Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska 2014, 2. díl (12.3.): Jedna známá tvář za druhou

13. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8584 w=615]
Už podruhé jsme včera večer mohli být svědky toho, jak si pětice koučů tvoří týmy v Hlasu ČeskoSlovenska. Minulý týden to z hlediska talentů nebylo nic moc, proto byli zvědaví, zda napodruhé dojde ke zlepšení. Jestli k němu opravdu došlo, to se dozvíte až na samém konci článku. Jisté je, že největší procento účastníků hlasu tvoří soutěžící, kteří už minimálně jednou soutěží prošli. Jaké talenty nám tedy druhý díl nabídl? Na to vám odpověď poskytnou DJ Vlado a Scalex.

Adéla Michálková

Zpívala: A Little Party Never Kill Nobody
Otočil se první: Dara a Marta
Otočili se další (v pořadí): Michal David, Majk Spirit
Zvolila si: Daru a Martu

DJ Vlado: Adélu si můžeme pamatovat z loňské SuperStar, kde skončila těšně před branami finále a svým nepostupem rozplakala Ewu Farnou, která jí verdikt oznamovala. Od loňska výrazně změnila image k lepšímu a zpívá jí to pořád velmi dobře. Na jejím místě bych si vybral jinou píseň, jelikož v nějaké baladě by svůj hlas i hudební cítění prodala lépe než v této diskotékové juchačce. Nicméně Adéla je hotová zpěvačka, se kterou v dalších kolech musíme rozhodně počítat. Otočila se jí tři křesla, z nichž si Adéla vybrala dámský tým Dary a Marty.

Scalex: A jéje, zas mi začala sezóna, kdy jako starý zapšklý rigidní páprďa budu protáčet oči při pohledu na to, jak si hezcí mladí lidé zohyzdí obličej šponami od Rotta. Adéla, kterou si pamatuju z poslední SuperStar (kde skončila v Dlouhé cestě), sice přizdobila jen nosík, ale stejně mi to k jejímu jemnému vzhledu nesedne. Ale tohle je Hlas a tak budu hodnotit hlas. Jakmile se skladba rozjela, bylo mi jasné, že tohle Dara zmáčkne. Tohle je přesně její krevní skupina. Pumpující rytmus Adélu dobře podpořil, bylo to trochu podobné, jako když v X Factoru jednoho zpěváka podržela pecka od Bublého. Akorát Adéla, jak mi přišlo, měla ten vlastní vklad ještě větší. Otočil se i Michal David s Majkem Spiritem, ale Adéla byla rozhodnutá od začátku. Pokud jí tenhle styl sedí, byla to logická a správná volba.

 

Tomáš Sučik a Marek Lacko

Zpívali: Mash-up šesti písní
Otočil se první: Michal David
Otočili se další: Majk Spirit
Zvolili si: Majka Spirita (střihli si)

DJ Vlado: Další známé tváře na scéně. Tomáše jsme stejně jako Adélu mohli vidět v loňské SuperStar, Marka před čtyřmi a půl lety v první federální SuperStar. Kluci se rozhodli pro mash-up různých skladeb, což mi nepřijde zrovna jako nejlepší nápad, tyhle kočkopsí dorty bez ladu a skladu nemám rád. Navíc od začátku bylo cítit, že Tomáš je o třídu lepší zpěvák než Marek. Klukům se otočili oba Michalové, z nichž si oni vybrali toho mladšího – Majka Spirita.

Scalex: Oba kluky můžeme znát ze SuperStar (nesoutěžili ale v rámci stejného ročníku). Marek byl semifinalistou, Tomáš neprošel z Divadla (a hojně se o tom na Panáčkovi diskutovalo). Do Hlasu jdou jako duo a jejich medailonek mi přišel, jako že se spíš hlásí do Talentu jako komici. A nebyl to humor trapný, opravdu byli vtipní, na pódiu uvolnění, hlasy se jim slušně pojily, i když nutno podotknout, že píseň nebyla zrovna vrcholem náročnosti. S kluky se ale jistě dá pracovat, výhoda je, že působí chlapácky, ne jako “gay dvojka”. Tomáš je lepší, Marek se ale od minula taky dost zlepšil, evidentně na sobě hodně pracoval.

 

Lisa Bensonová

Zpívala: Stay
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další: Nikdo

DJ Vlado: Tomu se říká zabít píseň afektem. Lisa má zajímavý hlas, ale Stay šíleně překombinovala natolik, až zničila její atmosféru. Až se naučí zpívat tak, jak jí zobák narostl, tak by mohla mít šanci, jelikož hlasově marná není. Po tomto výkonu však zaslouženě nepostoupila.

Scalex: Lisa je bohužel ukázkou člověka, který nikdy nikde nezpíval a jde rovnou do soutěže. To je sebevražedná mise, kterou přežijí jen naprostí extroverti nebo flegmatici, kteří se nenechají trémou zdolat. Lisa nemá úplně marnou barvu hlasu, ale musí se pořádně vyzpívat a “otrkat” se před diváky, než znovu vstoupí do nějaké podobné soutěže.

 

Viktor Holomek

Zpíval: Messenger
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočili se další: Nikdo
Zvolil si: Nemusel volit

DJ Vlado: Jistě si pamatujete skupinu Segment, která se ve druhé řadě Talentu dostala až do finále. A jejím zpěvákem byl právě Viktor, o kterém se už tehdy říkalo, že je jejich nejslabším článkem. Dnes už členem Segmentu není a navíc změnil image, takže nyní vypadá jako dvojče Jara Smejkala. Vybral si jednu z mála balad od Linkin Park, přičemž v této poloakustické písní mohl lépe prodat svoji ba\rvu hlasu než v písních Segmentu, v nichž se často topil jako Ludvík Jagellonský u Moháče. Což o to, barvu hlasu má příjemnou, bohužel jeho hlas je celkem slabý a ve výškách bylo cítit, že byl dost nadoraz. Přesto se mu však otočil Pepa Vojtek, do jehož týmu Viktor automaticky postoupil.

