, jestli odepisuji tomu správnému Matěji Jůzovi, které hledám na internetu.
>Pokud jste ten, který hubnul v televizním pořadu se svoji skvělou maminkou, je to pro Vás, pokud ne, omlouvám se.
>
>Bylo mi strašně líto toho, čím jste si museli projít v televizním pořadu. Paní doktorka zřejmě nestudovala psychologii a neví co znamená slovo empatie – schopnost vcítit se do pocitů toho druhého. Takto jednat s lidmi si může dovolit pouze v televizi. Kdyby měla svoji soukromou praxi a takto s lidmi jednala, nikdy by se k ní podruhé v životě nevráili. Také určitě sana nemá problémy s váhou a určitě si také občas dopřeje něco dobrého.
>
>Ale mám pro Vás návrh – podívejte se na moje webové stránkyxxxxxxxxxxxxx V mém studiu lidé hubnou, ale moje metoda vychází z klasického způsobu stravování. A klasika je normální život, kde se hřeší, kde jsou různé svátky, oslavy, dovolené,mimořádné příležitosti a to do toho života PATŘÍ. Nehledě k tomu, že před Vám ji velmi dlouhá cesta a proto je důležité, aby ta cesta pro Vás byla příjemná. Mí klienti se ke mě rádi vracejí, volají, sdělují svoje radosti a starosti a také hřeší. Ale oni ví, že i já vím, že hřešení je lidské a vždycky se dá začít tam, kde se skončilo.
>
>Na mých stránkách jsou i skutečné příběhy lidí, je tam třeba pán, který vážil ještě více než Vy – 170 kg – přečtěte si jeho vyznání, i těch jiných.
>
>Věřím, že to co budete číst, bude balzám na Vaši poraněnou dušičku. Přečtěte si to i s maminkou společně. I já tam píši o svém synovi v rubrice tajemství mého úspěchu a budu ráda, když alespoň jednou za mnou přijedete do studia, nejméně na 4 hodiny, já Vám vše vysvětlím, pomohu jako mnoha jiným a věřte, že i potom jen po telefonu to společně určitě zvládneme.
>
>Máte šanci dokázat všem těm dietologům, kteří nás stále nutí jen počítat kalorie a vůbec je nezajímá naše duše, s našimi strarostmi, radoastmi, sny, tužbami, přáními. A o tom to celé u mě je. Nabízím Vám zdarma POMOCNOU RUKU, tak jako mnoha jiným, je na Vás jak s tím naložíte. Ale já bych ji na Vašem místě přijala, aby jsem dokázala paní doktorce, že srazit sebevědomí silným lidem až na dno je KATASTROFA, protože silný člověk ho má díky svému okolí i bez ní nulové. Chtěla by jsem do Vašeho života vnést sluníčko a naději………………. Eva Sojková, ………………nonstop-infolinka…………………..
>

21
Eva Sojková STUDIO UNILESK
Reagovat

Matěji teď jsem si přečetla všechny odpovědi a zjistila jsem, že jste se rozhodili v pokračování svého snaže jinde. Proto termín o kterém jsme předběžně mluvili je již zřejmě bezpředmětný. Ale i tak Vám držím palce.

22
Kateřina
Reagovat

Vůbec se mi nelíbí jak se chovala doktorka k jůzovým. Chápu, je to RS a ta musí diváky zaujmout. Ale… neumím si představit tak totálně změnit stravovací návyky. Sama mám zkušenost s vlastní velkou nadváhou které jsem se nemohla zbavit. Je to o vůli . Vařím denně pro rozežraného manžela který vyžaduje tradiční českou kuchyni. On netloustne ať sní co chce. Tak jsem to vyřešila pro sebe malinkými porcemi a hlavně pravidelně jím každé dvě hodiny. Třeba jen jablko ale hlavně nemít nikdy hlad. Já byla ten jedlík co nemusel jíst celý den a pak se večer nacpal.neeumím si představit že bych si nikdy nedala řízek a salát nebo knedlo vepřo. Jím prostě všechno ale málo. To co manžel jí k večeři tak já si dám druhý den k obědu a večer jen něco lehčího. Taky chodím pokud možno pěšky. Jsem strašně líná cvičit. Ale i tak jsem shodila za rok 30kg. Tak se všichni tlouštíci držte.

