Panáček v reality show

X Factor UK 2018: Six Chairs Challenge s novým twistem! Kdo od svého porotce obdrží „zlaté X“?

6. Říjen 2018 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

xf_chairs

Již pátým rokem se v britském X Factoru používá jako síto před Domy porotců Six Chairs Challenge. Pravidla této nervydrásající výzvy, kde padají mnohdy kontroverzní rozhodnutí, zůstala i pro letošek vesměs stejná. Každý porotce má ve své kategorii pouze 6 postupových míst a ty podle svého uvážení obsazuje a taky přeobsazuje. Dokud nezazpívá poslední soutěžící, mají všichni soutěžící nervy na pochodu. Letošní twist uklidní alespoň jednoho soutěžícího z každé kategorie. Porotce bude mít možnost garantovat soutěžícím místo pomocí tzv. „zlatého X“, soutěžící postoupí a již nemůže být vyměněn. Jak si povedou soutěžící letos a koho porota pozve do svého užšího výběru? Sledujte a podělte se o svůj názor v diskuzi.

Videa s komentáři budou postupně doplněna…

Simon – dívky

Kleo

Shakira – Waka Waka (This Time for Africa)

První dívky vidíme ve zrychleném sestřihu. Simon na Kleo oceňuje její osobnosti, její zpěv ovšem za moc nestál. První nezasloužený postup.

Georgia Burgess

Pharrell – Happy

Georgii tato odrhovačka vůbec nesedla a její hlas se v tom neposlouchal dobře a místy to bylo ukřičené. Simonovi to nevadilo a Georgia si jde sednout.

April Darby

Robbie Williams – Angels

April vzhledově nenápadně připomíná mladší verzi Nicole Scherzinger, nicméně její slavnější kolegyně má lepší techniku zpěvu. April si vybrala taktéž mnohokrát zpívanou Angels od Robieho, nicméně zazpívala solidně, určitě lépe než Kleo a Georgia, křeslo zasloužené.

Ava Lily

One Direction – Perfect

Ava podobně jako April lovila v repertoáru porotců, tentokrát to bylo One Direction. Její podání Perfect mělo k dokonalosti daleko, bez předchozí prezentace těžko říct, jestli má jen tak vysoko položený hlas nebo to byla otázka volby, nicméně její podání mě trochu tahalo za uši a neuškodilo by víc dynamiky.

Maria Laroco

Whitney Houston – Queen of the Night

Maria by ráda navázala na soutěžní úspěchy filipínských účastnic z předchozích let. Osobně je mi Maria zatím daleko sympatičtější než loňská finalistka Alisah, ovšem stejně jako ona jede v zajetých kolejích velkých songů od popových div minulého století. Aktuální výkon zvládla. Na postup k Simonovi do JH to asi stačit bude, nicméně bude muset přijít s něčím současným, aby se probojovala do Live shows.

Sephy Francisco

Loren Allred – Never Enough

Další na řadě je Sephy, která si vybrala podle všeho nový „I Have Nothing“ pěveckých soutěží, který už jen letos slyšíme po několikáté a nejspíš i slýchat nadále budeme. Nic proti, The Greatest Showman má plno skvělé hudby, jen všeho moc škodí. Sephy si ovšem připravila píseň v netradičním kabátě a předvedla žensko/mužský duet sama se sebou. Na pobavení dobré, avšak soutěži to nepřinese vůbec nic. Simon i tak obsazuje poslední křeslo.

Bella Penfold

Stormzy– Blinded by Your Grace, pt 2

Bellu si jako jednu z mála pamatuji z castingů, výrazná osobnost se zajímavým hlasem a stylem. Bella má rozhodně potenciál zazářit i mimo soutěž. Své vystoupení v Six chairs ovšem vůbec neukočírovala. Bylo vidět, že je emocionálně rozhozená, nic moc zpěv byl následován podivnými výkřiky, což měl být rap. Simonovi se ovšem z Belly podařilo udělat highlight, když jí zmáčkl zlaté X, čímž Bellu katapultoval přímo do dalšího kola. Kleo musela svoje místo opustit, což byla jen otázka času, než se zaplní místa.

Lanya Matthews

Whitney Houston – I Didn’t Know My Own Strength

Lanya po svém castingu opět vsází na velký song. Její podání neurazilo, ale ani nenadchlo. Pro Simona to bylo dobré natolik, že na úkor Lanyi připravil o místo April.

Jennifer Owens

Original – Fly

Jennifer jako jedna z mála přišla se svou původní tvorbou. Její původní píseň vůbec nebyla špatná a hlas má Jennifer také solidní. Simon ovšem nebyl až tak přesvědčen, aby provedl změnu a Jennifer mu musela zazpívat znovu accapella. Jennifer se místa dočkala. Simon nejdříve vyřadil Marii Loroco, hned na to se rozmyslel a poslal domů Avu Lily.

Shan

Donny Hathaway – A Song For You

Shan patřila k nejvýraznějším zpěvačkám z castingů a po dnešním výkonu ji vidím jako jasnou účastnici Live shows. Shan ví, co si může dovolit a nepouští se do zbytečných eskapád, její vystoupení mělo úroveň. Simon by byl blázen, kdyby se Shan zbavil. Nakonec tak učinil s Georgii, která se ovšem nehodlala jen tak vzdát a vydupala si reparát.

Těžko říct, zda to byl úplně reparát, pokud ano, tak často spíš ukřičený, alespoň v tom bylo více snahy než v Happy. Georgia unikla Simonovi z hledáčku, z kola ven musela Lanya. 

Molly Scott

A Great Big World– Say Something

Na Molly bylo od příchodu na pódium poznat, že si dlouhé čekání vybralo svoji daň. Bohužel její vystoupení tomu bylo dalším důkazem. Molly se snažila z písně vyždímat všechny emoce tím, že se refrén snažila vyřvat na celou arénu. Velmi nevkusné podání jinak pěkné a emotivní písně. Bylo to opravdu nepříjemné sledovat. Molly musí vychytat hranici, kdy je přípustné pustit uzdu emocím a kdy naopak diváky trápí. Simon to ovšem viděl jinak a Molly posadil místo Sephy.

Scarlett Lee

Kelly Clarkson – Piece by Piece

Scarlett oproti loňsku, kdy v této fázi pohořela, udělala pokroky. Bohužel se nevyhnula nešvaru ostatních a místy šla zbytečně vysoko nad svoje možnosti, což se úplně k písni nehodilo. Dokonce i Simon si všiml, ale i tak chce Scarlett dál, jelikož byla poslední, znamenalo to pro ni a dalších 5 dívek postup do dalšího kola. Simon se nedokázal rozhodnout komu udělí posledního černého Petra, uspořádal tak sing-off mezi Georgii a Mariou. Ani jedna se nevyvarovala nešvaru letošního klání a své místo si chtěly vykřičet. Nakonec ani jedna z dívek díky sing-offu o místo nepřišla a rozloučit se musela Jennifer.

