Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2017 (10,11): Sloučení kmenů otřáslo hrou! (rekap + video)

27. Únor 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_header

V minulém týdnu na kmenové radě opět skončil tým Tabon a Bidlo se stal již X vyloučeným hráčem. Vymírající Tabon tak zachránil postup hry do další fáze, nastává totiž sloučení kmenů. Zbývající soutěžící tak vytvoří nový kmen s názvem Mayon. Další twist však může zamíchat kartami rychleji, než si kdokoliv představoval.

Den 20 – sloučení kmenů

Oba kmeny připlouvají na novou pláž, kde jim Ondra oznámil, že se všichni dostali do sloučení a že je čeká velká oslava ve stylu “all you can eat“. Nový sloučený kmen dostal žluté buffy a nové jméno – Mayon. Dojmy ze sloučení byly různorodé, každý byl rád, že se dostal až do tohoto záchytného bodu a těší se na oslavu a co přijde po ní, nicméně třeba Marka mrzí, že už nejspíš nebude mít možnost v táboře Tabon najít skrytou imunitu.

Obr-sloučení

Následná večerní párty spíše připomínala sou těž v přejídání, což po 20 dnech s minimem jídla není moc překvapivé. Jen Nika měla nejspíš velké oči a nebylo ji po hostině zrovna dobře. Čas se našel i na hru. Miloš ve sloučení plánuje poznat bývalý Tabon a udržet si všemi kladné vztahy dokud to půjde. Zdeněk si myslí, že je nejslabší Petra, která však nutně nemusí být příští cíl. Radovan okamžitě vycítil příležitost a vzal si bokem Terezu z ex-Tabonu. Po krátkém flirtování se z ní snažil vytáhnout info o tom, kdo v jejich kmeni našel skrytou imunitu. Tereza mu řekla, že si myslí, že imunitu u nich nikdo nenašel a jen ví, že ji stopro nemá Zdeněk. Radovan Tereze také naznačil, že se ex-Callao plánuje proti ex-Tabonu spolčit a všechny vyházet, Tereze nepokrytě nabídl 8. místo v jejich alianci. Tereza si je vědoma své slabé pozice v bývalém kmeni a tak se tohoto stébla chytla.

Den 21 – vyřazovací hra

Hned ráno byla pro soutěžící přichystána první individuální soutěž, v této soutěži ovšem nešlo o odměnu ani o imunitu, nýbrž o samotné přežití ve hře. Hned 3 soutěžící se do společného tábora už nevrátí. Cílem hry bylo vyskládat věž o 24 patrech z dřevěných karet. Z počátku si hodně dobře vedla Tereza, David a Lucka, ovšem záhy Tereze poměrně vysoká věž celá spadla a musela začít od začátku. Věž celá spadla také Lucce a Terce. Každému však nejspíš spadla brada, když jako první svou věž dostavěla Petra a zaručila si tak bezpečí. Petru následovali David a Zdeněk. Boj o poslední postupové místo svedl Miloš, Terka, Tereza a Lucka. Byl to však Miloš, kdo postoupil. Terka, Lucka a Tereza se s kmenem Mayon loučí.

robinson_hra1

Nový kmen Mayon se přesunul na svou zbrusu novou pláž, která všem připomínala South Park, tedy pardon – Jurský park. Na pláži už pro ně čekal materiál na stavbu nového přístřešku a osobní věci všech přeživších. Organizaci zakládání nového tábora se hned ujali Radovan s Davidem, vzduchem začaly lítat jasné rozkazy. Zdeněk, který na sebe v Tabonu rád strhával pozornost, se v tomto případě hodlá držet zpátky a čekat, až jednomu z nich rupnou nervy, do té doby bude hrát poslušného a vyčkávat na svou příležitost. Petra se momentálně cítí po prvenství v soutěži opět namotivovaná, pomáhá s nošením materiálu a mezitím s nadšením objevuje tajemství džungle. U Niky se na povrch opět derou staré pocity ohledně Petry z dob počátků Tabonu. Pro Petru Nika nemá žádné slova pochopení a soudí, že bude pro ni lepší s Petrou raději nekomunikovat, což se skvěle hodí, když jste po sloučení na straně menšiny a ještě jako jedna ze dvou zbylých žen v soutěži, tudíž snadné terče.

