Panáček v reality show

American Idol 2014: TOP 10 zpívá TOP 10 hity z Billboardu! (rekap + video)

20. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=8667 w=615]
Amerika zná desítku nejlepších finalistů American Idol, do grandfinále ještě cesta dlouhá a tak soutěžící čeká další zkouška. Od nejznámějších filmových soundtracků, které se staly osudnými Benovi Brileymu, se přesouváme k nejprestižnější hitparádě Billboard! Každý finalista z TOP 10 zazpívá jeden hit, který se objevil v TOP 10 od roku 2010 do současnosti. Zazní skladby takových umělců jako Lady Gaga, Avicii, FUN., Hunter Hayes, P!nk nebo One Direction! Kdo má na to zpívat hity, bořící žebříčky světových hitparád?

MK Nobilette (P!nk – Perfect)

Jako první jde MK, vybrala si hit od P!nk, k čemuž ji inspirovali fanoušci. Na začátku, když si zpívala MK sama sobě do zrcadla, znělo to nádherně, jakmile se přesunula k publiku, začalo se kouzlo vytrácet. Stejně tak MK se v písni v polovině ztratila úplně, rozešla se s kapelou i s textem, škoda. Kdyby vystoupení zůstalo v komornější poloze, tak by se to třeba podařilo. Jen se potvrdilo, že MK není zpěvačkou na velká pódia, ale spíše do klubů, vytvářet show jí nejde, působí hrozně strnule. Stejně jako Harry si myslím, že na nahrávce bude dobrá, ale na velké show v AI nebo v halách zatím nemá.

Dexter Roberts (Florida-Georgia Line – Cruise)

Dexter si myslí, že si vybírá dobře a hodlá v tom pokračovat. Jedna věc je vybírat dobře a druhá vybírat příliš na jistotu a nudit. Dnešní vystoupení je opět ten druhý případ. Jediný klad, že změnil prezentaci a odhodil kytaru a kšiltovku, což ale nebylo ve výsledku nic platné. Během jeho vystoupení jsem měl tendence si jít uvařit čaj a vyřídit pár mailů. Celou dobu se to neslo v jedné rovině a musím absolutně souhlasi s JLo, Dexter neumí do svého vystoupení vtáhnout diváky, to už mě víc vtáhla JLo do svého hodnocení, když začala rytmicky bouchat o stůl. Pokud Dexter postoupí, měl by se toho držet. Z jednoho podařeného vystoupení a zbytku průměrných se žít nedá.

Jena Irene (Zedd feat. Foxes – Clarity)

Velká škoda, že Jena nebyla za klavírem a byla zvolena původní aranže. Přitom v ukázkách korepetice s klavírem zněla skvěle. Jena se s poměrně těžkou skladbou vypořádala dobře, nebylo to její nejlepší vystoupení, přesto se jí podařilo vtisknout do toho vlastní tvář. U Jeny bych jako u jedné z mála neměl problém poznat její zpěv z rádia při běžném poslechu. Zde Jeně paradoxně nejvíc uškodil zvuk a celkový staging. Opět žádní tanečníci u ryze taneční písně, navíc podklad byl oproti originálu lehce jalový a zvukař se měl postarat i o výraznější vokály, které by vystoupení pomohlo víc vygradovat. Také musím souhlasit s Harrym, že si Jenu klidně dokážu v budoucnu v elektru představit.

Alex Preston (One Direction – Story Of My Life)

Hned, jak jsem se dočetl, že bude Alex zpívat tuhle skladbu od 1D, jsem věděl, že mu sedne. Kromě toho, že se jedná o zatím nejkvalitnější a nejdospělejší tvorbu slavného boybandu, tak je přesně v Alexových hlasových možnostech. Netřeba znovu opakovat a obdivovat, jak skvěle si dokáže Alex vybranou píseň upravit podle sebe, ani jeho muzikálnost. Za svůj výkon by si od původních interpretů zasloužil minimálně pochvalný tweet, jak je teď zvykem, protože odvedl skvělou práci, jak technicky, tak i po stránce emocí v hlase. Alex dlouhodobě podává stabilní výkony a tímto si svou budovanou pozici určitě ještě posílí. Proto bych u něj příště rád viděl něco jiného než jen kytara a šlapání zelí, které už mu nejspíš zůstane jako jeho trademark. Chce to zariskovat a přijít už s jinou sestavou.

