Panáček v reality show

American Idol 2016: Top 24 a první semifinálové klání! Část 1. a část 2. (rekap + video)

20. Únor 2016 | napsal(a): | reality show: American Idol

 

AMERICAN IDOL: Top 24: Top row: Jeneve Rose Mitchell, Shelbie Z, CJ Johnson, La'Porsha Renae, James VIII, Jenn Blosil, Stephany Negrete, Adam Lasher, Sonika Vaid, Kory Wheeler, MacKenzie Bourg, Olivia Rox, Tristan McIntosh   Middle row: Jordan Sasser, Trent Harmon   Bottom row: Jenna Renae, Amelia Eisenhauer, Gianna Isabella, Lee Jean, Avalon Young, Dalton Rapattoni, Emily Brooke, Thomas Stringfellow, Manny Torres. © 2016 FOX Broadcasting Co. Cr: Michael Becker / FOX

AKTUALIZOVÁNO: Přidána videa druhé poloviny top 24 a duety + rozhodnutí.

Semifinále poslední řady American Idol je tu! Top 24 nejlepších zpěváků a zpěvaček si zazpívá o postup mezi 14 nejlepších (přehled top 24 najdete zde). Nejdříve se soutěžící představí sólově a následně v duetu s bývalými účastníky show. Práce hvězdné poroty však neskončila v Hollywoodu. Bude to právě Jennifer Lopez, Harry Connick Jr. a Keith Urban, kdo rozhodnou o složení letošní top 10 finalistů. Nikdo tedy nemá nic jisté, kdo nevyužije svou šanci a nezazáří, může v soutěži skončit. Kdo postoupil mezi 14 nejlepších?

Sólová vystoupení – 1. část top 24

Ve středeční epizodě se každý z vybraných soutěžících nejdříve předvedl v sólové písni.

Stephany Negrete

výběr: Jessie J – Mama Knows Best

Jak jsem již naznačoval v přehledu top 24, Stephany něco chybí. Porota to shrnula docela dobře, má hlas, vzhled i energii, zkrátka tam chybí něco, co by člověka přinutilo Stephany fandit. Možná Stephany měla vsadit na baladu, aby ukázala svou zranitelnost. Její podání Jessie J bylo dobré, i když rozhodně ne lepší, než Sariny-Joi z loňské řady, která dokázala svůj výběr prodat a Stephany by si po pěvecké stránce namazala na chleba. Jelikož Stephany nepatří mezi frontrunnery a vystupovala první, dost možná její dojem, který zanechala nebude tak silný, aby jí to vyneslo postup.

MacKenzie Bourg

výběr: A Great Big World ft. Christina Aguilera – Say Something

MacKenzie se během Hollywoodu vypracoval mezi favority na celkové vítězství. Když jsem si přečetl, že zpíval Say Something, tak jsem jen zvrátil oči, že se na nás opět hrne tolik ohraná balada. Z jeho podání jdou vidět i slyšet zkušenosti. Přestože MacKenzie nemá nejsilnější hlas v soutěži, rozhodně ví, jak si ním naložit a využít i slabiny ve svůj prospěch. Spíše než na nějakou upravenou verzi vsadil svou barvu hlasu a zlomy hlasu ve vysokých polohách, čímž dodal patřičnou emoci. Zásah do černého! Podle mě jedna z nejlepších verzí této skladby. MacKenzie si jde pro postup.

Jeneve Rose Mitchell

výběr: Sarah McLachlan – Angel

Jeneve v dotáčce na jeden dech vyjmenovala všechny nástroje, na které se naučila hrát, protože se na farmě bez elektřiny nudila. Volba tentokrát padla na harfu, což pro live televizní vystoupení není zrovna nejskladnější a nejpraktičtější nástroj. Nejdříve trochu odbočím, vím, že Jeneve má svůj country old school styl oblékání, ale tak mladé slečně zkrátka nesluší aby byla oblečená, jak stará panna, chtělo by to upgrade ve stylingu. Zpět k hudbě. Jeneve zvolila původně klavírní baladu, kterou si úplně přivlastnila. Bylo poznat, že tohle není zrovna její styl a necítila se v tom pohodlně, jinak by v písni možná tolik nespěchala. Těžko říct, jestli to rušivé střídavé tempo, připsat hře na harfu nebo prostě přirozenosti Jeneve? Kdyby tolik nespěchala, mohla by píseň procítit ještě víc, než nyní, jinak pěkné. Porotě se ovšem vystoupení líbilo, což je v letošním formátu semifinále nejdůležitější. Osobně to považuji u Jeneve za lepší průměr.

Jenna Renae

výběr: Maren Morris – My Church

Jennu jsem po prvním castingu špatně odhadl. Považoval jsem ji za písničkářku za klavírem. Jenna ovšem v sobě skrývá taky country divu. Jenna opět předvedla svůj sytý hlas a na pódium přinesla energii a drive. Poslední refrén už možná byl trochu ukřičený, ovšem to, jak bavila sebe i publikum dalo zapomenout i na pěvecké nesrovnalosti.