Na průzkum džungle se vydali také Mára a Martin. Martinovi nedělalo problém se s Markem podělit o poměrech v ex-Callau a také o jejich plánu celý ex-Tabon vyházet. Probrali spolu také potenciální favority na vítězství, jednoznačně se oba shodli na Davidovi, který získává sympatie všech téměř automaticky, tudíž by bylo lepší zabránit jeho účasti ve Finále. Martin si také myslí, že slušnou šanci má i Marek, ten rychle pochopil, že Martin hraje podobnou hru.

Překvapení čekalo na tři vyloučené ženy, které ještě ani zdaleka nečeká pohodlí domova. Ocitly se totiž na Ostrově vyloučení, kde bude mezi vyřazenými probíhat separátní boj o návrat do hry v podobě vyřazovacích soutěží. Reakce na tento twist byly ze stran holek rozporuplné. Zatímco Terka a Tereza to vzali jako novou šanci, Lucka si nebyla příliš jistá.

Mezitím v Mayonu postupně vrcholí spor mezi Nikou a Petrou. Petra tvrdí, že ji Nika nedovolí udělat nic podle sebe a znevažuje její snažení, Nika zase tvrdí, že si Petra nenechá nic vysvětlit a okamžitě se uráží. Podle Zdeňka je jen otázkou času, kdy z jejich hádek někomu jinému rupne v bedně. Petra v konverzaci s Jakubem pronese, že se přes to jen tak nepřenese. Marek, který jejich konverzaci zaslechl, z toho moc rád nebyl, protože chtěl Petru získat na jeho stranu, kde je však i Nika. Otázkou je, zda mu stojí za to úsilí usmiřovat Petru s Nikou nebo jednu z nich oželet. Poslední co chcete po sloučení, jsou spory v alianci.

Na Ostrově vyloučení se holky pomalu zabydlují a více se poznávají. Největší výzvou bylo asi postavit přístřešek. Lucka už se taky více zapojuje do dění, i když celou situaci úplně ještě nepřijala. Terka si začíná všímat, že si Tereza raději dělá věci po svém a jede jen na svoje tričko a spoléhá se, že za ni Terka všechno oddře. Terce se nakonec podařilo rozdělat oheň a tak si mohly děvčata alespoň uvařit něco malého k snědku. Při jídle jakoby vyprchala špatná nálada a holky se konečně smířily se svou situací.

David při mytí nádobí oslovil Niku se zajímavou nabídkou. Hodně totiž přemýšlel a došel na to, jak hru dohrát se zachováním integrity a bez podrazů, což ve hře Survivor znamená to samé, jakoby přišel na smysl života. Niku nabídka zaujala, David plánuje promluvit o svém plánu s Markem. K diskuzi se přidává Radovan, za kterým se dříve stavil Jakub, který má údajně za sebou Martina a chce přetáhnout na svou stranu i holky. David Radovana ujišťuje, že to má vymyšlený a má plán jak eliminovat skryté imunity. Radovan na to konto prozradí Davidovi a Nice, že skrytou imunitu má Jakub, což mu pověděl Marek. Později David opravdu Marka oslovil, kromě jeho férové nabídky spojenectví Markovi prozradil Jakubův duelový podraz na Tabon, kdy si místo jídla pro celý kmen vzal nápovědu k imunitě. David se plánuje zbavit nejdříve Martina a poté Petry. Marek na celý plán reaguje s rezervou. Sám si je vědom, že proti Davidovi a Mílovi ve Finále jen tak neobstojí a je pro něj logičtější jít raději s Davidovými cíli než se samotným Davidem. Mě by jen zajímalo, jak chce David svůj plán provést, hrát bez jediné lži se v této hře nedá. Navíc jeho plán působí značně pokrytecky, když před všemi tají svou skrytou imunitu.

