Panáček v reality show

Survivor Tocantins (1.část)

13. Únor 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Netrpělivé čekání fanoušků je u konce, ve čtvrtek 12.února v americké televizi CBS odstartovalo už osmnácté pokračování reality show Survivor. Tentokrát se štáb vrátil opět do Brazílie (naposledy se zde natáčela 6.řada Survivor Amazon), pro změnu ale navštívil hornatý region Tocantins, kde teploty běžně stoupají téměř k 50 stupňům Celsia. Soutěžícím tak bude pořádně horko, dokonce víc než v Gabonu, kde se natáčela předchozí řada.

Co se týče soutěžících, štáb si dal hodně záležet, aby našel pestrou skupinku zajímavých osobností. Na jedné straně tu je historicky nejmladší soutěžící, 19-letý student Spencer, který sledoval Survivor už od svého dětství, na druhé straně je nejstarší 53-letá řidička autobusu Sandy anebo 49-letý Jerry, který se nedávno vrátil z roční vojenské služby v Afghánistánu. Tuto informaci si ale hodlá ponechat pro sebe, stejně jako Brendan, který je ve svých 30 letech úspěšným podnikatelem a multimilionářem, podobně jako 37-letá Taj, která ve své úspěšné pěvecké kariéře ve skupině Sisters with Voices prodala přes 6 miliónů desek. Kdyby se to o nich ostatní dozvěděli, na nejbližší kmenové radě by je ze soutěže vyřadili, protože výhru 1 miliónu dolarů už vlastně nepotřebují. Ve skupině soutěžících najdeme ale také 24-letého kovboje J.T., absolventa univerzity Yale Stephena nebo 37-letého dobrodruha Coache, který sjel na kánoi Amazonku, přičemž byl po cestě pokousán piraněmi a dostal se do zajetí domorodého kmene.

Tato šestnáctka soutěžících byla už na začátku rozdělena do dvou kmenů: Jalapo, který bude nosit červené barvy, a Timbira, který bude mít černou. Do regionu Tocantins dorazili na korbě nákladního auta, ovšem po celou dlouhou cestu měli zakázáno na sebe promluvit. Na pokyn moderátora Jeffa Probsta (který si za svůj výkon loni zaslouženě odnesl cenu Emmy) seskákali z náklaďáku a měli 1 minutu na to, aby si z auta odnesli co nejvíce zásob, které jim usnadní život v táboře. Bylo ale důležité, co kdo pro svůj vlastní kmen ukořistí, protože to pak chybělo protivníkům. Hráčům Timbira se tak podařilo zabrat všechny kanystry s pitnou vodou a pytle s fazolemi.

Jeff pak oběma kmenům rozdal mapy a buzoly a upozornil je, že je nyní čeká náročná čtyřhodinová cesta do jejich táborů. Ovšem na tuto cestu se neměli vydat dva hráči, protože se konalo první vyřazování. Každý měl na papír napsat jméno jednoho spoluhráče z vlastního kmene, který na něj neudělal dobrý první dojem. V Jalapao naprostou většinu hlasů dostala nejstarší hráčka, Sandy, v Timbira to zase odnesla Sierra, na níž bylo vidět, že není v pořádku. Přiznala, že těsně před odjezdem měla angínu a vysoké horečky.

Sandy i Sierra byly pořádně naštvané, že je jejich kmen tak brzo hodil přes palubu a že pro ně hra končí. Ovšem Jeff na to odvětil, že nic takového neřekl. Pouze se hlasovalo o tom, kdo se nezúčastní dlouhé cesty do táborů. Sandy a Sierra se do táborů svezou hezky v pohodlí helikoptérou a ostatní se potáhnou s nákladem v úmorném vedru. Sandy a Sierra se tak do svých cílů dostaly s několikahodinovým náskokem, tam si ale přečetli zajímavý vzkaz od štábu. Buď mohly využít malou nápovědu k hledání skryté imunity, která jim může zachránit krk na kmenové radě, anebo mohly popadnout připravený materiál a začít budovat přístřešek pro svůj kmen.

