Panáček v reality show

X Factor UK 2018: Top 16 se představuje v první live show!

20. Říjen 2018 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

xf_porota

It’s time to face the music! Letos poprvé zazpívá 16 vybraných finalistů živě v přímém přenosu. Tématem první live show je obligátní „This is me“ a těšit se můžeme jak na předělávky tak i originální písně. Po loňském roce se soutěž vrací k osvědčenému formátu, kdy finalisté vystoupí v sobotním přenosu a do nedělního rozhodnutí se vrací sing-off. Bojovat o divácké hlasy budou dívky pod vedením Simona, kluci pod dohledem Louise, Robbieho skupiny a Aydiny overs. Hvězdnými hosty budou pro tento víkend loňští vítězové Rak-Su a hvězda filmu Největší showman Keala Settle

Live show 1

Misunderstood

Originál – Chewing Gum

Letošní live shows odstartovali Misunderstood se svou původní písní Chewing Gum. V soutěži už předvedli i své chytlavější kousky, tento se řadil mezi slabší, přesto mě vystoupení bavilo. Svižný rozjezd večera. Porota byla taky vesměs pozitivní, jen Simonovi chyběla v refrénu silnější melodie a Louisovi vadila silná hudba v pozadí, s čímž souhlasím.

Anthony Russell

Julia Michaels – Issues

Anthony si pro první večer vybral píseň, kterou zpíval na castingu loni a díky které tolik zaujal. I na velkém pódiu předvedl skvělý výkon, šlo poznat, jak do textu promítá své osobní zkušenosti, což celému vystoupení přidalo na síle. Už loni jsem i u Anthonyho všiml, co mu vytknul Simon, jeho pohyby rukou a přešlapování, kterým nejspíš vybíjí svou nervozitu. Souhlasím, že to může působit rušivě, zde to naštěstí nebylo až tak, díky vneseným emocím, nicméně ne úplně vždy se to bude hodit.

Danny Tetley

Mariah Carey – Hero

Danny se stal obětí chybičky produkce, kdy při ohlašování jeho vystoupení omylem pustili špatné jméno. To ho vykolejilo natolik, že musel po pár sekundách začít znovu. Na druhý pokus už vystoupení dotáhl do konce. Pěvecky Danny podal nejspíš svůj nejlepší výkon dosud, šla za tím vidět velká snaha, na druhou stranu to bylo velmi „cheesy“. Pokud se mají soutěžící ukázat v tom, co by je mělo definovat jako umělce, tak u Dannyho si to vůbec nedovedu představit. Možná jako zpěvák na výletních lodích…

Molly Scott

Fake Love – BTS (english cover)

Molly se pustila do risku a vybrala si píseň, kterou jsme od ní slyšeli dva týdny zpátky u Simona v Malibu. Chybějící moment překvapení se může na hlasování podepsat. Stejně jako u Anthonyho ale velké pódium neuškodilo. Molly se na 16 let na pódiu pohybuje přirozeně a její hlasový projev se mi začíná zamlouvat čím dál více. Věřím, že ji diváci tolik nevytrestají za recyklaci a Molly ukáže více poloh.

Janice Robinson

Zedd ft. Foxes – Clarity

Janice v průběhu týdne skončila na hlasovém klidu. Přestože je nejstarší v soutěži, vybrala si moderní EDM věc. Janice si vůbec nevedla špatně, i když se místy projevovala hlasová indispozice, tak vystoupení zvládla levou zadní. Jelikož se jednalo o taneční záležitost, tak na pódiu nebyl kromě Janice v kruhu nikdo, což působilo zvláštně. Každopádně Janice dokázala, že jí moderní věci nejsou cizí a zvládne je.

Brendan Murray

Ariana Grande ft. Zedd – Break Free

Fakt, že má Brendan asi nejvíce rozpoznatelný hlas ze všech soutěžících letos je nepopiratelný. Otázkou bylo, jak s ním naloží. Brendan šel opět do baladické polohy a předělal taneční hit Ariany Grande. V první řadě to byl divný výběr a pomalé aranžmá taky nepřispělo. Přestože Brendan zazpíval čistě a jemně, tak jsem se neubránil pocitu, že právě tady měl trochu více přitvrdit a ušpinit si ruce, výsledek byl poněkud nudný a nezáživný. Snad bude mít možnost příště složit reparát.

Bella Penfold

Labrinth & Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful

Bella ve své dotáčce prozradila, že si myslí, že si ji Simon vzal jen kvůli její osobnosti. Po jejím rozkolísaném výkonu v Six chairs bych si to myslel taky, naštěstí si trochu spravila pověst v dalším kole se Same Love. Zdá se, že v dokazování všem, že do soutěže patří pokračuje i tentokrát. Výběr této písně je hodně efektní a provedení zvolila Bella taky dobře. Bella zde předvedla svůj zatím nejlepší výkon a moment si uzmula pro sebe, i když chybičky by se našly a rap potřebuje ještě učesat. Avšak dovolím si říct, že se zde pomalu rýsuje favorit soutěže.

Armstrong Martins

One Direction – Story of My Life

Armstrong zvolil podobnou taktiku jako Bella a do hitu od 1D vložil svůj vlastní rap. Rapovat umí Armstrong lépe než Bella, nicméně co mělo předchozí vystoupení lépe zvládnuté byly přechody mezi rapovými party a těmi zpívanými, což mohlo být provedené citlivěji. Doslova zde tak kolidovaly dvě vize, ta Louisova jako spoluautora písně a Armstrongova. Ke konci Armstrong povolil emocím uzdu, více než ukřičený odvaz, který nemusí nutně být všem po chuti, se mi líbilo citlivější ukončení, které víc korespondovalo s melancholickým podtextem skladby.

Giovanni Spano

Elton John – Saturday Night’s Alright for Fighting

Gio nebyl od začátku můj šálek kávy a stejně jako Louis i já jsem byl připravený, že se mi to nebude líbit. Nakonec to nebylo tak špatné, Giovi snad ani není co vytknout po stránce zpěvu, pro rock má hlas jak dělaný, po této stránce skvělý výkon. Jediný problém, který mi i Gia zůstává je, že mi u něj stále chybí větší autenticita. Když jsem si vystoupení pouštěl znovu, tak mi přišlo, že se Gio drží nějakého scénáře, kde měl dané prvky, které předvádí velké rockové hvězdy a vynechal snad jen crowdsurfing. Přehrávat není nutné, X Factor není muzikál, i když byl, ale už není.

United Vibe

Niall Horan – Slow Hands

Nový boyband prošel před live shows změnou jména z Vibe 5 na United Vibe. Pěvecky v této písni nezněli špatně, dokonce spolu i ladili. že by to ale bylo vystoupení, které by všechny zvedlo ze židle, to ne. Robbie měl sice pravdu s tím, že v této fázi jsou (minimálně pěvecky) dál, než byli v této době 1D. Nicméně pravdu má i Louis s tím, že vystoupení působilo strojeně. Na postup to ale asi stačit bude.

Shan Ako

John Lennon – Imagine

Shan hned v prnvím kole vsadila na ultimátní klasiku, což bývá často risk. Tento risk ovšem Shan vyšel. Accapella začátek byl odvážný krok, pěkně vyzněla barva hlasu Shan a cit. Některé její volby sice zaváněly hlasovou exhibicí, avšak stále v rámci dobrého vkusu, žádný kudrlinkový slalom se naštěstí nekonal. Být to delší vystoupení, které by déle gradovalo, mohl to být touchdown.

Olatunji Yearwood

Originál – Jiggle It

Také Olatunji si přichystal vlastní píseň a je opět na stejné brdo, jako ta předchozí. Pořád mi nebylo jasné, jestli Ola má být letošní joke act nebo ne. Pokud to myslí vážně, tak to stačit nebude a obávám se, že na joke act není ani dostatečně zábavný. Každopádně byl toto zatím největší úlet večera.

Scarlett Lee

Aretha Franklin – Natural Woman

Nejdříve je nutné vypíchnout, že Scarlett konečně díky vizážistům nevypadá, jako omalovánky ani není oranžová jak pomeranč. Opravdu povedená proměna. Zvolila léty osvědčenou klasiku pěveckých soutěží Natural Woman a myslím, že předvedla svůj dosud nejlepší a nejvkusnější výkon v soutěži. Hlasově to zvládla levou zadní a v duchu textu působila přirozeně. Skvělý výkon!

