Panáček v reality show

X Factor UK 2016: Konec jedné éry, Cheryl nezasedne v porotě X Factoru!

5. Duben 2016 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

cheryl_XF

Po oznámení návratu moderátora Dermota O’Learyho dnes televize ITV pustila na světlo další informaci o složení hlavních hvězd nadcházející řady X Factoru. Nebude ovšem zpráva veselá. Po Nicku Grimshawovi křeslo v panelu uvolňuje dlouholetá porotkyně Cheryl Fernandez-Versini! Právě plnohodnotný návrat na hudební scénu zpěvačka uvedla jako jeden z důvodů, proč se soutěži již nezaváže. Co stojí za jejím odchodem? A kdo Cheryl nahradí?

V porotě se Cheryl po boku Simona Cowella a spol poprvé objevila v roce 2008 v 5. řadě soutěže, když ještě působila ve skupině Girls Aloud. Téměř ihned se stala miláčkem Británie. Už tenkrát bylo jasné, že Simon vsadil na správného koně, když Cheryl se svými svěřenci vyhrála hned dva roky po sobě. Stála tak za vítězstvím Alexandry Burke a Joea McElderyho. V 7. řadě si také nevedla špatně, když do Grand finále přivedla hned dvě své zpěvačky Rebeccu Ferguson a Cher Lloyd. V roce 2010 Cheryl společně se Simonem porotou opustili, aby rozjeli americkou verzi soutěže. Z té ovšem byla Cheryl po pár natáčecích dnech neslavně odejita a její vztah se Simonem uvízl na bodu mrazu. Vše si vyříkali až v roce 2014, kdy se zase společně vrátili do britské verze. Cheryl může, stejně jako jiní úspěšní finalisté X Factoru vděčit za úspěch v hudební kariéře. X Factor nejednou využila jako platformu k prezentaci své hudby a hned několik jejích singlů tak zaznamenalo velký komerční úspěch hned v prvním týdnu od vydání. Zde si můžete připomenout moment, kterým v show odstartovala svou sólovou dráhu.

Jejímu odchodu ze soutěže údajně předcházela vyjednávání v LA se Simonem Cowellem, na rozdíl od fiaska s americkým X Factorem se dvojice rozešla tentokrát v dobrém a finální rozhodnutí přišlo od Cheryl. Simon se nechal slyšet, že tímto jejich spolupráce rozhodně nekončí a rozhodnutí Cheryl chápe. Britský nekompromisní bulvár ovšem za odchodem vidí i další „skryté“ důvody. Za vším může být spekulace nad návratem Louise Walshe. Je známo, že se s Cheryl nemají příliš v lásce a již si v minulosti přes tisk vyměnili pár nelibých poznámek. Cheryl údajně raději skončila, než aby musela znovu spolupracovat s Louisem. Své mohl sehrát také nový vztah s ex-členem One Direction Liamem Paynem, se kterým se Cheryl dala dohromady začátkem letošního roku. Bulvár zamilovaný hvězdný pár sleduje jak ostříž a údajně Cheryl nechce další publicitou svůj vztah testovat. Kde leží pravda se asi nedozvíme, možná někde uprostřed. Každopádně v soutěži bude chybět.

cheryl salute

Spekulace nad novou podobou panelu nabraly s odchodem Cheryl opět nový vítr. Své má nejspíš jisté pouze Simon Cowell, který se s největší pravděpodobností vrátí i tentokrát. Status Rity Ory je zatím neznámý, Simon by ovšem rád Ritu zlákal zpět. V případě, že by Rita nebyla pro příští řadu přístupná, nabízí se možnost oslovit opět Nicole Scherzinger, která by se do soutěže vrátila po dvou letech. Hojně se také mluví o návratu Sharon Osbourne společně s Louisem Walshem. Simon se nechal slyšet, že jeho přítomnost v panelu chyběla a rád by ho viděl zpět a to v kombinaci se Sharon. Přímo lidé v ITV a někteří členové produkce ovšem o Louisově návratu tolik přesvědčení nejsou a staví se proti Simonově návrhu, těžko říct, kdo ustoupí? Nakolik by se Sharon cítila angažovaná je také těžké říct, vzhledem k tomu, že se v minulých letech o talentových soutěžích nevyjadřovala zrovna s úctou. Pokud chce Simon získat diváky na svou stranu, potřebuje v porotě osobnosti, které budou bavit a zároveň berou soutěž vážně.

x-factor-judges

Vyjednávání o nové podobě show ještě nejsou u konce a můžou se protáhnout až do natáčení v červnu. Ať už v porotě zasedne kdokoliv, nová řada se roztočí již tento podzim. 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Jirka
Reagovat

Tak tohle mě ale mrzí! :-( Cheryl byla vždycky moje nejoblíbenější porotkyně, je to velká škoda.. Mentorovala suprově, i když jí to někdy nevyšlo. Ale to všem přeci.. Každopádně jsem trochu zklamanej, na Cheryl jsem vsázel, ona tam fakt patří. Ale co se dá dělat, kdyby se vrátila Nicole vůbec by mi to nevadilo, ale Cheryl je Cheryl :-)

2
Ludvik
Reagovat

Nicole, Louis, Simon a Sharon jsou porota, ITV to potvrdilo.

Přidat komentář