Panáček v reality show

Survivor Tocantins (2.část)

21. Únor 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Vypadnout hned na první Kmenové radě Survivor Tocantins je docela smůla, za pár týdnů si už diváci pomalu nevzpomenou ani na vaše jméno. Carolina tak může sloužit spíš jako odstrašující příklad pro hráče v budoucích pokračováních, proč není dobré od prvního dne poučovat ostatní a neustále žvanit. Jenom tento důvod rozhodl, že vypadla a odepisovaná Sandy unikla vyhazovu jen tak tak. Sandy všem spoluhráčům v táboře Jalapao pochopitelně děkovala, ale to vůbec neznamenalo, že nebude další na řadě.

V táboře Timbira zatím panoval klid, díky chytrému rozhodnutí v předchozím dílu si zajistili zásoby potravin, takže hlady nikdo netrpěl (pokud se ovšem Coach a Candance nehádali, jak nejlépe uvařit rýži a fazole). Pokud by je náhodou čekala Kmenová rada, bylo víceméně jasné, že to odnese opět Sierra, kterou už kvůli nemoci kmen jednou obětoval. Sierra proto na nic nečekala a dala se do hledání skryté imunity. Jako spojence si přivzala Brendana (ten jako jediný pro ni tenkrát nehlasoval) a společně na písečné pláži pátrali po imunitě. První nápovědu vyhrabali snadno, ale druhou se jim nedařilo najít. Když vyhrabávali obrovskou díru v písku, překvapila je Debbie, které bylo podezřelé, co to na pláži pořád dělají. Brandon jí namluvil, že chystají překvapení pro ostatní, velký táborový oheň na večer. Naštěstí na tuto lež Debbie skočila.

Další pátrání pak museli na druhý den přerušit kvůli soutěži o imunitu, která by se dala popsat jako ragby ve vodě. Hrálo se tři na tři a cílem bylo dopravit balón do basketbalového koše v barvách svého kmene, tým, který jako první hodil tři koše, vyhrál. Aby byly síly vyrovnané, z každého týmu musel nastoupit stejný poměr žen a mužů. Jinak byly povoleny všechny chvaty, takže nebyla nouze o tvrdé sražení k zemi, škrcení a topení pod vodou. Navíc se celá soutěž odehrávala za silného deště:

Zatímco zpočátku Timbira získala náskok 2:0, Jalapao dokázali hru otočit a vyhráli 3:2. Kromě imunity získali ještě rybářské sítě a další potřeby pro rybolov a mohli poslat jednoho člena z Timbiry do Exilu. Vybrali si Brendana, který si ovšem překvapivě mohl sám vybrat člena z kmene vítězů. Po krátkém váhaní si zvolil Taj. Do Exilu se tak vydali dva hráči, kteří mají před ostatními co tajit. Brendan je úspěšný podnikatel a milionář, Taj zase zpěvačka nominovaná na Grammy a manželka legendy amerického fotbalu, Eddieho George. Tento poslední fakt ale Taj neprozřetelně svému kmenu prozradila, čímž sice zejména u chlapů stoupla v ceně, ale na druhou stranu udělala chybu, protože ji mohou snadnou vyloučit, když miliónovou výhru vlastně nepotřebuje.

V Survivor Tocantins má nyní Exil podobu písečné duny, na níž oba vyhoštěnci najdou dvě urny. Jedna je prázdná a druhá obsahuje nápovědu k hledání skryté imunity. Ten, na koho se štěstí usměje víc, získá ještě jednu výhodu: může se rozhodnout, jestli se z Exilu vrátí zpět do svého tábora, nebo dezertuje do tábora protivníků. Štatsnější ruku při volbě urny měl Brendan, ale rezolutně odmítl, že by dezertoval. Zklamaná Taj mu alespoň nabídla, že mu pomůže hledat skrytou imunitu. Když si ale přečetli nápovědu, pochopili, že imunita je schovaná někde v jejich táborech a ne na písečné duně. Nápověda byla ale tak neurčitá, že se dohodli na plánu, jak se nechat společně příště dostat do Exilu, aby získali druhou indicii.

Mezitím v táboře Timbira už se pilně spekulovalo, kdo by měl být vyřazen. Candace navrhovala panovačného Coache, který se během ragby moc nepředvedl. Na to, že na univerzitě trénuje fotbalistky, měl ve vodě docela slabou fyzičku. Candacino pomlouvání ostatních za jejich zády se ale zanedlouho doneslo k hloučku kolem Coache, kde začali uvažovat, k čemu jim je v kmeni negativistická Candace, která morálně deprimuje celý kmena TImbira. Stále se ale ve vzduchu vznášelo jméno Sierry, která si byla téměř jistá, že její osud je zpečetěn, když se jí nepodařilo najít skrytou imunitu (mohla ji využít jen na úplně první návštěvě Kmenové rady).

