Panáček v reality show

Krotitelé dluhů III. (5/16): splácím hypotéku a vypadla mně polovina přijmů, co nyní?

13. Říjen 2010 | napsal(a): | reality show: Krotitelé dluhů

Dnešní díl Krotitelů dluhů toho s financemi až tak mnoho společného neměl. Tedy měl, ale byl to jen okrajový problém, tedy alespoň dle času, který se mu věnoval. Hlavním hrdinou dnešního dílu byl Milan Šilpoch, který zrovna procházel druhým rozvodem, díky chybějícímu platu své bývalé manželky přestal zvládat splácet hypotéku a další finanční své finanční závazky. A jak to hodlal řešit? Najít si co nejdříve novou partnerku, která mu bude se splácením pomáhat. Ano, to skutečně není vtip.

Dnešní díl je více než podivný

Stejně jako vtip není ani to, že Milan Šilpoch ve své podstatě žádné dluhy neměl. Tedy neměl dluh, který by dnes neměla většina českých domácností – ten duh se nazývá hypotéka.

Takže přivolaná poradkyně z Krotitelů dluhů vlastně řešila jen fakt, že díky rozvodu přišel o část peněz, ze kterých splácel hypotéku a brzy mu dojdou finanční rezervy a přestane zvládat splácet.




Nastrčená herečka, pozvaný šofinista – WTF?

Jak jsem se už v úvodu zmínil, Milan Šilpoch hodlal pokles přijmu své domácnosti skutečně řešit tím, že si velmi rychle najde někoho, kdo mu pomůže se splácením. Tomu se pousmíval asi nejeden divák, ale také poradkyně Krotitelů dluhů a tak si najala herečku, která to na Milana zkoušela, jako jeho nová známost. Je samozřejmě otázkou, jak moc to bylo sehrané. Výsledek byl takový, že se divák utvrdil v tom, že Milan by rád cizí peníze, ale na svém životě by toho chtěl měnit co nejméně.

A to nebylo vše. Tvůrci Krotitelů dluhů pozvali k Milanovi i zarytého šovinistu, který mu ženu vymlouval a snažil se ho přesvědčit, že ženy jsou nepotřebné a vše zvládne jako správný chlap sám. Ideálně si má najít nějakou Asiatku, která bude mlčet a on z ní jen svlékat oblečení. Opět si sám pro sebe říkám – WTF?

Na závěr i trochu těch financí

Ale protože Krotitelé dluhů jsou především vzdělávací pořad o osobních financích, na závěr se jeho tvůrci vrátili i k něm. Poradkyně Milanovi prošla přijmy a výdaje. Díky tomu našla položky, kde se dalo ušetřit (rozložila splácení hypotéky do více let, vyměnila drahé životní pojištění za mnohem levnější apod.) a ejhle, najednou byl Milan v měsíčním plusu 1 tisíc korun. A to i bez narychlo sehnaného „oslíčka otřes se“ v podobě ženy.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Krotitelé dluhů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
koc
Reagovat

tak tento díl měl být jako co ? seznamka pro podivného pána a nebo krocení dluhů ? .. nestačil sem valit bulvy :(

2
Sima
Reagovat

Hledá se máma na ČT :)
Pán je teda hustej. Toho bych chtěla potkat v lukách…. Jinak bych ale do pořadu místo najatých herců strčila spíš vyjádření psychologa či ještě lépe psychiatra.

3
viki
Reagovat

To byl vtip, ne? hned jak to začlo, jsem si řikala, že si snad dělaj pr*el…tohle nemohl nikdo myslet vážně:-DDDD chlap byl magor, jak mu vadilo, že by se trochu pohlo věcma….praštit, nedivim se, že mu žena utekla a ještě mě překvapila výše almentů 1500,- i na jedno dítko je to tak žalostně málo, kdo tohle vyměřoval…poslední dobou mi přijde, že si jen Financial partners dělá reklamu a o lidi už vůbec nejde, nebo nemaj pořádný případy, já nevim, ale zklamalo mě to:-(

4
Lady XL
Reagovat

Já tedy viděla jen kousíček, ale v tom momentě mu akorát poradkyně ukazovala na tabuli, že i kdyby někde „odchytil“ ženskou, tak nemůže počítat s celou její výplatou, na splácení dluhů jak si myslel!! Jen jsem na něj zírala, jak se křenil a říkal – no vy to musíte vědět líp, že jo…. To se jako ta jeho žena měla pást a jíst ze vzduchu? Jen jsem lapala po dechu,když jem ho viděla a slyšela. Podle rekapu budu muset kouknout na celé, abych toho exota zkoukla v celé „kráse a inteligenci“…

Reagovat

S děsem v očích koukal na řádící dětičky a v duchu počítal, kolik toho sní, teda za kolik.
Jemu by vyhovovala ženská, které by vždy jen poslal složenky a víc ho neobtěžovala.

6
anja
Reagovat

hehe, mě ten díl pobavil, nebyl aspoň tak depresivní jako jiné případy…… nastrčená červenočerná herečka s luxusním psem byla úžasná, každou chvíli jsem čekala, že ji tam jednu natáhne když mu vytrvale kouřila v baráku :)) a ten šovinistický spisovatel taky neměl chybu – prý dovez si nějakou asiatku, ta nebude řešit že zakopla o kanál :)) sranda

7
kacenka
Reagovat

Pan Šilpoch dříve pracoval pro firmu Expos, to byl ještě velkej machr, brouk Py\tlík, všude byl, všechno zná, včšechno umí. teď se ale ukázalo, že to tak nebylo je to jen malej českej podvodníček a chudák firma, které pokazil reputaci.

8
Jarka
Reagovat

no já musím říci, že to byl bezvadnej díl a řeknu vám z vlastní zkušenosti a s odstupem času že jste pitomci celej národ. Ano je to reklama partner a za ten honorář co jsme všichni dostali by jste to udělali také.Já mu to doporučila, protože i já nechala o sobě natočit díl – ten z Humpolce a čím více ze sebe uděláte pitomce tak máte více peněz.Jen pro zajímavost začíná se na 20 000,- a věřte tomu, že se to točí až pět dní a vše je dopředu připravené.Smekám před hereckým výkonem,kdybych ho neznala sežeru mu to taky :-)) hezký den všem vtipáálkům. Jarka

Přidat komentář