Panáček v reality show

American Idol 2015: Showcase aneb zkouška ohněm před živým publikem! + Zelená míle (rekap + video)

21. Únor 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10900 w=615]

Hektický Hollywood week je za námi a letos si pro nás produkce nachystala novinku nazvanou Showcase, která se neodehraje v divadle, ale v prestižním klubu House of Blues v Hollywoodu. Právě Showcase bude představovat mezistupeň mezi divadlem a semifinále a bude pro soutěžící takovou menší zkouškou ohněm, nebude na ně totiž dohlížet pouze naše hvězdná porota, ale také živé publikum. Konečné rozhodnutí ale na divácích zatím nebude. O osudu soutěžících naposled rozhodne porota a na konci druhého dílu budeme znát kompletní top 24. Kdo v Showcase zazářil a kdo ne zase tak moc? Na program je toho hodně. Čtěte rekap a podělte se o své názory v diskuzi.

Showcase a Zelená míle

Produkce se letos opět rozhodla spojit Zelenou míli s ukázkou posledního rozhodujícího vystoupení. Spíše než na jednotlivé výkony v showcase se sestřihy zaměřili na poslední verdikt a zhodnocení celé prozatimní cesty soutěží. Tento způsob není zrovna nejšťastnější, protože u některých uslyšíme pouze krátké ukázky ze Showcase, ale na druhou stranu je to pochopitelný krok ze strany televize. Idol letos hodně spolupracuje na propagaci prostřednictvím sociálních sítí, tudíž si u postupujících do Top 24 můžeme prostřednictvím Vevo kanálu na YT užít vystoupení celé. Vrhneme se tedy na to.

Michael Simeon

výběr: MKTO – Classic

Michael se nejspíš nálepky „ten, co na castingu tančil s JLo“ nezbaví. Určitě ale nepostupuje jen kvůli tomu. Michael se svým jemným chraplákem zářil především v baladách a nejdříve to vypadalo, že si hitovku od MKTO do pomalé polohy dal, ale s druhým veršem to Michael rozjel, na pódiu divočil a přitom zněl pořád solidně, dokonce i rapoval. Celkově zábavné vystoupení. Načasování k risku a ukázce trocha flexibility nemohlo být lepší, tímto dost možná Mike vzal místo někomu jinému.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Michael

Loren Lott

výběr: Celine Dion – My Heart Will Go On

Loren pro mě byla od castingů pouze průměrně zpívající herečka, stereotyp nadále potvrzovala občas nesnesitelným afektem. Její nejsvětlejší bod a zároveň nejuvěřitelnější moment bylo bez pochyby poslední divadelní sólo se Skyfall, které si střihla zdárně. Kladl jsem si otázku, zda to nebyl jen jednorázový úlet nahoru a asi byl. Ano, Loren opravdu zpívala velesong z Titanicu a celé House of Blues nejspíš páchlo sýrem. Prvoplánový výběr čistě na efekt, no jo, herečka se zkrátka nezapře. Vystoupení Loren ale nebylo ničím zajímavé, dá se říct dokonce předvídatelné a její barva hlasu mi v tomto šlágru vůbec nelibovala. Harry v tom taky nic neviděl, přesto Loren postoupila.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Loren

Adam Ezegelian

výběr: Whitesnake – Here I Go Again

Zato Adam si stále drží svou úroveň. Adamovo vystoupení bylo skvěle zazpívané a zábavné, v klasické rockové poloze mu to sedí nejvíc a navíc je to velký sympaťák. Adam si vyzpíval postup, ale… Jeho největším problémem možná bude to, že zpěvák tohoto typu loni soutěž vyhrál a moc úspěchů zatím nesklidil. Dá se tedy očekávat, že mu produkce moc do karet hrát nebude, když se letos soutěž soustředí na vytvoření nové hvězdy. Uvidíme, co na to diváci.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Adam

Cody Fry

výběr: Coldplay – Viva La Vida

Cody je ten případ soutěžícího, na kterého pokaždé zapomenu, jen co zmizí z obrazu. Jeho vystoupení byla sice do této doby solidní, v pomalých písních ukazoval svoji příjemnou barvu hlasu a dobrou techniku, ale nikdy ve skutečnosti nevyčníval z davu. Cody se rozhodl vsadit na živější Coldplay, ale tento risk mu nevyšel, nedostavilo se nic navíc. Porota mu v podstatě řekla to samé a s lítostí jej poslala domů.

Verdikt – VYŘAZENÍ!

