Panáček v reality show

Krotitelé dluhů (28.3.): invalidní důchodkyně, která naivně věřila příteli

29. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Krotitelé dluhů

[singlepic id=3305 w=420]
Dnešní díl Krotitelů dluhů bude o Zdeňce Šifrové, invalidní důchodkyni, která se těšila na klidné stáří v domku se zahrádkou – namísto toho však možná brzy skončí pod mostem. Za peníze získané prodejem bytu si pořídila vysněný dům, ale udělala osudovou chybu. Do nového domku si nastěhovala i nového přítele.

Ten využil naivity své přítelkyně naplno. Zdena ho živila, splácela jeho půjčky a dluhy, které nadělal, a když jí nestačily vlastní prostředky, neváhala se sama zadlužit u bank.




Může za její dluhy skutečně bývalý přítel nebo si za svoje problémy může sama? Podaří se Krotitelům dluhů přesvědčit invalidní důchodkyni, že je nejvyšší čas podívat se pravdě do očí?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Krotitelé dluhů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
okkvp
Reagovat

ntw – takhle si zavařit kvůli pocitu, že někoho mám? °°

2
okkvp
Reagovat

Poradkyně na paní pěkně nastoupila

3
viki
Reagovat

Baba mě pěkně naštvala, ani slovo vděčnosti k synovi a dceři….jen sebestřednsot stylu: já jsem nalítla a bla bla….
A ten její novej přítel s ní vůbec nebyl kvůli baráku:(

4
okkvp
Reagovat

nejspíš nalítne znovu, on se nějakej obejda toužící po teplé večeři a ošetřování v nemoci určitě najde i do 1+1

5
Jana
Reagovat

No to je radost, kvuli chlapovi se nechat obrat o vsechno!!! Kdyz uz se ji zacaly ztracet penize, bych ho vykopla!!! I kdyz chapu, byt sama v tomhle veku je tezky, ale co si pomohla??? Nakonec to tak stejne dopadlo…

6
okkvp
Reagovat

Mě by hlavně zajímalo, kde se taková baba motá, že natrefí na chlapa každejch půl roku (obrazně – jaký časový úsek mei uplynul) – to je loví ve frontě na rohlíky?

7
Radek aka SUNicko
Reagovat

okkvp (6) na to snad stačí internetová seznamka, ne?

8
okkvp
Reagovat

7 – už si si to jako 50+ baba někdy zkusil? To bys čubrněl na matroš :-))) Nedávno podnikla ne vlastní vinou (kamarádky) kamarádka a oči jak baterky má ještě dneska

Reagovat

okkvp (8) nezkusil a doufám, že v 50+ už budu řešit jiné věci, čili budeš mít pravdu. Nenapadlo mě, že 30 vs 50 jsou nebe a dudy :)

10
Miloň
Reagovat

Lidé přihlášení do do Krotitelů dluhů si smylí, že se „někdo“ najde, kdo za ně uhradí dluhy a oni dál si budou žít.
Splácení pohledávky za nájemné obecnímu úřadu ve výši 2.500 ji nebude dělat žádný problém, sdělila paní Zdeňka. Uvažuje normálně? Ona chce žít na vysoké noze……. Jak asi skončil tento příběh. Žije v jednopokojovém bytě?
Ti lidé si neuvědomují, že po odchodu z tohoto světa, dluhy přecházejí na dědice. V tomto případě na dceru i syna.

11
Ajda
Reagovat

10 Miloň,
dědicové se mohou dědictví až do výše dluhů zřeknout. Pochybuji, že bude krom dluhů co dědit. Ale nevím, zda toto zadlužené dědictví nepřechází na další stupeň dědiců, to bývají děti těch, co to odmítli a ty, pokud jsou nezletilé odmítnout nemůžou. Dostanou opatrovníka a co dál, to je asi případ od případu.

Žasnu, nic moc důchod celý padl na její „vysněné“ bydlení, úspory nacpala do individua co ji okrádá a čeká co? Syn jí platí dva tisíce měsíčně a ona mu tají své dluhy, protože dobře ví, že by renta skončila. Platit má problémy, ale najít si chlapa, to je hned. Mimochodem za pět tisíc mít byt a stravu, to je skoro charita. Jen je divné, že nemá příspěvek na bydlení, to jsem očekávala jako jedno z řešení.

12
Bobby Brown
Reagovat

11 – já bych jako jedno řešení, a to jako nutná a postačující podmínka, viděl ‚mít rozum‘.

Mě hlavně dorazily dvě věci, resp. hlavně jedna, ta druhá už jen tak lehce.
Ona je každý měsíc v mínusu. Vynechám-li to, že si žije nad poměry v domku, tak ještě k tomu hulí a vyživuje pejska.
Seznam léků měla delší jak já seznam na nákup. Ty cigarety měla taky na recept?

Scházelo mi, jak to dopadlo. Jsem nejdřív myslel, že mi vypadl internet a on to byl konec.