LMA Choir

Circle of Life (z filmu Lion King)

LMA Choir se postarali o překvapení večera. Dosud jsem si nebyl jejich působením v soutěži jistý, jejich výkony nebyly bůhví jaké a formát sboru působil pro tuto soutěž až moc nezvykle. LMA Choir došlo, že na individualitu to nemají šanci uhrát a tak budou muset vytvořit efektní vystoupení, což se jim povedlo. Hlavní ženský part byl odzpívaný dobře a ostatní zdárně sekundovali a dotvářeli pozadí celého vystoupení. Jak už jsem dneska napsal u několika soutěžících, byl to jejich nejlepší dosavadní výkon.

Acacia & Aaliyah

Bruno Mars ft. Cardi B – Finesse

Také skupinu Acacia & Aaliyah dostihla změna názvu. Zde musím souhlasit s porotou, že produkce zde holky úplně pohltila a v záplavě růžové se špatně orientovalo. Když se k tomu zmatku na pódiu přidá i průměrný zpěv, vznikne takové menší zklamání. A&A mají rozhodně na víc, raději bych je viděl v něčem, kde se budou spoléhat více jedna na druhou než na velkou produkci.

Dalton Harris

David Bowie – Life on Mars

Jako zlatý hřeb večera přišel Dalton a byl to bezesporu nejlepší výkon večera. Wow! Daltonovi se povedlo si píseň úplně přivlastnit. Zpěv, atmosféra i emoce na výbornou! Tímto si Dalton získá hned ze startu silnou pozici a to jsem si z počátku myslel, že není tolik výrazný. Dalton bude síla, se kterou budou muset ostatní počítat.

Osobní Top 5

  1. Dalton Harris
  2. Bella Penfold
  3. Molly Scott
  4. Anthony Russel
  5. Shan Ako

Osobní Bottom 3

  1. Olatunji Yearwood
  2. United Vibe
  3. Brendan Murray

Rozhodnutí

Hvězdný host – Keala Settle

Dalším hostem je americká muzikálová a filmová herečka Keala Settle. Až do loňského roku byla Keala spíše známá užšímu publiku pro své role na Broadwayi. Poté přišel film Největší showman, kde Keala ztvárnila vedlejší roli fousaté dámy a vystřihla si už dnes ikonickou píseň This is Me, později oceněnou Zlatým glóbem a nominací na Oscara. Na úspěch filmu tak nejen díky písni This is Me navázal megaúspěch soundtracku. Zejména v Británii se dodnes těší velké oblibě, v oficiální hitparádě byl soundtrack 21x na první pozici a porážel i nové tituly osvědčených umělců, stal se tak nejúspěšnější filmovou kompilací za posledních 50 let hitparády. Vzhledem k názvu tématu tohoto týdne asi netřeba hádat, kterou píseň Keala zazpívá.

Hvězdný host – Rak-Su (I Want You To Freak)

Vítězové předchozího ročníku Rak-Su budou první návštěvou letošních live shows. Skupina pomalu, ale jistě rozjíždí svou kariéru, s jejich prvním albem si dávají na čas. Zatím stihli vydat EP s originálními písněmi, které zazněli už v soutěži a dva nové singly. Kromě jiného dělali předskokany Little Mix na jejich prvním letním stadionovém turné po UK, které čítalo 15 zastávek. Do X Factoru se vrací s novým singlem I Want You To Freak.

Výsledky hlasování

V náhodném pořadí postupují Scarlett, Acacia & Aaliyah, Molly, Brandon, Dalton, Shan Ako, Bella, Gio, LMA Choir, Anthony, Misunderstood, Danny a United Vibe.

Bottom 3

Na chvostu diváckého hlasování se tento týden ocitli

Armstrong Martins
Olatunji Yearwood
Janice Robinson

Nejméně hlasů obdržel Olantunji, soutěž opouští na 16. místě.

Bottom 2 sing-off

Janice Robinson (Miley Cyrus – Climb)

Armstrong Martins (Cyndi Lauper – True Colors)

Hlasování poroty vypadalo následovně:

Ayda podpořila Janice a poslala domů Armstronga.
Louis podpořil Armstronga a poslal domů Janice.
Robbie nechtěl své rozhodnutí komplikovat komentáři a poslal domů Armstronga.
Simon řekl, že ani jeden v předchozím večeru neměli dobrý výběr, po krátké chvilce hlasoval pro Armstronga, čímž zpečetil jeho osud v soutěži.

Na 15. místě soutěž opustil Armstrong Martins.

Shrnutí

Tak máme za sebou první týden a hned jeden překvapivý exit. Olantuji byl jasný outsider a nejspíš by vyletěl i z předposledního místa. Armstrongovi se sobotní vystoupení nepovedlo na 100 % a nejspíš doplatil na typovou podobu s Daltonem, který naopak zazářil. Janice nyní jde do dalšího kola jako mírný outsider, čehož může využít a zabodovat. Nebo jí nezbude než spoléhat na bottom 2 efekt, což bych neriskoval vzhledem k tomu, že nás nejspíš čeká další double elimination.

Pokud se vrátím k verdiktu poroty a údajné Williamsově mafii. Těžko říct, zda Robbie kalkuloval ve prospěch své ženy nebo ve prospěch svých svěřenců nebo má prostě svůj názor podpořil Janice protože se mu víc líbila. Kde je pravda se asi nedozvíme a případný manželský pakt se může potvrdit časem. Bohužel je toto odvrácená toho, že má porota i v této fázi moc a už nejednou s sebou přinesla kontroverze, ať už rozhodla porota o vyřazení nebo hlasování poslala do deadlocku. Všem divákům se nelze zavděčit. Holt, co není zakázáno, je povoleno.

Příště nás čeká téma s guilty pleasures a hvězdnými hosty budou Kylie Minogue a Little Mix.

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 64
1
Jan
Reagovat

Já už jsem moc zvědavý, jak dnešní večer proběhne :).
Nejvíc fandím Shan a Anthonymu. Nejslabší mi přijde kategorie starších. Taky nechápu vyřazení Rickyho, protože by bylo zajímavé sledovat, jak by se vyvíjel. Mrzní mně i Louise Setara. Olatunji je úplně zbytečný, Danny moc publika nepřitáhne a moc šancí nemá ani Giovanni, protože ne všem se asi bude líbit Rock.
Ostatní kategorie mi přijdou super, je to pěkně vyrovnané. Myslím, že bude vyřazen buď někdo ze starších nebo skupin.
U výběru si nejsem jen jistý u Molly, protože není dobré zpívat dvakrát stejnou píseň, ale je pravda, že v Judges Houses to byla pecka. Vzpomínám si na Fifth Harmony, taky dvakrát zpívaly Impossible nebo Fleur East, taky dvakrát zpívala Uptown Funk. Na wikipedii je už i pořadí, jak kdo bude vystupovat a poslední jde Scarlett :/. Myslím, že to zas vyječí a bude standing ovation :D.
Jinak super.

2
Tomáš
Reagovat

Já držím palce Giovannimu, Anthonymu, Armstrongovi a Brendanovi. Z těchto čtyřech by mě velmi mrzelo kdyby zítra někdo vypadl ale myslím že reálně v ohrožení může být snad jedině Giovanni ale i ten má snad na vypadávání času dost protože je tam spousta daleko slabších soutěžících a on je pro mě naopak jedním z nejlepších. Taky myslím že vypadne někdo ze skupin a z overs. Asi bych si tipnul LMA Choir a Olantuju – mimochodem stejný tip má i DJ Vlado a mě to přijde vcelku pravděpodobné když o tom tak uvažuju. Dannyho a Janice z Overs by asi ještě teď porota zachránila kdyby tam spadli. I když stále ještě nevím jistě jestli zítra vypadnou dva soutěžící a nebo i víc že? Každopádně hlavně ať přežijí moji 4 mušketýři Giovanni, Anthony, Armstrong a Brendan, z těch ostatních soutěžících je mi úplně jedno kdo vypadne. :D Bohužel Scarlett jako zlatý hřeb večera se mi taky nelíbí, nemusím ji a nebaví mě. Bohužel udělají z ní největší hvězdu takže ta v ohrožení rozhodně nebude.