Lovey James

výběr: Little Mix – Wings

Lovey je zástupkyní středního proudu v soutěži, hodí se ale spíš na jeviště nebo na soutěže krásy? Odpověď na tuto otázku přišla v zápětí. Lovey to na pódiu svědčí, vystoupení sice nedrželo úplně pohromadě, místy jí píseň nesedla, ale pořád je u ní velký potenciál k proměně v popovou hvězdu, zvláště její quirky hlas by se dal dobře využít. Porota je toho názoru, že v Showcase ožila a poslala ji přímo do top 24.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Lovey

Mezitím sestřih nepostupujících: Hector, J. None, Reno, Zack a Hannah

Adanna Duru

výběr: James Brown – It’s Man’s Man’s Man’s World

Adanna mi také zrovna k srdci nepřirostla, chybělo mi u ní vždy něco extra, čím by se odlišila od ostatních div. Její James Brown byl hodně teatrální, ale tak nějak se do té písně hodilo, i když toho bylo místy přespříliš. Adanna odvedla dobrou práci, JLo jí dokonce nadělila potlesk ve stoje. Na druhý den ji radostnou zprávu předal Harry.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Adanna

Maddie Walker vs. Rachel Hallack

výběr: Fergie – Big Girls Don’t Cry/ Miranda Lambert – Gunpowder and Lead

Maddie moc prostoru v sestřizích nedostávala, přesto se jí vždy podařilo zazářit, aby všem řekla, že je stále ve hře. Její podání Fergie bylo příjemné na poslech, sice zněla už i líp, ale odvedla slušnou práci. Porota, ale nebyla tolik přesvědčená a Maddie dál nepostoupila. Udělala snad nerozhodná porota chybu?

Rachel na druhou stranu nedostávala prostor téměř žádný, podle všeho je Rachel schopná a sympatická country zpěvačka. Už při jejím příchodu Harry říkal, že se rozhodli pro Rachel na úkor Maddie. Zdálo se, že si šla Rachel pro jasný postup, ale porota si vymyslela naprosto „neplánovaný“ sing-off a tak se Maddie znovu vrátila do hry.

Jak tedy překvapivý sing-off dopadl? Maddie zpívala první, vrátila se zpět ke kořenům, do country žánru a zněla o něco jistěji než při Showcase. Rachel to i přes to, jak s ní porota vytřela, nevzdala a pustila se do Son of the Preacher Man. Ukázalo se, že porota měla rozhodně vzít obě zpěvačky, protože se zde potkalo jablko a hruška. Rachel má hlas příjemně nakřáplý a dokážu si představit, jak by to zúročila. Nakonec se rozhodlo pro postup Maddie, Rachel měla plné právo být hodně naštvaná. Od poroty/produkce to nebyl dobrý tah. Kdyby přišly obě holky společně, nebylo by to možná tak hrozné, ale Rachel bylo řečeno, že přišla o své jisté místo v top 24 kvůli Maddie. Té způsob, jakým postoupila do semifinále, také nemusí pomoct, na diváky nyní může neprávem působit negativně jako tlačenka poroty. Tento twist se moc nepovedl…

Verdikt pro Maddie – POSTUP!

Celé vystoupení – Maddie

Clark Beckham

výběr: Ray Charles – Georgia

Clark se během Hollywood weeku bez nadsázky vypracoval na předstartovního favorita do Grand finále, minimálně je jasným finalistou. Má pro to všechny předpoklady, hlas, charisma, drive a jižanský původ. V showcase tyto kvality jen potvrdil a své vystoupení zabil neskutečným způsobem, ten hlas je parádní, až jsem z něj měl husí kůži,už se nemůžu dočkat, co předvede příště.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Clark

Daniel Seavey

výběr: Paula Abdul – Straight Up

Daniel je zvláštní případ. Tento mladičký a hodně talentovaný muzikant by potřeboval ještě tak rok, aby jeho hlas dospěl a taky pro nabrání potřebných zkušeností s vystupováním před lidmi. Na Danielovi jde vidět zapálení pro věc a nadšení z vystupování, možná až moc a působí to neprofesionálně. V osmdesátkovém hitu Straight Up by nevyšel moc dobře ve srovnání s Jackem Waltonem z loňského britského XF. Hlavně to neustálé culení i  přes zpěv mně hodně vadilo. Jako když má dítě ve školce přednášet básničku. Přitom z castingu víme, že umí zazpívat i normálně a uvěřitelně. Důležité je, že porotu to přesvědčilo. V Danielově zájmu doufám, že si ho diváci do finále neprohlasují a zkusí to opět příště nebo přespříště, kdy bude mít daleko větší šance, dokonce i na celkovou výhru.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Daniel

Tyanna Jones

výběr: Beyoncé – Love On Top

Tyanna už na castingu a první den v divadle zaujala svým přirozeným vystupováním a energií. Nepochybně je dobrým materiálem pro Idol, když k tomu přidáme ještě silný příběh, vznikne finalista. Žádná Beyoncé to není, ale její verze nebyla vůbec špatná, člověk by ani nepoznal, že nemá moc zkušeností s vystupováním na pódiu. Tyanna sama doufá v postup, kvůli její chudé rodině. Jen mimochodem, už během HW mě napadlo, že by měl těm lidem někdo vysvětlit, že postup v AI jejich rodině ledničku nenaplní, ani s vítězstvím v soutěži to není úplně jisté. Každopádně Tyanna je rovněž součástí top 24.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Tyanna

