Panáček v reality show

Manželské etudy po 35 letech: Marcela a Jiří Haverlandovi

10. Leden 2018 | napsal(a): | reality show: Manželské etudy

marcela1

Aktuální rozhovor s Marcelou a režisérkou Helenou Třeštíkovou můžete sledovat ZDE

Tento příběh byl tím nejdramatičtějším z celé série Manželských etud. Novomanželé několik měsíců žili u rodičů Jiřího, kteří jim negativně zasahovali do soužití. Pár se rozvedl dva roky po svatbě, Marcela zůstala sama s dcerou, její manžel se vrátil k rodičům. Jiří později další natáčení odmítl.

V druhé části, tedy po dvaceti letech žije Marcela sama s dcerou a synem ve vlhkém bytě v centru města. Syna má Marcela s druhým partnerem, ale ani tento vztah jí nevydržel dlouho. Otec Tomáše s nimi nežije a o syna nejeví zájem. Aby těch starostí nebylo málo, syn je velmi problémový, později přechází do zvláštní školy. Dceři Ivaně je 18 let a učí se zahradnicí. S otcem se nestýká, dokonce tam bylo podezření na sexuální obtěžování dcery z jeho strany. Tehdy bylo Ivaně 8 let, ale protože natáčení dál odmítá, nedozvíme se jeho pohled na toto dávné obvinění.

Marcela žije velmi chudě, pracuje ve školní jídelně a její jedinou radostí je občasné posezení s přáteli při country hudbě. Ivana je po vyučení většinou nezaměstnaná a práci nemůže sehnat. Rodina se propadá do dluhů. Přestěhují se do menšího města a Ivana (24) tragicky zahyne pod koly vlaku. To je pro Marcelu velká rána, psychické následky si ponese navždy, se smrtí dcery se nedokáže nikdy vyrovnat.

marcela2

Co prožila Marcela posledních pět let?

Bližší informace přinese dnešní díl Manželské etudy po 35 letech. Předem už víme, že jejího syna(23) srazila tramvaj, dlouho byl jeho stav kritický. Není se čemu divit, že Marcela skončila v péči psychiatrů.

Všechny tři epizody můžete sledovat dnes 10. 1. na ČT2 od 20 hodin.

V archivu je poslední díl následujících 14 dní k dispozici. Všechny díly Manželských etud najdete na www.youtube.com
Stránky pořadu Manželské etudy – Marcela a Jiří

Vyjádření exmanžela Marcely a otce Ivany

mailjiri

Zdroj: ARCHIV POŘADŮ ČT2, youtube.com

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Manželské etudy

Diskuze k článku

Počet komentářů: 42
1
Viki
Reagovat

Nemohu si pomoci, ale mám hodně silný pocit, že si Marcela polepila ten start do života sama (a pak se to už jen vršilo). Myslím tím její reakci, dle mého silně unáhlenou na tchyni. Samozřejmě do toho nevidím a tak nevím, co jí tam tchyňča dělala, ale pokud tam měla svůj pokoj, tak co by ještě chtěla. Fakt je ten, že manžel za moc nestál, a jestli zastával model „přijdu domu, rozvalím se u stolu, pořádně se nažeru co uvaří ženuška, zatímco ta sedí vedle mě se zbožňujícím pohledem, jak mi chutná“, tak to opravdu není nic moc. Zejména, když se ženy nezastane a neokřikne matku, pokud nějak moc prudí.
Nicméně mám pocit, že Marcela nepochopila, že zatím není ve svém bytě, kde by mohla kralovat, jak je tak nějak vlastní asi ženským obecně. Že ji prostě scházela a schází pokora a snaha smířit se s tím. co mám. Asi opravdu stále platí, že když se někde nakvartýruje chlap, tak se přizpůsobí, i kdyby šlo o kutloch nevalné kvality, zatímco ženská přizpůsobí nový byt podle svých představ (i kdyby to byl palác). A když není po jejím, tak je prostě zle. A to je podle mého případ Marcely. A možná se to i odráží v jejích neúspěších ve vztazích.
Jinak jsem úplně v šoku z jejího syna, jak se z mírně postiženého kluka stal super mužský. Teď si dokonce troufá na studium. A skutečně se po tom úrazu změnil i vzhledově – vypadá opravdu jinak, jako by to nebyl on.