James VIII

výběr: Kanye West – Love Lockdown

James se rozhodl ukázat svou muzikálnost a předělat hit budoucího kandidáta na prezidenta Spojených států. Bez vší té syntetiky a auto-tune znělo Love Lockdown v této bluesové úpravě hodně zajímavě, co ovšem scházelo byla větší gradace. Přišlo mi to skoro jako spíchnuté horkou jehlou, jako bych sledoval zkoušku kapely s nedokončenou písní. Na porotu Jamesovo podání taky neudělalo potřebný dojem.

Sonika Vaid

výběr: Taylor Swift feat. Civil Wars – Safe and Sound

Minule si Sonika se „zatuchlým“ výběrem neudělala moc dobrou službu, nyní vsadila na současnější hit a to baladu z prvního dílu Hunger Games. Zde opět ukázala své klady, krásnou vzdušnou barvu hlasu a techniku. Jediné na čem by měla Sonika pracovat je pódiový projev, nevím zda to bylo trémou, ale byla z ní cítit nejistota.

Gianna Isabella

výběr: Annie Lennox – I Put a Spell On You

Gianna se snažila publikum a porotu očarovat, osobně jsem bohužel zůstal jejím kouzlem nedotčený. Kromě toho, že se Gianna ani trochu nechytala na magické podání Quentina Alexandra z loňské řady, zkrátka nemá potřebné vybavení, aby píseň vytáhla tam, kde nejspíš chtěla. Její hlas se vysoko nepříjemně tenčí, ne úplně na hranici neposlouchatelnosti, nicméně dost na to, aby si člověk píseň neužil. Chyběla tomu jistá přidaná hodnota.

Emily Brooke

výběr: Cassadee Pope – I am Invincible

Jak jsem se těšil, že Emily letos po loňské křivdě zazáří, o to víc jsem byl zklamaný po jejím vystoupení. Tohle je téměř učebnicový příklad toho, jak dokáže šance soutěžícího zabít špatný výběr písně. Emily minule opravdu zazářila a nyní tvrdě spadla na zem. Už úvodní sloka byla na Emily tak nízko, že z Emily šel jen teplý vzduch, její výraz v obličeji mluvil za vše. Velká škoda, velká škoda!

Avalon Young

výběr: Justin Bieber – Love Yourself

Avalon rozhodně není typická dívka v pěvecké soutěži. Aktuální Bieberův hit si dala s naprostým přehledem a lehkostí. Zde bych taky možná vypíchl mírné nedostatky ve vyšších polohách, i když jich nebylo tolik. To co Avalon nenahání na technice, nažene zase na osobnosti, jde poznat, že si na nic nehraje a přitom je zatraceně cool. Od dob Cher Lloyd si nepamatuju, že by měla nějaká soutěžící takový „swag“.

Jordan Sasser

výběr: Celine Dion – All By Myself

Ovšem tohle byla totální parodie. Když si uvědomím, kolik zase vypadlo schopnějších a nadějnějších lidí v Hollywoodu, tak o to mi Jordanovo vystoupení připadá jako větší výsměch. Má cenu hodnotit něco, co nekvalitou a nevkusem překročilo devátý okruh pekelný? Doufám, že je to pro Jordana konečná, ještě bych rád vzpomínal na Andreu Faustiniho, ten by teda alespoň ty výšky vytáhl. Ne, ne a ne!

Thomas Stringfellow

výběr: Radiohead – Creep

Thomas mě minule moc nepotěšil, když přejódloval One Direction. Tuto píseň už budu mít asi navždy spojenou s touchdownem Jeny Irene v 13. řadě, takže každý následovník bude mít co dělat. Tentokrát bylo u Thomase jódlování míň, ovšem zase se nevyhnul velkému afektu, který se do písně vůbec nehodil a způsoboval taky divnou výslovnost. Přitom Thomasova barva hlasu není tak běžná, je škoda, že si to sám takhle kazí. Do písně přitom vložil velké množství emocí, nebýt toho afektu a zlozvyků, mohl z toho být klidně touchdown…

La’Porsha Renae

výběr: Tina Turner – Proud Mary

Jak jsem již zmínil minule (a nejspíš se to už nezmění), La’Porsha není zrovna můj šálek čaje. Jisté kvality jí neupírám, má rozhodně velký hlas a ví jak ho použít. Moje obavy, že jako zpěvačka černošských diva songů nepřináší nic, co bychom už před tím neviděli nejmíň 15x, se opět potvrdily. Opět ohraný výběr a neoriginální podání. Ovšem do vkusu amerických diváků, poroty a produkce se trefuje, tudíž bychom s La’Porshou měli počítat i do budoucna.

Osobní top 5

  1. MacKenzie Bourg
  2. Avalon Young
  3. Sonika Vaid
  4. Jenna Renae
  5. Jeneve Rose Mitchell

Hvězdné duety – 1. část top 24

Ve čtvrteční epizodě se soutěžící spárovali s bývalými účastníky show, kteří jim zároveň poskytli cenné rady.

