Panáček v reality show

Big Brother CZ/SK 2023 – Dům odhalen a co prozradila aplikace a TV program

10. Listopad 2023 | napsal(a): | reality show: Big Brother

Big Brother

Do začátku československé verze Big Brother zbývá už jen pár dní. Přiznám se, že nesleduji klasickou TV a tak nevím, jestli reklamy běží na plné obrátky. Na netu ale Nova dál moc informací nepouští a show nijak extrémně netlačí divákům do povědomí. Uvolnila ale už aplikaci, pomocí které budou diváci hlasovat nejen o vypadnutí soutěžících a dnes i první video z domu.

Oficiální web Big Brothera stále čítá pouhých pár článků, a pokud si odmyslíme deseti vteřinovou upoutávku jen s logem, výzvu k přihlášce do soutěže, záběry na oči (pravděpodobně soutěžících) a reklamu na aplikaci, tak stojí za zmínku vlastně jen tři články, rozhovor s Mírou Hejdou, novým moderátorem Big Brothera, upoutávka na soutěžící, kde sice nejsou moc vidět, ale ze sestřihu tetování, svalů, očí a siluet si můžeme udělat aspoň nějakou představu kdo v domě bude, a dnešní video z domu Velkého Bratra, který se nachází v bulharské Sofii. Na video se můžete podívat ZDE. Televize u této příležitosti do domu přivezla několik známých influencerů a ti v domě strávili necelých 24 hodin a vyzkoušeli si nejen život bez mobilu ale i hry a úkoly od Velkého Bratra.

BB_House_1
BB_House_4

Nejvíc zatím prozrazuje oficiální aplikace, dostupná pro Android a iOS. I když jsou v ní jen stejné články jako na webu a v kategorii soutěžící jsou jen siluety tak přece jen něco nového o soutěži nám řekla, a to i pomocí printscreenů v obchodě s aplikacemi.
Hlasování o vypadnutí bude podle těchto obrázků probíhat mezi dvěma hráči, ty tedy mezi sebou budou muset vybrat sami hráči ve středečním tajném hlasování a z nich pak diváci hlasováním vyberou, kdo dům opustí. Hlasovat se bude asi jen během sobotního přímého přenosu, takže dvojice, mezi kterou budou diváci rozhodovat, možná nebude známa dopředu. Nebude se ale hlasovat jen o vypadnutí z domu, ale i o odměnách a trestech. Aplikace ukazuje „Vyber trest pro Lucii za neuklizenou kuchyň“ a nabízí možnosti jako týden bez bazénu nebo týden bez kávy. Je tedy možné, že soutěž bude o něco víc nekompromisní co se chování v domě týče a soutěžící se stanou takovými loutkami v rukou diváků. Vše závisí na tom, jak časté takové hlasování budou a nakolik bude hlas diváků vyslyšen.
Další zajímavý detail je v kategorii Videí, kde je kolonka „celé díly“. Protože aplikace nevyžaduje žádnou registraci tak je možné, že díly budou online k vidění i pro ty, kteří si neplatí VOYO. Ve výběru je pak vidět i kolonka „Konflikty“ takže výběr videí bude asi bohatý. Vše samozřejmě s velkou náloží reklam bez možnosti jejich přeskočení.
EDIT: V aplikaci se už objevilo první video nadepsané „Pouze na VOYO“, takže některá videa v aplikaci budou fungovat jen jako odkaz na jejich přehrání na VOYO.

BB_House_2
BB_House_3
BB_House_5

Vysílací schéma pak bude nahrávat opravdu především platformě VOYO. Příchod soutěžících do domu se bude v pondělí živě vysílat na VOYO a až v úterý bude v TV. Dál už bude vysílání takové, že potom, co se díl objeví na VOYO bude až druhý den odvysílán na Nova Fun a to až ve 21:45 večer, mezi seriály Teorie velkého třesku a Přátelé. Znamená to tedy nejspíš, že události budou v televizi s dvoudenním spožděním. Délka sestřihu bude 75 minut, včetně reklam.
Sobotní živý přenos o vyřazení bude na Nova Fun ve 20:25 a po něm bude následovat sestřih v tradiční čas 21:45.

Jak rychle budou epizody v aplikaci a jestli na VOYO budou přibývat v pravidelný čas se teprve ukáže. Stejně tak se mohu mýlit a epizoda bude přes den na VOYO a večer v TV, ale spíš sázím na první variantu.

Jak se vám líbí nový dům Velkého Bratra? Už jste zkoušeli novou aplikaci Big brother? A co si myslíte o nevelké propagaci show?

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Hooper
Reagovat

Aplikace stažena, video s prohlídkou domu (a rozhovorem s výkonnou producentkou) bylo zhlédnuto. Těším se, myslel jsem si, že ten první díl 13. 11. bude s denním zpožděním, ale pokud ukážou nástup do baráku v přímém přenosu, tak jen dobře.