Scalex: Viktora si pamatuju z Česko Slovensko má talent, kde zpíval s  kapelou Segment. Byl vystajlovaný a měl na očích linky. A jak si dá chlap na oči linky a mluví o tom, že je potřeba být vystajlovaný, tak má u mě utrum. Tentokrát měl kokrhel a brýle, což mi přijde trochu jako Smejkalovská kalkulace. Co se týká hlasu, Viktora bych zařadil do kategorie neurazí -nenadchne. Rozhodně to není špatný zpěvák, ale v té písni zcela scházela pořádná naléhavost. I Pepa Vojtek, když už byl otočený, zuřivě gestikuloval a pobízel Viktora k většímu tlaku. Moc to nepomohlo. Jsem zvědavý, jestli Pepa Viktora nějak probudí. Pokud ne, nevěštím mu v týmu dlouhou budoucnost, hlas je slabší (což o to, Smejkal má taky hlas jak čajíček), ale na rozdíl od Smejkala mu schází zajímavá barva.

 

Lenka „Lola“ Hrůzová

Zpívala: Recovery
Otočil se první: Marta a Dara
Otočili se další (v pořadí): Michal David, Majk Spirit, Pepa Vojtek
Zvolila si: Majka Spirita

DJ Vlado: A zase tu máme jeden příběh. Lenka alias Lola před několika lety skončila na ulici a stala se z ní bezdomovkyně. Naštěstí byl v tomto případě příběh jen nepodstatným bonusem, jelikož Lola je mimořádně zajímavá osobnost, má výborný sytý alt a z jejího zpěvu sálá neskutečná živočišná energie. Zatím je to rozhodně nejzajímavější zpěvačka, která se v prvních dvou dílech Hlasu objevila. Není co řešit, myslím, že máme první jasnou favoritku na finále. Lence se otočili všichni koučové, z nichž si ona překvapivě vybrala Majka Spirita, kterého do té doby vůbec neznala.

Scalex: Železo a tetování (a ne moc povedené), ach jo. Tuhle vzhledovou rebelii mi není souzeno pochopit. Při komunikaci působí trochu mimoňsky, napůl mi to připomnělo Šepse, napůl Křovákovou. Podstatný je ale pěvecký výkon a ten je asi nejlepší a nejzajímavější (pro mě) z tohoto dílu Hlasu. Pěkné temné hloubky, velice silný a důrazný hlas, občas příjemný chraplák. V tvrdším rocku může v této soutěži dominovat, ale jestli ji Majk Spirit bude tlačit do něčeho, co jí nebude sedět, mohl by to kouzlo pokazit. Snad to neudělá, byla by to velká škoda.

 

Peter Milkovič

Zpíval: Country Roads
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další: Nikdo
Zvolil si: Neměl koho

DJ Vlado: Zatímco v USA country stále letí a jeho zástupci pravidelně vyhrávají zpěvácké soutěže, u nás je tento žánr stále Popelkou. Proto čekám, kdy se na naší scéně objeví nějaký ten mladý a úspěšný countryman, abych byl se svým kovbojským kloboukem aspoň trochu in. Peter však tuzemskou country scénu nepozdvihne, jelikož jeho Country Roads bylo zpěvácky průměrné a ušmudlané. K táboráku ideál, ale na televizní soutěž to nestačí, takže se Petrovi nikdo neotočil.

Scalex: Proboha, proč tuhle skladbu? To bylo úplně mimo, na tom by se neprodal ani Tučný s Bobkem a že to byli nějací interpreti. Trémou rozkolísaný hlas a knedlíkový krční zpěv  to už jen dorazily. Ne, tahle cesta Petera moc daleko nedovede.

 

Andrea Janczarová

Zpívala: Listen
Otočil se první: Michal David
Otočili se další: Nikdo
Zvolila si: Nemusela volit

DJ Vlado: Se známými tvářemi se tentokrát roztrhl pytel. Andreu si můžeme pamatovat z druhé české SuperStar, kde v nabušeném prvním semifinále skončila na třetím místě za Vlastou Horváthem a Michalem Hudčekem. Po devíti letech se vrací na prkna, která znamenají šanci a vybrala si k tomu jednu z vůbec nejčastěji zpívaných písní všech světových soutěží – Listen od Beyoncé. A v tom je právě ten kámen úrazu, jelikož tuto píseň jsme už slyšeli nesčetněkrát a většinou v lepších verzích (za všechny bych jmenoval vítězku prvního amerického X Factoru Melanii Amaro). Nicméně Andrea má typický soulový hlas, jakých v našich krajinách není mnoho, proto je dobře, že se jí aspoň Michal David otočil. Myslím, že v jejím případě bude (podobně jako u Ivanny Bagové) sázet především na velkolepé popové songy.

Scalex: To mi snad dělají schválně! Namalovaný obočí, to mám rád asi srovnatelně jako sběrné suroviny zapíchané do obličeje. Andrea, opět stará známá ze SuperStar, má evidentně touhu zpívat velké pompézní songy a hlasový fond na to má, i když by jí měl hlasový poradce zbavit toho nosového zabarvení, které to kazí. Ta nosovost je typická pro romský lidový zpěv a tam se hodí, ale v jiných žánrech to nemá co dělat. Andrea se do zpěvu umí opřít, nebojí se a odzpívala to slušně. Její zpěv oslovil Michala Davida a logičtější propojení ani nemohlo nastat. Možná jsme viděli zrod nové muzikálové hvězdičky.

 

Robert Hlavatý

Zpíval: You Can Leave Your Hat On
Otočil se první: Michal David
Otočili se další: Majk Spirit
Zvolil si: Michala Davida

DJ Vlado: Píseň You Can Leave Your Hat On od Joe Cockera byla ve druhé slovenské SuperStar jedním z mnoha touchdownů Petra Cmoríka, takže tady se chtě nechtě nevyhnu srovnání. Navíc se nemůžu ubránit dojmu, že Robertův chraplák je spíše tlačený než přirozený a chvílemi to působilo jako imitace. Na druhou stranu musím ocenit energii, se kterou Robert do svého vystoupení šel. Otočili se mu Michal David a Majk Spirit, z nichž si Robert vybral prvního jmenovaného.

Scalex: Robert je dalším z lidí s příběhem (onkologická nemoc) a další zástupce těch trošku starších lidí, co si jdou “na stará kolena” splnit dávný sen. Zvolil skladbu, na které mohl ukázat všeliké bizarnosti, ale na které moc neukázal, jak umí zpívat. Teprve další kola s “normálnějšími” skladbami prokážou jeho oprávněnost k postupu. Zatím se to hodnotí těžko.