Sierra se rozhodla vylepšit svoji pověst a pustila se do stavby přístřešku, takže když zbytek kmene za tmy dorazil na místo, už na ně čekala připravená střecha nad hlavou. Naopak Sandy se pustila raději do hledání imunity, protože ostatním nedokázala odpustit, že ji kvůli věku tak rychle odepsali. Podle nápovědy měla hledat v písku na označeném místě pláži. Hledala ovšem na špatné pláži a nic nenašla. Její kmen Jalapao byl pak překvapený, když nenašel žádný postavený přístřešek, divili se, co tam vlastně Sandy několik hodin dělala.

Sandy pokračovala v tajném hledání i na druhý den, tentokrát na správné pláži. Místo imunity ale z písku vyhrabala jen desku s další nápovědou. Podle ní měla udělat odkrokovat vzdálenost 10 kroků směrem k osamělé palmě. Problém byl v tom, že Sandy nevěděla, co vůbec znamená slovo „odkrokovat“, a netušila, kde je nějaká palma (která se opravdu nedala přehlédnout). Proto hrabala v písku všude možně, ale bez úspěchu.

Bez dlouhého otálení nastal čas také na první soutěž. V ní se nejdříve na start postavilo šest členů z každého kmene, na Jeffův pokyn utíkali přes několik písečných valů do řeky, kde popadli vor s nákladem svázaných dřevěných desek. Po odtažení voru na břeh mohli desky rozvázat a donést zpátky na start. Tam čekali zbývající dva členové týmu, kteří měli za úkol z desek sestavit schody na dřevěnou konstukci. Každá deska měla po stranách různé otvory pro čepy, takže bylo potřeba přijít na to, která deska kam patří. Po sestavení schodiště s libovolná dvojice chopila prutů, na nichž byl zavěšený kolík, který měli provést bludištěm.

Jako první schody postavili červení Jalapao, hlavně díky správnému logickému myšlení Sandy, která byla spolu s Taj zodpovědná za tuto část úkolu. Získaný náskok ale ztratili Spencer a Sydney při procházení bludiště, takže je Timbira nejen dotáhli, ale nakonec i zvítězili. Za odměnu získali křesadlo a vyřezávaného bůžka imunity. Na Jalapao tak čekala jen smutná cesta zpátky do tábora, protože to budou právě oni, kdo na kmenové radě rozhodnou o prvním vyřazeném.

Zdálo by se, že to pro některé bude snadná volba, ze hry musí opět nejstarší hráčka Sandy. Ale třeba studentovi Spencerovi začalo vrtat hlavou, že se Sandy v soutěži docela ukázala v dobrém světle. Možná není nejrychlejší, ale při skládání schodiště si vedla dobře, v úkolech, kde bude důležité logické myšlení, by se jim mohla hodit. Nadhodil proto, jestli by neměli vyhodit raději Carolinu. Ta začala ostatním pomalu lézt na nervy svým neustálým mluvením a řečmi o tom, jak by měli tábor vylepšit, přitom skutek utek‘. Sandy ale tušila, že to má sama nahnuté, tak se raději věnovala pátrání po skryté imunitě – marně.

Na večerní kmenové radě se Jeff pochopitelně vrátil k tomu, co si Sandy myslela, když ji krátce po začátku hry vlastní tým odepsal jen proto, že je starší. Její spoluhráči vzápětí přiznali, že Sandy nešla moc do sebe, nesnažila se zapojit mezi ostatní a neustále z tábora někam mizela. Sandy to raději komentovala slovy, že si jen „potřebovala utřídit myšlenky o samotě“. Se Sandy to tak před samotným hlasováním nevypadalo moc dobře. Jaké bylo ale její překvapení, když výsledek hlasování dopadl 7:1 pro ukecanou Carolinu, která se tak stala prvním vyřazeným trosečníkem v této osmnácté řadě. (VIDEO: kompletní průběh hlasování).

Pokračování příště.



