Panáček v reality show

Británie má talent 2014: Světová show dnes startuje osmou řadu! (video)

12. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=8792 w=420]
Rok se s rokem sešel a na britské televizi ITV se v sobotu večer rozeběhne už osmá řada soutěže Británie má talent. V samotné kolébce soutěže se už zrodilo mnoho zajímavých hvězd, které známe i třeba prostřednictví YouTube. Soutěž sledována takřka celým světem může začít. Při této show se máme především bavit a odreagovat se. Osobně se na show hodně těším. Je to takové každoroční zpestření. Pojďme si připomenout novinky pro letošní ročník a ohlédneme se za předchozími vítězi.

Upoutávka

Letos zatím nikdo oficiální upoutávku na soutěž ven nepustil, takže za takové promo show, můžeme pokládat toto video.

Co letos uvidíme?

YouTube kanál soutěže už nás s předstihem zásobuje tím, co nejspíš v sobotu uvidíme, tady jsou některé ochutnávky.

Light Balance

Loňští vítězové Británii uhranuli světlem a stíny. Železo se tedy musí kout, dokud je žhavé. Podobné vystoupení jsme už sice mohli vidět v Americe, ale i tak se na to dá stále výborně koukat. Je to sice už taková mírná recyklace, ale furt je to dobré. Kdy asi začnou ve světě recyklovat našeho Alexe Dowise? Ten by Brity taky posadil na zadek…

Collabro

Je to ta možná Louisova pětka Hometown?

Nejrychlejší pojídač cibule

Zvládnete sníst cibuli za 29 vteřin?

Sova v akci

Zvířata nesmění chybět v žádné řadě…

Objeví se vítěz ČSMT 2013?

[singlepic id=8137 w=420]
Vítěz našeho čtvrtého Talentu, Miroslav Sýkora, by měl mít u své výhry také možnost sebe prezentovat před Simonem Cowellem. Dostane šanci na castingu?

Zápis do knihy rekordů

[singlepic id=8798 w=420]
Show letos získala jedno vcelku velké ocenění. Formát Got Talent byl letos zařazený Guinnessovy knihy rekordů jako světově nejúspěšnější formát reality show. Vysílal se už v 59 zemích světa. A hned několika lidem se podařilo uspět hlavně na poli domácím, ale dokázali také překročit hranice díky internetu. Největší úspěch si však drží dva lidé vzešlí ze soutěže. Paul Potts vyhrál první řadu v Británii a jeho video na Youtube vidělo skoro 120 milionů lidí. Největší personou formátu je určitě Susan Boyle. Všem známá skotská podivínka už po celém světě prodala přes 20 milionů alb.

Porota

[singlepic id=8793 w=420]
Ještě před koncem loňského ročníku bylo potvrzeno, že se panel porotců v nezměněné podobě vrátí i letos. Takže v pro připomenutí. V porotě bude talenty drtit otec show Simon Cowel, už téměř inventář soutěže krásná Amanda Holden, sympatická Alesha Dixon a nezkrotný komik David Walliams. Složení panelu porotců se už vcelku osvědčilo a nečekám nic jiného než skvělou zábavu.

Moderátoři

[singlepic id=8795 w=420]
Kdo jiný by tuto show měl moderovat?

Novinky a zajímavosti

[singlepic id=8797 w=420]
Hlavní letošní novinkou je tzv.golden buzzer (zlatý bzučák). Co to je? Mimo klasických bzučáků má každý porotce ještě jeden bzučák, ten zlatý. A nejen porotci. Zlatý bzučák má k dispozici i moderátorská dvojice. Každý ho může použít pouze jednou a to během castingů. A co se stane, když ho porotce nebo moderátoři použijí? Soutěžící bude okamžitě poslán do živého semifinále bez ohledu na to, jestli druhý porotce klasický bzučák zmáčknul nebo ne. Je to prostě taková klasická divoká karta, zabalená do atraktivnějšího hávu. Nápad vzešel z německé mutace soutěže.

[singlepic id=8796 w=420]
Castingy bez poroty proběhly od října do prosince roku 2013. Před porotci se natáčelo od 18.ledna do 14.února letošního roku. Bulvár si celkem smlsnul na tom, že soutěž poprvé od svého začátku nezavítala do Skotska. Produkce show protentokrát casting zasadila do Belfastu čili do Severního Irska. Letos víceméně nikdo neabsentoval. Jen pouze Simon, který měl chřipku a poté jednou kvůli přítelkyni. Jednou byl nahrazený moderátorskou dvojicí a napodruhé porota zůstala pouze ve třech.