Malaya Watson (Bruno Mars – When I Was Your Man)

Malaya si vybrala song čistě mužský, překvapivě nezměnila ani jedno slovo v textu, jak je v těchto situacích zvykem. Dle mého konečně Malaya podala ve finále skvělé vystoupení, které netahalo za uši a dokonce mi místy způsobovalo „zimomriavky“. Ke všemu Malayi pomohla hlavně píseň samotná, která nesvádí k větším hlasovým exhibicím a díky textu nutí odzpívat s citem. Ani ve výškách, kde se nejvíc v minulosti projevoval její typický mečák, zněla solidně.

Caleb Johnson (Lady Gaga – The Edge Of Glory)

Od Caleba jsem zase čekal mnohem víc, než jsem se nakonec dočkal. Přestože si myslím, že písně od Gagy prodá na 100 % jen ona sama, tak jsem si myslel, že Calebovi sedne. Song přímo vybízel aby Caleb prodal svou teatrálnost a navázal na skvělé Skyfall z minulého týdne. Myslím, že vystoupení nevzal za správný konec. Oproti originálu výrazně pomalejší tempo, které Calebovi nesvědčilo, chyběl tomu celou dobu drive a větší prožitek, škoda.

CJ Harris (Hunter Hayes – Invisible)

CJ zvolil dobře, provedení se ne tak úplně podařilo. Harry neustále CJovi říká, jak je pokaždé nad tónem a CJ se to ne a ne naučit. Až do dneška mi to nepřišlo nějaké markantní, tentokrát to bylo ale horší než obvykle, CJ opravdu místy tahal za uši. Intonace není nic, co by se nemohl časem naučit. Jedno se musí uznat, pořád mě to bavilo víc než vystoupení Dextera, hlavně kvůli CJovu prožitku, který do každé písně dá.

Jessica Meuse (Foster The People – Pumped Up Kicks)

Jess válí! Skvělý výběr si totálně předělala podle svého a zůstala celou dobu v poloze, která jí samé vyhovovala a hlavně bavila. Hned to vypadá jinak, když si soutěžící píseň užije, hlavně jí to tentokrát ani kapela nezkazila, takže ji ani nic nerušilo. Na pódiu působila sebejistěji než kdy před tím. Perfektní vystoupení! Od minulého týdne je Jess na vzestupné dráze a doufám, že se tam udrží.

Majesty Rose (Avicii feat. Aloe Blacc – Wake Me Up)

Po rozporuplném začátku jsem se obával, že Majesty už kompletně přišla o všechen svůj X factor během pár týdnů. Hrůza z minulotýdenní bottom 3 jí přímo čišela z očí a už to vypadalo na další průšvih. V polovině se naštěstí srovnala a už to byla ta Majesty, kterou jsem si zamiloval v divadle. Mělo to i hodně špatná místa, naštěstí se nesnažila o „big moment“, což bylo jedině ku prospěchu. Výsledný dojem je však dobrý.

Sam Woolf (FUN. – We Are Young)

Od tohoto jsem čekal průšvih. Sam si vybral něco, co rozhodně není v jeho schopnostech, ale nakonec si song dobře přizpůsobil a vyhl se katastrofě. Pořád to nebyl žádný zázrak, ale nějaké pěkné momenty tam nastaly, jen to nebyly wow momenty, které by mě osobně donutili vzít telefon a hlasovat. Sam stále působí na velkém pódiu mrtvě a energii už z něj nejspíš po jeho čas v soutěži nikdo nedostane ani párem volů.