23
Catch
Reagovat

Sdooo: Tak zaprve jsem kluk nikoliv holka q:o))) Matej je podle me jen akovej uknouranej chudacek kterej kdyz neni po jeho tak jen kope okolo sebe. Pani doktorka mu pomohla a on to ani nedokaze uznat, tak kde to kua jsme??? Vzdyt se chova jen jak mu maminka prikaze a rekne je to jen obycejnej beznazorovej fracek. Kdyby mel aspon trosku soudnosti v tele, tak se pani doktorce omluvi, ze jeho chovani a za chovani jeho matky. A ver mi to, ze rozhodne nejsem typ cloveka ktery by potreboval nekoho shazovat nebo zesmesnovat, jen nemam rad nevdek.

24
Bianka
Reagovat

Souhlasím s Janou, že je třeba pro správnou léčbu ukázat odpornost toho všeho. Také jsem bývala obézní dospívající. Mně k normálu bohužel pomohly až žlučníkové kameny – ve 13ti letech!!! Od té doby se jakž takž držím, i když skutečně štíhlá nebudu nikdy.
Paní doktorka v pořadu mi není sympatická ani trochu. Když jsem ji dnes viděla poprvé, okamžitě mě napadl výraz „vyhulená mumie“ a teď se tu dočítám, že na cigaretách opravdu závislá je. Ovšem tvrdost metod je podle mě oprávněná. Člověk potřebuje pořádný šok, který by ho vyklepl z rovnováhy, aby prozřel – a začal to nepěkné doopravdy měnit. Nějaké koketování s hubnutím a pouhé řeči zabírají jen krátkodobě. Mně pomohla ta rána, že jsem musela tak mladá na operaci. A také bolest – když jsem uzobla byť jen jednu hranolku, celou noc jsem se svíjela v křečích. Ponižování od vrstevníků i dospělých jsem si užila také až až, ale zhubnout mi to nepomohlo. Trápení se totiž dalo léčit zase jídlem…

25
Zuzka
Reagovat

Paní Sojková, nestydíte se dělat tady reklamu svému studiu UNILESK?

26
Matess
Reagovat

Úspěch!! Hubnutí pana Kuntoše sledovalo tuto středu 977 tisíc diváků, což je oproti minule další nárůst!!! :)) jen tak dál primo!!

27
Nina
Reagovat

Matěj, a především jeho matka, jsou opravdu jen zakomplexovaní ublížení chudáci z vesnice. Víc k tomu není co dodat. Snad najde Matěj brzy odvahu osamostatnit se od své šílené matky. – Souhlasím s Lindou, tu zrůdu by fakt měli zavřít za ublížení na zdraví svého dítěte.

28
Hanka
Reagovat

Prosím vás lidi, vždyť ta ženská se chovala jako tříleté děcko. Koktala tam a lhala jak malá. To byla teda ostuda největší. Když chce sama žrát do skonání, prosím. V mém okolí se všichni shodují, že kvůli synovi by měla vážně zabojovat a ne hned při prvním problému to sobecky vzdávat.
Jestli tohle je milující matka…

29
cattlass
Reagovat

já si osobně myslím, že to jsou všechno jenom výmluvy! patřím taky k těm, co mají postavu vydřenou a né uplně dokonalou, ale něco proto dělám. matěj by si měl uvědomit, že kdyby tak nežrali, tak by mohl mít řidičáky 3. ono je mnohem pohodlnější hrát si na ublíženýho chudáčka, než uznat, že žeru jako prase!

