Panáček v reality show

Británie má Talent 2016: Atai Omurzakov, vítěz ČSMT 2, se představuje v Británii! (rekap+glosa)

10. Květen 2016 | napsal(a): | reality show: Británie má Talent, Got Talent

Tumar KR BGT 5
Máme za sebou pátý díl show Británie má talent, který opět přinesl notnou dávku talentovaných soutěžících, kteří chtějí tak moc uspět a předvést se před Královnou a její rodinou. V posledních dílech bylo k vidění hodně pěveckých čísel. Jak to bylo tentokrát? Rekap pátého dílu můžete číst právě teď.

Postoupili:

The Deep Space Deviants

Že je show Británie má Talent bizarní v některých ohledech, to víme. Ale tohle číslo, které otevřelo pátý díl, už bylo na mě až moc bizarní. Jednak samotná postavička se mi nelíbila, policista v zátiší úplně zbytečný, pěvecky nic a celkově mi to nepřišlo ani vtipné. Tohle se mi nelíbilo a vůbec jsem s číslem nespojil.

Vadik

Vadika jsme už mohli vidět v prostřizích pátého dílu. Osobně jsem čekal taky mnohem lepší vystoupení, ale tohle bylo taky jedno velké, Co to ku*va je?. Jednak jsem z té jeho masky neměl moc dobrý pocit, takhle si představuje sériové klaunské vrahouny a zadruhé, opět jsem nepochopil, co se na pódiu dělo. Od bzučáků Vadika zachránil pouze obří tancující lední medvěd, který byl mnohem zábavnější než Vadik. Druhé číslo, druhá hrůza.

Tumar KR

Podívejme, kdo se nám ukázal na světlech reflektorů, Atai Omurzakov, vítěz druhého ČSMT. Myslím si, že lidé na Primě si dodnes rvou vlasy, že Atai vyhrál. On byl vynikající electro boogie tanečník, který předváděl obdivuhodné kousky, vyhrál zaslouženě, ale ty peripetie po soutěži. Nejdříve zmizel, pak se náhle objevil, pak si stěžoval, že nedostal výhru. Z hlediska PR soutěže nastalo to nejhorší, co si mohla stanice přát. Pachuť ve vzduchu zůstává dodnes. Atai je dnes zběhlý tanečník a obchodník. Jeho cesta začala na Ukrajině. Poté vyhrál u nás, založil taneční skupinu, která je aktuálně jeho hlavní značkou a s ní brázdí po Evropě. Vystupoval znovu v ukrajinském a federálním talentu, následně byl v Německu a vloni se dokonce prokousal do finále v Turecku. Plus vymetá všemožná vystoupení po televizích. Takže jeho neustále „brečení“ v jinglech, že je to chudý a zakřiknutý maminčin chlapec, dávno vzalo za své. Atai je složitější osobnost, vždycky působil zakřiknutě, ale jeho PR obrázek nemám prostě rád. Občas to z něj dělá úplného magora.

Aktuálně zkouší štěstí v britské verzi s taneční skupinou Tumar KR. Já jsem si plácl dlaní do čela, když jsem viděl housle. Vážně jsem si myslel, že se dal na zpěv. Naštěstí zůstal u electro boogie. Atai ze sebe zase udělal trochu blbečka a mohl by se konečně pořádně naučit anglicky, očividně Simonovi nerozuměl v širší debatě ani fň. Do vystoupení zasáhnul hodně střihač a docela by mě to zajímalo vcelku, ale od Ataie jsem nečekal nic nového, dělal kousky, které známe. Zato jeho kolega se tam výrazně prolamoval a různě nafukoval. Celkově vystoupení působilo dobře, hlavně díky tomu lámání těla. Od diváků byla odezva dobrá. Jen by mě zajímalo, jestli si popularitu udrží, až ho propere bulvár. Jestli někdo ztělesňuje Got Talent turistiku, tak je to právě Atai. Pokud postoupí do semifinále a povede se mu vystoupení, na finále by v návalu zpěváků mohl pomýšlet. Osobně mám z Ataie ale také pachuť v ústech. Ne že bych mu to nepřál, ale…

Anne Klinge

Tušil jsem, že i tahle slečna z Německa bude profík. A taky že ano. Anne vystopovala všude možně po světě a tímto druhem zábavy si vydělává peníze od roku 2010. Musím ale říct, že její vystoupení, kde chodidla ztvárňují hlavy a díky jejich kmitání se odehrává jakýsi mini příběh, je perfektní. Občas koukám na reprízy Manéže Bolka Polívky a tohle vystoupení by tam dokonale sedělo. Bolek by z ní měl radost. Mně se vystoupení líbilo. Bylo svěží. Semifinále bych jí přál.

