Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska 2014, 2. finále (4.6.): Modlitba za jazzovou princeznu

5. Červen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=9261 w=615]
Včera se nám již podruhé předvedli na živo finalisté Hlasu, tentokrát v počtu dvanácti. Včerejší večer se však neobešel bez kontroverzí, neboť jeden z porotců získal mimořádnou potřebu sebeprezentace a navíc nás právě z jeho týmu opustil jeden obrovský talent. Jak soutěžící zpívali? A která čtveřice v soutěži skončila? A je porota mimo? To vše se dočtete v tradičním rekapu DJ Vlada a Scalexe.

Kristína Mihaľová

zpívala: Björk – It´s Oh So Quiet

DJ Vlado: S drdolem na hlavě mi včera Kristína trochu připomínala Ivetu Bartošovou zamlada, přičemž analogii vidím v tom, že Kristína si mě na Facebooku přidala do přátel právě v den Ivetiny smrti. Její vystoupení bylo ovšem vynikající. Kristína nekopírovala Björk, ale podala tuto píseň absolutně po svém, její verze byla trochu intimnější, což ale vůbec nebylo na škodu. Perfektně zde vynikla i její barva hlasu nejen v hlasité, ale především v jemné poloze, ve které je to přímo pohlazení po duši. O fantastickém jazzovém feelingu, který je u tak mladé dívky přímo fenomenální, nemluvě. Kristína dokonce perfektně zvládla tuto píseň pojmout i herecky. Říkám si, že kdyby žil Josef Škvorecký, tak by se do jazzové princezny Kristíny určitě zamiloval jako kdysi do Evy Pilarové. Celé vystoupení mělo jedinou chybu, a sice tu, že zaznělo na začátku. Kdyby Kristína zpívala na konci, tak by se to bývalo mohlo odrazit i v diváckém hlasování. Jinak to ale byl obrovský a neskutečný TOUCHDOWN. I když je po včerejšku jisté, že Kristína bohužel nevyhraje, i tak aspoň pro mě zůstane už navždy vůbec největším objevem této řady Hlasu.

Scalex: Kristínino pojetí se více blížilo původní verzi, než tomu, co známe od Björk – scházel například typický vřískot. V hlasitějších pasážích to znělo trochu humpolácky, naopak něžnější pasáže byly dokonalé, tam je Kristína vyloženě doma. Skladbě velmi uškodilo zkrácení, žádný motiv se nemohl pořádně rozjet a sloka s refrénem se střídaly v příliš rychlém sledu. Body u mě Kristína dostala i za tu trochu herectví, kterou ze sebe vymáčkla. Bohužel, když Kika nezpívá, tak na lidi působí jako studený čumák. Působí tak hodně mladých lidí, možná je to nějaká forma obrany, ale myslím, že je dost vidět – třeba při rozhovorech s moderátory – rozdíl mezi Kristíninou odtažitostí a Vendulinou srdečností. A to je něco, co hodně ovlivňuje i diváky, protože odtažitá zpěvačka, byť špičková, nepřiměje diváky k hlasování. Kdo je ochoten dávat peníze za SMSky, ten tam musí mít “to srdíčko”. Tak snad se Kristína do budoucna otrká a pustí si kamery blíž k tělu. Moment, Vlado, zas tak blízko jsem nemyslel.   8^)

 

Jana Rybníčková

zpívala: Guns´N´Roses – Paradise City

DJ Vlado: Po profesionálním vystoupení vycházející jazzové hvězdy jsme se přesunuli na vesnickou tancovačku, na které si kapela vybrala náhodnou fanynku, aby si s nimi zazpívala. Je sice hezké, že Dara s Martou chtěly ukázat Janu v jiném světle než jako popovou divu, ale tato snaha vyšla vniveč a jiným slovem než čestná prohra Janin výkon nazvat nemohu. Chápu, že Jana je v tom nevině a že špatný výběr písně padá především na hlavu jejích kouček, ale v tomto vystoupení bylo prostě od začátku do konce všechno špatně. Navíc bych poprosil Janu, aby se v budoucnu vyvarovala moderování, protože při něm působí jako Jiřina Bohdalová ve své památné scénce s Vladimírem Dvořákem o učitelce v televizi.

Scalex: Úplně mimo. Jana je popová zpěvačka a rockerství se prostě nedá nařídit. Může to stokrát vyjít v denním rozkazu podepsáno velitelkou Darou, ale kde to není vrozené, tam se to neobjeví. A objeví-li,nebude to působit věrohodně. Jana měla značný problém skladbu udýchat, polovinu práce oddřely vokály, o větší práci s dynamikou jsme si mohli jen nechat zdát. Z poctivého hardrockového fláku se stal dietní poprock. Janu z toho neviním, ta odzpívala to, co dostala za úkol, vina padá na hlavy kouček a jim může Jana do značné míry poděkovat za to, že v soutěži skončila.

 

Andrea Janczarová

zazpívala: Christina Marie – Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

DJ Vlado: Kdykoliv vidím a slyším zpívat Andreu, nemůžu si nevzpomenout na princeznu Bosanu ze Tří veteránů. Nejedla snad taky jablka z frňákovníku? Protože zvlášť ten úvod byl zase celý odzpívaný nosem. Zbytek byl naštěstí o něco lepší a ve vypjatějších pasážích se Andrea nosového zpěvu nedopouštěla v takové míře. Celé vystoupení byl však pověstný rychlík Košičan, který nezanechá výraznější dojem. Navíc mi nesedlo ani žluté oblečení, v němž Andrea vypadala jako lampion.

Scalex: Ještě štěstí, že na živý přenos se šel podívat DJ Vlado a ne já. Protože bych tam v přímém přenosu šel udělat Andree punkci. Ten nos v úvodu už se fakt nedal poslouchat. Později se to naštěstí zlepšilo, ale ta lehce zrockovaná a kudrlinková verze se mi stejně nelíbila. Originál je velmi minimalistický, využívá minimum prostředků k navození maximální atmosféry. Jen hlas, zahalený do ozvěny a řádně zefektovaná elektrická kytara s ostrým řezavým zvukem. Andrea nepodala špatný výkon, ale jako celek se mi to nelíbilo. A nepotěšil mě ani outfit. Samozřejmě chápu, proč byla Andrea celá ve žlutém, ale Uma Thurman byla ve žlutém SPORTOVNÍM oděvu, ne elegantním. A určitě neměla boty na taaaakovýchhle jehlách.

 

Viktor Holomek

zazpíval: 3 Doors Down – Here Without You

DJ Vlado: Příjemné překvapení. Pepa velmi chytře vybral Viktorovi píseň, ke které nebyl až tak zapotřebí až tak silný hlas. Viktor zazpíval tuto baladu velmi vkusně a citlivě a musím říct, že se mi líbil vůbec nejvíc za celou soutěž. O to víc mě překvapilo negativní hodnocení části poroty, tedy zejména Dary a Marty. Nemusí přece každý na pódiu poskakovat jako čamrda, ne? Viktorovi právě pospělo, že mohl sedět a soustředit se na zpěv. Vyložený touchdown to nebyl, ale kvalitní a příjemný výkon určitě.

Scalex: Vidíš, Viktore, jde to i bez make-upu a vypadá to líp. Hlasově to Viktorovi sedlo, rozhodně to byl jeho nejlepší výkon v soutěži. Mohl si ještě trochu pohrát s dynamikou, udělat větší rozdíly mezi nejtišší a nejhlasitější pasáží, ale jinak jsem byl velmi spokojen. Tenhle styl Viktorovi sluší, navíc upozadil své silné vibráto a rozhodně mi nevadila statičnost. Sorry, Daro, ale se svojí kritikou jsi byla absolutně vedle. To, že ty jsi hopsalka, která se pořád hrabe v nějakých choreografiích, ještě neznamená, že to musí dělat každý. Naopak, dnes večer se jasně ukázalo, jak kontraproduktivní je nucení zpěváků do nějakých tanečků.

 

Martin Císar

zazpíval: Michael Jackson – The Way You Make Me Feel

DJ Vlado: Asi jsem podle výběru písně nebyl jediný, kdo podle výběru písně čekal průšvih, ten se ale nedostavil. Jasně, nebyl to Jackson a ve zpěvu mohlo být trochu víc energie, ale jinak se Martin s touto kládou vypořádal velmi slušně a měl v písni několik pěkných momentů. Martinova barva hlasu je zkrátka dar od boha, se kterou by mohl zpívat i telefonní seznam a znělo by to dobře. A méďovská choreografie byla vskutku roztomilá. Jako celek to bylo příjemné vystoupení, kterým si Martin napravil reputaci za nepřesvědčivý výkon z minula.

Scalex: Psal jsem to u Viktora a Martin byl hned živoucím důkazem. Zpíval dobře, ale několik desítek procent svého soustředění musel věnovat na nezpěvové záležitosti. Na to, aby byl v pravý čas na správném místě, aby včas zvedl ruku, uchopil taneční partnerku a podobně. A protože to není zrovna etalon tanečních mistrů, tak tanec moc povedený nebyl a zpěv utrpěl. Zaplaťpámbu za Martinovu sympatičnost a krásnou barvu hlasu, které ho podržely nad vodou. Ale nutít ho dělat cirkusového tancujícího medvěda mezi profesionálními tanečníky, to bylo trochu nedůstojné. Asi stejně jako kameramanovy neustálé záběry na zadek hlavní tanečnice. Mimochodem, to vystoupení mi přišlo, jako když si třídní kráska dělá srandu z třídního otloukánka. “Podívejte holky, jak ho navnadím a pak odkopnu.” No, nevím, příště prosím raději jen Martin, mikrofon – a to bohatě stačí. Žádné výlety po jevišti. Tohle je Hlas, koučové, nezapoměli jste?

 

Eliška Mrázová

zazpívala: Demi Lovato – Let It Go

DJ Vlado: Byl jsem velmi zvědavý na to, až Eliška zazpívá vážnou a seriózní píseň bez jakéhokoliv blbnutí a afektu. Bohužel výsledek zůstal dost za očekáváním. Ukázalo se, že Eliščin hlas není příliš silný a ve výškách je dost tenký. Chvílemi to dokonce působilo, jako kdyby tuto píseň přezpívali Šmoulové. Eliška je bezpochyby velmi muzikální, ale měla by se držet písní, které jsou položeny níž, aby nenarážela na své hlasové mantinely a prodala ostatní přednosti svého zpěvu.

Scalex: Nemám rád, když lidé čtou v textech mezi řádky a nečtou ty řádky samotné. A zrovna tak v muzice nemám rád, když hlas poletuje přibližně kolem těch tónů, které by měly zaznít, ale nezazní ty tóny. To je obrovský problém Elišky. Je to sice zároveň její osobitý styl – Elis bych nepochybně poznal mezi stovkami jiných zpěvaček na první poslech – ale je to styl, který mi nepřijde dobrý. Ucho se snaží pochopit, kudy nás to Eliška vede, ale mozku to nejde. Pod nánosem manýr a pitvoření se původní melodie skoro ani neobjevuje. Vibrato je takové, že slyšíme obě krajní polohy, ale Eliška málo setrvává na tom základním tónu. To všechno jsou rušivé elementy, které nám nedovolují vychutnat si skladbu. Koučky často v souvislosti s Elis hovoří o její velké pokoře. Patrně má velkou pokoru před nimi, ale potřebovala by mít pokoru před písničkami. Uvědomit si, že zpěvák tu není jen proto, aby exceloval, ale občas i proto, aby on posloužil písničce. Aby to hlavní, co je na pódiu, nebyla Elis, ale písnička, která se na nás valí. Aby Eliška odprezentovala skladbu tak, jak si to ta píseň zaslouží. To Elišce chybí a na tom by měla zapracovat.

 

Vendula Příhodová

zazpívala: Kelly Clarkson – Stronger

DJ Vlado: Další zklamání favoritky. Začátek byl celkem OK a docela se mi v něm líbila Vendulina barva hlasu. Od prvního refrénu se ale vyrojila celá řada intonačních nepřesností, na které jsme od Venduly v minulých kolech nebyli zvyklí. Je možné, že Vendulu znejišťoval pohyb na pódiu, ale od zkušeném muzikálové zpěvačky bych čekal, že zpěv a tanec bude schopná skloubit. Čekal jsem, že s tímto výběrem písně Vendula svůj minulotýdenní touchdown nepřekoná, ale nečekal jsem, že za ním až tak výrazně zaostane.

Scalex:

Ty vole, Michale Davide! Jednou dáš Zolovi vyčichlýho Boltona, po druhý Collinse, který už má nejlepší roky taky dávno za sebou, a Vendule budeš vyčítat, že chce divákům dávat starší a usedlejší repertoár? Těžce nesouhlasím s koučem. Neexistuje žádná potřeba oslovovat mladé lidi. A vnucovat se jim soudobými hity. Vendulka má svůj vkus (a dobrý), svůj styl, v jejich rámci zpívá a posluchači se najdou napříč všemi věkovými kategoriemi. Dobrou zpěvačku ocení jak mladí, tak staří fajnšmekři. A jestli to nějakého tuctucáka neosloví? No a co, tak ten ať si dál poslouchá, co je mu milé.

No a co se týká pohybu, opět to samé – Vendula se místo zpěvu soustředila na choreografii a kvalita pěveckého výkonu šla lehce dolů. A mimochodem, co jsem to z úst koučů slyšel za debilní nesmysly o tom, že ten tanec byl slabší? Ze všech soutěžících předvedla suverénně nejlepší tanec, dokonale sesynchronizovaný s tanečníky. A nebyla to žádná primitivní choreografie typu “zpěvačka jen pomalu půjde a kolem ní se budou dít věci.”

 

Simona Gážiková

zazpívala: Scorpions – Still Loving You

DJ Vlado: O kolik půltónů byla Simona níž, to zhodnotí Scalex. Zatímco minule jsem Simonu přirovnával k vesnické tancovačce, na které jsou už všichni opilí, tentokrát mi to přišlo, jako když ve tři hodiny ráno zpívá v hospodě páté cenové skupiny totálně opilá ženská na karaoke. Tohle byla snad nejhorší verze této slavně rockové balady, jakou jsem kdy slyšel. Řečeno slovy Paľa Habery byla Simona falešná jako stádo divých sviní. Tohle nebyla zrovna nejlepší oslava desátého výročí touchdownu Anety Langerové v téže písni. A pokud jste slyšeli hlasité prasknutí, tak jsem nad Simonou právě zlomil hůl.

Scalex:

Jestliže jsem dosud udržel své vyjadřování na uzdě, tak promiňte, ale teď se změním v kanál. Protože koučové (a v podstatě i moderátoři) mě ohledně tohoto vystoupení kurevsky nasrali. Že Simona umí před laickým publikem dobře předstírat své rockerství, to už jsme si řekli posledně. Ale že bude brutálně pod tónem, některé tóny zazpívá naprosto mimo (o tón vedle) a následně se budou koučové tetelit, jak to bylo super a ještě budou zesměšňovat lidi u obrazovek, kteří to slyšeli a napsali na internet, tak to je teda sakra velký přešlap. Štábníci, jestli hledáte důvody, proč se na show dívá místo milionu lidí nějakých třista tisíc, tak tady máte jeden z nich: i diváci u televizí mají uši. Slyší, kdy je to drobátko mimo a kdy je to falešné jak tisíc divých sviní. A diváci nejsou zvědaví na to, abyste z nich dělali blbce. On stačí i  svérázný přístup koučů ke chvále a kritice, kdy vychválíte kdejakého neumětela za každý falešný tón a naopak se povozíte na někom, kdo předvedl výkon večera. Tohle se v SuperStar rozhodně nedělo a když se něco nepovedlo, porotci si servítky nebrali.

Vy bando prodejnejch komediantů, pusťte si za trest všechny díly SuperStar, kde byl Habera nebo Klezla, podívejte se na to, jak má vypadat porotcovská práce a jak nekompromisně se přistupovalo k intonačním chybám. Co to je za debilní výmluvy, že se soutěžící neslyší? To jim neumíte – tým zvukařů dvou nejsledovanějších televizí – udělat příposlechy? A není to třeba taky tím, že místo toho, aby stáli u mikrofonu před odposlechovou bednou, tak je nutíte dělat trapný tanyny po jevišti? Jaktože v Superstar se slyšet mohli a v Hlasu nemůžou? A hlavně – tohle je Hlas. Ta znělka zní v pořadu dost často na to, aby to pochytaly i vaše prejty, co máte v mozkovnách. Tohle je Hlas. Hledá se člověk, který ho umí ovládat. Který má výbornou intonaci a kterému to ujede jen velmi výjimečně. A který neudělá to – a to se dostávám zpátky k Simoně – že na konci veršů zazpívá o tón níž, než by zazpívat měl.

Simoně nenadávám, ona je prostě průměrná zpěvačka se silným hlasem, ale tou silou válcuje všechno a všechny. Nebere ohledy, neumí být něžná, ani když si to píseň žádá. Připomíná mi jednu deathmetalovou kapelu, jejíž frontman vešel při koncertě na jeviště s nastartovanou motorovou pilou a zachrchlal do mikrofonu “a teď vám zazpíváme něco vo lásce.”   Simona je holt taková, je to její styl, baví ji to, možná si tím bude trochu přivydělávat. Ale v případě jejího vystoupení nebyl průser na pódiu, ale na koučovských křeslech a na postech moderátorů

Řečeno slovy z díla Járy Cimrmana: “Tos mě tenkrát nasral, kamaráde.”

 

Blanka a Martin

zazpívali: Marvin Gaye & Tammi Terrel – Ain´t No Mountain High Enough

DJ Vlado: Výkon Blanky a Martina jsem přímo v sále vnímal diametrálně jinak než ostatní výkony, jelikož nás koordinátor postavil a roztleskal. Celkově bych ale tohle vystoupení označil za jejich nejlepší v soutěži, především kvůli obrovskému množství energie, která z vystoupení šla. Na Blance a Martinovi se mi líbí, že se i přes svůj handicap neberou vážně a dokážou brát život s humorem. Trochu se však obávám, že toto vystoupení byl jejich vrchol, který už v dalším kole nedokážou překonat.