Rayvon Owen

výběr: Sam Smith – Lay Me Down

Rayvon mě zaujal hned svým castingem v předělávce od Katy Perry, kde ukázal všechny své kvality, jediným zádrhelem byl ne tolik dokonalý falzet. Rayvon si v Showcase nedal vůbec malý cíl, Sama Smithe bylo za poslední rok všude plno a tak může být interpretace zrádná. Rayvon skladbu uchopil za správný konec a vzniklo něco skvělého, úplně si píseň přivlastnil. Krásně rozezněl svou příjemnou barvu hlasu a dokázal do toho vložit patřičné emoce. Zatím jeho nejlepší výkon v soutěži. Před porotou ho čekal rychlý postup, ani u Rayvona by mi nevadil postup do finálových kol. Zde můžu jen děkovat Vevu za plnou verzi vystoupení, už jen natočit a vydat.

Verdikt – POSTUP!

Shannon Berthiaume

výběr: Janie Joplin – Piece of My Heart

Shannon je jediným úplným zelenáčem v soutěži, její vystoupení v HOB je jejím vůbec prvním před živým publikem. Shannon úplně roste před očima, rozdíl mezi dnešním a prvním vystoupením v divadle je velký. Pořád je na ní znát lehká nervozita, ale zdá se být o něco sebejistější. Jeji verze klasiky od Janis byla více než solidní. U poroty Shannon čekaly skvělé zprávy. Osobně jsem hodně zvědavý, jak si Shannon povede v semifinále, kde již soutěžící budou vedeni novým mentorem, doufám, že si udrží vzestupnou tendenci.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Ryavon

Celé vystoupení – Shannon

JAX

výběr: Lady Gaga – You & I

Osobně jsou JAX i Shannon pro mě z dívek jedny z nejzajímavějších, JAX mě dostala hned prvním castingem a vzápětí svou verzí Toxic, díky jejímu osobitému hlasu a hudebnímu cítění od ní zní vše jako originál. Bylo zkrátka jasné, že tu máme výraznou osobnost s potenciálem dojít hodně daleko. Do své Showcase si vybrala You & I, které ani tolik nezměnila, začala skvěle, ovšem poté přišla dramatická pauza, čímž si celé vystoupení shodila, pauza se naprosto minula účinkem. Přitom se JAX vůbec nemusí tolik snažit a používat takové triky. Na tom se shodla také porota, ale měla pro ni dobrou zprávu.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – JAX

Hollywood Anderson

výběr: Adele – Hometown Glory

Hollywood se v divadle moc nepředvedl. Jeho verze Someone Like You byla taková menší havárka na pódiu, když píseň změnil k nepoznání a vůbec ne dobrým způsobem. V dalších kolech Hollywood weeku také zůstal pod očekáváním. V Showcase se rozhodl složit reparát za Adele a vybral si Hometown Glory, což bylo o poznání lepší a vkusnější provedení. Porota pro něj neměla dobré zprávy, ale shodla se, ať pokračuje se skládáním svých věcí, přávě jeho casting s originální písní byl jeho vrchol v soutěži.

Verdikt – VYŘAZENÍ!

Joey Cook

výběr: Amos Lee – Sweet Pea

Joey zaujala svým nevšedním vzhledem, quirky hlasem a neortodoxní osobností. V hollywoodském nerváku měla ve skupinové výzvě největší problémy s textem, ale dokázala se z toho vtipně vylhat. V jejím vystoupení z tohoto mixu nic nevynechala a ještě přidala trochu nadsázky. V této poloze s kytarou jí to sluší nejvíc, není potřeba měnit nic. Čekání na verdikt pro ni byla emoční horská dráha a před porotou vypadala opravdu vyčerpaně. Porota se jí svěřila, že mají hodně jablek a pomerančů a je těžké rozhodovat, kdo je lepší. Joey označili za kiwi, což se nakonec ukázalo, jako dobrá věc. Joey zaplňuje další místo v holčičí top 12, už jich moc nezbývá a dobrých děvčat čeká na verdikt ještě dost.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Joey

Katherine Winston

výběr: Fleetwood Mac – Rhiannon

Katherine jsme stejně jako Maddie mohli vidět zatím pouze v krátkých ukázkách. V podstatě celou dobu se v soutěži pohybuje pod radarem stříhačů. O to větší je to škoda, když je Katherine taková schopná zpěvačka. V hlase dokáže nést emoce a její projev je uvěřitelný. Klidně by si mohla troufnout i na epičtější balady. Jejímu Showcase nebylo co vytknout. Porota o jejím postupu nepochybovala ani sekundu. Jen se obávám, aby tolik málo prezentace, což učinilo její cestu nevýraznou, nestálo Katherine místo ve finále.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Katherine

Maddy Hudson

výběr: Rihanna – Diamonds

Maddy udělala dojem hned v prvním castingu, JLo ji dokonce tipovala na celkové vítězství. V HW ale tolik nezazářila a v Showcase s hitem od Rihanny už vůbec ne. Porota neměla dobré zprávy, ale Maddy to vzala alespoň dospěle, dobrý přístup. Doufám, že ji někdy v budoucnu ještě uvidíme.