 

Výsledná sestava dívek

Bella Penfold
Shan
Georgia Burgess
Scarlett Lee
Maria Laroco
Molly Scott

Holky se v tomto kole neukázaly v moc dobrém světle a kvůli nervům spíše soupeřily o to, která si své místo více vykřičí. Zlaté X, které dostala Bella měla spíše obdržet Shan, která jako jediná dokázala zachovat klid a předvedla vystoupení na úrovni. Výběr děvčat není vůbec špatný, jen potřebují zkušené vedení. Snad to holky u Simona doma vezmou za správný konec.

Ayda – overs

Olatunji Yearwood

Lou Bega – Mambo No. 5

Podobný začátek jako u dívek. Olatunji bude asi dobrý showman, energie má na rozdávání, jako bavič na firemní akci v 1 ráno dobrý, jinak za mě ne! Ayda si myslela opak.

Anthony Monarch

WALK THE MOON – Shut Up and Dance

Anthony si vybral špatně, v jiných polohách nemusí znít špatně, tohle byl průšvih. Porota asi poslouchá jiný program, jinak si nedovedu vysvětlit, že si šel Anthony sednout.

Cezar Ouatu

Il Divo – Somewhere

Cezar na castingu porotu překvapil operou. Stejně jako Sephy se Cezar pokusil o mužsko-ženský duet sám se sebou. Tohle se brzy omrzí. One-trick-pony Cezar obsazuje třetí místo.

Jacqueline Faye

Les Misérables – Bring Him Home

Jacqueline je nejstarší soutěžící. Její podání Bídníků bylo solidní a nemá se vůbec zač stydět. Své místo si zaslouží, i když bohužel nelze čekat, že si ho udrží.

Burgandy Williams

Whitney Houston – I’m Every Woman

Burgandy si taktéž vzala mustr od holek a své místo si v podstatě vykřičela. Možná s jiným výběrem by nemusela být špatná. Obsazuje páté křeslo, ale asi ne na dlouho.

Claire Angel

Simon and Garfunkel – Bridge Over Troubled Water

Claire od castingů úplně změnila image. Celá v bílém slušně zazpívala a i přes problémy s frázováním se jí podařilo píseň vygradovat. Claire obsazuje poslední židli a je možné, že by si ji i mohla udržet.

Ricky John

Otis Redding – Try a Little Tenderness

Ricky zaujal už na castingu svou barvou hlasu a také svým příběhem, osm let žil na ulici a nyní je z něj novopečený pyšný otec. Nedostatek spánku se podle jeho slov podepsal na hlase a na výkonu to šlo poznat, nevybral si totiž zrovna nenáročnou píseň, možná i pro něj to bylo velké sousto. Naštěstí Rickyho prodává jeho potenciál a charisma, jde sice poznat, že mu chybí jistá dávka sebejistoty, ale příslib velkého vývoje tam je silný. Ayda Rickymu dala zlaté X, zasloužený postup. O své křeslo přišel Anthony. 

Antonino Spadaccino

Rihanna ft. Mikky Ekko – Stay

Antonino přijel až z Itálie. Hit od Rihanny zajímavě seděl k jeho zastřené barvě hlasu. Možná škoda, že jsme neslyšeli více. Antotino získal místo po Jacqueline.

Ivo Dimchev

Original

Ivo je takový typický exot, bylo mi hned jasné jak toto dopadne. Ivo by měl po takovém, až úchylném, vystoupení dostat doživotní zákaz vystupování, přesto mu Ayda křeslo s nadšením udělila a na exotovi na štítě skončil dobrý zpěvák Antonino. 

Panda Ross

Jennifer Hudson – You Pulled Me Through

Panda po neúspěšných pokusech v X Factoru US přijela zkusit štěstí do UK. Bohužel pro Pandu tohle nebyl vůbec dobrý výkon, všechno špatně. Ayda se vymluvila na potenciál a Pandu vyměnila za Iva, protože tam nikdo horší nebyl.

Louise Setara

Patty Griffin – Up to the Mountain

Louise je svobodná matka od dvou dětí a na první dobrou působí sympatickým dojmem. Místy to Louise při dlouhých tónech ujelo, jinak ale celkově příjemné vystoupení. Simon měl tentokrát pravdu, že by byl zločin, kdyby Louise nedostala místo. Ayda neváhala a Louise logicky nahradila Pandu. Žádný šok se nekonal.

Giovanni Spano

Led Zeppelin – Whole Lotta Love

Giovanni působí jako návštěva z minulého tisíciletí. Určitě není na škodu mít v soutěži rockera s dobrým hlasem, nicméně Giovanni je přesný opak toho, co soutěž hledá – současné interprety. Aby mohl být Giovanni brán jako exot, na to není dostatečně likeable. Ayda si jej však chce udržet a tak pouští k vodě Claire. Ayda má na svědomí další šok, Claire rozhodě nebyla nejhorší.

Janice Robinson

Aretha Franklin – Natural Woman

Janice v soutěži představuje jistotu, na castingu se dokonce ukázala i jako schopná tvůrkyně, když přišla s vlastní písní, která zároveň zněla současně. Její podání Arethy bylo solidní, i když se místy zdálo nad její hlasové možnosti. Přesto předvedla silné vystoupení. Ayda ji zaslouženě dala místo po Cezarovi.

Danny Tetley

The Queen – Show Must Go On + Jennifer Hudson – And I am Telling You I’m Not Going

Danny se po 15 letech vrátil, aby Simonovi dokázal, že se tenkrát v Pop Idolu zmílil. Jeho casting byl překvapivý a tak jsem čekal, zda překvapí i podruhé. Bohužel Queeni nejsou nedostižný Everest jen pro Dannyho, který má větší hlasové omezení než někteří jiní, kteří se o tuto horu pokoušeli. Ayda naštěstí Dannyho trápení utnula a požádala ho, aby zopakoval svůj castingový výkon. Osobně mě ani druhý výkon nepřesvědčil, oproti castingu to bylo ještě více ukřičené. Ayda a ostatní porotci ale byli nadšení. Ayda posílá domů Burgundy, ale ta se s tím nehodlá smířit a bere si svoje vybojované křeslo s sebou. Situaci se rozhodl zachránit Robbie a pozval si na pódium Pandu, aby spolu s Burgudy vytvořily nové duo a soutěžily za skupiny.