Scalex: Bál jsem se jedné věci: že to opět bude čím dál více stejné jako kdykoli předtím. Ale opak byl pravdou – minimum kudrlinek, velké nasazení a tlak, místy se to bohužel intonačně dost rozklížilo, ale ta energie, která z tohoto vystoupení šla, byla úžasná. Ona ta nevidomost je v tomto směru větší handicap, než by se zdálo. Při duetech si totiž zpěváci dávají spousty nepatrných znamení, podle kterých se sesynchronizují. Někdy stačí vidět, jak se ten druhý nadechuje, jak otvírá pusu, jak začíná dělat rukou gesto a když jste spolu sezpívaní, tak se vám daří začínat i končit tóny na setinu vteřiny přesně. V tom mají Blanka s Martinem smůlu. A druhá smůla je, že jsou oba značně improvizační, což v duetech může zapříčinit notné skřípání. Ale jak píšu výše, tohle vystoupení mělo značné kvality a podle mě to bylo to nejlepší, co tu tohle duo za celou soutěž předvedlo. A to navzdory tomu, jak omletá tato skladba je z dřívějších pěveckých soutěží.

 

Andrea Holá

zazpívala: Donna Summer – Hot Stuff

DJ Vlado: Ačkoliv jsem podle výběru písně očekával průšvih, tak nakonec musím říct, že v rámci svých možností to Andrea zvládla slušně a byla včera dokonce i lepší než Eliška nebo Vendula. Jediné, co mi výrazněji vadilo, byla angličtina, ale jinak to byl solidní energický výkon, za který se Andrea nemusí vůbec stydět. Pořád si však myslím, že její barva hlasu by mnohem lépe vynikla v lyričtějších písních.

Scalex: A zase – proč k buřtíkům dávají sexy tanečnice? Aby to ještě více zvýraznili? Tohle nebylo dobré vystoupení. Skladba, na které nebylo moc co předvést, nulová dynamika, zbytečný pohyb a špatná výslovnost. Andreo, pusť si pak tohle vystoupení na netu, abys viděla, jako cestou nemáš jít. A pak si pusť to předminulé povedené a omlať ho o hlavu tomu, kdo tě donutil k tomuto nedůstojnému výkonu.

 

Zolo Lebo

zazpíval: Phil Collins – Something Happened On The Way To Heaven

DJ Vlado: Myslel jsem si, že v rychlejší písni mi Zolův mečák až tak vadit nebude. To byl ovšem omyl, jelikož mi vadil úplně stejně jako jindy. Jinak to bylo veskrze průměrné karaoke, navíc odzpívané dost monotónně. Zolo má velké štěstí, že je starší než ostatní soutěžící, proto se s nikým nemusí dělit o svou cílovku.

Scalex: Tak tentokrát už připadal Zolův zpěv poněkud mečivý i mně. Bylo to tak umečené, že jsem si vzpomněl na legendárního Martina Tankweye (https://www.youtube.com/watch?v=v0ktShqMkXA). Zolovi se bohužel příliš nedařila ani práce s dynamikou. Ovšem zase spolehlivě zvládnul intonaci a hlavně je to sympaťák, který ty body nasbírá jinde. O čemž svědčí i to, že v rámci svého týmu prošel na prvním místě. A nebo se na Hlas dívají konzumenti velkopopovického piva, kterým se to mečení líbí a připomíná jim jejich oblíbenou značku. Já osobně Zolova cílovka nebudu, ale že má něco do sebe, to uznat musím.

 

Lo Hrůzová

zazpívala: Golden Kids – Časy se mění

DJ Vlado: Hodně zvláštní. Výkon Lo měl k dokonalosti daleko, přičemž vázla především výslovnost češtiny a také pozdní nástupy. Přesto však Lenčin výkon měl svou emoci, která se člověka dokázala i přes všechny nedokonalosti dotknout. Svým způsobem za to mohla i samotná píseň, která prostě emoce jednoznačně vyvolává. Navíc musím pochválit práci vizážistů, pod jejichž rukama Lo tentokrát opravdu rozkvetla. Nebyl to sice úplný touchdown, ale příjemná tečka za druhým finále

Scalex: The Times They Are A Changin’ je jedna z nejslavnějších písní Boba Dylana a mně se otvíral kapesník v kapse (já vím, má to být kudla, ale já tam bohužel kudlu neměl, kapesník ano), když si koučové jeden za druhým libovali, jak je to pěkné, že nám někdo zpívá hezkou českou písničku. Naštěstí někdo ze štábu v průběhu večera monitoroval web, nahlásil rejžovi, že si lidé stěžují, ten to hned přeposlal Leošovi do sluchátka a Leoš to faux-pas dodatečně napravil a původ písně objasnil. Ale k tomu hlavnímu – Lenka ukazuje, že je zpěvačkou mnoha tváří, mnoha stylů a že všechny jsou výborné. Jako zpěvačce jsem jí přišel na chuť a i v této skladbě předvedla, že si mou pozornost zaslouží. Sametový hlas s výletem do velmi temných barev opravdu připoměl Kubišovou se vším všudy, skladba byla dobře procítěná. Bylo úplně jedno, jaké je datum narození té písničky, kvalita skladby se protnula s kvalitou zpěvačky a navzdory drobným chybičkám vznikl touchdown. Tedy alespoň pro mě.

 

Top 3-4 podle DJ Vlada:

1. Kristína Mihaľová
2. Lo Hrůzová
3.-4. Blanka a Martin / Viktor Holomek

Top 3-4 podle Scalexe:

1. Lo Hrůzová
2. Viktor Holomek
3. Blanka a Martin / Kristína Mihaľová

 

Vyřazování:

Tým Michala Davida:

postoupil/a z 1. místa: Zolo Lebo
postoupil/a z rozhodnutí kouče: Vendula Příhodová
vypadl/a: Andrea Janczarová

DJ Vlado: Postup Zola přes diváky byl prvním zvratem večera, se kterým nepočítal ani sám Michal David. Mezi Vendulou a Andreou však rozhodl správně, jelikož Andrea už nemá co nabídnout, zatímco Vendula sice tentokrát nezářila, ale její potenciál je rozhodně větší.

Scalex: S rozhodnutím souhlasím. Pakliže si lidé zvolili Zola za nejlepšího, budiž mu to přáno a z dvojice Vendula-Andrea bych také dal přednost Vendule, byť tentokrát nebyla tak silná jako v minulých kolech. U Andrey už se ale překvapení či dokonce touchdown očekávat nedal.

 

Tým Darta

postoupil/a z 1. místa: Eliška Mrázová
postoupil/a z rozhodnutí kouče: Andrea Holá
vypadl/a: Jana Rybníčková

DJ Vlado: Tady bych rovněž s verdiktem souhlasil. Andrea podala lepší výkon a navíc je u ní vzhledem k věku a zajímavějšímu hlasu větší potenciál zajímavého vystoupení než u Jany.

Scalex: Vítěze si opět vybrali lidé. Co se týká rozstřelu Andrea-Jana, z pěveckého hlediska mi to bylo víceméně jedno, když přihlédnu k osobním sympatiím, lépe na mě působí Andrea, takže bych také volil pro postup ji. Ale kdyby to dopadlo obráceně a postoupila Jana, žíly by mi to nervalo.

 

Tým Pepy Vojtka:

postoupil/a z 1. místa: Lo Hrůzová
postoupil/a z rozhodnutí kouče: Simona Gážiková
vypadl/a: Viktor Holomek

DJ Vlado: První nesouhlas za večer, i když bych to ještě před dvěma měsíci neřekl. Viktor včera podal svůj nejlepší výkon v soutěži a ukázal, že se dokáže zlepšovat. Oproti tomu Simona jde kolo od kola dolů a nevěřím, že už se dokáže zvednout.

Scalex: Hluboký nesouhlas. Lenčin postup je samozřejmě v pořádku, ale upřednostnit čím dál slabší Simonu před čím dál lepším Viktorem – to jsem fakt nepochopil. Jak je mi Pepa v soutěži sympatický chováním a humorem, tak teda koučovská rozhodnutí dělá naprosto příšerná.

 

Tým Majka Spirita

postoupil/a z 1. místa: Martin Císar
postoupil/a z rozhodnutí kouče: Blanka a Martin
vypadl/a: Kristína Mihaľová

DJ Vlado: Přímý postup Martina byl druhým překvapením večera, jelikož se automaticky předpokládal postup slepeckého dua. Majk mě svým následným rozhodnutím však zklamal na celé čáře. Ačkoliv jsou Blanka a Martin sympatičtí lidé a jejich včerejší vystoupení bylo jejich nejlepším, tak už toho v soutěži nemají moc co nabídnout a jejich vystoupení jsou si podobná jako vejce vejci. Oproti tomu Kristína je jedním z vůbec největších talentů, které se v letošním Hlasu objevily a snad jako jediná ze všech soutěžících podávala vyrovnané výkony, navíc dokázala být pokaždé jiná a osobitá a především její vyzrálý hlas a jazzový feeling mají u tak mladé holky cenu zlata. Velká škoda, že tento výjimečný mladý talent nedokázali diváci ocenit a Majk se navíc ukázal jako slaboch. Apeluji proto na všechny producenty, aby se některý z nich Kristíny ujal, protože jazzová princezna by českou i slovenskou hudební scénu výrazně oživila.

Scalex: O Kristíně a důvodu jejího neúspěchu jsem už psal výše, tak se nebudu opakovat. Podle mě ji nevyřadil zpěv, ale to, jak působí na lidi. Přesněji: na všechny lidi kromě DJ Vlada.  8^)

 

Hodnocení 2. finále podle DJ Vlada:

S politováním musím konstatovat, že úroveň výkonů se po prvním finále nijak výrazně nezvýšila. Jeden touchdown za večer je opravdu málo. Ještě absurdnější je však bezzubé chválení průměrných a podprůměrných výkonů porotou. Jako největší mimoň se tentokrát předvedl Majk, čímž nemyslím jen jeho kontroverzní rozhodnutí, ale především jeho zbytečný projev k bulvárním novinářům, u kterého nechápu, co jím sledoval. Marta tentokrát potěšila své fanoušky, když se svou kapelou Die Happy zahrála aktuální singl I Could Die Happy, i když si myslím, že v repertoáru mají mnohem lepší kousky. Jejich spojení s Darou se však neosvědčilo a je jasným apelem pro budoucí řady, že dvojkřeslo už NIKDY. O zábavu se opět postaral Leoš několika peprnými fórky, zejména tím o nekrofilovi, které se rozpadl vztah. Příští týden se dva nejlepší v každém týmu poperou o postup do velké grandfinálové čtyřky. Kteří budou ti šťastní a kteří skončí těsně před branami, to se dozvíme za týden.

 

Hodnocení 2. finále podle Scalexe:

Tak já myslím, že už jsem se rozhořčil dostatečně na výše uvedených řádcích. Co říci – opět se ukázalo, že když koučové vybírají zpěvákům skladby, dopadá to to hůř, než když si zpěváci volí sami. WTF momenty se tentokrát neděly v řadách soutěžících, ale v řadách koučů. Porotce, který v pěvecké soutěži bagatelizuje intonační problémy, je pro mě odepsanej. Zhruba stejně, jako porotce, který s rukou položenou na srdíčku dští (v komerčním pořadu na komerční televizi) plamennou řeč proti bulváru, ačkoli byl dotázán na to, zda během večera chodí nebo nechodí na záchod. Ale děkuji Majkovi Spiritovi, že předvedl svoji schopnost konvertovat odpadní látky a zplodiny lidského metabolismu v dvouminutový projev. Něco podobného umí i politici a berou za to ještě větší peníze, akorát si nedávají anglické přezdívky.

Neustálé vychvalování, minimum soudnosti, neschopnost výstižně pojmenovat problém a neschopnost trefné kritiky vede k tomu, že pořad je čím dál větší nuda, kterou zachraňuje jen Leoš s Tinou a soutěžící. Mám pocit, že kdyby v těch koučovských křeslech ve středu nikdo neseděl, že to mohl být podstatně lepší pořad. Daro, Marto, Pepo, oba Michalové, když už ne od Klezly a Habery, jděte se učit alespoň od Sisy.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 647
1
bezík
Reagovat

No dobře, tak taky přídám pár plků :D
jen co mě zaujalo pozitivně či negativně.

– hloupost MDho. To se nedá jinak říct. Od prvního živáku dává jasně najevo, že Zolo je tam pro něj jen do počtu a určen k odstřelu. A on mu nakonec vybere Collinse, na kterém Zolo, sice prachbídně coby špatná imitace, ale přežije, zatímco své favoritky totálně zabije, jednu podivnou verzí Bang Bang druhou příšernou odrhovačkou. No MD ! :D

– Co to s tou Vendulkou včera bylo ? Nějaké potíže s hlasivnama či co, proč najednou ta intonační rozlítanost – nebo nervozita z toho, že nevěděla co si s tou hrůzou počít? Jasně se ale ukázalo, že Vendulka nemůže zpívat univerzální bublegumové songy, tam se ztratí a už nevypluje. Pro ni musí být výrazná osobitost už v samotné písni, toho se pak Vendula může přidržet, nezapadnout a naopak dát vyniknout své technické kvalitě. No snad příště, i když pochybuji že si tohle MD uvědomuje. Nakonec mu do GF postoupí Zolo a MD bude skřípat zubama :D

– Simona .. no, to děvče u mě padá stále dolů a teď už se obávám že nemá kam. Kromě toho že neintonuje, že se s jejím výrazem vůbec nepotkávám na mě působí čím dál víc monstrózně a nesympaticky. Její postup absolutně nechápu. Jestli on se jí ten Pepa nebojí, že by ho spráskala jako psa ?! :D

– Jana – proč až takovej brutální, a ničím nezastíraný odstřel? To se přeci dá udělat citlivěji a elegantněji, takhle mi to přijde poměrně hnusný (a to Janě nijak nefandím). Všechno se dá udělat se vkusem nebo bez vkusu, no jo, ale to by nesměl ten vkus chybět, že …

– Viktor – při prvním poslechu jsem měl pocit takové nezajímavosti, jakoby mu na tu skladbu chyběla výraznější barva hlasu ale po opakovaném poslechu musím říct, že se mi to docela líbí, je to civilnější projev a poslouchá se mi to příjemněji než originál (který zrovna nemusím). Škoda ho, mohl ještě kolo pobýt.

– Kristínka – kromě krásného účesu (vím, dámy nesouhlasí :D) její nejlepší vystoupení. Naštěstí žádný pokus předvést druhou Bjork ale návrat ke kořenům skladby. Vkusné, elegantní, zábavné. Evidentně ale ne pro průměrného hlasujícího Nováka. A Majk nemá koule na to, aby neposlouchal produkci. Posera :D.

– Eliška – vystoupení hrozný, radši no comment, ale jen jedna věc , jak jsem koukal na zákulisí před přenosem, přišla mi zdaleka nejvíc vystresovaná ze všech soutěžících. Asi už začíná chápat, že GF pro ni nebude taková procházka růžovou zahradou, jak jí možná sliboval Šiška.

– Lenka – pokud ty předtáčky nejsou totální divadlo, tak Lenka chtěla zpívat „Někde musí být ráj“ od Marty Kubišové. Ne že by to byl špatný výběr, ale tady se Pepa či produkce kupodivu projevili velmi soudně a vybrali jí asi ještě lépe. K vlastnímu vystoupení – jasně, chybičky by se našly a nebylo jich málo (zapomněla text, „anglická“ čeština, hlavně na začátku (naštěstí to není manýra ale jen toho asi v češtině moc nenazpívala), ne vždy perfektní frázování), jenže co jsou všechny chybičky, když i přes ně se tam tyčí jako maják nad Atlantikem ! :D A tomuhle se říká charisma ! Když ti to, chyby nechyby, všichni sežerou i s navijákem a ještě přitom mlaskaj !
A hlavně, konečně mi připadalo, že z ní ta šílená tréma spadla. Jasně že ne asi úplně, ale minule mi tam přišla jako hromádka neštěstí. Včera ale v zákulisí před přímákem vypadala vyloženě spokojeně, v pohodě si povídala s těmi zákulisními reportéry, nechávala se šlechtit, cpala se bagetou, docela kontrast vůči totálně vystresované Elišce.

A moje TOP 3 a bottom 3
1. Lenka
2. Kristínka
3. Viktor
…..
10. Zolo
11. Eliška
12. Simona

2
Motylek
Reagovat

@bezík: Jj, musím souhlasit… Lola nejlepší právě tou nedokonalostí… Já to nevidím jako chyby, mně se to moc na ní líbí… I to, že jí vypadl text a zpívala tam něco nesrozumitelného… :-D Já ani nechci, aby zpívala nějak technicky správně, to mě nezajímá…
A ještě k tomu, jak jsi napsal, že Majk neměl koule atd…, to pak vysvětluje ten animák… :-D Mně to přišlo celkem vtipné… Ale tím proslovem se Majk shodil… Měl si z toho udělat legraci nebo to neřešit jako Rytmus… Ten z toho spíš profituje… :-D

3
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: člověka po nickem lolec jsem si dovolil smáznout, jelikož je to náš starý známý Maxx :-)

4
Motylek
Reagovat

@DJ Vlado: DJji, Tvůj rekap přečtu zítra, načekala jsem se dost a teď už musím jít spát.. :-D pááá zítra :-*

5
yeey
Reagovat

me poradi po vcerejsku…

1) Lo

…uz nic :-DD

6
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Aha :D Tak když tak smázni i tu moji 2 a 3, dík ;-)

7
Motylek
Reagovat

Dobře, tak dám taky pořadí po včerejšku a po tom, co jsem si to dnes celé pustila znovu:
1. LO

a zbytek…….

8
Ann
Reagovat

Tak Kristíny mi bylo dost líto. Bohužel, Nováci neumí talent jako má ona ocenit..

Vendula měla fakt ošemetnej song. Kdyby jí aspoň od Kelly vybral něco míň ohranýho (Catch my Breath..) tak by zaujmula i širší škálu. Ale líbilo se mi to. I ta choreografie (Dara by měla mlčet, po tom co předvedla rybníčková s píšťalkou)

Simona bykla dost falešná, ale líbilo se mi pojetí týhle balady. Jako medvěd mi nepřipadala :-DD

U Loly sem si nevšimla nějakýho divnýho frázování. Výborně tu prodala svůj hlas a osobnost

A k Elišce… Ona má (měla) cílovku hlavně pubiny. Jenže poslední kolo, dvě už je přestává bavit a taky si všímaji že nemá nejlepší hlas, že mečí atd.

To jsou moje hlavní dojmy ze včerejška. A ikdyž mám Simonu docela ráda, tak na jejím místě bych radši viděla Editu/Viktora.

