Panáček v reality show

Survivor Tocantins (3.část)

28. Únor 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Ještě před samotným startem Survivor Tocantins moderátor Jeff Probst sliboval, že se můžeme těšit na sezónu s rekordním počtem nečekaných vyloučení. Asi málokterý divák čekal, že se tak stane hned na prvních dvou Kmenových radách. Nejdříve to byla Carolina a ve druhém díle se zase nestačila divit Candace, když ji celý kmen Timbira vyřadil místo odepisované Sierry.

Kmen Timbira sice udělal dobře, když si v úvodu hry zabral většinu zásob rýže a fazolí. Ale po pár dnech už to byla přece jen jednotvárná strava, navíc dostal Jerry z fazolí žaludeční problémy a raději zůstával hlady. V táboře Jalapao si mezitím mohli stravu vylepšit díky vyhraným potřebám k rybolovu. S rybářskou sítí jim to ještě moc nešlo, ale s prutem už J.T. slavil úspěch a dokázal tak svůj kmen nasytit. Plné žaludky přispěly k lepší morálce, kterou budou potřebovat v další soutěži o odměnu.

V rámci ní se šest členů každého družstva rozdělilo do dvojic, dvojice byla k sobě připoutána provazem, všichni měli zavázané oči a měli se řídit povely sedmého člena týmu, který seděl na vyvýšené plošině, odkud měl přehled po celé hrací ploše. Kapitán měl za úkol navigovat všechny dvojice a dopravit je přes dřevěné překážky ke kbelíkům, zásobníku s vodou a zpátky na start, kde bylo potřeba vodu vylít do sudu. To samé se pak opakovalo ještě u zásobníku na kukuřičnými zrny.

Nejdůležitější roli měli kapitáni. Zatímco Joe navigoval svůj kmen Jalapao jasnými a efektivními pokyny, Debbie většinu času zmateně křičela a Timbira tak nabrali velkou ztrátu, kterou už nedokázali dotáhnout. Jalapao v této soutěži vyhráli přikrývky, polštáře, hamaky, křesílka a nepromokavou plachtu. Navíc mohli poslat někoho ze soupeřů do Exilu. Překvapivě si stejně jako předtím vybrali Brendana a ten si opět jako společníka zvolil Taj. Oběma tak vyšlo to, co si minule naplánovali, dostali se do Exilu spolu, aby mohli získat druhou nápovědu, kde přesně se v jejich táborech nachází skrytá imunita. Společný pobyt v Exilu využili také k tomu, že se dohodli na tajné koalici, až dojde ke spojení obou kmenů. Kromě nich dvou chtěli přibrat do party ještě Sierru a Stephena.

Z Exilu se oba dva vrátili právě včas na další soutěž o imunitu. Ve štafetovém závodu se dvojice z každého družstva rozeběhla pro velkou dřevěnou bednu, kterou pak odváleli zpátky na start, Jakmile měli všech šest beden, mohli z nich začít sestavovat schody na vyhlídkovou plošinu. Bedny ovšem musely být sestaveny tak, aby na boční straně poskládaly název jejich kmenu.

Obě družstva dotlačila bedny na určené místo téměř současně, v Timbira se organizace skládání beden ujala Erinn, ale v nervózní atmosféře ji její spoluhráči moc dobře neposlouchali. Jalapao si tak došli pro třetí vítězství v řadě, kdežto Timbira si večer zopakuje cestu na Kmenovou radu.

Ihned po prohrané soutěži se Jerry ostatním omluvil, že jim kvůli své břišní viróze nemohl více pomoci, fyzicky náročný úkol ho ještě víc vyčerpal, takže po návratu do tábora okamžite ulehl pod přístřešek. To ostatním zavdalo příčinu k úvahám, jestli jim nemocný Jerry může být v další fázi hry ještě nějak užitečný (Sierra by o tom mohla vyprávět své). Dalším kandidátem na vyhození byla Erinn, kterou skupinka kolem Coache neměla ráda zejména kvůli tomu, že byla v předchozích dnech spolčená s Candace a až příliš horlivě nyní házela oslabeného Jerryho přes palubu. Jediný klidný mohl být Brendan, který využil čas k pátrání po skryté imunitě. Podle druhé indicie měla být imunita „obklopena dřevem“, takže Brendana napadlo hledat v blízkosti shcránky na poštu od štábu. Jeho intuice byla správná, v dřevěném vyřezávaném totemu našel malou skulinku a v ní amulet imunity. Zatím ho ale nemusí potřebovat, proto si ho ukryl na tajném místě pod kameny.

Brendan ovšem netušil, že i on se na Kmenové radě dostane do centra pozornosti. Při pátrání po důvodech další porážky se totiž někteří ozvali, že by kmen potřeboval silného vůdce. Ovšem tím nemysleli dominantního Coache, ale právě Brendana. Coach byl touto odpovědí očividně zaskočen a zřejmě si na Brendana v dalších dnech začne dávat větší pozor. Výsledek hlasování už ale překvapivý nebyl, kmen se jednomyslně shodnul na tom, aby vyřadili Jerryho.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Tocantins (2.část)
Survivor Tocantins (1.část)
Upoutávky na Survivor Tocantins

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Pattrick
Reagovat

Hodně dobře se to rozjíždí hlavně pro Taj a Brendana a jsou mi i sympatičtí, celkově celý červení jsou hodně dobrej tým a nikdo mi tam zatím nevadí, kdežto u černých :D Tam to přeji Sierre, Brendanovi a Debbie

2
Weasley
Reagovat

Stale tu je vela „likeable“ ludi, takze mam mnoho favoritov. Coach a Tyson neboli v tejto casti zobrazeni v najlepsom svetle, tak konecne mam aj niekoho, kto by mi tam nechybal :)

3
Ondra
Reagovat

1, mám staženy všechna videa, ktere NEBYLY V DÍLE, ale vztahují se k němu – mnohdy opravdu zajímavé – z cbs.com. jedna se cca o 20 minut a cca o 120 MB, má-li nekdo zajem muzu pres icq, skype poslat, kdyztak tu nechte na vas kontakt, muzem se domluvit.

2, díl to byl fajný, hezky se to rozvíjí a jsem stále rád, že tam coach je – udává tomu tempo – hádky, které by tam bez něj nebyly. Hezká situace byla na kmenové radě, když se tak vcelku shodli, že coach se snaží tým vést, ale nejde mu to a měl by to dělat Brendan :-D

Dále doufám, že se povede dostat se ke sloučení jak Brendanovi, tak Tajj a těm dvěma,které chcou vzít sebou.. Povede-li se to, bude to super pozorovat.

V soutěžích jde vidět, že fyzicky na to Timbira má, ale není schpná se dohodnout, uvidíme, jak se to vyvine… ale chcu hlavně jejich kmen dál a ne Jalapao, kde jsou sice sympatičtí lidé, ale moc se tam toho neděje.

4
Lucka
Reagovat

pro mě tedy nakonec výsledek hlasování trochu překvapivý byl

jediný člověk, který mi ze všech trosečníků vadí je Sandy … ale fakt jako moc .. ta ženská je mi tak moc nesympatická

Přidat komentář