Reagovat

@Viki: Souhlas! JeJí útěk s čerstvým miminem a nekompromisní rozhodnutí pro rozvod, to byl začátek problémů. Tomáš klobouk dolú, tipla bych ho na drogy a automaty a kluk se dokázal z toho marasu kam ho matka stahovala oprostit. Dokonce mu to slušelo, pracuje, snad mu to vydrží a zažije jiný život než matka. Až teda na ten chlívek ve kterém žije, tam má velké rezervy.

3
pimpa
Reagovat

@Ajda: No jo, kluk… :-) Mám to doma v dvojím vydání. Až si najde nějaké děvče, snad se v tom polepší. Moc mu přeji ten klidný spokojený život, kterého si zatím moc neužil a který si tolik přál. Když vidím, co se s Marcelou stalo za těch 35 let, tak nezbývá, než konstatovat, že se bohužel absolutně nedokázala z ničeho poučit. Stálé stížnosti na všechno kolem, nikdo neudělal nikdy nic dobře. Potkala ji obrovská tragédie, to je pravda, ale to se bohužel stává i mnoha jiným a dokázali se z toho vzchopit a nežít z toho, že stahují ke dnu i ostatní. Je mi jí líto, že je sama, ale stále více vidím, že jen svou vlastní vinou.

Reagovat

@pimpa: Ten chlívek byl v dobrém :-) Že je kluk je jedno, ona moje dcera taky dokáže vytvořit kolem sebe pořádný chaos :D

Neznám pražské poměry, ale překvapilo mě, přidělování bytů. Marcela říkala státní, zřejmě šlo o městské byty, ale nemám na jeden, dostanu garsonku atd. Musím si to pustit znovu, ale padlo tam z čeho ona žije? Invalidní důchod? Občas mluvila o brigádě. Možná dávky? V osobním bankrotu prý z životního minima, ale přeci nemůže stačit.

Reagovat

Po druhém díle Třeštíková založila na Marcelu sbírku, vybralo se 800 tisíc! Více ve starším článku.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/62861/osud-ze-ktereho-mrazi.html

6
Lady XL
Reagovat

V dnešním Blesku píší o exmanželovi. Ozval se režisérce, znovu odmítal to nařčení z pohlavního zneužívání dcery a momentálně je bez nohy, přejela ho tramvaj.
Po přečtení staršího článku od Ajdy si říkám, že musí mít paní režisérka Třeštíková svatou trpělivost s účinkujícími. Specielně s Marcelou – si myslím…. Podle mne to bude typ, co se na vás upne /ne-li přisaje/ a doufá, že pomůžete, vyřešíte… vše za něj.
Souhlasím s vašimi názory na ní. Za dost věcí si může sama.

7
Ester
Reagovat

U Marcely mě taky zarazilo, že ačkoliv si neustále stěžovala na nedostatek financí, tak záběrů, kde by neměla v ruce cigaretu, je jak šafránu. A její dcera totéž, když ještě žila. Dvě silné kuřačky v rodině, to muselo silně lézt do peněz.

Reagovat

@Lady XL: Mail od exmanžela byl v poslednim díle zveřejněný. Je bez nohy a nějaké zlomené obratle. Tramvaj přejela syna a ona se tam hroutila, že by se měla o něj starat, pokud bude ležák. To její fňukání s cigaretou v ruce a u piva už bylo otravné. Kdyby žila dcera, sedi a brečí spolu. Syn udělal dobře, že odešel, stáhla by ho na dno sebou. Na začátku byla i sestra Marcely, nikdy pak o ní nemluvila.

9
anonym
Reagovat

@Lady XL: Můžu poprosit o odkaz na ten článek v Blesku? Nějak ho nemůžu najít, díky moc.

