Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2017 (12,13): Nový kmen, nová spojenectví (rekap)

6. Březen 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_header

Kmeny se sloučily a vidina výhry 2,5 milionu Kč je čím dál reálnější. Nastává těžká individuální hra. Jakkoliv to nejdříve vypadalo, že se ex-Callao spolčí proti ex-Tabonu, tak první vyřazovací soutěž, ve které to odskákaly Tereza, Terka a Lucka, úplně zamíchala kartami. Zatímco se 3 amazonky na Ostrově vyloučení zabydlovaly, při budování nového tábora sloučeného kmene Mayon vznikala nová spojenectví a strategie. Jedno je jisté, plán Martina vyřadit Davida hned tak nevyjde, protože momentálně drží individuální i skrytou imunitu. Kdo se tedy přidá k holkám na Ostrov vyloučení?

Den 22

Celý kmen Mayon se po soutěži o imunitu vrací do tábora. Zdeněk rychle zhodnotil situaci, podle něj se David projevil jako silný hráč, což z něj dělá kandidáta na vyřazení. Záleží, zda se ho podaří vyřadit, jakmile David imunitu nevyhraje, má totiž skrytou imunitu. Sám David se nyní cítí bezpečně, alespoň nemusí nic řešit a může v bezpečí sledovat dění v kmeni. Práce v táboře Mayon nikdy nekončí a vše má pod palcem Radovan, který rozdává úkoly. Markovi tato kmenová dynamika nevadí, dokud Radovan ví, o čem mluví, tak to vydrží. Petřina nálada je jako na horské dráze, nyní opět zažívá chvíle, kdy se cítí odstrčeně a tak si maluje v houpací síti. Po setmění začíná scéna jako ze Záhady v Blair Witch, v absolutní tmě nikdo neví, co jim chodí kolem hlavy, bylo to jídlo. Půlnoční lov krabů se vydařil a tak všichni usínali s pocitem, že se na druhý den dobře nají. Jen Petra se v zápalu boje ztratila a vydala se k moři, po chvilkové panice se zjistilo, že Petra šla jen vykonat potřebu.

robinson_krab

Den 23 – soutěž o odměnu

Druhý den ráno začíná intrikařením. Martin oslovuje Radovana s plánem vytvořit třetí alianci, která by posloužila k vyřazení Davida a Jakuba. Začlenit chce Zdeňka, Niku a Marka. Obává se však, že Mára by Jakuba nezradil, protože mu věří. Radovan okamžitě běžel všechno vyzvonit Davidovi. Radovan navrhuje, aby jejich aliance čítající kromě Davida ještě Niku a Marka na příští kmenové radě napsali Martina. Radovan, který doposud nehrál žádnou strategickou hru, najednou rozjíždí velké intriky a hraje to nejspíš na více aliancí zároveň.

Následuje soutěž o odměnu. Před samotnou soutěží byla ještě minisoutěž o smoothie, ten kdo odpověděl správně na otázku, vyhrál jedno smoothie. Tématem byl zeměpis, jediná, kdo nevěděl, že sluneční svit je na Filipínách déle, než 12 hodin byla Nika. V hlavní hře se soutěžilo o základní hygienu, sprchu a čisté oblečení. Úkolem bylo na svém těle dopravit co nejvíce bláta do svého kbelíku. V celkovém součtu nejvíce bláta nasbíral Míla, ten měl možnost zvolit ještě další dva soutěžící, kteří si odměnu užijí také. Míla se zachoval jako gentleman a zvolil holky Petru a Niku.

robinson_odmena

Den 24 – kmenová rada

Další noc se sice žádný lov na kraby nekonal, ovšem kvalitu spánku si mnozí nepochvalují. Markovi trvá dlouho usnout, Martina budí každý Mílův pohyb a Petra by nejradši ze hry vyhodila Davida, aby se vyspala.

