Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (6)

20. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Všechny tři naživo vysílané semifinálové přenosy byly naprosto dokonalé a tvůrci našich televizních estrád by se od Britů měli hodně co učit. V každém díle se představila osmička těch nejlepších kandidátů, kteří si právě pro tento večer připravili svůj kousek v zbrusu nové podobě. Stejně jako na castinzích jejich výkon ohodnotila tříčlenná porota, jejichž výběr se tentokrát opravdu povedl. Novinář Piers Morgan v této chvíli vystupuje také v America’s Got Talent, kde hraje roli „toho zlého porotce“. V britské verzi je ovšem tím zlým ještě Simon Cowell. Oba dva tak mezi sebou soupeří, kdo řekne lepší bonmot na adresu nebohých soutěžících. Půvabná Amanda Holdenová zde ale není jen do počtu, oba porotce výborně doplňuje. Ale v semifinále už mají hlavní slovo stejně televizní diváci.

Zvláštností semifinálových večerů bylo, že hlasování začalo po skončení posledního čísla, pak následovala reklamní přestávka a hned po ní se zveřejnily výsledky. Diváci si tak s telefonickým hlasováním museli hodně pospíšit. Nejoblíbenější kousek postoupil do finále přímo, o druhém postupujícím rozhodla porota výběrem ze dvou čísel, které skončily v TOP 3. Ale asi nebude náhodou, že divácky nejoblíbenější byly vystoupení, které režisér zámerně nasadil na závěr každého večera, a vždy se jednalo o zpěváky. Přímo tak postoupili famózní operní zpěv obyčejného prodavače mobilů Paula Pottse, mladičká Bessie Cursonsová (tentokrát zvolila píseň z muzikálu Mary Poppins) a šestiletá Connie Talbotová. Porotoci už pak nechtěli, aby ve finále byli jen samí zpěváci, proto už vybírali jiné umělce. Ke zklamání mnohých tak brány finále zůstaly zavřené pro Dominica Smithe (píseň I’ll Be There) a Tonyho Lafa.

Namísto nich porotci do finále pustili hip-hopovou taneční skupinu Kombat Breakers. Stranou tak zůstaly ostatní dětské taneční soubory jako třeba favorizovaní MD Productions (tentokrát s choreografií na další píseň Michaela Jacksona, Thriller), andílci a ďáblíci Mini Mezzos anebo Cheeky Bits. Štěstí se neusmálo ani na sólo breakdancera Scotta nebo šikovný taneční pár Lukea a Charlotte.

Hodně se očekávalo od Damona Scotta a jeho zpívající plyšové opičky Bubbles, ze kterých se v uplynulém týdnu v Británii staly hvězdy. Damonovi jeho semifinálové číslo tentokrát moc nevyšlo, pokusil se zpívat sám a to neměl dělat, když je v porotě nemilosrdný kat Simon Cowell. Však mu také Simon vyloženě řekl, že si to sám podělal. Přesto se nad ním ostatní porotci slitovali poslali ho do nedělního finále.

A aby bylo finále ještě pestřejší, posledními účastníky se stali dva šikovní barmani Bar Wizards. Některá další semifinálová vystoupení už byla slabší, proto se raději podívejte jen na tyto: manželský pár akrobatů Rebeccu & Donovana (neboli skupinu CrazeeHorse), sexy Victorii Armstrongovou a její vylepšený kousek s rozbrušovačkou anebo na favorizovaného mažoreta Craiga. A na závěr snad ještě vystoupení imitátora Mikea Garbutta. Ikdyž možná ne každý český divák pozná napodobované celebrity (např. sira Alana Sugara, který je hlavní postavou britské verze reality show The Apprentice), tak nezapomenutelný je rozhodně pokus o imitování samotného Simona Cowella.

související články

Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (5)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (4)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (3)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (2)
Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (1)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
PoleCat
Reagovat

Zprostředkovaně jsem rozmrzelý nad postupem Bessie a Connie.

Přidat komentář