Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Představí se v neděli vítěz Superstar 2015? (video)

12. Září 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11191 w=615]

V neděli 13. září pokračuje Superstar 2015 další porcí pěveckých talentů, tu více, tu méně nadaných. A jak se s nasledujícího videa zdá, mezi všemi bude vyčnívat jeden mladíček, který se možná za pár týdnů stane vítězem této řady. Ale třeba taky ne. Nebyl by ani prvním, ani posledním, kdo byl do této role dle castingových kol pasován a pak v dalších shořel jak papír. Ale škoda slov. Podívejte se sami a napište svůj názor do komentářů.

Superstar 2015 13. 9. – 3. porce castingů

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 33
1
Tomáš
Reagovat

To mě se teda už víc líbí ta legenda, která chce skládat muzikály a vydávat desky. Jak vizuálně, tak podle té kratičké ukázky i zpěvem. A ten určitě ani nepostoupí. Na tom mladíčkovi nic úžasného nevidím. Kluk ještě před hlasovou mutací, působí až příliš moc dětsky. To můj favorit myslím nebude.

2
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: Legenda!!! :-D Ale ten předpubertální kňákal je fakt otřesnej…..:-)

3
jab
Reagovat

Tak zatím se mi nejvíc líbila (subjektivně) ta ruská dvojnice Molavcové, akorát má asi příliš slabý hlas, není ji moc slyšet. Objektivně nejlepší asi Veronika a Lucia, ale ani jedna není zrovna můj žánr.

4
yeey
Reagovat

tady je ale mrtvoo :-)) stydme se! :-)

5
Pattrick
Reagovat

Já si nemohu pomoct, ale snad jen první díl mě bavil, kde jsou nějaká zajímavá vystoupení :/

6
jab
Reagovat

Tak z tohohle bloku za mne Natália, Pavol (ten asi nejvíc), Marie (zajímavá osobnost + trochu toho lokapatriotismu :-D) a z prostřihů pak obě Dominiky (hlavně Černá) a rocker Kidd. Dále doufám, že se trochu víc vyloupne Klaudia.

7
Monika
Reagovat

Dneska hooodne slabej dil, nepochopila jsem proc nepustili toho kluka nominovaneho do slagr Tv, nahodou zpival dost dobre, prijemnej hlas.
Uplne nejvic je u me Aja z Ruska, nejoriginalnejsi barva hlasu v letosni SS.

8
Pattrick
Reagovat

Nechápu, proč komentují výběr písničky a pohrozí hnedka, že kvůli tomu nepostoupí, viz. „Ztracený“, Týpek pro Šlágr TV (což nechápu proč mu nedali šanci), absolutně neprofesionální, rozhodně zapěli mnohem lépe, než 30 procent lidí, co postoupilo.

9
jab
Reagovat

@Monika:
Ten nepostup jsem taky nepochopil a příměr v duu Yamaha mi přišel úplně mimo mísu :-/

10
Ally
Reagovat

Já jsem asi trochu pozadu..později přišla, tak jedu Markízu :)

Ale souhlas, zapamatovala jsem si snad jen tu Rusku, dobrý hlas fakt..
jinak jsou všichni tak nějak stejně afektovaní , že mi splývají : )

Z poroty asi /kupodivu/ Soukup..ostatní se šetří na další kola ?

11
monika
Reagovat

@Pattrick: Tady naprosto souhlasim, typek pro Slagr TV imho z kluku dnes jeden z nejlepsich spolu s Pavolom. Jasne mel se jinak obleci, nicmene to neni duvod pro vyhazov. Zejmena kdyz tam dnes posunuli tolik zbytecnych trotlu.

