Panáček v reality show

Začíná již 6. řada Britain’s Got Talent, jaké jsou novinky

24. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=3872 w=420]
O víkendu začíná v Británii zbrusu nová řada talentové show Británie má talent. Už šestá v řadě. Jenže letos má stanice ITV velký problém. Konkurenční BBC do svého programu zařadila současný hit talentových show, pěveckou The Voice. ITV ovšem nelenila a vytáhla proti BBC těžké zbraně. Do sedla porotce se vrací Simon Cowell a s ním další dva nováčci plus stálice Amanda Holden. Dokáže nová porota konkurovat hvězdným koučům The Voice? A jsou ještě v Británii talentovaní lidé? Merťas bude vše podrobně sledovat. A na závěr šokující fotografie jednoho z porotců.

V aktuálním článku si představíme porotu šesté řady (u každého z nich jedno vtipné nebo umělecké video), ukážeme si trailer, shrneme si podstatné informace o této řadě, zavzpomínáme na předešlých pět vítězů a nakonec nedávno zveřejněné staré foto jednoho z porotců.




Simon Cowell

Všem fanouškům talentových show netřeba představovat. A kdyby náhodou někdo nevěděl. Simon je hudební magnát, který ve své branži zastává funkci jménem A&R (Artists and Repertoire). To je divize nahrávací společnosti, která se stará o hledání talentů vhodných pro spolupráci. Svou kariéru načal u otce v účtárně a vypracoval se na uznávaného hudebního guru. Je autorem soutěžních formátů jako je Pop Idol, X Factor nebo Got Talent. Jeho majetek se odhaduje na 400 milionů liber a je momentálně 6.nejbohatším člověk ve Velké Británii. Je alergický na ovčí vlnu a špatné zpěváky. V porotách se prosadil svojí tradiční formulací: „I don’t mean to be rude, but…“ a pak následovala slova tvrdé kritiky.

Amanda Holden

Ostřílená matadorka v porotě show Británie má talent. Sedí v ní od samého začátku a jen tak zřejmě neskončí. Amanda se hlavně proslavila účinkováním v britských televizních seriálech a show. Také občas účinkuje na divadelních prknech. Bulvár ji v poslední době propíral díky jejímu komplikovanému těhotenství. Kvůli němu se nemohla dokonce zúčastnit několika castingů. Ale vše dobře dopadlo, porodila krásnou dceru Hollie Rose a znovu se může naplno věnovat kariéře profesionální porotkyně.

David Walliams

David je známý anglický komik, herec a spisovatel píšící pro děti. Proslavil se zejména svým autorským partnerstvím s Mattem Lucasem, když spolu vytvořili dnes už legendární Little Britain, u nás pod názvem Malá Velká Británie. Díky Little Britain se dostal na vrchol televizní zábavy. Dnes se věnuje hodně charitě a psaní. David je neřízená střela a mezi ním a Simonem to pěkně jiskřilo. David se do této extravagantní soutěže hodí.
http://www.youtube.com/watch?v=S1FOTRktsWM

Alesha Dixon

Alesha je britskou zpěvačkou, televizní hvězdou, modelkou a tanečnicí. Jako zpěvačka se proslavila v pěveckém triu Mis-Teeq. To se v roce 2005 rozpadlo a rok později Alesha načala svou sólovou hudební kariéru debutovým albem. V roce 2007 vyhrála soutěž Strictly Come Dancing, obdoba Stardance. O dva roky poté se stala porotkyní ve Strictly a až Simon ji hodil lano do své show. Uvidíme jak Alesha zazáří v porotě.

Carmen Electra

Známá americká modelka a herečka, které se proslavila například ve filmové parodii Scary Movie nebo v seriálu Pobřežní hlídka zaskakovala za Amandu Holden v Londýně a Cardiffu.

Trailer na 6.řadu Británie má talent

Co víme o 6.řadě Británie má talent?

Nová řada přináší několikero novinek. Klasický počet porotců čítal tři kusy. Aktuálně navýšeno o jednu hvězdu. Nabobtnala suma pro vítěze. V minulých řadách vítěz dostal 100 tisíc liber, v letošní dostane rovnou 500 tisíc liber. Soutěžící měli hned tři možnosti jak dostat svůj talent do zorného pole porotců. Za prvé klasický casting, za druhé nahrání videa na you tube a za třetí otevřený casting, který se konal jeden den v Londýně a nebylo třeba se jakkoliv přihlašovat. Prostě mohl přijít kdokoliv a předvést cokoliv. Nejúspěšnější z těchto tří rozcestí byli pozvání na casting do divadel. Divadla se točila od 20.ledna 2012 do 19.února téhož roku. Štáb byl v Manchesteru, Blackpoolu, Cardiffu, Londýně, Edinburghu a Birminghamu. Šestá řada změnila také hlavního sponzora. Tím se stala telekomunikační společnost Virgin Media. Vidíte, že nezůstal kámen na kameni. Neotřesitelná pozice zůstává moderátorské dvojici jménem Ant&Dec. Show startuje 24.března na stanici ITV.

Vítězové starších řad

Paul Potts – Vítěz 1.řady

George Sampson – Vítěz 2.řady

Diversity – Vítězové 3.řady

Spelbound – Vítězové 4.řady

Jai McDowall – Vítěz 5.řady

Neodhalené ego Simona Cowella?

Když jsem minulý týden šťoural v britském bulváru tak jsem narazil na tyto fotky. A neskutečně jsem se zasmál. Tyto snímky nafotil jeden návštěvník londýnského klubu v roce 1986, kde trávil své společné chvíle Simon se svou tehdejší přítelkyní Sinittou. Fotograf zřejmě netušil, že za několik let bude z tohohle drsoně světově uznávaná celebrita. Bonbónek na nakonec pro zasmání.

[singlepic id=3873 w=420]

[singlepic id=3874 w=420]

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Marek
Reagovat

Tak se máme doufám na co těšit.

2
JAMES73
Reagovat

A jaké to bude mít schéma? Kolik bude letos divadelních dílů a kolik živých přenosů?

3
Merťas
Reagovat

Schéma by mělo být víceméně stejné nebo podobné jako každý rok. 6 nebo 7 dílů z divadel každou sobotu, poté 5 živých semifinále v řadě po dnech za sebou a den po pátem semifinále by mělo následovat velké finále. Když bude 7 dílů z divadel tak poslední by měl proběhnout 5.května, semifinále od 7. do 11.května a finále 12.května.

4
Radek
Reagovat

Sinitta! No tak to je bomba. Člověk, jehož přítělkyně zpívala tohle, je v talentové soutěži :-)

http://www.youtube.com/watch?v=be7rBgc-OEE

5
Jan
Reagovat

Tak ti tanečnící byli lepší u nás :D

6
Marek
Reagovat

Po první díle jsem dospěl k názoru, že z Aleshi bude dobrá porotkyně, trochu jsem zklamány z nového formátu, připadá mi to takové chaotické, ale byl to první díl tak se nechám překvapit.

7
Nofux
Reagovat

Ten tlustej kluk má dobrej hlas :)

8
Kapi
Reagovat

Československé Talenty mě naučily nebrat tyto souteze vazne a vubec se na nedivat. Takze at si to tam uziji, my od toho máme nastesti prozatim klid :D

Ale ta upoutavka je povedena ;) Trochu vic umela- ale to je ostatne cela tahle soutez od zacatku do konce :) Peace

Přidat komentář