Amazonky na ostrově vyloučení přežívají již 4. den. Zatím vše důležité kolem tábora včetně udržování ohně a vaření zajišťuje Terka, kterou mírně frustruje, že jí holky dost nepomáhají a v podstatě je má na krku. Tereze a Lucce nejspíš došlo, že dostatečně nedávají najevo svou vděčnost a tak Terce přichystaly snídani. U snídaně pak probíraly, koho by na Ostrově vyloučení nechtěly. Všechny se shodly, že být stále v hlavní hře, tak volí na vyřazení Niku, ale zároveň právě ji by neradi viděly přicházet.

robinson_snidane

V Mayonu zbývá pár hodin do kmenové rady a Radovan se ujišťuje, zda jsou všichni členové jeho třetí aliance na jedné lodi. S Nikou probírá možnost vyloučit Martina kvůli jeho přelétavosti, s čímž souhlasil i Kuba. Nice to však nedává smysl, když jí Martin nic neudělal. Více nebezpečný jí přijde Miloš, který to očividně hraje na všechny strany. Zdá se, že Radovan rychle změnil názor a odplazil se zpět za Jakubem, aby mu sdělil, že se plán změnil a ven půjde Míla. Kuba však neví, že Radovan jeho hlasu jen zneužívá, do jeho třetí aliance však Kubu nezahrnuje. Miloš se oprávněně bojí, že Radovan něco chystá a chce stáhnout Niku a Kubu na svou stranu. Jelikož spolu s Kubou šli od začátku proti sobě, tak by ho ani nepřekvapilo, kdyby se k Radovanovi přidal.

Na přetřes došla i pozice Petry. Všichni se shodnou, že Petru všichni přehlíží a nikdo ji nepovažuje za hrozbu. Martin dokonce tipuje, že Petra může dojít až do Finále, což není tak nereálné, proti Petře by si každý svou hru před porotou obhájil snadno. Marka budí ze spaní fakt, že i když je Petra strategicky neškodná, tak má její hlas pořád stejnou váhu jako jeho. Zdeněk také zpochybňuje Petřiny povrchní hlasovací motivy, Petra se totiž při chvilce relaxu pustila do taktizování s Jakubem, Davidem, Zdeňkem a Markem, že má v plánu napsat Zdeňka, aby mohla vylízávat hrnec. Později se Petra svěřila, že její vztah s Nikou se již zlepšil a dokonce šli společně hledat jídlo. Alespoň už se na ni Nika nemračí, tudíž nemá důvod jí psát.

Martin se na kameru svěřil s tím, že si na začátku s Mílou podali ruce a slíbili si, že se nepodrazí. Na kmenové radě však bude muset napsat jeho jméno a podrazit ho. Míla to vidí stejně, tuší, že se bude rozhodovat mezi ním a Martinem. Jeho silné spojenectví s Davidem, Markem, Zdeňkem, Nikou a Radovanem by ho však mělo v soutěži udržet. Marek potvrdil, že se bude rozhodovat mezi Milošem a Martinem, protože jeden jak druhý zmateně obíhali celý kmen a taktizovali, což v kmeni vyvolalo všeobecnou paranoiu.

robinson_

Na kmenové radě hráli hlavní roli Radovan, Míla a Martin. Radovan se do Martina několikrát pustil a v podstatě ho smiřoval se skutečností, že se bude poroučet ze hry. Míla ukázal svou dobráckou stránku, a přestože věděl, že se rozhoduje mezi ním a Martinem, tak se Martina ještě před Radovanem zastal. Míla se také svěřil se svým neúspěšným pokusem získat na svou stranu Jakuba, kdy mu přiznal, že po něm od začátku šel. To si nejspíš Míla mezi své soutěžní highlighty nedá. Jediný, kdo byl relativně v klidu, byl David, který drží individuální imunitu. Podle něj zatím v soutěži nikomu nelhal a ani nebylo potřeba. Hlasování dopadlo špatně pro Mílu, který získal hned 6 hlasů z 9. Martin získal jen 2 a Zdeněk 1.

Hlasování

Miloš – Martin
Martin – Miloš
Petra – Zdeněk
David – Martin
Marek – Miloš
Nika – Miloš
Jakub – Miloš
Zdeněk – Miloš
Radovan – Miloš

