Panáček v reality show

Survivor Tocantins (4.část)

7. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Po návratu z Kmenové rady se v táboře Timbira stále řešilo, kdo by měl být bossem. Většina se totiž vyslovila pro to, že Brendan by byl lepším vůdcem než Coach (který z tohoto výsledku pochopitelně nebyl moc nadšený). Brendan měl ovšem mezitím jiné starosti, potřeboval si v soukromí promluvit se Sierrou a informovat ji o supertajné čtyřkoalici, kterou vymysleli spolu s Taj z tábora soupeřů.

Plán byl jednoduchý: Brendan, Sierra, Taj a Stephen budou tajně spolupracovat a po sloučení obou kmenů si zajistí převahu díky tajným imunitám. Proto se také budou snažit navzájem dostat do Exilu, aby mohli najít příslušné indicie k hledání imunity. Jako dalšího chtěli do Exilu poslat Stephena a ten by si k sobě vybral právě Sierru. Taj o tomto plánu stihla Stephenovi říct, ovšem Brendan kvůli tomu neustálému řešení, kdo bude vůdcem, nedokázal Sieřře včas říct, co se peče, ani do začátku další soutěže o odměnu.

Do této soutěže nastoupili z každého kmene tři siláci (dva muži a jedna žena), kteří měli co nejdéle na ramenou udržet dřevěnou tyč, na níž se jim postupně na obou koncích zavěšovaly pětikilové pytle se závažím. Důležité bylo správně taktizovat a rozhodnout, komu z tábora protivníků v daném kole naloží další zátěž.

Pochopitelně se oba kmeny snažily co nejdříve vyřadit silné muže. Úplně stejnou soutěž jsme viděli už v Survivor Pearl islands, kde byl dosažený rekord 110 kg. A právě stejná váha byla maximem, které dosáhli Brendan a J.T. než museli úkol vzdát. Nakonec ve hře zbyly jen ženy, Debbie a Taj, která vydržela nejdéle a zajistila Jalapao už čtvrté vítězství v řadě. Mohla také určit, koho z Timbiry pošle do Exilu. Samozřejmě podle domluvy ukázala na Sierru, jenže ta o žádném plánu nevěděla, takže si trochu naštvaně do Exilu vybrala jako společníka právě Taj. Teprve až v Exilu se od Taj dozvěděla o supertajné čtyřkoalici a o společném hledání imunity.

Za odměnu mohli dva členové Jalapaa navštívit tábor protivníků a ukrást jim dvě libovolné věci, které tam najdou. Timbiřané se nejvíce obávali toho, že přijdou o životně důležité zásoby, o oba pytle s fazolemi. Ovšem Joe a J.T. se rozhodli, že až tak krutí nebudou, odnesli si jen jeden pytel fazolí a barel s pitnou vodou. Nechtěli si to totiž moc rozházet pro případ, že by došlo třeba k nějakému promíchání obou kmenů, pak by se jim nedostatek fazolí v jednom táboře mohl vymstít.

Soutěž o imunitu měla podobu štafetového závodu, vždy jeden zástupce z každého kmene vyběhl po vyznačené trase pro dlouhý trojhranný hranol, se kterým se pak vrátil zpět na start. Jakmile měly oba kmeny všech osm hranolů, mohly je položit do připraveného rámu a jejich přemísťováním a otáčením sestavit z nadepsaných písmenek jednu konkrétní větu, jejíž znění ovšem dopředu nikdo neznal.