 

Barbora Drotárová

Zpívala: I Follow Rivers
Otočil se první: Marta a Dara
Otočili se další: Michal David
Zvolila si: Martu a Daru

DJ Vlado: Abych se upřímně přiznal, nadšení koučů pro tuto slečnu moc nechápu. Barbora je bezpochyby obrovská sympaťanda a zajímavě neotřelá osobnost, ale její zpěv mi přišel spíš průměrný a nevýrazný. Chvílemi tam sice probleskávala celkem zajímavá barva hlasu, ale zrovna k této písni bych si představoval silnější a průraznější hlas, zatímco ten Barbořin je příliš jemný. Velké šance v dalších kolech jí nedávám, nicméně mohu se i mýlit. Barbora zamířila do týmu k Daře a Martě, kterým dala přednost před Michalem Davidem.

Scalex: Při sledování medilonku a poté soutěžního výkonu mi přišlo, že sleduju dvě různé holky. Na první sebevědomější, ta druhá uťápnutá. Písnička taková pohodářská, žádné náročné výšlapy, ale na druhou stranu u podobných songů se to dá snadno přeťápnout. Barbora dokázala být celou dobu nad věcí a neuhnout z toho příjemného plynutí. Ne že bych si z toho výkonu sedl na zadek, ale ten příjemný pocit ve mně zůstal a já jsem zvědavý na další songy v jejím podání. Buď se z toho vyklube něco příjemného, nebo holt zůstane jen lepším průměrem.

 

Simona Gážiková

Zpívala: Highway To Hell
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočili se další: Michal David, Marta a Dara
Zvolila si: Pepu Vojtka

DJ Vlado: Ještě než se pustím do hodnocení Simonina zpěvu, tak se musím pozastavit nad jednou věcí, která mě zaráží. Proč si proboha holky vyholují část hlavy? Jak říkala Dana Medřická v Takové normální rodince „Vlasy, to je ozdoba ženy“ a tato móda se mi hrubě nelíbí. Ale teď k Simoně. Není to sice nová Gábina Gunčíková (která Highway To Hell rovněž zpívala na loňském Silvestru), ale jinak je to solidní rockerka se vším, co k tomuto žánru patří. Ačkoliv Simona nedosáhla Everestu, který Gábina v této písni nasadila, i tak to však byl poctivý a energický rock´n´roll, který obstaral výbornou tečku za druhým výběrem naslepo.

Scalex: Obočí. Ženský, proč to propánajána děláte? Vylepat si obočí. A ještě k tomu půl hlavy. Jinak po hlasové stránce poměrně slušné, lepší než dobré zábavovkové rockerky. Teď je ale důležité, aby to nebyla zpěvačka jednoho songu. Aby přesvědčivě podala i písně v dalších kolech. A aby o něco více ukázala typické charakteristiky svého hlasu. Protože v Highway To Hell příliš slouží zpěvák písničce a z toho hlasu se příliš mnoho neprojeví. Ba naopak, leckdy ta píseň dovede zakrýt nudnější hlas. Simoninou devizou je to, že se do zpěvu umí opřít, že je megaenergická. Jestli prokáže, že její hlas umí být jedinečný a rozeznatelný, mohla by se dostat poměrně daleko.

 

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Lenka Hrůzová
2. Simona Gážiková
3. Adéla Michálková

Top 3 nejlepších podle Scalexe:

1. Lenka Hrůzová
2. Simona Gážiková
3. Adéla Michálková

 

Hodnocení 2. dílu podle DJ Vlada:

S potěšením musím oznámit, že úroveň talentů oproti prvnímu dílu výrazně vzrostla a jejich nabídka byla zároveň větší než v úvodním dílu X Factoru. Jen je škoda, že se většinou nejedná o nové tváře, což ale včerejším účinkujícím na cti neubírá, jelikož někteří (jako například Andrea Janczarová) se účastní po hodně dlouhé době, jiní (konkrétně Adéla Michálková a Tomáš Sučik) zase minule nepostoupili velmi těsně. Největším objevem tohoto dílu je však nová tvář – Lenka „Lola“ Hrůzová. Zlepšila se i porota, která předvedla několik pikantních hádek při soubojích o soutěžící. Největším překvapením je jediný absolutní nováček Majk Spirit, jehož hodnocení mají hlavu a patu a navíc začíná mít slušně nabušený tým. Naopak mírným zklamáním je pro mě zatím Marta Jandová, která se zdá být (až na světlé chvilky) tažená dolů Darou Rolins, která má bohužel v jejich společném týmu hlavní slovo. Pepa Vojtek byl klasicky vysmátý a s hláškami a Michal David jel ve svých zajetých kolejích, opět nabízel muzikál a Diskopříběh 3. Výrazně upozadění mi letos přijdou moderátoři. Hlavně u Leoše je to poté, co se na podzim skvěle předvedl jako porotce v Talentu, kde byl druhým kohoutem na smetišti a nabourával zbytnělé ego Jara Slávika, vyložený sešup dolů. Jinak si však Hlas celkově oproti minulému dílu určitě polepšil. Uvidíme, zda bude X Factor v neděli kontrovat ještě větším návalem talentů.

 

Hodnocení 2. dílu podle Scalexe

Druhý díl Hlasu Česko Slovenska podle mě rozhodně posunul laťku výš než jak ji nastavil díl první a kvalitou zpěváků dokonce trumfnul i nedělní X Factor (ne však kvalitou poroty). Nova měla z počátku zdánlivě horší startovní pozici – vysílání uprostřed týdne, příliš málo obměněná porota, pošramocenou pověst formátu z minula, zatímco konkurence měla blyštivější formát, nedělní čas, neokoukanou porotu… jenže jak se zdá, vše hraje víc ve prospěch Hlasu.  A Nova se tomu pokusila pomoci i notným odlehčením reklamy – během pořadu byl odvysílán pouze jeden reklamní blok a i to jen s několika spoty. Ideální stav, jak diváka chytit a nepustit.