3
Tomáš
Reagovat

Danny bude zpívat Mariah Carey, ten se asi sladkostí rozteče a jedno oko nezůstane suché. Ten asi nevypadne i když nevím zda to dá hlasově, přece jen Mariah má hodně velký rozsah. Jinak mě ale tenhle přecitlivělý tatík fakt nebere, snad brzy odejde domů.

Pro Giovanniho se mi asi víc líbil ten původní výběr od Journey, myslím že Elton nebude úplně jeho parketa ale zase tenhle song je docela rock´n´rollový tak uvidíme.

Anthony má píseň přímo na tělo. Sice to zpívá žena ale já v tom jeho hlas úplně slyším, dokážu si to představit. Nezpíval to už náhodou taky někdy? Pokud ne, tak vybrali myslím s Louisem velmi dobře. Kurňa mohl by to dotáhnout daleko chlapec a moc bych mu to přál.

Naopak se mi moc nepozdávají songy pro Armstronga a Brendana ale Armstrong tam má vložit nějaký originální rap. Co s tím udělá Brendan, to nevím. Ale myslím že ani jednomu nemůže hrozit vyřazení ani omylem, zástupy fanoušků a fanynek budou velké.

Nejvíc mě asi překvapil výběr u Daltona. Tuhle pecku od Davida Bowieho bych v takto komerční soutěži fakt nečekal. Na tohle jsem hodně zvědavý protože mi až doteď přišel Dalton z kluků nejméně výrazný a obešel bych se bez něj ale tímhle by mohl hodně zabodovat.

Tak snad si to všichni co budeme večer sledovat užijeme.

4
Jan
Reagovat

@Tomáš: Úplně s tebou souhlasím. Danny má nějaký ten hlas v sobě, jenže on mně prostě nebaví…určitě si to řekne i spousta diváků a může být v ohrožení. Je hodně emotivní člověk, takže i já dnes čekám další slzavé údolí :).
Máš pravdu, že Anthony zpíval Issues na svém prvním castingu minulý rok a bylo to úžasné. Mohl by dnes předvést podobnou verzi, nebo třeba verzi, jakou letos zpívala Makyla Phillips v America’s Got Talent.
Dalton je taky skvělý. Taky mně překvapil jeho výběr písně, mohl by zpívat jen s piánem jako to loni dala Grace.
na Brendana se taky těším, určitě dá zajímavou verzi. Ariana má taky takový vysoký hlas, to by mu mohlo sednout. Mně se zdá, že letos je to silný ročník, i když to tak zpočátku nevypadalo. Ještě pár hodin a je to tu :). Mimochodem mně překvapil i výběr LMA Choiru, čekal jsem něco ve stylu „Sestry v akci“, ale může to být dobré.

5
VojtaP
Reagovat

@Jan: Anthony to dá asi podobně, když to nepřežene s aranžmá, tak to může dopadnout dost dobře. Výběr má chytrý, tímto lidi zaujal. Dalton a Bowie, dokážu si ho představit v podobné verzi jakou měla Grace.

Jsem zvědavý na Bellu a Shan. Obě jdou do risku, Bella bude muset dobře zazpívat a vnést patřičné emoce a dokonce si do toho napsala vlastní rap. Shan jde do risku, protože jde o klasiku, kterou má každý naposlouchanou a nějaká vlastní invence se nemusí u takových písní vyplatit.
Naopak se i bojím docela o Molly. Recyklovat samu sebe se taky často nevyplácí, zvlášť ne, když jde o výkon z minulého týdne. Podruhé to ztrácí moment překvapení. Simon to může od diváků schytat za lazy songchoice a sveze se to po Molly, ať už zazpívá sebelíp.

Zvláštní a riskantní výběr má taky Brendan. Když už Arianu, tak bych čekal spíš One Last Time, která by víc sedla k jeho stylu jakým se dosud prezentoval. Pokud si v této písni nechá původní aranž, tak to taky může skončit katastrofou, páč by to vyžadovalo pohyb a nejspíš by to kvůli frázování neudýchal, to bude výzva i v pomalejší verzi.

Pokud vypadnou dva, tak se rád rozloučím s Dannym a Olantujim, nechyběli by mi ani United Vibe, LMA a (sorry Tome) asi ani Gio.

6
Tomáš
Reagovat

@Jan: Tak přece jen už to Anthony někdy zpíval, tak sem se trefil. A úplně sem zapomněl že tu píseň od Bowieho zpívala i loni Grace, až teď se mi to zpětně vybavilo. Asi to tam mají zařazené, tak nebyl problém to dát letos Daltonovi. To by Giovanni klidně mohl zpívat Hendrixe jako loni Kevin, pokud hned zítra nevypadne.

Holky jsou mi tak nějak jedno a myslím že mě asi budou nudit všechny. U Shan teda oceňuju výběr Lennona, to je moc dobrá volba ale zase si musí dávat dvakrát větší pozor aby takovou klasiku nějak nepokazila. Mohl by to být hezký výkon. Zbylé holky mají songy, které mě nijak neoslovily a vlastně mě neoslovily ani ony samy. Scarlett je má antifavoritka ale ta bohužel zítra nevypadne ale vůbec by mi asi nevadilo kdyby zítra vypadla Molly nebo Bella, bylo by mi to vlastně úplně jedno. U Skupin to mám prakticky to samé v bleděmodrém, tam mi trochu přijdou zábavní snad jen Misunderstood, jinak bych všechny ostatní vyhodil.

@VojtaP: Za Gia se neomlouvej, to už je věc vkusu. Já bych ho tam ale rád nějakou dobu viděl protože i rock je v britském X Factoru potřeba, dost by mě zajímalo jaké songy mu budou dál vybírat. Pro mě je rockovým příslibem, proto ho tam chci. Když už tam není Ricky, tak aspoň Gio ať zůstane. Vůbec u něj ale nedokážu odhadnout jak daleko to v soutěži může dotáhnout. Může vyletět zítra nebo i dojít hodně daleko a to je na tom právě to nejzajímavější.

7
DJ Vlado
Reagovat

Dneska to uvidím tak cca od čtvrtiny, jelikož StarDance má kvůli mé bohyni MB prostě přednost :-D Naštěstí moje Top 3 (Molly, Armstrong, A&A) jdou podle toho pořadí z DigitalSpy všichni ke konci, takže je stihnu :-) O Molly se ale bojím kvůli tomu opakovaní písně z JH, snad to ustojí :-( Na rozdíl od Toma si nejsem jistý ani postupem Armstronga, který mi v lecčems připomíná Michala Chrenka ze SHS3 (a později i Hlasu) a je to typický „nekontroverzní idol“ :-( Můj tip na vypadnutí, jak už tady prozradil Tom, jsou LMA Choir a Olatunji, nicméně nejvíc by mě potěšilo, kdyby vysmahnul „Plaček“, i když toho asi porota při případné účasti v B2 podrží :-/ Moji zbylí dva antifavoriti („Eunuch“ a „GenericBand“) jsou pro mě bohužel zatím mimo ohrožení :-/

8
Tomáš
Reagovat

Tak já se na ITV kde se to má dnes vysílat nemůžu dostat, to je fakt skvělý tohle. Chce to tam nějakou novou registraci a snad i něco zaplatit nebo co? Neznáte někdo nějaký odkaz kde by to fungovalo bezplatně? Takže z toho asi dnes nic mít nebudu a to jsem se na to tolik těšil, teda tohle ale vážně nasere. :(

9
Jan
Reagovat

@Tomáš: Zkusím ti pomoct. Ano, s ITV je to teď složitější. Předpokládám, že jsi založený na stránkách ITV. Nevím, jaký používáš prohlížeč. Zkus použít VPN program Windscribe
https://windscribe.com/

Musíš ho nainstalovat do prohlížeče. Po instalaci se tam zaregistruješ. Je to zadarmo, má na měsíc omezený počet dat, ale je to super program. Pak stačí dát vlajku spojeného království, přihlásit se do ITV a funguje to. Já to tak dělám, je to jediná možnost.
Potom můžeš zkusit TV catchup
http://tvcatchup.com/watch/itv

Díky Windscribe by to mělo taky fungovat bez problémů. Třeba ještě někdo poradí něco lepšího, ale jinak mně nic nenapadá. Kdyby jsi ještě s něčím potřeboval poradit, napiš mi.