Konečně se štěstí usmálo také na Timbiru a odnesli si z bojiště sošku imunity, na Jalapao čekala po dlouhé době cesta na Kmenovou radu. Na ní se nejvíce diskutovalo o dvou jménech. Sandy byla nejstarší hráčkou a její kmen ji z tohoto důvodu odepsal už první den při falešném vyřazování (ale od té doby se její postavení nic moc nezlepšilo, hodně lidem lezla na nervy svým bláznivým chováním). A tou druhou byla blonďatá modelka Sydney, která podle Sandy až moc ve hře využívá svých půvabů a promyšleně flirtuje se všemi muži, aby si je omotala kolem prstu. Ale nedalo moc práce uhodnout, komu z nich dvou dá kmen přednost. Moderátor Jeff Probst tak mohl zhasnout pochodeň, která patřila právě Sandy.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Tocantins (3.část)
Survivor Tocantins (2.část)
Survivor Tocantins (1.část)
Upoutávky na Survivor Tocantins

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Pattrick
Reagovat

:) No jo, tady to bylo celkem jasné :D

2
kajda
Reagovat

Zatím nejslabší díl,trošku ohrané soutěže ta silová už byla v PI a trošku obměněná v Austrálii. Co se týče kmenové rady,asi jediná zajímavá věc do dalších dílů je,trošku hloupé hlasování Taj(hlas pro Joea),tímto hlasováním se ohrozila před sloučením kmenů. Pokud samozřejmě nepřijde míchání kmenů či tajná imunita..

3
Trew
Reagovat

Já jsem taky vůbec nepochopil, proč hlasovala pro Joea! Taj je fajn, fandim jí :) ale tomuhle nerozumim… A Sandy mi bylo líto :(

4
Pavel
Reagovat

Ahoj, chci si stáhnout z netu pár řad amerického Survivora a chtěl bych poradit, která je asi tak nejlepší. díky mockrát

5
Ondra
Reagovat

ono víš jak každému se líbí něco jiného. mi osobně se hodně líbila minulá a aktuální sezóna :-)

6
kajda
Reagovat

Pavel-Pro mě je jasně nejlepší Micronésie,ale úžasné jsou např. také Vanuatu,Australien Outback,Amazonka,Pearl Islands..ale i Cook Islands či Marquesas,ale myslím,že si užiješ,ať si vybereš jakoukoliv,každá má své kouzlo..:)..Pro mě byli mírným zklamáním řady Fiji,Afrika,Palau a taky Gabon..ale jen můj názor..

7
Trew
Reagovat

Každá série je skvělá. Některá prostě míň, některá víc. Ale myslim, že bys měl začít nějakou z prvních. Třeba zrovna Australien Outback… :)

8
david
Reagovat

tak me se libila australie, afrika, markezy, gabon, china asi nejlepsi pro me…a nejhorsi bohuzel micronesie a amazonka…ale skoro nic nvm o thajsku nevite jaky je?

9
Trew
Reagovat

Micronesie byla fantastická :) Tu rozhodně nevynechávej! ;)

11
Zack
Reagovat

Micronesia byla podle mě nejlepší řada. Líbil se mi i Gabon a Chína. A z těch starších třeba Amazon.

Jinak Taj je fajn, ale když už má nějakou jistotu (má tajnou alianci a imunitu) tak si začíná trošku vyskakovat. Pro Joa hlasovala, protože měla Sandy ráda.

12
Zack
Reagovat

P.S. Thajsko jednoznačně nejhorší. Nuda v začátku a nuda i na konci (snad nejhorší finálová čveřice)

13
Zack
Reagovat

Chtěl jsem se zeptat, jak probíhá ta anketa vždy na konci článku tady na panáčkovi. Já myslel, že je vždy nová anketa v novém článku Tocantins (abychom viděli jak se hlasy soutěžících mění) ale koukal jsem na starší články a ta anketa je furt stejná se stejným počtem hlasů. :) Jaký to má význam?:)

A jak to vypadá s články pro další díl, tj. 6 a výše. V USA běží devátý díl:)

Reagovat

Zack, ad další články k Survivoru) řekl bych, že to chvilku potrvá. TK byl na cestách a vrátil se tento týden a má před sebou pěknou porci RS ke shlédnutí, co mně psal :)

15
TK
Reagovat

Zack:
V anketě jsou skutečně pořád všichni soutěžící i ti vypadlí. Kratší anketu sem dám až u dílů po merge.

Všechny rekapy samozřejmě budou, jen co se aklimatizuji po návratu a dokoukám všechny díly.

Přidat komentář