Ve druhém dílu se také ukázalo, že přebranost talentovaných lidí není až tak velká a pořád ještě je koho objevovat, i když zázrační lidé, z nichž si kecneme na zadek, to být nemusejí. Hodně se hovoří o tom, že Hlas – díky dřívějším castingům a díky tomu, že se nenatáčí na Slovensku – vyzobal X Factoru mnoho českých talentů. Může to být pravda, ne každému se chce jet přes jeden a půl republiky na nejistý casting. Ale na definitivní zhodnocení si raději počkám, až budou castingové díly Hlasu i X Factoru za námi.

K porotě: Pepa Vojtek stále stejný, stále skvělý. Michal David stále stejný, stále kolotočářský. Dara Rolins – lehké zlepšení, její hodnocení jsou smysluplnější a jasnější. Marta Jandová – zbytečně moc teatrálnosti, ale v hodnoceních je výborná. Majk Spirit – trošku nudný patron, ale i jeho hodnocení jsou jasná a srozumitelná.

K moderátorům: Neviděl jste někdo Leoše Mareše? Někam zmizel. Snad se objeví při živých přenosech. Tina standardní utěšovatelka, má svoji laťku, pod kterou nikdy neklesne.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
bezík
Reagovat

A Scalex nic ? Nějak se nám flinká, chlapec ;-)

2
Scalex
Reagovat

Už.

3
Jarda
Reagovat

Asi také už patřím do starého železa, protože souhlasím s oběma recenzenty v tom, že se mi také nelíbí, ba přímo hnusí to železo napíchané všude možně (ještě, že se nesvlíkají, kdoví, co bychom ještě všechno viděli) a to vyholování hlav a dalších partií. To se mi líbit nikdy nebude!
Jinak recenze tak podobné jako by jste to psali společně, ale svědčí to o tom, že jsou kvalitně napsané a dá se s nimi souhlasit (ostatně se Scalexem i když to neví souhlasím dlouhodobě téměř vždy a skoro bez výhrad). Úroveň rozhodně šla nahoru, ale nevím proč tak hastroší Leoše, to má být jako nová image, nebo snad celá nová Marešovic osobnost? Mně se to ale nelíbí.

4
gabi
Reagovat

@Jarda: ani mne sa tie zeleza a vyholene hlavy nepacia, co sa tyka Leose, toho „hyzdili“ uz minule a vpada ako chudak, nepaci sa mi to! :)

5
jab
Reagovat

Přidávám se, taky nemám rád rezervní díly v obličejové části (případně v jazyku), částečně vyholené hlavy se mi moc nelíbí ani u chlapů a u holek už teprv ne. Já jsem holt spíš na ty přirozenější zjevy ;-).

6
Jarda
Reagovat

4,5: Jako porotkyně sedí v americkém „Voice“ letos Shakira – jednak krásná a milá holka, ale co se mi u ní líbí nejvíc je to, že nemá na těle jediný viditelný zásah, tedy ani tetování, ani železa a jiné ohyzdné věci. Jsem zvědavý jak se tato „móda“ dlouho udrží, jestli tak dlouho jako sprayeři tak potěš!

7
bezík
Reagovat

@Jarda: ta „móda“ v různých obměnách je stará jak lidstvo samo takže asi ještě nějakou dobu vydrží :D

8
Tomík
Reagovat

Tak musím překvapivě souhlasit s Vladem a Scalexem a moje Top 3 je naprosto stejná i podle pořadí. Včera byly prostě lepší ženský ač v jiných show fandím víc spíš chlapům. Nejlepší jednoznačně Lola, tam vůbec nemám co dodávat a už teď je to moje favoritka a absolutní zjevení. Myslím že Majka si jako kouče vybrala skvěle a že on ji nechá jít vlastní cestou a nijak ji omezovat nebude, naopak ji bude v její jinakosti podporovat i když i výběr Pepy by byl určitě fajn. Jako druhá se mi nejvíc líbila Simona, AC/DC dala fakt skvěle a mohla by dojít hodně daleko. Půlka vyholené hlavy se mi taky nelíbí, přitom bez toho by to byla i přes těch pár kilo navíc docela sexy baba ale to je asi tak jediný co bych jí vytknul. Mám li hodnotit hlas tak je to nadprůměr. Tyhle dvě děvčata vidím jako favoritky. Třetí nejlepší asi Adéla i když ve srovnání s předchozími dvěmi zpěvačkami se poněkud ztrácí. Z chlapů se mi vcelku líbili Robert Hlavatý a i Viktor Holomek byl dobrej ale na něm mi něco trošku vadí, jen zatím nemůžu přijít na to co to je. Možná ještě příjemně překvapí, že byl zpěvák Segmentu z ČSMT sem nevěděl dokud sem si to tu nepřečetl. Sučik a Lacko – Marka sem ani v SuperStar nemusel a myslím že se na tom nic nezměnilo, Tomáš je dobrej ale tahle spolupráce ho táhne dolů. Barbora Drotárová – Nebylo to špatný ale nemá moc silný hlas, je to až moc pro menšiny takže lidi to asi nestrhne a myslím že nedojde moc daleko. Andrea Janczarová – Zde mám pocit že MD už možná našel svoji novou Ivannku 2014. Andrea je teda po všech stránkách lepší než Ivanna, zpívá dobře ale není to nějak šálek mého čaje. Mám ale obavu aby nějak díky MDmu zase nevyhrála, obávám se že přesně tenhle mainstreamový typ tato soutěž bohužel ve skutečnosti hledá. Zatím musím konstatovat že lepší soutěžící má Hlas než X Factor protože tak jako Lenka a Simona v Hlasu mě zatím nikdo v X Factoru nezaujal. Ale počkáme si na druhý díl X Factoru a třeba bude zase všechno jinak.

9
Rena
Reagovat

S článkem souhlasím. Celkově o dost lepší, než díl první – větší dějový spád, lepší zpěváci, téměř BEZ reklam !
Co mi stále vadí – příliš řečí a vychloubání poroty, jako by soutěž byla hlavně o nich – zejména MD se nedá poslouchat, stále jen prachy a jeho úspěchy, Marta je nějaká jiná a Dara už moc okoukaná.. Leoš Mareš, jak se píše i ve článku, se nám někam ztratil.. je zde nějakej fousatej unavenej 40tiletej chlápek, kterého nepoznávám. Kde je ten zábavnej Mareš z Talentu? Doufám, že do přímáků se zase vrátí..
Jsem ráda, že Hlas začíná být X faktoru konkurentem, a že se snad bude dát dívat na oba pořady. Jen trochu uzemnit Davida a vratit starého Leoše..

