Panáček v reality show

Survivor Tocantins (6. a 7.část)

20. Duben 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Šestá epizoda Survivor Tocantins byla rekapitulační, ale televize CBS lákala diváky na spoustu dosud neodvysílaných záběrů. Věrné fanoušky pořadu podobná prohlášení nechávají klidnými, protože takovéto střihové díly obvykle bývají ztrátou času, pouze se shrne dosavadní děj a nové záběry jsou až v poslední minutě. Tentokrát ale štáb vzal výtky k srdci a skutečně poskládal díl ze záběrů, které jsme neviděli.

Nejednalo se sice o žádná zásadní odhalení, pouze o scénky dokumentující běžný život v obou táborech, například Stephenův marný pokus o rozdělání ohně, vylepšování přístřešku v Jalapao nebo pojídání neznámého ovoce. Blíže se nám také představily charaktery některých trosečníků, na což v běžné epizodě nezbývá pro samé soutěžení a taktizování moc prostoru. Dozvěděli jsme se, jak se Tyson snaží ostatní pobavit svými vtípky (a častým obnažováním), jak vzniklo přátelství mezi J.T. a Stephenem, jak spolu bojovali Coach a Brendan o vůdčí roli (trumfovali se, kdo postaví lepší houpačku) a proč vlastně samolibý Coach leze tolika lidem na nervy.

To ale dokumentovala i příhoda ze začátku 7.epizody, kdy Coach trval na tom, aby se fazole na snídani vařily ve vodě o něco déle (aby byly tak, jak je má rád on), nakonec je ale v hrnci připálil a připravil tak ostatní v Timbira o velkou část jídla.

Náladu si mohli spravit při další soutěži o odměnu. V ní měly oba týmy nejdříve 5 minut na to, aby ve dvou dřevěných klecích soupěřů z tyčí vytvořili překážku. V dalších 10 minutách pak oba týmy přes tuto zábranu štafetové přehazovali keramická prasátka tak, aby se nerozbila. Počítala se pouze ta, která cestu vzduchem přežila bez úhony:

V napínavém finiši zvítězila Timbira a čekala je odměna v podobě bohaté hostiny u vodopádů. Navíc mohli vyslat jednoho ze soupeřů do Exilu. Protože členové tajné exilové čtyřkoalice (Brendan, Taj, Stephen a Sierra) už byli na všem dohodnuti a měli i obě skryté imunity, s klidem souhlasili s tím, aby do Exilu vyhostili Joea, ten si k sobě přibral Erinn. V Exilu si tito dva přečetli nápovědu k pátrání po skrytých imunitách, ze které jasně vyplývalo, že jsou ukryté v místech stromové pošty.

Pokud by tam ovšem ještě nějaké imunity zbyly. Stephen a Taj si brzo uvědomili, že by to Joeovi bylo hned jasné, kdo má imunitu, když by tam našel jen prázdné místo, proto Taj vyrobila falešný amulet (Joe na to skutečně skočil). Ten pravý amulet ale Taj schovala tak nešťastně, že ho J.T. při „běžné kontrole zavazadel“ našel. Taj tedy musela jít s pravdou ven a přibrat J.T. do party se Stephenem (o zbytku aliance mu ale nic neřekla).

Další imunita, tentokrát týmová, se dala vyhrát v soutěži, v níž šlo o střílení z praku na tři hliněné destičky. Po sestřelení každé desky se uvolnil kryt další desky a tým získal i pytlík s kousky dřevěné skládačky. Teprve po shromáždění tří pytlíků mohl kmen začít skládat puzzle. Osobu střelce mohl kmen kdykoliv v průběhu úkolu vyměnit, ani jeden kmen toho ale nevyužil, za Jalapao střílel kovboj J.T. a za Timbiru Tyson.

Lepší mušku měl ale Tyson a dovedl Timbiru k jasnému vítězství. J.T. se spoluhráčům Jalapao omlouval, že to byla čistě jeho vina, proč soutěž prohráli a musejí na Kmenovou radu. Naštěstí se nemusel bát, že by mu hrozilo vyřazení kvůli tomuto neúspěchu. V pětičlenném kmenu měl na své straně Stephena a Taj. Hrozba vyřazení tak visela spíš nad zraněným Joem, kterému se do rány na noze dostala infekce, a nad Sydney, která nebyla součástí žádné aliance. Kmenová rada se nakonec stala osudnou pro Sydney.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Tocantins (5.část)
Survivor Tocantins (4.část)
Survivor Tocantins (3.část)
Survivor Tocantins (2.část)
Survivor Tocantins (1.část)
Upoutávky na Survivor Tocantins

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!