Panáček v reality show

Manželské etudy po 35 letech: Mirka a Antonín Kubrových

22. Leden 2018 | napsal(a): | reality show: Manželské etudy

mirkatonda

Pátým manželským párem, jehož život 35 let zaznamenávala režisérka Helena Třeštíková, jsou dispečer Antonín (20) a kadeřnická učnice, v té době ještě neplnoletá, ale těhotná Mirka (17). První roky manželství nejsou rozhodně poklidné. Tonda má zálibu v automobilových závodech, Mirka z domácího stereotypu utíká do práce. Na svět se hlásí další potomek a Antonínovi hrozí, že bude muset nastoupit na vojnu. Tento pár je jedním ze dvou, který se během natáčení Manželských etud nerozvedl.

Po 20 letech

Rodina žije s dcerou Lucií (18) a synem Tomášem (13) v sídlištním bytě. Mirka si v přízemí vybudovala vlastní, pro tu dobu velmi typické panelákové kadeřnictví. Tonda je zaměstnán u firmy distribuující disky na pneumatiky. Dcera Lucie má vážnou známost. Mirka, která se vdávala v 17 letech, tento vztah nevidí ráda. Lucie se ale nedá, a tak zažijeme svatbu a narození malého Patrika. Mirka s Tondou se v časném věku stávají babičkou a dědečkem. Tonda zdědil po otci pozemky, postavili si vysněný dům na okraji Prahy a byt přenechali dceři. Mladý pár začíná žít v bytě po rodičích, mají luxusní auto, na dovolenou jezdí do Dominikánské republiky. Manžel Lucie provozuje bazar a zastavárnu s mobily a televizemi, zdá se, že mají daleko jednodušší život, než Tonda s Mirkou. Jak manželství dcery rychle začalo, tak i rychle skončilo. Lucie se rozvádí, vytoužený dům našim dvěma hlavním aktérům také mnoho štěstí nepřinesl. Syn Tomáš propadá drogám a končí ve vězení.

rodina

Jakým směrem se ubíral další život Antonína a Mirky? To by nám mělo prozradit třetí pokračování cyklu Manželské etudy po 35 letech.
Kdo nestihne televizní vysílání, tak 15 dní od odvysílání je třetí díl k dispozici ZDE.

Manželství Mirky a Antonína můžete sledovat ve třech částech v pondělí 22. 1. od 20h na ČT2. Druhý den je repríza kolem poledne rovněž na ČT2.

Zdroj: ARCHIV POŘADŮ ČT2, youtube.com

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Manželské etudy

Diskuze k článku

Počet komentářů: 35
Reagovat

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/519700/trapeni-antonina-a-mirky-z-manzelskych-etud-syn-skoncil-za-mrizemi.html

Tato dvojice vypadá naprosto skvěle a pohodově (podle fotek), i když měli také starostí víc než dost. Oni zestárli spolu a do krásy. Ty nejlepší dva páry na závěr :D

2
Viki
Reagovat

Díky za ukázku. K prvnímu dílu:
Do háje, on donese 3 tisíce, oba bydlí u rodičů, takže s nájmem to jistě nebude trága, a ona nemá na jídlo???? Moje žena dostávala ode mě čistých 16 stovek (plus RD, ale to nevím, kolik dělalo), ze začátku měla mateřskou, pak nic, nájem nás přišel na skoro 600, a přesto všechno zvládala s pohodou (pomoc od rodičů veškerá žádná, byli daleko). A to jsme časem měli dvě děti. Takže k Mirce: některé děvenky by se místo vaření měly učit hospodařit s penězi.
Ad titulky: takhle to má podle mého vypadat, titulky velkými písmeny, samostatně a po delší dobu. A samozřejmě žádné pseudoinformace typu „po půl roce“.
Jo, a ještě jsem nepochopil: bydlí stále u rodičů nebo někde v paneláku? Vždyť se promenuje po sídlišti a rodiče tam nevidět.
Kupodivu si právě u této dvojice pamatuji 2. díl. Z něj mi vycházelo, že z Tondy se stal ochočený a rezignovaný vořech, který hlavně vydělává peníze a z Mirky madam, která soustavně všechno kritizuje, má pořád nějaké výhrady a hlavně nehne prstem.

