Panáček v reality show

Manželské etudy po 20 letech: Marcela a Jiří

5. Srpen 2008 | napsal(a): | reality show: Manželské etudy

Když si myslíte, že nemůže být ještě hůř, tak se pletete. Může. Tak nějak na mě působil včerejší díl Manželských etud po 20 letech.

Marcela a Jiří se brali z lásky, děťátko, malá Ivanka, se jim narodila deset měsíců po svatbě. Oba byli mladí, vlastní bydlení, stejně jako většina jejich vrstevníků, neměli, a tak bydleli u rodičů Jiřího. Vzájemné soužití generací ale nepřineslo nic dobrého, Marcela se sama s dcerou odstěhovala ke svým rodičům. Neshody mezi mladými rodiči nakonec po pár letech (po 2,5 – pozn. SUNíčko) vyústily v rozvod.

V těchto i následujících letech Jiří o svou dceru jevil minimální zájem, Marcela žila v malém bytě se svými rodiči, dcerou, sestrou, švagrem a jejich dítětem. Nepředstavitelné podmínky! Po pár letech dostala od Národního výboru byt – a zdálo se, že se karta začíná obracet k lepšímu. Dokonce společně s Jiřím k sobě našli cestu – vypadalo to, že by spolu opět mohli začít žít.

Přesun do roku 1999

Jsme ne přelomu tisíciletí. Jiří odmítl účast v pokračování dokumentu. Marcela žije pořád ve stejném bytě se svou dcerou – ale přibyl i malý Tomáš. Dítě velmi, velmi živé, téměř nezvladatelné. Jeho otcem není Jiří, ale jiný úžasný muž nejevící zájem o svého potomka. Marcela žije ze sociálních dávek, žádného partnera nemá. Přesto se evidentně nemá zas až tak špatně – na cigarety a přehršel jídla jí peněz líto rozhodně není. Ivana dokončuje učňovství – obor zahradnice.

Jirkův soudní zákaz stýkat se s dcerou Ivanou

O Jiřím se dozvídáme, že kdysi zneužil malou Ivanu, se kterou se poté přestal vídat – nevídá se ani s Marcelou – a všem to logicky vyhovuje. Marcela hledá práci, ve volném času ji baví country a jízda na koni. Ivana rovněž shání práci. Obě dvě ji nakonec najdou, Tomáš chodí do speciální školy, která, jak se zdá, mu prospívá. Navíc se rodina stěhuje do většího bytu mimo Prahu, Ivana má přítele a plánuje s ním společnou budoucnost. Opět to vypadá, že se všichni odrazí ode dna a začnou žít alespoň trochu lepší život.

Happyend se skutečně nekoná

Listopad loňského roku. Ivana se nevrací z práce, její mobil je hluchý. Za měsíc – těsně před Vánoci, se Marcela od policie dozvídá, že její dcera je mrtvá. Pravděpodobně ji srazil vlak – vyšetřování je však teprve v začátcích.

Ze závěrečných titulků se dozvíme, ze Marcela poslala svému bývalému manželovi parte jejich dcery. Adresou Jiřího si však není jistá. Jiří se ale neozývá, se svou mrtvou dcerou se tedy ani naposledy nerozloučí…

P.S. Teprve když člověk takovýmto způsobem nahlédne do neveselých osudů cizích lidí, uvědomí si, co opravdu má, co je důležité. Važme si toho.

související články

(ne)Manželské etudy po 20ti letech / pooh.cz
Chat s Helenou Třeštíkovou / CeskaTelevize.cz
Bankovní účet pro Marcelu z Manželských etud po 20 letech, objeven