Panda + Burgundy

Loren Allred – Never Enough

Nejdřív jsem si říkal, zda se Robbie nezbláznil, ale nejspíš měl nějaké zvláštní tušení, že to bude fungovat a ono taky že jo! Nikdy bych neřekl, že Panda a Burgundy budou mít mezi sebou tak skvělou chemii a jedna jak druhá bez nějakého nácviku vystřihnout svůj nejlepší výkon v soutěži. Tohle se povedlo a jsem zvědavý, jestli si je Robbie ponechá i nadále.

Výsledná sestava overs

Olatunji Yearwood
Ricky John 

Janice Robinson
Louise Setara
Giovanni Spano
Danny Tetley

Z kategorie overs mám zatím nejlepší pocit z Rickyho, který má obrovský potenciál v soutěži vyrůst a díky zlatému X je teď prezentován jako favorit kategorie. Černým koněm soutěže může být i Janice a sympatická je také Louise. Ostatní jsou za mě spíše do počtu a největším omylem je Olantunji.

Louis – chlapci

Joshie Cotton

Original

Joshie jako jeden z mála přišel v této fázi s originální písní. Jen škoda, že jeho zpěv je průměrný, jeho barva hlasu mi taky není sympatická. Louis mu „zatím“ dal křeslo, spíše ho bude zahřívat někomu jinému.

Nathan Grisdale

A Great Big World – Say Something

Nathan je zářným příkladem toho, že když dva dělají totéž, není to totéž. Předešlý večer stejnou píseň zmasakrovala Molly, Nathan jen ukázal, že to jde i bez útrpného křičení. Skvělý zpěv a skvělé gradující vystoupení s akurátním projevem emocí. Druhé křeslo je bez debat jeho, věřím, že si ho dokáže udržet do konce.

Tommy Ludford

Original

Tommy by se dal označit za písničkáře Sheeranovského typu. Přestože zpíval vlastní věc, tak to znělo jako cover Eda Sheerana, kdy mu Tommy skládal tribute. Své vystoupení zakončil pádem z pódia, naštěstí se to obešlo bez vážného zranění. Louis samozřejmě Tommyho posílá na třetí místo.

Corey Sean

Megan Trainor – All About That Bass

Corey si na pódium pozval tanečníky, což bylo na jeho vystoupení asi to nejzajímavější. Z toho krátkého útržku jsem dostal pocit, že je Corey těžce průměrný zpěvák. Louis ale nepřestává plnit své místa.

Armstrong Martins

Westlife – Flying Without Wings

Armstrong patřil na castingu k těm výraznějším soutěžícím. Určitě mu nechybí pěkná barva hlasu, jen si mohl vybrat výraznější a hlavně současnější píseň. Nejsem si totiž jistý, že na tomto téměř 20 let starém fláku od Westlife dostatečně prodal své kvality. Louis evidentně také čekal víc. Na křeslo to ovšem stačilo a určitě bych Armstrongovi dal ještě šanci dál.

Anthony Russell

Joe Cocker – Little Help From My Friends

Největší comeback story letošní řady má na svědomí Anthony, který se loni probojoval do stejného bodu jako dnes, ovšem po postupu musel ze soutěže odstoupit kvůli závislosti na drogách, do které znovu upadl. Jen škoda, že byl jeho aktuální výkon sestříhán na úplné minimum, protože zněl hodně dobře a není divu, že Anthony své loňské místo obhájil a jsem si jistý, že znovu postoupí dál.

Felix Shepherd

Adele – I Can’t Make You Love Me

Ajajaj, tohle byl průšvih extrémních rozměrů, Felix byl celou dobu úplně mimo. Louis za tento „výkon“ nemohl Felixovi dát místo. Je tu však příslib comebacku příští rok.

Aeo

Original

Aeo společně se svou kapelou a vokalisty slíbil show. Čekal jsem tedy nějako vypalovačku, ale nebyl to tento typ show, nýbrž atmosferická akustická session. Aeo má zajímavou vzdušnou barvu hlasu a jeho vystoupení bylo příjemné na poslech. Pro Louise se začíná situace komplikovat, rád by Aeovi dal místo, ale neví za koho. Nakonec musel odstoupit Joshie.

Ollie Swain

TLC – No Scrubs

Sestřih kluků sviští jako o závod a tak hned nastupuje Ollie. Osobně se mi Ollie zdá jako takový průměrný WGWG (white guy with guitar), Louis ale dává na reakce diváků, kteří celou dobu zpívali s ním. Spíš si myslím, že se divákům víc líbil výběr než výkon, ale to asi ukáže čas. Každopádně Ollie získává křeslo od Aea, který si snad nestihl ani dosednout.

Brendan Murray

R.E.M – Everybody Hurts

Brandan na castingu zapomněl slova, což se stává, i když od reprezentanta Irska na Eurovizi 2017 se leccos očekává, proto Brendan bere své aktuální vystoupení jako poslední šanci zazářit. Brendan má výhodu, že jeho barva hlasu je zcela rozpoznatelná napříč celou soutěží a je tak příslibem něčeho odlišného. Osobně to není úplně šálek mého čaje, ale zatím jej úplně nezatracuji nakolik se pod správným vedením může projevit i v jiných polohách. Louis neváhal a zmáčkl své zlaté X. Díl jako takový skončil cliffhangerem, tudíž si budeme muset počkat do příště, kdo Brendanovi uvolní místo v Louisově top 6.

Na začátku nového sestřihu se ihned přešlo k rozhodnutí. Brendan získává křeslo Coreyho.

Thomas Pound

Keala Settle – This Is Me

Na castingu se Thomas projevil jako docela schopný drag act, ve své civilní podobě nebyl až tak zajímavý. I tentokrát přišel jako své alterego Lady Freida Wilde. Po krátké motivační řeči zazněla This Is Me, další hitovka z Největšího showmana, což je evidentně letos velmi oblíbený film mezi soutěžícími. Thomas nejspíš o sobě ví, že není nejlepší zpěvák v soutěži a tak vše dohání sebevědomou show. Myslím, že se Thomas/Freida brzy vyčerpá a vše sklouzne k obyčejné travesti-show. Thomas dostává své místo po Olliem, alespoň má Louis stále za koho vyměňovat.

J-Sol

James Brown – I Feel Good

J-Solovi se na castingu podařilo rozbrečet půl poroty svou emotivní originální písní. Nechtěl ovšem pokračovat ve stejném duchu a tak zvolil pro tentokrát svižnější tempo s I Feel Good a fungovalo to stejně dobře. J-Solovi nechybí skvělý hlas ani charisma, není dívu, že by si ho rád Louis nechal. Bohužel to odnesl Nathan, kterého jsem považoval za jednoho z těch lepších, škoda.

