Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (7)

20. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Do velkolepého finále Britain’s Got Talent se dostalo šest nejlepších z více než 50.000 přihlášených adeptů. Pouze na jednoho z nich čeká mimořádná pocta vystoupit na každoroční Royal Variety Performance před očima samotné královny. Pro všechny zúčastněné tato odměna znamená splnění životního snu, má to pro ně větší váhu než další odměna v podobě 100.000 liber. Kdo z finálové šestice tedy bude mít možnost potřást si rukou s Jejím veličenstvem?

Jako první vystoupili Kombat Breakers opět s dobře připraveným breakdance číslem. Porotci je do finále prosadili zejména proto, že se tito šikovní kluci mohli stát vzorem pro další britskou mládež.

Damon Scott si vzal k srdci výtku Simona Cowella ze semifinále, vypustil vlastní zpěv a vrátil se k původnímu číslu s opičkou Bubbles zpívající písně Michaela Jacksona. A opět si vysloužil hodně příznivé komentáře porotců, Piers Morgan ho označil za černého koně finále.

Dvanáctiletá Bessie Cursonsová přišla tentokrát na jeviště převlečená do mužského kostýmu a zvolila píseň „I’m Getting Married In The Morning“ z muzikálu My Fair Lady. Tancování jí sice šlo, se zpěvem to už bylo slabší, čehož si samozřejmě všimnul Simon Cowell, kterému se Bessie víc líbila v semifinále. Nicméně porotci ji předpověděli slibnou kariéru na divadelních prknech ve West Endu.

Šikovní barmani z Manchesteru Barwizards sice měli na nazkoušení čísla pro finálový večer jen necelých 24 hodin, ale opět se jim podařilo okouzlit publikum i porotu.

Šestiletá Connie Talbotová se vrátila ke své oblíbené písni „Somewhere Over The Rainbow“ a sál při jejím výkonu ani nedutal. A stejně jako už předtím se porotkyně Amanda Holdenová neubránila slzám. Diváci to budou mít ovšem těžké, protože je čeká ještě jedno poslední číslo:

Prodejce mobilních telefonů a ve volném čase fanoušek operního zpěvu Paul Potts ve finále také vsadil na jistotu a znovu zazpíval Nessun Dorma. A opět si právem zasloužil ovace ve stoje. Piers Morgan pak připomněl, jaké překvapení zažili na castinzích, když se tam najednou Paul objevil v nepadnoucím obleku a oznámil jim, že bude zpívat operu. Všem porotcům pak po jeho předvedeném výkonu doslova běhal mráz po zádech a viděli v něm jasného adepta na celkové vítězství. Na tato prorocká slova skutečně došlo. Na základě diváckého hlasování (teď už na to měli něco přes hodinu, během níž přišlo na 2 milióny hlasů) se stal Paul Potts zaslouženým vítězem první řady Britain’s Got Talent. A v této chvíli už se přijímají přihlášky do druhé řady, která se na ITV bude vysílat v roce 2008. Pokud bude stejně tak povedená jako ta letošní, tak se máme opravdu na co těšit.

související články

Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (6)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (5)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (4)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (3)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (2)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (1)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Pavel
Reagovat

Mohli by to dát i u nás..

2
PoleCat
Reagovat

Dík za tenhle balík reportáží.

Při představě, jak by tohle vypadalo na Nově, je mi smutno. To, co jsme viděli v Britain’s Got Talent, skvělý pohyb kamer, výborná kompozice, střih, střih zvuku, scéna, vše na výbornou.

Největší síla tohohle pořadu byla v jeho svižnosti. Trval několik týdnů, kdy vystoupal do popularity a využil ji. Nacpal do diváků neuvěřitelné kvantum umělců a žánrů a skončil včas, na vrcholu. Navíc je v něm vidět velké kus práce.

Až něco podobného za pár let uvede tv Nova, bude to trvat čtyři měsíce, každý pořad čtyři hodiny, aby se zaplatila licence reklamou, a bude to směsice nudy a trapnosti, kterou zastíní jen toporný projev některé z tváří televize.

3
Charlene
Reagovat

Mně se to taky moc líbilo, bylo to skvěle udělaný, moderátoři sehraní a přirození… No, ale pokud se nepletu, tak Ant a Dec jsou tamější moderátorské hvězdy, tak se není čemu divit. Já se taky obávám, že by ten pořad tady neuměli tak hezky udělat jako tam. V porovnání s britskou verzí se mi třeba ta americká líbí o dost míň…
No, ono jde i o to sehnat dobrou porotu – to je taky otázka, jestli by ji dokázali dobře sestavit nebo by tam dali pár provařených ksichtíků, co budou opakovat stále stejný fráze…

4
Lhurgoyf
Reagovat

Ta zenska v porote je riadna kocicka…

Přidat komentář