12
Scalex
Reagovat

Týpek pro Šlágr TV nepostoupil právem, slizkostí pěveckého projevu (pozor, to vůbec neznamená, že by dotyčný byl nějaký slizoun, mluvím čistě o pocitu ze zpěvu) sice nedosáhnul na někdejšího machra v tomto oboru Šmikmátora, ale i tak to na mě hlasově působilo, jako když Pavel Trávníček dělá baliče.
Nicméně řekl bych, že by se ten kluk měl zaměřit na hodně starou hudbu. Jazz dvacátých až čtyřicátých let minulého století. Něco jako Ondřej Havelka. Unylý zpěv, kde jsou táhlé nejen samohlásky, ale dokonce i souhlásky. Do toho oboru by se hodil nejen pěveckým projevem, ale i celou svojí stylizací. On opravdu zpíval slušně, ale ta pěvecká technika ho diskvalifikuje z toho, aby byl v soutěži typu SuperStar úspěšný. V dalších kolech by totiž začal být směšný, a to nemá zapotřebí a ani si to nezaslouží.

13
Monika
Reagovat

Velke zklamani je u me z Klary, strasne jsem se na ni tesila, predpokladala jsem, ze tak kontroverzni zpevacka bude mit kontroverzni rozhodnuti, bude se ridit vlastni hlavou a nebude se bat jit proti proudu. Ewo, kde jsi:-((( Vzdyt Jandova s Vytiskovou jsou jako jedno telo, jedna hlasuje podle druhe, kazda z nich jako by se bala oponovat te druhe. Pokud Marta rekne ano, Klara se necha zvyklat a obracene, na co jsou tam takove porotkyne…

14
Scalex
Reagovat

Jinak celkově dneska dost slabé, v podstatě mě trochu zaujala Алёна Ширманова, z rychlého postupového sestřihu Kidd Koulák, pak mladej Slepčík (na rozdíl od sestry, která to myslím daleko nedotáhne), a u Natálie Žuffové mě zajímá, jestli ji uzdravení neodstraní zajímavou barvu hlasu. Zbytek dnešního dílu bylo křoví, u kterého moc nevěřím, že se z toho něco zajímavého vyklube (ale určitě nějaké překvapení přijde – zatím v každé řadě přišlo, favorit vypadnul a outsider zazářil).

15
bezík
Reagovat

Tak já už mám letošní favoritku č.1 jasnou, Maruška Tomanovic ;-) Konečně něco nesmírně osvěžujícího mezi tou bezbřehou ukňákanou nudou !!! Je mi jasný, že do finále jí projít nenechají, ale co už. Musím zjistit tu kapelu, to znělo dost zajímavě.

16
Monika
Reagovat

Tak kdyz mohla postoupit podprumerna Pestova, operni diva, ktera zazpivala Adele takovym zpusobem, ze jsem se az svijela v kresle hruzou, dale pak ten vytlemenej typek s kytarou a usislanym hlasem, klidne mohl postoupit i Slagr :-))))
Jinak ten Slepcik, ja jsem presne cilovka na tyhle typy, dodnes rikam, ze nejkrasnejsi barvu hlasu ma pro me Drda, v kazde rade jsem vetsinou fandila takovym zpevakum, ale tenhle me nebere. Vylozene nevyzralej hlas a ve vyskach ouwajz to poradne skripalo, ten uzkej papinak mi trhal uci, jinak hloubky byly zajimave. Nicmene uz ted bych s jistotou rekla, ze z nej nikdy nic nebude, absolutni antihvezda. Harichovi bylo tez patnact v dobe souteze, pokud se nepletu, ale byl uz nekde uplne jinde mnohem vyzralejsi, mnohem vyzpivanejsi. Vubec bych se nedivila kdyby v Sf vyletel. Nehlede na to, ze neni zvyklej zpivat a ten psychickej tlak favorita ho tez muze pekne semlit.

17
Scalex
Reagovat

@bezík: ta má bohužel ukrutně šedivou, nudnou barvu. Což je ohromná škoda a nic se s tím nenadělá – lepší barva se nedá naučit. Kdyby příroda tuhle holku obdařila alespoň trochu zajímavou barvou hlasu, byla by to pecka.

