Panáček v reality show

World Idol 20 let poté: Co dnes dělá 11 finalistů?

25. Prosinec 2023 | napsal(a): | reality show: American Idol, DJ Vlado's World, SuperStar 2020

World Idol

Přesně před dvaceti lety na Vánoce roku 2003 se poprvé a naposledy utkali vítězové prvních ročníků královny všech talent shows – Idolu. Mezi jedenácti zeměmi byly jak světové velmoci (USA, Velká Británie), tak i relativně malé státy (Norsko, Belgie, Holandsko). Své zastoupení měla jak kontinentální Evropa (Německo, Polsko), tak i země z jiných kontinentů (Austrálie, Kanada, Jižní Afrika) a zapojila se i v té době jediná federální verze Idolu (Arabské země). Mezi národními vítězi bylo osm zpěváků a tři zpěvačky. Z absolutního vítězství se nakonec těšil černý kůň Nor Kurt Nilsen, který porazil i favorizovanou Američanku Kelly Clarkson. Jak se kariéry jedenácti finalistů World Idolu v následujících letech vyvíjely, to se dozvíte v letošním posledním článku na blogu.

Celý článek si přečtěte zde. V prosinci na blogu již dříve vyšly tři další články: výběr dvaceti nejlepších klasických grotesek studia Disney, devátý a předposlední díl seriálu Dirty 2000’s o roku 2008, který byl rokem nástupu nové popové generace (na titulce jsou tři tehdejší „novicky“ Miley Cyrus, Katy Perry a Taylor Swift) a reportáž v koncertu „kanadského dřevorubce“ Bryana Adamse v pražské O2 areně.

Foto: E! News

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

American Idol, DJ Vlado's World, SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
libena
Reagovat

zdravím, díky za článek (i když nejdřív diskutuju a pak si ho půjdu přečíst :-)) pár soutěžících znám, ale většinu si už nevvybavím…
dnes je nejvíc samozřejmě vidět kelly clarkson (pochlubím se – byla jsem v dubnu na jejím letošním narozeninovém koncertu v los angles, miluju ji), úžasná zpěvačka, porotkyně voicu, showmanka ve své kelyoke show…, na druhém místě mám stejně oblíbeného guye sebastiena, skvělý zpěvák, také porotce talentových pěveckých show v austrálii. kurt nielsen byl mezi nimi tenkrát jako zjevení, takový hobit, ale ten hlas! nádhera. no a protože jsem tenkrát také poctivě sledovala dsds (deutschland sucht den superstar), fandila jsem alexandru klawsovi…no ten ale tenkrát pohořel! hrůza to byla. dneska je chlapec celkem fajn, komentuje, zpívá, má rodinu…

Přidat komentář