9
Mila2
Reagovat

@bezik: no taky mi přišlo, že Lenka není tak ztrémovaná jako jindy. Možná je to i tím, že ji nechali sedět a mohla se soustředit jen na zpěv. Tohle je soutěž o Hlasu a ne o tajtrlíkování po scéně, tak at je nechají zpívat a hodnotí zpěv. Vždyt i Viktor to dal velmi dobře, protože nemusel řešit pohyb. ..

10
ahasver
Reagovat

@DJ Vlado: smazání příspěvku s nickem “ lolec“ je nefér,
i když byl asi provokací, tak nebyl sprostý a týkal se tématu.
Já si také myslím, že ve vystoupení Kristýny se o žádném touchdownu mluvit nedá. Ta není bez talentu, ale ta trocha jazzového feeligu to nevytrhne a emoce vyvolává tak leda sexepílem.

11
DJ Vlado
Reagovat

@ahasver: Maxx alias „lolec“ byl smazán, jelikož střídal nicky jako ponožky, dvakrát po sobě nepsal pod stejným nickem, což byl hlavní důvod smazání :-)

12
Lumpus
Reagovat

Nejvíc byla Lola ve stresu když tam zapomněla ten text, schválně si to pust’te

13
ahasver
Reagovat

Je zajímavé, že s příchodem živých přenosů se původně široké pole nadějných a talentovaných zpěváků nějak smrsklo. U mě až tak, že zbyla jen Lo Hrůzová – ale zase stojí opravdu to, protože je v jejím projevu něco zajímavého a zvláštního co se nedá snadno popsat.
Nejblíž asi tomu byla Dara v minulém dílu, když řekla “ jsem okúzlená“.

14
Scalex
Reagovat

Přidány moje části rekapu. A sorry, tenrokrát jsem se s tím nesral. 8^)

15
priznivec.obecny
Reagovat

@Scalex: Tak já jsem pořešila porotu tak, že ji už neposlouchám a čtu si tady pozorněji předchozí komenty při sledování pořadu. Je to možná řešení, ale ne až tak v poho, protože už od minulého dílu jdou výkony všech, až na minimum výjimek, rapidně dolů. Proč? To jsi asi vychytal, protože pak i samotní zpěváci neví, kde mají problém a naopak. Progrese kvality výkonů jde do háje…a i když jde vynechat sledování pochvalování poroty, dožene nás nuda a zhoršená kvalita výkonů a následně celého dílu Hlasu… To tancování by mi až tak nevadilo, pokud mají soutěžící zpětný reálný obrázek…

16
yeey
Reagovat

@Scalex: Scalexi, tesat to do kamene!!!! jestli to tu cte nekdo z produkce (pan Liškkaaaa? :-D), durazne mu doporucuji, aby vsechny kouce NASILIM donutil si tvoji cast rekapu min. 5x tam a zpatky precist a vyvodit z toho naprosto jasne a fatalni dusledky ohledne jejich dalsiho zcestneho plkani…:-DDD

17
Monika
Reagovat

Tak se mi nejak zda, ze si Scalex zasedl na Simonu. Z kdejakeho pultonu, nadtonu, nebo jak se tomu rika, se muze vylozene podelat a ma nutkavou potrebu o tom sepsat kilometrovej komentar, ale strasna cestina Loly, ktere mistama nebylo vubec rozumet, prapodivne vyslovovala slova i mimo mista, kde zapomela text. Plus celou dobu byla pred kapelou takovym zpusobem, ze i mne -nejvetsimu hudebnimu lajkovi-to neuslo, o tom v clanku neni ani zminka. To rozhodne nebyly drobne chybicky :-) Marja, co mu ta Simona udelala zleho, ze to co vidi u ni, u jineho s radosti prehlidne.

18
Monika
Reagovat

Kristina v tymu Majka dosahla sveho maxima, i kdyby byla lidem sebevic sympaticka, dale by se stejne nedostala. Slepci maji velkou podporu lidi, nemela by sanci je porazit, stejne tak jako Martin je lidem sympaticky, takovej obycejnej kluk pri tele s krasnou barvou hlasu, opet by nemela sanci ho porazit.

19
evelin
Reagovat

simona tam nemá čo robit, falosné to bolo nedalo sa na nu pozerat ani ju počúvat…Pamatám si ju zo superstar pred pár rokmi Habera ju poslal kade lahšie……..

20
evelin
Reagovat

@Monika: preboha, neporovnávaj simonu s Lolou to je tisíc a jedno..Lola je úžasná speváčka…

21
Scalex
Reagovat

@Monika: kdejaký půltón, nadtón a podtón je hrubá pěvecká chyba. Simona se dopouštěla chyb, které už jsou mimo hranici tolerance a které se nedají omluvit. Sorry, ale nedají. Je to asi stejné, jako kdyby jel někdo po silnici permanentně v protisměru a omlouval to slovy: „No co? Jedu po silnici? Jedu. Auto je přece od toho, aby se s ním jelo po silnici.“ Ale vezmi si ponaučení z toho, co píšu v textu o Elis. Nečti mezi řádky a přečti si ty řádky samotné. Pak bys přišla na to, že ani tak nekritizuju Simonu, jako hlavně to, co na její výkon říkali porotci. Protože byli tak mimo, že víc mimo už ani nemohli být a když lidé na internetu poukázali na zjevné a jasně slyšitelné nedostatky Simonina zpěvu, tak je začali urážet a zesměšňovat. Tím si tedy u mě podepsali ortel.

A teď k Lole. Ta písnička dostala těžce na prdel. Ale ne od Loly. Byla to upravená aranž tak, aby se to vešlo do toho limitovaného času, který je pro každého soutěžícího vyhrazený a který je zoufale krátký (aby se pak na jejich úkor vykecával Spirit). Ta písnička má velmi složité frázování. Ona ani Kubišová nejede zarovnaně s kapelou, taky v té skladbě trochu plave sem a tam. To si skladby podobného stylu mohou dovolit. Podobně jako třeba šansony, tam si Hegerová taky dělá co chce. Ovšem problém je, že zatímco Kubišová to v klidu napoXté nazpívala ve studiu, Lo to zpívala naživo a všichni vidíme, jaká je to trémistka.

Kdyby v minulých kolech Lo nepředvedla, že s frázováním, rytmem a celkovým plynutím času v písních nemá žádný problém, byl bych na ni přísnější. Ale ona už své muzikantství prokázala, už mě přesvědčovat nemusí. S každým dalším vystoupením si o každém soutěžícím zpřesňuju jeho obraz. Když něco pohnojí, dívám se do minulosti – pohnojil to i minule, předminule? Nebo je to ojedinělost. Podle toho jsem pak přísnější nebo méně přísný. Nezačínám v každém dílu úplně čistý list, posuzuju i výkon minulé. Proto neustálé průměrné výkony Simony vedou k tomu, že ji nehodnotím bůhvíjak pozitivně a naopak Lo toho už po hudební stránce předvedla tolik, že ještě chvíli a odpustím jí i ten tříděný kovový odpad v obličeji.

22
Monika
Reagovat

@evelin: Ja netvrdim, ze neni, ale kdyz uz tady Scalex tak dba na korektni zpev a vycita koucum, ze prehlizi pevecke nedostatky, mel by sam jit prikladem.

23
Yaya
Reagovat

Já myslím, že na tomto Hlase je nejhorší hodnocení ze strany poroty/koučů. Ve všech ostatních soutěžích byl špatný výkon prostě zkritizován – Habera, Klezla, Farna, Osvaldová, Soukup …..
Ale co se děje tady? To nechápu.

24
Monika
Reagovat

@Scalex: Aha, takze Lola je tremistka a proto ji odpustime vse, uz chapu:-)))) Ja predpokladala, ze se hodnoti konkretni vykony v danem kole a neohlizi se do minulosti. Myslim, ze zrovna ty sis zakladal na srozumitelnosti textu v materstine, kdyby nekdo takto zprasil cestinu, jako se to podarilo Lole vcera, urcite by si to vyzral v tvem rekapu:-))) Chces „objektivitu“ od koucu, ale sam nejsi ochotny na ni pristoupit.

25
yeey
Reagovat

@Yaya: nejhorsi na tom je, ze tim fakt degradujou uplne celej porad, lidi jsou ze SuperStar preci jen zvykli na toho Haberu aspol. dat… nastesti soude alespon dle vysledku u Pepy nevzali hlasujici tu pindajici nanu Daru vazne a hlasovani tam dopadlo spravedlive, to se bohuzel neda rict o Pepovi, ktery podle me ohled na tu kritiku vzal a ucinil tohle mimozni rozhodnuti….

26
Monika
Reagovat

Ja Simone vubec nefandim, ale ve dvojici Simona x Viktor bych jednoznacne volila ji. Ona ma aspon silnej hlas, ten kluk nema ani to. Vzdyt je uplne marnej, co s nim, kdyz nic nevyzpiva. Se vubec nedivim, ze se ho kapela zbavila, do rockove kapely se ani nehodi, vypada jako hurvinek zmixovanej s mickey mousem.

27
Yaya
Reagovat

Pokud vím, tak i Habera říkal něco v tom smyslu, že pokud se zapomene text, tak se to musí prostě nějak odzpívat, a pokud je celkový dojem dobrý, tak je to v pohodě. Nejhorší je to dát najevo, jejda – já to zkonila. A to Lola zvládla.

28
yeey
Reagovat

jooo Vlado, a malem bych zapomnel :-) co ta Bosana??? ty uz zase jen tak pouzivas ma vypecena trefne padnouci prirovnani – copyright ti nic nerika?? ;-):-DD

29
patrik
Reagovat

Lo absolutni vytezka

30
Scalex
Reagovat

@Monika: u zpěváků je nejdůležitější soudnost. A schopnost najít optimálního autora písniček. Díky této kombinaci si každý může najít svoji parketu a zpívat to, k čemu je jeho hlas nejvhodnější. Ale ono je to dost často stejné, jako s prsama. Holky, které je mají malá, jsou nespokojené a chodí na plastiky, holky, které je mají velká, se tím trápí a všelijak je připlácávají k tělu. Nejsou schopné pochopit, že tak, jak jim to narostlo, to má být a že se mají naučit prodat to, co mají. To samé se týká zpěváků. Leckterý není schopný pochopit limity svého hlasu a cpe se do jiné váhové kategorie, než do které patří. Simona moc není typ na něžné balady (pozor, hodnotím čistě zpěv – to aby někoho nenapadlo, že Simoně upírám schopnost něžnosti v normálním životě) a Viktor taky není typ na určité písničky, protože mu to v krku zkrátka narostlo jinak. Rozhodně není marný, řadu pěveckých technik zvládá a teď jde fakt jen o tu soudnost a správný výběr repertoáru, na kterém prodá svoje specifické hlasové vlastnosti.

K Lo – když hodnotím nějaký výkon, tak z 80 % se dívám na aktuální výkon a tak z 20 % se ohlížím na minulost. Protože aktuálně se něco může hodně nepovést třeba kvůli nemoci a byla by škoda někoho, kdo dosud podával bezchybné výkony, odepsat pro jedno selhání, zvlášť pokud se snaží. Lo má zjevně problémy s texty, ale jak píše Yaya, záleží na finálním dojmu. Nesmíme taky zapomínat na to, že zpěváci v pěveckých soutěžích často mají problém s texty kvůli tomu, že písnička byla upravena, sloky vynechány nebo zpřeházeny. Když jsem kdysi psával pro Bleskově, dělal jsem rozhovory s úplně každým ze dvou řad Superstar. Říkali mi, že tohle je pro ně nejhorší. Že mají písničku, kterou dobře znají, ale musejí se ji naučit v jiné podobě. A že je to při tom vystoupení pak těžké, nesklouznout k tomu, co třeba několik let zpívali. Když se chvilku nesoustředí a začnou zpívat sloku, která byla ze skladby vynechána (aby se vystoupení vešlo do minuty a půl), tak si to pak uvědomí, rozhodí je to a problém je na světě. Proto se v pěveckých soutěžích chyby v textech tolerují. Ne že by to bylo úplně v pořádku, ale rozhodně je to menší problém, než zpívat melodii úplně mimo.

31
Prochor
Reagovat

Nesnáším když zpěváci mečí a zpěvačky ječí. No to jsem velice citlivý a vadí mi to. Takže pro mně Lebo není nic proti mečení Vlasty Horváta. To, že Horvát vyhrál chápu tak, že to jeho příšerné mečení ostatním divákům tolik nevadilo.

32
Prochor
Reagovat

27 – Habera dokonce s nadsázkou řekl, že když zapomene text, tak zvedne ruce a nechá ho odzpívat diváky:-))) To si ovšem může dovolit Team, Olympic nebo někdo jiný populární, kdo zpívá svojí původní a oblíbenou věc. Jinak bude vypadat s rukama nad hlavou jako že se vzdává:-) a diváci mu nepomůžou.

33
Jai Kudo
Reagovat

Tak rekapy jako obvykle pěkné…..tentokrát u mě lehce vede Scalex, s nímž můžu souhlasit tak na 99% a jeho pojednání u hodnocení Simony by si měl povinně přečíst každý v produkci a každý, kdo s tou hrůzou má něco společného…..
S Vladem souhlasím tentokrát tak na 90%, beru, že má takový zvyk si v každé soutěži vybrat jednu lepou děvu za svou múzu a hodnotit ji trochu nekriticky (viz Tereza v SS). Ale že by Kristína byla ať už vzhledově nebo pěvecky takový zázrak, jako jeho předcházející „objevy“, to zase není. Ale ono, kde nic není ani čert Vlado nebere :-D :-D
Jinak, myslím, že po nekolikátém úletu a faulu (všech) koučů se už tato soutěž nedá brát moc vážně. Bohužel, protože jsem ji ze začátku bral jako lepší alternativu k XF. Nicméně ani pěvecky mě na těch živácích (a tam se právě pozná kvalita zpěváka) nepřesvědčili zpěváci Hlasu, že jsou lepší než finalisté XF, což je pro mě dost velké zklamání…. A ve srovnání mě kupodivu pořád nejlíp vychází to tolikrát proklínané Superstar…

34
Prochor
Reagovat

No jo, Nova si myslí, že když pomocný režisér v přímácích cvičí diváky aby tleskali na povel, že vycvičí taky nás na internetu jásat na povel. Ale tohle se jim nepovede.

35
dorka
Reagovat

Mě to celé nebaví. Koučové k ničemu, vlastně spíš k nasrání, ty jejich kecyprdybeďary se nedají poslouchat a výběry songů a jejich pódiové prezentace jsou většinou tragické. Naživo se nedívám vůbec, to bych nepřežila, sjíždím to na druhý den a vlastně si pouštím jen samotná vystoupení. Nebylo to tak pořád, VNS se daly sledovat víceméně celé, dobré skladby, neosekané, bez tanečků, tam to ještě mělo svoje kouzlo. Jakmile ze soutěžících začali dělat cvičené medvědy za každou cenu, je to opruz. A z tak nadějné počáteční sestavy zbylo, co zbylo – Lo + odpad…. Ještě k Hrůzuli a jejímu zvládání češtiny a frázování při zpívání: všimli jste si, jag ma kratky rypak, y když mluvy normalně? Je odněkud od Ostravy? Já mám dojem, že to je jádro celého problému – pokud celý život „divně“ mluvíš, asi těžko se při zpívání přepneš do módu „správně“… Mně to ale nevadí, já jsem ve skupině „okúzlených“ :-)

36
Ananas
Reagovat

Podle mne je celý formát divný, téměř až do konce rozhodují koučové, diváci až částečně. V tomto případě berou koučové zřejmě příplatky za každé kilo medu, které nesmyslně vypatlají. Nelíbí se mi, když porotce všechny jen nesmyslně uráží (Ota…), ale tenhle opačný extrém je na hlavu. Vždyť i já hluchoň slyším ty hrůzy a koučové se chovají, jak kdyby hodnotili dětské Carusou show!

37
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: No jo no, sorry, měl jsem zmínit, že je to tvé přirovnání podobně jako minule u té Vojtovy „kočky, která dáví“ :-D Nebo chceš, abych tě v článku uvedl dodatečně jako autora? :-)

@Jai Kudo: To víš, nebyl bych to já, kdybych si nějakou tu bohyni v každé soutěži nevybral :-D Uznávám, že po vizuální stránce je Kristína mezi mými srdcovkami průměr (i když z letošních finalistek mi přijde jasně nejhezčí), ale zpěvácky imho patří určitě k těm lepším. Však kolik holek je v 17ti schopno zpívat jazz? :-)

38
Mila2
Reagovat

@Scalex: tak můžu říct, žes mne dostal. Rekapem i tím, jak jsi vysvětloval Monice svůj názor na Lolu a její podání Časy se mění. To, že nezpívala synchronizovaně s kapelou, bylo pochopitelně znát, ale už bezík upozornoval na to, že ta písen má v češtině hodně obtížné frázování. Schválně jsem si pustila několikrát Kubišku a GoldenKids, dokonce jsem sem dávala i odkaz a taky v tom trochu plavou. Ale to asi k písni patří.
Jen mne mrzí, že ses nepozastavil (nebo jsem to přehlédla) nad Lenčinou výslovností v češtině a tím, že často strká za souhlásky souhlásku „h“ – třeba dhéšť… Myslíš, že to je tím, že je načichlá angličtinou nebo je to tím piercingem nebo jen nedbalá výslovnost?

39
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: dobry, nic zminovat nemusis :-D

41
Monika
Reagovat

Ja jsem ale nepsala o tom, ze Lola zapomela cast textu a proto ji nebylo rozumet, te holce nebylo rozumet kompletne i v castech, kde text znala. A stejne jako Mila 2 se podivuji nad tim, ze tak zasadni vec Scalex opomenul v rekapu, zvlast kdyz treba u Safi to byl denni chleba.
Tezke frazovani no to je uplne jedno, dulezitej je vysledek a tam se Lola celou skladbu nesesla s kapelou. To je stejne jako kdyz si zpevak vezme narocnou skladbu, kterou nezvladne, tak ho prece nebudu omlouvat za to, ze si vzal tezkou skladbu.