The Garnett Family

Abych pravdu řekl, tak mě zpěv v letošní řadě baví jen u dětí a u chórů. Dvě slečny a chóry zatím letos nemají u sólo zpěváků konkurenci. Pěveckou díru do soutěže přišlo udělat dámské rodinné kvarteto, kde velí matka třem dcerám. Vystoupení mě ale vůbec nezaujalo. Až po partu matky, která vystoupení rozeřvala, ale celkově mi to přišlo pěvecky neučesané, hlasy nesourodé, chyběla mi tam chemie a zdálo se mi to tlačené, neupřímné. Jak kdyby si jen maminka realizovala dávný sen stát se zpěvačkou, a teďka jí v tom mají dcery pomoci. Vystoupení se mi líbilo až ke konci. V semifinále bych je vidět nemusel.

Scott Nelson

V Británii mají kouzelníci v Talentu stále dveře otevřené. Vloni byl kouzelník dokonce druhý. Letos jsme zatím neviděli žádného výrazného kouzelníka, který by nám vzal dech, ale Scott ukázal rozhodně číslo, u kterého člověk řekne, jak to sakra udělal? Osobně jsem očekával, že vyleze živá žena, ale i tak jsem stále říkal, jak? Kde byla? Číslo působilo trochu bizarně, ale bylo efektivní a zapůsobilo.

The Mimic Men

Možná bych si i letos vsadil na to, že nějaký černý kůň v podobě imitátorů by mohl zpěvákům vypálit rybník a všechny překvapit výhrou. Británie je v tomhle extrémně nepředvídatelná a ohromně záleží na tom, co předvedou živě v semifinále či v jakém pořadí se bude vystupovat. The Mimic Men si vzali abecedu a pěkně popořadě, abecedně jeli známé osobnosti a imitovali. Mně se imitace letos líbí. Sice se tady dala pozorovat chladnější reakce diváků v průběhu vystoupení, ovace byly hlavně až na konci, ale celkově výborné vystoupení. Doufám, že se dostanou do semifinále.

Rachael Wooding

Rachael je 37 let a aktuálně je na mateřské dovolené, kdy se stará o 11 měsíční dceru. Do roku 2014, než otěhotněla, zpívala v muzikálech a snažila se o kariéru zpěvačky. O svoje pěvecké umění se přišla podělit do Got Talentu. Z jejího vystoupení je hodně cítit, že je to profík. Disponuje čistým hlasem, dobře frázuje, ví kde má zabrat, ví kde má ubrat, přesně umí vystihnout emoce okamžiku. Od půlky jde poslouchat i netradiční barvu hlasu. Rachael je výborná, možná až moc dokonalá. Jestli bude chtít uspět, tak si bude muset v semifinále vzít nějakou hudební pecku a nechat na pódiu všechno. Jen si říkám, že je škoda, že nešla do X Factoru, tam by byl potenciál na hvězdnější kariéru zpěvačky než v Talentu.

Boogie Storm

Jako miliony fanoušků po světě, i já jsem veliký milovník Hvězdných válek, které režisér J.J.Abrams na sklonku loňského roku na plátnech kin znovu oživil. A kdo by neznal zbroj vojáků Impéria, aspoň podle bílého vzhledu, jakoby snad ani nebyl. Stormtrooper byl na konci roku 2015 vidět snad všude. A vojáci Impéria přišli i na casting do soutěže Got Talent. Za ikonické filmové hudby skupina Stormtrooperů nastoupila, hudba se zmixovala do moderních popovek a rázem bílí vojáci tančili na popové hity. Já jsem se neskutečně bavil, vystoupení jsem viděl už snad desetkrát a stále se ho nemůžu nabažit. Jednak to byla neskutečná hlína, opět to podtrhuje bizarnost celé show. Za další, jako milovník Star Wars, kde bych viděl imperiální vojáky tancovat Gangman Style či na Beyoncé? A za třetí, tomu bych těžko uvěřil, Boogie Storm získali Golden Buzzer od Simona Cowella. Čekal bych to od kohokoliv jiného, ale neřekl bych, že Simon dá Zlatý Bzučák něčemu podobnému. On zřejmě už asi neměl moc na vybranou, protože byl poslední, kdo svůj Zlatý Bzučák udělil (zmáčknul ho předposlední den natáčení), když mu kolegyně vyfoukla gospelový chór. A za čtvrté, ono to možná skupině pomůže, že jim pomohl Simon, protože od něj se čekal nějaký seriózní pěvecký výkon a ne tancující postavičky z kultovní sci-fi. Skupině přeju, aby jí vše v semifinále vyšlo a probojovala se do finále. Takže už známe všechny Golden Buzzers desáté jubilejní sezóny. Simon ovšem svůj buzzer dostal po vysílání pěkně sežrat, prý ho měl dát Rachael.