Emily Brooke & Lauren Alaina

výběr: Carrie Underwood – Flat On The Floor

Thomas Stringfellow & Nick Fradiani

výběr: Michael Jackson – Man In The Mirror

Stephany Negrete & Ruben Studdard

výběr: The Carpenters – Superstar

Sonika Vaid & Caleb Johnson

výběr: Adele – Skyfall

Jenna Renae & Scotty McCreery

výběr: Scotty McCreery – See You Tonight

La’Porsha Renae & Fantasia

výběr: Ella Fitzgerald – Summertime

MacKenzie Bourg & Lauren Alaina

výběr: Leann Womack – I Hope you Dance

Gianna Isabella & Nick Fradiani

výběr: Nick Fradiani – Beautiful Life

Avalon Young & Ruben Studdard

výběr: Ruben Studdard –  Flying Without Wings

Caleb Johnson & James VIII

výběr: The Rolling Stones – Gimme Shelter

Jeneve Mitchell & Scotty McCreery

výběr: Montgomery Gentry – Gone

Jordan Sasser & Fantasia

výběr: Fantasia – I Believe

Rozhodnutí poroty

Postoupili do top 14

La’Porsha Renae
Sonika Vaid
Avalon Young
Gianna Isabella
Thomas Stringfellow
MacKenzie Bourg
Jeneve Rose Mitchell

Nepostoupili

Emily Brooke
Jenna Renae
James VIII
Jordan Sasser
Stephany Negrete

Sólová vystoupení – 2. část top 24

Ve středeční epizodě se každý z vybraných soutěžících nejdříve předvedl v sólové písni.

Shelbie Z

výběr: Gretchen Wilson – Work Harder, Play Harder

Manny Torres

výběr: Coldplay – Adventure of a Lifetime

Kory Wheeler

výběr: James Bay – Let It Go

Amelia Eisenhauer

výběr: Avicii ft. Aloe Blacc – Wake Me Up

CJ Johnson

výběr: Edwin McCain – I’ll Be

Lee Jean

výběr: Ed Sheeran – Runaway

Trent Harmon

výběr: Chris Stapleton – What Are You Listening To

Tristan McIntosh

výběr: Carrie Underwood – Good Girl

Adam Lasher

výběr: Sam Sparro – Black and Gold

Dalton Rapattoni

výběr: Billy Idol – Rebel Yell

Olivia Rox

výběr: Demi Lovato – Confident

Hvězdné duety – 2. část top 24

Ve čtvrteční epizodě se soutěžící spárovali s bývalými účastníky show, kteří jim zároveň poskytli cenné rady.

Amelia Eisenhauer & Kellie Pickler

výběr: Sara Evans – Suds in Bucket

Kory Wheeler & Haley Reinhart

výběr: Elton John – Bennie and the Jets

Lee Jean & Chris Daughtry

výběr: Daughtry – Home

CJ Johnson & David Cook

výběr: Collective Soul – The World I Know

Manny Torres & Jordin Sparks

výběr: Jordin Sparks and Chris Brown – No Air

Jenn Blosil & Constantine 

výběr: My Funny Valentine

Tristan McIntosh & Kellie Pickler

výběr: Kellie Pickler – Best Days of Your Life

Olivia Rocks & David Cook

výběr: David Cook – Light On

Adam Lasher & Haley Reinhart

výběr: Elvis Presley – I Can’t Help Falling In Love

Dalton Rapattoni & Chris Daughtry

výběr: Stevie Wonder – Higher Ground

Jordin Sparks & Trent Harmon

výběr: Bee Gees – To Love Somebody

Shelbie Z & Constantine

výběr: Queen – Bohemian Rhapsody

Postoupili:

Lee Jean
Olivia Rox
Jenn Blosil
Dalton Rapattoni
Manny Torres
Tristan McIntosh
Trent Harmon

Nepostoupili:

Amelia Eisenhauer
Shelbie Z
Kory Wheeler
CJ Johnson
Adam Lasher

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 35
1
J
Reagovat

SPOILER!!!
Celkom zaujimave vykony v 1. semifinale. Viac sa tesim na druhe. Som zvedava ako Dalton zaspieval Rebel Yell, ale najma na ten jeho duet s Constantinom Maroulisom. Co to bude? Najviac ma vsak zlosti, ze do TOP 14 postupilo 9 dievcat a len 5 chlapci: Mackenzie,Thomas, CJ, Kory a Dalton. Takisto som zvedava, co bude spievat CJ a s Daughtrym a Kory s Davidom Cookom. A este aku piesen bude spievat CJ od Lynyrd Skynyrd. Iste je, ze produkcia si asi zela dievcensku vitazku. Ja len dufam, ze to nevyhra LaPorsha alebo Gianna Isabella. Tie nemozem ani len citit. Mne len bude stacit, ked do TOP 10 sa dostanu CJ, Kory, Dalton a z dievcat ma zaujala len Tristan. Dufam, ze bude aj rockove kolo, ked uz my sme nemali.

edit – VojtaP

2
Jarda
Reagovat

@J: Jak víš kdo postoupil do TOP 14 když včera postoupila teprve první polovina z nich? Něco jsem prošvihnul? Pokud vím tak zatím postoupili:
Sonica Vaid, Gianna Isabella, La´porsha Renae, Jenna Renae, Avalon Young, McKenzie Bourg a Thomas Stringfellow. Druhá polovina bude snad příští týden i s dalšími duety s bývalými finalisty. Těším se speciálně na Angie Miller. Z včerejších bývalých se mi velmi líbil Caleb a Ruben, samozřejmě i krásná Lauren Alaina. Fantasiu jsem nemusel ani tehdy (zdály se mi lepší Jennifer Hudson a La Toya London), ale osobnost to je. Scotty mi připadal, že má šňupáček trochu nahoře, ale možná se mi to jen zdálo.