18
jab
Reagovat

@Scalex: Ten mladej Slepčík to zazpíval na svůj věk skvěle, ale u něj mi trochu vadí jerho dětská barva hlasu…ale za 3-5 roků to může být o něčem jiném. Jinak souhlasím, že z předchozích 2 dílů jsem měl lepší pocit. Dám aspoň TOP 3
1. Pavol
2. Kidd
3. Dominika Černá

19
jab
Reagovat

@bezík: Tak jsetli jsem dobře pochopil, ta její kapela se jmenuje Hellium. Tady přikládám záznam jejich koncertu z ARTu, co jsem vyhrabal na trubce ;-).
https://www.youtube.com/watch?v=V7m6Ei_2ui0

20
Scalex
Reagovat

@Monika: Peštová a Slepčík do značné míry šli kvůli věku. Tvůrci tam rádi cpou tyhle 15-16leté, kteří mají potenciál trochu víc vykvést. Ne vždy se to povede, ale je zajímavé ten progres sledovat. Ve Slepčíkovi něco je, neumím to pojmenovat, asi si to musím pustit víckrát. Většinou když někdo mladý zazpívá jalovým způsobem nějakou legendu, tak mu to pěkně omlátím o kebuli. Ale v tomhle případě mi to jako „znesvěcení legendy neumětelem“ nepřišlo. A nebyla v tom přitom ani nějaká naučená školometská snaživost, což se taky často stává. Ale samozřejmě nedokonalostí v technice tam byly spousty, o tom není sporu.

U operní divy jsem čekal větší průser, větší ovlivnění hlasu školní technikou. Bylo to lepší, ale že bych se z toho posadil na zadek, to neposadil a myslím, že daleko se nedostane.

21
DJ Vlado
Reagovat

@Scalex: Původně jsem myslel, že se budeme poprvé historicky rozcházet v Top 3, ale to mě zmátla ta azbuka u Alenky z říše divů (tu mám taky jako No. 1) a na Kidda jsem původně zapomněl, jelikož byl utopený v sestřihu, takže se ze 2/3 budeme opět shodovat :-) Jen se Slepčíkem mám stejný problém, jaký jsem měl s Danielem Seaveym z letošního American Idolu, ale o tom více v rekapu… :-)

22
Scalex
Reagovat

Ještě jsem zapomněl na Kovalíčka, ten taky nebyl špatný.

23
bezík
Reagovat

@Scalex: dovolím si z váženým rekapistou zcela zásadně nesouhlasit. Už jsem si to poslechl snad 10x s obrazem i bez obrazu a barva hlasu je pro mě naprosto v pořádku.

24
DJ Vlado
Reagovat

@Scalex: O tom jsem do své Top 3 původně uvažoval, ale nakonec jsem dal přednost Lucii Adamovičové, i když to je hodně kvůli minulé řadě, kde se mi líbila víc :-)

25
Scalex
Reagovat

@bezík: subjektivně může být v pořádku, objektivně bohužel není. Unikátnost a rozpoznatelnost nulová. Když ti za tři dny pustím pět slepých nahrávek podobných roštěnek, tak ji mezi nimi nerozpoznáš. A to je problém. Ona se samozřejmě může dostat v soutěži dál díky vzhledu, chování, švihlosti, sympatičnosti a dalším věcem. Ale chybí jí to, o čem dnes porota mluvila (nevím u koho, zda právě u ní, nebo u někoho jiného) – že když zazní pár tónů její nové písně v rádiu, tak ji posluchač neidentifikuje. A to je bohužel pro většinu zpěváků smrtící. Ta snadná zaměnitelnost. Ta neexistence výrazných a zapamatovatelných hlasů. Když si člověk vezme starou českou popovou scénu – Gott, Matuška, Neckář, Zagorová, Vondráčková, Kubišová, Zich a další – co jméno, to člověk, kterému stačilo zazpívat jednu slabiku a okamžitě ho poznal celý národ. Jestli skutečně hledáme SuperStar, osobu, která se může zařadit mezi ta jména a být stejně rozeznatelná, tak potřebujeme někoho, koho příroda obdařila v hrdle něčím výjimečným.

26
Scalex
Reagovat

@DJ Vlado: mně ten dnešní výkon přišel hrozně placatý. Do top3 se u mě neprobojovala. Bohužel nemám tvoji fotograficko-audiálně-geniální paměť, takže si její výkon z minulé superstar nevybavím a budu si ho muset někde dogooglit a doyoutubit, ale za dnešek je v pásmu lehkého nadprůměru a zůstala tak pod stupni vítězů.