Nepostoupili:

Disco Opera

Odpolední piánko pro kočky

TOP 3 nejlepších

1, Boogie Storm
2, The Mimic Men
3, Anne Klinge

Hodnocení 5.castingové dílu

Určitě lepší, jak díl minulý. Netlačilo se tu jen na zpěváky, ale byla tu širší paleta vystupujících. U celého dílu jsem se bavil a korunoval to konečný Zlatý Bzučák. Na televizní stanici ITV si mohou mnout ruce, protože sledovanost stoupá díl od dílů a o vystupujících se mluví a píše. Show tak splňuje i dobrou společenskou službu, protože lidé o show hojně debatují, bulvár píše a každé vystoupení se probírá. I když jsem si vědom toho, že dnes najít extra talentovaného člověka je těžké, tak Británie má Talent mě stále baví.

Co říkáte na Ataie? A co Golden Buzzer od Simona, spokojenost?

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Británie má Talent, Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Lukša
Reagovat

Tento díl za mě povedený, konečně méně zpěvu a více… nu, něčeho jiného. Začátek bláznivý, hned u prvního čísla mě víc zaujal policajt v pozadí než stvoření v popředí. Jedním slovem blbost, která upřímně řečeno nevím proč postoupila. Stejný dojem mám i u dalšího čísla. Atai a spol. předvedli slušné číslo, uvidíme, jak to s ním bude dál.
Anne Klinge mě asi dostala nejvíc, geniální číslo. Kvarteto se mi poslouchalo pěkně, děvčata mají celkem slušně nakročeno dál.
Kouzelníci, to je moje. Upřímně řečeno jsem od tohoto čekal, že se mu všechno „pokazí“ a konec, ale super zakončení, od něj jsem to nečekal. The Mimic Men imitovali, a imitovali dobře. Zpěváci u mě moc šancí nemají, takže Rachael nedokážu ocenit, ale zpívat zřejmě umí. A poslední číslo, dobré, ale Golden Buzzer? Když se nad tím zamyslím, tak je to asi dobře. Mezi těmi ostatními bzučáky se bude suprově vyjímat :D
Ale co je hlavní, tenhle rok se zase daří, nemůžu se dočkat dalších dílů.

2
Monika
Reagovat

Atai – no shodnu se s Mertasem, konecne taky nekdy :-))) muj favorit to nebyl ani u nas, vyhral zaslouzene, vyborny tanecnik, ale byl mi nesympaticky a jak sel cas tak se u me ta nesympatie prohlubovala, je dobry, ale nikam se neposunul, porad stejne prvky, kdyz to clovek vidi prvne tak wow, ale po tolika tanecnicich v ruznych rocnicich uz je to celkem stereotyp
Boogie storm – tak to jsem nepochopila vubec, kostymy prumer, tanec skoro zadnej, zabava skoro zadna, ja bych je ani nepustila dal a dokonce maji buzzera od samotneho Simona, to je pro me prekvapeni, osobne si myslim, ze Simon vybiral a vybiral az prebral, blizil se konec souteze a on ten bzucak potreboval stlacit…
v tomto dile me opet nic neuchvatilo, nejsilnejsi byly prvni dily pro me

3
Merťas
Reagovat

@Monika: Já snad vytáhnu prapor, s Monikou se v něčem shodneme, super. :-)))
A Ataiem to máme stejně. U Simona si také myslím, že tak dlouho čekal, až dočekal. Přeci jen to zmáčknul jako úplně poslední a ještě k tomu v předposlední den natáčení castingů celkově. Ale tady se asi zase odlišíme, Boogie Storm se mi líbili a jak píše výše Lukša, aspoň se to bude vyjímat oproti ostatním bzučákům.

Přidat komentář