Trochu jsem doufal, že spřátelený bulvár již bude znát identitu aspoň některých soutěžícíh, ale není tomu tak. Nicméně – pokud tam opravdu mají jednu toaletu na 15 lidí, tak je v tomhle směru lituju (tvrdí Extra).

Na webu/v aplikaci asi bude možnost vidět jak sestřihy některých scén /plus občas bonusy/, tak celé dily, čili takový standard. Zatím se mlčí ohledně kamer, zda bude možné soutěžící vidět (i kdyby to mělo být placené).

2
Hooper
Reagovat

A bez myčky pro 16 lidí je taky síla. A věc, kterou jim fakt nezávidím, je to, že jde o zimní řadu. V Sofii bude lehce nad nulou, zima, tma.. a můžeš maximálně tak na dvorek.

Reagovat

Je tam hodně věcí, co mi nedává skoro smysl, jeden záchod pro 16 lidí, bez myčky, posilka spíš symbolická, ložnice pána domu za sklem… Spíš mi to přijde, že tím chtějí vyvolávat nějaké konflikty, někdo neumyje nádobí, někdo bude blokovat záchod… Naopak izolovaná ložnice pána domu mohla přinést nějaké pikantérie. No uvidíme, po sto letech co ta show běží snad vědí co dělají (i když takový Survivor běží taky přes 20 let a stejně jsou schopní to zkonit).

4
Hooper
Reagovat

@Hooper: Kamery by měly být zapnuté od 16 do 18 hodin českého času. Tak aspoň tak.

5
Hooper
Reagovat

První díl má 75 minut, již na Voyo je.

6
Hooper
Reagovat

Viděno. Pusťte si to. Kateřinino uvažování a následující hlasování bylo očekávané.

7
Hooper
Reagovat

Soutěžící: za mě dobrý mix, oceňuji, že tam postpubertální telata nemají většinu, ale pracuje se zjevně i se třicátníky a čtyřicátníky. Speciální důraz byl zjevně kladen na „Slovák žijící v zahraničí“ a „tetovaný/á“.:-)) Ostatně, Petra má na tohle živnostňák jako spolumajitelka solária.
Web: ok, není textový online, ale chybí mi jednak galerie a druhak nějaké průběžné psaní článků, aspoň shrnutí dne. Též bych ocenil nějakou shrnující část (vyloženě jako záložku) o tom, co vše Pán domu může a co ne. Naopak fungují teasery a oceňuji, že se zatím daří dodržovat relativně rychle nahrávání sestřihu celého dne, že nemusíme čekat např. do půlnoci.
Big Brother: Je dobře, že je zatím přísnější a docela se i daří komunikovat, což není samozřejmost. Naopak mě překvapilo jeho vyměknutí u nominací, Petra měla být nominována automaticky, když vlastně nenominovala a zaujalo mě, že nic nebylo řečeno ani, myslím, Františkovi, který nominoval Zoe – ta jako paní domu má imunitu a tudíž nemůže mít ani jednu nominaci. Vypadá to ale, že je celkem slušný rozpočet, líbí se mi ta včera odhalená místnost, ve které bude zjevně pár lidí jednou dvakrát za týden dělat úkol, který ovlivní rozpočet na příští týden. Ten včerejší s klíčemi byl pěkný.
Celkově doufám v nějaké hraní si s nominacemi a relativně mě zklamalo, když jsem viděl to studio, ve kterém Hejda bude zpovídat vyřazeného – moc malé, vlastně jen pódium a bez diváků. Mám-li to zatím zhodnotit školní známkou, tak volím dvojku.

8
Franz
Reagovat

Jsem pamětník prvního Big Brother na Nově, ale toto opravdu nevím co je. Turecká verze to už není, ale pro změnu bulharská. Hloupé a nesplnitelné úkoly a soutěže, plno afektovaných soutěžících, podivný moderátor a velká snaha někoho převychovat.
Nova tvrdí, že je to sociální experiment, který se vrací v nové, zábavnější a propracovanější podobě. A různá diskuze se plní slovy – bizár, dno Novy, novácký Eliška a Damián, nebo posbíraní exoti, kteří kopírují dnešní společnost. Poslední Survivor byl proti tomuto opravdu na úrovni. Nemůžu si pomoci. ale ČT1 se svým StarDance je zde opravdu jediný pořad, který umí udělat zábavu.

9
Lucas
Reagovat

První řada byla nic moc, VyVolení tenkrát byli mnohem lepší a úplně jinde. Tohle je zatím děs a hrůza, vůbec nic se tam neděje. Soutěžící zatím nezajímaví, voiceover děsný, hlas Big Brothera nepovedený a moderátor se taky nepovedl. No nevím, jestli to vydržím až do ledna.

10
bobina
Reagovat

@Lucas: Souhlasím. Navíc mi vadí, že jsem nenašla svého favorita, takže nemám komu fandit a tím pádem je to pro mne nuda.

11
Lucas
Reagovat

@bobina: Přesně. Mě ti lidi vůbec nezajímají. Zatím teda ještě koukám, ale žádnýho oblíbence nemám, což je špatně…

Přidat komentář