Dalton Harris

Prince – Purple Rain

Zvolit si klasiku může být buď výhra a nebo sebevražda. U Daltona se naštěstí jednalo o to první, nepochybně je Dalton velmi silný zpěvák a pod správným vedením může ještě dokázat úžasné věci. Louisova kategorie se vykrystalizovala jako ta vůbec nejnabitější. Louis chtěl vyměnit Thomase, ale ten s tím vůbec nesouhlasil, čímž si vydupal sing-off, pro mě z nepochopitelných důvodů s J-Solem. J-Sol byl minimálně o parník lepší a své místo by si zasloužil udržet. U Thomase se mi jen potvrdilo, že se brzy vyčerpá, když opakoval svůj výkon z castingu. Louis si nakonec nechal oba, soutěž skončila pro Tommyho.

Výsledná sestava – chlapci

Dalton Harris
Thomas Pound
J-Sol
Brendan Murray
Armstrong Martins
Athony Russel

Robbie – skupiny

LMA Choir

Sam Cooke – Change is Gonna Come

Nefalšovaný sbor, na první pohled spíše materiál do Got Talentu, ale kdo ví? Jsou talentovaní a jelikož kvůli jejich počtu nemohou úplně vsázet na jednotlivé osobnosti, jejich další postup bude jen záležet na tom, jak originální a působivá budou jejich vystoupení. Robbie je zatím spokojen, židle č. 1 čeká.

The Squirrels

Ike & Tina Turner – River Deep Mountain High

Duo „veverky“ jsou ve skutečnosti dva pánové v dámském převlečení. I kdybych to měl brát jako recesi, tak bych stále musel přimhouřit obě oči. Tohle už bylo hodně za hranicí vkusu. Travesti show se dá dělat i na úrovni. O to horší bylo, že je Robbie posadil, nejspíš na truc Simonovi.

ATTY

Stormzy – Blinded By Your Grace, pt. 2

Už na castingu se mi zdálo, že to ATTY nějak nejde a nějak jsem nechápal obecné nadšení. Ani podruhé mě jejich vystoupení úplně neoslovilo, vokálně to asi bylo lepší než to castingové, ale celkově to nemělo žádný drive, který bych od gospelové skupiny čekal a harmonie netrefili snad ani jednou. Robbie ovšem vypadá, že ho jen tak něco neuspí a dále plní svá místa.

Tre Amici

Il Divo – Senza Catene

Pokud si opravdu LMA Choir nespletli show, tak Tre Amici se spletli určitě. Těžko říct, co vedlo porotu protlačit operu až sem. Robbie s nimi zaplnil další místo, čekám brzkou výměnu.

Harry and Danny

Niall Horan – Slow Hands

Oba dva z dua Harry a Danny hrají na kytaru. Bohužel pro ně zpívají průměrně a hned jak skončili jsem zapomněl, že vůbec zpívali. Robbie je také posazuje, prozatím, jak sám dodal.

Lost Tiger

Jet – Are Gonna Be My Girl

Další duo, tentokrát bratrské. Identická dvojčata se tedy moc nepředvedla, pěvecky jsou na tom však líp než Harry a Danny. Možná by nebylo od věci vytvořit z nich kvarteto. Obsazují poslední místo, Robbieho sestava se bude podle mě hodně měnit.

Sweet Sense

Bruno Mars ft. Mark Ronson – Uptown Funk

Holky ze Sweet Sense byly každá původně sólo a dohromady je dala až porota po castinzích. Vybraly si efektní píseň, nějakou chemii mají a zpívat asi taky umí. Jen ty harmonie mně nezní příliš lahodně, spíše jakoby si partička kamarádek někde doma společně zpívaly oblíbenou písničku a snažily se jedna druhou překřičet. Když se na tohle zaměří, můžou být dobré. Podle reakcí bylo jasné, že se na pódiu posadí, čistka u Robbieho začíná s The Squirrels.

The Hewitts

Michael Bublé – Feeling Good

S duem The Hewitts jsme se v předešlých dílech nesetkali. Vůbec nezní špatně, naopak, v porovnání s předešlými skupinami je zde slyšet rozdíl. Robbie si je chce nechat, ale vzhledem k tomu, že za sebou mají nulovou prezentaci bych s tím nepočítal.

A-Star

Montell Jordan – This Is How We Do It + Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang

Také zde úřadovala porota, už na castingu dala dohromady Acaciu K. a Aayliah, jedna dobře zpívá, druhá dobře rapuje. Na to, že mají holky teprve 14 a 15 z nich sebevědomí jen srší. This Is How We Do It si dobře nacvičily, oproti předešlému castingu pokrok. Robbie ovšem chtěl znovu slyšet Bang Bang, protože chtěl vystoupení 10/10. Holky možná ani samotné neví, jak dobře umí vytvořit show a strhnout publikum. Z dosavadních skupin mají zatím největší potenciál se prosadit i mimo soutěž. Bylo jasné, kam to celé směřuje, zlaté X nakonec holkám zmáčkly jejich maminky, které si Robbie pozval ke stolu. A-Star tak v line-upu nadobro nahrazují Tre Amici.  

Misunderstood

Originál – Ghetto Style

Jeff a Stefan tvoří duo Misunderstood, které už od castingů patří mezi favority ve své kategorii. Pro dnešek si připravili originál s názvem Ghetto style. Musím říct, že jsem sám nečekal, že to bude až tak dobré, velmi chytlavý a stylový song. Svým stylem mi připomínají loňské vítěze Rak-Su, ti se ovšem často neuměli vyvarovat lehkých infantilností ve svých písních. Misunderstood ten problém zatím nemá. Robbie je nadšený, že je má ve své kategorii. Z kola ven musí jít The Hewitts, což se vzhledem k jejich nulové předchozí prezentaci dalo čekat.

Vibe 5

Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling

Stejně jako Sweet Sense i kluky z Vibe 5 dala dohromady porota. Na jejich výkonu jde poznat, že na nácvik měli pouze dva dny. Nebylo to dokonalé, ale to nebyly ani holky ze Sweet Sense. Na secvičení pěti lidí je potřeba delší doba než dva dny. Porota včetně Robbieho má za to, že je v nich potenciál. Křeslo je jejich, z kola ven jdou Lost Tiger.

Panda & Burgandy

Tina Turner – Proud Mary

Poslední jsou Panda a Burgandy, které Robbie spojil do dua a zachránil tak před vypadnutím z Aydiny kategorie. Už minule ukázaly, že mezi sebou mají skvělou chemii a zde to jen potvrdily. Nemůžu si pomoct, ale u jejich vystoupení jsem se bavil. Je to sice takový úlet, který by asi moc alb neprodal, ale jako zábavný prvek bych je bral všema 10. Pořád lepší než nezábavné a nepovedené joke acty z minulých řad typu Honey G, atd. Panda & Burgundy míří k Robbiemu domů, v jeho sestavě nahrazují ATTY. Tím je letošní hra o židle u konce.