3
Jarda
Reagovat

SPOILER!!!
A ještě pro DJ Vlada: nepostoupila opět Emily Brooke, první samostatnou písničku si vybrala dost špatně, přesto, že jsem jí také fandil tak se mi to moc nelíbilo a ve druhé zpívala duet s Lauren Alainou a tam se ukázal ten rozdíl mezi nimi – Lauren byla o třídu lepší (samozřejmě pouze můj názor). Doufám, že postoupí aspoň krásná Tristan…

edit – VojtaP

4
nofux
Reagovat

Jarda: Semifinále jsou předtočená, na netu lze najít výsledky už i druhého semifinále.

Jinak moje největší favoritka letos je Avalon – fajn hlas, pohodová slečna která si na nic nehraje a asi nejpřirozenější na podiu ze všech semifinalistů. Nepamatuju kdy naposled jsme měli v AI takovou „cool“ holku :)) Jinak holky obecně jsou letos mnohem silnější, Tristan a Sonika jsou taky skvělé.
Z kluků fandim asi jenom Mackenziemu.

5
J
Reagovat

SPOILER!!!
@Jarda: Prejdi si internet. Prebrus vsetky stranky ohladom AI a FB a twitters semifinalistov a dozvies sa viac ako som to urobila ja.
Len ti prezradim mena dalsich stastnych 7: CJ, Dalton, Jenn, Kory, Olivia a Tristan, ktora mi pripomina mladucku Aliciu Keys.
Pozri si aj wikipediu AI(season 15)
Z byvalych finalistov by mali na dalsi tyzden spievat David Cook, Chris Daughtry, Constantine Maroulis, Jordin Sparks, Haley Reinhart a Kellie Pickler. C. Maroulis by mal spievat s Daltonom. Dufam, ze nie BOHEMIAN RHAPSODY, lebo Dalton nech uz mu jeho fanusikovia mazu med popod nos, ze sa podoba na Adama Lamberta podla mna na tuto piesen vobec nema. Moj oblubenec David Cook s Korym a s Adamom, ktory bohuzial nepostupil.

edit – VojtaP

6
VojtaP
Reagovat

Jen pro pořádek, když už probíráte spoilery k příštím dílům, tak by se hodilo do příspěvku napsat alespoň upozornění. Zvláště pokud se jedná o diskuzi k aktuální epizodě! Vůči těm, co se chtějí nechat překvapit to není moc tolerantní. Nejjednodušší ovšem je nespoilerovat vůbec. Příště to budu mazat!

7
J
Reagovat

@Jarda: A zabudla som na Shelbie. Ja sa viac ako na samotne pesnicky tesim asi na duety. Sonika bola skvela tak v singly ako aj v duete. Nikdy by som nepredpokladala, ze tak dobre zaspieva Skyfall s Calebom. Nebolo to super perfektne, ale mne sa to pacilo. Co sa tyka Fantasie. Ja som v tej sezone fandila Diane D., ktora skoncila 2. A k Tristan. Je pekna, paci sa mi jej hlas a ma aj charizma. Ako vitazka mi vobec nevadi. Len ja by som bola radsej keby to vyhral chlapec a najma ak to ma byt posledna sezona. Najradsej by som bola, keby vsetci piati chlapci postupili do TOP 10. Ale tipujem to na troch pri lepsom stasti na styroch. Len neviem koho z tych piatich by som ozelela ja. Z dievcat do TOP 10 by som brala Tristan, Oliviu a Soniku. Take stastie, ze nepostupi LaPorsha alebo protekcna Gianna Isabella asi mat nebudem.

8
J
Reagovat

@VojtaP: Diky za upozornenie. Respektujem do buducna. V podstate vieme u niektorych co spievali, myslim tym druhu skupinu. Ale nevieme ako to zaspievali. A pre mna je to hlavne. Nielen nejaky suchoparny vysledok, kto postupil a kto nie.