Manželské etudy

Diskuze k článku

Počet komentářů: 63
1
hanka
Reagovat

Tedy tyhle dokumenty jsou opravdová reality show. Zasloužili by hlavní vysílací čas v sobotu místo hodin pravdy a podobných eklhaftů.:o) Včerejší díl mě opravdu zaujal velmi. Marcela zrovna nebyla z nejbystřejších ale proč si vzala Jiřího v době, kdy byla ještě hezká okatá holka, fakt nepochopím. Sice mi vadilo, jak se nechá vláčet pasivně životem ale po hodině sledování dokumentu jsem si říkala, že už musí přijít něco lepšího, tak jak to v životě bývá. Ale samá deprese a nakonec smrt dcery. Věřím, že kolik třešní, tolik višní ale tahle paní snad má ty višně předplacený do konce života. Na kolik je to i její vina nechci posuzovat ale nikdo si nezaslouží tolik zklamání. Přála bych jí moc, aby přišlo něco vyjímečně dobrýho, i když nějak nevidím z její situace východisko.

2
Blanka
Reagovat

Silná žena, věřím a přeji Marcele ať má sílu jít dál!!!
Uvidíte, že se nějaký správný chlap objeví a budete mít hezký podzim života.
Moc Vám to přeju.

3
Denisa
Reagovat

Manželské etudy pravidelně sleduji a musím uznat, že se jedná o skutečně unikátní dokumenty.
Včerejší díl mnou velmi pohnul. Je až neuvěřitelné sledovat něco tak smutného a uvědomit si, že se jedná o skutečnost a ne o nějaký hloupý americký film.
Říká se, že každý je strůjcem svého osudu a určitě u paní Marcely tomu tak i z větší části bylo, ale v žádném případě to neplatí na tragédii, která ji potkala s její dcerou.
Hodně mě ten příběh dojal a neumím si představit, co paní Marcela zažívá, ale přeju jí do budoucna spoustu sil a hlavně, ať ten boj se životem nevzdává.

4
Jitka a Šárka
Reagovat

Marcele přejeme hodně síly, aby vše ustála a neztácela naději, protože teď už určitě musejí přijít jen a jen dobré věci.

5
Alexandr
Reagovat

Teda doufám, že se na tento díl dívala paní Mirka z druhého dílu a hlavně její dcera, která si v přepychovém bytě a s novou Toyotou na zahradě stěžovala, jak je dnes život těžký a vše drahé … a proti tomu tato malá velká paní, která ač ji nebylo osudem přáno, bojovala statečně a věřím, že navzdory tragické smrti její dcery „si nehodila“, a bojuje dál. Ach, ta rozdílnost povah!

Tak to bohužel chodí, že nejvíc si stěžují lidé, co k tomu vůbec nemají důvod.

6
Martin
Reagovat

Nějak mi utekl začátek a já jsem to začal sledovat od asi 3. dílu. To vždycky všechno skončí špatně? Vždycky se rozvedou? Vydrželo někomu to maželství?

7
Anonymní
Reagovat

vypadá to jako, že se člověk zrodí k osudu – neúspěchu nebo úspěchu.
a osudy se dědí

8
malinka
Reagovat

martin: nekonci to vzdy spatne, prvni dve etudy dopadly relativne dobre – manzele spolu vychovali deti a zustali spolu. tady na webu najdes minule dily popsane, takze hledej, smudlo! :))

9
jana
Reagovat

Příběh paní Marcely byl velmi smutný! Obdivuji tuto ženu a sama nevím, zda bych takovou životní tragédii, která ji postihla, vůbec ustála.
Přeju jí, aby měla dál v životě alespoň trochu štěstí, které se k ní dosud spíš obracelo zády.

10
Markéta
Reagovat

Musím poděkovat za tento skvělý dokument. Příběh Marcely ve mně zanechal hluboký dojem. Je mi líto pí Marcely, že musela jako prvního muže potkat zrovna Jiřího – sobeckého, neschopného chlapa, který se schovával jen za máminy sukně. Alibismus jak vyšitý! Místo toho, aby se snažil situaci řešit, nechal ji vyřešit Marcelou, která za to bohužel platila a platí pořád. Nejvíc mě fascinovala jeho matka, která neuměla nic jiného, než ji odsuzovat. A Jiří se zmohl max. na přikyvování. Největší průser je, že první vztah většinou ovlivní volbu i dalších partnerů. A to v případě paní Marcely sedí. Marcelo, přeji vám hodně lásky a štěstí v životě, které si zasloužíte plnými hrstmi.