Výsledná sestava – skupiny

LMA Choir
Panda & Burgandy
Sweet Sense
A-Star
Misunderstood
Vibe 5

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
Tomáš
Reagovat

Škoda že to už nikdo z panáčkovců skoro nesleduje a nebude tu o tom moc s kým diskutovat. Já to včera taky neviděl, počkám si zase na nějaká videa pokud budou. Snad budou.

2
Jan
Reagovat

Včera jsem se díval, ale jsem docela zklamaný. Někteří soutěžící byli skvělí, jenže všechno mi přišlo strašně moc uspěchané.
Celý formát mi příjde úplně jiný. Je to strašně rychlé, moc sestříhané. Chvíli sledujeme kategorii dívek, pak najednou začne kategorie starších a pořád se vše prostřídává. Pak se musím hned přeladit a vzpomenout si, kdo vlastně na židlích sedí :D
Nevím jestli mám takový pocit jen já, ale obě ZLATÉ X byla úplně zbytečná. Někteří soutěžící by si je zasloužili mnohem více, než včerejší soutěžící, kteří by možná ani postoupit neměli :-(.
Je to ale teprve začátek, uvidíme co bude dnes i příští týden. Na druhou stranu moc soutěžících se mi líbilo a může to být ještě silný ročník :).@Tomáš: Jestli se chceš podívat na všechny vystoupení, podívej se tady: https://www.youtube.com/channel/UCVjh0oZ3Ug5-s3WX1awxblQ/videos
Jsou tam všechny včerejší vystoupení v plné verzi :).

3
Tomáš
Reagovat

@Jan: Díky moc, určitě se kouknu a napíšu kdo se mi líbil.

4
Tomáš
Reagovat

Tak za mě nejlepší z toho co sem zatím viděl z tohoto dílu je Ricky John. Z fleku do Live Shows, ten jestli tam nebude tak už asi nikdo.

5
Monika
Reagovat

@Tomáš: Tome ja to sleduju, ale zatim nemam favorita, nikdo me vylozene nenadchnul. Holky jsou pro me uplna mizerie, buchta vedle buchty, hlasy mi splyvaji. No porad cekam jeste, ze nekdo naskoci a presvedci me…Ricky zpiva desne vykopavky mimo muj vkus, tak me taky nebavi.

6
Dena
Reagovat

tak ja sledujem tiez… ale ako aj Moniku, ziadneho favorita zatial nemam.
popravde som bola z toho vcerajska zmatena. ozaj rychle rychle. myslim ze s tym budu mat problem vsetci divaci. akoby sa co najrychlejsie chceli dostat do finale.. ale zase.. som mala ten dojem ze sa extremne snazili vyvolat drama:-)) najma u simonovych bab… mam v tom troska gulas. musim asi pozriet este raz

7
VojtaP
Reagovat

Souhlasím, ten edit je letos takový nešťastný, těch skoků tam i zpět bylo moc a nakonec to byl hrozný zmatek. Snad nic takového nebudou předvádět v JH a zachovají alespoň nějakou kontinuitu.

8
Petr
Reagovat

Chci se zeptat, ta blond divka co ji Simon dal golden buzzer, nezpivala vazne otresne ?nebo ja asi slysim neco jineho jako ostatni nebo neslysim.. nebo mam neco se zvukem na televizi, to jako proc ji poslal dal? V letosni czsk superstar by neprosla pres haberu

9
Monika
Reagovat

Co to bylo za bzucak u kluku? To jako vazne tenhle preslazenej buz.o hlasek dostal bzucaka za totalni zmrseni uzasneho songu od R.E.M ? Vzdyt se to nedalo ani poslouchat.

10
Honza
Reagovat

Já teda za sebe musím říct, že letos naprostej odpad.
Konkrétně tohle Six Chairs Challenge snad nemůžou myslet vážně, ne? Vždyť v podstatě každýho posadili – nulový napětí.
Na závěr si stejně nechávali vždycky ty „nejlepší“ (ale v uvozovkách, protože mě nezaujal snad jediný výkon), navíc plno nespravedlivých pravidel (proč někdo může zpívat třikrát a někdo ne?)
Naopak „Golden Buzzer“ (spíš teda parodie na něj) si nechali zas vždycky na někoho krátce potom, co obsadili všechny židle. A proboha proč si ho nedali ke stolu? Vždyť tím taky zabili napětí, vždycky se museli zvednout a pokaždý řekli něco ve smyslu „musím ti nejdřív něco říct“, takže to každýmu muselo být jasný ne? :D
A ten střih byl fakt amatérský. Půlka soutěžících zpívala snad pět vteřin, tak jak jim mohl člověk vůbec „fandit“? Taky je jasný, že když je moc dlouho neukázali, že se s nima asi moc nepočítá, že jo.
Já opravdu hrozně nerad „hejtuju“, ale letos se zdá být prostě všechno špatně. :D Jen samý jasně okatý hry ze strany produkce, jak kdyby to byla soutěž pro totální de.ily. Koukal jsem, že sociální sítě jsou také plný negativních komentů.
Hlavně nemůžu z toho, jak vychvalují každý druhý vystoupení do nebes, standing ovation apod., přitom je to letos fakt bída a půlka vystoupení vyloženě průser (křičení, špatná intonace,….). Porotci ze sebe dělají s prominutím naprostý idioty bez špetky soudnosti. Hlavně říct 20x za díl, že je tu „brutal“, omg… :D
A jinak se mi zdá, že paradoxně vyhodili plno celkem fajn lidí.
No uuuuuuuf. Já fakt nevím, jestli to letos už dávám… :D
Nebo jsem jedinej komu to tu přijde vyloženě strašný? :D

11
Tomáš
Reagovat

@Monika: Ahoj Moniko, tak tě zdravím a jsem rád že letos sleduješ taky. :-) Nicméně hned na začátku s tebou musím nesouhlasit protože mě Brendan Murray baví a je to pro mě velký talent, pokud bude v Live Shows tak by se podle mě mohl dostat dost vysoko. Nicméně je mi jasné že jeho hlas je dost specifický a nemusí sednout každému – takový DJ Vlado s ním asi bude mít taky problém ale třeba se pletu. :) Z odborného hlediska má ale podle mě ten hlas fakt čistý a zpívat umí.

Ještě se mi minule dost líbil Armstrong Martins ale jeho vystoupení z Six Chairs Challenge sem zatím nikde nenašel, vysílali ho už?

12
Jan
Reagovat

@Petr: Tak to jsme dva. Taky si myslím, že to bylo strašné vystoupení a nechápu, proč proboha dostala zlaté x. Simonovi asi už úplně hráblo.