9
libena
Reagovat

nečtu diskusi přede mnou, nechci nic vědět – zatím jsem viděla sóla:
stephany – připadá mi, že už je aspoň potřetí zpívá jako první v pořadí, nevím jak zaboduje s méně známou písničkou, ale mě se to moc líbilo
mackenzie – přirozené, fajn, ale já od něj čekala víc
jeneve – skvělé! moc pěkné, talentovaná holka ze zapadákova, paráda, prosím změnit oblečení a obutí!
jenna – já si ji vůbec nepamatuji, ale výborné vystoupení
james – vlastně mě zajímalo jen to, jak předělal tu písničku od k.westa
sonika – s těma šatama to teda přehnala, kdyby tak byly mini! zpěv špica.
gianna – nechala bych ji ještě rok doma – jako emily, je na ní vidět, jak moc chce (nebo její matka?), na mě moc uječené, ovace poroty nechápu
emily – chjo, začátek nic moc, trochu se to rozjelo, ale blbý blbý song! do pytle. vypadala nádherně.
avalon – perfektní výběr songu, perfektní provedení, avalon to zabila – to bych nečekala
jordan – ambiciózní song, mě to znělo nepříjemně
thomas – ach jo ty kytáristi, pěvecky pěkný, ale jena irene to nebyla
la porsha – zase poslední! pravá diva! nevěděla jsem kam s očima u tanečků, pěvecky bomba, ale jen doufám, že nevyhraje….

10
Monika
Reagovat

Miluju song Say something, jeden z mych nejoblibenejsich, z verze MacKenzie Bourga jsem sla do kolen, otresne, uplne se z toho vytratila ta luxusni gradace, emoce, vytvoril z toho naprosto nudnou uspavacku hadu, kterou jsem nedokazala doposlouchat do konce, tomu rikam dat krasne pisni na frak.

11
Monika
Reagovat

Avalon, moc nechapu, co je na ni zvlastniho..omg…vizaz sede mysky, zpev nevyrazny, nerikam, ze je zla zpevacka, ale proste jedna z tisicovky dalsich, nicim vyrazna a odlisna..jo to byl Seps, Cher Lloyd..ale tahle? a to srovnani s absolutne originalni Cher je uplne mimo..pro me je Cher spicka, ktere nesaha ani jedna po kotniky, jo to byla jina liga…a Emily, no slava, ze je venku, kritizovala jsem ji uz vloni, naprostym pravem vypadla, ovace na ni jsem nepobirala ani poprve ani ted, doufam, ze nebude otravovat potreti…

12
Monika
Reagovat

Nechapu, ze jde dal slaboucka Sonika, za tenhle vykon by imho neprosla ani nasi superstar do finale, to i ceska a slovenska devcata zpivala v SF lepe nez tahle kunka. Na song, ktery zpivala, nemela vubec hlas, vychazel z ni neprijemny zvuk papinaku. Ovsem jeji nejvetsi slabina je jina-prirozenost. Ze vsech divek je na podiu nejhorsi, strasne prehrava, hrozne ji chybi takova ta obycejnost, prirozenost Sabiny treba. Nicmene je hezka, tak to ji nazene body u poroty mozna.

13
Monika
Reagovat

Letosni rada mi prijde dost slaba, z celeho peletonu vycniva jedno jedine jmeno, ktere je o nekolik trid vys nez ostatni a nevim co by se muselo stat, aby nevyhrala. Jedna se o Tristan. ja sice nemusim velkohlasy, ale tahle holka ma v sobe kouzlo, sex-appeal, charisma, super look do showbyznysu. Sice bych si ji nepustila k poslechu, nezeru ji, ale kvality uznavam. Druhe jmeno, ktere bych jeste zminila je Avalon, libi se mi u ni ta lehkost a prirozenost, obrovskej rozdil se Sonicou. skoda, ze pevecky to neni lepsi. Takhle vysoko ji mam spise za sympatii nez za zpev. No a zbytek nestoji ani za rec, pesaci.

14
Monika
Reagovat

No a stejne jako muj zatim nejvetsi muzskej antifavorit zahranicnich soutezi je Andrea Faustiniho, u nas prvenstvi pro me ma Samer Issa, tak jsem v letosni rade nasla svoji nejvetsi zenskou antifavoritku a tou neni nikdo jinej nez La’Porsha, kde se takovej hnus fialovej vubec narodi. To je otresnej pohled pro oci ( no pro me i pro usi). Ani radsi nechci vedet kolik ji je let. A co se tyka zpevu, tak zpiva absolutne tuctove jako dalsich sto cernosskych zpevacek, ktere uz prosly soutezi. Pevne verim, ze se ji zbavime co nejdriv.

15
DJ Vlado
Reagovat

Z prvního semifinále mě jednoznačně nejvíc nadchla Sonika, která má místy až andělsky překrásný hlas, který v kombinaci s jejími nádhernými kukadly působí až magicky :-) Naopak nejvíc mě mrzí výbuch Emily, doufal jsem, že jí to letos konečně vyjde :-( Postupující sedmičku bych rozdělil na dvě skupiny, do té lepší půlky bych spolu se Sonikou zařadil MacKenzieho (jeden z mála letošních kluků, který za něco stojí), Avalon (sympatická a zajímavá osobnost) a po tomto kole i Jeneve, i když u ní mám pořád malý otazník, jestli její Angel nebyl jen jednorázový úlet nahoru. Bez zbylé trojice bych se obešel, La’Porsha je imho přeceňovaná karaoke zpěvačka (i když je mi jasné, že se jí jen tak nezbavíme), Gianna mi kombinací protekčnosti a zpěvácké nezajímavosti připomíná Rybníčkovou (a tu si fakt připomínat nechci) a Thomas byl porotu snad nejvíc přechválený, jeho ukňkourané a přeafektované Creep se mi vůbec nelíbilo (navíc je podobný typ jako MacKenzie, který je o několik tříd lepśí) :-/