10
anonym
Reagovat

Neskutečně smutný příběh, ale taky mám pocit, že takový život si Marcela udělala sama. I přes finanční pomoc je to pořád o ničem. Čím dál horší. Pokud jsem to pochopila dobře, žije v nějaké chatové osadě. A už jen to, že v Praze jeden byt neplatí a dostane přidělený druhý je docela hodně velká pomoc.
Její život je cígo, pivo, zpěv. Tím se dál nedostane ani omylem.
Synovi držím palce, je to bojovník.

11
Ter.
Reagovat

Předem se omlouvám za cynickej výlev.
Sorryjako, ale tu rodinu prostě asi nikdo nenaučil přecházet, jinak to snad fakt není možný. Vlak, tramvaj, tramvaj.
Pokračování fakt depka… Doufala jsem, že paní režisérka už nebude dál ždímat Marcelin oblíbenej song, ale bohužel z něj byl tak trochu leitmotiv. Jestli v následujícím půlroce někde uslyším Měl jsem rád…, asi taky skončím v Sadský.
Dost mě pobavilo přirovnání „zmačkanej buldok přejetej vlakem, koloběžkou, letadlem…“ :)

12
Lady XL
Reagovat

@anonym: Sorry, četla jsem v dnešním papírovém vydání …

13
Ajda
Reagovat

@anonym:
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/517281/marcela-z-manzelskych-etud-po-35-letech-dceru-zabil-vlak-syna-porazila-tramvaj.html

V tomto včerejším článku o exmanželovi nic není, jeho email byl až v posledním díle a tak ho na internet dají později.

Na závěr článku jsem vám dala fotku emailu od Jiřího.

14
Ester
Reagovat

Ještě jsem si vzpomněla na to, jak se Marcela chovala k psovi. Přišlo mi, že má toho psa mnohem raději než syna. Syn od malička jako kdyby jí byl spíš na obtíž, neviděla jsem žádné city vůči němu – ty slzy, které ronila, když za ním byla v nemocnici, ronila především sama nad sebou. Syn dobře udělal, že se od ní odstříhnul, protože je vidět, že není tak hloupý, jak to na začátku vypadalo.

15
Ufonka
Reagovat

Moc jsem se těšila na další příběhy. Díky i za články zde a komentáře.

Příběh Marcely – také mám pocit, že se po tragedii paní hodně upnula na vzpomínku na dceru. Tím nechci tuto tragedii zlehčovat, v žádném případě. Ale syn si zasloužil určitě pozornost. Přišlo mi, že syna nepřijala od malého děcka a byl stále na druhé koleji. A obdivuji a držím mu palce, že se dokázal tak zvednout. Snad mu to vydrží.

16
Viki
Reagovat

Tak jsem se obával, že mi za můj příspěvek (je na prvním místě) tady umyjete hlavu a ono naopak, skoro všichni mají na to stejný názor. Takže žádné dojetí nad osudem pronásledované ufňukané Marcely. Myslím, že Třeštíkové se úspěšně podařil zakrýt základní rys Marceliny povahy – její autoritativnost, spojenou s omezeností, a naprostá neochota v čemkoliv ustoupit – ono to vlastně bylo vidět už v 1. díle, kdy manželovi dělala obstrukce při styku s dítětem. Také proto jsem konečně pochopil jeho tehdejší reakce včetně neochoty tam dále vystupovat.
Pro Marcelin styl „buď bude po mém nebo nic“ (viz odchod z manželství) si samozřejmě nemohla u mužských ani škrtnout, a to patrně ani v případě, kdy by vypadala jako Angelina Jolie, natož když šlo o malou, tlustou a ničím nepoutajícím ženskou s dítětem.
Co se kouření týče, tak jako celkem střízlivý kuřák (10 cigaret denně) jsem měsíčně utratil cca 1 200,- Kč (za nejlevněší cigarety). Kolik asi utratí Marcela, která kouří nepřetržitě? Kolik vlastně činí to životní minimum?