30
araine
Reagovat

Matějovi a jeho mámě fandím,i když mám silný pocit,že díky mámě to Matěj vzdá.Je na ní hodně závislý a papouškuje vše co ona mu nakuká.Ona je typická máma co se jen tak nechce vzdát synáčka,protože je sama a nikoho jiného nemá,tak ho hezky vykrmuje aby i on byl sám a tím pádem na ní závislý.Je hezký maminčin mazánek chudák jeho budoucí přítelkyně,protože to bude přesně typ maminka to dělá takhle,maminka říkala,že tak je to dobře.Mít tohle za tchýni tak se radši oběsit.Matěji radím ať se co nejrychleji osamostatní a žije svůj vlastní život a né vždy si nemyslí,že vše co řekne jeho máma je svaté každý se mýlí včetně jeho mámy.

31
araine
Reagovat

A ještě dodatek většina tlouštíku se jen a jen vymlouvá,že za to,že jsou tlustí nemůžou,ale jsou to zdravotní problémy.Ale lidí co to mají ze zdravotních problémů je minimum.Většina tlouštíku se přežírá a to nezdravýma pokrmama,nedodržují kdy by měli naposled baštit a cpou se klidně v noci,málo pohybu,protože jsou liní.Znám takové dva tlouštíky co jsou líní se hýbat mají tak každý kolem sto kil,ale za to jsou schopní k večeři spořádat dvě hlavní jídla plus moučníček,a to z nich je ženská a vůbec jí nese jak vypadá a ještě k tomu díky tlouštce šíleně funí,a je více lenivější než její tlustý kolega.Divím se tomu,že jim samotným to nevadí a čekám jen kdy se k tomu přidají zdravotní problémy ona už je má žílí zlobí.On zatím nic,ale určitě brzo to přijde,ale možná je to dobře pak možná je to donutí něco se sebou dělat!

32
kokta
Reagovat

Obhajovatelé jen postupného zmenšování dávek jídla – jak Matěj, tak i jeho maminka jsou kromě vlastní obludné tlouštky docela vážně nemocní ( z té tlouštky) . Cukrovkář musí držet dietu, atrtróza v 18 letech je imo taky docela průšvih. Člověku po infarktu taky asi nebudete schvalovat kouření 19 cigaret místo dvaceti denně.

33
Lenka
Reagovat

Tak to je dost nerovný duel. Lepší by byl autorita vs. autorita. Myslím,že mají zčásti pravdu obě strany a zároveň se mýlí (sebelítost vs. arogance), jen paní doktorka se umí lépe vyjádřit (ovšem jen k tomu, co se jí hodí do krámu). Taky by mě dost zajímal ten doktorčin problém s kouřením. Nesouhlasím s názorem, že za svoje pocity si můžeme vždy jen my sami. Převzít zodpovědnost sám za sebe je důležité, ale určitě neplatí tak striktně: Jaký si to uděláš, takový to máš… něco odborného jsem na tohle téma i četla. Nemůžu si pomoct, ale některé reakce p.doktorky v pořadu mně a nejen mně připadají arogantní a sucharské – třeba to vytrhování flašky z ruky s komentářem, jak je to trapné… atd. další komentáře, mimika i gesta…

34
Klára
Reagovat

Bohužel jsem tento díl neviděla….. ale jediné co mohu napsat –
S paní doktorkou Cajthamlovou jsem (měla jsem tu čest) 2 roky působila na stejném pracovišti. Ona jako vynikající lékařka, já jako sestra. Nic z toho co Matěj píše není pravda. Paní doktorka je velice schopný člověk a myslím, že nemá za potřebí někoho ztrapňovat před diváky nebo nějak jinak zesměšňovat. Považuju ji za velice vynikající lékařku a hlavně je skvělá jako člověkí. Je úpřímná a na nic si nehraje a myslím, že ta upřímnost byla pro Matěje a jeho maminku kamenem úrazu.