42
bezík
Reagovat

@Monika: Já jsem Lence kromě úseku, kde zapatlala zapomenutý text rozuměl naprosto bez problémů každé slovo. Nevím v čem spočívá tvůj problém. Tvrzení,že si „nesedla“ s kapelou považuji imho za úplně nesmyslné. Ta skladba se naživo nedá precizně odfrázovat. Teda dá, pokud rezignuješ na výraz. Tobě a pár jiným by se to asi líbilo, mě tedy ne. A těch kteří preferují výraz před přesností bude asi , dle odezvy na netu docela dost, Nějaký dobrý kompromis mezi výrazem a dokonalostí ve frázování by se asi dal najít ve studiu, kde si to 150x zopakuješ a sestříháš. Jistě, můžeš říct“ať to nezpívá, když na to nemá“. Je to otázka preferencí. Chápu, že někoho to může iritovat a nebude to poslouchat. Mě to neirituje, protože mě nikdy „volnější frázování“, které nejde přesně s kapelou nevadilo, zásadní je pro mě vždycky výraz, přenos emocí a celkový dojem. A Lenka to zpívá asi pro takové joudy jako jsem já :D Jestli jich bude dost, bude mít úspěch, jestli bude víc takových jako ty, nebude. Na druhé straně, je otázka zda se tím vůbec zabývat. Lenka frázovat umí a takové „lahůdky“ jako je tohle asi zpívat běžně nebude , že :D

43
frida
Reagovat

Ano, i Kubišová s Golden Kids se míjeli s hudbou, začl isi kdy chtěli, to jen k tomu zrychlení a zpoždění. Výslovnost jakžtakž, mezihláska „h“ byla patrná, jinak jsem ji rozuměla dobře. Bohužel asi občas zapoměla text, tak se to nakupilo. No, ráda bych viděla ostatní a jejich češtinu!
Lola se mi prostě líbí, má neskutečné charisma, proto ta tolerance a pohled, protože, když: „dva dělají totéž, není to totéž“, to je známá věc. Tak se divím, že se nad tím ostatní pozastavují a dělají z toho vědu.

44
Mila2
Reagovat

@bezik: o frázování toho tady bylo napsáno hromada, OK, to opravdu v téhle písni neřeším, to mi nevadilo. Jen se nikdo z vás, kdo hudbě rozumí, nevyjadřuje k té nedbalé výslovnosti. Já to skousnu, Lo je moje srdcovka, asi to k ní patří,ale na druhé straně mi trochu vadí, když někdo takhle hudebně nadaný przní češtinu… to by pak vlastně ztrácelo smysl zpívat nějaká slova, stačila by bručet melodie a zpívat třeba lalalalala… ale když už to má text, tak by se snad zpěvák měl držet toho textu.. Někdo tady zmínil, že kromě toho, že Lenka žila nějakou dobu v Irsku a asi načichla angličtinou, je ze severní Moravy, kde je ta výslovnost jiná, kratší.. možná i to mi trochu tahá za uši.. Asi bych Lolu ted nenutila pobíha po jevisti a tančit s tanečníky, ale sednout si s nějakým poradcem před výslovnost a trochu na tom máknout..

45
bezík
Reagovat

@Mila2: Česká výslovnost je daná podle mě kombinací tří prvků. Je to sžití se ve zpěvu s angličtinou, ostravský základ a hlavně – zřejmě téměř nulovou praxí ve zpívání v češtině. Ale jak už jsem psal v př. 1, u ní to naštěstí není manýra. Ona v tom plave, jednou vysloví lépe podruhé hůře. Taky bylo zjevné, jak se s češtinou během písně postupně vyrovnávala, začátek hroznej :D, konec už celkem šel. Podle mě nic zásadního, jen to chce praxi, praxi praxi. Pedagog by samozřejmě proces urychlil.

46
cedarin
Reagovat

@Monika: moniko, když už sem často taháš Toho, jehož jméno se nesmí vyslovit, tak ti na oplátku řeknu, že ani sebelepší hlas nestačí, a Viktor na tom zase není tak marně, minimálně je o sto procent sympatičtější než tvůj oblíbenec a, a když už se navážíš do jeho vzhledu, tak vypadá alespoň jako kluk a ne jako něco mezi klukem a holkou

47
Monika
Reagovat

Dle poctu shlednuti na YT to Lola drti, tentokrat prevalcovala i Elisku, coz je hodne i tou cestinou, to byla trefa do cerneho a spravne nacasovani utect ostatnim na peletonu. Absence cestiny a slovenstiny v soutezi je obrovska a lidem to silne vadi, staci si precist ruzne diskuze, kolik lidi vola po materstine. Proto kdyz nekdo prijde s takovym songem, ktery slusne odzpiva ma vyhrano.
Zacinam cim dal vic mit dojem, ze opet aspon jeden Slovak v GF bude, ac tomu nic nenasvedcovala na zacatku. Simona je bez sance, rozhodne se mezi Zolem a Martinem. Strasne bych si prala, aby Martin zazpival neco ve slovenstine, asi jedine tak by mel sanci postoupit pres slepce. Kdyby zpival slovensky neco co mu sedne, kde vynikne jeho krasnej hlas, mohlo by to na GF v pohode stacit.
Jsem premyslela co by mu mohlo sedet a cim by se dalo zautocit na nejvyssi cile, zatim me nic nenapada. Ja ani ty novejsi slovenske veci neznam, ale je tu dost Slovaku v diskuzi, treba by vedeli:-))) Ono je to asi stejne uz passe, songy budou mit davno vybrane, navic pochybuji, ze by to tady cetl a ze by mu Majk vyhovel, iluze si nedelam, ale osobne by me tipy na songy zajimaly.

48
Monika
Reagovat

@cedarin: No kdyby za neco stal, kapela by ho nevyhodila. On teda marnej je dost, na festivalech je x lepsich zpevaku, kdyby nemel jen vysky, ok mohl by zpivat nize polozene songy, bohuzel, nema ani zajimavou barvu hlasu, tak co s nim, kam ho upichnout. Je to tak na okresni prebor dobre, neverim, ze se prosadi. A s tim make-upem, ktery tak rad pouziva, je vskutku chlap se vsim vsudy:-)))

49
Monika
Reagovat

Jo a jeste jsem u Viktora zapomela zminit, ze to byl prave on kvuli kteremu Segment skoncili predcasne v talentu, ten jeho slabouckej hlasek byl k neprehlednuti a i v diskuzich casto zaznival nazor, ze maji slabeho zpevaka a meli by ho vymenit.

50
jab
Reagovat

@Monika: A co když ho ta kapela vyhodila spíš proto, že jim hlasově nesedl do toho, co chtěli hrát? A jiné kapele by se mohl hlasově přesně hodit. On by mi perfektně seděl do nějakého moderního, spíš alternativnějšího rocku, kde není síla hlasu tak nutná a mohl by prodat svou barvu a svůj celkový pěvecký projev. Poslední vystoupení výrazně naznačilo možnou cestu.
Martinu C. by mohlo hlasově sednout něco od Müllera, ale tam je prů**r v tom, že na to je nutné mít cosi odžito.

51
Monika
Reagovat

@jab: To posledni kolo, jak rikas, ma Viktor jedno z nejmene shlednuti na YT, jeho hlas v tom zni strasne obycejne. Problem je, ze se Viktor nehodi nikam podle me. Smejkal taky nemel buhvijake vysky, ale mel aspon ten barevnej specifickej hlas, Viktor nema nic, ani vysky ani speciifckou barvu. Je to jeden ze stovek zpevaku.
Muller mi k martinovi moc nepasuje, to by byl pruser, mimojine i proto, ze nema odzito a nebylo by to uveritelne v jeho podani.

52
J
Reagovat

@Monika: Ja by som mu vybrala Cmorika Dazd alebo nieco od Kullyho Par dni – solo bez zenskeho doprovodu. V jeho podani obe pesnicky by mohli byt ovela zaujimavejsie nez original.

53
bezík
Reagovat

@Monika: Mohl by dát „Po schodoch“ s nějakou další zábavnou taneční vložkou ;-) :D

54
frida
Reagovat

Já myslím, že to také tady čtou, proč by ne? Čtou kde co o hlase na internetu, tuto diskusi asi taky.
jsou určitě zvědaví co se o nic hpíše, brouzdaj všude, ale času asi moc není a reagovat nemůžou, mají smlouvu o nevyjadřování se během soutěže.

55
cedarin
Reagovat

@Monika: a ty víš přesně, že kapela se zbavila jeho? Tys u toho byla? Píšeš: On teda marnej je dost. No vidíš a já si to třeba vůbec nemyslím. Jeho barva hlasu se mi líbí a to, jak si to užívá na podiu mě setsakra baví. Otázka nezní, jestli se Viktor prosadí, ale jestli se vůbec někdo prosadí. Může nastat i překvapení.
A jestli používá augny pod očima často? Kolikrát jsi ho takto viděla? Už jednou, viď!!! Navíc je to to poslední, co bych řešil. Ale asi kdyby měl vlasy do půl zad, tak by se ti to líbilo :-))

56
Monika
Reagovat

@bezík: ty provokatere:-))))

57
Monika
Reagovat

@cedarin: On to sam rikal, ze ho vyhodili. V talentu takhle zbarvenej byl porad. a pokud jde o vlasy, tak se silne pletes, dlouhe vlasy u chlapa mi vadi.

58
Monika
Reagovat

@J: Dazd bych mu urcite nedavala, ten song u nas skoro nikdo nezna, Cmorika vubec nehrajou radia ani tu nevystupuje v TV, spousta lidi ani nevi, ze Peter existuje. Par dni je jeste horsi, uplne o nicem, monotonni nuda, to lidi nezvedne ze zidle, aby jim to stalo za poslani hlasu, naopak takovej plitkej song zanikne v davu.

59
Honza
Reagovat

Přepnul jsem kvůli Lole a pak slyšel jak si ten pašík MD bere do huby Martu Kubišovou a radši to rychle vypnul.To fakt žiju v tak zkurvený zemi?!

60
J
Reagovat

@Monika: Suhlasim. A co tak Marcel Palonder – Laska.

61
J
Reagovat

Takisto by to mohlo byt nieco od Haberu, ale v nizsej tonine. Napr. Kym ta mam.

62
Michal V.
Reagovat

mno to ze prestavaji byt porotci soudni pri svych hodnocenich soutezicich tak nejak plati ve vsech soutezich co behaj po svete a rok od roku je to horsi. Jednoznacnym duvodem samozrejme je neustala klesajici sledovanost tohoto typu poradu, opet vsude po svete.
Proste plati rovnice cim mensi sledovanost tim pozitivnejsi hodnoceni…

a uprimne i Habera po prvnich 2 skvelych superstar zacal tomuto trendu podlehat a v poslednich soutezich co porotcoval to na nem kolikrat i bylo videt, ze mluvi tak jak dostal zaplaceno a ne tak jak by chtel on sam

Asi se musime smirit s tim, ze to opravdove porotcovani uz nikdy nedostanem. Relativne nejspravedlivejsim porotcem byl v tomhle Klezla, ktery si do toho zjevne nenechal mluvit produkci a vsem meril stejne. Proto taky uz nikdy pote nebyl nikym pozvan porotcovat… protoze sebou nenechal vlacet.

Da se ta hruza nekde podivat ze zaznamu zdarma (voyo se nepocita!)? Vzdycky si prectu zdejsi recap a rikam si, ze bych si pustil nejake video abych byl trosku vic v obraze.

63
Monika
Reagovat

@J: To by nemuselo bejt spatny, ale jako uplnou pecku to tez nevidim, nejsem si jista, zda je to dostatecne libive a u nas zname. V GF jde o vsechno, slepci jsou silnej kalibr. Ja bych od nej chtela slyset Pokoj v dusi, ale nejsem si jista, zda by to v muzskem hlase vyznelo tak dobre jako od Jany. Lidi jsou na tu jeji verzi hodne zvykli. Tohle by byl risk a mohl skoncit pruserem, presto mi k jeho hlasu ten song strasne pasuje.

64
J
Reagovat

@Monika: My sa tu dohadujeme o songu. Ale podla mna je to nafigu. Ten uz je davno vybrany. Ja len umieram zvedavostou, co to bude najma v time Majka Spirita, lebo u ostatnych sa da predpokladat umiestnenie. Podla mna uz MD da Vendule nieco co excelentne zaspieva a Zolovi nejaku staru chlapsku odrhovacku. Aj tam to bude napinave. Ale, ked Vendula poda excelentny vykon na touchdown (urcite teraz pojde posledna ona), mozu sa jej hlasy vratit. Ja len si zelam, aby vysli vsetkym teraz v ustrety, aby tie songy sadli na ich hlasy. Chcem mat z toho pekny zazitok a nie len napinak, kto pojde do GF. Bolo by to spravodlive k nim a aj k nam divakom. Keby sa tak dalo doprede zistit, co Martin C. a duo BaM budu spievat. Ja asi umriem zvedavostou.

65
radek
Reagovat

41
Tak ses asi Japonka nebo Majka z Gurunu, protoze Lence bylo normalne rozumet. Tedy kdo je cech a chtel rozumet, tak rozumel. Uz konecne jednou pro vzdy priznej, ze ses proti Lole a uz ji pak muzes nechat na pokoji. Normalni clovek nekoho zkritizuje, to je ok, ale aby to pod jednim clankem omilal 100x dokola, to uz normalni neni. Kor, kdyz je ta 100x tlacen akritika pod kazdym clankem, kde se o Lole pise.

66
Monika
Reagovat

@J: Jj ja vim, ze uz je song davno vybranej, vsak minule Veronika uz po svem vyrazeni mluvila o pisnicce na dalsi tyden, jen me zajimalo, co by mu mohlo sedet.
Tez jsem zvedava na situaci u MD, ten ted beztak nemuze spat, si tak zakladal na vitezstvi s Ivannou. Predstava, ze by mel jit do GF se Zolem, to je pro nej uz ted nocni mura:-)))) Udela vse proto, aby tomu zabranil. Nicmene nemusi se mu to povest, Zolovi ty stare vykopavky docela sedi a myslim, ze i jeho cilovka-starsi rocniky to od nej i ocekava vic nez neco s modernejsim soundem.

67
J
Reagovat

Inak velmi by ma zaujimalo, kolko hlasov, kto dostal a najma z tej stvorice Lo, Eliska, Zolo a Martin. Je celkom mozne, ze Lo mala tolko hlasov ako Zolo a Martin dokopy. Podla mna duu BaM tentoraz poslali hlasy len ich skalni fans, cize im odpadli hlasy z lutosti. Vo stvrtok rano som si u nas v meste vypocula dost zaujimavy comment 2 postarsich dam, ktore sa medzi sebou rozpravali o Hlase. Obe tvrdili, ze minuly tyzden poslali hlasy BaM kvoli tomu, ze to pekne zaspievali a su slepi. A tuto stredu to poslali tomu dievcatu, ktore spievalo cesku piesen, ktoru oni poznali. A to sa jedna o vychod Slovenska. Co potom v Cechach.

68
bezík
Reagovat

@Monika: Zola by MD nejlépe ostřelil vlastním repertoárem. Takovej Nonstop v podání Zola Leba, mlask ! Lahůdka pro fajšmekry !! :D

69
J
Reagovat

Najvtipnejsie by to bolo vtedy, ak by kazdy zo sutaziacich mal zaspievat song od svojho kouca. Tym Spirit by to mal najtazsie.

70
bezík
Reagovat

@J: Nooo, myslím že B&M by to dali s noblesou, ale chudák Martin C. :D A chudák Lenka !! :D :D

71
Monika
Reagovat

No ty songy od koucu muzou imho klidne nastat v GF. Tam urcite zazni vic songu a jednim z nich muzou bejt songy vlastnich koucu:-)))

72
J
Reagovat

@bezík: Mas pravdu. Popravde okrem Martina C., mam v oblube aj ju. Kiku a Viktora som uz musela ozeliet. Po Spiritovom time som zvedava, co tentoraz pripravili pre Lo. Co nam to v stredu zaspieva ona. Zaujimave Elis je tak jasna, ze je teraz uplne v uzadi. Kazdy sa zaujima, co bude spievat duo BaM, Martin C., Zolo, Vendula, ci ake prekvapenie pride v podobe Lo. Simona a Andrea su nezazivne, resp. sa s nimi do GF nepocita. Ale ELIS

73
bezík
Reagovat

@Monika: K tomu myslím nedojde právě proto, že Majk není zpěvák ;-)

74
J
Reagovat

Keby si vtedy v kradezi Martin C. vybral napr. MD mohol mat lahsiu cestu do GF. Podla mna Vendula je lahsi super nez BaM. Zolo tam ani nemusel byt v pripade, ze by ich postavil v K.O. proti sebe.

76
Tomáš
Reagovat

Taky se s tím srát nebudu. U Vojtka se bohužel potvrdilo to že je úplně stejnej rádoby pseudorocker jako ti co posílají hlasy Simoně. Stačí jen aby to navenek vypadalo drsně a metalově a je to pro něj automaticky super. Už minule Simoně řekl že bude vždycky stát při ní takže Viktorovi tentokrát vybral popovější věc asi už s tím vědomím že ho odstřelí. Kdyby si Pepa Vojtek aspoň občas vyndal hlavu z tý svý přestárlý pseudorockový prdele tak by nemohl po tomhle kole Viktora vyhodit. Mám chuť ho za tohle rozhodnutí nakopat do koulí ale neudělám to jenom proto že nejsem takovej buran jako on. To sem drsnej co? :D

77
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Moniko, Moniko!!! Už zase?
„No kdyby za něco stal, kapela by ho nevyhodila……“
„To posledni kolo, jak rikas, ma Viktor jedno z nejmene shlednuti na YT….“
To jsou přece naprosto irelevantní žvásty, promiň…
Obsazení kapel se mění především z osobních důvodů (vlastní zkušenost…). To že je někdo slabej zpěvák muzikant apod., jsou jen zástupné důvody.
Počet zhlédnutí je taky mimo, za pár dolarů může mít kdokoliv tolik „views“ kolik chce, co je tohleto z argument?
Viktor není žádný zázrak, ale to v Hlasu nikdo. Jaká hvězda asi zpívá v Segmentu teď, když Viktora vylili?

78
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: On taky Vojtek resp. Kabát u ortodoxníxh rockerů jsou považování za něco jako Medvídek Pú nebo Pat a Mat rockenrolu :-D To, že mají 50 tis, lidí na koncertě znamená jen to, že lidi dnes nejsou zvyklí poslouchat kvalitní, opravdovou rockovou muziku jako v 70´- 80´, no možná ještě první polovině 90´let. A považují Kabáty za český RnR top.