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení
České titulky k 1.epizodě

související články

Upoutávky na Survivor Tocantins

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
TK
Reagovat

Po čase se tak opět na Panáčkovi vracíme k psaní recapů ze Survivora. Ale jestli tu v komentářích bude prázdno a nikdo se nezapojí, tak si mě nepřejte!

Co si myslíte třeba o tom, že Jalapao vyřadilo právě Carolinu a nechali si tu „crazy“ Sandy?

2
Honza U.
Reagovat

Tak ja se radsi zapojim :o) Ctu prispevky pravidelne, ale vetsinou nemam potrebu se vyjadrovat. Na druhou stranu vim, co to je, kdyz Vam na web nechodi zadne ohlasy (kam zmizel ten stary Sims Survivor, zee) :o)

Takze:

Vyrazeni Caroliny jsem necekal, z dojmu pred soutezi jsem si myslel, ze dojde o hodne dal, dokonce byla i jednou z mych favoritu. A skutek utek. Jinak je asi porad brzo (aspon pro me) soudit kdo a jak … myslim, ze mi postupem casu pekne poleze na nervy Coach – ci jak si ten chlapec rika. Dobre se mi kouka na Sandy a Tysona (prijdou mi vtipni a paradne posahani), ale verim, ze to s nima muze byt pekny peklo v jednom kmeni :o) Takze pro me zatim J.T., Debiie a asi ticha voda Sydney … ale uvidime co bude dal.

Zdravim

Reagovat

Já moc moc moc moc moc moc moc moc moc moc … a moc děkuju, že jste se zase vrátili ke psaní informací o jednotlivých reality-show (Survivor a Solitare). Ani nevíte, jak mi chyběly. Já sám bych rád něčím přispíval, ale moje angličtina je natolik nuzná, že to jaksi nejde. Ale to bych nějak zvládl, ale hlavně ani neumím něco takového najít někde na netu. Takže tím víc vás ještě obdivuju a tím víc jsem za to vděčen. takže jen tak dál, pánové.

PS: kdo by našel nějakou zajímavou RS, kterou by se dalo sledovat na netu a která by byla víc o obraze a ne mluvení, tak se ozvěte ;-).

4
raduzek
Reagovat

No já myslím ,že vyloučili správnou osobu…Už její oblečení ukazovalo, že si ta slečna spletla soutěž a nebo jsem mimo já a kožené kozačky jsou povinná výbava každého trosečníka. Ale nemůžu říct, že by mi byla sympatická Sandy přijde mi taková z jiného světa i když její koulení očí se musí vidět:-)

Nick Flyer: Amazing race je super a angličtiny tam taky moc není. Jsem ráda, že má někdo stejný problém:-)

5
Pavel
Reagovat

Vynikající!!! Na tuto sérii se bezesporu budu koukat. Taky díky za článek. Bez něj bych byl úplně nahranej a vůbec bych nevěděl o co jde. Díky moc TK!

6
Ondra
Reagovat

Dozvěděl jsem se trošku nových informací, které jsem v první díle nepochytil. Jak jsem již psal, ten casting mi ze začátku připadal nemasný, neslaný, ale myslím, že se to rozjede. Ono celkově, jak naložili s volným časem (Sierra a Sandy). Vcelku se mi líbí Coach – souhlasím s tím, co řekl o něm Jeff ve videu. Myslím však, že dlouho se neudrží – nebudou ho tam chtít :(…

No a ke Carolině a Sandy – Carolina je sympatická osůbka, ale fakt si moc dovolovala. Moc mluvila a málo konala, zasloužila si to. Sandy místo toho opravdu v soutěži zazářila a hodně rychle se ji povedlo složit ty schody. Bohužel je viděť, že moc inteligence nepobrala, když hledala tyjný náhrdelník imunity tam, kde ho hledala :-P

7
Weasley
Reagovat

A to som rozmyslal, ze ked nedavate recapy zo Survivor, ze to dnes napisem ja :P Ale na toto asi nemam…
Mam teraz vela favoritov, resp. ako povedal Jeff, vela zo sutaziacich su „likeable“
Mozno jemne pre mna vycnievali Sierra, Erinn a Spencer, no vsetci traja to pri sutaziach spomalili (hlavne som nepredpokladal, ze Spencer nezvladne bludisko :-/). Fakt nemam nikoho, koho by som vyhodil… Bude zaujimave sledovat vyvoj