35
Eva
Reagovat

Na RS Jste to, co jíte se dívám vždy. Velice sympatizuji s paní dr. Cajthamlovou a moc mě potěšil článek paní Kláry. Negativa, která tady na paní doktorku padla jsou vesměs od obézních lidí. Na takové extrémy jako Jůzovi to ani jinak nejde. Musí se na ně tvrdě. Paní doktorka se jim velice snažila pomoci a oni vše zhatili. Tak proč by se paní doktorka nezlobila. To je jako když podstoupíte složitou a drahou operaci a potom se vykašlete na všechny rady co od lékařů dostanete jak po operaci žít, abyste si neublížili. Moc se mi líbilo jak paní doktorka v pohodě vycházela s Kačenkou Potůčkovou a Kačenka s ní. Rovněž tak i s panem Kuntošem. Těm moc fandím. Matěj Jůza je rozcapený a drzý fracek. Být jeho matkou, tak za drzé chování vůči paní doktorce by pěkně schytal po papule. Závěrem tedy: paní doktorko, hodně úspěchů, zdraví a štěstí!

36
Tomáš
Reagovat

Pro- pani doktorku Kateřinu Cajthamlovou
Jste uplně super moc se mi líbite a rad se dívam na každej dil….
Potřeboval bych poradit je možne mi odepsat na mail…

Anonymous::: asi trošku magor… ale je pro tebe pomoc odborna například Bohnice…

37
Zdena
Reagovat

Prosím, nemohl by někdo dělat korektury pravopisných chyb, aby se to dalo vůbec číst!! Hrůza!!!!!!!!

38
Matess
Reagovat

Zdeno, pravopisných chyb v článku nebo v diskuzi? :))

39
www
Reagovat

Pořad je super a paní doktorka také. Když se někdo přihlásí do televize, tak je snad rozhodnutý zhubnout. Pokud někomu vadí přísnost, případně trochu tvrdší zacházení, tak proč na obrazovku lezl?

40
kopr
Reagovat

Pro http://WWW….Protože chtěl zhubnout,ale Vám nejde o to,zda zhubne,Vám jde o to ukázat co nejtlustší lidi,čím tlustší,tím větší sledovanost.Pro Vás by bylo nejlepší,kdyby toho člověka přivezl jeřáb.Přitom si neuvědomujete,že tito lidé sotva vylezou na plovárnu,natož se odhalí celému národu.Chce to pořádný kus odvahy.A že maskovala jídlo?Že lhala až koktala?No z toho je přeci jasně vidět,jaké to jídlo je droga.Ale jeden úspěch Vaše reality show má.Ve třídě mé dcery je několik obézních dětí a ty teď zažívají peklo,když se jdou společně koupat.Tolik zloby,urážek u dětí v 6.třídě jsem už dlouho neslyšel.A výsledek bude jediný.Ze stresu se budou jenom cpát,budou zalezlý doma a Vám budou růst další potencionální klienti.Gratuluji!!!!

41
puclik
Reagovat

Pro kopra a všem co si myslí to samé
Pořad není jen o hodně obézních lidech.V dalších dílech určitě najdeš i lidičky,kteří mají mírně nadváhu a nemají 100kg.Vím o čem píšeš.Celý život válčím s váhou a dneska už vím,že k optimální váze je potřeba pevná vůle,pravidelná strava a ne hladovění,nebo přecpávání.Mám náročné zaměstnání a celý den sedím v autě,nebo se pohybuji mezi lidmi.Má předešlá strava byla v restauracích a rychlém občerstvení.Nikdy jsem nesnídala.Dnes musím říct,že bez cereálního pečiva k snídani neodejdu do práce.Dokonce si chystám svačiny i oběd.Jím většinou v autě ,ale pravidelně.Pro mé tělo to byl šok a 14dní mi váha stála.Dneska musím říct,že jsem čokoládu vyměnila za cereální sušenky,raciolky ,slunečnicové a dýňové semínka.A všem musím říct FUNGUJE TO!!!!!!!!!!

42
Terka
Reagovat

Matěji, zamyslete se nad svým chováním. Je velmi znát, že jste ještě nezralý a maminčin mazánek. Je otázkou, zda je vám toto možné vyčítat. Ovšem trochu více soudnosti a úcty by vám neškodilo.