10
Tomáš
Reagovat

Už sem se asi dostal po změně hesla a vyplnění dalších úplně zbytečných formulářů. To mi teda spadl kámen ze srdce. Tak snad vám to půjde taky.

11
Jan
Reagovat

@Tomáš:

Zkusím ti pomoct. Ano, s ITV je to teď složitější. Předpokládám, že jsi registrovaný na stránkách ITV. Nevím, jaký používáš prohlížeč. Zkus použít VPN program WINDSCRIBE

Musíš ho nainstalovat do prohlížeče. Po instalaci se tam zaregistruješ. Je to zadarmo, má na měsíc omezený počet dat, ale je to super program. Pak stačí dát vlajku spojeného království, přihlásit se do ITV a funguje to. Já to tak dělám, je to jediná možnost.

Nebo můžeš zkusit stránku TV CATCHUP s pomocí Windscribe.
Třeba ještě někdo poradí něco lepšího, ale jinak mně nic nenapadá. Kdyby jsi ještě s něčím potřeboval poradit, napiš mi.

12
Jan
Reagovat

@Tomáš: Tak super, to jsem rád :)

13
Monika
Reagovat

@Jan: Jane diky moc, pouzila jsem tvuj zpusob pres Windscribe, je to rychle reseni a funguje, perfektni aplikace.

14
Jan
Reagovat

@Monika: Super, jsem moc rád, že to někomu pomohlo :).

Zatím je to dobré, Misunderstood byli dobří, ale ne perfektní. Anthony se mi moc líbil, jak řekl Louis, i když se v jednom místě bylo špatné načasování, v pohodě dal zbytek vystoupení.

15
VojtaP
Reagovat

Molly fakt zatím nejlepší. Doufám, že ji ta recyklace nezlomí vaz.

16
Tomáš
Reagovat

Tak sem bohužel kvůli potížím s připojením neviděl Misunderstood a ani Anthonyho což mě teda pořádně mrzí. Za mě dnes jednoznačně nejlepší Giovanni, ještě sem neviděl aby to v britském X Factoru někdy někdo takhle rozbalil. Pro mě je to král.

17
Jan
Reagovat

@VojtaP: Přesně. Molly se mi taky líbila nejvíc, ono je to tak skvělé, že mi vůbec nevadí, že jsem to slyšel podruhé.

Ještě se mi moc líbila Shan a překvapila i Bella. Zklamal mě Brendan, bylo to nudné, má rozhodně na víc. United Vibe pro mně totálně nezapamatovatelní. Danny byl nakonec v pohodě, ale stejně mně to nebavilo, Amstrong byl taky super. Překvapil mně Gio, to bylo výborné vystoupení :). Ola měl chytlavý song, ale tím to hasne. Janice se mi taky líbila, dala do toho vše. Scarlett mně nakonec pozitivně překvapila, bylo to lepší než jsem čekal. LMA Choir na mně udělali veliký dojem. Moc jim přeji postup.

Když to shrnu, tak se mi nejvíc líbily všechny holky včetně Janice, Anthony, Amstrong, LMA Choira Gio.

18
Jan
Reagovat

Aaliyah a Accacia byly dobré, ale souhlasím s porotou. Nebyla to nejvhodnější volba písně. Na pódiu byl zmatek, určitě by na tom měly do příště zapracovat, protože věřím, že je diváci podrží.

19
Jan
Reagovat

Dalton byl úžasný, jeden z nejlepších výkonů.

Celkově se mi to moc líbilo a jsem zvědavý na zítra.

20
Tomáš
Reagovat

Pro mě dnes nejlepší Giovanni daleko nad všemi ostatními. Vím že to nevyhraje ale chci aby se mu podařilo se tam udržet co nejdéle protože tam má opravdu jeden z nejlepších hlasů a je to vynikající showman s tím pravým x factorem. Dále mě strašně překvapil Dalton, ten byl dnes vynikající a hodně u mě stoupl v žebříčku popularity. Armstrong taky skvělý. Anthonyho jsem kvůli debilnímu zasekaném internetu bohužel zmeškal ale dohledám si ho na youtube a mám dojem že se i on u mě zařadí mezi čtveřici nejlepších. Kdo mě dnes trochu zklamal je Brendan, bylo to takové slabší a už zazpíval i líp. Pokud by takhle pokračoval, tak na vítězství pomýšlet nemůže. Z holek byla tentokrát pro mě nejlepší Bella, myslím že zvládla velmi dobře propojit rap s kvalitním zpěvem až mě to samotného překvapilo. Molly a Scarlett mě nebavily a Shan pojala Imagine jako hlasovou exhibici což si myslím že se k tomu songu nehodí, já mám rád klidnější verzi. A United Vibe ti mi taky přišli docela slabí a nudili mě. Olatunji byl vcelku zábavný i když to nikdy nebude šálek mé kávy, to samé i Janice. Já bych si zítra poslal domů LMA Choir – tak nějak mě prostě tenhle soubor snad patnácti lidí nebaví a irituje a s nimi by mohl odejít třeba Danny. Mě by nevadila ani Scarlett nebo Molly ale Vladovi dnes vypadla Monička v SD, tak aby na něj těch katastrof nebylo zase moc, proto bych volil odchod Scarlett nebo Dannyho. Ale je ve hvězdách jak to zítra dopadne. Já jen doufám že Gio má po tom dnešním perfektním výkonu zítřejší postup jistý.

21
Monika
Reagovat

Tak na zadek jsem si z nikoho nesedla, jako vitez dnesni show je pro me Bella, bavilo me to a i ona je zajimava osobnost. Vyber songu me hodne ovlivnuje a tohle byl vybornej vyber k tomu silny nakrapnuty hlas s prvky rapu, jednicka dnes. Zklamala me hodne Shan, nektere songy si nezadaji zadnou upravu a Imagine je jedna z nich, original je tak krasnej, ze jakakoliv jina verze je jen przneni, navic pohyb rukou byl velmi rusivy element. kdyby vypadavalo vic lidi, klidne mohlo nastat prekvapko… Molly me nebavi vubec, vlastne nechapu ani, ze ji dovoli zpivat dvakrat stejnej song, omg nevim proc.

22
Tomáš
Reagovat

Tak už sem si poslechl i vystoupení, která jsem předtím neviděl – Misunderstood, Anthonyho a Dannyho a pokusím se tedy vytvořit žebříček všech 16ti dnešních výkonů od nejlepšího k nejhoršímu jak bych to viděl já.

1 Giovanni – Za mě vítěz večera, nemám co dodat. Připomíná mi trochu zpěváka jménem Meat Loaf.
2 Anthony – Tenhle chlap mě prostě baví jak do zpěvu dokáže dávat emoce a přitom to působí naprosto autenticky, nepotřebuje hrát přeslazené patosem překypující divadlo jako Danny Tetley. Skvělé vystoupení.
3 Dalton – Jedno z největších překvapení večera, hodně u mě posílil svou pozici. Dřív se mi zdál nevýrazný, teď už ani omylem. Dobře že tam je.
4 Armstrong – Ale mezi ním a Daltonem jsou opravdu jen minimální rozdíly a mám to velmi těsné, Daltona sem dal výš asi proto že nejvíc překvapil, kdežto Armstrong je pro mě standartně skvělý.
5 Bella – Další příjemné překvapení a ač mojí favoritkou nikdy nebude, tak z holek dnes byla nejlepší.
6 Brendan – Pro mě bohužel docela zklamání a takové slabší a nudné vystoupení. Rozhodně má na víc tak snad to ještě ukáže protože určitě postoupí.
7 Janice – Zpívá velmi dobře a prožívá to, jen není moc šálek mojí kávy
8 Misunderstood – Vcelku zábavní.
9 Shan – Bohužel pojala Imagine jako hlasovou exhibici a to tu skaldbu zabilo. Měla se držet klidnější verze a určitě y z toho vyšla lépe.
10 Molly – Za mě nic moc vystoupení, vcelku nuda ale aspoň se na ni hezky kouká a je sympatická.
11 Olatunji – Docela zábavný i když to není můj šálek kávy. Je mi vcelku jedno jak se tam dlouho udrží pokud to nebude na úkor mých favoritů.
12 Scarlett – Hlasový fond má ale nebaví mě, není mi ani sympatická takže doufám že brzy vypadne.
13 United Vibe – Sladký kluci mě nebavili, docela nuda.
14 Acicia a Alisah – Nápodobně, holky ještě mají na čem pracovat a nudí mě, jejich styl mi nic neříká a jde úplně mimo mě.
15 Danny – Pravý opak Anthonyho. Zatímco Anthony působí přirozeně a uvěřitelně, Danny přehrává seč mu síly stačí a je to mistr kýče. Takový britský Michal David. Prostě to na mě působí trochu divně když čtyřicátník zpívá song od Mariah Carey a ještě stylem jako Danny. Nemusel už bych ho tam příště vidět.
16 LMA Choir – Tohle se mě vůbec nedotklo a pokud už to ve mě vyvolalo nějakou reakci tak mě ti zpěváci z tohoto sboru jedině vadili a iritovali mě. Je jich tam moc, nedokážu se s takovým soutěžním kolosem nijak ztotožnit takže za mě určitě ven.