Verdikt – VYŘAZENÍ!

Alexis Gomez

výběr: Band Perry – Better Dig Two

JLo Alexis v posledním sólu vyčetla, že její vystoupení začínají být stejná, Alexis si tuto radu vzala k srdci, zapojila svůj latino původ a kousek country songu zazpívala španělsky. Risk se jí vyplatil, protože postoupila. Osobně jsem ale na tom neshledal nic extra, Alexis je průměrná a kromě mexické národnosti a hippie stylingu nepřináší nic originálního nebo úchvatného, country Shakira se konat nebude. Raději bych na jejím místě viděl nespravedlivě vyřazenou Rachel ze sing-offu s Maddie nebo jiné. Alexis moc šancí v semi nedávám.

Verdikt – POSTUP!

Quentin Alexander

výběr: Foxes – Youth

Quentin mě zaujal až v jeho posledním divadelním sólu s Riptide. Stejně dobrou práci provedl písní od britského objevu Foxes, do které vnesl pár vlastních twistů. Quentin má vlastní osobitý styl a nebojí se jít do risku. Snad jen maličkost, co mi vadí, je kolečko v nose, jak pro býka, který trochu svádí pozornost. Porota je zvědavá, jak na jeho styl zareaguje Amerika.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Alexis

Celé vystoupení – Quentin

Savion Wright

výběr: John Mayer – I Don’t Trust Myself (With Loving You)

Navrátilec Savion během letošního kola dokázal, že je lepší než loni a že do soutěže patří. Kromě skupinového kola podával vyrovnaně dobré výkony. V Showcase zazpíval také hodně dobře a ukázal, že je schopný performer, rozhodně jeho výkon nijak nenudil, spíš naopak. Chvíli se ho porota snažila zmást, ale nakonec mu sdělila dobrou zprávu. Savionovi se podařilo na podruhé uspět.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Savion

Špatné zprávy měla porota pro Jaq MacKenzie a Hunter Larsen.

Mark Andrew

výběr: Hozier – Take Me To Church

Markovi je 29 let, tudíž má letos poslední šanci v Idolu uspět. Mark celou dobu podával vyrovnané výkony a to i během posledního sóla v divadle, kdy celou noc nespal. Aby porotu přesvědčil, že patří do elitní klučičí top 12, vybral si silnou skladbu. Dobrý efektní výběr a zajímavé podání, možná by to sneslo více naléhavosti a temnosti, ale dobré. Markovi se snaha vyplatila a postoupil.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Mark

Trevor Douglas

výběr: Elvis Presley – Burnin‘ Love

Jako správný nerd si Trevor v zákulisí již vypočítal své šance na postup. Během Hollywoodu vyčníval z řady a osobně jsem ho tipoval na jednoho z jasných klučičích finalistů. V Showcase ze sebe ale nevydal to nejlepší, spíše naopak. Moderní písničkářská poloha mu sedí mnohem více. Porota to viděla podobně. Harry se snažil mlžit, ale nakonec to s Trevorem risknou.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Trevor

Emily Brook

výběr: Keith Urban – Stupid Boy

Emily byla highlightem svého castingového dílu a v Hollywoodu si vedla také dobře, i přes otravu jídlem dokázala vystoupit na pódium a nedát na sobě nic znát, jako pravý profík. V Showcase znovu ukázala, jak dobře zní. Přesto porota nebyla přesvědčená, že je na top 24 dost zralá a JLo jí doporučila aby se vrátila za rok. Opět se projevil dvojí metr, u Daniela nízký věk a mnohem větší nevyzrálost nevadili a přesto jej vzali. Myslím, že pokud se Emily rozhodne pro návrat, tak to dotáhne někdy příště dále.

Verdikt – VYŘAZENÍ!

Nick Fradiani

výběr: Train – Drops of Jupiter

Stejně jako Mark má Nick letos poslední šanci. Nick si dal Train naprosto s přehledem, skoro, jako bych sledoval profesionální vystoupení, mlaďoši by se měli začít bát, Nick si jde tvrdě po místě ve finálové sestavě.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Nick

Sarina Joi-Crowe

výběr: Jessie J – Big White Room

Také Američané mají svou Melanie McCabe. Sarina to také zkouší po čtvrté a nikdo nechápe, jaktože se nedostala dál už dříve. Sarinu jsme také kromě castingu měli možnost vidět pouze ve skupině, v obou případech ale zazářila a ukázala, že může být budoucí hvězdou. Jejímu podání Jessie J nemám, co vytknout, Sarina mezi zpěvačkami černé pleti naprosto a s přehledem exceluje. To by v tom byl čert, aby nepostoupila dál. Sice to trvalo čtyři roky, ale Sarina to nakonec dokázala a zaujala předposlední místo v holčičí top 12. Kdo bude poslední?

