Panáček v reality show

Top 10 lovesongů českých zpěvaček za poslední dekádu

14. Únor 2024 | napsal(a): | reality show: DJ Vlado's World, SuperStar 2020

Top 10 lovesongů českých zpěvaček za poslední dekádu

Je tu Valentýn, svátek milovaný i nenáviděný. Pro náš občasník věnovaný českým a slovenským zpěvačkám je to však jedinečná příležitost zrekapitulovat si ty nejlepší zamilované písně romantických duší, jakými ženy obvykle bývají a zpěvačky nejsou výjimkou. A jelikož máme dva svátky lásky (tím druhým je První máj), tak lovesongy můžeme opět rozdělit podobně jako hlavní singlové desítky a výběry duetů a videoklipů na dvě části, českou a slovenskou. Začínáme již tradičně Češkami, mezi nimiž historicky poprvé žádná zpěvačka nemá v našem občasníku premiéru, jedna z nich je tu dokonce již pošesté, další popáté, tři počtvrté a zbylých pět podruhé. Kromě standardní desítky tu tentokrát máme i jeden exkluzivní bonus od zpěvačky, kterou jsme již měli ve výběru duetů. O kterou zpěvačku jde a proč jsem se pro zařazení jednoho z jejích starších hitů rozhodl, to se dozvíte až na samém konci článku.

Celý článek si přečtěte zde. S jednou ze zpěvaček z této desítky, písničkářkou Kateřinou Marií Tichou jste se už na začátku února mohli na blogu setkat v recenzi jejího výtečného druhého alba Plamen, které ode mě získalo mimořádné maximální hodnocení 10/10. Minulý týden se jednorázově vrátil seriál Sweet 90’s se speciálem, který ke třicátému výročí startu TV Nova zmapoval třicet hitů, které ovládaly kultovní hitparádu Eso v době, kdy ji moderovala Tereza Pergnerová. Příští týden se ještě můžete těšit na filmový článek, který pojednává o situaci, kdy jsou čeští herci předabováni jinými českými herci (tento článek bude první, který zároveň vyjde na webu Kritiky.cz).

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

DJ Vlado's World, SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!