Jak dopadne hlasování diváků a kdo se zítra ocitne v Bottom 2 – 3 těžko říct ale může to být asi kdokoliv kromě hlavních favoritů, pak už to bude hodně vyrovnané. Zítra mají vypadnout dva takže ten kdo skončí na 16. místě automaticky okamžitě končí a ti co skončí v hlasování na 15. a 14. místě si to pak rozdají v Sing Off v boji o postup, chápu to vyřazování správně? V dalších kolech se ale možná bude vypadávat po víc lidech, jinak to do 1.12. nestihnou. Jo a pořadí ve kterém dnes měli původně zpívat vůbec nesedělo – jako zlatý hřeb nešla Scarlett ale Dalton což je ale moc dobře a taky mě to potěšilo. :) Pro mě je momentálně po 1. Live Show ze všech čtyřech kluků nejslabší Brendan protože Anthony a Armstrong jsou pořád skvělí a Dalton teď hodně zabodoval a vyšvihl se nad něj. Pořád si ale myslím že se Brendan může dostat dost vysoko pokud bude příště lepší. Zajímalo by mě kdo z kluků vypadne jako první, to bude ještě hodně zajímavé. Ale na zítřejšího vypadníka netipuju rozhodně žádného z nich, podle mě jsou nejsilnější kategorie.

23
janči
Reagovat

@Tomáš: použijem len teba, ale týka sa to aj ostatných s problémami s pripojením… ja používam tento link https://www.firstonetv.net/Live/United-Kingdom/ITV1–21 a ide takmer vždy… žiadne VPN, žiadne registrácie :)

24
Tomáš
Reagovat

@janči: No já měl včera nakonec aby toho nebylo málo problémy s připojenim k internetu nějak celkově a zasekal se mi celej kompl a díky tomu jsem přišel v živáku o první tři vystoupení a zrovna i Anthonyho, prostě pech. Ale pak sem si to dohledal na youtube takže už v klidu a vážně moc doufám že dnes už půjde všechno tak, jak má. Jinak teda děkuji moc :-).

25
Jana
Reagovat

Taky sem to včera viděla. Docela mi ve finálové sestavě chybí J-Sol, který vypadl v Judges House. Klidně bych ho u kluků vyměnila za Brendana. A ještě větší škoda je samozřejmě Rickyho. Včera mě hodně překvapil Giovanni, nečekala jsem že bude až takhle skvělý ale jeho vystoupení vážně nemělo chybu. Hodně zabodoval i Dalton, kterého jsem si až doteď moc nevšímala. Pokud bude takto zpívat dál, tak může v kategorii kluků hodně zamíchat pořadím. Můj tip na letošního vítěze je ale Anthony. Ten chlap zpívá srdcem a je to znát. Navíc má za sebou velký příběh a na to budou diváci slyšet. Taky bych mu to moc přála. Těžko říct kdo dnes vypadne, vypadá to na nějakou skupinu ale klidně může vyfičet i některá z holek. Kromě Belly včera žádná nijak extra nezazářila.

26
DJ Vlado
Reagovat

Moje pořadí (pouze na základě YT, včera se mi nepodařilo připojit):

1. Armstrong
2. Bella
3. Giovanni
4. Molly (být to jiná píseň než v JH, měl bych jí i výš)
5. Anthony
6. Dalton
7. Missunderstood
8. A&A
9. Shan
10. Janice
11. LMA Choir
12. Scarlett
13. Brendan
14. Olatunji
15. United Vibe
16. Danny

Přání / tip na vypadnutí (za předpokladu, že bude double elimination):
přání: Danny, United Vibe
tip: LMA Choir, Olatunji

27
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Teda ty jsi mě překvapil že máš chlapy tak vysoko i když vím že Armstrongovi fandíš z chlapů nejvíc. :) Čekal jsem že Shan dáš výš ale asi ti taky nesedla ta její předělávka Lennonovy klasiky tak jako mě nebo Monice. A ano, dnes bude Double Elimination. Dermot to včera na konci přenosu říkal. Celkově to vychází tak, že pokaždé vypadnou dva a má li se končit 1. prosince, tak GrandFinále možná bude ve čtyřech a nebo jednou vypadnou i tři.

Jinak s těmi typy na dnešní vypadnutí to vidím podobně. Dost by mě ale zajímalo kdo dnešní kolo vyhraje a jsem vážně zvědavý na odhalení výsledků po konci soutěže. Letos poprvé mi to přijde úplně nepředvídatelné a nedokážu si ani po první Live Show tipnout vítěze což je ale jedině dobře. Předloni touhle dobou už byl Matt Terry silně favorizován a loni Rak-Su a Grace. Nebo vy už tam snad někdo i letos vidíte nějakého Chosen One? :-)

28
Jan
Reagovat

@Tomáš: Je to tak. Zdá se to hodně vyrovnané. Ani já si nedokážu tipnout, kdo letos vyhraje a je to super. Ano, loni byli Rak-Su jasní a Finále bylo taky jasné, žádné napětí. Letos je to úplně jiné.
V podstatě každé vystoupení mně v něčem zaujalo. Mrzí mně, že ty studiové verze nejsou na Spotify jako v 2016. Opět je to na iTunes a to jde úplně mimo mne.
Dnes jsem se ještě díval na všechny vystoupení a absolutně nedovedu říct, kdo by měl vypadnout. Nikdo úplně nevyčníval a nikdo nebyl ani katastrofální.
Možná bych řekl LMA choir, i když jsem určitě v menšině, moc se mi líbí. Nakonec bych řekl i Scarlett nebo Dannyho.
Pořád mám nejradši Anthonyho a Shan. Kdokoliv vypadne bude to smutné, po tak dlouhé cestě, kterou už všichni ušli.

29
Jan
Reagovat

Ještě taky zkusím udělat řebříček podle toho, jak se mi včera kdo líbil :). Nehledě na to, jak komu fandím, jde jen o včerejší vystoupení.

1. Dalton
2. Shan
3. Molly
4. Anthony
5. Giovanni
6. LMA Choir
7. Misunderstood
8. Bella
9. A&A
10. Amstrong
11. Janice
12. Scarlett
13. Olatunji
14. Danny Tetley
15. Brendan Murray
16. United Vibe

Je to hodně těžké sestavit, dost mně mrzí ten Brendan, měl hodně špatnou volbu písně. Je můj favorit, ale na základě včerejšího vystoupení mi přišel jako jeden z nejslabších. Kdyby to mělo být na mně, vyřadil bych United Vibe a ze Sing Off by vypadl Danny. Kdyby tam spadl Brendan, mohl by se vzpamatovat a podat takový výkon, který by ho vrátil zpět do soutěže.

30
Tomáš
Reagovat

Hlavně aby postoupili Giovanni, Anthony, Armstrong a Dalton a Brendanovi bych dal taky ještě šanci protože má rozhodně na víc než včera předvedl. Ze zbytku může vypadnout kdokoliv, je mi to vlastně úplně jedno protože nikomu z těch dalších už stejně fandit nebudu. No je to u mě marné, zase víc fandím chlapům jako vždycky ale v této finálové sestavě mi po včerejšku přijdou chlapi i silnější než holky.