Verdikt – POSTUP!

Qaasim Middleton

výběr: Allen Stone – Satisfaction

Qaasim svou imagí také vybočuje z řady a dá se říct, že to ve finále bude mezi ním a Quentinem, který je svým zjevem podobně výstřední. Qaasim je jako zpěvák ryze průměrný. Jediné, co mu hraje do karet je jeho showmanství, ale jak bude divákům dlouho trvat než se toho přejí? Možná už se stalo. Qaasim postoupil, jsem zvědavý, jak si povede v hlasování diváků. Kdybych si měl vybrat mezi ním a Quentinem, tak určitě volím Quentina jako větší osobnost a komplexnější talent.

Verdikt – POSTUP!

Celé vystoupení – Sarina

Celé vystoupení – Qaasim

Ricky Hendricks a Riley Bria

výběr: Keith Whitley – Don’t Close Your Eyes/Lady Antebellum – Love Is Pain

V obou kategoriích zbývá obsadit poslední místo. Riley a Ricky jsou oba country zpěváci, avšak postoupí pouze jeden. Žádný sing-off se konat tentokrát nebude. U Rickyho se v Showcase ukázalo, že potřebuje ještě zapracovat na svém hlase. Riley se zdá být připravenější a do soutěže více zajímavý, ale také nijak extra nezazářil. Porota nepřekvapivě nechala postoupit Rileyho, top 12 kluků tak uzavřela správným rozhodnutím.

Verdikt pro Rileyho – POSTUP!

Verdikt pro Rickyho – VYŘAZENÍ!

Celé vystoupení – Riley

Jelly Joseph a Shi Scott

výběr: Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang/Stevie Wonder – Higher Ground

Jako poslední se měly dozvědět svůj osud Jelly a Shi. Jelly se kamery také moc od jejího castingu v New Orleans nevěnovaly. Před vystoupením v House of Blues Jelly přemohly nervy, ale na vystoupení se to nejspíš moc nepodepsalo. Těžko posoudit z toho kousku. Se Shi to bylo jako na horské dráze, většinu času se nechala až moc inspirovat hlasově podobnými zpěvačkami Amy Winehouse a Duffy, když pak měla zpívat něco jiného, byla znát zvyšující se nervozita. V Showcase se pokusila zahrát na tvrdší notu a také mi to nepřišlo moc přesvědčivé. Jsou zpěvačky, které zvládnou více žánrů a pořád se dají identifikovat, ale Shi je natolik nekonzistentní, že nevím, co si o ní myslet a diváci můžou mít stejný problém. Porota se to nakonec rozhodla risknout se Shi. Pokud vyloženě neohromí, tak jí moc času nedávám.

Verdikt pro Shi – POSTUP!

Verdikt pro Jelly – VYŘAZENÍ!

Celé vystoupení – Shi

Top 24 – rekapitulace

Po záhadném videu, které nám produkce naservírovala ještě před začátkem soutěže, si můžeme konečně přiřadit hlasy k obličejům. Top 24 se představuje, boj o finálová místa začíná…

Hodnocení Showcase + Zelená míle

Jak jsem zmínil v úvodu, vadilo mi, že v samotné epizodě nebylo z vystoupení více, což naštěstí vynahradilo Vevo alespoň u postupujících. Verdikty nebyly zase tak překvapivé. Líbilo se mi, jak produkce udržela návaznost od castingů, loni show hodně trpěla na sestřih a představila v počátcích soutěžící, kterým se pak vůbec nevěnovala a nechala je bez zmínky zmizet. Letos je střih mnohem vkusnější, i když občas trpí zkrácenou stopáží. Nyní k soutěžícím a mým osobním tipům a přáním.
Nejvíce vyrovnaná je klučičí kategorie, kde není vůbec lehké odhadnout, kdo by mohl postoupit dále do finálových kol. Jedinými většími outsidery jsou u mě Qaasim a Daniel. Za největšího favorita u kluků považuji Clarka, který je dost možná i favoritem absolutním. Díky oblíbenosti country nepochybně nebude ve finále chybět Riley, o své místo by se nemusel bát ani Trevor. Osobně bych dále uvítal přítomnost Nicka a Rayvona, případně Saviona.
Holky mají mezi sebou outsiderů víc, osobně tipuju na brzké vyřazení Alexis, Loren, Adannu a Shi. Na druhou stranu je tu silná a výrazná šestice  JAX, Sarina, Shannon, Maddie, Tyanna a Katherine, ale do pořadí může promluvit také Lovey, která měla v průběhu více pozornosti než Katherine a přijde mi, že by nebylo těžké z ní udělat hvězdu, má pro to všechny předpoklady. Sám jsem zvědavý, jak tohle dopadne a je dost možné, že se budeme divit všichni.