17
Irena
Reagovat

Ono se to druhé dobře komentuje, když člověk nezažije to, co ten, koho se posuzuje. Každý člověk je nějaký, každý je originál. Jeden se dokáže vyrovnat a poprat se životem, někdo ne. A ETUDY je dobrý pořad, ale je třeba si i uvědomit, že jsou to sestřihy, V tělech těch osob žije a existuje jen ta daná osoba. Jsou to životní osudy a výzvy těchto lidí a nelze je ani hodnotit, ani posuzovat, natož soudit. ANO, ZA VŠE SI VŠICHNI LIDÉ, KAŽDÝ ČLOVĚK MŮŽEME JEN A JEN SAMI. Jinak to ani nejde. Ale v rodech existuje i jiný skrytý řád, který tím rodem hýbá a bohužel, někdy ovlivnit jde a někdy NE. Paní Marcela, protože život žije JEN TAK, JAK NEJLÉPE UMÍ (JINAK BY HO ŽILA JINAK), PŘEJI JEN TO NEJLEPŠÍ, i jejímu synovi.

18
anonym
Reagovat

@Ajda: Děkuju.

19
anonym
Reagovat

@Irena: Tady je to diskuze na daný pořad. Názory jsou různé, v tomto případě ne všechny příznivé pro Marcelu. Bohužel, tak se paní jevila a jeví. Podání pomocné ruky dostala několikrát. A několikrát se nepovedlo.
Myslím, že nikdo jí nic zlého nepřeje. Ona je ta, která svůj život může a mohla změnit, nestalo se a mám dojem, že se ani nic převratného nestane.

20
Ajda
Reagovat

@Irena: Souhlasila s natáčením, musí přijmout i kritiku. Nebo vy si myslíte, že divák nemá právo na vlastní pohled, že je jen ovce? Třetí pokračování ukázalo, že Marcela denní starosti nezvládá, proč o tom nediskutovat? Na ofiku je také většina komentářů kritických. Není jediná, kdo zažil tragédii, je jedna z mála, komu cizí lidé pomohli začít nový život, ale ten musí žít ona sama.

21
Radka
Reagovat

Úžasný porad :) Marcely syn bude velmi silný muž, kdyz bude chtit a Marcele preji hodného kamarada, kdyz cely život nemela muzskou oporu. Zaslouží si v pohodě starnout

22
Renata
Reagovat

Ať se snažím sebevíc, tak bohužel nesdílím davovou téměř tryskající lítost nad paní Marcelou. Asi budu tvrdá, ale podle mě je ona nemakačenko, labilní a do jisté míry dost sobecká ženská. Jsou věci, které člověk neovlivní, ale za dost věcí si bohužel může sama. Celou tu dobu kňourá nad hrnkem kafe s cigárem v ruce, jak je všechno špatně, ale absolutně nedělá nic pro to, aby to změnila. Možností je přeci spousta….stěžuje si na málo peněz, ale cigára si neodpustí (to že hulí v bytě dětem pod nos asi ani nekomentuju). Práci „nemůže“ sehnat, ale v žádné nakonec nevydrží déle jak půl roku, protože něco…..ale, že by se aspoň zajímala o nějaký rekvalifikační kurz, to ne. Pro svoje děti neudělala z mého pohledu vůbec nic, netvrdím, že je neměla ráda, ale o nějakém zázemí se nedá mluvit. Staví se do role chudinky, jak má špatný osud a co ona udělala pro svoje děti, pro to, aby se ony měly líp? Syn je podle ní problémový, vyžadující speciální péči, ale nevšimla jsem si, že by mu ji nějak poskytovala, že by se s ním učila, hrála si s ním, věnovala se mu. Pro malé dítě vyžadující speciální přístup je přeci ideální zahulený byt, navíc se každý půl rok stěhovat jinam. Na manžela nadávala, jak nebyl schopný dojít na úřad a podat žádost o byt, tak proč to neudělala sama? Žádost mohla podat stejně ona jako on. Za novomanželskou půjčku si koupí televizi a rádio, ale na výbavu pro dítě nemají? Vykuřovat jedno cigáro za druhým a čekat co mi kdo dá, to jo, ale sama se snažit, to ne. Kluk měl zuby křivý, jak notovej zápis, ale na rovnátka nebylo, páč karton cigaret má přednost. V tom jejich pokojíčku nebyl jedinej obrázek, nic, co by ten pokoj trochu zútulňovalo. Na to nemusí utrácet za designéra, stačilo vzít vodovky, a něco namalovat sama i kdyby jen blbý sluníčko. Líto mi jí bylo jen když jí zemřela dcera, protože to si nezaslouží žádná máma a chápu, že to pro ní byla obrovská rána a šok, ale bohužel podle mě byla ztracená už dávno před tou tragédií…..Opravdu líto mi bylo toho kluka – vnímán jako problémový blbeček, který patří do zvláštní školy, táta o něj nestojí, pak umře, ségra tragicky zahyne, milionkrát se musí stěhovat a na krku mu zůstane máma, která si radši podřeže žíly a skončí v blázinci, on sám přežije vážnou nehodu a je na to sám…. Trochu moc na mladýho kluka. Na to jaký měl podmínky, tak smekám před tím, jak se s tím porval a že se snaží žít jinak, líp. Na něm je vidět, že když se chce, tak to jde, ne možná hned, ale jde to. A paní Marcela tu možnost měla taky a ne jednu…..Toť můj názor.