8
TK
Reagovat

Carolina: Není divu, že pro ni hlasovaly ženy, moc dobře se na ni na obrazovce dívalo… Ale zapomněla na to, že na začátku hry stačí málo, aby měli ostatní důvod, pro koho hlasovat na Kmenové radě. Neměla být tak ukecaná. Do televizního sestřihu se ale nedostala jiná scéna, která mohla být také důvodem, tahle hádka kvůli ztracenému bufíku. Jinak ty kožené kovbojské boty nebyly její, jenom si je půjčila od JT, protože její tenisky byly promočené. A ty červené šaty ji taky vnutila produkce, ona si je sama obléknout nechtěla.

Sandy: podle mě si ji nechali proto, že s ní ostatní můžou v budoucnu snáze manipulovat, nebude taková hrozba. Sice nevím, jak jim pomůže ve fyzických soutěžích (například v tom vodním rugby v příštím díle) anebo v logických hádankách, když nedokázala ani po 2 dnech najít tu skrytou imunitu („Palma? Kde je tady nějaká palma?“).

Coach: jestli bude tak arogantní, jak říkal Jeff, tak to se těším, co předvede. Ale stejně ho jednou ostatní oblafnou jako Aceho.

Brendan: tomu jsem dal hlas v naší anketě. jestli se dostane do finále, tak se těším, až se ho porota zeptá: „Co bys udělal s tím vyhraným miliónem?“ a on odpoví: „Nevím, asi ho položím k těm mým ostatním.“

9
Pavel
Reagovat

A jaká byla prosím sledovanost?

10
Zack
Reagovat

Páni rekapitulace prvního dílu Survivora Tocantins, konečně aspoň někde mají kde fanoušci diskutovat a pokecat nad daným dílem, díky moc!!! Určo pokračuj, Gorilla.cz zase zradila, tak aspoň vy.;)

11
Ondra
Reagovat

ti Pavel: sledovanost byla 13.8 milionu diváků. Oproti Gabonu (13.05) je to mírné zlepšení, ale i přesto pokles od prvních sérií, kde sledovanost prvního dílu byla vždy (krom 1.) přes 20 mil. (u 2. přes 40) viz.

to Zack: Ohledně gorilla.cz – recapy survivora psal Anarvin, který však již pro nedostatek času nepíše. Proto tedy na gorille o něm nic není :-)… Aspoň tady… díky TK

12
TK
Reagovat

Moje recapy asi nebudou tak podrobné jako ty Anarvinovy, ale hlavně chci dát prostor k diskuzi nad každým dílem a zvolenou strategií.
A také samozřejmě chceme udržet ve střehu naše pravidelné čtenáře do doby, než se začnou vysílat nějaké české reality show.

A ještě poznámka pro neangličtináře: snad se osvědčený tým pustí i tentokrát do překladu titulků, pak je hledejte tradičně na titulky.com.

13
Zack
Reagovat

Titulky budou ;)

Mimochodem jak se vám líbí znělka? Mé nejoblibenější znělky jsou Gabon, Cook Islands a China. Tahle taky není špatná, nejvíce se mi na ní líbí v 0:35 pohled na vodopády a následně ukázka Debbie :)) S tím hudebním podkresem to je fakt nádhera.

