Panáček v reality show

Co je nového v talentových show v Británii?

16. Únor 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent, X Factor UK

[singlepic id=10887 w=615]
Minulý týden byl ve Velké Británii informačně docela hutný, co se týká tedy reality show. Konkrétně se dotkneme reality show obecně, Británie má Talent a nakonec X Factoru. Rozpovídal se hlavně Simon Cowell. Který porotce show Británie má Talent definitivně končí? A který vítěz X Factoru ostrouhal? Dozvíte se uvnitř článku.

Simon Cowell to vidí bledě

[singlepic id=10892 w=615]

Světový magnát na poli talentových show se minulý týden v jednom rádiovém rozhovoru rozpovídal o budoucnosti talentových show. Simon si myslím, že je aktuálně na trhu už mnoho talentových show. Že na nějaké novinky v této zábavě není prostor a ani finance. Jak sám říká, dělat takovou show je velmi finančně nákladné. Budoucnost talentových show je tedy minimálně na rozcestí a nikdo neví, kam se to všechno pohne. A když si k tomu připočteme, že talent není nekonečný, tak se nám docela smráká. Simon uznal, že momentálně jsou na trhu čtyři dominantní show a tím je X Factor, Got Talent, The Voice a Dancing with the Stars. Zbytek má tak nějak smůlu, protože narušit komerční hegemonii této velké čtyřky je takřka nemožné. Takže tu ještě několik let bude tahle čtyřka vládnout, dokud nezlikvidují sami sebe a dokud se talent nevyždímá úplně. Sledovanost sice u některých těchto show není stálá a rapidně se mění podle kvality aktuální řady, ale stále se to televizím vyplatí. Takže Simon už to vidí taky, že se mu miliony už nehrnou tak ve velkém, jako v minulých letech, ale stále mu to peníze sype, a dokud se sypat budou, tak i Simon bude dělat všechno pro to, aby tyto show běžely. Hlavní otázka zní, jak dlouho nás to bude ještě bavit? Může nás ještě něco překvapit?

Amanda Holden po 10.řadě opustí křeslo porotkyně

[singlepic id=10894 w=615]

Amanda o víkendu oznámila, že rok 2016 bude konečná pro její porotcování v Británie má Talent. Chce tedy skončit v jubilejní desáté řadě. V show tak bude deset let. Během těchto let získala velkou popularitu především za její lidské a plačtivé komentáře k soutěžícím. U nejednoho soutěžícího se rozplakala. Díky tomu získala několik muzikálových a televizních rolí. Jen tak mezi řádky procedila, že se nejspíš zapojí do nějakého nového televizního pořadu. Amanda si také minulý týden urvala v Británii velkou ostudu, když ukázala fotky své dcery, kterou nalíčila a oblékla ve stylu Pretty Woman. Veřejné mínění ji odsoudilo za to, že to už bylo přespříliš, takhle se malé prostě nestrojí.

Co se děje kolem 9.řady Británie má Talent?

Za pár měsíců začne televize ITV znovu dávat hledání talentů a většina z nás je zvědavá, jak to zase bude všechno vypadat. Na den Svatého Valentýna vyvrcholilo v Londýně natáčení „divadelních castingů“. A během měsíce přinášely bulvární plátky různé informace. Takže si je v pár bodech shrneme.

1, Alesha Dixon se rozpovídala, že už ji vážně nebaví poslouchat ty věčně jízlivé komentáře Simona, hlavně na účet dámských soutěžící. Myslí si, že porotci by tam měli být od toho, aby soutěžícím dávali konstruktivní kritiku a ne všechny do mrtě ztrapňovat. Naopak Davida oceňuje jako ohromného showmana, který panel táhne svým šíleným smyslem pro humor.

2, V bulváru se také spekulovalo o malé dívčí válce porotkyň. Proč? Protože se holky předháněly, která z nich bude mít lepší oblečení pro natáčení castingů. Alesha nejednou nelichotivě okomentovala úbor své „sokyně“ Amandy.
[singlepic id=10888 w=615]

3, Bulvár se mohl také rozplynout, když Simon na natáčení castingů v Londýně přinesl ukázat svého syna Erica.

