Panáček v reality show

Survivor Tocantins (5.část)

13. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Poměrně hodně vysílacího času v předchozích epizodách Survivor Tocantins bylo věnováno tajné čtyřkoalici napříč oběma kmeny (Taj, Stephen, Brendan a Sierra), která si taktiku dalšího postupu po sloučení obou kmenů domlouvá na pravidelných setkáních v Exilu. Jejich trumfem mohou být dva amulety imunity, ten první už díky instrukcím našel Brendan, pro ten druhý ukrytý ve stromové poště v táboře Jalapao si nyní došla Taj. Ihned ho pak předala do úschovy Stephenovi, v jehož kapse prý nebude tak nápadný. Jen jestli ho ještě někdy uvidí, protože Stephen si může klidně kdykoliv rozmyslet, jestli si ho neponechá pro vlastní potřebu.

Může to být sice dětinské chování, ale pdoobně dětinské bývají i některé soutěžní úkoly. Například ten, v němž se vždy jeden člen z každého kmene posadil na rotující plošinu, po jejíž obvodu bylo namotáno lano. Další člen týmu pak táhnutím lana plošinu roztočil do velkých otáček, hráč pak měl za úkol s velkou motolicí pokud možno rovně přeběhnout po dlouhém dřevěném prknu až do cíle. Ten tým, který do cíle doběhl dříve, získal bod, hrálo se na tři vítězné.

Rozhodlo se až v posledním běhu, kdy zvítili Jalapao a za odměnu je čekal odpočinek v kavárně uprostřed džungle, kde si mohli vychutnat kávu, koláčky a dopisy z domova. Vítězný tým také určil, koho z Timbiry pošlou do Exilu. Pochopitelně to měl být Brendan, který si k sobě vybral (pro změnu) Stephena. Ten se sice naoko rozčiloval, že musí do Exilu a přijde tak o odměnu v kavárně, ale jinak byl rád, protože mohl být o samotě se členem své čtyřkoalice.

To, že se Brendan stále častěji dostává do kontaktu s protivníky během pobytu v Exilu, začalo být podezřelé zejména Tysonovi, který větřil nějaké náznaky koalice. Toto podezření měl i Coach, který navrhnul, že by tomuto nebezpečnému spojenectví měli udělat přítrž a Brendana na nejbližší Kmenové radě vyřadit ze hry. Ovšem raději o tom oba pomlčí před Sierrou, protože jak to vypadá, ona táhne s Brendanem za jeden provaz. Coach tak sice dokáže odhalit spiknutí, ale určitě nedokáže předpovídat počasí. Když všem spoluhráčům „zkušeným“ okem zálesáka tvrdil, že se jim bouře vyhne, pochopitelně zažili pořádnou průtrž.

Další den se konala soutěž o imunitu, v níž si každé družstvo zvolilo dva zástupce, kteří se postavili k velkým prakům a s jejich pomocí pak vystřelovali do hřiště míče. Zbytek trosečníků se pak snažil letící míče chytit do raket se síťkou, první tým, který dosáhl pěti bodů, získal imunitu. Naprosto stejný úkol jsme mohli vidět třeba i ve slovenském Celebrity Campu, ale pravidla nebyla tak komplikovaná, hráčům stačilo chytit míč kteréhokoliv družstva, aby získali bod.

S výsledným skóre 5:4 sice zvítězili Timbira, ale hrdinou dne se stal J.T., který pro Jalapao sám vychytal všechny čtyři body a ještě v zápalu boje přišel o zub. Ikdyž mu ztráta zubu byla víceméně jedno, moderátor Jeff Probst soutěž pozastavil, aby se zub našel a mohl ho dát J.T. dát na památku. J.T. z toho ale moc velkou radost neměl, mrzela ho prohra a vinil z ní zejména 19-letého Spencera, který ve hře podal velice chabý výkon a nedokázal ani pořádně blokovat soupeře. Se svou frustrací se podělil s ostatními a Spencerovo jméno tak padalo v úvahách o nadcházející Kmenové radě.