Jinak včera to byl zajímavý díl, jsem zvědavý, jak si povede nová skupina :).
Docela je zajímavý tento článek, protože Sharon se nevrátí do Live-Shows jako pátý porotce.
https://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x-factor/376391-x-factor-2018-sharon-osborne-will-not-be-on-live-shows-after-all.html

13
Michal V.
Reagovat

prosel jsem si prvnich cca 10 videi (uplnou shodou okolnosti i ten simonuv golden buzzer) a uprimne lituju lidi, ktery na to koukali, pokud opravdu vsechny vystoupeni byly tak strasne utrzkovity jak jsou ve „full clips“ videich yt… to uz snad ani nema smysl komentovat

jo a simon se s tim bzucakem musel fakt zblaznit…

asi si pockam az budou live shows, protoze ted to pro me opravdu nema cenu ztracet cas

14
Tomáš
Reagovat

@Jan: Tak to je docela škoda že tam Sharon nebude ale přežiju to. Jen sem z toho moc nepochopil proč odstoupila, nějak se nepohodla se Simonem? Měli by tam dát někoho místo ní ale z té loňské sestavy bych uvítal snad jedině Nicole.

15
Jan
Reagovat

@Tomáš: Našel jsem ještě na wikipédii tohle:

„Sharon Osbourne
On 5 September 2018, whilst on Howard Stern’s radio show, Osbourne accused Cowell of underpaying her for the new series. She used some offensive language to criticize Cowell and the show’s auditionees, so this led to backlash from fans who suggested that Osbourne should be replaced. Osbourne, who was to fill in for Williams during some of the live shows which would conflict with his touring commitments, subsequently decided not to take up her seat on the panel, as announced on 30 September.[12]“

Nerozumím všem slovíčkům na 100%, ale pochopil jsem, že obvinila Simona, že ji podplatil, aby byla v téhle sérii. Řekla to v nějaké rádiové show. Ještě i kritizovala Simona a používala nějaké vulgarismy, ale vůbec nechápu co ji k tomu vedlo (ani nevím, jestli jsem si to přeložil správně :-D). Každopádně mně to moc překvapilo.
Taky bych bral aby se vrátila Nicole, v porotě mi chybí a donesla vždy do každého dílu tu svou energii. :-).

16
Tomáš
Reagovat

@Jan: Tak to je zajímavé ale Sharon mi až tak chybět nebude, někoho bych tam místo ní ale přece jen dal. Napadl mě třeba Gary Barlow, to by byla zajímavá rivalita s Robbiem. A jinak podplacené je tam asi kde co a Simon o tom asi moc dobře ví ale na to sem si už zvykl a nemá smysl to v těchto show řešit.

17
Honzad
Reagovat

@Jan: Nejde o podplácení, ale naopak si stěžovala na to, že neměla za aktuální sérii dostat zaplaceno tolik, kolik by si představovala :-) Šlo především o srovnání s tím, kolik byl Simon ochoten zaplatit za Robbieho. A vůbec nepochybuju o tom, že Robbie si kromě peněz vyjednal ještě jednu podmínku – že vedle něj bude v panelu sedět Ayda.

18
Tomáš
Reagovat

@Honzad: Tak když tam chtěli Robbieho, tak je jasné že si prostě museli připlatit. Já jsem za něj rád že tam je, pro mě určitě nejsympatičtější kouč. Simon věděl proč tohle dělá a že Robbie je lákadlo na diváky. I když Robbieho žena zatím i mě tam přijde úplně zbytečná…ta asi šla na úkor Sharon. Ale tak vždy je to něco za něco.

19
Tomáš
Reagovat

Tak mě napadá, škoda že nemá Robbie Overs, těm budu asi opět fandit nejvíc i když i kluci jsou někteří nadějní. Skupiny těm sem nefandil snad nikdy takže to mě mrzí že nepotáhnu s Robbiem za jeden provaz a dát zrovna neslané nemastné Aydě, která nemá v hudebním průmyslu žádné zkušenosti Overs…no nevím. To rozdělení kategorií pro kouče je už asi definitivní že?

20
VojtaP
Reagovat

@Jan: zrovna u Sharon je to docela známý charakterový rys, že často říká, co si myslí a pro nějakou urážku a sprosté slovo nejde daleko. Zkrátka ji naštvalo, kolik byla produkce ochotna za Robbieho a Aydu zaplatit. Kromě Simona měla dosud dostat nejvíce zaplaceno Cheryl, což tenkrát dělalo nějakých 2,5 mega GBP, spekulovalo se, že Robbieho double kontrakt má být až na 10 mega GBP. U Sharon mě toto chování vůbec nepřekvapuje, nějakou dobu před tím, než měla před těma dvěma lety být opět full time porotkyně, se v nějaké late show vyjadřovala nevybíravě o pěveckých soutěžích a soutěžících obecně. Asi bude lepší, když místo Robbieho bude sedět někdo jiný, když tam nebude.

21
Jan
Reagovat

@Honzad: jo takhle :-). Konečně to chápu. Děkuji moc za vysvětlení.
S tou Aydou bych se tomu vůbec nedivil.

Pořád mi letos příjde, že tomu něco chybí. Možná málo napětí, vše uspěchané. Nikdo mně ale letos nenadchl tolik jako v minulých letech, co se týče castingu. Třeba loni Grace s Roots nebo Saara Aalto s Chandelier nebo Louisa Johnson. Ale určitě to hlavní ještě přijde v Live-Shows. Letos zatím nejvíc držím palce Shan. Jsem ještě hodně zvědavý, jak dopadnou kluci nebo skupiny.
A ještě má Lauren Murray krásnou novou písničku, i po třech letech pořád nechápu, jak mohla skončit až čtvrtá :-D.

22
Jan
Reagovat

@VojtaP: taky děkuji za objasnění :-).
Vůbec jsem tohle o ní nevěděl :-(. S takovou si myslím, že už možná v porotě nikdy nebude, ale třeba se pletu.

23
Tomáš
Reagovat

Tak co, bude někdo dnes koukat?

24
VojtaP
Reagovat

@Tomáš: já bych chtěl, uvidím, jak mi pojede stream, minule se mi sekal.

25
Jan
Reagovat

@Tomáš: Taky budu koukat, moc se těším. Chci se jen zeptat, neví někdo už nějaké informace o Live-Shows? Začít by asi měly za dva týdny, že? Třeba by mně zajímalo, jestli opravdu budou Lives jen v sobotu ;-)

26
Tomáš
Reagovat

@Jan: Live shows by měly začít už příští sobotu 13.10. podle mě. Mě by zajímalo kolik bude letos finalistů, že by zase 16 jako loni? Pokud budou ty divoké karty. Taky by mě zajímalo kolik těch živých kol bude když to má být do prosince.