10
Jan Liška
Reagovat

Moderátoři jsou ve formátu The Voice na začátku vždycky trochu upozadnění. U nás máme alespoň ty vstupy Leoše s Tinou na začátku, uprostřed a na konci. A můžu vám zaručit, že Leoš se neztratil, ještě uvidíte :-)

11
Haha
Reagovat

Po přečtení několika článku se mi zdá, že pánové jsou placeni buď od Primy nebo Jojky za kladné články na X factor a naopak hanění Hlasu. Nedokážu si to jinak vysvětlit, jelikož úroveň těchto soutěží je dramaticky znatelná a mě jako diváka uráží dívat se na Primu, jak trapně mi podsouvá trapné příběhy a katastrofální zpěváky. Fuj

12
Haha
Reagovat

A poznámka Hlas se stává konkurentem X factoru? Asi špatně čtu, jelikož X factor je totální odpad!

13
kiki
Reagovat

No je vidět, že tyhle rekapy píšou dva starší pánové. Ti si ale musí uvědomit, že sledují populární show hlavně s mladými lidmi, kteří jestli chtějí uspět na hudebním poli, image v současné době mít musí. Tu se nadává na vyholenou hlavu (kterou má aktuálně 80% mladé mužské populace a tak 30% mladých holek), piercing, tetování, domalované obočí, make-up. Haló, pánové, proberte se, je rok 2014. Co chcete? Neoholený kluky v klobouku a břichem a nenamalovaný holky se splihlýma vlasama? Proboha, vždyť bysme se všichni zeblili u televize. Sledujte víc trendy. A i v hudbě, úplně jsem byl nadšenej, když ta první holka zazpívala konečně něco novýho a perfektně tanečního, že ta show hned dostala grády. Tady se ale píše, že měla zvolit nudnou baladu jako všichni ostatní a pokud možnu tu, která zní v každý pěvecký show. Rada pro vás a myslím si, že tu budu mluvit za většinu – víc čekujte trendy, současnou hudbu a to, co očekávají mladý diváci. Jinak vaše rekapy budou spíš jako recese. Vladimír Železný taky býval super televizní ředitel a teď je k smíchu. To je narážka na Scalexe. Doba plyne, čas letí a pokud někdo zůstává uhnízděn v názorech co měl i ve své zlaté éře, tak už na tomhle místě nemá co dělat. Berte to jako dobrou radu, protože mi tohle spíš přišlo jak rekap od mého otce, než od někoho, s kým bysme se tu měli ztotožnit. Adios.

14
kiki
Reagovat

Haha: Ale zas nepřeháněj, druhej díl Hlasu se sice zlepšil, ale pořád je to hodně daleko na světový standard, který předvádí Prima a JOJ u Talentu a X Factoru. Mají prostě lepší tým a kdo to nevidí je slepý. Hlas nikdy nebude dosahovat kvalit X Factoru, může je jen předběhnout lepšími zpěváky. Uvidíme.

15
okkvp
Reagovat

@kiki: haha, hihi, kakaa, kokoo, kiki .. di ty

16
bezík
Reagovat

zajímavé nicky pánů Haha a kiki :D :D

17
DJ Vlado
Reagovat

@okkvp: Za těmito nicky se neskrývá nikdo jiný než můj „kamarád“ Maxx :-) Ať zvolí jakýkoliv nick, tak to má marný, vždycky ho prokouknu, jelikož ten jeho styl je prostě nezaměnitelný :-D

18
bezík
Reagovat

@kiki: No nevím milý kiki. Možná by ses divil, kolik „dědků a babek“ tyhle pořady sleduje (třeba já :D) a naopak jak relativně málo „vás mladých“ ;-). A určitě bych, být tebou netvrdil, že tu mluvíš za většinu ;-) :D

19
Kamča
Reagovat

13 – Kiki ( Haló, pánové, proberte se, je rok 2014. Co chcete? Neoholený kluky v klobouku a břichem a nenamalovaný holky se splihlýma vlasama? Proboha, vždyť bysme se všichni zeblili u televize. Sledujte víc trendy.) – nevím, kde jsi viděl image, kterou tady popisuješ a ti dříve narození jsou na vyholené hlavy, piercingy, tetování atd. zvyklí. Asi ses ještě nesetkal s „trendy“ 80. let. Spíš ti dnešní mlaďoši jsou moc upjatí a jen sem tam někdo se pokusí o výstřednost. A kdyby nebyl remix, tak by nebylo mnoho „současných trendy songů“.

20
Scalex
Reagovat

@kiki: Nemusí mít image. Znám bambilion umělců, kteří vyprodávají sály a mají obrovská turné a přitom vypadají naprosto civilně. Není třeba lítat ode zdi ke zdi a myslet si, že když kritizuju vetešnictví na obličeji a vyholenou půlhlavu, že tím říkám, aby byl každý splihlý a neupravený. Když si vezmu naši nejúspěšnější účastnici SuperStar, tak ta nikdy s podobnými věcmi nevyšilovala, celou dobu vypadala civilně, i když svůj vzhled, účes i styl oblékání měnila – a prodala dost CDček a vyprodala dost sálů a získala dost cen. V šoubyzu je samozřejmě důležité vypadat dobře. Mnoho lidí si ale myslí, že je důležité vypadat švihle. Za každou cenu.

Spousta mladých lidí si myslí, že tetování nebo piercing je nějaké samospásné řešení, jak se odlišit od stádnosti. Prdlajs kvrdlajs, není nic stádnějšího, než nechat si vytetovat nad zadek ornament, který pak vede k něčemu, co řekl jeden můj kamarád: „Keď trtkám babu s nadprdelným ornamentom, pripadám si, ako keby mi ho fajčil jeleň.“ Když vidím, jak má půlka potetovaných lidí na paži nápis takovým tím stále stejným ozdobným písmem (nejspíš vyšlo v nějakém katalogu nebo v nějaké tatérské příručce), musím se smát. A když se pak bavím s lidmi, kterým je 30+ a mají tělo zohyzděné nepovedenými kresbičkami (protože v mládí neměli na kvalitního tatéra) a rozpíchané od piercingu, tak většina té blbosti z mládí lituje.

