Panáček v reality show

Top 10 singlů CZ&SK zpěvaček za poslední dekádu (Bonus 1)

22. Květen 2023 | napsal(a): | reality show: DJ Vlado's World, Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS, Robin Hood - Cesta ke slávě

Top 10 singlů CZ&SK zpěvaček za poslední dekádu (Bonus 1)

Desítka singlů českých a slovenských zpěvaček z okraje mainstreamu či mimo něj
Již popáté se setkáváme u občasníku věnovaného českým a slovenským zpěvačkám. Mnohokrát jsem spílal českým rádiím, že zpěvačky ignorují. Jsou však v našich dvou státech i takové zpěvačky, které o hranost v rádiích nestojí a zaměřují se především na to, aby jejich tvorba měla uměleckou hodnotu. Do páté desítky ženských singlů za poslední dekádu jsem tedy vybral deset nekomerčních či nemainstreamových zpěvaček. Vedle mladých naději jsou v naší desítce i dvě ostřílené matadorky, které do mainstreamu v minulosti více či méně zasahovaly, avšak vrcholná období prožily mimo něj. Navíc tu máme paradoxně i čtyři účastnice talent shows (včetně Eurovize), což vyvrací předsudky, že z komerčních soutěží nemůže vzejít umění. Které umělkyně jsem tedy vybral do nekomerční desítky?

Celý článek si přečtěte zde. Za květen na blogu dále najdete glosu o netflixovském seriálovém megahitu Wednesday nebo druhý díl seriálu Dirty 2000’s o roku 2001, jehož hlavním tématem je nu-metal (na titulce logicky s Linkin Park). V pátek se ještě můžete těšit na příběh nedoceněného a zapomenutého hitu Free Me od „Baby Spice“ Emmy Bunton.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

DJ Vlado's World, Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS, Robin Hood - Cesta ke slávě

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
bobina
Reagovat

Díky, potěšilo. Zvlášť Kristin Lash, Amelie Siba a Kristina Barta.

Přidat komentář