13
okkvp
Reagovat

já vůbec zírám – za prvé padesátiletá ženská, samotná, už tehdy prolezlá kdejakou nemocí, si vyhlédne bydlení v domečku – to jako nepřemýšlela, že udržovat barák, byť novou řadovku, není jen tak, že se tam ženská z toho brzo posejří, protože si asi těžko na tom sama něco opraví a když neopraví sama, udělá sice firma, ale mnohonásobně dráž?
Sice tehdy ještě nebyla asi v tom invalidním důchodu, ale přesto pochybuji, že jako materiálová účetní měla nějaký horentní plat a vymyslela výměnu bytu za dům, kde jen měsíční náklady dělají 8.500, k tomu už tehdy dvanáctiletou past (auto), kterou si asi taky takováhle ženská nedokáže udržovat svépomocí …..
a to vše na 19 let dopředu tzn i na několik let starobního důchodu

14
Bobby Brown
Reagovat

13 – no jo, máš pravdu, já úplně zapomněl, že ona dělala materiálovou účetní. To si není schopná dát sama na papír příjmy, výdaje, celkovou bilanci?
Jak už napsal/a Miloň, ti lidé se tam přihlásí s cílem – oni to za mě vyřeší. Hodím smutné oko, jaký že jsem chudák a jak okolí za všechno může. TV pak situaci vyřeší, zazvoní konec a problémům bude konec.

15
vosa
Reagovat

Je těžké takového člověka chápat.Mám stejný problém se svou matkou.15 let ji doluji z problémů a nejen že se to obrací proti mě,ale navíc to k ničemu nevede.Před dvěma lety se musela vystěhovat z 3+1 do 1kk,aby již po několikáté zaplatila dluh.Tentokrát 500 000Kč.Nyní v domnění,že je vše v pořádku se ukázalo,že má 3 půjčky,2nezaplacené nájmy,proběhlou exekuci na auto-s kterým vůbec nejezdila,protože to pouze vzala půjčku na sebe a auto si platil šéf-nedoplatil a další drobné půjčky.Je dvojčetem té paní.Neustále vyhledává chlapy,kteří ji vždy oberou-již zaplatila 2auta,nechala si vystěhovat byt,živila je…Nemá přehled co je důležitější zaplatit jako první.Proto si bere půjčky,aby se oblékla a udělala si radost blbostma a nekouká na to,že se dostává do průšvihu.Nebudete věřit,ale prý je to psychicka porucha.A co nyní?Sama jsem na padnutí.Z ní!Ráda bych jí pomohla,ale již nevím jak.Banky jí vždy půjčí a ona se to nebojí využít.Chtěla jsem ji udělat nesvéprávnou,ale není to tak jednoduché.Bojím se,že jednou zdědím já nebo pak snad nedej Bože mé děti její dluhy.BABO RADˇ

16
okkvp
Reagovat

15 – sehnat si dobrého psychiatra (pro sebe), potřebovala by jej i maminka – zkusit ji tam dotáhnout, ale pokud nebude chtít spolupracovat, tak toho asi moc nezmůže.
(ta ztráta rozlišovací schopnosti o důležitosti je např i projev deprese – dá se to léčit)

17
aimehenry
Reagovat

11- já myslela, že jako zákonný zástupce svých dětí toto mohu odmítnout za ně. Moje matka je chronický průserář a bohužel jí asi už pomoci není. Naštěstí se nás před hodně lety zřekla ( bohužel ne úředně) a tak spolu nejsme v kontaktu….a nějak neznám slovo stres a psychická bolest.

18
viki
Reagovat

Můj manžel trpí hraniční poruchou osobnosti(deprese, antidepresiva, terapie, to vše známe:-))
a v době největšího stresu reaguje tak, že nakupuje, ale jako strašně moc(ne blbosti) ale věci, který se třeba domluvíme, že nepotřebujeme(jako třeba novou sedačku, páč máme malý děti a 5 let stará sedačka je tak dost dobrá na to jejich skákání) tak on jde a koupí novou. Nebo televizi, oblečení, hračky dětem, jako ne, že by to nebylo dobrý, ale je to kapánek zbytečný….on teda vydělává dost peněz, takže to všechno zaplatí a neni problém, ale když byl hospitalizovanej v Bohnicích, tak tam na tohle téma měl terapii a pak se to zlepšilo….Pomohli mu, že to je přehnaný a ne nutný. Teď je to rok po hospitalizaci , bere léky a je to fajn, ale prostě u něj se ten stres projeví timhle….takže na jednu stranu to chápu, ale nemůžu brát z toho, co nemám, že jo:-)

19
587
Reagovat

12 – toho pejska bych jí nevyčítal, to není nákladově výrazná položka a na rozdíl od toho chlapa, co si vydržovala, prakticky zanedbatelná.

20
Bobby Brown
Reagovat

Pokud jsi v loji s penězi, tak i čokl je položka na víc.

21
Gordian
Reagovat

Ad dědictví: V první skupině dědí „ze zákona“ manžel/ka a děti, pouze (a jenom pouze!) pokud „nejsou“, přechází dědictví na druhou – čtvrtou skupinu. Dědictví se lze zříct a pokud se např. zřekne dědic v první skupině, nemá právo na dědictví dědic v „nižší“ skupině (jedině při dědění „ze závěti“ a samozřejmě – i pak má každý právo dědictví odmítnout).
Jediný zádrhel je v tom, že pokud jednou dědictví odmítnete, nelze si to už v budoucnu rozmyslet, i kdybyste třeba zjistili, že vlastní tři domy v Praze…
Nic složitého, ale třeba to někoho zbaví zbytečných starostí s dluhy svých rodičů… :-)

22
kanárek
Reagovat

BB- Ale někdy je ten čokl jedna z mála věcí, co ti dokáže psychicky pomáhat.

Přidat komentář