11
šmudla
Reagovat

jo, dyt já měl na mysli minule, jak ten syn byl po otci kutil, se spousty zájmů a plánů a už byl taky upěšný a ta jeho sestra byla po matce jen se dívala na TV a jediné co chtěla v životě dokázat bylo aby byla zdravá.

12
Markéta
Reagovat

Nechtěla bych zažít jako matka ten měsíc, kdy se mi ztratí dítě a já nevím co s ním je, co se mu stalo, jestli žije, jestli ho někdo neunesl, nemučil a nezabil.
Ty hodiny a minuty musely být strašné.Přeju Marcele, aby se jí dařilo líp a starosti aby vystřídala radost a alespoň trochu štěstí.
Aby měla ve stáří vzpomínat taky na to hezké a nejen na ty trable co jí v životě potkaly.

13
Lucka
Reagovat

Bylo to šílené, smutné, tragické… Tolik bolesti v jednom lidském příběhu! Ještě teď se mi derou slzy do očí. Žádná jiskřička naděje. Ale proč? Proč lidé na celém světě trpí a umírají, aniž by se něčím provinili? Život je zvláštní, umí být neskonale krásný, ale současně i hrozně krutý… Ach jo, padá na mě deprese. Asi cestou domů koupím rodičům něco, co jim udělá radost:-)

14
Markéta
Reagovat

Včerejší díl etud mě velice zasáhl. Jako by se přede mnou v hrubých rysech odvíjel tak trochu můj životní příběh. Podobný věk, brzký sňatek a narození dítěte, poté rozvod. Prázdnota a přežívání (nejen co se finanční stránky týká) matky samoživi-telky v šedi komunistického zřízení. Já ještě stačila ve svých 22 letech pohřbít matku která téměř rok umírala na rakovinu,rok poté jsem musela přestát přepadení a znásilnění a říci si, že hůř být nemůže.Může! Před 2 roky mi zamřel stejným spůsobem syn jako Marcele její Ivanka.Držím jí palce ať tu hrůzu ustojí a přeji jí alespoň trochu štěstíčka. Já už ho mám v podobě bezva mužskýho a malé dcerky. Jsem oproti pí Marcele akční člověk a to mě asi trochu drželo nad vodou. Přeji Marcele sílu do života už kvůli jejímu synovi. To utrpení prožívám znovu s ní a od včerejška brečím a brečím.

15
Zdenka
Reagovat

Mě to také zasáhlo, nikde žádné světlo nakonci tunelu. Přitom by možná stačilo, kdyby se paní neseznámila s nemastným neslaným chlapcem s dominantní maminkou, ale s prima chlapíkem někde z ranče, s nějakým trempem, koňákem a mohlo vše být jinak Přeju paní Marcele mnoho štěstí.
Celý těžký život stála pevně na nohou, ať to ustojí i dále.

16
Gábina
Reagovat

Včerejší díl paní Marcely mě strašně sebral. Nečekala jsem tak stranšně krutý konec. Připadá mi to k nepřežití. Milá Marcelko, jste sympatická, se životem se perete jak se dá a někdy to vypadá (jako teď) že to snad už ani nejde. Jestli dokážete sebrat ještě trochu síly.držím Vám moc palce.

Reagovat

Mimochodem, kdyby někoho zajímalo, tak včerejší díl sledovalo – černobílou část 732 tisíc, a barevnou dokonce 1 051 000 diváků. Neuvěřitelné, když si člověk uvědomí, že jde „jen“ o dokument.

18
drumik
Reagovat

Teda řeknu vám, že včerejší díl byl fakt silnej. Naposledy mi ukápla slza u sovětského filmu Bílý Bim černé ucho, nebo to bylo naopak? V každém případě příběh Marcely je tak krutý, že dokud skutečně něco takového nezažijete, nepochopíte. Hrozně by mě zajímal její další osud, jestli se z toho dostane, ikdyž vzhledem k tomu, jak vše do té chvíle zvládala, tak se mi chce věřit, že ano. Snad by ji i potěšily reakce lidí na této stránce, jen mám pocit, že přístup na internet asi nemá. Snad sehnat někde adresu….