23
hannah
Reagovat

@Irena: Pěkně napsáno, pod Váš příspěvek se podepisuji. Nikdo nežijeme Marcelin život a nemáme právo soudit. Pro doplnění: S manželem se Marcela rozvedla po dvou letech, tedy už někdy v roce 1982. Zarazilo mě, že se Jiří v mailu paní Třeštíkové ještě vrací k obvinění ze zneužívání tehdy 8leté Ivanky (exmanželé spolu zkoušeli žít znovu). Při tak vážném obvinění se provádějí psychologicko-psychiatrické posudky, které by měly takové obvinění vyloučit nebo potvrdit. V tomto případě žádný posudek zpracován nebyl?

24
Bejčice
Reagovat

Po shlédnutí tohoto už nemůžu tuhle paní litovat. Smekám před jejím synem, že ač bez vzoru, vypadá to, že to má v hlavě srovnaný a umí se se životem poprat i se z něho radovat. Nechápu, jakým zázrakem z něj vyrostl milý, kultivovaný, skromný, pracovitý a navíc pohledný mladý muž. Přeju mu klidný, pohodový, veselý a dlouhý život se vším, co k tomu patří. Ať má kolem sebe lidi, co ho umí pochválit, podpořit, jsou na něj pyšní. Aspoň jednu takovou osůbku <3.

Kluk dře od patnácti, máma háže s retkem u huby bedny, válí si šunky na chajdě u Berounky, byt v Praze a slzu ve voku, že nebydlí v Kanadě…??? Kdo se takhle sakra, téměř bez hnutí prstem, má?
Když je kluk na prahu smrti, ona s ním není. Ale půjčit si od něj těžce vydřenou škváru, to jí blbý nepřijde, že jí chce kluk po půl roce vrátit nechápe a opět viní jeho. Chce se mi blít. S prominutím. A toho frajera obejmout. Patří mu můj neskonalej obdiv.
Víc radši psát nebudu, i když bych toho měla ještě mraky na srdci, ale nechci bejt zlá.