4, Simon znovu uchvátil bulvár, když vyšlo najevo, že se zhroutil při jednom vystoupení soutěžícího. O co šlo? Zhypnotizoval ho pes jménem Princezna. Poté, co číslo skončilo, a vypnuly se kamery, tak se prý Simon prostě sesunul na stůl a omdlel. To potvrdili ostatní tři porotci a označili to za jeden z nejdivnějších momentů, co v show zažili. Poté vlastníka i čtyřnohého hypnotizéra museli zavolat znovu zpět na pódium, aby Simona z hypnózy dostal. I moderátoři se vyjádřili, že je psík dokonale zhypnotizoval, když si při prostém počítání do deseti nemohli vzpomenout na číslo sedm. To bude zřejmě velký headline jednoho dílu.
[singlepic id=10893 w=615]

5, David je samozřejmě velký showman a neváhá pro legraci udělat cokoliv. Ukradl Simonovi veškerou pozornost ze strany novinářů při příjezdu na londýnské castingy, když se nechal přinést svalnatými gladiátory ve stylu římského císaře. O Simona a jeho suchý nástup se nikdo nezajímal.
[singlepic id=10889 w=615]

Sam Bailey byla vyhozena z nahrávací společnosti

[singlepic id=10890 w=615]

Čtrnáct měsíců poté, co Sam Bailey suverénně ovládla desátou řadu pěvecké show X Factor, byla vyhozena z nahrávací odnože společnosti Syco, kde je hlavní boss Simon Cowell. Sam měla sice v loňském roce v Británii nejrychleji se prodávající album roku, odjela na Ostrovech jako předskokanka turné s Beyoncé, velká chvála se hrnula i na její zpěv v turné se soutěžícími z X Factoru a teď na začátku roku 2015 jede své vlastní turné, kde se ale spíše rozebírá to, jak je oblečená. I tohle všechno studiu nestačí, aby s ní dále spolupracovalo. Životnost vítězů této soutěže je dost prchavá. Pokud se nepodaří skvělý náběh s prvním albem, tak interpret na trhu „umře“ do pár měsíců. Ač má Sam výborný hlas, který by s dobrým tvůrčím týmem měl hitový potenciál, tak se z toho nic nepovedlo. Její album bylo plné coverů a jedna nová píseň to nezachránila. Reedice jejího alba, kde přidala pět písní, také neudělala díru do světa. Sam tak chybí nějaký velký hit, který by ji pomohl se výrazně zapsat do povědomí diváků a postupně upadá do zapomnění. Za vše show poděkovala a trošku jízlivě se vyjádřila, že jí to hlavně přineslo rozšíření domu. Záleží tady někomu ještě vůbec na divákovi či posluchačovi?

[singlepic id=10891 w=615]

Její tvorbě ani moc nepomohlo třetí těhotenství. Na podzim porodila a poté se objevily zdravotní komplikace. Začala trpět poruchami obličejových svalů. Zkrátka, když se mělo všechno podělat, tak asi úplně všechno.

Pro Syco už teda není perspektivním artiklem a byla poslána na dlažbu. Uvidíme, jestli se jí podaří s jinou nahrávací společností oživit pěveckou kariéru. Moc to ale nevypadá, protože Sam se vyjádřila, že bude nejspíš na podzim součástí show Strictly Come Dancing, přímého rivala X Factoru v souboji o diváka.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent, X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Marek
Reagovat

Nechci urazit autora, ale tenhle článek je o ničem. Amanda, že skončí? bla bla bla Simon, že to? bla bla bla. A všechno z toho článku je bla bla bla

2
VojtaP
Reagovat

Díky za článek, dobré shrnutí posledního dění.

@Marek: nevím, co tě tak pohoršilo, Amanda se opravdu zmínila, že chce po 10. řadě Talentu skončit. Samozřejmě to může být za rok jinak, ale informace je korektní. A Simon si opravdu syna na casting vzal.

Jinak myslím, že o osudu talentovek rozhodne asi příští pětiletka, ne-li kratší doba. Zase v UK to pro Simona není jen o tom televizní pořadu, ale také o osudu soutěžících po něm, kteří mu vydělávají za rok mnohem více než honorář za práci porotě. Jak bylo zmíněno v článku, dokud se to mu a televizi bude rentovat, tak to poběží. Těžko říct, kde je ta hranice.
Osud Sam mě nepřekvapil. To, že její cover album uspělo bylo díky tomu, že vyšlo brzy po soutěži, na což měla navázat původním albem, ale otěhotněla a pak ty zdravotní problémy. I tak typ zpěvačky jako je Sam není jednoduché bez dobrých písní, (ne coverů) prosadit. Pro současný trh a Syco zkrátka nebyla dostatečně progresivní. Jinak vítězové opravdu u Syco moc nepochodili, když nepočítám US řady, tak jediní vítězové, co jsou ještě u Syco jsou Ben a Little Mix, mnozí ale chystají novinky jinde (Leona, Alexandra, Matt, James), takže to může jen znamenat, že z vítězného kontraktu vytěžili jen málo.

Přidat komentář