19
mazy
Reagovat

od nahlaseni zmizeni az po ohlaseni nalezeni mrtvoly policii to trvalo temer mesic.

a jestli jsem to vcera dobre pochopil, tak snad ivanka mela zemrit po srazeni vlakem rano toho dne, kdy zmizela, na vychozim nebo cilovem nadrazi pri jizde do prace.

zarazilo me, ze to trvalo tak dlouho, nez byla nalezena … a jednalo se tedy o nehodu? prijde mi to cele divne :/

20
don
Reagovat

To je keců kvůli jednomu prosranýmu životu.

21
easy
Reagovat

přeju Marcele hodně sil a taky už konečně kousek štěstí, třeba by jí dodalo sílu kdyby si mohla ty reakce tady přečíst

22
Anonymní
Reagovat

Je to pravda.

23
Jirka
Reagovat

Naprosto úžasná záležitost.Skutečná reality show. Naše dospívající děti se s námi dívají. Leccos s dospěláckých pořadů by odsoudili, ale toto je strhující podívaná. Člověk vidí roli žen i mužů, i ten zlom daný změnou společenského zřízení. Ženy to mají obecně těžké, starají se o děti. Změna doby zase klade nároky na chlapy, aby se prosadil a zajistil rodině život v dostatečné hojnosti. Co by asi tak vykládal ten včerejší bambula. Jak těžkou startovní čáru do života mají děti vyrůstající v takovýchto poměrech a jak málo pro ně společnost dělá.

24
janule
Reagovat

Tak jsem se chystala napsat clanek, ale zjistila jsem, ze uz bych jen tezko napsala neco, co tu nebylo receno. Ja se celou dobu nad timto dilem zamyslela nad dvema vecmi – kolik nestesti ma clovek zezhora „prideleno“. A hodne by me zajimalo, jestli tenhle dil videl Jiri a co na nej rikal…

25
Radek
Reagovat

Moc mě mrzí,že nikde neřekli co teď dělá ten uchylák Jiří.Moc by mě zajímalo,jak se dokázal prosadit v kapitalismu a jestli si někoho našel.Můj tip je,že je sám.Jestli ho někdo znáte napište co dělá.díky

26
nini
Reagovat

Sleduji všechno od třetího příběhu. Zuzanu a Stanislava raději nebudu komentovat, u mne boduje jednozačně Stanislav, ale ten poslední příběh byl hodně smutný. Jen nevím, proč paní Marcela ustavičně hledá nějakého vhodného muže (nachází stále absolutně nepoužitelné), život přece není jen o mužích a jejich hledání. Přesto jí přeju hodně síly k překonání svého nelehkého osudu, přeju jí, až odezní to nejhorší, trochu štěstí.

27
Hana P.
Reagovat

Teprve když člověk vidí jak dovede být život krutý k někomu jinému, uvědomí si jak je vlastně on sám šťastný.

28
Karel
Reagovat

Taky sleduji manželské etudy, tento dokument je natočen tak přirozeně, že jsem se do něj úplně vžil, pátý díl mnou však zcela otřásl. Celý život to měla paní Marcela i její děti těžké, ale drželi se, jak to jen šlo. Když se ke konci objevila zpráva, že se Ivanka nevrátila domů, napadla mě spousta věcí včetně toho nejhoršího, ale tomu jsem nechtěl uvěřit. Když se pak toto bohužel potvrdilo, měl jsem pocit, že se mi to snad jen zdá.
Obdivuji paní Marcelu, je to skutečně tragédie, ještě že jí zůstal alespoň syn. Děti by neměly umírat dříve než jejich rodiče a už vůbec ne tak mladé. Kdo se na to díval a má srdce, nemůže zůstat neovlivněn tímto silným příběhem a určitě se zamyslí nad svým žebříčkem hodnot. Paní Marcele velmi držím palce a přeji štěstí do dalšího života, jednou se ten krutý osud musí zlomit.
I já bych uvítal pokračování manželských etud, zvláště pak tohoto dílu, tento dokument je velice přínosným a úchvatným projektem.