79
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Videa o kterych mluvim, jsou umistena na oficialnim kanale primo k Hlasu, tam se zadne umele navysovani hlasu rozhodne nedeje.
Duvodu pro vyhazov muze bejt samozrejme vice, ale to, ze Viktor je slabej zpevak zaznivalo ze vsech stran, nebyla jsem jedina, ktera o tom hovorila. Dokonce ani Panacek nebyl jediny, kde se tento jev rozebiral. Vzdyt ten kluk nema zadne predpoklady pro rockoveho zpevaka, ani zarvat nemuze s tim hlaskem konipaskem. To i Adam, ktery bohuzel driv vypadl, by ho hrave strcil do kapsy. Dobry zpevak odchazi od kapely sam, ale nebejva donucen k odchodu. kdo tam zpiva ted nevim, ja je vubec nesleduju.

80
Tomáš
Reagovat

To že porotci tady v podstatě nikoho nekritizují a všechny jen chválí je bohužel strašná pravda. A mě to taky hrozně vadí, úplně to tím ztrácí náboj. Vždyť i toho příšernýho Relicha minule vpodstatě pochválili. Ale nevěřím že by to bylo jen formátem. To je to takhle i v zahraničí? Podle mě kdyby produkce a koučové chtěli tak by tu kritiku přidat mohli. Tahle porota mě bohužel zklamala na celé čáře a je paradoxem že když srovnám poroty Hlasu a X Factoru a mám říct jméno jednoho opravdu nejlepšího porotce z obou soutěží dohromady tak musím říct jméno Sisa Sklovská. Ta byla letos opravdu nejlepší a nikdo z Hlasu na ni nemá.. A to nejen proto že dovedla mého favorita k vítězství. MD a Dara jsou pro mě marní od začátku, to sme všichni viděli. Bohužel i Marta se na Daře jen veze a vlastní hlavu snad ani nepoužívá jinak by složení jejich týmu nemohlo vypadat tak jak vypadá. Vojtek ten zklamal na celé čáře. Jediný Majk se co se týče koučování zatím drží a je z nich asi nejlepší. Teď si to trochu pokazil tím svým zbytečným prohlášením ( i když já ho i chápu co tím chtěl říct a taky bych občas všem nejradši řekl co si fakt myslím ale asi mu v návalu emocí nedošlo že je to zbytečný protože lidi na to stejně kašlou a ještě si z toho budou dělat prdel ) ale i tak je z této pětice koučů asi tím nejsilnějším článkem. Nicméně oprávněná kritika nezní od nikoho z nich a to je fakt škoda.

81
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Může bejt, ale ten počet zhlédnutí je sice zajímavej, ale není vypovídající. Víš, kolik zhlédnutí mají takový Duo Jamah nebo jiní podobní? Ale jen prto, že si ej lidi pustí pro srandu (neříkám, že je to tento případ, ale důvody můlžou být různý).
Ten Segement byl docela zavedená kapela, pak vyhodili Viktora a teď jsou kde? Netvrdím, že je to kvůli tomu, jen bych chtěl varovat před předčasnýni a nepodloženými soudy….. ;)

82
Mila2
Reagovat

@Jai: Kabát jsem viděla naživo asi dvakrát, v rámci festivalu. Loni na Rock for people byli taky, ale bylo tam dost jiných českých a slovenských kapel, které je zastínily. Nemáš pravdu, že český posluchač, který na ně jde, je hudebně méně náročný než dříve. Spousta lidí na ně jde z nostalgie, aniž by od nich očekávala top kvalitu, a pro dobrou náladu..
Kdysi dávno jsem opovrhovala skupinou Katapult, že je primitivní atd.atd. Někdy v roce 2010 jsem zašla na jejich jeden koncert, to už s nima nehrál ani Šindelář. Říha naběhl s novými spoluhráči a mělo to šmrnc, bylo to i vtipné a milé, takový výlet do minulosti… a kvalitu těch tříakordových písniček jsem neřešila

83
Tomáš
Reagovat

79: Ať je to s Viktorem jakkoliv, já ho taky dřív nemusel a postup přes Adama sem mu nepřál….ale mělo by se hodnotit podle aktuálního výkonu a tentokrát si Viktor postup přes Simonu prostě fakt zasloužil což nakonec dokazuje i skutečné divácké hlasování. Bohužel u Vojtka je to letos jedno blbý rozhodnutí za druhým. Ještě štěstí že příště už rozhodujíjen lidi a nedávají se ty procenta od koučů jako v první řadě protože on by byl ještě schopen zajistit postup Simoně přes Lo. Mám pocit že u MD jsou ty špatný rozhodnutí z jeho vypočítavosti ale u Vojtka jsou ty špatný rozhodnutí z jeho blbosti a zabedněnosti. Tak nevím co je horší ale špatní koučové jsou oba dva. To samozřejmě platí i pro Daru s Martou. Tohle je fakt porota hadr.

84
Michal V.
Reagovat

@Tomáš: bohuzel tomasi i v zahranici je tohle nekritizovani nejnovejsi moda… vsecko je tam ruzovy, slunickovy, super, nejlepsi a nikdy jsme nic lepsiho urcite neslyseli. a vymekli Simon Cowell, uvidime ted v Britskem Xfactoru, kterej asi nema takovy potize se sledovanosti jak ma US trh, kde spolu souperi voice, idol (a 2 roky i x factor) na 3 ruznych (nebo 2? nejsem si uplne jistej) televizich

@Scalex: dik pobavils :-). Ja vychazel z predpokladu, ze nova nema svuj archiv zdarma jako jine konkurencni televize a chtej baksisne, nevedel jsem, ze zrovna tohle dali gratis.

85
Monika
Reagovat

Pro me kabat nikdy nebyla rockova kapela, ale hospodska kapela s primitivni hudbou a primitivnim textem, ale kdyz to na lidi funguje, proc ne:-)) Mela jsem tenkrat vylozene hruzu z toho, ze nas budou reprezentovat na Eurovisi, protoze to co oni produkuji nema ve svete sebemensi sanci.

86
Jai Kudo
Reagovat

@Mila2: Nechci rozpoutávat nějakou velkou polemiku, ale když lidi jdou na Kabáty pro dobrou náladu a ne pro kvalitní muziku, tak to valstně jen potvrzuje to, co jsem psal předtím…..:)
Jde o to, že u nás existuje X nových, mladých kapel, hudebně i instrumentálně mnohem lepších a modernějších, než Kabát (Katapult už vůbec neřeším :D ) kteří živoří po klubech, rozpadají se a zase scházejí, přitom si troufnu říct, že s dobrým managementem a PR by mohli mít i velký úspěch v zahraničí. Ale tak to prostě u nás chodí, nemá cenu si dělat iluze….

87
Tomáš
Reagovat

84: Tak to už je asi nejvyšší čas na to aby do poroty nějaké pěvecké soutěže zasedl Scalex nebo já. :D

88
Scalex
Reagovat

@Michal V.: kupodivu archív zdarma má – http://novaplus.nova.cz – seriály, superstar a další pořady tam jsou. Není to tam natrvalo, něco je omezené časově, něco počtem archivovaných epizod, zbytek je pak na Voyu, ale i tohle stačí.

89
Tomáš
Reagovat

Mě se docela líbí písně Kabátů tak z období 1990 – 1995. Tenkrát to podle mě ve svým žánru byla dobrá kapela. Pak začali strašně komerčnět, blbnout a kvalita už šla strmě dolů. Plus samozřejmě ještě došlo k tomu že už jim došly nápady. To co produkují za posledních x let je už docela k smíchu a nemyslím si že by ještě někdy mohli natočit opravdu dobrý album co by rozvířilo vlny našeho šoubyznysu, to teda fakt ne. Teď už je ten rock bohužel jen jejich póza a Pepa je možná sympaťák ale hudbě a hledání talentů nerozumí ani omylem.

90
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: tentokrat nie si sam, kto povazuje Krisitnu za spevacky objav tohorocneho Hlasu. pridavam sa :) ona nemala ani jeden pruser, vsetky vystupenia kvalitne, posledne takmer profi aj s vibratkom Marilyn Monroe :). tesi ma, ze odisla zo sutaze so ctou a zanechala po sebe jedno z naj vystupeni vecera, ktore si vacsina aj tu dala do top 3.
Majkovi nemozno vycitat, ze je slaboch, lebo ju neposal dalej. ziadny kouc by si toto nevzal na svedomie a tiez ju uz opat nechcel zachranovat. druhykrat nepodrzal vypadavajuceho ani Pepa Viktora, ani Darta Janu, ani MD Janczarovu. navyse slepci mali tiez vyborne kolo, takze nemal padny dovod ich vyhadzovat. predtym ich doknca povazoval za vitazov, tesne po ich vystupeni sa vyjadril, ze vie, ze to oni vyhraju. este netusil, ze ich uz v time porazi Martin. :)

91
Tomáš
Reagovat

DJ Vlado: Já to chápu jak moc máš Kristínu rád ale podle mě se Majk rozhodl dobře, jediné opravdu špatné rozhodnutí udělal Vojtek. Já jsem ještě před Live Show taky upřednostňoval Martina C. a Kristínu před Slepci ale s příchodem živých kol mě Slepci začali strašně mile překvapovat svými vystoupeními, bohužel Martin C. ani Kristína toho zase tolik nepředvedli. Kristína má skvělý hlas ale to je fakt všechno, víc bohužel nemá divákům co nabídnout. Do písmene souhlasím se Scalexem že nevypadla kvůli zpěvu ale kvůli své celkové prezentaci. Tváří se to jako soutěž o zpěvu ale vždycky tam těch faktorů musí být víc a Slepci i když jsou handicapovaní tak jsou ještě několik světelných mil před Kristínou. Ona je mladá, ještě se může všechno naučit ale myslím že za daných okolností a po tomto kole by bylo nespravedlivé kdyby Majk posunul Kristínu před Slepce a navíc i diváci byli stejného názoru. Kdyby Kristína byla v rozstřelu s Martinem C. tak tam už bych viděl šance vyrovnanější protože Martin taky nic extra nepředvedl ale je lidem prostě sympatický a tak ho zachránili a myslím že on přes Slepce do GF projde protože aspoň jeden slovák tam být musí a MD bohužel nedovolí aby tam šel Zolo. Jediné kontroverzní a opravdu špatné rozhodnutí udělal ve středu Vojtek.

92
K.
Reagovat

ad Scalex o Kristíně – asi na tom něco bude. Já si teda pouštím jenom vystoupení, medailonky apod. mě nezajímají, ale u toho kratinkého prostřihu na Kristínina otce ve VNS jsem si říkala, že oni jsou možná oba takoví spíš introverti, kteří se vlastně neradi předvádějí. Mně je to teda spíš sympatické, ale chápu, že někomu větší otevřenost k publiku může chybět. Čistě ve zpěvu mi nicméně Kika odtažitá nepřijde, zpěv GG např. na mě působil mnohem odtažitěji.

93
K.
Reagovat

@Tomáš: S tím, že Kristína v živácích nic nepředvedla, si dovolím nesouhlasit. Pro mě osobně předvedla v obou živácích nejlepší vystoupení ze všech.

94
Monika
Reagovat

Kristina je imho asi nejspolehlivejsi zpevacka tehle rady, ktera nic nezkazila, ale bohuzel ani nezazarila natolik, aby zaujala Novaka a poslal ji hlas. Odesla ze souteze se cti, ale taky nezanechala po sobe zadnou zapamatovatelnou stopu. Byla tak nevyrazna, ze nekteri uz mozna ted nevi, kdo to byl. Pro ni krome te odtazitosti hral i velkou roli spatnej vyber songu. Ja bych ji strasne chtela slyset v nejake moderni popove veci, kdyz jsem slysela, ze bude zpivat Bjork byla jsem nadsena, ale netusila jsem v te chvili, ze to Kristina predvede v upravene jazzove verzi, to byla velka chyba. Sice zazpivala hodne dobre, libila se mi v tom, ale do teto souteze to nepatri, pokud chce clovek jit dal. Tomas to vystihnul naprosto presne, Pusobilo to staromodne, nehodilo se to do toho poradu, plus ten silenej outfit s rostim na hlave. pro tohle cislo typcikej Novak rposte hlasovat nebude. zajimavej je i udaj na YT Kristina z 12 ucastniku se se svym vykonem drzi na predposlednim 11. miste, mene shlednuti ma uz jen Andrea Hola.

95
Dave
Reagovat

V letošním Hlasu nemám jó favoritku, jakou byla vloni Ivanna. Zaujala mě Simona, Vendula i Lo. Ostatní mi v hlavě neutkvěli (resp. neutkvěly, chlapy zpěváky moc nesleduju). Nechápu zdejší nadšení z Kristíny – působila na mě tak nějak chladně, jako vloni Anna.

96
Tomáš
Reagovat

92: Mě je to taky docela sympatický ale chápu že na širší masy lidí tohle prostě nepůsobí když je člověk moc introvertní. Tohle je možná i jedna z věcí co srážela M. Vávru v X Factoru. Na druhou stranu Vendulinu vlezlou srdečnost bych jako příklad toho jak by to mělo vypadat fakt nedával, tak jak to udělal Scalex. U Venduly mi to přijde pomalu až hraný a neupřímný, vůbec si nemyslím že je až taková i ve skutečnoti a prostě stará mladá teta Vendula a její srdíčko na mě opravdu nezabírají.

97
Tomáš
Reagovat

93: Tak je to věc názoru, po stránce kvality asi bylo vše OK ale myslel sem to spíš tak že se jí nepodařilo ani jednou doopravdy zazářit. Výběr obou songů do Live Show které měla myslím nebyl dobrý. Ten Pharell minule, to je blbá písnička sama o sobě a tu Björk měla pojat jinak no. Do dneška pro mě zůstává nepřekonaný její výkon v VNS, tam byla podle mě nejlepší a tu laťku co tam nastavila se jí už překonat nepodařilo. Tam měla písničku se kterou zaujmula. Bohužel Kristína patří k té skupině technicky skvělých zpěvaček které ale asi nikdy pro většinové publikum nebudou. V momentě kdy rozhodují sympatie neměla proti Martinovi C. ani Slepcům žádnou šanci, víc bych ji asi už neřešil.

98
dolores
Reagovat

@Monika: na hodnotenie poctu klikanosti je este priskoro. Kristinine video aj v predoslom kole zacinalo s omeskanim za ostatnymi, dnes porazila uz aj slepcov a dotahuje sa na Martina. uznavam, ze je to aj o piesni. Happy je predsa len sucasny hit, ale tiez tam musi byt dobra interpretacia, aby sa to sirilo. taka Bjork je dost hlupo skratena, akoby tam nieco chybalo, nejaka hudobna pointa. ti, co najviac klikaju a zdielaju su teens, pre nich je tento hit 90th neznamy, skoro tak ako Zolov Bolton :))

99
dolores
Reagovat

@K.: tiez som si v suvislosti s tou odtazitosotu spomenula na GG. ju zachranoval ten rockovy hlas a krasa. to je pre chlapov „smrtelna“ kombinacia :)) ak by Krisitina vyzerala ako ona, odtazitost by sla trochu bokom :))

100
Tomáš
Reagovat

dolores: Pamatuješ jak si tu ještě minule tvrdila že Zolo Vendulu neporazí ani omylem? A jak vidíš, porazil…..

101
Dave
Reagovat

A jé, až příště Zolo vypadne, tak tu Tomáš ztropí cirkus. A tuším, kdo za to všechno bude moct – přece Vendula, ta si tu něco vyslechne.

Klikaností a shlédnutím videí bych se až tolik neřídil, Ivanna v této statistice byla vloni hluboko v poli poražených :o)

102
K.
Reagovat

@Tomáš: Já jsem byla spokojená jak s výběrem songu, tak se vším ostatním, teď naposledy se mi líbila víc než ve VNS. Ale souhlasím s Tebou, že většinový divák to neocení.

103
Tomáš
Reagovat

101: A jak víš že Zolo vypadne. Mě právě nejvíc baví jak tady každej dopředu všechno ví a potom to často dopadne všechno úplně jinak. A všichni se tady tomu strašně diví. To jsou právě ty chvilky, který na týhle diskusi miluju. Já si taky bohužel myslím že teď už vypadne ale co jako? Nemůžete vědět nikdo nic dopředu.

104
frida
Reagovat

@J: Však všichni můžou zpívat česky, ale spousta si na tom namele pusu, myslím, že to vědí. Zpívat česky je totiž mnohem těžší.

105
K.
Reagovat

@dolores: GG měla zajímavý hlas a dobře zpívala, její kvality obzvlášť vynikly vedle slabosti ostatních holek té řady, ale musím se přiznat, že pod kůži se mi nedostala ani jednou. Líbila se mi, ale emocionální dojem byl spíš slabý. LA i když byl jako zpěvák obyčejnější, se mi pod kůži dostal víc.

106
priznivec.obecny
Reagovat

Kristýna byla asi opravdu odtažitější a tudíž mohla mít problém s oslovením větší masy příznivců. Souhlasím s tím, že její vystoupení patřilo k těm nejlepším. Například s hodnocením Scalexe to mám úplně stejně – v té jemnosti je skvělá a v silnějších pasážích měla přidat. Tohle vlastně i říkal VojtaP. Kdyby přidala v těch silnějších pasážích, myslím, že by zabodovala.

U Viktora je smůla, že nerozhodovali diváci, protože ukázal, že je na něj spoleh a dokonce je schopný kontinuelně se zlepšovat. Já teda četla, že odešel od Segmentu sám. Viktor ale přitom tvrdil, že musel jít on. Tak bude pravda někde napůl. Každopádně už se nebudu těšit na jeho pojetí songů do dalších kol. Věděl jak song podat po svém, jak sebeprezentací tak i pěveckým výrazem. Namalované oči nic moc, ale vidím to spíš díky visážistům. Na dřívějších fotech, videích se mi to nezdálo tak špatný. Ten vyhazov beru, jako VojtaP(myslím, že to psal on), že aspoň Lo míří do GF. Mám totiž trochu pocit, že Viktor začal do GF mířit a mohlo dojít k nečekanýmu zvratu. Už jsem psala, že on se do svých vystoupení opírá s vervou a chutí a to často může udělat divy. Už jen změna názoru většiny z diskutujících tady (já, yeey a možná ještě jeden, jsme zpočátku tady byli takoví osamocení přiznivci Viktora), mohl předpovídat ten zvrat. A na yt teda měl hodně dobré odezvy. Pak vyhazovu Vojteka rozumím.

U Venduly trochu souhlasím, že přehrává. Ale jí po Lo fandím, jako druhé.