14
Raulito7
Reagovat

Ahoj, taky se musim pripojit k vyjadreni diku nad rekapem, ktery je perfektni. Nemyslim si, ze by byl oproti tomu Anarvinovemu nejak ochuzen. Skvela prace a budu dale sledovat…;-)

Jinak z vyrazeni jsem nadseny nebyl. Opravdu se na ni divalo vcelku pekne:-)Jinak si myslim, ze daleko by mohl dojit ten multimilionar, teda pokud se neprozradi…

15
raduzek
Reagovat

Chlapci chlapci, vaše objektivita je ta tam když se objeví hezké děvče:-))) Já bych teda brala multimilionáře a se vzhledem to nemá nic společeného:-)

16
lucka
Reagovat

Také moc díky, díky, díky za rekap. Bez něj bych toho fakt moc nepochopila :o)
Jinak mně je Sandy hodně nesympatická a přijde mi i fakt dost hloupá, nejen tím, že není schopná najít palmu, ale tím (podle mě) velmi netaktickým odcházením. Myslím, že zbytku týmu nebude trvat dlouho, než jim dojde, proč tak často mizí …
A sympatie zatím nijak moc nemám. Za jeden díl se toho moc zjistit nedalo .. zaujala mě hlavně asi Sierra, která i přes své znechucení a naštvání zvládla se rozhodnout (dle mě) správně a postavila přístřešek.

17
michal
Reagovat

Fandím červenejm…ale já bych chtěl českýho trosečníka…ikdyž u nás by to uměla spíš nova…prostě aby to bylo něco..a né jen známí známých apod…to je fakt trapný..nebo radši ať se nepouštěj do ničeho…stačí tohle :)

18
Dana
Reagovat

díky moc za rekap, pomohlo mi to pochopit hodně souvislostí, protože s mluvenou angličtinou, navíc hovorovou mám těžký problém, Carolina byla sice hezká, ale s odpuštěním naprosto blbá, Sandy doufám poletí co nejdřív – ta je mi hodně nesympatická a naopak si mě Sierra svým přístupem – kašlu na imunitu, tak ať mě vyhoděj, postavím radši ten přístřešek – hodně naklonila na svou stranu, jinak zatím žádné oblíbence moc nemám, je brzo :-)

19
Obi
Reagovat

Rád bych pomohl s překladem. ICQ 229143596

20
fx
Reagovat

Zatím je mi sympatická Sierra (myslím, že je to celkem silná bytost) a silné antipatie pociťuji vůči Coachovi a té babičce, která mi přijde jako úplný magor ;)

21
Zack
Reagovat

Tak shlédnuto a musím říci, že mě casting zatím nějak nenadchl. Kdyby prodkuce nevymyslela převezení Sierry a Sandy, tak by mě zajímalo, co by mě v tomhle díle zaujalo. Jediná osoba, které mi je trošičku sympatická je Sierra, ikdyž mi příjde, že ji o nic moc nejde, imunitu nehledala, aby ji později ta soutěž nebyla trochu fuk. Ale zase chápu, že je nemocná a tak se to nadšení do soutěže může projevit později (taky po první kmenovce, pokud nevypadne, to ji možná více nastartuje). Jinak vím, že „Kouč“ nebude mým fanouškem.

23
Ondra
Reagovat

To TK:
Jakmile budeš psát rekap na 2 epizodu, a chtel bys do toho strcit nejake video, kukni sem: http://www.cbs.com/primetime/survivor/video/ … vyberes-li snad neco, rad k tomu dodelam titulky :-) Je tam toho hodne noveho. Nejmene 18 scen, ktere v dilu nebyly…kdyztak tu nech vzkaz.

24
TK
Reagovat

Přidán odkaz na české titulky (@titulky.com).

Ondra:
většina těchto videí je i na YouTube, kde není tak velký problém s restrikcí zemí mimo USA. Proto budu asi články doplňovat klipy z YouTube.

25
Ondra
Reagovat

Většina ano, ale ne všechny – s tím problémem ohledně IP adresy – jedná se jenom o problém při shlédnutí celých episod. Všechny tyto krítké shoty jsou v pohodě a fungují pořád. Při užití správného programu se dají dokonce stáhnout, takže mělby-li někdo zájem, rád pošlu :-)

26
Rony
Reagovat

Nejvíc mě zaujaly holky. Sierra a Erin, po nich mlaďoch Spencer a nudista Tyson.
Vyhazov Caroliny me potesil, nezaujala mě (ze Sandy je sranda). Slabý článek červeného kmene vidím ve zpěvačce Jay.
Týmu fandím černému,protože tam mám své lidi :)

Přidat komentář