Taj vytušila, že by se vyřazení mohlo klidně týkat i jí, protože je nejstarší a kmen by jí mohl lehce postrádat. Potom by asi potřebovala, aby ji Stephen Spenceravrátil její amulet imunity. Ledaže by se jí povedlo odpoutat pozornost od sebe a hodit přes palubu . Když si na toto téma šla s ostatními promluvit a přesvědčit je, že bude pro tým užitečnější ona, nezvolila moc diplomatická slova a spíš si svou pozici pokazila. Navíc vlastně nikdy jasně nepřiznala, jestli v Exilu imunitu našla nebo ne, takže by se kmen jejím vyřazením odstranil ze hry i imunitu. Kmenová rada tak měla dva horké adepty, Spencera a Taj. Výsledek hlasování ale dopadl jednoznačně 5:1 a uhašena tak byla Spencerova pochodeň.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Tocantins (4.část)
Survivor Tocantins (3.část)
Survivor Tocantins (2.část)
Survivor Tocantins (1.část)
Upoutávky na Survivor Tocantins

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Weasley
Reagovat

Dufal som, ze osoba, ktoru vyradili, to vyhra, alebo aspon potiahne do poroty…
Inak, moja anglictina nie je najlepsia, tak vie niekto o com hovoril Spencer, ze preco nepovedal, ze je gay, alebo take nieco…

2
Pattrick
Reagovat

No, kvůli tomu, že JT a Joe jsou z oblastí US, kde homosexualitu moc neberou, takže měl pocit, že by ho to mohlo ohrozit a mohli na něj divně koukat.

Jinak jsem taky myslel, že to dopadne trošku jinak

3
TK
Reagovat

J.T. pochází z venkovské části Alabamy a na homosexualitu má hodně vyhraněný názor, proto se k ní raději Spencer nepřiznal, aby to nebyl důvod k vyřazení.
On ale důvod k vyřazení byl ještě jiný, Spencer si totiž už od prvního dne vybudoval alianci se Sydney a Joem, ale potom v tom rozhovoru ve vodě chtěl udělat novou alianci pouze s klukama a Sydney vyhodit. J.T. má ale pro Sydney slabost, proto na to doplatil Spencer, který to s aliancema překombinoval.
Tyto věci se ale do televizního sestřihu nevešly, protože spoustu času zabral příběh o Brendanově čtyřkoalici, o některých dalších soutěžících jsme se ještě nic nedozvěděli, jako by tam ani nebyli.

A mimochodem, další díl se bude vysílat až za 14 dní, bude to jen rekapitulační díl, takže s normální epizodou se setkáme až v dubnu. Rekapitulace na Panáčkovi ale budou pokračovat až ve druhé polovině dubna kvůli mé nepřítomnosti. Sorry.

4
Trew
Reagovat

Tenhle díl byl fajn… Jenom mi tam už fakt hoodně leze na nervy ten Coach. Tyhle namyšlený týpky fakt nemam rád! Ale zatim to bohužel nevypadá, že by se jeho konec blížil.

Komu vůbec fandíte? :)

5
Trew
Reagovat

A ten Tyson je fakt trapnej! Vždyť je to normální exhibicionista! Slečenýho ho uvidíme už minimálně po třetí, ne?

6
kajda
Reagovat

Trew- Coach je magor, na jeho konec to sice nevypadá, ale myslím, že se blíží, bude to podobná bleskovka jako u Ozzyho v Mikronésii. A komu fandím u mě je to jasné- Erinn..tyto „holky-prudičky“ mám rád,trošku mi připomíná mojí milovanou Elizu:). A celkem mi sedí ona „mezikmenová“ koalice(Brendan,Sierra,Taj i Stephen) všechno sympaťáci..J.T. „ňouma bojovník“, Joe a Sydney(zatím nevím,krom toho,že na Sydney se vážně krásně kouká), Tyson maník a nesympatické duo Coach, Debbie (ty nemám rád)..

7
Dana
Reagovat

to já bych zase klidně na Coache v anketce klikla, ale nevím, jak je tam označený

8
Trew
Reagovat

Debbie samotná mi nevadí :) ale vadí mi, že si rozumí s Coachem… Erinn mi imponovala od začátku, ale nějak se kamarádila s Tysonem, takže jsem si řekl… To je asi tim, že sem anglicky moc dobře nerozuměl… Ale pokud prudí, tak bude určitě fajn :)

A ta slavná mezikmenová čtyřka se mi hodně líbí. Doufam, že jim to vyjde! :)

9
TK
Reagovat

Dana:
správná připomínka. V anketě nyní opraveno jméno Coache (skutečným jménem Ben). Ale kdo by na něj proboha klikal?

Přidat komentář