Jak se uplatní děcka po soutěži, nevím. V nasazení a vkusu bych hádala Viktora. Nasazení je asi nejdůležitější, což je sebedůvěra a chuť se do tý muziky opřít- pak se tohle přenáší na posluchače a vzniká slušná fan základna. Prostě, hlavně jde o osobnost.

107
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Tu poznámku o introvertnosti Kristíny i jejího otce bych ti absolutně podepsal, i na mě už ve VNS tak oba působili :-) Mně to taky nevadí, ale trochu mě štve, jak se introvertům v těchto soutěžích měří dvojím metrem a zatímco u některých se introvertnost rovná skromnost (Aneta, Drda), u jiných se to naopak považuje za odtažitost (GG, AVE, Kika) či dokonce za arogantnost (Chodúr). Jen o odtažitosti zpěvu GG bych polemizoval, v soutěži možná tolik ne, ale v současnosti dokáže dostat do zpěvu dostat emocí hodně (i na jejím druhém CD je to slyšet), což Jai Kudo jistě rád potvrdí :-)

108
Tomáš
Reagovat

Důvody proč si tak strašně přeju Zola v GF nejsou jen ty že je to obrovský sympaťák a pohodář co si na nic nehraje a taky velmi dobrý zpěvák když mu písnička správně sedne ale taky to že stará mladá hodná teta Vendula mě absolutně nebaví, spíš už mě totálně se*e a úplně stejně tak mě se*e i ten namistrovanej nevkusnej blbec MD. Takže asi tak lidičky. Konečně je možnost to MDýmu pořádně natřít a vrátit mu to za všechny ty jeho rozhodnutí i z minulý řady i s úrokama tak kéž by se to povedlo.

109
Tomáš
Reagovat

106: S tím Viktorem máš určitě pravdu. Vždyť já sem ho vůbec nemusel ale s příchodem Live Show sem na něho musel změnit názor o 180 stupňů a teď po posledním ( a bohužel opravdu posledním ) vystoupení v soutěži se stal mým právoplatným favoritem. Přál sem mu tentokrát postup přes diváky víc než Lole, Lola byla super ale Viktor byl podle mě tentokrát ještě lepší. A mělo to tak dopadnout protože kdyby Viktor aspoň pro tentokrát porazil Lo tak by už konečně vypadla Simona, myslím že Lo by Pepa určitě nevyhodil. A vzhledem k tomu že fandím víc chlapům tak bych přál i celkové vítězství v Hlasu Viktorovi a Zolovi, Viktor byl pro mě ve středu nejlepší ze všech co tam byli. No a teď už mám jenom Zola.

110
J
Reagovat

@frida: Slovaci asi slovensky. Pre Zola by bolo najlahsie vybrat nieco slovenske. Pre Martina C. uz tazsie. A neviem, co take rockove by som vybrala pre Simonu. Ale nieco mozno na tom bude. Cestina sa uz spievala, mozno nabuduce to bude slovencina. Len si nie som ista, ze u vsetkych. Keby MD vybral Zolovi nieco v slovencine, moze ho to pochovat, ale aj nemusi. Zavisi od vyberu songu.

111
jab
Reagovat

@DJ Vlado: Introvertnost…nevím, jestli se neříká spíš introverze, asi oboj…ale to je jedno. Ani já nevnímám introverzi jako kdovíjakou překážku, naopak přítomnost introvertně založených jedinců v komerční soutěži kladoucí si za cíl najít hvězdu pódií pro mne vytváří takový příjemný kontrast. Není náhodou, že mnoho mých ať už No.1 favoritů nebo alespoň oblíbenců bylo tohoto založení (Aneta, Chodúr, GG, AVE, Zuzka Mikulcová, Itcho, Kika D., Kika M., Lola, Baška D., Matěj V., v zahraničí třeba Abi Alton, Alex Preston, Sam Woolf).

112
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Máš pravdu, že je to věc názoru, takže pro mě byly Kristíniny výkony buď touchdowny (Summertime, Crazy, Björk), nebo skvělé (Happy, i když to za ostatními pro mě zaostává jen kvůli písni, kterou tolik nemusím). A co je pro mě nejdůležitější, že byla každé kolo jiná, zatímco B+M jsou pořád víceméně stejní, jen minule se trochu odlišili, což ale bylo temperamentnější písní. Nicméně tím víc mě štve ten dementní systém Hlasu (u nás), protože kdyby se vypadávalo bez ohledu na tým (jako v US verzi), tak od Majka mohli postoupit všichni a mohlo vypadnout víc lidí třeba od Darty. A na diváky bych se neodvolával, protože když už má kouč tu možnost posunout někoho do dalšího kola, tak nemusí diváky poslouchat. Však si vzpomeň, jak jsi byl rád, když ti Rytmus podržel Juraje na úkor Nikolety, která předtím postupovala vždy přes diváky :-)

113
J
Reagovat

Co sa tyka vypadnutia Viktora, myslim si, ze ked Pepa videl, ze postupil Zolo a tak trochu ratal, ze Majk posunie dalej Martina C. na ukor Kristiny, tak len jednoducho pokracoval v trende, ze domov posle toho koho minule zachranil, tak ako MD alebo Darta. Pritom si urcite myslel, ze Viktor ziskal menej hlasov nez Simona. Sama seba sa pytam, ci koucom sa nehovori, kto z tych dvoch ziskal viac alebo menej hlasov (myslim cez odposluch). Minule ste spekulovali, ze vsetkych chlapov predsa nevyhodia. Ze dvaja urcite prejdu bud priamo alebo cez rozhodnutie kouca. A splnilo sa to do bodky.

114
priznivec.obecny
Reagovat

@J: Mě zaujalo Vojtekovo : „Čekám, čekám…“

115
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: Já měla na mysli vyhazov režie, byť jsem psala, že Vojtekovu vyhazovu rozumím…Ale je to jen moje domněnka, co já vím. Samotnou mě překvapil, byť pomalý, ale jasný, vývoj oblíbenosti směrem k Viktorovi…

116
Tomáš
Reagovat

Já jsem fakt zvědavej jak to ve středu dopadne a kdo do GF postoupí a kdo ne. To bude možná ještě napínavější než samotný GF. Minimálně teda pro mě. Osobně pořád tipuju čtveřici Lola, Eliška, BOHUŽEL Vendula ( ale budu doufat v Zola až do poslední vteřiny než to řeknou ) a jen u Majka si nejsem úplně jistej jestli postoupí Martin nebo Slepci ale spíš to vidím na Martina protože slováka tam produkce bude potřebovat a Zola tam MD nedovolí.

117
dolores
Reagovat

este k LO.
Habera by Simone nalozil, to je pravda, ale myslim, zeby vytkol chybycky aj Lo. mozno, ak by ju mal ako oblubenkynu, tak by jej to naznacil priatelsky a decentne, ako uz on vedel :)) … ale povedal by to. vypadok textu by asi neriesil, skor by poukazal na vyslovnost ako u Safu, a ze sa rytmicky netriafala s hudbou, napokon v superstar je myslim v divadle tato disciplina – spev s klavirom ako povinna jazda, kde sa pozna, ci to sutaziaci zvlada.
ako pise Scalex aj bezik, Lo uz v predoslych kolach ukazala dobry timing aj frazovanie, takze tym padom nic, co by ju deklasovalo sa nestalo. ja som jej to odpustila okamzite, pretoze bola tak ocarujuca, a vtiahla ma na svoju stranu, ze toto sa rozplynulo ako jarny sneh :))) na zaciatku to nebolo ok, ale prave tam sa jej vo „vlny se dmou …“ ten jej alt tak krasne lamal, podobne ako Kubiske, ze tym u mna chyby dokonale prekryla :)) je to len sutaz amaterov, perfekcionizmus sa nevyzaduje, ale napr. v nejakom gala-programe Ackovych spevakov by som toto asi neodpustila.

118
bezík
Reagovat

@dolores: To že si někdo takto „svojsky“ zafrázuje takovouhle věc, pokud to prodá emocionálně bych odpouštěl i profesionálům. Tu češtinu pochopitelně už ne ! :D

119
J
Reagovat

Ja viem, ze Martin C. zatial nic bozske nepredviedol. Mozno, keby ten song od Johna Legenda zaspieval cely, tak by to bolo lepsie. Ale budem zvedava na to, co mu vyberu teraz. Ak mu vyberu nieco velmi solidne, bude mi jasne, ze produkcia chce Martina v GF. Ale ak to bude nieco strelene, tak sa ide na duo BaM. Aj ked dobre spievaju, myslim si, ze Martin moze viac zaujat a ziskat hlasy pre kouca v GF ako oni. A uz ak by isiel ako jediny SK zastupca. Velmi pochybujem, ze si vyberaju piesne sami. Myslim, ze som niekde na internete citala pred liveshows, ze sa vyjadril, ze si mysli, ze skonci v 2. kole. Vtedy som si myslela, kolko malo sebavedomia ma ten chlapec, ale ked videl dopredu, ze ho caka song od MJ a este aky, tak sa mu necudujem. Ved ani on sam nepredpokladal, ze dostane divacke hlasy. Podla mna MARKIZA moze jeho podanie M. Jacksona odvysielat ako sucast Silvestrovskeho programu.

120
bezík
Reagovat

Co to tu všichni melete o Kice a Björk ??!! Kika zpívala jazzzovou skladbu „It’s Oh So Quiet“ od Betty Hutton ve své úpravě, s nějakým coverem od Björk to nemělo pranic společného !! ;-) :D

121
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Myslíš že Viktor byl vyhozen aby příště neohrozil Lenku ? No to mi přijde jako honě odvážná teorie :D :D
Když se podíváš na tohle
http://hlas.markiza.sk/novinky/1759297_kouci-na-svoju-obranu-taky-je-soubiznis
Mě přijde že prostě chtěl jen nechat maminu užít si ještě jedno kolo ;-) Vždyť ona stejně nemá hudební budoucnost kdežto Viktor dost možná jo.
Všichni se nakonec, pokud vyloženě nelžou, nerozhodovali podle hlasu a výkonů ale podle těch ostatních parametrů.

122
dolores
Reagovat

@Tomáš: ale to som este netusila, ze sa Vendula v tom songu strati. bola som si ista, ze to da kvalitne, a ona ma vlastne sklamala v tom, ze nie je uplne pouzitelna ako som si o nej myslela. uz pocas jej vystupenia som mala zmiesane pocity, a urcite som jej postup nevidela tak jasne ako predtym. ale viac nez Zola som tipovala na postup Janczarovu. Zolo fakt prekvapil. upne vsetkych aj fanusikov aj antifanusikov :))) teraz uz Vendulina ucast v GF je neista. ja osobne ju tam chcem viac ako Zola, sorry jeho trend je u mna skor klesajuci. cakala som technicky ovela viac zvladnute vykony. mecanie mi nevadi ako ostatnym, ale vnimam tam aj ine problemy. kazdopadne, ak by posupil on, rada by som bola, zeby zaspieval tak,aby mi padla sanka. ;)

123
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Jj, včera jsem to sem taky psal…..ještě mohl dodat „čekám na signál, ten ale nepřichází proto postupuje Viktor“ :-D

124
zuzska
Reagovat

Me přijde dobre,ze se vypadava po jednom z každého týmu,přeci jenom by pak bylo jedno koho di daný soutěžící volí,zmizela by ta loterie.byl by to další x factor..a stejně at to dopadne jak dopadne,budo další ryby v rybníce a je jen na nich jak se uchytí..podívejte jak není moc slyšet o guncikove,ale třeba o celeste(nemyslím v x factoru)je..kde je sabina krovakova,horvat,bagova,a další…
Jinak Vlado mam rada tvoje rekapy,ale měly by byt objektivní a ne neustále vyzdvihovani kristiny..v ktere ten potenciál opravdu nevidím… Ani do muzikálu…

125
J
Reagovat

Ale pre milovnikov jazzu by mohla byt Kristina ozivenim. Mozno jej niekto ponukne spolupracu. Velmi na Majka nespolieham, ved ten uz pomaly kazdemu ponuka spolupracu. Ale niekto iny z tohto zanru. Ja sa v nom velmi nevyznam, ale Kristina by si tu sancu zasluzila. Ma jedinecny jazz feeling a ten hlas.

126
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Je, já vím :-). Soudě dle vývoje a svého pozorování.

127
Tomáš
Reagovat

Podle mě MD vybere Vendule na středu nějakou pořádně slzavou českou písničku na který se bude moct pořádně vyřvat, tipuju Most přes minulost a nebo něco takovýho a Zola naopak výběrem totálně zařízne a tentokrát už mu to vyjde a postoupí Vendula protože zazpívá a lidi se z ní jak stádo ovcí všichni poserou. Jak rád bych se pletl, Vendula mi začíná vadit čím dál tím víc a to právě tím svým srdíčkovstvím a upřímností a ťuťuńuňu. Dřív mě jenom nezajímala, teď už mi opravdu vadí. A je to i tím že ohrožuje Zola, přiznávám. jestli to bude takhle tak sem jasnovidec a šaman a doufám že to pak aspoň uznáte.

128
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Takže Vojtek. No, kouči rozhodují.. pokud zasahuje někdo jiný, že..jak se tu hodně opakuje, přece to nebudou povídat…

129
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Bylo to přinejmenším zajímavé ;)…

130
dolores
Reagovat

@bezík: tak to povedz reziserovi Pepemu, ktory to takto napisal Vladovi :)) ja som tu povodnu verziu od Betty Hutton z roku 1951 nepoznala, a je pravda ze ak by Kika po vzoru originalu v tych silnych pasazach viac pritlacila a zakricala, mohla tu piesen este viac obohatit. :)
ked tak pozeram na ten rok vzniku piesne, spomenula som si na jaba ako minule vycital Zolovi, ze spieval song z roku jeho narodenia:))) rekord vo vykopavke ale v tejto sutazi urobila asi Lo, ked zaspievala sice cover od Alison Moyet, ale piesen je z roku 1944 od Billie Holiday. to som tiez nevedela, som sa to minule dozvedela z recenzie na musicserveri, a to si pritom Billie obcas rada pustam :))

131
yeey
Reagovat

@priznivec.obecny: hh yess, to si muzeme pripsat jedno pyrhovo vitezstvi, Viktor je venku a zrovna ho tu zacali vsichni uznavat :-DD

132
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado, @jab: Nevím, proč si u nás porota a diváci myslí, že zpěvák k tomu, aby vyjádřil nějaký feeling, city, emoce, potřebuje křepčit, metat kotrmelce nebo se svíjet jak žížala. :) Viktor podal solidní, „introvertní“ výkon, který bl jeho nejlepší v soutěži a pro který ho hned sepsuli. Mě se líbil mj. právě proto, že nekřepčil jako Elis nebo někdo a zpíval civilně, nez laciných efektů a dobře…

…..ohledně GG – s tou ledovou královnou to někdo vypustil při SS a už se to tři roky traduje. Tehdy se to mohlo tak někdy jevit, ona je introvert, navíc někde říkala, že se snažila maximálně soustředit na zpěv, intonaci atd. Kdyby si ale někdo dal práci a pustil si na YT nějaké videa z koncertů nebo z pobytu v USA tak by asi (pokud by byl objektivní) změnil názor.
Stejně jako když Rytmus v prvním kole prohlásil, že tlačí na pilu…..za dvě kola to sice vzal zpět a až do konce ji jenom chválil (a GG taky začala zpívat trochu jinak), ale kdo chce, tak si to opakuje ještě teď po třech letech.

133
priznivec.obecny
Reagovat

@yeey: No, všichni.. a celkové uznání to asi ne, ale posun k lepšímu tu nabeton vyzněl :-). Se teda máme…

134
dolores
Reagovat

@Tomáš: ked ti niekto ohrozuje favorita, tak ti zacne neskutocne vadit :)) je to kazdy rok ako cez kopirku .. ale asi si ten vyvoleny, co musi vyrovnavat hladinu, pretoze Zola mnohi neznasaju, tak treba nejaku protivahu :)) len skoda, ze ta obet je prave moja oblubenkyna Vendula. ale uz som pripravena na tvoje utoky na nu :D

135
Tomáš
Reagovat

121: Tak MD doufá že ho příště Vendula podrží a předvede něco že postoupí…takhle okatě dávat najevo náklonost jednomu svému svěřenci a zatracovat druhého, má na tohle vůbec kouč právo? Tohle by neměl kouč dělat, měl by všechny své svěřence brát naprosto stejně a být k nim nestraný. Myslíte že Zolo ví o tom že se ho MD snaží odstřelit? Mě totiž připadá jak mu ještě děkoval za výběr písně od Phila Collinse že je to buď tak křišťálově čistý člověk že fakt neví a MDýho obdivuje a vůbec neví jakej je to mrzák a nebo to byla ze strany Zola ironie a moc dobře ví o co MDýmu jde.

136
dolores
Reagovat

@J: som si ista, ze ludia z tejto brandze okolo P.Lipu si ju vsimli. problem je, ze je mladunka, urcite este studuje a je z vychodu, takze prist do Blavy a venovat sa jazzu asi nepripada do uvahy. staci, ked bude hrat s otcovou kapelou a potom sa uvidi .. imho takato kvalita sa len tak nemoze stratit.

137
Prochor
Reagovat

Mluví se tu o příštím kole. Pro mně bude příští kolo naprosto zásadní pro Elis. Zatím žila spíš z podstaty (fanouškovská základna) její klipy se mi líbí. Ale přiznejme si, že toho moc nepředvedla. Takže příště:
a) se ukáže její skutečná podpora
b) možná jedna z posledních příležitostí opravdu zabodovat
c) souhlasím se Scalexem, že Elis je talent, který svoje ambice zabíjí nevkusem a fkákárnou

Takže příští středu uvidíme.

138
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Když se zamyslím nad Pepovým týmem, tak kromě Simony (ale i u ni nikdy něříkej nikdy) mají všichni tři docela šanci. Lo a Viktor, pokud se jim podaří sestavit/posílit nějakou dobrou kapelu. Editu by si měl někdo vzít do parády a naučit ji ani ne tak samotnému zpěvu (i když i tam se dá zdokonalovat), jako spíš jak píseň prodat. Pokud by se povedlo tak po pár letech by z Edity mohla být klidně i přední česká rocková zpěvačka (i když primát je pro ni stejně nedostižný :-D).