Reagovat

Karel, mohu tě uklidnit, režisérka Třeštíková pokračování Manželských etud pokračuje. Otázkou je v jakém časovém horizonut, další „po 20 letech“ by asi nemusela stihnout. Tedy ne, že bych jí nepřál dlouhý život.

30
Eliška Kocourková
Reagovat

Poslední díl Manželských etud ve mně zanechal velkou lítost nad osudem paní Marcely, je, a nejen tento díl, dobrým impulzem k zamyšlení se nad životními hodnotami. Děkuji paní režisérce Třeštíkové za celý projekt a paní Marcele držím palce a věřím, že tuhle, pro nás rodiče, nepředstavitelnou životní situaci, ustojí.

31
Dagmar
Reagovat

Vazeni zucastneni, zkuste se, prosim, zajimat o konto, ktere bylo zrizeno na pomoc pani Marcele. Info je v CT. Chtely jsme ho s dcerou zalozit, ale jiz existuje. Pani Marcele takova pomoc dite sice nevrati, ale snad ji jeji tezky zivot alespon trochu usnadni.

32
Petra
Reagovat

Neznáte někdo číslo toho účtu ?

33
Zdena
Reagovat

Dejte sem prosím odkaz na číslo účtu. Pomoc takovým lidem mě připadne smysluplnější než anonymní sbírky někam, někomu anonymnímu, kdy prostředky skončí kdoví kde.

34
Zdena
Reagovat

S manželem jsme také uvažovali alespoň o finanční pomoci.

35
radka
Reagovat

Hladovému teplý kabát nepomůže,ale bude vědět,že jsou lidé,kteří jí chtějí její přetěžký život alespoň trošku ulehčit.Ráda něco pošlu,jen vědět kam.

Reagovat

Milé dámy, psal jsem dnes do ČT, ale zatím mně žádnou odpovědí neoblažili. Až se tak stane, tak to určitě vydám jako další článek.

37
Octavian
Reagovat

Jme mladý manželský pár, čekající prvního potomka. S manželkou jsme videli asi jen 4, nebo 5 dílů. Už teď nás ale mrzí že tento dokument pomalu končí. K poslednímu dílu tady bylo řečeno asi vše. I nás to co jsme viděli, co druzí musejí a prožívají, oslovilo natolik že jsme se rozhodli také přispět alespoň nějakou finanční částkou. A s přáním mnoho štěstí a zdraví do dalšího života pí. Marcele a Tomašovi se tímto ze všemi loučíme. Jen tolik, lidé začněte si vážit jeden druhého. M a G.

38
allora
Reagovat

Nechtěla jsem, ale už to nemůžu vydržet.
Zajímala by mě jedna věc – co by se tu psalo bez odvysílání posledních cca deseti minut pořadu? Jak byste hodnotili paní Marcelu a její rodinu? Ano, příběh to byl smutný, smrt většinou smutná bývá, ale jak sleduju poslední komentáře, nestačím žasnout. Sbírku? Konto?
Paní Marcela pracuje, stará se o syna, žije v pěkném bytě, ale copak takhle žije sama? Kolik žen je na tom podobně? Kolik jich bydlí ve vedlejší ulici?

39
Marketa
Reagovat

pro alloru : máš pravdu..těch posledních 10 minut mě dostalo. Před tím jsem si říkala, že když má paní Marcela na cigarety a ostatní, že na tom zase tak hrozně není. Krom toho..každý svůj byt dostala…nemusela platit ani korunu. Co na to ti mladí, kteří si musejí vzít hypoteku a 20 let splácet, jen aby měli střechu nad hlavou a aby uživili alespoň jedno dítě.

40
lord
Reagovat

Jsem chudý ,nemám práci nemohli by jste mě taky poslat ňáký prachy ,abych měl na chlast a cigára?