3
pimpa
Reagovat

@Viki: Ano, přesně ten dojem jsem z Mirky měla taky. Mottem jejího života jsou peníze, už od mládí nemluvila skoro o ničem jiném. Snad po letech trochu zmoudřela. Uvidíme.

4
Theresa_feat. Vladko
Reagovat

Co si to udelala s tema vlasama?

5
libena
Reagovat

mirka je mi dost nesympatická, fakt si pořád stěžuje, vše špatně, snad ani sama neví co chce (kromě peněz). tonda mi připadá jako typickej pracant. ona si svou prosadila, on vždycky uhnul.

6
Gabisollis
Reagovat

@Theresa_feat. Vladko: proc?Myslim si,ze cim starsi Mirka byla, tim vypadala lip.

7
Ludmila
Reagovat

Taky mi přišlo, že to Mirce čím byla starší víc slušelo. Mirek byl velmi sympatický. Jen mě zarazilo, že skončil v práci, takhle to dnes funguje, neplatí, poctivě jsem pracoval. To je smutný. Problém se synem jim musel ubrat hodně sil. Přeji synovi i jim, aby se kluk dal dohromady.

8
Ludmila
Reagovat

Ne Mirek, ale Antonín, mám v těch jménech zmatek

9
Viki
Reagovat

Abych pravdu řekl, Mirka mě dneska bavila. Už na tý zahrádce náramně perlila (ještě ve dvojce) a to její věčné rybízování v trojce mi už přišlo legrační. Má kliku, že padla na Tondu, většina mužských by od ní dávno prchla. Tonda je dost vzácný typ monogamního mužského. Nicméně, svým způsobem mi nakonec Mirka přišla sympatická (Tonda si už holt na ni zvykl) a nakonec z ní je dodnes kočka.

10
Viki
Reagovat

@Ludmila:
Někdo tu kritizoval Zuzku I., že si stěžuje na stále horší drahotu a poměry. Jenže nakonec Zuzi nebyla sama, stěžovalo si víc lidí, Mirka to napálila naplno už v minulém díle a v tomto dnešním díle to už naznačoval i Tonda – no a ten konec tomu dal korunu.

11
pimpa
Reagovat

@Viki: Můj manžel řekl, že s ním by teda zažila peklo! :D
Ale je fakt, že vypadala pořád dost dobře a časem už ani nemlela o penězích (taky nebyl důvod). Má u mě plus za toho berňáčka! :-)

12
Ludmila
Reagovat

@Viki: V jednu chvíli mi přišlo, že pro ní byl důležitější nový barák, než děti. Nakonec to asi bylo způsobeno tou těžkou situací se synem, možná úmrtím blízkých. Myslím, že oba hodně pracovali. Nové bydlení mají opravdu pěkné. Ale zas, jak tam stála v té velké kuchyni, bylo by fajn mít ji dřív, dnes už nemá velkou rodinu doma. Jak Antonín řekll, že přišel o práci, protočily se mi v očích koruny (splátka hypotéky), ale vypadá to, že je hypotéka asi netíží. Bylo mi Antonína líto. Tohle se mi na téhle době nelíbí, že si neváží zkušeností lidí. Ale Mirka, čím starší, tím větší kočka (za mlada se mi až tak nelíbila).

13
Ajda
Reagovat

https://ona.idnes.cz/manzelske-etudy-helena-trestikova-mirka-a-antonin-kubrovi-pap-/vztahy-sex.aspx?c=A180115_161048_vztahy-sex_jup

@Ludmila: Myslím, že jsou za vodou díky dědictví, prodeji starého bytu, žádná hypotéka je netíží. Barák v podstatě na klíč během dvou let, plná garáž veteránů, dovolené, oblečení, drahé auto, závody… Dcera také postavila dům, neřeklo se, kdo ho financoval.