27
Jan
Reagovat

@Tomáš: Finale by mělo být 1.12., říkali to v ukázce před reklamou, když je ta soutěž pro diváky (peníze, vstupenky na Finale atd.).
Domy porotců mívají tak 3 epizody, myslím, že ještě budou příští týden, ale letos při tom shonu je možné vše :-).
Pokud by to tak bylo, Lives začaly 20.10., pak by bylo sedm týdnů Live-Shows. Počet finalistů by mne taky zajímal. Já doufám že letos nebude žádný Prize fight, mohli by vrátit Sing Off.

28
Tomáš
Reagovat

@Jan: Mě někdo říkal že Live Shows začnou 13.10 tka teď fakt nevím. Ale věděl by to asi DJ Vlado, se ho zeptám. Taky chci Sing Off, to co bylo loni byla pěkná blbost.

Jinak pro mě dnes slabota. Líbil se mi snad jen J Soul. Louis je mi sympatický jako kouč ale mrzí mě že dnes poslal domů Nathana a trochu i Tommyho. Místo toho si tam nechává tu transku, která mě dost irituje a může zpívat jak chce. Nejnudnější jsou Skupiny, ty mě fakt absolutně nebaví a dost mě mrzí že zrovna tuhle kategorii vyfasoval Robbie a já mu tím pádem nemůžu fandit. Ze skupin snad jen Misunderstood to umí trochu rozjet ale taky slabota, ty ostatní kdyby tam nebyly, tak by se nic nestalo. Pro mě je to jen plevel, vata na víc. Podobný problém asi budu mít i s holkama pokud se tam nenajde nějaká, která by mě fakt dostala a to se zatím bohužel nestalo.

29
Patrik
Reagovat

No judge house budou tři epizody tak že zítra a pak pristi týden tak že live show budou teda od 20 října

30
Tomáš
Reagovat

@Patrik: Asi už to tak bude no.

31
Jan
Reagovat

Dnešní díl byl celkem dobrý. Ale u kluků se mi nelíbilo vyřazení Tommyho. Jeho písničky se moc dobře poslouchaly, určitě by se s ním dalo ještě hodně pracovat. Naštvala mně ta transka. To co udělal není fér, bylo to rozhodnutí Louise… začít tahle hysteřit to může každý. Nakonec ani Sing Off neměl smysl a odnesl to Tommy. Ale jinak jsou kluci dobrá sestava. Nejvíc držím palce Anthonymu.
Skupiny mi přišly dobré, ale určitě se mi tam moc nelíbí ta nová chlapecká skupina, potřebují pořádně trénovat. Nejvíc se mi ze skupin líbí LMA Choir :-).
Těším se na zítřejší díl, snad nás nezklamou.

32
Tomáš
Reagovat

@Jan: Jo vyřazení Tommyho mě mrzí taky a taky vyřazení Nathana. Ta transka mě štve, snad do Live Shows neprojde. Oba byli lepší než ten babochlap. Ještě že aspoň J Soul se udržel, to už by bylo do nebe volající kdyby jí padl za oběť i on. Anthony je sympaťák, taky mu budu fandit.

33
Jan
Reagovat

@Tomáš: Dnes jsem četl, že každý porotce vybere čtyři soutěžící do Live-Shows, takže finalistů bude celkem 16. To je fajn, ale když je málo Live-Shows, bude jich asi hodně vypadávat každý večer.

34
Tomáš
Reagovat

@Jan: To asi bude no. Ale pořád lepší než kdyby bylo finalistů málo a nedostal by se do Live Shows kvůli tomu někdo kdo by mohl být zajímavý. I když mám Robbieho z koučů nejradši, tak doufám že co nejdřív vypadnou Skupiny. Protože bohužel pro mě vyfasoval tu vůbec nejnudnější kategorii jakou jen mohl. Snad jen Misunderstood jsou pro mě trošku zábavní, jinak zbytek ani nemá cenu zmiňovat. V holkách se zatím vůbec neorientuju a nepamatuju si ani jednu takže tam budu mít asi obdobný problém pokud se ještě nějaká nevykrystalizuje. Z kluků mě baví Armstrong, Anthony, ač má na mě v některých místech dost vysoký hlas ale jinak je to velký sympaťák. A taky Brendan ale to tady budu v menšině. Z Overs mi přijde nejzajímavější Ricky, toho by snad Live Shows neměly minout. A taky ještě Giovanni Spano ale u toho moc nepočítám že by ho do LS pustili.

35
Tomáš
Reagovat

Zapomněl bych u kluků na J Soula, ten mě včera taky hodně bavil a přijde mi talentovaný a zajímavý.

36
Jan
Reagovat

@Tomáš: Taky se mi líbí Brendan, má okamžitě rozpoznatelný hlas, má moc zajímavou barvu hlasu a to se mi líbí. Vždycky je super, když toho zpěváka hned poznáš po hlase. Z kluků jsou nakonec všichni dobří, svým chováním mně včera vytočil jen ten Thomas (taky doufám, že nepostoupí, už jen proto, že ostatní kluci jsou o hodně lepší než on).
Skupiny byli letos takové nešťastné, včera jsme to viděli zase docela zrychleně, a navíc nejmíň polovina byla nevýrazná a nezapamatovatelná. Nakonec si osobně myslím, že to dopadlo optimálně z té „hrůzy“, která tam včera byla. Jen je zajímavé, že čtyři z těch šesti postupujících skupin je vytvořeno porotou :). Misunderstood jsou taky dobří, připomínají mi loňské vítěze Rak-Su.
Ze starších se mi líbí Louise Setara, její casting na mně zapůsobil hodně, krásná písnička. Mohla by zpívat takový country styl. Stejně tak Janice Robinson a Ricky jsou skvělí. Jen nechápu, co tam dělá Olatunji, mohla tam být třeba Claire, která bohužel vypadla.
A co se týče holek, u mně na 100% vyniká Shan. Dnes bude zpívat svoji vlastní píseň, těším se. Mně přijdou všechny holky dobré, ještě má dobrý hlas Maria Laroco, připomíná mi loňskou Alisah Bonaobru, která vypadla skoro ze všech loňských fází a nakonec se vždy vrátila :-D.
Když to shrnu je tam spoustu talentovaných lidí, kteří se ještě pořádně projeví. Určitě to není nejlepší ročník (zatím), myslí si to i spoustu lidí třeba na FB, často čtu, že je to podle některých nejhorší série vůbec, ale já mám X Factor moc rád a žádná série mi nepřijde nejhorší. X Factor sleduji pravidelně od roku 2014, ale i předešlé série byly super a vždycky se vykrystalizovala nějaká hvězda. Uvidíme, kdo to bude letos :).