Den 22 – soutěž o imunitu

První individuální soutěž o imunitu byla silová. Soutěžící měli za úkol se udržet mezi dvěma pyramidami, postupem času se však rozestup zvětšoval. Před soutěží Martin před celým kmenem pronesl zajímavý poznatek o tom, jak je individuální imunita žádaným artiklem, avšak může být i černým petrem, který na záda svého držitele nakreslí terč. V samotné soutěži šlo poměrně rychle do tuhého. Jako první změnili taktiku Mára a Míla, kteří také odstoupili jako první. V poslední trojici zbyli David, Radovan a Zdeněk. David nakonec vydržel déle než Zdeněk a tak byl prvním, kdo získal individuální imunitu. Radovan se alespoň těšil z toho, že „mladým“ ukázal, že jim může konkurovat. Škoda, že mladých je víc a nejspíš si toho také všimli.

16826064_1534989969954700_3573068686309280249_o

Shrnutí

Tento týden byl sestřih poněkud chudší na akci a taktiku, místo zdržování se záběry na stavění tábora na Ostrově vyloučení, kde se vůbec nic nestalo, mohl zbýt čas na kmenovou radu. Každopádně produkce zklamala s vyřazovací soutěží, což je vůči lidem, kteří si od začátku budují strategii dost nefér a navíc to zavání praktikami primáckého Trosečníka. Pokud potřebovali zalidnit Ostrov vyloučení, dalo se to udělat i lepším způsobem než soutěží. Alespoň nedošlo na tahání sirek. Co se týče samotného Ostrova vyloučení, tak v Survivoru to nepatřilo mezi mé nejoblíbenější twisty, jelikož díky tomu vymizely soutěže o odměnu, zde díky dvěma dílům týdně by to tak být nemuselo.

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
Monika
Reagovat

Petra opet nezklamala. Petro, Petro, kde jsi? Ja kadim :-))) Bombova, doufam, ze jeste vydrzi, stejne se koukam hlavne kvuli ni.

2
Bugina
Reagovat

Taky mě Petra baví:))
Ale nevíte někdo, co je poslední věta v 13. díle? Petra říká, že občas mluví ze spaní a co jí někdo z kluků odpoví?? (něco jako „tady není o kom“?)

3
Levarie
Reagovat

Já slyšela dvojhlasně „drž hubu“. A pak smích

4
Ananas
Reagovat

@Bugina:
Řekl „hele, tady drž hubu.‘

5
Bugina
Reagovat

Děkuju;) tak máme asi blbou kvalitu zvuku.

Tentokrát soutěž v blátě byla celkem o ničem… ale Míla to vyřešil dobře tím, že vzal holky.

6
dejna
Reagovat

Skvělý rekap…opět. :)
Vidím, že nás zajímá totéž, na co se zatím členové aliance nezeptali. Nebo zeptali a bude to v jiném sestřihu. V každém případě před první kmenovkou by měli vědět o Davidově skryté imunitě i strategii.
Peťa opět nezklamala. :)
Opět díl bez kmenovky, snad to nepůjde ke dnu jako na Slovensku. :/

7
Bugina
Reagovat

jak to je se skrytou imunitou? – když má teď David náhrdelník „klasické imunity“, může o skryté imunitě mlčet a nechat si ji na příště?

A musim se přiznat, že videa z Ostrova vyloučení mě zatím jen zdržujou, radši bych taky viděla nějaké vztahy a pikle na hlavním ostrově.

8
Prochor
Reagovat

@Bugina: Se skrytou imunitou si může dělat co chce. Vytasit se s ní kdykoliv (myslím před TOP4) a nebo ji dokonce někomu dát, nebo ji za někoho nečekaně zahrát na kmenové radě za někoho jiného aby ho na chvíli zachránil a vyřadil dalšího v pořadí.