Já neodsuzuju tetování jako umění (i když se mi velkoplošná tetování nelíbí) nebo výraz životní filozofie. Ale k té filozofii je třeba dospět a to se spousty těch mlaďochů rozhodně netýká.

Ad první holka – tak například já nepíšu, že měla zpívat něco jiného. Dovedl bych si představit ještě lepší výběr, ale rozhodně jí to sedlo a evidentně to oslovilo porotu.

Ad čekování trendů: to je přesně to, co rozumný sebevědomý a šikovný člověk dělat nemusí. Trendy musí sledovat loseři, kteří nemají co předvést a myslí si, že značkové hadry a švihlý účes je posune o nějaký level výš. A za druhé – trendy jsou marketingová záležitost. Trendy jsou tu proto, aby se letos prodalo oblečení, obuv, doplňky a příští rok se prodalo zase jiné oblečení, obuv a doplňky, a všechno pěkně mastné, neboť je trendařům potřeba vytahat z peněženek maximum prašulí. Rozumný člověk sleduje trendy zpovzdálí, nenechá jimi lomcovat svůj majestát a přijde s vlastní vizí své osobnosti. Nepotřebuje se zaprodávat publiku kokrhelem ani linkama pod očima.

Když začínající šoubyzák začne mluvit o stajlování a outfitech a podobných věcech, tak je mi jasné, že nemá ve svém oboru moc co nabídnout. Protože kdyby měl, tak mluví primárně o muzice. O tom, jak se zdokonaluje ve zpěvu, jak se učí nové pěvecké techniky, jak pracuje na zvýšení rozsahu a na čistotě intonace. Ne o tom, že si podmalovává oči barvou, aby zaujal.

Svět unese jen pár výjimečných lidí, kteří mají výraznou image. Marylin Manson je dobrý příklad – ale i u něj jde ruku v ruce s šílenou imagí výborně udělaná muzika. Kdyby neměl tak dobré věci a jen by vypadal tak šíleně, psalo by se o něm v tisku pár týdnů a pak by to vyšumělo. Lidé, co čekují trendy, tomu ale nerozumí a myslí si, že Manson primárně uspěl díky imagi. Ne. Image ho pouze odlišila od ostatních lidí z branže, ale tu kvalitu musel přinést v tom primárním: v muzice.

21
Rena
Reagovat

Talent mě moc nebaví, nesleduji ho pravidelně. Je to i kvůli porotě – dost tento pořad znehodnocuje okoukaná Bílá a Slávik – copak tam už budou, jako porota, navždy?
Hlas nikdy nebude dosahovat kvalit X Factoru, může je jen předběhnout lepšími zpěváky. V prvním kole zvítězil určitě X Faktor, druhý díl Hlasu se povedl lépe,než první a to díky lepším zpěvákům a tím, že byl skoro bez reklam. Uvidíme co XF v neděli

22
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Mluvení za „většinu“ je už Maxxova klasika :-) Někdy si říkám, jestli on není reinkarnovaný Rudolf II., protože on o sobě taky mluvil v množném čísle (aspoň ho tak ztvárnil Werich), např. „MY chceme Golema, MY potřebujeme Golema…“ :-D

23
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: Také jsem ho poznal, proto je dobré nereagovat a držet se pravidla nekrmit trolly. :)

24
libena
Reagovat

ani mě se nelíbí namalovaný obočí u holek – a to jsem psala hned včera při live vysílání do diskuse, prostě mě to odpuzuje, to je nejumělejší a nejotřesnější „zdobení“
jestli se chce někdo tetovat, propíchat železem, vyholit půl hlavy – je to asi jeho věc, nic se nemá přehánět a někomu to kupodivu i sluší.
např. tady někdo zmínil shakiru – no to je zářný příklad, že opravdová star tahle „vylepšení“ nepotřebuje. hm, ale na druhou stranu takový potetovaný adam levine, to je žůžo :-)
je to o tom, že pokud se chce někdo veřejně prezentovat, mělo by to mít svoje hranice.

25
priznivec.obecny
Reagovat

Vzpomněla jsem si a jednoho svého oblíbence. Ten dodnes módním trendům nepropadá a naopak někdy se mu smějí, že jak je zaseklý ve své době. Dokonce mimo stage se někdy tak vymódí, že jsem jednou i četla, jak užasle fanoušci se doptávají, v čem to tam sedí… a smějou se, ale přejdou to, protože ho respektujou a zbožňujou. Navíc nikdy ho člověk nevidí zapatlanýho a nebo nechutnýho (což, taková Britney umí, např…).. Prostě občas je až těmi outfity sladký. Ale jeho fan to přejdou a když se ukáže v něčem pěkným, tak jsou nadšení a vzkazujou mu nadšeně uznání. Když někdo umí, je sympatický a jeví se inteligentně a slušněji, tak to je pro mě nejdůležitější. Třeba i Jarda Smejkal je třeba počmáranej, ale nekouká jen na tohle a jde za kvalitou. Mě by se líbil víc nepočmáranej, ale v jeho případě neřeším.

26
Jai Kudo
Reagovat

Zatímco „bezdomovkyně“ je asi u většiny tady celkem jasná No.1, chtěl bych se jako rocker zastavit u hodnocení Simony. Byl jsem na ni ze zjevných důvodů zvědavý a nutno říct, že to mohlo být i o dost horší. Srovnávat její podání s GG samozřejmě nejde, ale předvedla dost silný hlas, slušný feeling. Frázování a angličtina trochu slabší. Co mně nejvíc vadilo byla právě ta „megaenergie“, jak píše Scalex. Energie je fajn, ale vadí mě to „mega“. Příliš se podle mě do té drsnosti a tvrdosti nutila. Navíc to bylo celé hodně těžkopádné. Možná k tomu přispěl i ten divný podklad, s kapelou by to bylo asi lepší. Každopádně jako rocker vítám každého dalšího rockera/rockerku, tak snad se předvede i příště.