37
VojtaP
Reagovat

hmm Simon teda holkám dobře zavařil s tím obecenstvem, hodně vlivných lidí na jednom místě. Jinak Molly byla dost dobrá, nechápu to, co předváděla na Six Chairs. Tady jde jen vidět, že na six chairs jsou ty výkony hodně negativně ovlivněné tím dramatem, které kolem toho dělají…

38
Petr
Reagovat

Nejlepsi z holek byla Shan s originalem a pak Molly, Scarlet kdyz porovnam s Andreo Faustini (2014) mela by jet domu, pak ta Bella co mela zlate X rapovala nic moc a Maria me zklamala, cekal jsem od ni mnohem vic, je mnohem sympatictejsi nez lonska Filipinka, ale hlasove dnes ne, holka letos nevyhraje x factor

39
Jan
Reagovat

Za mně to bylo perfektní. Úplně to bylo o něčem jiném než Six Chair Challenge, mělo to nádech toho dobrého klasického X Factoru.
Všechny holky byly o hodně lepší než minule a podaly skvělé výkony, Bylo to těžké rozhodování, ale nakonec to dopadlo spravedlivě a jsem s finalistkami moc spokojený :).
Nevím, jak ostatní, ale podle mně jsou dívky silnou kategorií. Jsem zvědavý na příští týden, jen tak dál.

40
VojtaP
Reagovat

@Petr: Mě Scarlett taky úplně nesedí, ale je výrazná a od loňska se zlepšila, líbila se mi na castingu s Never Enough, pak to bylo takové už meh.

Bellu bych ještě neodepisoval, zatím neměla žádné profi vedení a může ještě hodně vyrůst, má zajímavý hlas a rap se dá vypilovat. Líbí se mi jako osobnost, taková bezprostřední, nedivím se, že s ní chce Simon pracovat.
Jinak Shan byla taky skvělá, na tu se v LS těším.

41
Tomáš
Reagovat

Tak sem na to včera taky koukal a holky už si konečně pamatuju ale na rozdíl od většiny zde já z nich příliš nadšený nejsem. Přijdou mi slabší než ty loňské a předloňské. Loni tam byla Holly a Rai Elle a předloni hlavně Sam a Emily taky nebyla špatná. A letos? Nejlíp mi z nich asi vyšla Maria, která nevím proč tam nedorazila osobně ale ta paradoxně nepostoupila. Ale žádný zázrak to ani u ní nebyl. Z postupujících mi nejlépe vychází Molly, ta je aspoň celkem pohledná ale i tak mi nepřijde nijak zvlášť výrazná a fandit jí určitě nebudu. Shan je asi objektivně dost dobrá ale vůbec to není typ kterému bych fandil a nebere mě, takže taky smůla. Bella je podle mě taková britská Helena Zeťová :-D ale jinak jde taky úplně mimo mě. To samé Scarlet a ta dokonce ztělesňuje přesně to v čem sem vždy našel svoje antifavoritky. :-D Tyhle velkohlasé zpěvačky s pár kily navíc mě nebavily nikdy. Takže za mě zatím nic moc a s holkama to asi budu mít stejně jako se skupinami – rychle s nimi pryč. Bohužel pro mě je ale dost možné že to některá z těch holek vyhraje protože můj názor se určitě nebude shodovat s názorem většiny. V tuhle chvíli bych možná tipnul Shan ale zase ona není rodilá britka že? Já se v těch národnostech nevyznám a nevím odkud přesně je ale to by jí pak britové nemuseli až půjde o vítězství posílat hlasy tak jako na to v minulých řadách dojeli Saara a Kevin. Ale je to vše předběžné, já se těším na Kluky a na Overs a doufám že postoupí do LS opravdu ti nejlepší.

42
DJ Vlado
Reagovat

Za mě spokojenost s postupující čtyřkou holek, možná bych z obou baculek volil spíš Georgii než Scarlett, ale bylo mi víceméně jedno, která z těch dvou postoupí :-) Výborně ale Simon volil z obou benjamínek, Molly včera ohromně překvapila a stala se tak mou vůbec největší favoritkou (zatímco dosud jsem jí považoval za outsiderku), není to sice největší hlas v soutěži a její barva hlasu není prvoposlechová, ale hlavně ve spodcích slyším moc pěkný „ubrečený“ tón :-) Maria sice včera oproti předchozím kolům ubrala na afektu, ale jinak to byla podobná karaoke zpěvačka jako loňská Alisah (byť o něco sympatičtější), takže mě její nepostup vůbec nemrzí :-) Shan a Bella byly od začátku jasné, Shan jako nejlepší zpěvačka (a jediná černoška) a Bella jako nejvýraznější osobnost :-)

43
DJ Vlado
Reagovat

A ještě se stručně vyjádřím k ostatním kategoriím:

Kluci – tady se mi líbí pouze Armstrong, jediný neeunuší a nekozlí hlas v této kategorii, bohužel si nejsem jeho postupem úplně jistý, když jsou tu hned 3 černoši :-( Ještě ujde J Sol, který má v hlase místy pěkné momenty, ale místy mi naopak jeho hlas nelahodí :-/ Vyloženě mě v této kategorii iritují hned dva – ultraeunuch Brendan (je mi jasné, že tady budeme s Monikou v menšině), který z mé oblíbené balady od R.E.M. udělal přeslazený přiteplený cajdák, a transka Thomas, u kterého se obávám, že postoupí do live shows jako joke act :-( Neberou mě ani umečený kozel Anthony a tuctový árenbíčkář Dalton :-/

Overs – tady mě zajímají Ricky a ten italský rocker Giovanni (i když ani jeden nedosahuje úrovně loňského Kevina), naopak mě těžce irituje Danny, který v 6CC neskutečně zprasil Queeny a u nejž doufám, že Monika opráší přezdívku „plačka“, když už s ní prudila jednu z mých dvou srdcovek z letošní SS (jelikož u starého chlapa je uplakánkovství mnohem víc nežádoucí než u mladé holky) :-D Zbytek této kategorie je pro mě tak nějak neutrální :-)

Skupiny – jakkoliv mě jindy moc neberou, tentokrát je to pro mě překvapivě druhá nejsilnější kategorie po holkách :-) Obešel bych se pouze bez toho nového boybandu a dua tlustých černošek, zbylá čtyřka mě naopak zajímá, i když vyloženě fandím jen A*Star, jejichž styl není sice úplně můj cup of tea, ale tyhle holky mě baví svojí mladistvou energií :-) Totéž se dá napsat i o Missunderstood, kteří jsou celkově hotovější, ale A*Star mají zase větší potenciál růstu :-) LMA Choir jsou zajímavé zpestření a ten nový girlband byl taky docela fajn :-)

44
Ina
Reagovat

Anthony R opravdu občas zamečí, ale jdou z něho emoce, i přes tu obrazovku. Takže mě se líbí. Pandě a Burgury to ve dvojhlase skvěle ladilo, připadala jsem si jako v protestanském kostele. Ještě ty její divoké pohyby.:-) Já osobně se moc těším na Shan.

Přidat komentář