Gratuluji, pokud jste se dočetli až sem. :) Ale ještě nekončíme. Příští týden už nás čeká první semifinále, které ve středu odstartuje Top 12 kluků. Semifinále bude stejně jako Showcase předtočené a bude se odehrávat v dalším hudebním městě Ameriky, v kolébce žánru motown – v Detroitu. Nejdřívě mělo mít semifinále právě téma „motown“, ale produkce naštěstí od tohoto plánu upustila a nechala výběr volný. Na internetu se již objevil setlist seřazený podle pořadí vystupujících. A co se bude tedy zpívat? (pod názvem najdete odkaz na originál)

TOP 12 – KLUCI

Savion Wright – Train – Hey, Soul Sister 
Mark Andrew – The Band –  The Weight
Adam Ezegelian – Twisted Sister – I Wanna Rock
Michael Simeon – Michael Bolton – How Am I Supposed to Live Without You
Trevor Douglas – Gavin DeGraw – Best I Ever Had
Clark Beckham – Percy Sledge – When a Man Loves a Woman
Rayvon Owen – Nick Jonas – Jealous 
Daniel Seavey –  Jason Mraz – I’m Yours
Riley Bria – Eric Church – Homeboy 
Quentin Alexander – Screamin‘ Jay Hawkins – I Put a Spell on You
Nick Fradiani –  Ed Sheeran – Thinking Out Loud
Qaasim Middleton –  Mark Ronson & Bruno Mars – Uptown Funk

TOP 12 – DÍVKY

Lovey James – OneRepublic – Love Runs Out
Adanna Duru – Clean Bandit and Jesse Glynne – Rather Be 
Alexis Gomez – Miranda Lambert – Gunpowder and Lead
Joey Cook – Keith Urban – Somebody Like You 
Katherine Winston – Taylor Swift & Civil Wars – Safe & Sound 
Shannon Berthiaume – Pink – Who Knew 
Loren Lott – JoJo – Note to God 
Shi Scott –  Rihanna & Jay Z – Umbrella
Maddie Walker – Shania Twain – Love Gets Me Everytime 
Sarina Joi-Crowe – Jessie J – Mamma Knows Best 
Jax – Cher – Bang Bang (My Baby Shot Me Down
Tyanna Jones – Meghan Trainor – Lips Are Movin‘

To je pro tento týden vše. Jak se vám líbila novinka Showcase? Jste spokojeni s Top 24 nebo vám tam někdo chybí, či přebývá? Kdo si podle vás povede v semifinále nejlépe? 

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
DJ Vlado
Reagovat

Moje pořadí + hodnocení Top 12 holek:

12. Loren – afektovaná hérečka, pro mě osobně nejprotivnější semifinalistka :-/ zpívat sice umí, ale hlas má totálně obyčejný a bezbarvý, všechno dohání svoji teatrálností, ve finále ji nechci za žádnou cenu :-/

11. Alexis – ta mi přijde totálně průměrná a nezajímavá ve všech směrech a jediný důvod její účasti v SF je mexický původ, mnohem radši bych na jejím místě viděl Emily :-/ její šance na finále vidím zcela minimální :-)

10. Adanna – hérečka č. 2 :-) její podání It’s Man’s Man’s Man’s World mi přišlo šíleně přeafektované, už jsem slyšel mnohem lepší podání této soulové klasiky :-) v nižší poloze v hlase něco má, ale ve výškách mečí za 2 Malayi :-/ další, pro níž vidím finále v nedohlednu :-)

9. Shi – hlas má bezesporu zajímavý, ale vadí mi to její imitátorství a pokud nezpívá písně Amy a spol., tak si není jistá v kramflecích, „poláčkovský syndrom“ nad ní visí jako Damoklův meč :-)

8. Joey – nejrozporuplnější semifinialistka vůbec :-) její quirky hlas se mi moc líbí, ovšem zbytek jejího projevu se pohybuje na hranici joke actu, což mě poněkud ruší :-/ pokud by se jí všechny rušivé elementy (především ty zemanovské pohyby) podařilo odstranit, tak by mohla pomýšlet i na finále, v opačném případě jí finálová brána zůstane uzavřená :-)

7. Tyanna – pro mě osobně takový neutrál :-) výborná zpěvačka a výrazná osobnost, bohužel mi u ní ale chybí charakterističtější barva hlasu :-/ šance na finále má velmi slušné a vadit mi tam nebude, ale radši bych tam viděl jiné

6. Katherine – velmi zajímavá, avšak poněkud přehlížená zpěvačka :-/ její hlas je moc pěkný a celkový projev velmi příjemný, bohužel se obávám, že bude spíše fajnšmekrovskou záležitostí, navíc ta minimální předchozí prezentace jí taky nepomůže :-/ já bych ji však za sebe ve finále viděl rád, ovšem obávám, že moc šancí nemá (kéž bych se mýlil) :-(