41
allora
Reagovat

Markéto, ano, přesně tak. Marcely mi bylo líto, protože přišla o dceru, ale to je jediný důvod k lítosti, i když velké, který jsem v sobě vydolovala.

Lorde, koloběžku bys nechtěl? ;-)

42
Zdena
Reagovat

Vážení! Kameník Szentenský- mladý a zdravý, který by mohl opravdu skály lámat, dostal také peníze od lidí, kteří mu chtěli pomoci zaplatit alimenty za děti, které si udělal vědomě a jediná jeho snaha byla bezpracně vyhrát 11 milionů.Paní Marcela svůj život zpackala také svým přičiněním, ale pomoc v podobě příspěvku od neznámých lidí si zaslouží určitě víc. Už proto, že ji není 30, nemá sílu změnit svůj osud po té tragédii, která ji postihla a pomocnou ruku potřebuje. Nám neubyde,pár
korun bychom utratili jinde a možná zbytečněji. Ona ale bude vědět,že na ni někdo myslí, že není sama ve svém žalu. Určitě se zvedne a bude žít dál pro syna. Oznamte číslo účtu!!!!!!

43
petr k.
Reagovat

no ja to vcera zahlid poprve spis omylem jednim okem od pocitace
nebejt toho smutnyho konce tak nevim co na sledovani takovychto osob je zajimaveho
myslim si ze podobnym zivotem zije u nas statisice lidi
no me osobne teda sledovani takovychto dokumentu nijak neuchvacuje / pritom voyaer trochu jsem neb na vv jsem celkem rad koukal :-) / ale takovehle nahlizeni do osudu nejakych lidi i jejich exhibinovani mi prijde divne

44
petr k.
Reagovat

v predchozim mem prispevku si domyslete kde byly konce jednotlivych vet………nevim proc to lepi vse dohromady……..psano v ff1.5

45
ajda
Reagovat

Konec příběhu jsem znala již dříve z internetu. A souhlasím s pisatelkami nahoře- allora,Markéta. Pokud by tam nebylo dotočených posl.10min. rozjela by se zde stará známá diskuse moralizujících spravedlivých, o tom, jak byla paní pasivní, neschopná, kouřila atd., atd……Je mi líto smrti její dcery, nechci být necitlivá, od počátku jsem věděla, jak to dopadne. Ale stejně mě obě dámy vytáčely svými názory na práci, maminčina přítomnost u prac.pohovorů její dcery. Také bylo zarážející, že v žádném zaměstnání dlouho nevydržela. A její chuť založit v této situaci rodinu, mi přišla totálně nezodpovědná.
Takových lidí, nemocných, postižených a s jinými tragickými životními osudy je kolem nás spousty, určitě není řešení zakládat sbírky. Je to věcí sociální politiky státu, tam je potřeba se ptát, kde je chyba………….

46
Dagmar
Reagovat

Mate pravdu, takovych osudu, jaky je Marcelin, je mnoho, a my je vetsinou nevidime a netrapime se nad nimi. Ale to neni duvod, abychom nepomohli alespon jednomu z tech potrebnych.
Novy prostor si take koupite jednom od jednoho (pokud vubec) a ne od vsech, do kasicky slepcum taky hodite jednou jednou a ne desetkrat na kazde stanici metra… A uz ma clovek pomalu hned pocit, jak byl slechetny. S Marcelou je to taky tak. Nas proste tento pribeh a jeji tragedie zasahly, tak se snazime pomoci ted. Priste to zase treba bude jeden z mnoha potrebych utulku pro psy nebo bezdomovce… a ostatni utulky zustanou mimo…
To cislo uctu z CT, ktere nam zaslali, je 103227056/0300, var. s. 111.
Jeste jsem ale neoverila, zda to neni podvod, ani kdo ho vlastne zalozil. Snad to ale podvod nebude, kdyz to poslali z te CT…??? Ale nespolehala bych na to, zijeme v zemi, kde podvod kvete nevidanou merou!