27
bezík
Reagovat

@jab: Tak Hellium je zřejmě nějaký začátek, taky tam hrajou hlavně převzaté věci. Současná kapela se jmenuje Nekonečník a má profil na Bandzone. Tam už jsou jejich vlastní věci. Pěkný to je ;-)

28
dolores
Reagovat

@yeey: ja by som bola urcite nieco napisala,ale celu superstar som precestovala v aute a videla som len uplny koniec.

Teda videla som tych surodencov a zasla som, ze ich poslali dalej, aj ked chapem, ze divacky 8-12 rocne potrebuju takychto typkov na fandenie. Ale suhlsim, ze dalsie udalosti v sutazi mozu toho chlapca psychicky rozhodit, zvlast ked dostane poriadny kartac …. Okrem toho aj ked farbu hlsu ma peknu a je velmi talentovany, slusne intonuje aj ked ku koncu tam jeden ton siel mimo… jeho hlas je este nevyzrety.. co ak by v priebehu sutaze zacal zrazu mutovat a skripat ? mozno Habera trpi na Bohemian rapsody,:-D aj z Petra Sevcika bol uneseny, ale to bol iny pripad. No uvidime, co s nim bude dalej. V zasade mi nevadila ani segra toho maleho, ale posobila na mna prilis akademicky.
Ostatnych si pozriem zajtra na voyo, dnes sa mi uz nechce, aj vdaka tomu, ze pisete ake to bolo dnes slabe..

29
bezík
Reagovat

@Scalex: No pane rekapisto, „objektivní“ posouzení barvy hlasu ? To jistě nemyslíš vážně ! Ty si myslel jistě většinové, či masové posouzení. V tom bych asi souhlasil, pro masy to nebude asi moc rozpoznatelné, což je dáno tím co poslouchají. Já nebudu mít problém ji poznat když mě vzbudíš za tři měsíce o půlnoci ;-) Na druhé straně, mě třeba naprosto splývá většina popové angloamerické produkce, kde ty bys jistě našel hlasy pro tebe unikátní a zcela nezaměnitelné, pro mě je to jen jeden nerozlišitelný balast. Jasně že to není a nebude žádná „sólová“ zpěvačka ale jednoznačně je to kapelový tvůrčí typ. Do Superstar se asi moc nehodí, pokud ji chápeme jako ten „pop idol“. Zřejmě se po vzoru Itcha rozhodla tímto způsobem zpopularizovat vlastní kapelu, nevěřím že by to bylo myšleno jinak. Pro mě je to mezi těmi nudnými popaři strašně občerstvující závan normality.

30
Prochor
Reagovat

Největší úlet byl v okamžiku, kdy porota vyhodila toho týpka, který měl sice rozladěnou kytaru a byl mimo rytmus (utíkal jako o život) ale měl pěkný hlas a hezky zpíval s tím, že „má zpívat starší generaci“ ( nejpitomější zdůvodnění co jsem kdy slyšel).
Korunu tomu nasadilo vystoupení následující Daniely Peštové, která byla tak pod tónem, že prakticky odrecitovala text jako Anička Dajdou Geislerová. Zdůvodnění tím, že je mladá a dá se na ní pracovat. To jsem zvědavý, co si od toho dřeva Palo slibuje.

31
Scalex
Reagovat

@bezík:

„„objektivní“ posouzení barvy hlasu ? To jistě nemyslíš vážně ! “

Myslím to smrtelně vážně. Unikátnost a rozeznatelnost barvy hlasu je možno posoudit objektivně. To, jestli se ta barva pak někomu líbí nebo nelíbí, je už samozřejmě ryze subjektivní. Třeba Jiří Schelinger měl objektivně naprosto unikátní hlas. Subjektivně pak byla kvanta lidí, kteří ten chraplák milovali a kvanta lidí, kteří říkali „ať si ten debil odkašle, když chce zpívat“. Ale unikátnost hlasu nemohli popřít ani ti, kteří ho nesnášeli.