robinson_.mila

Máme za sebou první kmenovou radu po sloučení a zrovna skončila první zradou. Byť jsme úplně nebyli svědky toho, jak Míla zmateně běhá po táboře a uzavírá aliance pomalu i s opicema, tak se z řečí ostatních dá vyvodit, že to nepůsobilo zrovna přesvědčivě a v kmeni to vytvářelo zbytečnou paranoiu. Mílovi také nehrálo do karet jeho viditelné dobráctví, což z něj dělalo favorita do Finále. Z výsledků hlasování se může zdát, že Martin mohl být v klidu, což nejspíš mohl. Později v talk show Jak to vidí Robinsoni sám Martin prozradil, že jak do něj Radovan na kmenovce jel, bylo jen divadlo na Mílu, aby plánovaná zrada byla ještě více nečekaná. Jediné, co mohlo Martinovi překazit radost, byla skrytá imunita, kterou ovšem Míla neměl. Davidův hlas pro Martina tak byla pravděpodobně jen pojistka. Kdyby ovšem David chtěl dodržet původní spojenectví, mohl Mílu zachránit se svou skrytou imunitou.  Sám David možná tuší, že ji bude potřebovat, protože si čím dál více lidí uvědomuje, že je to potenciální vítěz. Pokud nevyhraje další imunitu, může se velice snadno ocitnout s hlavou na špalku vedle Martina, který je teď snadným cílem. S tím jak v tomto okamžiku aliance nejsou úplně jasně vymezené, se však může stát cokoliv.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
Monika
Reagovat

David imho bude silne potrebovat imunitu pro sebe. Obavam se, ze je nyni na rade, pokud se nepletu nikdo mu tam nezustal. Bude s nejvetsi pravdepodobnosti tercem pro stredecni vyrazovani. Videla jsem v Blesku ukazku boje a Petra do toho jde po hlave, bojuje jako lev. Smichy mi tekly pomalu slzy, je uzasna a myslim, ze prave ona vytvari tu hru strasne zajimavou.

2
Prochor
Reagovat

Já jsem zvědavý nejvíc na hru Marka protože mi přijde jako nejchytřejší hráč. Na druhou stranu jsem zvědavý kam až dojde bezelstná Petra. U Radovana to vypadá, že začíná hru dost překombinovávat a už se v tom sám nevyzná. David mi připadá příliš naivní na to, aby vydržel ve hře. Připadá mi, že snad neviděl jedinou řadu Survivora. První lehký podraz a David je venku.

3
VojtaP
Reagovat

Petra to teda v soutěži o odměnu dobře rozjela. Být tohle v US verzi, tak to Američané nerozdýchají, tak se zakrývá i když někomu leze zadek z plavek.

4
Monika
Reagovat

@VojtaP: Jo ma velke plus, ze hrozne bojovala, vedela, ze nema sanci proti dvoum klukum a na rozdil od Niky to nevzdala, sla do toho na plno.

Marek je jiste nejvetsi hrac, ale hrozne me stve, Marek a Jakub mi jsou nejvic protivni, kez by vyleteli, co nejdriv.

5
dejna
Reagovat

@VojtaP: Nevíš, jestli by šlo nějak sledovat Game Changers? Začínají 8.3.

6
Hooper
Reagovat

Pánové by už mohli začít přemýšlet normálně. Vzít si opět k odměně ženskou jen proto, že mají dole čárku, to není dobře. Plus je celkem zjevné, že plejmejt je oblíbenkyní štábu, projev při přípítku jistě nebyl z její hlavy (o velmi lichotivých sestřizích nemluvě). A souboj na RI měl být už tenhle díl.

7
Prochor
Reagovat

Petra bojovala jako lvice:-)) Ona mně baví protože vždycky umí překvapit. V Survivoru by asi dodatečně upravili záběry aby nebylo nic vidět ale Jeff by souboj nestopnul. Všimli jste si, jak Marek využil společné odměny a nenápadně začal získávat Pétu na svoji stranu? Jo,jo – někdy může být její hlas rozhodující a Péťa se rozhoduje podle sympatií.

8
Lady XL
Reagovat

už dlouho jsem se tak nezasmála jako při té soutěži. A fakt je Petra hodna obdivu, jak do toho šla, doslova hlava nehlava a třeba do naha :-D. Nika oproti ní naprosto nevýrazná, jen samé kecy. Bylo vidět, že žárlí. Petra není zas tak moc hloupá, je prostě svá a naivní, a kdo četl její rozhovor o přípravě na Robinsona, tak zjistí, že leccos taky hraje, že určitý plán měla…. Nemyslím, že by byla vysloveně oblíbenkyní štábu, spíš si režie uvědomuje, že je přínosem pro sledovanost. Ostatně to se moc nelíbí některým klukům, jak jsem zjistila z toho minipořadu „Co si myslí“, kde na to měli narážku, že se diví, že je tak oblíbená a moderátor se tam taky vyslovil o ní negativně….
Ale Petro go go go!! A za ten boj si fakt zasloužila tu odměnu, bylo vidět, že to zapálení oceňovali snad všichni kluci. Dojemné bylo, jak jí pak pomáhali hledat horní vršek „plavek“ :-D, chvíli jsem čekala, že se tam vrhnou hledat všichni.