5. Maddie – country girl každým coulem :-) Caitlyn to sice není (ta je v míře charismatu a pozitivní energie nedostižná), ale rozhodně je mnohem lepší zástupkyní country než průměrná Alexis :-) Ani jí se režie příliš nevěnovala, ovšem i v těch krátkých ukázkách stihla zazářit :-) protože je country, tak by mohla efektu předchozí prezentace utéct z lopaty, ublížit jí však může ten debilní twist, který s ní porota udělala :-(

4. Lovey – hotová pop-star, která je jak dělaná pro tuto soutěž :-) její hlas sice není nejsilnější, ale v nižší poloze má moc pěknou „nasládlou“ quirky barvu :-) na pódiu navíc působí velmi samozřejmě, takže pokud v SF nic nepokazí, tak to bude jasná finalistka :-)

3. Sarina – pro mě rozhodně nejzajímavější zástupkyně zpěvaček černé pleti :-) hlas má silný a zároveň zajímavě decentně zastřený a technicky patří k vůbec nejlepším :-) v HW se jí sice režie moc nevěnovala, ale to nic nemění na tom, že jak v kvartetu, tak v showcase vyloženě zazářila, pročež by ve finále neměla chybět :-)

2. JAX – nejvýraznější osobnost semifinále :-) její quirky hlas je vyloženě nakažlivý a okamžitě rozpoznatený, každé písni dokáže dodat osobitý rozměr, přičemž se zdá být i dost všestranná, což se u zpěvaček tohoto typu nestává často :-) nevím, co by se muselo stát, aby nepostoupila do finále :-) objektivně bych ji dal i na první místo, avšak jedna holčina se mého srdce dotkla ještě trochu víc :-)

1. Shannon – moje letošní srdcovka No. 1 :-) nevybroušený démant, který doslova roste před očima, každé její vystoupení je lepší než to předchozí, přičemž její Janis z showcase už chybělo k dokonalosti jen velmi málo :-) hrozně mě baví sledovat růst takto talentované, avšak nezkušené zpěvačky, její nakřáplý hlas je perfektní, navíc je to opravdu nádherná holka a ty její kukadla… no, asi jsem opět zamiloval :-D těžko odhadovat, jak ji přijme Amerika (ale doufám, že dobře), ovšem já ji ve finále chci za každou cenu :-)

Kluky si již tradičně nechám na další vstup, který přidám odpoledne :-)

2
DJ Vlado
Reagovat

Moje pořadí + hodnocení Top 12 kluků:

12. Qaasim – jednoznačně nejslabší článek mezi kluky, průměrný zpěvák, který to dohání výraznou image a showmanstvím :-) do finále za mě jednoznačně NE!

11. Daniel – na svůj věk je slušně talentovaný, o tom žádná, ale v této chvíli je jeho hlas i projev ještě dost dětský, proto si myslím, že by měl ve svém vlastním zájmu vypadnout v SF, aby se mohl přihlásit, až bude dospělý (zvlášť když jsou v SF kluci, pro které je to letos poslední šance) :-) navíc mi vadí ten dvojí metr, o kterém psal Vojta – u Emily nízký věk vadil, u Daniela ne (přitom holky obvykle dospívají dřív) :-/

10. Riley – podobně jako Tyanna u holek je u mě Riley mezi klukama absolutní neutrál, je to dobrý týpek a zpívá taky dobře, ale chybí mu pro mě zajímavější barva hlasu :-/ na finále má jako jediný country boy velmi slušnou šanci a vadit mi tam nebude, ale za sebe bych měl jiné kandidáty :-)

9. Michael – takhle nízké umístění je spíš důsledkem ztracení se v tlačenici, jinak mi Michael ničím nevadí, má pěknou barvu hlasu a v showcase ukázal, že nemusí být jen one trick pony, jen ten „reliší ksicht“… :-D na finále by teoretickou šanci měl, proti němu však stojí fakt, že je v mnoha směrech podobný typ jako Clark, který je celkově lepší :-)

8. Trevor – výrazný týpek a zajímavý muzikant, který skvěle hraje na kytaru, trochu se ale obávám, jestli nebude poloviční, až sundá kytaru, což se u těchto muzikantských typů občas stává :-/ každopádně ale díky své výraznosti by měl mít finále jisté :-)

7. Quentin – skokan po HW, kterého jsem původně považoval za outsidera, ale on překvapil svým osobitým stylem (ne v oblečení, ale ve zpěvu) :-) je jasné, že pokud je někdo černým koněm mezi kluky, je to právě on :-) zbývá jedině otázka, jak Amerika přijme jeho extravagantní image, rozhodně by měl ale dojít dál než Qaasim, se kterým si ho asi mnozí budou plést :-)

6. Adam – nemůžu si pomoct, ale tenhle chlapík je mi neskutečně sympatický :-) zpěvácky je to sice takový klasický rocker, hlasově rovněž není extra výjimečný, vynahrazuje to však svým „medvídkovským“ charisma a pozitivní energií, která z jeho vystupování srší :-) jeho šance se odhadují těžko, může stejně tak vypadnout v SF jako se dostat hodně daleko :-)