27
Rena
Reagovat

@bezík: ano, mladých lidí hudební pořady v tv sleduje velmi málo, ani ti se zájmem o hudbu, moc ne. Můj téměř 17tiletý syn, gymnazista, jenž se učí od 6 let na ZUŠ hrát na 2 hud.nástroje a od 8 let zpívá ve sboru, nezná žádného vrstevníka, který by hudební soutěžní pořady sledoval.. Ani on sám ne, přitom odrostl na Superstár, na kterou se se mnou do puberty pravidelně díval. Ted SS sledoval jen kvuli Kukačkovi – byl to jeho kolega ve sboru. Zato vím o 3 známých kolem 40ky, které se dívají, sdílíme i své názory…
Mladí dnes mají jiné priority, spoustu zájmů, koníčků, školu, kamarády – i ti kteří mají hudbu v oblibě a dělají ji. Podívají se možná na poslední dvě tři vystoupení – kdo vyhrál a to je vše. Takže dle mě je to zábava hlavně pro lidi tak od 30ti let, ale mnohdy i pro starší – i moje 70tiletá matka se občas ráda podívá.. ale lidem kolem 20ti to dnes bohužel asi moc neříká.

28
Mila2
Reagovat

@Jai Kudo – já si Tvých komentářů vážím, ale tady nesouhlasím. Nebo vlastně souhlasím – srovnávat Simonu s Gabčou G. nelze. Ale z jiného důvodu než píšeš Ty. Pro mně je Simona cenná právě tou energií, která z ní jde automaticky a která právě k High Hell a AC/DC patří. To, že to nedala úplně čistě, vem čert, ale opřela se do toho přesně tak, jak to písnička žádá. To jsem třeba u GG vždy postrádala, ta na mne působila jako taková slušná rockerka, která má hlas, umí to podat, ale pořád se kontroluje, jak moc se do toho může vložit. No a u Simony jsem tuhle kontrolu nepostřehla, cítila jsem tam jen velkou energii a živočišnost a naprosto jsem jí to zbaštila :-) ale třeba to mé vnímání není objektivní, co já vím :-)

29
Jai Kudo
Reagovat

@Mila2: Tak, každý názor je v podstatě subjektivní, i ten můj. A já si vážím tvé slušné, i když nesouhlasné reakce. :-) Já mám z těch zpěváků Hlasu Simonu taky na druhém místě. Ale jako někdo, kdo poslouchá z 90% rockovou muziku mám na ni možná trochu větší nároky :-) Ta „slušná rockerka“ je jako negativum?(cha cha) Ale ano, GG nemá vyholenou půlku hlavy, nemá piercing všude možně i nemožně (jako Leona Šenková třeba) ani žádné dráty (pravda, nějaké nenápadné tetování už má taky). Ale já tohle na rozdíl od Scalexe Simoně nevyčítám, ať si chodí „upravená“ jak chce. Asi jsem to napsal špatně, ono srovnávat Simonu s GG samozřejmě lze, je otázka, jak to srovnání dopadne. Právě ta „kontrola“ hlasu, projevu, umět přitlačit tam, kde je to potřeba, ubrat jinde, to je těch pár věcí, které Simoně chyběly. On ten rock není jen megaenergie a živočišnost. Když si to poslechneš s ACDC resp. s Bonem Scottem (Briana Johnsona jsem nikdy nějak moc nepobral), tak on (i když to tak nevypadá) to taky zpívá s velkou kontrolou toho, co a jak zpívá, určitě má ta jeho verze mnohem blíž k GG než k Simoně. Ale ona není myslím profi zpěvačka, takže na amatérku to bylo dobrý.

30
bezík
Reagovat

@Mila2: Jo, myslím že rozumím co chceš říct. GG mě nikdy moc jako zpěvačka nebrala (žánr a repertoár pomiňme) a důvod je nejspíš právě ta určitá odtažitost, je pořád znát že to jen „zpívá“ ale není „v tom“. V tomto ohledu bylo nesmírně zajímavé video, které bylo pořízeno v nějaké pěvecké škole, bohužel jsem si nezapamatoval u koho to bylo ani kde, ale myslím že USA, kde GG právě tohle ten školitel učil. Zajímavý byl právě ten rozdíl, kdy ona něco na začátku zazpívala, dobře ale právě s tou určitou odtažitostí, on se pak do ní pustil a učil jí právě to uvolnění, nasazení a výraz. Výsledek, tedy jak to zazpívala na závěr byl dost zajímavej. Docela bych rád věděl, jestli to na ní zanechalo nějaké trvalé následky ;-)

31
Mila2
Reagovat

@Jai Kudo: no já poslouchám taky převážne rockovou hudbu, takže trochu srovnání mám.. a je mi jasné, že Simona nemá tu průpravu a cvik jako GG, ale od toho je tu Hlas, aby ji trochu proškolili..
A s tou slušnou rockerkou jsem rozhodně nenarážela na to, že by mi u GG vadilo, že nemá dredy či piercing v jazyku. To mi je celkem fuk. Jde mi o projev a cítění. A rockerem se člověk musí tak nějak narodit, celé se to našprtat nedá. Dá se naučit pracovat s hlasem a rozvíjet ho, ale učit někoho, kde má emoce přidat a kde ubrat… to se prostě pozná…viz příspěvek 30

32
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: GG byla v USA na dvoutýdenní stáži v Hlasové akademii Kena Tamplina (Ken Tamplin Vocal Academy – KTVA), kde se učila novou pěveckou techniku a taky se trochu zdokonalovala v angličtině. Jestli jsi viděl nějaká studijní videa na YT KTVA tak jsi možná i četl nadšené komenty amerických posluchačů – jeden z momentů, kdy člověk může být hrdý na to, že někdo z ČR má úspěch v zahraničí….. :-)

33
Jai Kudo
Reagovat

@Mila2: OK, jakkoliv částečně rozumím námitkám tvým i Bezíka (30) a mohl bych rozvést další agrumenty, asi není účelem tady dále řešit GG. Jen poslední poznámku – rockerem se člově nerodí, i Simona říkala, že se k rocku a ACDC dostala postupně. Každý potenciální muzikant si musí postupně najít to svoje, svou „parketu“. Rockerem nebo jiným hudebníkem se člově stane postupně, projít určitým vývojem. Měla to tak GG a určitě to tak má i Simona.