9
Levarie
Reagovat

Hooper: myslím, že projev z její hlavy být mohl, V psaném projevu bych neřekla, že je to stejná Petra, na jakou se dívám v televizi. Takže pokud zrovna nebyla ve stresu, tak se mohla chovat jako civilní Petra.

10
Franz
Reagovat

Ta dívenka Petra je opravdu případ. Když pustí nějakou větu, nevím jestli se mám smát, nebo ji litovat. Ale asi to bude jasné, když měla románek s mladým Kočkou od kolotočů.

11
Hooper
Reagovat

@Franz: Ano, to také něco o ní vypovídá. Hlavně občas její dikce vypadá, že je po lobotomii.

12
limbora
Reagovat

@Lady XL:Zcela s tebou souhlasím, já se tak šíleně smála až jsem se bála, že na nás přijou sousedé. Fakt jsem až chrochtala a budu se na tento kousek podívat opět, protože jsem mělas přes slzy smíchu zamlženo. Hrozně mě zaráží, že si mohl moderátor dovolit říct něco negativního. To by profík neměl. A sám byl hodněv“negativní“.Vím, že je to nesrovnatelné, ale Petra pro soutěž znamená více než on, v tomto případě.

13
Monika
Reagovat

To je tady najednou odpurcu Petry a takove nicky, ktere jsem tu nikdy nevidela, ze by jedna stejna osoba, co Niko, nejsi to ty? :-)))

14
Levarie
Reagovat

@limbora:
To mě také zarazilo, jak to moderátor komentoval :( A jak říkáš, podle mě má být nestranný ke všem účastníkům, a rozhodně v komentářích.

15
Lady XL
Reagovat

Ještě k Petře a souboji. Bylo mi Petry docela líto (i když jí to asi nevadilo), že ji tam potom nechali stát s přehozenou rozbitou podprdou… Že by jí např.moderátor nabídl aspoň na chvíli vlastní košili…? No ono je lepší pro něj se na ni dívat. A jeho řeči u pořadu „Jak to vidí Robinsoni“ jsem už komentovala. Hlavně že on se dostal na tuto pozici přes svou partnerku a pohybuje se v prostředí plném silikonu…

16
Nicko
Reagovat

Marek je krivak. Sliz kape taky z Jakuba – to je hnus. Ale tihle dva se asi dostanou daleko (podle jejich stavu ve znělce) :(

17
Prochor
Reagovat

@Nicko: To je těžké – Survivor je jako poker. Vyhraje ten, kdo nejlépe blufuje. V praxi to znamená lhát, podvádět, zrazovat aliance i lidi. Takže hra je těžká v tom, že lidi bojují se svojí morálkou. Někomu to nedá práci protože žádnou morálku nemá. Každopádně k vítězství je nutná jistá dávka síly a inteligence jako nutná podmínka. A potom schopnost vystoupit ze svého komfortního já a vrátit se poněkud do doby kamenné i z hlediska morálních zásad, hygienických zvyků atd.

18
radek
Reagovat

prochor
Zasadne nesouhlasim. A v podstate sam popiras to, co´s pred tim rekl. Reagujes na to, ze X rekne o Y, ze je krivak a hajis krivaka tim, ze to znamena lhat, podvadet, atd. S tim soulas, ale pak rikas, ze s tim nekdo ma mensi problem, nekdo vetsi viz: „Někomu to nedá práci protože žádnou morálku nemá. “ a tim samozrejme rikas, ze Marek krivak opravdu je a to on je i ve skutecnosti. Neverim, ze tam je jiny.

Ad inteligence. Sara, nebo jak se tam tupa Mexicanka jmenovala, ze by byla inteligentni? Presto 2x nebo 3x vyhrala celou soutez…

19
Ter.
Reagovat

z posledního Jak to vidí Robinsoni jsem – možná špatně – pochopila, že David za celou soutěž nebyl na ostrově vykoupení – divil se, kde tam pořád brali kokosy, a ptal se, kolik kokosů tam vůbec bylo..