Osobní TOP 5

1. Alex Preston
2. Jess Meuse
3. Malaya Watson
4. Jena Irene
5. CJ Harris/Majesty Rose

Tip na Bottom 3

1. Dexter Roberts
2. Sam Woolf
3. MK Nobilette

Shrnutí

Na vyřazení je jednoznačně Dexter, jeho styl mě nechytil a líbilo se mi od něj od začátku soutěže pouze vystoupení z druhého finálového kola. Je dobrý technicky, ale jako performer není dostatečně zajímavý a chybí mu větší drive a nějaký náboj, kterým by strhl davy. Sam je také dobrý zpěvák se zajímavou barvou v hlase, ale jeho pódiová prezentace je jako z pohřebního ústavu, je však ještě možnost, že překvapí. MK už nejspíš stejně jako Sam ukázala v soutěži to nejlepší, výkony jako na houpačce výslednému dojmu také zrovna nepomáhají. Pro Sama a MK nejsou velká pódia alá American Idol dělaná, slušelo by jim spíše komornější prostředí, kde by lépe vynikli.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Ludvík
Reagovat

Majesty je nejlepší!! xD Mám tu holku hrozně rád xD

2
Bedy
Reagovat

Mě se podle těchto výkonů líbili: Alex Preston, Malaya Watson, Majesty Rose. :)

3
Nofux
Reagovat

Pro mě nejlepší opět Alex. Sice je to pořád to samý, on, kytara a kapela, ale pořád mě to baví. Tentokrát si vybral i trochu živější song a 1D fanynky byly určitě potěšeny :D
Dál se mi líbila Malaya, jednoznačně její nejlepší vystoupení, konečně to nepřepálila a vyšlo jí to dobře.
Ještě se mi líbila Jessica, udělala si to po svém a vůbec jsem tentokrát nesouhlasil s Harrym.
Celkem ok vystoupení měl ještě i Sam Woolf, čekal jsem od toho katastrofu, ale nakonec to bylo celkem slušný, Pořád mi ale něco v jeho projevu chybí.
Caleb byl pěvecky opět skvělej, ale Jennifer to vystihla naprosto přesně, chyběly mi tam emoce a nevěřil jsem mu co zpívá.
Majesty mě tentokrát opět moc neoslovila, sice druhá část jejího vystoupení už byla slušná, ale ze začátku šlo strašně moc vidět, jak se Majesty bojí, přesně jak říkala Jennifer. Je to škoda, potenciál je tam obrovský, ale ty poslední týdny jí moc nesedly.
Jena se po minulém touchdownu taky nepředvedla, čekal jsem, že to bude bomba, imho Clarity k jejímu hlasu pasuje parádně, ale to vystoupení se jí podle mě vůbec nepovedlo. Za mě největší zklamání večera a moc jsem nechápal mírné hodnocení poroty.
Zbytek mě neoslovil vůbec, na bottom 3 vidim Dextera, CJe a MK, která už tentokrát asi fakt půjde. Nejradši bych však viděl jít Dextera, naprosto neoriginální a nudný zpěvák. Jeho styl mi taky moc nesedí, v Americe tomu říkaj „bro country“ a to fakt neni šálek mýho čaje. CJův styl mi sedí víc, doufám, že ještě vydrží.

Jinak, od tohoto týdne finalisti začali nahrávat studiové verze svých písní, poslechnout si je můžete tady http://www.youtube.com/playlist?list=PLFJvwkjMiMdb5ixEdlfyoIE-8v3TFsU0_
Tentokrát už můžeme vidět i jak si vedou na iTunes a nevypadá to moc dobře, protože jenom 3 soutěžící se dostali do top 400:
72. Alex Preston – Story of My Life
142. Sam Woolf – We Are Young
397. Jessica Meuse – Pumped up Kicks

Ještě přidám skóre z whatnottosing.com, pro úplnost :))
Malaya – 82
Alex – 75
Jessica – 59
Sam – 56
Majesty – 56
Caleb – 55
Jena – 38
Dexter – 25
CJ – 24
MK – 22

4
Jai Kudo
Reagovat

CALEB! A přestože nemám moc rád country, tak Majesty je taky OK….

5
VojtaP
Reagovat

rekap ready, enjoy… :)

6
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Tobě se líbil Caleb? Umíš nějak popsat, co přesně se ti líbilo?…, že to dal do rocku? Já se teda v jeho vystoupení ztratila. Tak si to pustím znovu a pozorněji vyslechnu?

7
jab
Reagovat

Tak mě se nejvíce líbili Caleb, Alex, Jessica a Majesty (bez pořadí). Nejhorší pro mne asi MK, tady bych se nebál vystoupení označit jako „prů**r“.