25
Ajda
Reagovat

@hannah: Ivana odešla od manžela cca dva týdny po narození dcery a prohlásila, že chce rozvod. Mimochodem, proč tehdy nezvedla zadek a nešla o byt žádat ona? Seděla doma, když je manžel moula, jdu sama. Později dál chtěla byt, byt, garsonku… Proběhl soud kvůli výživného na dceru i Marcelu a teprve po dalších několika měsících byl rozvod, tedy dva roky od svatby. Odloučeni žili dlouho před ním. Kauza zneužívání byla v dokumentu po dvaceti letech, nebyl důkaz a Marcela to nechtěla víc řešit, takže tvrzení proti tvrzení. Navíc to bylo zhruba v roce 1988-9, postup byl tehdy určitě jiný než dnes.
Je zajímavé, že Marcela pomoc dostala od cizích lidí, několik set tisíc jí pomohlo k novému životu, k chatičce a co ona? Dál se lituje s cigaretou v ruce. Alkohol a antidepresiva rozhodně dohromady nejdou, což bylo vidět na jejím propadu. Měla jsem pocit, že Marcela před problémy utíkala do „klidu“ léčebny. A co syn? On narození špatný start a přeci se sebral a snaží se žít jinak než matka. Pomáhat ano, ale donekonečna natahovat ruku také nejde. A na závěr, nikdo nesoudí, ale na vlastní pohled a názor má každý právo.

26
cathy
Reagovat

Velmi silný díl a osudy všech. Ajdi moc děkuji za článek a za počtení. Manželské etudy si to zaslouží – Třeštíková je fakt dobrá.

27
cathy
Reagovat

@Ajda: Lépe bych to neřekla.

28
Viki
Reagovat

Nevím, jestli kluk nakonec rovnátka dostal, ale v dospělosti už měl zuby (aspoň se mi to tak jevilo) normální. Stejně se ale nemohu zbavit dojmu, že jde o úplně jiné dítě, než byl ten rozjívený, zjevně retardovaný malý fracek v 2. dílu.
O ten byt si snad Marcela nakonec požádala sama, v nějakém tom dílu byla o tom zmínka (jinak by jej nedostala).
Ajdě díky za doplňující upřesnění, vysvětlení.

30
anonym
Reagovat

@Ajda: Ano, Marcela měla těžký život, ale já mám pořád stejný pocit a to ten, že pro lepší život toho moc neudělala, vlastně nic převratného, jen čekala, kdo jí pomůže. Ale tak to v životě nechodí.
@Viki: Je to pohledný mladík, taky mi připadá, že je to někdo jiný, patrně chtěl svůj život změnit a o tom to je. Sice je to nepořádník, ale snad se s tím taky srovná :-) A je to bojovník, mít celý život za vzor svou matku čekala bych dalšího ztroskotance.

31
Ajda
Reagovat

@anonym: Po třetí části mám stejný pocit. V článku mě zaujalo, že je s režisérkou v denním telefonickém kontaktu. Co asi řeší? Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby lidé zase posílali peníze. Na dluhy ze hry? Cigarety? Hlavně aby jejímu synovi vydrželo předsevzetí žít jinak.

32
Karya
Reagovat

Bohužel mám podobný názor jako většina tady. Díky třetímu pokračování máme i v práci důvod k této diskuzi a opět jsme se tam všichni shodli na tom, že teda ten kluk neskutečně překvapil. Je důkazem toho, že když člověk chce, tak to jde a nemusí se vymlouvat. Když si vzpomenu, jak na mě působil v tom prvním a druhém díle, kdy jsem si říkala, že má paní Marcela fakt smůlu, že s ním bude jen trápení, tak jsem se spletla. Spíše chudák on. A opravdu mě v tom druhém a třetím díle vadilo to, že pořád tesknila za dcerou. Ano je to hrůza a vím, že když má člověk jen jedno dítě a příjde o něj, že je to na nejbližší větev. Ale znám dost rodičů, kteří přišli o dítě a mají další a díky těm dalším dětem jsou silní a jdou dál a váží si těch dětí. Ale paní Marcela mi přišlo, že rezignovala. Místo toho, aby viděla, jak se z problematického kluka vyklubal velmi šikovný a cílevědomý syn a řekla si, že to je dar a že přeci jen něco se povedlo a v něčem ten osud na ni byl hodný, tak pořád stýskala. Ať si stýská, ale ať třeba řekne, že alespoň ten kluk se mi povedl, jak je šikovný atd. Místo toho furt jen kritizovala.
A že za ním nejezdila? Mám velmi blízkou osobu, které syn dopadl taky tak, je za ním každý den, krmí ho, povídá mu a nepřestává doufat. A paní Marcela? Byla u něj 2x? Otřesné. Abych pravdu řekla, znám dost lidí, kteří prožili v životě nepřízeň osudu a troufám si tvrdit, že takových není vůbec málo, ale takový flegmatismus, negativismus se jen tak nevidí. Líto mi jí bylo jen v tom prvním díle, protože bolest nad ztrátou dítěte nikdy nezmizí. Ale ona sama nebyla, měla syna a tomu měla věnovat svou lásku a pozornost, místo toho vše promarnila, zahodila, na vše se vykašlala. Asi nejvíce milovala sebe a psa. Jo a Tučného – Tam u nebeských bran.