První otázka moderátora Jeffa Probsta na Kmenové radě také směřovala právě na Sierru, jak se cítila, když ji její kmen odepsal hned v prvních minutách hry. Uznala, že to mohla čekat, když se celou cestu na náklaďáku necítila dobře. I pár dalších otázek se točilo kolem Sierry, takže se mohlo zdát, že na tomto kmenovém hlasování bude hrát hlavní roli. Jenže výsledek hlasování byl úplně jiný. S poměrem hlasů 7:1 byla vyřazena Candace, která tomu nemohla uvěřit ani v okamžiku, kdy Jeff zhasil plamen její pochodně a ukončil tak její účinkování ve hře.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Tocantins (1.část)
Upoutávky na Survivor Tocantins

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
TK
Reagovat

Brendan u mě získává další body.

A jakou vtipnou výmluvu byste si vymysleli vy, kdyby vás přistihli při kopání díry, do níž by se dala pohřbít skoro půlka kmene?

Reagovat

TK: Jako Joey v Přátelích „To je ale díra, co? Tu jsem si postavil sám!“ :-D

3
Pattrick
Reagovat

No když tam přišla tak jsem si řekl a ejhle :D Jinak je to zajímavé, ten exil, když víme, že Brendan ví, že v táboře je už dávno od Sierry, jsem zvědavej jak se to vyklube a kdo nakonec tu imunitu bude mít.

4
Ondra
Reagovat

Survivor mě zase chytil… :-) Musím říci, že ač se mi casting ze začátku nelíbíl, musím uznat jeho geniálnost. Opravdu jsou hráči dobře vybraní a bude to zajímavá hra. Teď postupně.

Hledání imunity. Myslím si, že Sierra udělala jenom dobře, když zvolila Brendana. Je to opravdu fajn človíček a myslím si, že se mezi nima vyvine vcelku dobré spojenectví. K Sieřině a Brendanově reakci na příchod Debii – ta byla opravdu originální a naivita Debbie byla… :-D

Soutež o imunitu – opět se ukázalo, že američané ví jak na to a že to nikdy nebude tak jak v česku %). Fandil jsem Timbiře, ale nevadí.

Poté mě zaujala situace s jídlem – nejprve Candace, která si vymýšlela co všechno by ráda a poté opět ona a Coach, kde se hezky pohádali, protože oba jsou drsně tvrdohlaví a neumí uznat názor jiného je-li jiný. Ale fakt je. Vařit rýži a fazole najednou? Nebouchla se do hlavy??? :-/

Exil „island“ zajímavý nápad s tmi dvěma urnami, ale bohužel pouze o náhodě :(…Z těch dvou se může vyklubat také spojenectví – dostanou-li se do stejného kmene. Jinak je to prostředí písečné duny naprosto nádherné a těším se na další snímky :-)

Vcelku jsem s tímto dílem naprosto spokojen – Sierra mi zůstala (myslím že je v ní hrozně velký potenciál) O:-)… ať u je další pátek a mohu shlédnout další díl :-D

5
Ondra
Reagovat

Jo ještě jsem zapoměl napsat, že jestli se jim podaří dodatečně najít ten náhrdelník – mohli by ho hezky využít a někoho vyřadit, aniž by to čekal. „blindside“ (ci jak se to pise) forewer :-)

6
TK
Reagovat

Brendan to má dobře rozehrané. Netlačí se do nějaké vůdcovské role (to přenechává Coachovi, ať na to dojede), spíše si postupně získává spojence, např. Sierru, které pomáhá hledat skrytou imunitu (ikdyž to bylo celkem riskantní, když by to některým docvaklo, raději si měl zajistit alibi tím, že by ostatním chlapům nakukal, že jde třeba se Sierrou „na borůvky“, ať je neruší…). Zajímavé, že si vybral Taj na Exile Island, která má nyní oslabenou pozici v Jalapao, pokud by přežila do merge, tak má Brendan aspoň prvního spojence z tábora protivníků. Brendan taky dokázal chytře vybruslit z otázek, jaký byl Exile Island. Snad to bude takhle chytře hrát i dál.

Coach je na odpis, za chvíli naštve víc spoluhráčů a půjde domů, navíc úplně obrátil názor. Nejdřív tvrdil, že chce „vrátit hru ke kořenům a vyřadit nejdřív ty nejslabší“. Jenže pak místo Sierry hlasuje pro Candace, která byla silnou hráčkou a mohla by mu dělat problémy v dalších fázích hry.

V každém táboru by tedy měly být už dvě skryté imunity, jedna podle nápovědy na Exile Island a druhá na písečné pláži, jenže tu už nikdo nemůže použít, protože podle pravidel se dala použít jen na úplně první Kmenové radě.

7
Anonymní
Reagovat

Imunita – kde v prvom diely bolo, ze imunitu moze pouzit len na prvom TC? Imho, to povedala Sierra Brendanovi, nech jej pomoze hladat cim skor, kedze je na odpis.

Dufam, ze JT a ten vojak vydrzia dlhsie….

9
Zack
Reagovat

Já si nemůžu pomoci ale mě ten casting stále nechytnul. Dvě osoby tam mám jakštakš rád, ale oproti předchozím sériíím je to fakt hodně slabé :(

Přidat komentář