43
lisa
Reagovat

No můj názor je asi takový:je to prostě zakomplexovanej blbeček,který místo aby byl rád tak ještě paní doktorku uráží.On a jeho matka lžou,žádný potraviny nerozdali,což jsme viděli,vše prostě na oko,ale cpali se pořád,spíš jeho matka,on zhubl,tak by se měl zamyslet nad tím kdo mu pomohl těch 19 kilo zhubout.Pokud trochu uvažuje,tak ze začátku se hubne rychleji pak se to ustálí a jde to pomalu.Ale škoda slov ať si dá čokoládu a je spokojenej.

44
Luja
Reagovat

I mne se přístup doktorky libi. a souhlas s lisou. Kdyby nebyla tvrda, neslo by to. I ja zhubla az dle reklamy na http://www.doformy.cz ( Donutime Vas zhubnout jen za 290 kc za 10 tydnu)
Kdybych nebyla donucena kazdy den se vazit a psat to do tabulky a nasledne odesilat, tak by to neslo. Tu stranku zkuste- tedy aspon mne se libila. Nikomu ji nevnucuju:-)

45
Reagovat

Chtěla bych se také vyjádřit k MAtějovi a jeho mamince. Mám obezní maminku, ale snaží se všemožně zhubnout. Díky špatné funkci štítné žlázy to není lehké a je to složitější než u „zdravých“ lidí. Moje mamka by to nevzdala a neschovávala by jídlo a hlavně by se do toho zapojila celá rodina a drželi bychom při ní. Možná si se i ty měl podpořit mamku. A k názoru, který máš na paní doktorku. Je vidět, že jsi ještě dítě.

46
Eva
Reagovat

Co se do těch Jůzových všichni navážíte?! Už z upoutávek bylo jasně vidět, jak Prima manipuluje s fakty…Psycholožka, která by měla lidi motivovat, povzbuzovat a dodávat jim sebedůvěru v jejich úsilí, sotva přijde, vyhazuje jídlo s pohoršenými výkřiky „No to snad nemyslíte vážně! Já opravdu nemám čas kontrolovat, jestli je to v pořádku“ Tomu se říká prvotřídní arogance.
Obdivuju Jůzovi, že i přesto dokázali dál hubnout. Snad se jim to bude dařit i nadále, moc bych jim to přala. Takže hodně štěstí a pevné nervy!

47
Pavlína
Reagovat

Paní doktorka vede hubnutí skvěle, tvrdě a nekompromisně. Tak je to správné, zvláště u těch, pro které je jídlo jediným smyslem života jako byli Jůzovi. Říká se, že např. Vánoce jsou u nás svátky obžerství, Jůzovi však obžerství praktikují po celý rok, ládují vše bez rozdílu a v ohromných kvantech! Chtěli by ale zhubnou a zlepšit zdravotní stav, avšak nejsou ochotni vzdát se svého obžerství. A paní doktorka, které se to nelíbilo, je pochopitelně ta špatná. Jůza je skutečně jen rozmazlený fracek, jehož mozek je navíc důkladně vymyt působením jeho nenasytné matky. Přihlásil se do RS s vědomím, co to obnáší. I s matkou pak nebyl ochoten akceptovat předem daná pravidla. Oba tvrdili, že nevhodné potraviny vyhodili nebo rozdali, oni je však nafutrovali do tajného špajzu, aby se jimi mohli dorážet. Místo, aby pí doktorce poděkovali, že alespoň kluka nasměrovala správným směrem (u matky je to ztracené, ta bude futrovat k prasknutí), ještě na ní nasazují! Nevěřím, že se MJ nevrátí ke starým návykům, ten negativní vliv matky je opravdu hrozivý! Však ať si dají na posezení k obědu celé prace, lopatu prejtu, 2 řádky brambor a navrch kýbl pudinku a budou spokojeni!

48
Pavlína
Reagovat

opravuji – místo „prace“ v 2. řádku sdola má být „prase“.

49
Eva
Reagovat

A ještě by to chtělo opravu opravy – místo „sdola“ „zdola“ ;))

50
Pavlína
Reagovat

Eva: máte pravdu, je to tak!