139
dolores
Reagovat

som dostala echo, ze dnes boli vypadnuti v Telerane na Markize. tak som si pustila voyo a ano boli, ale bolo to kratucke
Andrea J.- MD jej vraj ponukol rolu v muzikale, ale to nie hocijaku, ale hlavnu :-O zije v Rime, ale bude dochadzat na skusky
Viktor – moderator povedal ze kapela sa mu pred rokom rozpadla, co Viktor nepoprel a povedal, ze chce vytvorit novu alebo obnovit staru a vydat singel. ma uz len rok studia na Ing, ale tento rok chce v uceni zvolnit kvoli spevu
Kristina – je tretiacka na gympli a spievat planuje dalej, no nic konkretne nepovedala, len ze otec je gitarista a obcas ju v sutazi kritizoval. moderator jej zlozil velku poklonu za uces v posledom vystupeni :)
Jana – uz nechce robit vokalistku Chodurovi a Farnej, chce vlastnu karieru a planuje cez prazdniny vydat album :-O

140
jab
Reagovat

@dolores: Dolly, mě by ani tak nevadilo, že Zolo zpívá poměrně starou věc jenže já mám u něj jeden obrovský problém. On na mne působí jako zpěvák, který by se výborně uchytil někdy v 80. letech (myslím tím dle měřítka západní muziky), ale vůbec si neumím představit, že by měl přinést něco přínosného teď, v roce 2014 (případně ’15, ’16…). Možná čas ukáže, že jej těžce podceňuju, ale kdykoliv vidím jeho výběry, je mi jasné, jak to asi bude znít – že to bude vystoupení poplatné době vzniku písní. Možná by nebylo špatné ho vyzkoušet v něčem moderním, buď by shořel nebo by překvapil a ukázal, že i v soudobé hudbě má co říci. Jeho sympatičnost nemohu hodnotit, oba živáky jsem viděl ze záznamu a pouštěl jsem si jen samotná vystoupení, nicméně musím uznat, že co oholil tu bradku, tak působí vizuálně dost dobře.

141
jab
Reagovat

@dolores: Přes tyto prázdniny???!!! Boha jeho, to zas bude něco…pokud teda nemá songy složené dopředu. Tyhlety rychlodesky většinou nedopadají z hlediska hudební kvality příliš dobře…

142
priznivec.obecny
Reagovat

@dolores: Souhlasím. Jen je trošku víc snaživá. Ale, tak spíš se snaží o kontakt. Ale ona, to je ten fór, to nepotřebuje. Na mě působí sympaticky už jako holka, která opravdu umí. Ona si asi zatím úplně nevěří. Takže fakt nějakou vstřícnost v jejím případě vědomě řešit, je zbytečný. Ale i tak to není tak strašný, jak líčí Tomáš, souhlasím.

143
Prochor
Reagovat

Plus minulého kola:
Vypadnutí Andrey – arogantní nic.
Mínus minulého kola:
Vypadnutí Vktora Holomka jednoznačně na úkor slepců, kteří jsou sice technicky dobří ale pro mně nudní. Nehrajeme si tu na charitu.

144
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Tak, jak to píšeš, mi to taky tak přijde :-). Asi jo. Možná jen dodávám u Viktora (což ale nevylučuje tvoji domněnku o jeho možném úspěšném působení v nějaké kapele) mi přijde runion Segmentu docela jako zajímavá věc. Měli tam sice nějaké ostřejší neshody, moc jsem nepochopila válečný strany, kolik jich je a kdo…ale, byli na našem hudebním poli zajímaví. Na to jsem docela zvědavá, jestli se tam nakonec nezamyslí. Fakt mi není jasný, co takovýho se jim tam stalo, že skončili. Mohlo třeba jít jen o nějaké vyloženě nepochopení, nezralost, protože v konečným důsledku, kapela nebyla vůbec špatná a ani ty koncerty na yt nevypadaly marně.

145
bezík
Reagovat

@Prochor: Co mají B&M společného s Viktorem ??? Nějak nechápu …

146
Tomáš
Reagovat

145: Tak to taky nechápu když jsou každej v úplně jiným týmu ????

147
Prochor
Reagovat

Není to tak, že vyloučením Viktora umetl Pepa cestičku Lence ? Lenka taky není takový zázrak. Simona vypadne v příštím kole.

148
bezík
Reagovat

@Prochor: Tak zázraky bych nechal specialistům na tuto problematiku, tedy vatikánskému koncilu :D ale to mi přijde jako poněkud legrační teorie. Lenka bude v hlasovací podpoře tuším úplně jinde než Viktor či Simona. Pořád ale nevím, co mají společného B&M s Viktorem ? ;-)

149
Tomáš
Reagovat

148: No byl bych s tím kdo na tom jak bude v hlasovací podpoře po tomhle kole opatrný. Já sem si strašně přál aby Zolo Vendulu porazil ale nevěřil sem tomu vůbec ani omylem protože sem si taky myslel ( tak jako všichni tady ) že bude v hlasovací podpoře Vendula někde úplně jinde a jak vidno tak nebyla. Je třeba si uvědomit že hlasů asi chodí dost málo a je dost škoda že my ty počty hlasů neznáme. Pak bysme třeba nebyli tolik překvapení. Takhle nikdy nic není jisté a Viktor klidně skutečně ohrozit Lolu mohl.

150
priznivec.obecny
Reagovat

@Prochor: O tom jsem dnes psala. Taky mě to vícekrát napadlo…

151
bezík
Reagovat

@Tomáš: Jasně, můžeme jen spekulovat dle různých ohlasů, ale imho jsem přesvědčen, že náskok Elišky, Lenky, B&M a Martina C před zbytkem je více než výrazný.

152
Prochor
Reagovat

Rekapitulace ignorace nýmanda – neboli proč Leoš Mareš nikdy nezpíval a nikdy zpívat nebude.
Když jsem viděl podivného exhibicionistu v kožichu recitovat podivné bláboly, myslel jsem si, že je to jeho způsob, jak být zajímavý. Po středečním večeru už vím, že Leoše Mareše trápí silný mindrák – dělat šaška vedle lidí, kteří na rozdíl od něho mají hudební sluch. Svůj hudební „hluch“ představil minulou středu. Leoši – dělej dál kašpara a do hodnocení hudby (kterou vůbec nejsi schopný slyšet protože nemáš hudební sluch – a ani hudební vkus) se laskavě nepouštěj. Ať žije Leošovo Eso:-))) Viva Nova zaměstnávající hudební ignoranty.

153
Prochor
Reagovat

Všimli jste si že MD po Elis chtěl příště tohle?:
http://www.youtube.com/watch?v=5EOqDp_Qmkk

154
Jan Liška
Reagovat

@Prochor: Tady se musím Leoše zastat. On to bere jako humor, ne vážně. Když cokoli hodnotí, má v tom rozehraný vtip. Není v Hlase od hodnocení zpěvu a sám si to uvědomuje.

155
Tomáš
Reagovat

bezík: Mě by hlavně zajímalo v jakých číslech se to hlasování vlastně pohybuje a kolik hlasů vlastně chodí. Třeba kolik smsek dostala Eliška a kolik třeba Zolo nebo Vendula? Zajímaly by mě absolutní počty hlasů. Máš nějakou představu o tom?

156
Tomáš
Reagovat

Jan Liška: Dobrý den, vy se podílíte na Hlasu že? Mohl byste nám prozradit kdo se v minulém a v tomto kole umístil v hlasováních na posledních místech? ( tam kde to Leoš Mareš nezveřejnil )

157
Prochor
Reagovat

145 – To taky nechápu – mluvil jsem o Viktorovi a Lence Hrůzové.

158
bezík
Reagovat

@Prochor: napsal jsi ve 143 :
„Mínus minulého kola:
Vypadnutí Vktora Holomka jednoznačně na úkor slepců, kteří jsou sice technicky dobří ale pro mně nudní. Nehrajeme si tu na charitu.“

K tomu směřovala moje otázka ;-)

159
Prochor
Reagovat

154 – Jasně pro něj je třeba humor to, že slepci nic nevidí – pro mně je Leoš Kožich jeden velkej trapas od samého začátku. Dobře – třeba se tento „humor“ někomu líbí. Ale to, že kritizuje lidi, kteří na rozdíl od něj mají hudební sluch už je hodně za čáru speciálně v RS Hlas. Pardon. Jsem absolutně na straně Scalexe. Teď komik ujel o 100%.

160
Prochor
Reagovat

Ještě něco na adresu Novy – opravdu si myslíte, že adekvátní partner vedle Tiny, dejme tomu zpěvačky na Slovensku, která ví, o čem mluví, je hudební ignorant Leoš Mareš s nulovým hudebním sluchem? Proč nás před Slovenskem neustále takhle ztrapňujete? Adéla Banášová z něho má těžké sny dodnes.

161
priznivec.obecny
Reagovat

Jinak „Dara hopsalka“ :-)). Scalex vychytal :-)).

162
Jai Kudo
Reagovat

Jeden velký OT, ale pro zájemce:
Živé přenosy z Rock am Ring na livestreamu:
http://www.einsplus.de/rar/-/id=13403838/did=13482858/nid=13403838/5f9xkx/index.html

Do neděle!

163
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Dík, omrknu, zda tam nemám oblíbence. Nějaké koncerty z téhle řady přenosů jsem už shlédla…

164
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Včera jsem skoukl dvouhodinový koncert Iron Maiden – aspoň mě nemusí mrzet, že je v neděli v Brně neuvidím…….ale v neděli na Rock am Ring kolem 20h by tam měli být Avanged Sevenfold a v neděli ješte snad i Alter Bridge a Metallica…..(y)

165
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Není tam někde archiv? Asi mi moji oblíbenci o vlásek/den unikli. Prosím tě hoď to když tak na fb. Tady zacláníme. Taky navrhuju se sejít v tu neděli na všech třech kapelách…případně ještě někoho by jsme dodali.. Mám dovošku, tak mám zrovna čas…

166
Mila2
Reagovat

@Jai: děláš chybu, že na IM nejdeš.. myslím, že by se Ti to moc líbilo. A navíc je máš přímo v Brně…

167
Jan Liška
Reagovat

@Tomáš: To prozradit nemůžu. Koučové se rozhodli podle sebe, ani oni to pořadí neznali. Rozhodně odmítám spekulace o manipulacích, které jsou tu tak oblíbené :-) A co se týče výčitek pěvecké kvality. Sám za sebe říkám, že v sále to zní všechno dobře.

168
Jai Kudo
Reagovat

@Mila2: Momentálně pro mě moc peněz…..a navíc, tlačit se x hodin v tom davu bez pití (na tyhle akce se nesmí ani pet lahve) už není pro mě. Včera jsem to skouknul a jako dobrý, ale hrají v podstatě furt to stejný, jako předtím…..

169
priznivec.obecny
Reagovat

@Jan Liška: Budiž, moje konspirační teorie padá. Co mě ale hodně překvapuje, je tvrzení, že „všechno“ v sále zní dobře. Můžu věřit tomu, že pořad je jen na rozhodnutí koučů, ale že výkony byly většinou bez chybiček, tomu uvěřit nemůžu.

170
Monika
Reagovat

@Jan Liška: Neverim na manipulace s hlasovanim, vzdy jsem se tu proti tomu ozyvala, ale na druhou stranu muzete si za to sami, ze vam lidi neveri. Davate jim zaminku tim, ze nezverejnite poradi soutezicich v jednotlivych kolech po skonceni show. Chapu, ze to neni mozne behem probihajici souteze, ale nevidim jedinej duvod proc to nezverejnit pote. V prvni a druhe SS vysledky zverejneny byly, v dalsich rocnicich uz jste od toho upustili. Zbytecne tim vyvolavate v lidech neduveru v system hlasovani. V zahranici se vsechny vysledky po skonceni show zverejni, a to je myslim spravne, neni uz duvod nic skryvat.

171
Monika
Reagovat

Ja osobne bych se treba strasne rada dozvedela kolik v tomto kole ziskala Lola hlasu, aspon v procentech. Zpivala v cestine nadhernou pisnicku, kterou kazdy zna, sla jako posledni, scena uzasna, pusobilo to velkolepe. Ja si nemyslim, ze mela v souctu vic nez ostatni tri vitezove v tymech-Martin, Eliska a Zolo. Ta holka zvitezila drtivym naskokem, tak obrovskym, ze v souctu ziskala vic nez zbylych 11 soutezicich. proto mozna doslo i k necekanym vitezstvim v tymech Majka a MD. Ty rozdily mohly bejt uplne minimalni.

172
bezík
Reagovat

@Jan Liška: No pane Liško, můžu vám uvěřit ledacos, ale když někdo zpívá falešně jak stádo divých sviní, tak v sále to zní dobře ????! Jako tohle vám máme sežrat ? :D :D To se pak nedivte, že když napíšete takovej nesmysl, že vaše celková důvěryhodnost poněkud klesá …

173
nekran
Reagovat

Mám poznatek do diskuze ohledně vystoupení Lo jako průměrný Novák s absolutním hudebním hluchem: bohužel nepoznám kdo je pod nebo nad tónem, ale ohledně Lo jsem si to asi minimálmě 10 x pustil do sluchátek z PC a musím uznat že dhéšť jsem postřehl, ale jinak super. Jedině co mně rušilo při refrénu „tátové mámy…..“ byli ty dva pičmundové co dělali křoví, akorát netuším při mém hudebním hluchu jestli byli napřed oni nebo Lo. Ale co se týče výslovnosti nezporoval jsem u Lo až na pár vyjímek žádný problém

174
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Hned, jak jsem odeslala příspěvek, mě došel tenhle dojem. Pak už jsem si řekla, že je to tak sluníčkové, že si toho tady někdo všimne a nechám to na něm. Neměla jsem žádnou obavu, že by se tak nestalo.

175
Monika
Reagovat

@bezík: Pan Liska asi neni hudebnik, tak to skutecne nepozna:-))) Ja bych na tom byla stejne. Nicmene od toho jsou tam snad koucove, ti to musi slyset a videt a pokud toho nejsou schopni nemaji tam absolutne co delat.

176
Ally
Reagovat

Hm, mě taky nepřipadá , že by tam byl letos takový rámus, že by nebylo slyšet, jak kdo zpívá…:)

Tak jak čtu byla jsem asi jediná koho napadlo , že by mohl Zolo porazit Vendulu ? (což mě moc netěší u něho málem vypínám zvuk ) protože hlasy mezi holky se rozprostřou..?
A to jsme netušila , jak ji MD – asi neumyslně potopí songem
Asi to nebylo o moc..nebo co já vím , podle čeho lidi hlasuji, mohli si říct ….“ hele táto, rodina za nim z Kanady přiletěla (?) pošleme mu hlas, na co bude takové mladé holce tolik peněz… “ ? :)
Nicméně příště to bude asi fakt jinak

Jinak ke Kristině – budu si muset ji pusit někdy z odstupem – tadys tím jejím vychvalováním už nevím :)
Myslím, ale že problém byl , že šla první a jinak nevím..něco nefungovalo..možná měla jít do takové soutže až bude trochu starší ..jiný písničky, pomalejší ..víc zdůraznit originalitu,
Asi bude fajn, chytrá holka,atd..víc než celá Vendula,ale moc se to do TV nepřeneslo..
My introverti to máme holt těžší ..:)

No a konspirační teorii,,že nepostoupil Viktor aby neohrozil Lo jsem už taky pomalu dávala šanci..ale to byse musel ještě pořád hodně zlepšit
ale fakt , že minule a předminule mě zaujal, má místy něco..sexy v hlase.. špínu ? :) tu někdo psal..no dobře..tak, jestli to tak vidí víc ženských..
Proč teda Pepa vybral Simonu a ne jeho..možná si s ní chce zazpívat na tom koncertě a takto si to líp zdůdodní..? :)
No spíš mi to připadlo, třeba jako když si já jdu koupit pečivo a do poslední chvíle nevím, jestli řeknu makové nebo ořechové..tak pak plácnu první co mě napadne :)

No a k Dartě – Jana mi připadne ten typ holky, co pomáhal paní učitelce nosit sešity do kabinetu :) a chtít z ní udělat zlobivou holku..to už by rychleji soudružky naučily zpívat Elišku normálně myslím..:)
ale kdo ví třeba překvapí zase Andrea a Eliška přestane bavit..no asi ne ..ale byla byto sranda

177
Scalex
Reagovat

@Jan Liška: Honzo, jestli vám v sále zní dobře to, když někdo zpívá o půltón až tón mimo, tak máte setsakra velký technický problém, za který by měli zvukaři už několik týdnů viset v průvanu všichnivímezaco. Děláte televizní pořad, takže v první řadě jde o zvuk, který slyší diváci v televizi. Pokud porota pořádně neslyší pěvecký výkon, je to špatně. Pokud soutěžící dobře neslyšejí porotce, je to špatně. Stávalo se to občas už v SuperStar, že porota blbě slyšela a že naopak když něco říkali soutěžícím, tak soutěžící neslyšeli, všechno odkejvali a druhej den si to pustili na netu. Ale už jsme o deset let dál od první SuperStar, už by tyhle technikálie mohly být vyřešené, ne?

178
bezík
Reagovat

Pro nespavce, na streamu RaR právě běží set QOTSA, příjemné ;-)

179
priznivec.obecny
Reagovat

@Ally: No, já na tom až tak netrvám s tím Viktorem. Fakt to byla domněnka, ale jsem ráda, že se s ní polemizuje, resp. je vidět. Je fakt, že já bych se ho chtěla zbavit, pokud bych měla požadovaného jiného vítěze. Jeho zlepšování tady bylo a nasazení měl a už bych přemýšlela o tom, jestli mi neudělá příště chaos… Ale fakt je, že ta teorie o pečivu mi nepřijde vůbec špatná. Domněnky vyšly na základě mého uvažovaní a systém „pečivo“ bych teda nepoužila ;)…

180
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Kings of Leon už skončili? Jo, ti mě taky některými věcmi zaujali…Hm, teď krásný riff…

181
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Má to náladu..super

182
Ally
Reagovat

@priznivec.obecny .. jj, myslím, že jsou obě možnosti možné :)
ale Pepa je takový „easy „, že by mi k němu i ta teorie , že se zrovna rozhodl seděla
navíc pokud naopak třeba ví nebo tuší , že má Lola takové náskoky, že je to jedno kdo bude za ní ?

183
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Jojo, QOTSA patří mezi kapely jejichž studiové nahrávky moc neposlouchám ale jejich koncerty se mi dost líbí. Dneska fakt dobrý.

184
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: No, normálně oproti Kings, absolutely fabelous!! Wow!!!