5. Rayvon – zatímco většinu jiných mužských árenbíčkářů nemusím, jejich ukňourané a udýchané hlásky mi většinou splývají, Rayvon má v hlase něco vyloženě pěkného, což ho od pelotonu odlišuje :-) zatím procházel jednotlivými koly s přehledem a na finále má velmi slušnou šanci, jen doufám, že od něj uslyšíme i víc rychlejších a rytmičtějších písní :-)

4. Mark – velký sympaťák s originální barvou hlasu, který by u diváků mohl jako „prostý muž z lidu“ a táta od rodiny mohl mít u diváků slušnou šanci :-) záležet však bude na výběru písní, ve kterých dokáže svoji barvu hlasu prodat :-)

3. Savion – od loňska ušel velký kus cesty, působí mnohem sebevědoměji a vyzráleji :-) už kvůli té loňské křivdě má na finále velkou šanci, i když mezi zpěváky tmavší pleti je těžší konkurence než vloni :-)

2. Nick – nenápadně se u mě po posledních kolech prodral až těsně pod vrchol :-) je to skvělý zpěvák a vyzrálý muzikant, má pěkný lehce nakřáplý hlas (místy mi dokonce připomíná Bona) a na pódiu působí úplně samozřejmě :-) kvůli svým zkušenostem očekávám konstantní výkony, díky kterým se může dostat hodně daleko :-)

1. Clark – od začátku pro mě jasná jednička mezi kluky a po HW a showcase svou pozici ještě posílil :-) má všech 5P pro úspěch v soutěži – hlas, muzikálnost, vzhled, charisma a kytaru :-) nevím, co by se muselo stát, aby se nedostal minimálně do Grandfinále :-)

3
Frantiszek
Reagovat

:( Tak z holek mi vypadly všechny (Hunter, Jaq, Maddy, Keri Lynn)
Za mě top5
Mark, Rayvon, Katherine (které jsem si dříve ani nevšiml, ale v showcase bezvadná), Sarina, Clark.

Sarina, Clark a Kat mi doplnili vypadnuvší děvčata.
Mark má nejoriginálnější hlas ze soutěžících a ano, velký sympaťák. Jednoznačná 1 pro mě.

@DJ Vlado: Krásně shrnuto a popsáno. V lecčem se neshodnem, ale uznávám, že Shannon teď začíná své broušení docela dobře :) Janice by tleskala. Na druhou stranu však, když už vyčítáš Shi imitaci, tak v tomhle případě (přestože to bylo perfektní) to ale dost Janice připomínalo a zavánělo trochu imitací.

4
DJ Vlado
Reagovat

@Frantiszek: To máš těžký, když dva dělají totéž, není to totéž :-) Janis je rocková legenda, která ovlivnila několik generací rockových zpěvaček, takže ten její vliv se tam vždycky tak trochu dostane, takže pokud ji Shannon imitovala, tak jen podvědomě (navíc v ostatních písních jako Janis rozhodně nezněla). Oproti tomu Amy je sice taky už legenda (i když z velké části kvůli tomu, že už je po smrti), ale pořád je to relativně novodobá zpěvačka, takže ta podobnost s ní praští do uší víc, navíc na Shi je vidět, jak ji má nadrcenou podobně jako Poláček Bon Joviho (a to jsem ho měl z kluků z ČHS1 nejradši, i když to bylo dost i tím, že zbylé čtyři kluky finalisty z ČHS1 jsem absolutně nemusel) a když má zpívat něco jiného, je si dost nejistá :-)

Jinak naše neshoda není nijak extrémní, Clarka a Sarinu mám rovněž ve své Top 5 (spolu s Shannon, JAX a Nickem) a Mark, Rayvon a Katherine u mě patří do širšího okruhu favoritů :-)

5
Laikka
Reagovat

U holek teda v podstatě souhlasim s Vladem, i když mam JAX asi první… Ale u kluků to mam o dost jiný, zrovna Nick a Rayvon mě vůbec nezaujali a nepamatuju si je , musela jsem si je vyhledat (Rayvon mi je dokonce dost nesympatickej, subjektivně prostě je), Saviona jen díky tomu, jak o něm furt mluvili, že tam byl loni,nedívala jsem se, Marka si sice pamatuju, ale taky nic extra pro mě, Clark umí zpívat dobře ale opět, neni to můj typ… Adam je super, vede u mě teď Quentin a Trevor. A Daniel a Riley se mi jednoduše líbí :)

6
jab
Reagovat

Tak finalisty jsem si oživil z jejich vystoupení v House of Blues (nějakou dobu jsem teď nesledoval). Z holek mě nejvíce zajímají Shannon, Jax, Katherine, Joey a Tyanna. Z kluků pak Clark, Mark, Nick, Ryavon a Savion. Nicméně u pár lidí jsem ještě na vážkách a dost se toho může změnit v semifinále.

Přidat komentář