20
Lady XL
Reagovat

@Ter.: Taky jsem to tak pochopila! Tzn., že tam bude v kmeni dlouho. Ale přišlo mi, že všichni koukali na Ostrov vykoupení jak na něco neznámého.
Jinak včerejší díl celkem nuda.

21
Prochor
Reagovat

@radek: Nevidím žádný rozpor. Být v Survivoru křivák vůbec neznamená být hajzl. Je to hra a není to život. Nejsi o nic větší hajzl než hráč pokeru, který se snaží přelstít soupeře a tak lže. Nebo útočník ve fotbale, který naznačí klamný pohyb aby zmátl soupeře a obešel ho. Kdo na to nemá ať si hraje třeba piškvorky. Samozřejmně, že zásadní pravidlo musí být – o výsledku nerozhodují diváci. Ti už by Marka možná vyhodili. Ale to, že o výsledku rozhodují spoluhráči, kteří nemají všechny informace právě umožňuje taktizovat a oblafnout je. Fér na tom je to, že všichni mají stejnou možnost a všichni moc dobře vědí o čem ta hra je. Pokud to nevědí, vypadnou pro svou naivitu.

22
velmi občasný návštěvník
Reagovat

Poprvé – a naposledy :-) – si dovoluji připomenout svůj dotaz na:
http://reality-show.panacek.com/47589-robinsonuv-ostrov-2017-1011-slouceni-kmenu-otraslo-hrou-rekap-video.html#comment-991700

Každopádně do pondělí přeju všem zajímavou diskuzi :-)

23
Franz
Reagovat

@Monika: Ne, neboj se, nejsem Niko, ani Nika.

24
VojtaP
Reagovat

@velmi občasný návštěvník: v Survivoru je od sloučení Life in Ponderosa nebo tak nějak se to jmenuje. Sledují tam návrat porotců do hlavního tábora, takové to kolečko, že musí projit zdravotní prohlidkou a tak. V pozdějších částech si tam mezi sebou tipuji kdo vypadne a tak, jinak je spis ukazují jak hoduji a cestují po ostrově. Tuším to dávají na ofiko YT spolu s dalším bonusovym materialem.

25
velmi občasný návštěvník
Reagovat

@VojtaP: No, nevypadá to úplně podobně…
Ale děkuju za odpověď :-)
@Ter.: Dobrej postřeh (oběma dámám) :-) Jde o to, jestli někdo někoho nevodí za nos, tak jako leckdy u VV, že…

26
VojtaP
Reagovat

@velmi občasný návštěvník: Chtěl jsem dodat, že Ponderosa je něco jiného než Jak to vidí Robinsoni, ale má to asi nejblíže nějakému vhledu ze strany soutěžících.

27
Honza
Reagovat

Neví tady někdo, proč má Zdeněk na sobě to napůl odstraněný tetování. Míla jako hrozba. To byl snad vtip. Davide, proboha obleč se, vypadáš jako reklama na anorexii. Petra a Radovan celou show táhnou po tom co je panbíčkářka na ostrově vykoupení. SPOILER: Tresty pro poražené jsem v Survivoru nikdy neviděl, snážíte se snad zlikvidovat casting? A první soutěž na ostrově vykoupení byla opravdu trapárna, kterou rozhodla až vědomostní otázka, kterou nikdo neznal, ale někdo byl nejblíž. A dvě soutěže v bahně za sebou. Štábe, co takhle soutěž ve vodě nebo tam snad máte samý neplavce? Upřímně, ta soutěž má být drsná, ale tohle je zcela zbytečně o zdraví, já bych odstoupil, ale co by našinec neudělal pro prachy, že.

28
Honza
Reagovat

Jsem velkej fanda Survivoru. Viděl jsem vše od 1. do 24. řady a teď se dívám na Filipíny, běží na Prima Cool. Zdá se to jenom mně, že se na Nově snaží ty soutěžící co nejvíc ponížit. Jakoby hledali, kde mají to dno, kam za vidinou výhry jsou schopni zajít. A moderátora už prosím vyhoďte. Víc zájmu a empatie by předvedl jakýkoliv náhodně vybraný domorodec.

29
Ter.
Reagovat

tak z ukázek na středu to vypadá, že to Petra zabalila a David prozradil Markovi, že má skrytou imunitu :-/ achjo

Přidat komentář