Příští týden si z druhého semifinále přeju především, aby postoupila Tristan a nepostoupil slizák Trent :-)

16
Jarda
Reagovat

@Monika: Jestli si vzpomínáš tak Sonika a Tristan byly první dvě holky na které jsem hned z počátku upozorňoval. U Tristan jsme se shodli, u Soniky ne, ale obě holky se mi líbí a po prvním semifinále bych k nim ještě přiřadil Avalon. U Soniky se mi od prvního poslechu líbí její barva hlasu, v tom se shodnu s Vladem, zpívá dobře a to, že je hezká je bonus. Z duetů se mi nejvíce líbily právě ty, které zpívaly Sonika s Calebem a Avalon s Rubenem. Avalon jistě nebude nijak výstřední, ale je to velmi sympatická a přirozená holka, která dobře zpívá. Tato kombinace ji patrně umožní dlouhé setrvání ve finálových kolech. La´Porshu budeme muset asi přetrpět, doufám, že vypadne brzy. Místo ní bych tam raději viděl Stephany Negrete, která zpívá velmi dobře, ale co už…Na Tristan jsem zvědavý už jenom proto, že je to jedna z nejkrásnějších dívek, které kdy v soutěži byly. Vlado určitě bude souhlasit…

17
libena
Reagovat

duety:
emily + lauren – moc ráda jsem viděla lauren, je úžasná, pěkně jim to ladilo
thomas + nick – nějak mě to neuchvátilo
negrete + ruben – perfektně sladěné hlasy
sonika + caleb – úžas, husina! oba dva!
jenna + scotty – scotty je jedinečnej, wau, jenna s ním neudržela krok
la porsha + fantasia – no tyhle dvě divy nemohly asi ani nic jiného zpívat…bože la porshu nikdo neviděl, když šla na pódium, vypadala otřesně!
mackenzie + lauren – díky bezprostřednosti lauren jsem vydržela poslouchat a koukat, bylo to velmi „cute“, ale nejsem si jistá, že k sobě hlasově patřili, nestačil jí
gianna + nick – bylo hodně vidět že to je nickův song, gianna tam tak nějak sekundovala
avalon + ruben – paráda
james + caleb – jo docela dobrý, calebovi těžko kdo ve výškách stačí, james nestačil
jeneve + scotty – wau, úžas, ale kristepane převlíct, otřesné, to je snad horší než la porsha!
jordan + fantasia – jo, fantasia zpívala, jinak si nikoho nevybavuju

vyhlašování – emily :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
s výjimkou gianny souhlasím s top 7.
a jestli měli rozhodnuto před duety, tak to asi nebylo správné.

18
nofux
Reagovat

@J: SPOILER – Tak zdá se, že ty první výsledky druhého semi, které kolovaly po netu, nebyly pravé ;) Na netu už je další seznam, ale možná ještě budeme překvapení, jak to nakonec dopadne.

19
Monika
Reagovat

No ja nejsem vubec zatizena predbeznyma vysledkama, tak dalece me to nezajima u zahranicnich soutezi, abych to vyhledavala, ale kdyby nahodou nepostoupil Dalton, to by me hodne potesilo. Strasne mi vadi kdyz prumerni jedinci na sebe musi upozornovat jinak nez zpevem, ty jeho zmalovane oci jsou otresne a ta podiova prezentace take.

20
DJ Vlado
Reagovat

@nofux: Škoda, ten původní spoiler se mi líbil víc (hlavně kvůli jednomu nepostupu) :-/

21
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: S tou Jeneve mě to taky napadlo, že to může být jen jednorázový úlet. Je to taková vyčnívající postavička, jakou byla loni Joey Cook, nicméně ta mi do soutěže pasovala mnohem líp. Když už nepostoupila Emily, tak country mohla zastupovat konzistentnější Jenna.

@Monika: špatně si to pochopila, já Avalon a Cher nedával proti sobě. Jen jsem zmínil, že má Avalon swag, jako má Cher. Stylově se zatím moc neprotínají.

22
jab
Reagovat

Tak z postupujících mě zaujali Mackenzie, Jevelyn a Avalon (zpívala totální sr***u, ale ona sama o sobě mě bavila). Je mi líto Emily, ale s tímhle se bohužel postoupit nedalo (ale zas když prošla Gianna)…za jediný vyložený propadák považuju Jordana.