Produkce show také oznámila, že podepsala nový kontrakt, který říká, že show se bude na britských obrazovkách objevovat minimálně do roku 2016.

Bulvárem už také proletěl jeden skandálek. Louis Walsh totiž v loňském roce tvrdil, že už se nikde neobjeví jako porotce a bude se naplno věnovat producentské práci. A chtěl najít nový boy band, který bude brázdit hudebním trhem. V Dublinu si uspořádal konkurz, kde se sešlo tisíc zpěváků. Vybrali pět nejlepších, formaci nazvali Hometown a boy band byl na světě. A hádejte, který boy band postoupil z castingů do dalších kol? Právě Hometown. V tamtamech se šušká, že skupina byla zřejmě složená a tlačená do soutěží tak, aby jakože nabrala tu startovní čáru k dobré kariéře.

Předchozí vítězové

Paul Potts

George Sampson

Diversity

Spelbound

Jai McDowell

Ashleigh and Pudsey

Attraction

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
lukefry21
Reagovat

Už jsem si říkal, jestli se na BGT letos nezapomnělo :D
Na show se těším, bude to určitě pecka, tak jako každý rok :)

2
VojtaP
Reagovat

Skvělý článek, už se těším na večer, zde na rozdíl od našeho Talentu nemám díky některým členům poroty chuť prohodit něco těžkého obrazovkou. :D

Co se týče toho boybandu, tak nechápu proč si je neprotlačil spíš do X Factoru, kde by měli větší šance se dostat co nejdál, zástupci klasických boybandů tam mají v Live shows místo dá se říct rezervované každý rok. Pokud je tím boybandem opravdu Collabro, tak výběr Talentu vzhledem k zaměření chápu.

Jsem zvědavý jak to nakonec s vystoupením Miroslava Sýkory dopadne a jestli nakonec vystoupí také Alena Smolíková s dog dancingem, jak říkal Slávik na finále. Té bych osobně fandil mnohem víc :)

3
VojtaP
Reagovat

sleduje ještě někdo online?

4
sadu
Reagovat

Tak to byl boyband dle mého gusta :)

5
VojtaP
Reagovat

@sadu: byli dobří, nejspíš to bude opravdu ten Louisův „next big boyband“, vzhledem k tomu, že jsou spolu teprve měsíc.

6
sadu
Reagovat

První gold button! Teda to byla síla, pořád to nechápu :-O

7
VojtaP
Reagovat

@sadu: soucítím, nestačil jsem zírat :D mazec!

8
libena
Reagovat

příště online zkusím…

9
Monika
Reagovat

boyband nuda, zivani, nuda, zivani, nuda…..,

10
sadu
Reagovat

Mě ten boyband přišel zajímavý, může se dostat v bgt daleko, ale next big boyband? Ani náhodou, ti budou zajímat jen omezenou skupinu lidí :)

11
VojtaP
Reagovat

@sadu: taky si myslím, na boření hitparád a sběr různých cen to nebude, ale jsou zajímaví, uvidíme kam to posunou, jestli vůbec.

12
Marek
Reagovat

Včera jsem bohužel kvůli rodinné oslavě nemohl sledovat talent živě. Chtěl bych se zeptat zda někdo nemá odkaz kde je celá episoda .

13
Packa
Reagovat

Taky se přimlouvám o odkaz na epizodu a případné info, jestli budou nějaké rekapy nebo aspoň článek s videama jednotlivých vystoupení? :)

14
martinez
Reagovat

kdy vlastně bývají online přenosy? někdy bych se taky mrknul, když bude čas..:)

15
VojtaP
Reagovat

@Marek: osobně tyto show stahuju z torrentů, kde je to na druhý den (třeba piratebay je dobrý zdroj)

@martinez: v programu je příští díl v sobotu v 7 PM, takže u nás ve 20:00, pokud to ovšem znovu neposune fotbal :) Sledovat se dá na filmon.com v dostačující kvalitě, stačí z nabídky vybrat ITV 1, kde to běží.

16
KuBajZ
Reagovat

Zdravím ,
Tak po shlédnutí prvního dílu mám jasno , ta slečna co jí ve škole šikanovali a zpívala operu podle mého názoru přezpívala pana Sýkoru , škoda že nešli třeba hned za sebou .. no jsem na jeho výkon zvědav . :)) Jinak porota opět super ;)

17
Nela
Reagovat

Byla tam alena smolíková? A žije ještě Keysi
Mělo by jí být 13 let

Přidat komentář