9
velmi občasný návštěvník
Reagovat

@Bugina: Mě Ostrov vyloučení baví. Ale bavit mě bude ještě víc, až tam příští tejden dorazí první další vyřazený(á), a začnou „hry“ o navrácení.

Pokud jde o „vztahy a pikle“ na hlavním ostrově, taky by mě to relativně „bavilo“ (zajímalo; ale mám radši kontejnerovky), ale že by se tam v tomhle směru moc dělo, se říct nedá. Lidi akorát přebíhaj z jednoho „tábora“ do druhýho, pak tam jsou „dvojitý agenti“, ale to je všechno tak ohraný, že na tom moc zajímavýho neshledávám… (a obecně to není bez online kamer ono tak jako tak)

Ale rozhodně je to alespoň zajímavější, než už totálně ohranej manipulátor Jeff Probst, jeho parta loutkářů a 20x ohranejch ochotníků na špagátkách (dělajících z diváků už totální blbce)…

10
darina
Reagovat

Je to čím dál tím větší nuda.Plácání o ničem, nebo spíš pořád o tom samém. To,že se nevyřazuje v každém díle je k neprospěchu věci.Pokud to nenabere na obrátkách ,tak asi končím . Mám typ soutěže moc ráda, ale je to nuda o ničem.

11
darina
Reagovat

Tak stejný scénář jako předchozí dva díly. Jenom plácání a plácání. Máte pravdu,že ještě že tam je Petra,její hlášky jsou fakt super

12
Monika
Reagovat

Petra zase boduje na kmenove rade, jeste, ze tam je. Ani se nedivim, ze dostava tolik prostoru, ty jeji hlasky jsou bombove. Bojim se, ze to odnese Mila, je mi hodne sympaticky plus krasnej chlap a ty jeho uzasne bile zuby. Moje TOP 3 je Petra, David, Mila, ale o nej asi za chvili prijdu.

13
Monika
Reagovat

Ach jo, Mila mi bude hodne chybet. Sakra, kdyz uz vyhodi to spekate prase Radovana, namachrovanej blbecek s trapnohumorem, uz ho nemuzu ani videt. To bude desna krysa i v realnem zivote.

14
dejna
Reagovat

Souhlasím s darinou, ale věřím (doufám), že se Nova vrátí k zajetému schématu.
Jinak to byl zatím asi nejlepší díl na hlášky, David to na konci jen podtrhl. :D

15
dejna
Reagovat

Myslím (doufám), že má Míla velkou šanci na návrat a že ještě zamíchá kartami. :)

16
janča
Reagovat

Tak dneska jsem viděla druhý díl,ostatní mi kamarádk a odvyprávěla.No nic moc.Jak zs celý dil jediná akce závěrečné vyřazení a to,že jde na ostrov k holkám ani nikdo neřekl.Jinak oplácaná účetní už s tou věčnou sebechválou jde taky na nervy.Proč to všechno dělá,když jí to tak vadí.Ty ostatní dvě jsou v pohodě.Tak se ještě jednou podívám a snad to bude mít nějaký spád a vypadne namachrovanej nevím čeho veterán Radim

17
limbora
Reagovat

Snad se moc nepletu, že Nova chce s co nejmenšími náklady pokrýt co nejvíce vysílacího času a dodavatelé, tedy výrobci se pak mohou zbláznit jak to rozředit a natáhnout se ctí. Mne ostrov odložených také absolutně nebere, jediným plusem ženského osazenstva bylo, že si dokázaly nazdobit umrousané hlavičky květinou:-)
Včerejší díl byl ovšem vtipnější a veselejší než kdejaký zábavný pořad. Nevím, zda jsem už zažila tolik legrace v jedné reality šou a to jsem koukala i na Vyvolené i Farmu. Aliance nechám na vás, ale jeden ženský postřeh – Niky chce být stejně sexy jako Petra – miniaturizuje plavečky, sundává ramínka, zvětšuje obnaženost, pod sprchu nahoře bez – je dlaně. Ale je mi ji akorát líto, protože to je sexappeal televizí antény.
Ale hlavně jsem ráda, že tam nejsou nejaký prvoplánoví burani a nudné nemluvky. Jen ten Jakub asi moc spoléhá na svou muskulatúru a modré oči.