31
Monika
Reagovat

Tak mela jsem jine typy na vyrazeni, ale z tech tri mi nebude chybet nikdo. Je to mi celkem jedno kdo z nich vypadne.

32
VojtaP
Reagovat

Olantunji byl jasný.

Ať už zazpívají jakkoliv, vidím to na Deadlock, Simon podrží Armstronga a Robbie zase Janice. Třeba ale jeden z nich překvapí.

33
Monika
Reagovat

@VojtaP: Taky jsem ocekavala deadlock. Kazdopadne ten manzelskej par v porote nebude dobry napad, zda se mi….Uvidime v dalsich kolech.

34
Jan
Reagovat

První rozhodnutí za námi. Nedá se říct, že jsem úplně překvapený, protože stát se mohlo cokoliv. Olatunji byl dříve nebo později jasný, takže tohle se dalo čekat.
Překvapili mně adepti na Sing Off. Je mi moc líto Amstronga, neměl vypadnout, má úžasný hlas. Bylo by mi líto i Janice, tady se prostě nešlo rozhodnout. Spravedlivější by byl v tomhle případě asi Dead Lock, aby rozhodla většina.

35
Tomáš
Reagovat

Tak za mě velké zklamání hned po prvním rozhodnutí, áchjo. Nechápu ty lidi podle čeho hlasují. V čem jsou pro ně proboha třeba takový Danny nebo LMA Choir nebo i ty dvě holky A Stars lepší a zajímavější než Armstrong? Když už to dopadlo takhle, tak měli dát Deadlock. Nechápu Simona proč to tam neposlal. Jestli se pak ukáže že měl Armstrong víc hlasů než Janice, tak za to Simona prokleju do pekel. Tak hned po prvním kole mám zase jednoho z největších favoritů pryč. Možná doplatil na podobnost s Daltonem nebo nechápu proč pro něj lidi málo hlasovali. Je mi to hrozně moc líto, tohle se nemělo stát. Janice je naprosto nezajímavá, nevidím na ní vůbec nic. Ta stejně nemá vůbec šanci se udržet, vypadne tak jako tak v jednom z nejbližších kol. Armstrong se mohl ještě zvednout a mohli pro něj začít lidi víc hlasovat když viděli že je dnes v ohrožení, rozhodně měl daleko větší potenciál v této soutěži než Janice. Takže nechápu toto rozhodnutí. :(

36
VojtaP
Reagovat

@Jan: Myslím, že Armstrongova účast v Bottom 2 byla i díky tomu, že si s Daltonem navzájem kradli hlasy, přičemž Dalton byl včera mnohem výraznější a zazářil. Janice se příště B3 vyhne, pokud tam spadne zase, tak už to nejspíš bude konečná.

@Monika: to s tím manželským párem mi došlo až dneska. Samozřejmě se taky může (už třeba příště) stát, že budou stát proti sobě. Už vidím zítra ty titulky, kdy budou obviňovat Robbieho z nadržování soutěžícím jeho ženy :D Nicméně tu stejnou loyalitu jsem čekal od Simona vůči Louisovi, ale nestalo se tak. Možná to mělo co dělat s tím, co mu Louis před jeho rozhodnutím říkal, což jsem úplně nepochytil. Něco s tím, že ho Louis zítra podepíše, či co, budu si to muset ještě pustit ze záznamu.

37
Tomáš
Reagovat

Že si Armstrong s Daltonem byli typově podobní a kradli si kvůli tomu hlasy, to je asi pravda. Ale stejně jsem nečekal že bude mít Armstrong až tak málo hlasů že skončí vzadu až za tak zbytečnými figurkami jako jsou Danny, LMA Choir, Acacia a Aaliah, United Vibe a možná i Janice. Proč se Robbie rozhodl udržet ve hře Janice je myslím jasné, asi to fakt nebyl s tím manželským párem dobrý nápad. Pokud jde o Simona a Louise, tak Louis skutečně něco Simonovi říkal. Neumím anglicky ale podle gestikulace si myslím že ho přesvědčoval aby to dal do Dead Locku. A možná právě i proto to Simon schválně neudělal. Musím říct že mě tímhle Simon hodně zklamal ale vlastně sem to od něj čekal. Už kdysi naprosto stejným způsobem zařízl v americkém X Factoru Vinna Alana, který zahučel do Bottom 2 jen kvůli debilnímu výběru songu. Už si nepamatuju jméno té nádhery, která proti němu tenkrát stála ale vím že byla taky úplně zbytečná stejně jako teď Janice. A Simon ho taky zazdil. On je Simon profík a hudbě opravdu rozumí ale je to takový hajzlík, nedají se od něho moc očekávat spravedlivá rozhodnutí. On podle mě rád kalkuluje a je až moc zkažený penězi a slávou. Asi si spočítal že Armstrong by pro jeho holky mohl v budoucnu znamenat větší nebezpečí než outsiderka Janice a proto se rozhodnul takto. Možná to bylo i kvůli produkci se kterou je Simon jedna ruka když je to jeho pořad, že prostě nechtěli aby hned v 1. Live Show odešli dva z Overs. Protože brzy je bude následovat Danny a zůstal by jen Gio – a jenom bůh ví jestli ten nevypadne taky když se hlasuje tak jak se hlasuje. Každopádně Louis se dnes zachoval jako větší profesionál než Simon a rozpoznal větší talent bez ohledu na to že byl jeho mentor – protože Armstrong skutečně lepší než Janice byl. Myslím že je teď Louis na Simona pěkně nasranej a nedivím se mu, má na to právo. Když už to takhle blbě dopadlo tak jen doufám že Armstrong neměl ani v diváckém hlasování více hlasů než Janice a že by mu ani Deadlock nepomohl. Protože jestli jo, tak u mě tímhle rozhodnutím pan Simon Cowell definitivně jednou provždy skončil.

38
Tomáš
Reagovat

Možná že je škoda že nerozhodují čistě jenom diváci, bylo by to aspoň spravedlivější. Ti mentoři a produkce stejně pak jen při rozhodnutí uplatňují své zájmy takže je vlastně úplně jedno jak kdo potom znovu zazpívá. Takže vlastně ten Sing Off ani nemá smysl protože podle mě jsou stejně všichni rozhodnuti dopředu a nic se na tom pak už nezmění.

39
Tomáš
Reagovat

@VojtaP: Budu moc rád když nám přeložíš a napíšeš mi to sem co přesně Louis Simonovi těsně před Simonovým verdiktem říkal.

40
Michal V.
Reagovat

@Tomáš: ja to pochopil tak, ze Louis se snazil SImonovi rict, ze Armstrong je tak dobrej/zajimavej/originalni, ze by ho z fleku v Syco mohli podepsat… nevim jestli Louis teda ma nejaky manazersky prava

41
Michal V.
Reagovat

Pro Ty z Vas, kteri to videli od zacatku…ta Keala byla hned na zacatku vcera? protoze ja to pustil asi az 5 minut po startu a celou hodinu jsem na ni cekal :-( (ostatne byl to jedinej duvod proc jsem to vubec poustel)

42
DJ Vlado
Reagovat

Ty jo, to byl smolný víkend, nejdřív Monička v SD a potom Armstrong v XF :-( Britové už asi nezkousnou hlubší a zastřené mužské hlasy, u kterých je zjevné, že zpěvák nepodstoupil amputaci varlat :-/ Pro mě ale v Armstrongovi odešel nejzajímavější mužský zpěvák letošního ročníku :-( Z chlapů už mě zajímá jenom Giovanni, ale to spíš proto, že je rocker (v XF nedostatkové zboží), ale už jsem viděl celou řadu lepších rockerů :-/ Škoda, že Anthony nemá pro mě příjemnější barvu hlasu, tomu bych i fandit dokázal :-/ Takhle mám teď čistě holčičí Top 3 (Molly, Bella, A&A), sorry Tome :-)

43
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Vidíš, v sobotu jsem s tebou soucítil kvůli Monice a včera to samé potkalo i mě. :(