Už ve dvojce byl opožděný syn, který potřeboval režim a nikdo neměl čas. A čas neměli ani později, tak to dopadlo asi jak dopadlo.
Tonda sympaťák, oba pracovití. Mirka se mi líbila vzhledem od svatby, čím starší, tím jí to slušelo víc. Sice na můj vkus pořád dost zmalovaná, moc šperků, ale měla šmrnc, dbala o sebe i bydlení. Když otevřela pusu, tak to bylo horší, ve trojce měla očividně nervy ze syna.

Do článku o Marcele jsem vložila odkaz na velmi zajímavý rozhovor s ní a režisérkou. U Gdovínů je přidán do diskuse odkaz na jeho rozhovor pro Blesk.

14
Viki
Reagovat

Hm, tak Toník měl největší obavy z teroristů, zatímco většina lidí se děsí představy, že ztratí práci. Tak teď si to může vyzkoušet: má tuším nějakých 56 let, tzn. že do důchodu 6 let a v jeho věku sehnat nějakou slušnou a dobře placenou práci, to je hodně velký problém. To mu není co závidět, ale třeba má nějaké známé anebo to je v Praze snadnější. Aspoň se ukáže, jak dalece to Mirka dokáže zkousnout, protože Toník zřejmě vydělával hodně.
Je to stejně zvláštní, jak se takový kluk, co dělal někde v autodílně, nakonec vypracoval. A nebylo to zřejmě jen díky dědictví po otci. Hodně mě také překvapila změna jeho vizáže už v 2. díle, místo kluka se zde objevil takový prošedivělý strejda, který se pak už až do konce nemění.

15
Viki
Reagovat

@Ajda:
To je zajímavý postřeh o příčině příklonu k drogám u Tomáše. Já měl vždy za to, že to je spíš otázka kliky či štěstí, kdy se buď s drogami potká nebo ne. Fakt je ten, že v 2. díle nebyl Tomáš skoro vůbec vidět, ale to jsem přičítal Třeštíkové, že byl pro ni nezajímavý. Vůbec mě nenapadlo, že neměla co točit. Ale i tak, kolik dětí dneska dřepí u počítače a rodiče jsou rádi, že se umí samy zabavit, a nestanou se z nich feťáci.
Ale jak tady mnozí naznačovali (a zejména pak v diskuzi na ČT), tam se prý mluvilo hlavně o penězích (tak ani toho jsem si moc nevšiml) či baráku a děti šly nějak stranou a řešilo se to penězi. Pravdou je, že mi v 2. díle přišla Lucka děsně rozmazlená, měla na co si vzpomněla. Ten mládenec, co se s ním rozvedla, byl celkem sympatický, nepřišel mi jako guma, takže rozvod nechápu..

16
pimpa
Reagovat

@Viki: Možná málo vydělával… :-)

17
Ajda
Reagovat

@Viki: Obě děti byly zvyklé na materiální dostatek, vyrostly v tom. Syn ve dvojce snad opožděný, ve škole problémy a co rodiče? Akorát se dohadují, kdo jim večer ohřeje večeři. Lucka možná v tom prvním vztahu taky jen hledala zájem a společnost.
Tomáš se chytne party, ta má na něj čas a když už neví co, zkouší i drogy a spadnout do toho je lehčí než se zdá.
Mám sestřenice v soukromém psychiatrickém ústavu. Je terapeut u závislých. Kdysi mi vykládala, že je jí těch děcek líto. Mají vše, jen zájem rodičů chybí. Proto si kupují kamarády a později už neví za co utrácet, rodiče sotva vidí, tak končí u drog.
Šokovala mě hloupost Lucie. Nulový všeobecný přehled, jen majetek, prachy, pohodlný život. Její manžel podobný typ, dá se najít na netu, dodnes soukromě trénuje klienty – Martin Míča.

18
Theresa_feat. Vladko
Reagovat

@Gabisollis:

To urcite. Nez si je odbarvila. To se mi na ni nelibilo.

