Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Dvě účastnice Hlasu 2014 ve stejné roli v muzikálu RENT (+ foto a video)

22. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8894 w=615]
Už je to více než měsíc co na prknech divadla Kalich proběhla premiéra legendárního rockového muzikálu RENT (v originálním znění v angličtině) z pera Jonathana Larsona, který vypráví příběh mladých umělců z New Yorku, kteří se snaží prožít život na maximum i s břemenem jménem AIDS. Režijní taktovky se chopil americký režisér Steve Josephson, producentkou je Mirjam Landa, manželka kontroverzního zpěváka Daniela Landy. A víte co má tento slavný muzikál společného s aktuálně probíhající druhou řadou Hlasu ČeskoSlovenska? V jedné roli se alternují hned dvě zpěvačky, které v této soutěži patří k favoritkám.

Konkrétně se jedná o roli lesbické právničky Joanne Jefferson a alternuje se v ní Lucie Bakešová z týmu Darta s Vendulou Příhodovou z týmu Michala Davida. První jmenovaná už se objevila ve slovenské verzi tohoto muzikálu, ovšem pouze v company, zatímco role Joanne je jejím debutem na prknech pražského muzikálu. Druhá jmenovaná je už v této branži zkušenější, má už na svém kontě několik rolí na prknech Městského divadla Brno (v této době konkrétně hraje v legendárním muzikálu Cats) a v Kalichu už se vloni objevila v muzikálu Mauglí. Zatím není jisté, jak tyto dvě zpěvačky dopadnou v Hlasu, ale zkušenost z této role, která sice není hlavní, ale v muzikálu má dost výrazný prostor, už jim nikdo nevezme.

Z dalších známých tváří z talentových soutěží zde můžeme vidět stálici novodobých kališnických muzikálů Míšu Doubravovou, která se zhostila hlavní ženské role HIV pozitivní tanečnice Mimi Marquez (tu si ostatně zahrála už vloni v první pražské inscenaci tohoto muzikálu v divadle Na Prádle). Dalším účastníkem Robina Hooda – Cesty ze slávě, kterého v Rentu můžeme vidět, je bronzový Robin Laco Hudec, který hraje homosexuální ho transvestitu Angela. V roli jeho partnera, učitele Informatiky Toma Collinse pak můžete vidět Oldřicha Smysla, známého ze skupiny All X, kterou si pamatujeme z prvního českého X Factoru. V company můžeme vidět i finalistku první řady Hlasu Nikoletu Spalasovou.

Nemůžeme zapomenout ani na známé tváře, které však nevzešly z talentových soutěží – přítele Míši Doubravové Romana Tomeše v hlavní roli muzikanta Rogera Davise, Markétu Procházkovou jako Mimi a Zbyňka Frice jako Toma Collinse.

Muzikál RENT můžete v originálním znění vidět v této sezóně ještě dvakrát – 10. května a 23. června, vždy v 19.00. V září by pak měla být uvedena originální česká verze. RENT patří ke klenotům světové muzikálové pokladnice a jeho inscenace na prknech Kalichu se rovněž mimořádně podařila, proto byste si ji rozhodně neměli nechat ujít.

Fotogalerie (Lucie Bakešová a Vendula Příhodová jako Joanne):

[singlepic id=8895 w=615]

[singlepic id=8896 w=615]

[singlepic id=8897 w=615]

[singlepic id=8898 w=615]

[singlepic id=8899 w=615]

[singlepic id=8900 w=615]

Video: Čas měř jen láskou (herci muzikálu RENT)

Foto: Archív divadla Kalich / Petr Marek 2014

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Luke
Reagovat

Zrovna moje dvě největší favoritky :-) to je náhoda

3
Lucas
Reagovat

@Prochor: Jdu si koupit VIP vstupenku :)

4
bezík
Reagovat

@Lucas: Jen aby ještě byla, určitě jdou na dračku ! :D

5
příznivec.obecný
Reagovat

@Prochor: Moc díky. Při mojí smůle bych tuhle akci mohla propásnout :-).

6
-bé-bé-
Reagovat

DJ Vlado…keď sme pri tých muzikáloch…Andrea Gabrišová, tiež hraje v muzikále, to bola tiež tvoja obľúbená

7
DJ Vlado
Reagovat

@-bé-bé-: jj. to vím, v Česku se už na podzim objeví ve Fantomovi opery :-)

Přidat komentář