Věděl jsem že Armstrong asi nebude úplně masová záležitost a že může třeba vyletět podobně brzy jako Piňák u nás v SuperStar ( nebo Richard Chovan v letošní SS ) ale že to při počtu 16ti lidí bude zrovna on kdo spadne na nepostupovou pozici, to by mě tedy nenapadlo. Armstrong nezpíval úplně čistě, měl tam jistě i falešné tóny a i při těch One Direction v sobotu mu hlas párkrát ujel ale to bylo na úkor toho jak se odvázal a dával do toho své emoce a muzikantské cítění. Udělal si ten song úplně podle svého. Armstrong má strašně zajímavou i když technicky nedokonalou barvu hlasu. A to je mnohem víc než čistě trefené rovné tóny. Možná britové nepřijali ani tu coververzi protože jsou One Direction v UK dost oblíbení, já fakt nevím. Nicméně je mi moc líto Louise i Armstronga, odvedli spolu kus skvělé práce, Armstrong nic nekazil a tohle si skutečně nezasloužil. Na Louisovi bylo hodně vidět jak strašně se mu nechce s Armstrongem loučit a jak chce pokračovat dál v jeho mentoringu. On pro ty svoje soutěžící totiž fakt žije a to se mi na něm líbí. Strašně mě zklamali svými rozhodnutími Robbie a Simon. Já si myslím že měl Armstrong víc hlasů než Janice a pokud se to na konci po zveřejnění výsledků potvrdí, tak to bude hodně smutné zjištění. Bohužel opět platí zákon schválnosti.

Na Janice nevidím vůbec nic zajímavého. Podle mě ona do X Factoru vůbec nepatří ale možná tak spíš někam s prominutím do domova důchodců. Nelíbí se mi ani její vizáž, nevím co je zajímavého na plešaté zpěvačce. A ani její barva hlasu mě nebere. Takže nevím proč Robbie a Simon volili takto, asi jsou v tom fakt jenom jejich ambice.

Máme po prvním živáku a zase jsou venku dva chlapi stejně jako v naší letošní SS. Kde jsou ty časy kdy vypadávaly prvně holky? Asi nenávratně pryč. Takže třeba to nakonec zase bohužel pro mě vyhraje baba. Sem fakt zvědavý jak daleko to dotáhnou Giovanni, Anthony a Dalton. Giovanni si myslím že může dojít tak maximálně do Top 8 když bude mít štěstí, dál ho bohužel netipuju. Přece jen si myslím že ten rock taky nebude pro brity úplně mainstreamová a komerční záležitost, nebude to bavit každého. Já jen doufám že se Giovanni stane vítězem aspoň v kategorii Overs a že to nebudou Danny nebo Janice. Co kdo vidí na Dannym, který patří spíš někam do estrád pokleslého vkusu a jak i on mohl v hlasování porazit originálního a charismatického Armstronga, kterému nesahá ani po paty, tak to fakt nepochopím nikdy. Brendan myslím dojde daleko, možná i do GF ale asi to taky nevyhraje. Holky mě nezajímají vůbec ale je dost možné že to některá z nich vyhraje. :(

44
Jana
Reagovat

Myslím že to co se stalo včera Armstrongovi se mohlo stát teď na začátku úplně každému z nich kdo nenasbíral nějakou extrémně velkou fanouškovskou základnu. A tu tam asi letos nemá nikdo z nich, přijde mi to až nezvykle vyrovnané. Armstrong měl bohužel smůlu že to padlo zrovna na něho. :( Asi fakt doplatil na tříštění hlasů s Daltonem, který v sobotu daleko víc zabodoval. Až bude v soutěži méně lidí tak už snad postupně přestane docházet k takovým nemilým překvapením, uvidíme. Nicméně nic ale nebránilo Robbiemu a hlavně Simonovi aby Armstronga zachránili pokud by skutečně měli zájem na tom nechat tam zajímavého a originálního soutěžícího že? Janice patří do starého železa, bez urážky k ní ale proti Armstrongovi je ona nic. Stejně brzy vypadne. Nevím proč volili pánové takto. Měl nastat Deadlock. Taky si myslím že mohl mít Armstrong víc hlasů a i kdyby ne, tak by to aspoň dopadlo tak jak to dopadnout mělo. A bylo by to spravedlivější než takto. Každopádně ale po Rickym je zrovna Armstrong další obrovská ztráta pro letošní X Factor. :(

45
Jan
Reagovat

Je pravda, že se včera mohlo stát cokoliv. Když jsem přemýšlel, Janice měla správně odejít. Určitě si myslím, že měl Amstrong víc hlasů než Janice.
Ten The Climb byl od ni falešný, má hlasové problémy, takže klidně si myslím, že příští týden vyletí. Nepřál bych ji to, ale konkurence je silná.
Robbie a Ayda budou asi pokaždé stát při sobě, že mne to hned nenapadlo. Tak zkušený zpěvák jako je Robbie, určitě ví, že Janice je slabší zpěvačka. Simona jsem taky nepochopil a to s tím Louisem jsem taky pochopil, že říkal, jak je Armstrong originální, skvělý zpěvák. Co se dá dělat, letos může vypadnout opravdu každý a kdykoliv.
Jsem zvědavý, jak bude vypadat téma příští Live Show. Žádnou píseň si jako Gulity Plesaure neumím představit, leda nějaké veliké hity, které často posloucháme? Fakt nevím :-)

46
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: jj Keala vystupovala chvíli po úvodu.
Co se týče Louise, tak má vlastní label pod Sony, takže pokud bude chtít, klidně může Armstronga podepsat až mu vyprší smlouva se Syco, což je někdy po finále.

@Jan: Guilty pleasure je něco, co se ti líbí, ale nechlubíš se tím. Třeba rocker může tajně poslouchat Katy Perry, jen se tím nechlubí. Podle mě to pojmou takhle, aby každého trochu vystrčili z komfortní zóny.

47
Tomáš
Reagovat

Přiznám se že po vyřazení Armstronga se mi to už nechce tolik sledovat. Vyřazení Rickyho sem ještě zvládl jakž takž v pohodě i když škoda ho byla velká ale tohle tedy zkousnout nemůžu. Proč to k čertu Cowell nemohl poslat do Deadlocku, proboha proč?????? Tohle mi hned na začátku zase úplně zkazilo celou podívanou a i kdyby se některý z mých favoritů dostal někam dál, tak ta pachuť z nespravedlivého vyřazení Armstronga už ve mě zůstane až do konce. Teď už držím palce jen Anthonymu, Giovannimu a trošku s odstupem od nich Daltonovi a Brendanovi. Všichni ostatní jsou mi absolutně ukradení. Takže ať si klidně všechny čtyři holky, všechny skupiny i zbytek Overs kromě Giovanniho odejdou všichni domů i kdyby podávali naprosto špičkové výkony, mě už po tomhle co se teď stalo nebude líto vůbec nikoho z nich. Je v tom asi i škodolibost ale fakt si teď přeju aby všechny holky vypadly, klidně i po mimořádných výkonech. Žádná z nich mě stejně vůbec nezajímá a nebaví. Když tohle muselo potkat Armstronga, tak už nemám slitování. Navíc mám obavy že ani Giovanni a Anthony se příliš dlouho ve hře nemusí udržet. Úplně se mi chce to přestat sledovat kvůli tomu co je ten Cowell za debila ale snad se ještě nějak přemůžu.