47
tom
Reagovat

Kdyby jste zvedli zadky od televize a porozhlídli se po svým okolí tak takovejch nešťastnejch lidí najdete na který každej sere!Ale ono je jednoduší se dojímat u televize.

48
radka
Reagovat

Souhlasím se Zdenou,ubohá paní Marcela narozdíl od kameníka Hanse nenatahovala ruku.za celou dobu jsme ji neslyšeli naříkat,byt měla velmi skromný a pokud vím,viděli jsme,že chodí do práce.Bohužel se základním vzděláním,sama a s dvěma dětmi(jedním postiženým)díru do světa neuděláš.Ano,určitě je více takových lidí,ale já vím jen o jedné z nich,tak prostě nepůjdeme celá rodina jednou do pizzerie a do shoppingparku a raději to pošlu této ženě,protože jinak jí pomoci neumím.A mám z toho fakt dobrý pocit.Přemýšlejte.

49
nini
Reagovat

Jsem hodně znechucená zveřejněním konta paní Marcely, i když zpočátku jsem ji litovala. To by mohl chtít každý. Je spousta lidí, kteří neměli to štěstí jako paní Marcela, které spadl byt první kategorie do klína, různé dávky a sociální podpory taktéž , a to neštěstí, které se jí stalo nakonec bohužel na světě prožívá mnoho lidí, je to pro ně stejně hrozné, jen nejsou k vidění v televizi.

50
Eva
Reagovat

Z nini čiší závist. Nechápu, proč je znechucená. Vždyť ji nikdo nenutí, aby přispěla. Je dobře, že na konto paní Marcely přicházejí peníze, které ona potřebuje. Myslím, že by nini s paní Marcelou neměnila a kdyby se jí stalo něco podobného tak by byla určitě ráda, kdyby s ní lidi soucítili. Jinak paní Marcele fandím a držím palce, ať už v životě prožívá jenom šťastné chvíle.

51
Piškot
Reagovat

Příběh paní Marcely na mne natolik zapůsobil, že jsem zvažovala, zda vydržím sledovat další díly, které by snad mohly být ještě depresivnější.
Poslední díl se mi tedy nezdál tak depresivní, protože jsem viděla díl Marcela a Jiří. Ještě před odvysíláním posledního dílu jsem vyslechla v TV zpravodajstvím, že díl s Marcelou vyvolal vlnu soucitu. Jistě je pěkné, že paní Marcela poděkovala dárcům do televizní obrazovky, ale jestli se jí to nevymstí. Hodně lidí je závistivých a dovedu si celkem živě představit, jak u jejïch dveří zvoní cizí lidé, aby jim něco z těchto darovaných peněz dala. Přeji si, aby to nebyla pravda. Ale už na tomto chatu je vidět, jak jsou někteří nepřející. A náš stát taky určitě dohlédne, kolik se na daný účet sešlo peněz, pěkně to zdaní a nakonec se může i stát, že Mracela na několik měsíců přijde o sociální dávky, protože úřady usoudí, že se sešlo těch peněz nějak moc.

52
Alena
Reagovat

Pani Marcela mi byla moc sympaticka a prala jsem ji, aby nasla nejakeho bezva chlapa po kterem tak touzila, ale kdo vi. Treba ji konecne nejake stesti konecne potka. Moc s ni soucitim, ale jeste vic me mrzi osud Ivanky. Zazila obtezovani v detstvi, urcite si jako kazda mlada holka chtela koupit hezke veci a uzivat si trochu, ale diky jejich socialni situaci to nebylo mozne. A kdyz si konecne najde praci, pritele a ma uplne obycejny sen o zalozeni rodiny, tak proste umre. Tak moc jsem ji prala, aby aspon ona mela lepsi osud nez jeji matka.

53
Monca
Reagovat

pro alloru a ostatni co tu resi to konto, myslim,ze je super,ze se vetsina
lidi snazi pani Marcele pomoct, nevidim na tom vubec nic spatneho.
Naopak mam z toho radost,ze tolik lidi chce pomoct. Je to jen na kazdem
z nas, co si z toho pribehu odnese…..je tu nekde cislo toho konta?