19
Ludmila
Reagovat

@Ajda: Samozřejmě i to mne napadlo, že ten klukův problém je díky nepřítomnosti rodičů. Jen mi to příjde takové zjednodušené. Je spousta rodin, kde rodiče hodně pracují, přesto tenhle problém nevznikne. je to opravdu o tom, koho ty děcka potkají. Možná zapracovalo i to, že netrpěly finančním nedostatkem, že i přes nepřítomnost rodičů dostaly co chtěly. Jinak tenhle problém s drogama je opravdu o tom, do jaké party se děcko dostane. Může tam být i vliv toho, že to dítě vnímá, že nedokáže dosáhnout kvality svých rodičů. Přesto si myslím, že Antonín s Mirkou nebyly rozhodně špatní rodiče.
Dcera mi přišla, že si taky nedokáže vážit, toho co má.

20
Ludmila
Reagovat

@Theresa_feat. Vladko: Já nemám ráda, když se radikálně mění barva vlasů, obvykle člověku k pleti sluší podobná, jako je ta přírodní. Nicméně u Mirky jsem měla pocit, že ji naopak ta světlá barva rozzářila. V posledním dílu se mi líbila nejvíc. Za mne omládla.

21
ola
Reagovat

Postavili zbytečně velký barák, kde už teď se hledají a nevyužijí ho. Za 10 let nezvládnou jeho údržbu. Dům má takový středomořský styl, ani se moc nehodí do ĆR. Ale jejich věc, poznají to. Mirka se zhlédla ve všem značkovém, asi takový únik, ale štěstí to nenese. Vypadala i přes to nešťastně. Tonda bojuje. Dcera ve druhém díle nedospělá, dětsky naivní a hloupoučká, syn asi taky mimo realitu. Někde se stala chyba. Bylo mi jich líto. Přeji jim návrat na zem.
Zdá se mi, že paní režisérka trochu škodolibě vybírá momenty a záběry, které aktéry trochu zesměšní. Zdálo se mi to už u paní Halámkové, u Zuzany a Stanislava, u Gdovína a teď taky. Vyloženě si vychutnává naivní dceru a ten záběr na tlustého Tomáše s náušnicí u počítače byl už hodně za hranou, šlo tehdy o dítě a byl to škodolibý záběr. Můj dojem.

22
Ludmila
Reagovat

@ola: Jo barák je velký, to je pravda. Nicméně, prostě jde o splnění snu. Sny nemusí být vždy praktické, Bydlení mají pěkný, přejme jim to.

23
Viki
Reagovat

@ola: Ten záběr na tlustý malý dítě ještě navíc s náušnicí mě také vykolejil. Zde mě ale napadlo, jak to rodiče vůbec mohli dovolit. Teda s tou tloušťkou se třeba nedalo nic dělat, ale tu náušnici neměli rozhodně povolit, rozhodně ne 13letému klukovi. To má asi Ajda pravdu, že oni na ně asi dlabali a následně jim všechno dovolili. A možná byl tlustý z toho, že se cpal jen sladkým.

24
anonym
Reagovat

Byl to hodně pěkný díl života lidí. Zdary i nezdary, příklad syn. Snad všechno půjde k lepšímu.
Mirka dost mluvila o penězích, ale ruku na srdce, kdo nepotřebuje k životu peníze? Ona to přiznala a vyjádřila.
@Viki: Náušnice v uchu neznamená drogovou závislost člověka, ale tobě to nemá cenu vysvětlovat. Možná na syna ve výchově opomněli, ale možná ne.
@ola: Záběry jsou ze života těchto lidí a pokud by je měla p. Třestíková idealizovat, tak by to nebyl dokument. Naopak, já si myslím, že byla velmi shovívavá a veškeré záběry byly schváleny aktéry.
V každém případě mně tito lidi nebyli nesympatičtí, chtěli žít dobře a dělali proto všechno.
Nebo je snad soudit za to, že mají víc než ostatní?
@Viki: A ty jsi už docela k smíchu, jak neustále píšeš o tom, kdo přibral, kdo je tlustý a teď dokonce dítě, tak to prostě je, že ne každý je hubený. Soustřeď se na jiné věci, možná to nebude na škodu :-)