48
Honza
Reagovat

Ty jo, tak jsem jedinej, komu přišel Armstrong vyloženě příšernej? :D
Zpívám už nějakej pátek a po technické stránce, to bylo prostě katastrofální. Možná se snaží dát do svých vystoupení emoce, ale jinak je to uřvané, bez dynamiky, to True Colors vyloženě hrůza, absolutně se taková aranž k té písničce nehodila. Za mě naprosto právěm postoupila Janice rovnou.
Jinak musím říct, že nakonec do těch živáků vybrali celkem fajn lidi. Po příšerném Six Challenge jsem si říkal, že to bude fraška, ale už v JH dala většina fajn vystoupení a i první živák nebyl vůbec špatný a vytřískali to nejlepší z letošního XFactoru (kromě Overs teda no…)
Ale jak říkáte, hlavně je paráda, že tam nikdo vyloženě nevyčnívá a není „jasnej favorit“, naopak hodně zpěváků dokáže imho překvapovat a postupně se vyvíjet. Ani ještě vlastně sám nevím, komu nejvíc fandím. :)
Každopádně na výhru tipuju asi někoho z kluků nebo holek. Mě osobně asi z nich zatím nejvíc zajímá Anthony a Shan.
Naopak overs jsou fakt podle mě bez šance, kdežto nejdál dojde podle mě bohužel Danny. Ale třeba se mýlím no… :)
Noo bude to docela zajímavý, baví mě letos ta nepředvídatelnost! ;)

49
Petr
Reagovat

@Honza: prisernej byl , spolu s Brendnem nejhorsi z kluku, Brendan mel kliku ze pochazi z Irska a ma obri fanklub

50
Tomáš
Reagovat

@Honza: a @Petr: Nesouhlasím s vámi. Ano Armstrong rozhodně není technicky dokonalý zpěvák, to jsem tu i sám psal. Ale tohle není Voice a nejde tu jen o hlas. Tohle je X Factor a ten teda Armstrong rozhodně má a troufnu si říct že daleko větší než Janice Robinson. Ta mu fakt nesahá ani po paty. Armstrong má velké charisma a je to muzikant, dokáže to na pódiu rozbalit. Proč třeba u nás vyprodává haly Fanánek s Třemi sestrami když nezpívá jako Gott? Protože to co dělá, dělá dobře. A to je na tom Armstrong rozhodně technicky líp než Fanánek. :-) Ta Janice měla taky v Sing Off technické chyby ve zpěvu jak už tu někdo zmínil a na rozdíl od Armstronga u ní ten faktor x fakt nevidím, to co vyzařuje z ní mě úplně míjí. Armstrong měl mnohem větší energii. Nebyl asi nejlepší ale rozhodně to ani nebylo na vyhazov hned v prvním kole. Nebo my snad chcete říct že i takový Danny Tetley je lepší než Armstrong?

51
Lucas
Reagovat

Já se musím přiznat, že v některých mám ještě chaos, takže jsem si ani nevzpomněl, co Armstrong zpíval v live show. Jeho Story of my life mě nějak nenadchlo, rap byl dost fajn, ale ty zpívaný části se mi tam nehodily. Ale škoda ho je. Ale asi i já bych si vybral Janice, ta podle mě do toho dala všechno a podle mě si zaslouží alespoň chvilku vydržet. Každopádně Danny tam nemá co dělat, blbě se na něj dívá a ještě k tomu zpívá Mariah Carey, hrozně předvídatelný. Jinak se mi tak nějak líbili všichni, dokonce i Gio, i když stále se teda drží někde dole v mým žebříčku, ale překvapil. U Anthonyho by prospělo přesně to, co říkal Simon. Nějakou umírněnější verzi, mohlo to být ještě mnohem lepší vystoupení.

52
Tomáš
Reagovat

Já už se taky začínám obávat že v kategorii Overs vyhraje Danny, on je takový hňup že mu snad za to ještě britové budou posílat hlasy, :( Kéž by aspoň nejdéle z Overs vydržel ve hře Gio i když je mi jasné že jinak se asi taky moc daleko nedostane. Každopádně ale doufám že Gio porazí u Overs aspoň Janice, to už by byla vážně katastrofa kdyby ne.

53
Petr
Reagovat

BTW Armstrong byl v roce 2016 ve Voice Nigeria, dostal se az do live shows, blind audition zpival Ed Sheeran -thinking out loud, nic moc, nezaslouzil si jit dal

54
Tomáš
Reagovat

@Petr: A jak daleko se dostal v těch Live Showes ve Voice? Ale vím že v něčem takovém byl, viděl jsem to na youtube…

Zajímalo by mě kdopak nám tenhle týden vypadne. Nikdo další z kluků už to doufám nebude. A doufám že ani Gio ne. Tak by to mohla být konečně nějaká skupina a k ní některá z holek. Je mi to vlastně úplně jedno. Janice se asi tenhle týden B3 vyhne protože diváci se u ní zmobilizují a pokud ne, tak doufám že už půjde domů. Protože měla vypadnout už minule. A celkově nejvíc mě tam asi štve Danny, tak by taky mohl odejít. Zajímalo by mě kdyby se v tom Sing Off s Armstrongem ocitnul místo Janice Danny, jak by to dopadlo. Já věřím tomu že ten prašivý Cowell by dokázal i Dannyho upřednostnit před Armstrongem.

55
Honza
Reagovat

@Tomáš: Janice taky nebyla technicky 100%, ale obě vystoupení měla určitě o třídu výš než on. A ne, X Factor určitě není jen o technice, ale snažit se o exhibice, na který zatím nemám jako v případě Armstronga, o tom podle mě X Factor také není.
Nicméně uznávám, že překvapit by ještě teoreticky mohl. Ale večer se mu prostě nepovedl a vůbec mě ten nepostup nepřekvapil.

56
Honza
Reagovat

Jinak neblázněte, Danny půjde alespoň do TOP 10 a nepřekvapilo by mě kdyby i mnohem dál… Tak nějak tuším, že produkce u něj zařídí falešnej hype, standing ovation a podobný koniny a ještě bude ve finále :))) (ne, to snad zas přeháním… i když… kdo ví – když mohli být i třeba Reggie ‚n‘ Bollie na 2. místě, tak možný je vše :-D)

57
Tomáš
Reagovat

@Honza: Jo, Armstrong fakt mohl překvapit ještě a proto je ho strašná škoda. U Janice vím na 200 procent že už ničím nepřekvapí, teda aspoň mě. Takže podle mě měl Sing Off dopadnout opačně. A nebo aspoň mělo dojít na Deadlock aby se ukázalo koho chtějí lidi víc a tak by to bylo asi nejspravedlivější, to snad uznáš. Ale asi to Robbie a Simon teda viděli tak jako ty no. A u Dannyho se taky obávám že dojde hodně daleko protože i z blbosti se dá udělat velká hvězda. Stačí si vzpomenout jaký fenomén tenkrát produkce udělala z Honey G, to byl podobný bizár jako Danny.

58
Petr
Reagovat

@Tomáš: porovnavat Honey G a Dannyho?WTF, ses proste vuci nemu zaujatej, Danny umi vazne zpivat, jeho Mariah Carrey byla dost v pohode, ja si rikal ze na to ze mu je 50+let, stale zvlada techniku zpevu a, a ted ctu ze mu je teprv 37 .Presto porovnavt ho sHoney G to ne, on neni joke act. Ja bych mu klidne pral jit dal nez treba Brendanovi nebo Bele.

59
Honza
Reagovat

Mně Danny sice také lehce irituje – respektive je to pro mě vždycky na hranici kýče, ale určitě tam svý místo z objektivního hlediska asi má. Což Honey G teda rozhodně ne… :-) To byl totalitní úlet a že pro ni lidi hlasovali tak daleko, to jsem fakt nepochopil. U Dannyho to pochopím, jakkoli mi subjektivně nemusí sedět.

60
Tomáš
Reagovat

Bylo to přirovnání, ať už trefné nebo ne no. Však Danny do Live Shows ale podle mě taky nepatří, není zase tak dobrý aby tam měl být a zabral místo Rickymu. Ale co člověk, to názor no.

Teď jsem zvědavý na playlist na tenhle týden.

61
Honza
Reagovat

Jinak na Bottom 3 vypadá tento víkend dle sázkařů Janice, Gio a LMA Choir, což je imho pravděpodobné, ale letos na to asi nemůžeme spoléhat, bude hodně záležet na konečném vystoupení. Je už veřejný někde vůbec playlist? Kde se vlastně zveřejňuje prosím?
Jinak zajímavá je TOP 3 dle sázkařů. To je zatím Shan, Dalton a Misunderstood. Celkem by to zatím odpovídalo.
Mrzí mě akorát, že Anthony je poměrně nízko, ale věřím, že to ještě vytáhne! :) Snad ho produkce nepotopí.

62
VojtaP
Reagovat

@Honza: playlist bývá většinou v pátek večer, asi tam proběhly nějaké změny na poslední chvíli. Zveřejňuje se na ofiko stránkách nebo stačí sledovat stránky tellymix.co.uk či digitalspy.com

64
Honza
Reagovat

@VojtaP: Paráda, díky :)

Přidat komentář