51
mara
Reagovat

Matěji proboha vzpamatuj !!! Ten, kdo s tebou manipuluje, je tvoje matka. Nechápeš, že toho tlouštíka z tebe udělala ona jenom proto, aby nebyla doma sama? Jinak by to nenechala dojít tak daleko. Nemluvě o tom, že ona sama se měla snažit zhubnout, když díky paní doktorce zjistila, že má cukrovku. Snad chceš žít normální život a ne být doma zavřený s maminkou. Mysli na svoje zdraví. A to, že jste o vyhozených potravinách lhali, to poznal každý z vašich reakcích. Lepší by bylo říct pravdu rovnou. Pokud ty oplatky nesnědla máma, tak to taky mohla říct, takhle vám nikdo nevěří.

52
miminom
Reagovat

Matej a jeho matka lhali jak strhani.nepripojila bych se k teto diskusi ale mrzi me jak ted najednou pomlouvaji pani Cajthamlovou.ona jim chtela pomoct a ted se z ni snazi udelat tu nejhorsi doktorku co kdy muze existovat!a pritom tam podvadeli ja myslim ze bych jednala stejne jak pani doktorka.a ze pani doktorka kouri jenom jeji vec a ne ji za to odsuzovat!ta reality je o hubnuti a ne o koureni.kdyz to matejovi vadi tak si mel taky zapalit!
MATEJI VZPAMATUJTE SE A ZAMYSLI SE NAD TIM JAK NAJEDNOU POMLOUVAS PANI CAJTHAMLOVOU.MEL BY SI SE JI OMLUVIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

53
Alena
Reagovat

Moc se omlouvám, že využívám této rubriky, ale snažila jsem se několikrát kontaktovat paní doktorku Cajthamlovou na její mail, uvedený v předchozích příspěvcích (kcajthamlova (at) seznam.cz), ale nikdy se mi nepodařilo mail odeslat s tím, že se objevilo sdělení, že adresa nebyla zadána správně. Ráda bych se dozvěděla mail adresu, na kterou je možno skutečně napsat a mail se doručí. Díky moc za sdělení. Alena

54
ivana
Reagovat

Aleno nahradila jsi to (at) zavinacem @ ?

55
Paul
Reagovat

To tlustý prase může být rádo, že aspoň něco zhubnul.Všichni se taky na něho mohli vykašlat a on by ve 40 zemřel na infarkt nebo by se dožil vyššího věku , ale s pohybovými obtížemi se kterými by zkončil na vozíku!Podle mě je to pěkně nevděčnej spratek!

56
K.2006
Reagovat

Ahoj, někoho soudit je velice lehké.
Je zajímavé číst si komentáře několika desítek osob, NEZŮČASTNĚNÝCH.
To, co bylo v TV, může být upraveno oku diváka, ovšem realita mimo kamery může být ještě úplně jiná. A to je potřeba si uvědomit.
Nechtěla bych být v kůži ani Matěje, ani p. Cajthamlové. Lidi, buďme rádi, že se takto nepíše o nás a že nás nikdo takto nenapadá a zvlášť když jsme u toho nebyli!!!!

57
Kaczka
Reagovat

Tento díl (jako vlastně takřka všechny ostatní) jsem neviděla, takže se jen vyjádřím k tomu, že se prý odborníkovi nezdálo zhubnutí 19 kg váhy – z toho 14 kg tuku a 5 kg svaloviny za osm týdnů. Mám s hubnutím bohaté zkušenosti a podle toho, co jsem kdy od různých doktorů slyšela, tak zhubnout 19 kilo za 8 týdnů je u člověka, který předtím nedržel žádné diety a pěkně se cpal (asi jako já kdysi :oD) je po změně jídelníčku naprosto normální. Co zaráží je těch 5 kilo svaloviny… Možná to také tak bylo myšleno. Takže cvičit, cvičit a cvičit. :oD

58
krakatice
Reagovat

Já se snažím dle pořadu zhubnout, ale nejde mi to tak rychle jak těm dvěma.Kdybych zhubla za 8 týdnů 19kg (mě by stačilo 10)byla bych ten nejspokojenější člověk pod sluncem a řekla bych si :,,Aha tak to je ta správná cesta, či jo tak takhle na to“.Já zhubla za dva měsíce jen 2 kg a stačí když se napiju vody a je hned o pár deka navíc :-( .