33
Didii
Reagovat

Velmi deprimující…ale hlavně v té její netečnosti! Pěkně to se mnou cukalo, 35 let a stále stejné fňukání. A velmi mi vadilo, jak o malém miminku pořád mluvila jako o „Ivaně“. Ivana to, Ivana tamto… Promiňte, ale Marcela měla a má ráda jen sama sebe. A to, jak jí ze začátku vadila tchýně – ve finále byla nemlich to samé – řídila Ivanu přesně jako kdysi tchyně Jiřího.

34
Floretta
Reagovat

Došly,pošli-aneb Marcela chce do Kanady a na Safari
Už po odvysílání 3.dílu etud jsem byla z Marcely naštvaná,z Tomáše nadšená.Včera jsem ale shlédla,spíš teda proklikala pořad Za scénou s Třeštíkovou a Haverlandovou.Je zde znát velká snaha iniciovat opět trochu té solidarity,penízky už se rozkutálely a paní má očividně vysokou režii.Nemá se sice dle mého zle,má invalidní důchod,kdykoli si umane dostane jiný,nově zrekonstruovaný byt,během 3.dílu to bylo. 3x.Přestože má osobní bankrot ,chatičku u Berounky v okolí Prahy,peníze prý nemá,přesto není snad záběr,kde by neměla v ruce cigáro,dokonce i po mrtvici.Na syna nadává,chtěl vrátit své určitě těžce vydřené prachy,k čemuž se ona ani po půl roce neměla.Takže ted je třeba kout železo,dokud je žhavé,třeba něco kápne.

35
hannah
Reagovat

@Floretta: Prosím, je ten pořad ještě někde k vidění? Děkuji.

36
Floretta
Reagovat

@hannah: Určitě stačí zadat do vyhledavače Manželské etudy po 35 letech,zobrazí se jako první.

37
Viki
Reagovat

@hannah: tady máš link, ale bude živý jen do pátku, tak si musíš pospíšit.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/12014650750-manzelske-etudy-po-35-letech/217562264200002-marcela-a-jiri/

38
hannah
Reagovat

@Viki: @Floretta: Děkuji oběma. Etudy jsem viděla, ale myslela jsem, jestli někde najdu pořad Za scénou s paní Třeštíkovou a Marcelou, špatně jsem se vyjádřila.

39
Floretta
Reagovat

@hannah: Ano,když ale zadáte ty etudy, jak jsem psala,zobrazí se vám právě pořad Za scénou.

40
Ajda
Reagovat

Stačilo by přečíst si článek do jehož diskuse píšete a na konci je vždy přímý link na daný pořad. Je to u každého dílu.

41
Ajda
Reagovat

Aktuální rozhovor s Marcelou a režisérkou Helenou Třeštíkovou můžete sledovat ZDE

42
Viki
Reagovat

Rozhovor byl bezvadný, v závěru Marcela říká, že pokud by měla tu možnost, co mají mladí dneska, tj. žít společně s partnerem samostatně, aby si vyzkoušeli jak jim to bude klapat, tak by to dopadlo jinak. Nu, to si jsem skoro jistý, protože Jiří i přes slepotu, kterou jsme my muži z počátku postiženi, by nejspíše rychle vzal kramle. Následně by Marcela kvůli své povaze nikdy nebyla vdaná. Dodal bych, že pro mnoho lidí je naopak nemožnost si partnera oklepnout vyloženě záchranou a šancí se vdát/oženit.

Přidat komentář