8
priznivec.obecny
Reagovat

Tak asi vím, co mě zavadilo u Caleba. Já si říkala, že performance je pro mě hezčí než u Lady Gagy, ale bylo tam na mě moc silných Calebových poloh, říkala jsem si. A to mě začal, tohle moje váhání, rozmotávat Harry : too loud… a pak to hezky uzavřel Keith, a to je pro mě ono, … že pozor ne balancování, přechody. A řekla bych, že u Skyfallu to krásně pořešil a tady ne a celkově s tím balancováním hlasitostí/lehkostí apod. Caleb moc nepracuje. Otázkou je, jak by to dával ve skutečné, dobré kapele pořád si myslím, že by se rychleji v tom zažil. Je ale dobře, že tuhle info dostává. Zdá se mi trefná.

9
Lucas
Reagovat

1. Malaya – velmi dobrý, procítěný výkon, tentokrát ani moc nekřičela, takže plus
2. Alex – skvělá úprava a krásná barva hlasu
3. Jena – Jena má krásnej hlas, tady ze začátku byla trochu nejistá, ale pak to bylo dobrý, první ten večer, která si to fakt užívala
4. Jessica – Jessica působila uvolněně a začínám si víc a víc užívat její hlas
5. Sam – dost se mi líbí Samův hlas a tady měl pár míst fakt dobrých
6. Majesty – taková pohoda, mnohem lepší než minule
7. MK – některý časti hodně dobrý, potom to bohužel bylo horší, ale pořád fajn výkon
8. Caleb – já mám s Calebem prostě problém – odzpívá všechno dobře, ale nic jinýho mi to nedává
9. Dexter – opět nuda, doufám, že už konečně bude v Bottom 3
10. C.J. – nejhorší výkon večera. Škoda, protože Invisible mám hodně rád, ale tohle se C.J.ovi nepovedlo

10
Frantiszek
Reagovat

Jessica na výbornou. Moc mě to bavilo.
Majesty měla smrt v očích :D Přesně jak píšeš. Bylo i vidět jak chtěla kolikrát nakopnout silné tóny, ale tak nějak secvakla zuby a mírnila se :) ale za Jessicou 2.
Asi jsem divnej, ale za mě 3. Sam

11
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Mně se prostě líbí, když někdo jako Caloeb dokáže z popový písničky udělat slušnou rockovou baladu……a takový ty komenty že tam „nedal nic navíc“ nebo „nic ze sebe“….kdo z ostatních tam něco takovýho dává, každý(á) se to snaží jen zazpívat co nejlíp umí. Oni tam nejsou zas takový „superhvězdy“, ani Caleb ne. Ale jelikož country nemusím vůbec a pop jen málo, tak mě to vyhází na Caleba. V tom Skyfall se mě právě nelíbil, protože to zpíval moc „popově“, což mu podle mě nesedlo…..

12
priznivec.obecny
Reagovat

Tak já budu další divná a mě se taky líbil Sam. Jak porota mluví o předvídatelnosti Caleba, tak tohle kolo jsem to tak měla skoro u všech.

Po špatných referencích tady a i z výsledků na netu, jsem si už MK a CJ nepustila. CJ by mě totiž mrzel. A MK se mě celkově nelíbí (jedině ten její příjemný hřejivý hlas, to je ale pro mě málo).

Alex byl fajn, ale brala bych jiný song. Sam mě překvapil překvapivě maličko. Už minule mě napadlo, jaké by to bylo, kdyby zpíval bez trémy. Bylo by to přesným opakem toho, co jsem mu vyčítala – odtažitost od lidí. On by uměl přitáhnout pozornost, je typ zpěváka, co zpívá pro lidi, umí se k nim napojit – zrovna tady jsem pár okamžiků zaznamenala a charisma přišlo.

Jena zpívá na můj vkus často falešně. V tomhle kole jsem si říkala, že s tím bude mít problém asi pořád, že tady v AI se už nevyzpívá.