59
qpc
Reagovat

Sleduji Jste to co jíte a zjišťuji, že zdravé stravování je opravdu finančně náročnější než běžná strava. Vezmu-li moji rodinu = manžel + synové 20 a 14 let a já = 4 x 1500,- kč na týden = 6000,- kč týdně, x 4 týdny do měsíce = 24000,- kč. Jak nemáme být národem tlouštíků, když je zdravá strava takto drahá. Není to nějak obráceně, že nezdravé potraviny jsou levnější než zdravé? A proč se ty nezdravé a škodlivé vůbec mohou dostat na trh? Proč je dovoleno do potravin přidávat to, co nám škodí a co tam nepatří?

60
JiJi
Reagovat

Článek je super!!! Na něčem takovém jsem se chtěl popást:-D
Paní doktorka Kateřina je super ženská a myslím si, že je potřeba trochu tvrdosti, když člověk chce od základu překopat svůj život.
Matěj je zmanipulovaný maminkou a maminka je ignorantská a tupá ženská, spíš by se oba měli stydět.
A pro qpc: Jste na omylu!!! Pořádně si přečtěte, co říkáte – záleží na ukázněnosti pacienta-člověka. Ve velké míře je škodlivé všechno. Prostě střídmost a kvalita – nic víc!! Ale patrně vám to stejně nic neříká, asi budete stejně omezená jako Matějovo maminka a zbytek průměrných žen z domácnosti.
PANÍ DOKTORKA KATEŘINA – FOREVER!!!! JSTE SUPER ŽENSKÁ!!! A DRŽÍM VÁM PALCE!!

61
veronika korodiova
Reagovat

SKVELEJ POŘAD JSTE TO CO JITE
MAM TEN POŘAD RADA. AJ PANI DOKTORKU .C

62
veronika korodiova
Reagovat

SKVELEJ POŘAD JSTE TO CO JITE
MAM TEN POŘAD RADA. AJ PANI DOKTORKU .C

63
veronika korodiova
Reagovat

SKVELEJ POŘAD JSTE TO CO JITE
MAM TEN POŘAD RADA. AJ PANI DOKTORKU .C

64
veronika korodiova
Reagovat

SKVELEJ POŘAD JSTE TO CO JITE
MAM TEN POŘAD RADA. AJ PANI DOKTORKU .C

65
veronika korodiova
Reagovat

SKVELEJ POŘAD JSTE TO CO JITE
MAM TEN POŘAD RADA. AJ PANI DOKTORKU .C

66
veronika korodiova
Reagovat

MATEJ SE ZAČAL TROCHU VIC KROTIT A TO JE DOBŘE
DIK

67
veronika korodiova
Reagovat

MATEJ SE ZAČAL TROCHU VIC KROTIT A TO JE DOBŘE
DIK

68
veronika korodiova
Reagovat

JEN TAK DAL ŘIKA DOKTORKA . KATEŘINA .C MATEJOVI
NEZKLASMAT.

69
Sue
Reagovat

Matěji, pořad s tebou mám natočený, pouštím si ho,když je mi pod psa, pač jsi mojí motivací. Jsi odvážný mladý muž! Určo to chtělo moc odvahy!

Ale ani ty ani p. doktorka nemáte pravdu-oba jste akorát naštvaní a pak děláte estrádu…pravda bude někde uprostřed..snad, kdo ví..

No nic,nevím, jestli tohle budeš ještě vůbec číst, pač to píšu asi dost po sezoně:)

Měj se a klidně dej zprávu, jak se ti daří-určitě to dost lidí potěší-mě teda určitě:)

Přidat komentář