„Já nebudu mít problém ji poznat když mě vzbudíš za tři měsíce o půlnoci ;-)“

Tohle samozřejmě bude tvrzení proti tvrzení a pokud neprovedeme slepý test na písničce, kterou bys od ní nikdy neslyšel, tak to nepotvrdíme. Ale z toho, co včera předvedla, nevyplynula žádná výrazná charakteristika, která by její hlas něčím významně odlišovala. A jak píšu výše, samotného mě to mrzí, protože jako osobnost vypadá zajímavě a fakt jsem se snažil v tom hlase něco najít. Můžeme ještě doufat, že se na dalších písničkách v soutěži něčím unikátním projeví, ale obávám se, že její rozeznatelnost stojí a padá s celkovým projevem, tj. že ji v budoucnu člověk pozná třeba podle stylu písně, podle zvuku celé kapely a tak. Asi jako když začne písnička od Mňágy a člověk po pár tónech pozná, že je to Mňága a ani není potřeba, aby Fiala vůbec začal zpívat jeden z těch pěti tónů svého rozsahu. 8^)

„Na druhé straně, mě třeba naprosto splývá většina popové angloamerické produkce, kde ty bys jistě našel hlasy pro tebe unikátní a zcela nezaměnitelné, pro mě je to jen jeden nerozlišitelný balast.“

No ale já to slyším stejně. 8^) Těch unikátních hlasů je v popině fakt málo a já mám problém od sebe odlišit i takové hvězdy jako Beyoncé a Mariah Carey. Proto mám rád ty opravdu unikátní hlasy typu Bonnie Tyler (tu si fakt nespleteš), které z toho nerozlišitelného balastu vyloženě trčí.

„jednoznačně je to kapelový tvůrčí typ.“

To samozřejmě nepopírám, ani jí to neupírám. Je vidět, že je obrovsky muzikální, že hudbu miluje, že si užívá každý tón. To, že nemá unikátní barvu hlasu, je od přírody hnusná podpásovka, kterou si ta holka nezasloužila.

„Zřejmě se po vzoru Itcha rozhodla tímto způsobem zpopularizovat vlastní kapelu,“

Pokud je to tak (to se asi časem dozvíme, Itcho se s tím od první chvíle netajil), je to samozřejmě možné, i když je to trochu riskantní způsob vzhledem k tomu, k čemu se účastníci soutěže musí smluvně uvazovat – smlouva by ji pak mohla na určitou dobu takřka zablokovat, což by kapelu naopak poškodilo. A po vypršení smlouvy už by zase kapela mohla být v zapomenutí.

„Pro mě je to mezi těmi nudnými popaři strašně občerstvující závan normality.“

Tak já to mám trochu posunuté, já vidím mezi těmi normálními závan něčeho výjimečného, ale z mého pohledu výjimečného tím projevem, ne hlasem. Ale samozřejmě cenné to je a i člověk bez unikátní barvy hlasu se může dostat daleko, viz hned první superstar, kde ve finále soupeřila majitelka unikátní barvy Aneta s naprosto zaměnitelnou (byť taky velmi slušně zpívající) Šárkou Vaňkovou.

32
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Ke včerejšímu dílu se nebudu moc vyjadřovat, prostě plejáda většinou nezajímavých interpretů, ale u toho děcka zpívajícího Queeny jsem furt přemýšlel, koho mi připomíná. A tys to trefila – Drdu! Takže pryč s ním a ne do soutěže…..:-D JInak Marta s Klárou jenom čekají, co řekne ta druhá a hned se připojí, je to už trapné a začíná být zřejmé, že nominace OBOU do poroty byla chyba….

33
Jai Kudo
Reagovat

@jab: Já jsem ten nepostup teda pochopil velmi dobře, ten borec se hodil fakt leda do Šlágr TV nebo k Berouskovi do cirkusu. :-D

@Pattrick: I výběr písničky je důležitý a vypovídá ledacos o osobnosti interpreta. Já naopak souhlasím, aby se hodnotil i výběr (pokud ho nemá zpěvák přidělený od produkce, pak je taková kritika samozřejmě neopodstatněná).

Přidat komentář