Panáček v reality show

Krotitelé dluhů (17/28): půjčka od nebankovní firmy

29. Září 2009 | napsal(a): | reality show: Krotitelé dluhů

Dluhy, dluhy, dluhy. To je to, co řeší většina účastníků osvětového finančního cyklu s prvky reality show Krotitelé dluhů. A dnes tomu bude stejně. Krotitelé dluhů se podívají na případ manželů Čermákových, kteří si chtěli u domku postavit malý přístavek. Neměli však dostatek vlastních financí a tak si půjčili od nebankovní firmy. A ejhle, co se nestalo. Nebankovní půjčka se řádně prodražila a nyní chce firma 3x tolik.


Pokud se Čermákovi z této situace nedostanou, přijdou o dům a ještě jim exekutor obstaví účty. To není vše, při svých příjmech budou svoje finanční závazky splácet do konce života.

Je to jejich chyba? A jak se z nepříjemné situace dostat?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Krotitelé dluhů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
jíťa
Reagovat

Otřesný, téměř nepochopitelný. Nechápu ty lidi na co myslí. Jim je to jedno co způsobili, však jim zase někdo pomohl a nějak to dopadlo. Je to jen jejich vina. Nepůjčili si jen u pana Jahody, napůjčovali si i jinde a taky o tom nepřemýšleli. Bohužel si myslím, že ti dva se stejně nepoučili, je to nad jejich schopnost. V danou chvíli musí být na jídlo a cigára a co bude zítra, však se uvidí. Moc lidí takhle uvažuje.
Prosím, raďte o tom, jak kalkulovat dopředu, jak uvažovat o tom, kdy si vzít půjčku. Co musím mít na hotovosti pro případ nouze a tak. Co dělat, když peníze potřebuji, kdy je nárok na nějaký sociální příspěvek, lidi stále neví, že je dobré žádat o roční vyúčtování daně, pokud je člověk k tomu nedonutí, sami nežádají, a to většinou ti, kteří mají přeplatky. Je třeba to slyšet asi stále dokola. Tento pořad taky se svojí vysílací dobou není až tak sledovaný, jak by si zasložil a měl být. Kuchaři a hospody vedou.

2
ajda
Reagovat

To byl nejlepší a nejděsivější díl Krotitelů za celou dobu vysílání. Dokonce jsem mu dala přednost před vařením na Primě.

Mám obavy, že jen co tato rodina klidně naháže dluhy na bedra jiných, zapomene na sliby ohledně splácení hypotéky a okamžitě nadělají další dluhy.
Přesně podle logiky té paní – žádný kapitalismus, všichni by měli mít stejně. A oni vlastně díky pomoci rodiny nyní oficiálně žádné dluhy mít nebudou, tak proč si nové nepořídit. Těm není pomoci!

3
ajda
Reagovat

Docela by mě taky zajímalo jak to doopravdy dopadlo. Zda se navrhovaný plán poradce podařilo splnit. Jestli jejich syn opravdu dostal hypotéku v potřebné výšce, protože banky jsou dnes hodně opatrné, odhady tlačí dolů a často jim nyní jen nemovitost jako ručení nestačí.

4
dapki
Reagovat

Tenhle typ rodiny je pro tohle typicky. Znam take nektere takove- oni proste nepremysli. Kdyz neco chteji , tak si pujci kdekoliv i kdyz uz pred pujckou vedi, ze ji platit nebudou. Az zacne hrozit exekutor za dvermi, tak sili a snazi se to zachranit dalsi pujckou, ale kdyz uz ji maji tak zaplati jen trochu dluhu a za zbytek si koupi zase nejakou blbost a zbytecnost pro sebe… Tezka a asi i zbytecna pomoc… :(

5
vojtech fric
Reagovat

jito,

uz jsem to zde psal – celkovy koncept krotitelu je takovy, ze v realnem case resime realne pribehy lidi… sazime tez na jejich pribeh atd… a na jejich chybach a spatnych krocich se snazime ukazat, kde lide casto delaji chyby…

Porad, kde bychom veci resili dopredu, pripravujeme. Uvidime jestli se objevi ve vysilani, ale dopredu si troufam rici, ze lidi tolik nezaujme, neb prave bude chybet ta rovina pribehu atd.

Proti kuchari se samozrejme bojuje mnohem hur, ale nejen diky tomu, ze jde o kuchare, ale take diky tomu, ze se o Ano, sefe mnohem vice vi… ma vetsi podporu jak PR tak selfu. Napriklad prvni rada Krotitelu konkurenci s prehledem porazela… a i cisla druhe rady uz nejsou zas tak spatna…

6
Sima
Reagovat

měla jsem sousedy, kterým věčně zvonil u dveří majitel bytu, jak že to bude s tím nájmem, že „už zase nezaplatili“ – a pak koukám, že si jeden víkend koupili plazmovku, za týden nový počítač… klasika. komu není rady…

Přidat komentář