@Jai Kudo: Tak já jen zopakuju, že bych u Caleba vítala tišší sametový hlas, který má a je krásný. A má víc těch barev. A že jsem se u tebe trošku strefila, holt se tady už asi někteří trochu známe… Tu rockovou performance taky oceňuju, překvapila mě. Psala jsem, že si tenhle song neumím moc představit. Text je tam docela dobrej, ale celkově melodicky a výrazově je to pro mě nelákavé. A Caleb, nebo mentor, tohle pro mě udělali zajímavějším kouskem (škoda holt té absence balancování hlasitosti, mohlo to být pro mě pecka). S tím prožitkem, ale jo, já bych se s tím i ztotožnila…. ačkoliv… prožitek u Caleba: tady jsem povětšinou ten prožitek viděla a cítila, ale právě to, že gradoval skoro celý song, tak pak ho to zastavovalo a nevěděl pak víc prožít a „hupsl“ zpět do reality… Tak to na mě působilo. Na konec velmi podobný koment na vidění performance Caleba z yt – ten se mi líbí :
„This is a pop rock music inclination and it was dopely amazing! That manly scratch in his voice is absolutely insane!! Jealous of his rocker voice! His song choice is unpredictable.. a Gaga song.. hilariously perfect song choice!“

Můj uzávěr :-) : Sam, Caleb, Alex, Jessica.

13
priznivec.obecny
Reagovat

12 Teď mě to trklo – ten styl se velmi podobá už zmiňovanému interpretovi, ke kterému je Caleb přirovnáván. To je styl Meat Loafa…

14
jab
Reagovat

Taky budu divný – Sam byl fajn, imho jeho nejlepší číslo od semifinále :-).

15
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Vítej v klubu :)

16
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: JO! Meat Loaf! Že mě to netrklo dřív…:-D

17
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: A to, mám pocit, se tenhle styl má Caleb vůbec v oblibě a slýcháváme ho tu. Hlavně, že se tohle o něm už v soutěži říkalo. Tak jsem si poposedla holt, no :-)…

18
libena
Reagovat

Mk – začátek byl pěkný, v refrénech teda nestíhala a neladila. Chyběla tomu údernost, kterou tomu dává Pink. Look měla ale perfektní.
Dexter – písničku neznám, příjemná melodie, tak nějak to uplynulo a už si nic nepamatuju.
Jena – těžký výběr, strašně mi připomínala katy perry – vizáží a bohužel ze začátku i zpěvem, chjo Jeno – co mi to děláš??? Pódium jí ale svědčí.
Alex – má krásně zabarvený hlas, ale tohle nebyl můj šálek čaje, orig.verze je mnohem lepší.
Malaya – no ty pomalé pasáže byly náááádherné! Jak se dostává do mečáku, to mi vadí, ale tentokrát toho bylo minimálně, takže jednička s hvězdičkou. Vidět ji u toho nemusím…Btw.proč pořád řeší, jestli zpívá „man“ nebo „woman“?
Caleb – taková bomba jako minule to nebyla, přesto velmi povedené vystoupení. Ty kalhoty byly hrozný…
Cj – no já nevím, bylo to takové jalové.
Jessica – prosím ať už odhodí tu kytaru…, jo, bylo to fajn, refrény moc pěkný – tam vynikl její hlas
Majesty – když začala, tak jsem si říkala – nádhera, ale jak začala rychlejší část, tak teda nee, ty vzdechy byly hrozně rušivý (to jí nikdo neřekl jak moc je to slyšet???)
Sam – jo, tak to byl šlo :-) zabojoval
Do bottom 3 vidím: Majesty, dexter, mk.

No té jennifer to ale zase slušelo!!!!

19
libena
Reagovat

Vyřazování:
Tak teda jsem se trefila hned s prvním v bottom 3 – dexter
Jennifer je perfektní performer, to byla paráda. Moc mě potěšila jessica sanchez!
Takže druhý ohrožený – taky trefa – majesty,
A třetí: mk – wau, já to trefila!!!
No a vyřazení MK se dalo čekat. Závěrečný song dala velmi velmi roztřeseně a nervózně…a nevím nad čím porota koumala – že by ji zachránili? Těžko….tak snad se jí povede ve studiu a něco nahraje.

Přidat komentář