23
J
Reagovat

Ospravedlnujem sa za predstih, ale z toho co ponukol FB AI a YT som si pozrela vystupenia druheho semifinale. A najviac sa mi pacila Olivia. Oliviu som si vsimla aj na kastingu a aj v dalsich castiach. Celkom pekny cover pesnicky D. Lovato. Uz sa tesim na jej duet s D. Cookom. Podla info by mali spievat LIGHT ON. A vobec by mi nevadilo keby tento AI vyhrala. Ale trosku smutne ma po jej vykone napadlo ake by to bolo, keby namiesto Olivie nabehla G. Guncikova a spustila to so svojim skvelym rockovym hlasom. To by bol opravdovy zazitok. Trosku ma sklamala Tristan a takisto aj Dalton. Ten jeho Rebel Yell bol tak dietny, ze som si ho musela pozriet este raz, aby som si ako tak urobila nazor. Vzdy ked Daltona pocuvam ma napadne jeden Vladov koment o tom „ako sa boybandak hra na rockera“. Ale mozno tomu chlapcovi krivdim. Rozhodne chcem, aby postupil do TOP 10,moznoze ma na viac nez doteraz predviedol. Som zvedava ako zaspieva v duete s Ch. Daughtrym.
https://www.youtube.com/watch?v=_r4H1f0B2sY

24
Jarda
Reagovat

@J: Mám podobné pocity, nejlepší Olivia Rox, líbil se mi i CJ a také mladý Lee Jean. Tristan si možná nevzala příliš vhodnou píseň, ale byla také dobrá. Jsem zvědavý na duety, těším se na Haley, ale i ostatní.

25
libena
Reagovat

nasadili šílené tempo – písnička, cca 3 věty porotců, nástup ryan – okamžitě jede soutěžící z pódia, beze slova, bez pozdravu…další na řadě…jako na pásu, jde o sekundy…za 40 minut 12 songů…
nic moc nevyčnívalo z průměru, snad závěrečná olivia a mě se hodně líbila tristan

zřejmě postoupí:
olivia
tristan
dalton
lee
shelbie
asi i jenn a trent
(tím neříkám že s nimi souhlasím)

26
J
Reagovat

Tak z duetov sa mi jednoznacne najviac pacil LIGHT ON, ktory spievali Olivia Rox a David Cook. Mozno za to moze aj samotna piesen a David Cook, ktory je mojim najoblubenejsim sutaziacim z American Idol a rovnako aj vitazom AI. Obaja skvele hlasy. Prave premyslam, ze Olivia by kludne mohla spievat aj nieco od EVANESCENCE, az by som bola zvedava ako by to zvladla. Skvely bol aj duet od Daltona a Chrisa Daughtryho. Moja zatial TOP 5 z American Idol 2016 je Olivia, Tristan, Thomas, MacKenzie a Dalton. Doslova som zvedava ako daleko sa tito dostanu a ci je medzi nimi buduci American Idol. Pre mna je hlavne, ci sa vobec dostanu tito 5 do TOP 10. Vitazstvo prajem najviac Olivii. Je mi najsympatickejsia a uplne ma dostala poslednym solovym aj duetovym vystupenim. Ale priebezne sa to moze zmenit. Svojim sposobom sa mi paci aj Dalton, najma ten jeho cover pesnicky MISUNDERSTOOD s FAH, ktoru povodne spievala AJ Michalka vo filme GRACE UNPLUGGED. Celkom by som brala TOP 2 Olivia a Tristan. Dufam, ze TOP 2 nebude LaPorsha a Gianna Isabella. Tieto 2 neznasam a z chalanov len Mannyho a Lee.

27
Jarda
Reagovat

Tak TOP 14 je známa, překvapilo mě několik výběrů poroty po druhém semifinále, zdá se, že porota se přikláněla k rozdílným typům, třeba taková Jenn Blosil se mnoha lidem nemusí líbit a bylo by docela zajímavé kdyby si zazpívala duet s Trentem Harmonem, oba ty tóny (teda spíše pusu) kroutí až to bolí…Ale moje favoritky jsou Sonika Vaid, Avalon Young, Olivia Rox a snad (pokud si bude lépe vybírat písně) i Tristan McIntosh. Z kluků mě nezaujal nikdo, pouze si myslím, že Lee je při svém mládí velký talent. Jinak Olivia Rox není žádný nováček, má za sebou spousty vystoupení i např. v Soulu před obrovským davem lidí. Je to zpívající dlouhý skalpel s velkým tahem na branku. Přesto dávám větší šance Avalon.

28
J
Reagovat

@Jarda: Ja si naopak myslim, ze vyberala produkcia American Idolu a nie velacteni porotcovia. A ked si prejdes aj FB AI, tak vela ludi zdiela tento moj predpoklad. Inak ta TOP 14 nie je az taka zla v porovnani s trojicou porotcov. Aspon u nas v SuperStar sme mali stastie na muzsku cast poroty ak vynecham tu zensku. Musim az slzu vyronit za trojicu porotcov Randy, Paula a najma Simon. Na druhej strane Simon, ktory obdivoval duo Reggie n Bollie uz zrejme nie je ten povodny kritizujuci Simon. Uz som zvedava na tu stastnu TOP 8 a dalsich dvoch stastlivcov, ktori obdrzia divoke karty. Keby som si mohla tipnut tak Olivia, Tristan a Dalton budu v TOP 8 (za predpokladu, ze vybera produkcia).