25
anonym
Reagovat

Měla jsem tu příspěvek a nebyl uznán, v pohodě, nic závadného tam nebylo a nebudu to opakovat.
Proč, že? :-)

26
Ajda
Reagovat

@anonym: Už jsem ho vypustila. Čekal na schválení, systém občas nechápe, že někdo odpovídá více lidem a tak ho raději hodí na čekačku :-(

27
anonym
Reagovat

@Ajda: Mně to pak došlo, ale pozdě, dám si na to pozor :-)

28
elena
Reagovat

Ajdo, dekuji za clanky a hlavne za doplnujici informace. Diskuse je prima, rozebirate to do hloubky, vic pohledu, rada vas ctu. Hezky den a dnes se tesim na Strnadovi.

29
anonym
Reagovat

O úrazu a nemoci Tomáše v etudách nemluvili, nebo jsem nezaznamenala.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti-zajimavosti/43205/mirka-a-antonin-velky-strach-o-syna.html

30
Viki
Reagovat

@anonym: náušnice v uchu jistě neznamená přímou cestu k drogám. Ale u 13letého kluka je to zneklidňující signál a vypovídá něco o (ne)výchově.
Co se týká tloušťky, nezdá se mi, že bych ji všude zdůrazňoval. A malý prostě tlustý byl a navíc to byla replika na olu, takže jsem to nebyl já, kdo s tím začal.

31
anonym
Reagovat

@Viki: Je jedno, kdo s tím začal, já reaguji na tebe. Taky nejsem příznivcem špon v uších u kluků, ale nemyslím si, že je to zneklidňující pro jejich další život. Za mých mladých let, měly náušnice jen holky a už brzy po narození, kluci maximálně tak nudli u nosu.
Dřív jsme venku skákali panáka na chodníku, dneska děcka sedí u internetu, ostatně my dneska už taky, že?

32
Viki
Reagovat

@anonym: v tom případě reaguješ špatně, protože můj příspěvek byl v zásadě o něčem jiné.
1. souhlas s tím, že ten záběr na Tomáše by už za hranou
2. že chápu, že se s tloušťkou u dítěte nejspíš nedá nic dělat, ale s náušnicí jo.

33
anonym
Reagovat

@Viki: A já reaguju následovně:
1. Nevím, proč záběr na 13 let starého kluka s nadváhou a náušnicí v uchu sedícího u PC byl za hranou a proč by tento záběr neměl být. Tak vypadal, tak trávil zrovna čas a to ho měli rodiče někam schovat? Nebo dělat, že kluk není?
2. Já zase nechápu, proč by se s obezitou u děcka nedalo nic dělat, pokud to není zapříčiněno nějakou nemocí. Ale v podstatě je mi jedno, jak ten chlapec vypadal, každý dítě je nějaký.
Horší je, jak vypadá dnes a co s ním drogy dokázaly udělat.

34
Viki
Reagovat

@anonym: Četla jsi, na co jsem reagoval? Ola napsala, že se domnívá, že od Třeštíkové ti byla zlomyslnost a že je to už za hranou. Nu, a já jsem odpověděl, že mě ten záběr také zarazil. Mohla jej ukázat jinak, ale soudím, že puberťák prudil. S tou náušnicí mě pak dorazil.
Nevím, co se dá dělat s obezitou u dětí, ale dohlížet nad tím, co jí, by mělo být to první.
Dnes vypadá jako statný mužský, což zdědil po tátovi. A co drog týče, to nedokáži posoudit. Co vím, je, že pokud někdo upadne do závislosti, je to nadosmrti. Vidím to jako bývalý kuřák, až napotřetí jsem pochopil, že si prostě nesmím dát cigaretu ani za nic. Už také chápu, proč si bývalí alkoholici říkají „abstinující alkoholici“. Je to uvědomění si, že jsou stále alkoholiky a proto si nesmí dát ani skleničku. Počítám, že u drog je to stejné.

35
anonym
Reagovat

@Viki: Přečti si příspěvky po vláknu, nemá cenu ti cokoli vysvětlovat pořád dokola.

Přidat komentář