54
Monca
Reagovat

tak uz jsem ho nasla:)

55
Kateřina
Reagovat

Dnes jsem viděla díl – Marcela a Jiří, musím napsat, jak moc mne zaujal, někteří lidé mají složitý osud, ani neusnu, jak nad tím stále přemýšlím.
Ráda bych poděkovala paní Třeštíkové, za něco tak úžasného, televize je plná nesmyslů, ale takto obyčejné dny a chvíle se týkají nás všech.

56
Zdeněk
Reagovat

Kateřino, máš pravdu, taky nemohu nějak usnout, opravdu dojemné.

57
Alena
Reagovat

také jsem čekala něco úplně jiného, znalaj sem příběh jen z tisku.připravila jse msi kapesníky…a neuronila ani slzu..místo toho jsem neuvěřitelně zuřila a na druhou stranu byla štastná za povahu, kterou sjem dostala do vínku.Mám velmi podobný osdu jako MArcela, ale díky tomu, ž jsem aktivní, neházím flinztu do žita, PRACUJU od synových 2 let ( má LMD taktéž), vzdělávám se, jsem tam, kde jsem… osud jistě smutný – ano, ale z 90% její osobu.každopádně smrt je smutná a taragická vždy, o tom není pochyb… a tyto dokumenty jsou fantastické !

58
Lucie
Reagovat

Včera vysílaný dokument paní Třeštíkové o Marcele mě opravdu velmi zaujal. Ale ten smutný konec, který byl nečekaný, mě opravdu zasáhl. Strašný osud, to musím přiznat. Opravdu ve mě úplně hrklo, čekala jsem všechny možné konce, ale tohle vážně ne. Muselo to šokovat každého. Kéž by jí dokázaly vybrané peníze pomoci…

Reagovat

Lucie, ten včerejší dokument má již i pokračování, doporučuji shlédnout film Marcela.

60
Pavel
Reagovat

Mno, včera jsem tuhle Etůdu viděl a byl jsem z toho hotovson.. Takhle na mě hodně dlouho nic nezapůsobilo. Přeji paní Marcele v druhé části života jen to nejlepší.

61
Alena
Reagovat

Tak mě přišel smutný pouze ten závěr, tragická smrt dcery. Téměř celý dokument se odvíjel od fin. množství výživného a dávek. Paní Marcela se pouze vymlouvala na svůj pohnutější osud a nijak se ho nesnažla změnit a podle toho vypadal i život její dcery, začala se jí podobat a přebrala matčin životní postoj.

62
Dana
Reagovat

Mně připadá stejnak ten její osud a život dost smutný. Vzala si špatného chlapa, pod ochranou maminky. Pak byla samoživitelka s jedním dítětem, takže si moc finančně vyskakovat nemohla, pak se jí narodil postižený syn, takže s ním byla dlouho doma. Ale na rozdíl od některých z předchozích dílů, si nikdy nestěžovala! A i tak se snažila něco dělat, nějak si pomoci. Vždyť si vemte tu vdanou mladou holku jak si stěžovala, že nemají peníze a přitom měla nové auto, značkové hadry..ta jiná paní akorát koukala na telenovely a skuhrala na život. To p.Marcela se aspoň uměla jít pobavit, snažila se seznámit. Je fakt, že ta dcera mi připadala taková trošku fajnovka na práci- nechci pracovat s lidma, jsem se (opět) nepohodla s vedouci…ale když to vezmu kolem a kolem, tak je mi p.Marcele velmi líto, neni ji fakt co závidět.

63
Anonymní
Reagovat

Dcera byla mladá, pak vzala práci i v Albertu, takže určitě nebyla špatná. Je mi Marcely líto, i to jak se naní nakonec nalepil ten člověk, co jí pořád volal, že jí miluje, a pak jí říkal do telefonu ty ošklivý věci. Myslím, že každá matka,pokud není úplně mimo, se jen velice těžce vyrovnává se smrtí svého dítěte a nikdo nemá právo jí soudit za cokoliv.

Přidat komentář