34
DJ Vlado
Reagovat

@Mila2: To je zajímavé, že mně právě přijde ta kombinace rockerství a zdrženlivého projevu na GG strašně sympatická :-) Mám rád kontrasty a to, když člověk není jednoznačně zasunutelný do škatulky, proto považuji kombinaci aristokratičnosti a rockového hlasu za absolutně jedinečnou :-) Nemluvě o tom, že hlasově je pro mě GG ze všech zpěvaček, které z našich zpěváckých soutěží vyšly, absolutní top :-)

A jen tak na okraj: trochu mě u tebe zaráží, že říkáš, že jsi rockerka, ale pokud si vzpomínám, tak mezi kluky jsi fandila hlavně nerockovým typům – Petru Ševčíkovi a Jardovi Smejkalovi. Nebo to máš podobně jako já, ale obráceně? Zatímco složení mých ženských favoritek je poměrné pestré (taky je jich řádově víc), tak mezi kluky mám na prvních místech téměř výlučně rockery :-)

35
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: Gabča aristokratka …..dobrý! :-) Já samozřejmě souhlasím jen ješte poznámku – GG opravdu není „prvoplánová“ rockerka, dělala různou muziku, různé styly, ale vždycky se nakonec vrátila k tomu, co má v sobě, čím žije, a to je rocková hudba. ;-)

36
Matt
Reagovat

Simona živě s kapelou (pro hard rock má nadání, má v sobě dravost): https://www.youtube.com/watch?v=FQO7D8ezhi4

37
Jai Kudo
Reagovat

@Matt: Já jsem hned říkal, že s kapelou to bude znít mnohem líp :-) V Hlasu možná i tréma…..Umí jenom tohle nebo i něco jinýho?

38
Matt
Reagovat

@Jai Kudo: @Jai Kudo:
Ta Simonina kapela bude asi nový projekt, něco jako byl GG+Meryland, jsou to určitě zkušení profíci podle toho jak hrají. Víc jsem nezjistil, uvidíme po soutěži.

39
Scalex
Reagovat

U zpěváka je vždycky dobrý, když dokáže špičkově zazpívat víc žánrů, byť jeden je srdcovější než ty ostatní. To je případ GG, která v SuperStar předvedla spoustu žánrových poloh. Zkušenost a statistika mi říká, že rocker, který umí skvěle zazpívat jen rock, je vždy horší, než rocker, který umí skvěle zazpívat rock a k tomu velmi dobře pop, jazz nebo přiblblý muzikálový song.

Simona zatím neměla šanci se pořádně předvést, uvidíme v dalších kolech, jestli má v sobě podobný dar jako Gábina.

Co se týká té diskutované odtažitosti, to bych přikládal spíš k typu jejího temperamentu, její osobnosti po psychologické stránce. Ona není echt extrovert, je to takový ten typ introverta, který miluje muziku a koncerty a je ochoten před ty lidi vylézt, ale pořád přitom musí s tou svou povahou trochu bojovat. To samé mám já. Když jsem hrávával s kapelami, tak mě to samozřejmě bavilo, nevadilo mi lézt před lidi, ani trému jsem moc neměl (ale já nebyl frontman, byl jsem si zalezlý za svými klávesami), ale rozhodně jsem neměl touhu nějak trdlovat, šaškovat a obecně na pódiu vynikat (taky se lidi často ptali, co v té metalové kapele dělá ten jazzman). Na pódiu jsem tou hudbou žil, ale na pohled to tak vypadat nemuselo. Prostě klidnej strejc za klávesama, zatímco basák dělal jednu metalovou pózu za druhou a lítal po celém pódiu. Každý holt má ten projev jiný a GG ho má odtažitý. Ale z toho, že by kvůli tomu byla menší rockerka, bych ji rozhodně neobviňoval.

40
TomášX
Reagovat

Jojka má novou reklamu na X Factor (https://www.youtube.com/watch?v=yQ1qxFYwSyo) A je vidět, že se snaží aby to lidi nalákalo, ale prostě Prima ta na to vyloženě s*re…. :/

42
Mila2
Reagovat

@DJVlado: no je to tak, cítím se být rockerkou, ale máš pravdu, v minulých SS byli mými favority Péťa Ševčík a Jaro. Proč tomu tak bylo, nevím. U Péti mne asi vzala čistota jeho tenoru. A asi taky jakýsi ochranitelský reflex, co já vím. Ale když dal bezchybně Crying od Aerowsmith, tak mi to vadilo právě tím, co mi vadí u Gabči G. Bylo to přesně jako originál, nic se tomu nedalo vytknout, ale nebylo to rockerské. Stejně jako Petrova interpretace Highway to Hell. A proč se mi líbil a líbí Jaro Smejkal, ačkoli ani on není rocker? Snad pro ten hlas, a taky proto, jak se choval a vystupoval. Ale stejně tak jsem fandila třeba Sabče Křovákové.
No taky mne zaujala zmínka o aristokratičnosti GG. Ona je taková rocková princezna a přála bych ji nějakou takovou skupinu jako měla Tarja s Nightwish.
Oni ti rockeři, kterým jsem v SS fandila, většinou brzo vypadli – jako třeba Leona Šenková…

43
Lucas
Reagovat

Souhlasím s většinou hodnocení. Talentů bylo celkem dost a byli dobří. Z koučů se mi zatím nejvíc líbí Majk Spirit, takovej pohodář a dobře hodnotí. Dara je pořád taková nic moc, Marta se snaží, ale kdyby byla sama, bylo by to lepší. Pepa občas dobře hláškuje a MD je MD. Hlavně na začátku byl hodně trapnej a to jeho nabízení Diskopříběhu 3, já bych to fakt vnímal spíš jako trest :D a pak se mi ještě nelíbil Mareš a jeho oslovování kámo, působilo to hrozně nepřirozeně.

44
Jirka
Reagovat

Strašně mě štve to spojený křeslo Marty a Darou. Kdyby byla Marta sama, bylo by to o hodně lepší a i ten její tým by byl zajímavější. Marta mě přijde v pohodě, štve mě Dara, kterou bych v celé soutěži nejradši oželel – už kolikrát se chtěla Jandová otočit, ale ona má asi větší slovo a tak se neotočily, přitom hromada z těch zpěváků, kteří se jí nelíbili, ale Marta by se otočila zpívalo mnohem líp než ona =D .

Přidat komentář