18
darina
Reagovat

Fakt nevím,nějak jsem tu srandu neviděla. Jejich kecy jsou pořád stejný,jenom si pletou upřímnost a pravdomluvnost s urážením a nevychovaností.Jasne,jinak než podrazama se do cíle jít nedá,ale co je moc ,je moc. Nevím,jestli ho vodíme jinak než oni,ale jak toho trapáka Radovana můžou snést nechápu.Tak zase v pondělí.Dobrou

19
limbora
Reagovat

@darina: @darina: Darino, promiň, ale ty ses rozhodla, že je to nuda, trapnost a zase jen nuda. Tak proč zase pondělí? Vždyť se nemusíš trápit i Robinsonova ostrova a pusť si něco jiného,nebo se zabav jinak. Nebo je negativismus tvůj životní postoj? Navíc nezapomínej, že v malém Česku nejsou stejné zdroje peněz ani lidí, jako v Americe. Já si myslím, že zatím to dopadá nejlépe jak může. Tak snad tě potěší alespoň zítřejší počasí, má být 18 stupňů. A koukej se usmát, jinak si budu myslet, že bys byla ideálním soutěžícím v negativní roli:-)

20
Bugina
Reagovat

Tak ve středu v 11 díle byl asi vopilej střihač… Při hlasování na sebe střihy vůbec nenavazovaly, sotva Ondřej vytáhnul první jméno, už říkal „takže to je tolik hlasů pro Mílu a tolik pro Martina“ a taky všichni nadávali na Mílu, jak to zkoušel u všech, ale v sestřihu jsem to nějak neviděla.
A přišlo mi nefér, že se ptal Davida, jestli už musel lhát – proč se nezeptal třeba Marka, kterej lže 100x víc?

Prostě to hlasování ani nepůsobilo napínavě. Ale stejně se mi na to dobře kouká a určitě budu sledovat dál.

21
Bugina
Reagovat

myslela jsem 14 díl!

22
Monika
Reagovat

@Bugina: To je dobry postreh s tim Davidem, to mi v danou chvili ani nedoslo, ale mas pravdu. To je blba otazka a vubec by nemela padnout.

23
velmi občasný návštěvník
Reagovat

Nebudu to hledat, ale… Znají znalci nějakou obdobu „Jak to vidí robinsoni“ (příp. alespoň „Deník moderátora“) u Survivoru, nebo nějaký zahraniční verze? Protože třeba u Survivora, jestli, tak bych to předpokládal max. v prvních řadách, ale v těch dalších, kde kašpárkyně a kašpárci hráli na kameru divadlo by tenhle příp. pořad asi nevyzněl příliš autenticky (a nevím, jak by se do něj mohli účastnice a účastníci vyjadřovat „sami za sebe – resp. jak to skutečně cítili a cítěj“ (pokud by to tedy chtěli takhle pojmout, hrát se dá při tomhle, samozřejmě), byť i neživě a po pozornym střihu).

A btw, jak se vám ty oba pořady líběj?!

Díky

24
Monika
Reagovat

Myslim, ze david bude mit ted velkej problem udrzet se ve hre, vypadl mu dalsi spojenec Mila, uz tam prakticky nikoho nema. Predpokladam, ze prave on se stane ted tercem k vyhazovu.

25
pimpa
Reagovat

@Monika: Bohužel, taky si to myslím. Všichni ho berou jako největší hrozbu (oprávněně).

26
Nicko
Reagovat

Stále si nemůzu vynachcválit dva díly týdně. Vidíme mnohem víc, než by bylo v jednom dílu a soutež je v kazdem, takze neni potreba mit kmenovku pokazde. Takhle je to napinavejsi. SUper.

Marek je krivak. Sliz kape taky z Jakuba – to je hnus. Ale tihle dva se asi dostanou daleko (podle jejich stavu ve znělce) :(

Přidat komentář