29
Michal V.
Reagovat

myslim, ze v tom 2. semifinale, par lidi kteri postoupili postoupit nemelo a par lidi co nepostoupilo naopak postoupit melo…ale jelikoz, je to opravdu jen par lidi, tak si myslim, ze to asi preziju.

zacinam byt celkem zvedavy na letosni AI, ktery jsem doted prakticky nesledoval

30
J
Reagovat

Sorry za to, ze predbieham, ale skukla som vcerajsi vecer vystupeni divokej karty. 4 priamo postupujucim blahozelam. LaPorshu neznasam aj ked spievat vie. Proste je mi strasne nesympaticka. Zacinam mat pocit, ze poslednym vitazom moze byt chlapec a to jeden z dvojice Trent a Mackenzie. Vobec by ma to neprekvapilo a dokonca obaja mozu byt TOP2. Co sa tyka vcerajsich vystupeni divokej karty tak ako sa mne pacili:
1. Mackenzie
2. Sonika
3. Avalon
4. Tristan
5. Jenn
6. Lee

31
libena
Reagovat

z přímo postupujících jsem moc ráda za olivii. výkony jsem viděla takto:
manny – nuda
wau – oni to teda osekali ještě víc – už hodnotí jen jeden porotce!
gianna – slušné, porota ji ovšem miluje, pořád si myslím, že až tak za dva tři roky by byla „hotová“
thomas – dobrej výběr, šikovnej chlapec
tristan – country? velice pěkné
avalon – 1) moc jí to slušelo 2) super song a zpěv
jenn – výběr písničky se pro její hlas nabízel, ale já jenn nemusím
lee – já nevím, nějaké dietní
sonika – bomba! rozhodně musí postoupit
jeneve- nelíbilo
mackenzie – nejlepší na konec!

32
VojtaP
Reagovat

rekap bude snad dneska večer, je toho zase spousta :)

33
Monika
Reagovat

Vyber TOP 10 absolutne bez prekvapeni, divaci hlasovali presne dle ocekavani a na podiu zustala TOP 4 nejzbytecnejsich, Co me velmi udivilo byl primy postup porotcu, mam dojem, ze celkem kalkulovali a vybrali lidi, kteri by mohli mit v primem hlasovani problem. Z meho pohledu jediny, kdo si zaslouzil tohle lukrativni misto byla Olivie, zbytek nepochopitelnej…
Trent – katastrofa na pohled i na poslech, jeho podiova prezentace je otresna, tak afektovanej clovek se hned nevidi, ja nejsem ani pres tu premiru afektu schopna poslouchat jeho zpev, az tolik me to rusi, na druhou stranu neni ani o co stat, ten jeho hlasek je neprijemnej i po zavreni oci, nechapu co tam tenhle skret dela
La Porsha – skatule se ani nevejde do zaberu, navic tyhle velkohlasy nejsou v mode ani ve svete, je stejna jako stovka dalsich zpevacek, nulova sance na uspech, karaoke zpevacka, nic noveho, zadna vlastni pridana hodnota, ultra zbytecnej clanek desitky
Dalton – nesnasim u kluka namalovane oci, jen kopiruje image ostatnich, snaha zakryt cukrouse a vytvorit umeleho rockera, tez by mi v desitce nechybel

34
Monika
Reagovat

Z meho pohledu nejvetsi hvezdou letosni rady je Tristan, ta holka patri do showbyznysu jako svina. Nadherna holka, ktera umi i skvele zpivat, navic pusobi neskutecne suverenne v pouhych 15 letech. A pak ze takove deti nepatri do soutezi, jak tu mnohdy ctu, podivejte se na Tristan. Byt producent, hned si ji ukradnu do staje :-))) Ze vsech lidi v soutezi u ni vidim nejvetsi budoucnost, uz dlouho Amerika nevyprodukovala takovou hvezdu. Druha, ktera stoji za zminku je Olivie, je takova zvlastni, zapamatovatelna, bavi me se na ni divat, je i hodne sympaticka. Zbytek si uz pomalu ani nevybavim. Moji antifavoritkou je Sonica, odporna herecka, afektovana slecna, vyumelkovana zpevacka s kunkavym hlaskem, ktera przni jeden song za druhym, songy zpevacek se silnym hlasem. Skoda, ze si tu hlavu nevykroutila, moc k tomu nechybelo.

35
J
Reagovat

@Monika: Nevravim, ze v Tristan nieco nie je. Ale zaujimave su kritiky od americkych rekapistov a blogerov ohladom vystupenia Tristan v TOP 10 vcera vecer. Viaceri ju spolu s Giannou oznacili BOTTOM 2 na odchod domov. A priznam sa ti, ze jej vcerajsie vystupenie sa mi vobec nepacilo. To vsak na druhej strane neznamena, ze Nashville a okolie ju hlasmi nepodpori. Ale na vitazku ju uz netipujem.
http://tvline.com/2016/02/25/american-idol-recap-laporsha-renae-sonika-vaid-top-10-performances/

Přidat komentář