185
priznivec.obecny
Reagovat

@Ally: Myslím, že asi spíš tvoje domněnky jsou lepší. Já hodně přemýšlím podle sebe. No, ty hlasovací výsledky by se šikly.. Ale ti nám Jan Liška zrovna „nemůže“ sdělit :-(…

186
priznivec.obecny
Reagovat

oprava „ty“ výsledky…

187
bezík
Reagovat

Kings naživo mě moc neberou. Ale jejich jednička byla fajnová.

188
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: Oni k nám přijedou v srpnu.. Tak to může být zážitek. Zeptám s kámošky, co ona na to.

189
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: To odpovídá tomu, co teď poslechově vnímám, zvlášť když teď šli hned po sobě. Je to fakt rozdíl…

190
bezík
Reagovat

Jéé, Gogol Bordello, moje láska :D :D

191
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: To už mi moc nejede…Styl je asi zajímavě pojatý, ale ten zpěvák a ta harmonika, nebo… nevím…Hm, ten zpěvák se mi moc nelíbí hlasově. A není tam zajímavý basák…?

192
bezík
Reagovat

Oni jsou všichni zajímavý :D Taková totální národnostní směsice. Ten zpěvák, Eugene Hütz je klíčová figura, má cikánské a židovské kořeny a je to ukrajinský emigrant žijící v New Yorku ;-). Jako už to není co to bejvalo dřív ale já k nim mám z minulosti takový citový vztah :D

193
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: No, já právě vnímám teď při sledování. Zpěvák je ve tváři, hodně těmi rysy, podobný Střihavkovi:D. Ale technicky a muzikálně je talentovaný hodně, ale něco mi teď chybí oproti Queens…Jinak slyšela jsem reggae, country, anglickou lidovou? Je toho asi víc…

194
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Tak oni sami to nazývají Gypsy punk, ale jasně, v takovéhle newyorské směsici se dají najít vlivy snad všeho :D

195
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: No, jak jsi psal o cikánských kořenech už to spíš slyším. Tak je to už takový spíš pro znalce, což já jako hard rockerka neocením dostatečně. Na tohle jsem fakt neandrtálec :D…

196
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Jen si rozšiřuj obzory :D

197
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: OK. Že by se mi to příčilo, to bych kecala. Muzika je kvalitně odváděná. Jen mám chvíli nepohodlí a pak se zaposlouchám pak zase nepohodlí atd..

198
priznivec.obecny
Reagovat

A proč mě napadá Captain Beefheart? Asi blbost…

199
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: možná tou nespoutaností ?

200
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Jo a jájstvím…

201
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: Asi možná vím, co mi tak nesedělo. Zpěvák je na svůj věk nějak vyčerpaný, fakt to je cítit v jeho hlasu.

202
bezík
Reagovat

Ha, Crystal Fighters, to tě asi taky nepotěší :D

203
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Ani ne tak vyčerpaný, jako je v tom cítit určitá rutina. To právě dřív nebejvalo, mívalo to děsný běsný náboj.

204
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Musím počkat. Zatím pozoruju tu hravost, puls a gradování…Asi hlavní značka :).

205
priznivec.obecny
Reagovat

Ale jo fakt hravý, beztarostný…Začnou prý tropický vedra, klidně si pouštět u vody :-)))

206
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: :D :D. No nevím jestli ti tohle pustí někde na plovárně. To by musel bejt nějakej osvícenej plavčík :D

207
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Já si je vyhledám z dřívějška. I když rutina a vyčerpání může vyznít podobně, A i jsem chtěla napsat chladný dojem, a hle nějak jsme se sešli. Hm, blbý a škoda.
Tihle Crystal mi přijdou uvěřitelnější. Šla jsem na wiki a že prý je tam i temnota, něco s osvobozením v tanci.. Tak ta beztarostnost mi moc nevyšla, ale ta voda a gradace (to je klidně i tanec) mi vyzněla taky. Na takovýho hluchoně, že pochopil, je to úspěch = jsou zajímaví a dobří. Líbí se mi.

208
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Jojo, je to fajné. Zase kapelka se spoustou hudebních vlivů smíchaných do originální kombinace.

209
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Mě fakt vyšla ta pláž… „takže můžete tančit celou noc a jen ho pozorovat, že druh je to nicnedělání, což samozřejmě může být úžasné“ to je z wiki, nepodceňuj plavčíky..

210
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Nepodceňuju, ale přiznejme si že to nejspíš bude nějaká plovárna v zahraničí ;-) :D

211
priznivec.obecny
Reagovat

A co to má na sobě za provazy :-))))

212
priznivec.obecny
Reagovat

To je síť :-)))

213
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: :D. Souhlas.

214
priznivec.obecny
Reagovat

Jsem slyšela Anthrax. Jo, prosím…:)

215
priznivec.obecny
Reagovat

Tak ne. To bylo něco k něčemu jinému. Ty holt znám, takže aspoň si rozšířím ty obzory, holt. Ne, to je nějaký punk, to mě asi nezaujme… Ten hlas je teda nevábný. A nějak se mi to nelíbí.

216
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Portugal. The Man a punk ??? Nééé, to je tak nejspíš psychedelic rock či tak něco. Vidíš , a to jsem si myslel že by se ti spíš mohlo líbit :D

217
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Psychedelic? Fakt?Tak tady mi to vůbec nic neřeklo. Vůbec neumím nic k nim říct…

218
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Teď ale koukám, vždyt to mají i v názvu… ten punk. Něco o post punku jsem vyčetla…Ale já v těch stylech lítám, tak já se ráda nechám poučit…

219
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Portugal. The Man má v názvu punk ? Píšeme o stejný kapele ? Já je zase tak důvěrně neznám, ale punk ani post punk mi k nim nějak neladí ;-)

220
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Teď si je pouštím z official videa „Evil Friends“. Nevím už, co to bylo za skladbu na tom festivalu, ale tahle skladba. co si ji pouštím, mi taky nijak psychedelic nepřijde. Není tady taky punk? Ale na official mi zní o hodně líp a nápaditěji. Zpěvák mě naživo prostě odrazoval… Ale mě punk nikdy neoslovoval a je možný, že to úplně nerozpoznám… Jinak, tahle tahle studiová věc je poněkud pro mě taková, že vzbuzuje moji zvědavost…ale zatím jen tu zvědavost…http://www.youtube.com/watch?v=-zpBbrXLxP4#t=68

221
Jai Kudo
Reagovat

bezík, příznivec! Vy jste si to teda protáhli až do rána! chacha. Já bych byl hodně zvědavý na ty QOTSA, ale bylo to hodně pozdě a já včera odpadl dost brzy. Dneska nic moc…napsal jsem k tomu něco na Hudební zajímavosti… :)

222
Enaz
Reagovat

Znova poslouchám Viktora a moc mne mrzí, že ho Pepa nevybral. Když ho srovnám se Simonou, tak je to nebe a dudy. Simona má sice silný hlas, ale to je tak všechno. Viktor zazpíval s pokorou a napětí tam bylo a že ne.
A Lo poslouchám už poněkolikáté a mám v některých místech zimomriavky :).

223
Skřítek
Reagovat

Rád si čtu Panáčka, protože docela přesně odhaluje nedostatky našich talentových soutěží. Proto bych uvítal zamyšlení zkušených komentátorů nad výrazným (až tragickým) poklesem sledovanosti těchto pořadů. Díky tomu, že jako pravidelný čtenář (a velmi zřídkavý přispěvatel) tu jsem už mnoho let, pamatuji si pravidelné povzdechy nad úrovní porotců, moderátorů i účinkujících. To jsou věci, které se příliš nemění – ale sledovanost klesá dál. Je dost pravděpodobné, že pěvecké soutěže jako takové u nás tímhle Hlasem končí. A i když nejsou dokonalé … tak je to škoda. A proč se lidé nedívají? Jistě za to může přesycenost talentovými soutěžemi (ale v jiných zemích se přehoupli přes deset ročníků celkem bez obtíží), ale já za základní chybu považuji výběr písní. Pokud naši soutěžící mají podobný repertoár jako účastníci v USA či GB tak je něco špatně. Lidé u obrazovek (ano, ta velká skupina, co sleduje „Ordinaci“) chtějí slyšet písničky, které znají (ideálně ze svého mládí :) ), což rozhodně nejsou skladby v angličtině. To si může dovolit produkce v Holandsku nebo Švédsku, ale u nás (kromě „několika“ notoricky známých songů) tomu tak není. Je sice hezké slyšet „Dal(a) jsi to lépe než originál“, ale je to celkem k ničemu, když většina potenciálních diváků originál nezná! Potom může vyhrát X-Faktor Zonyga, který velmi hezky odzpívá Husličky, protože to je přesně to, co chtějí lidé slyšet. Schválně si vzpomeňte na první ročníky soutěží, ve kterých se střídala česká (slovenská) píseň s anglickou. Teď jste všichni nadšení z Lo, která dala „Kubišku“… a srovnáváte :). Já si třeba vzpomínám dobře asi na deset vystoupení z minulých ročníků a poměr je 8:2 pro písně v češtině (no dobře – GG a „Lásko má, já stůňu“ si pamatuji spíš kvůli oblečení zpěvačky).

224
Scalex
Reagovat

@Skřítek: mám na tohle téma rozepsaný článek, snad se během víkendu dokopu k tomu, abych ho dopsal. Chci tam sesumírovat vše, co podle mě vede k čím dál horší sledovanosti talentových show u nás. A ano, nízké procento českých a slovenských písní v pěveckých show tam jako jeden z důvodů rozhodně chci uvést. Vzhledem k tomu, že naprostá většina soutěžících se v budoucnu chystá zpívat v mateřštině, bych u těchto show klidně byl pro to, aby české a slovenské písničky převyšovaly počet písní zahraničních.

225
Enaz
Reagovat

@Skřítek:
Tak nad tím, že by v našich talentových soutěžích mělo být o hodně víc českých a slovenských písniček jsem měla chuť psát už několik dní.
A tak jsem se zamyslela nad tím, co by mělo zaznít. Je jasné, že hodně záleží na tom, že třeba já miluji klasiku a v ní rockové balady. Ale také písničky chycené lidovkami :).
Co dát z naší čs tvorby do soutěží? Když uslyším „Dlouhá noc“, tak se mi zježí chlupy na celém těle a toho zpěváka/čku odepíšu hned. Zařadíme-li hity KG, tak se nedá upřít kvalita, ale je to o spoustě převzatých nově otextovaných písních.
Pro mne máme spoustu krásných věcí, ale většinou jsou velmi žánrově úzké a je na každém z nás, zda je bere nebo ne. Taneční muzika je (taky imho) u nás více převzatá. Tedy pokud nebereme jako tu správnou od MD … ta je pro mne víc jak brrrr.
Ale je fakt, že pokud by měli soutěžící neomezený výběr z naší muziky, tak by bylo zajímavé, co by si vybrali. Ono se dá sáhnout i do Ježkovek, do Semaforu a kamkoli. Přála bych si, aby to v soutěžích bylo.

A proč to nemá sledovanost? Podle mne to prostě už není nové a lidí, které zajímá muzika zase tak moc není. A také se samozřejmě podepisuje to, že tv nezveřejňují zcela jasně jak dopadá hlasování. Pokud chtějí, aby lidé hlasovali (a je jich stále méně), tak musí být otevřené. Je mi jasné, že se jim nechce zveřejňovat, že vítěz dostal např. 5 tisíc hlasů, ale od toho tu je procentní vyjádření :).

226
J
Reagovat

Tak uz viem, co by som vybrala zvysnym trom slovenskym sutaziacim ak by mali zaspievat slovenske songy. Tak napr. Zolovi by celkom sadol ELAN – Kralovna bielych tenisiek, Martin C. – Kym ta mam od P. Haberu samozrejme v nizsej polohe, aby sadla na jeho hlas a pre chuderku Simonu nieco od Tublatanky alebo Metalindy. Najviac sa mi k nej hodi od TUBLATANKY – Pravda vitazi v jej podani. Viem je to trosku uletene, ale aj SCORPIONS bol uleteny. Inak som spekulovala v akom poradi pojdu a moj tip je: Andrea H., Simona, Blanka a Martin, Zolo, Eliska, Lo, Martin C. a nakoniec Vendula. Mozno Martinovi C. by mohli dat SK piesen, ale ja to skor vidim prave u MD, ze da Vendule cesku a Zolovi slovensku. A ten ELAN, by mu sadol. Pokial by Vendula nedala touchdown, tak by mohol ELANOM zabodovat, ak by mu ho dal MD zaspievat. Ine lepsie songy ma nenapadaju.

227
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: No říkám že je až tolik neznám :D Tu písničku v odkazu bych klidně označil jako psychedelic punk :D, ale není to pro ně zrovna typické, stačí si toho poslechnout víc. Jsou řazený někam do psychedelic rocku či indie rocku a myslím že to docela sedí.

228
Enaz
Reagovat

@Skřítek:
Hm, omlouvám se, nejsem zkušený komentátor :). Jen mi to padlo do noty.

229
Enaz
Reagovat

Opravdu je těžké vybrat českou písničku, aby byla česká. A navíc aby ji nezpívala původem slovenská zpěvačka :).

http://www.youtube.com/watch?v=nOpaIliqMKE

Docela by mne zajímalo, jestli by tohle Lo zvládla.

230
J
Reagovat

Mozno by Martin C. viac zabodoval P. Havera – Love song. Velmi pekny text. Ale Zolo jednoznacne nieco od ELANu, aby mohol prejst cez Vendulu. Simona, no to neviem.

231
Jai Kudo
Reagovat

@Skřítek: Teda, Skřítku, vytahovat v souvislosti s GG a Superstar zrovna tohle vystoupení je dost velké podpásovka, nemyslíš??? :-D
Navíc, právě v SS bylo myslím všeobecně nejvíc původních písniček z talentovek – kromě povinné úlitby našemu národnímu pokladu (jen ho vykopat!) třeba kola s písničkami od Elánu, Lucie, Žbirky, BSP aj.
Ale máš pravdu, že se tady rozplýváme na písničkou Golden Kids, která je sice česky otextovaná, ale zase je to cover Dylana (což věděli asi všichni až na porotce). A když si to projdu tak opravdu dobrých a “reprezentativních“ původních songů pro tyto soutěže je minimum. Ty zahraniční se zpívají hlavně proto, že jsou nesrovnatelně kvalitnější než 90% tuzemské produkce. A že je lidi neznají není vina soutěže ani zpěváků, ale především médií, které dozblbnutí omílají pár zavedených interpretů a v neposlední řadě i tendenčně zaujatých hudebních publicistů atd.
A ty nápady jako písničky našeho mládí, Osvobozeného divadla atd. – to je právě ta cesta do pekel těhle soutěží. To už rovnou můžou zpívat Hašlera, nebo Kmocha…..Já jsem naopak velmi mile překvapen, že přes všechny výhrady k Hlasu se letos objevili písničky od Guano Apes, Linkin Park, 3doors Down a pár dalších. Právě touto cestou by se měly tyto soutěže vydat, jestli chtějí trochu víc přilákat mladší publikum a ne jen důchodce.
Jinak na ten Scalexův článek jsem zvědavý a rád si počkám.

232
Motylek
Reagovat

@J: Pravda víťazí – to bych si moc ráda poslechla právě od LO… :-) Pokud by to měla Simona, tak bych byla vyloženě nas…. Jinak jsem stoprocentně pro to, aby se zpívaly hlavně české a slovenské písničky… Vzpomínám si, jak s českou písničkou zabodoval Bendig… Podepisuju co napsali i ostatní – jak je písnička, kterou znám, tak mám radost… LO jsem si musela pustit mockrát, je to o hodně lepší jak to zpívají to trio, nemám ráda hlas Vondráčkové… Od ní se mi líbí jenom jedna písnička, ale bohužel nevím jak se jmenuje, tak to nenajdu, hráli to před Vánoci v rádiu… Už si nevybavím ani text.. :-) Ale je to staré…
Neříkám, že si nepouštím i cizí písničky, ale pokud soutěžící zpívá písničku, kterou neznám, tak mě to nebaví… A tak to mají asi i ostatní /starší/ diváci…. Že to v ten moment přepínají jinam…

233
bezík
Reagovat

@Enaz: To rozhodně je těžké. Asi k tomu něco napíšu ;-) Odpověď na druhou otázku zní : imho ne ! Tedy ne dobře. Tak za 10 -15 let možná ano.

234
Tomáš
Reagovat

Jan Liška: Dobrá, já chápu že nám nemůžete prozradit pořadí u některých co jsou ještě v soutěži. Ale proč byste nám nemohl prozradit jestli v minulém kole skončil poslední Kujan nebo Janczarová, Relich nebo Rybníčková, Třísková nebo Holomek a Strapková nebo Mihalová když nikdo z nich už přece v soutěži stejně není? Aspoň tam si myslím že byste nám to prozradit mohl, nechceme ani žádná procenta když to nemůže být, stačilo by jen napsat kdo byz nich poslední a předposlední. Všichni jsou pryč takže to už hlasování do budoucna nijak ovlivnit nemůže, bylo by to jen tak pro zajímavost…tak se na to zkušte zeptat svého nadřízeného ( pokud nějakého máte ) a kdyžtak nám to sem napište ju?

235
J
Reagovat

Ja si myslim a je to len moj nazor, ze poslednu teraz posle MD Vendulu a myslim, ze to bude ceska pecka. Len by ma zaujimal Tomasov nazor na ten ELAN pre Zola, kedze ho ma v oblube. Neviem, ci by Zolo zvladol zaspievat vsetky piesne, ale ta Kralovna bielych tenisiek by mu sla. A dokonca si myslim, ze slovenski divaci by boli velmi radi, ak by Zolo dal ELAN. Ich piesne su na Slovensku stale popularne a ak si s nim divaci zaspievaju moze prist mu ovela viac sms zo Slovenska ako minule. Ja by som bola radsej sice, ak by viac sms zo Slovenska prislo Martinovi C.

236
Jan Liška
Reagovat

@Scalex: Ok, tak jinak. Psal jsem, že to říkám sám za sebe, tak to upřesním. Já jsem většinu času v zákulisí a tam mi to zní dobře, nemám odposlech, tak neposoudím, jak to v tu chvíli jde do televize, ale hlavně díky skvělé kapele mi to zkrátka zní dobře. Nejsem hudební odborník, to říkám na rovinu, ale jako laika mě to v tu chvíli, kdy to slyším v zákulisí, neuráží.

237
Enaz
Reagovat

@bezík:
Ano, souhlasím, že takhle dobře ne. A taky by to ani asi nechtěla zpívat. I když mi přijde dostatečně „rozervaná“.
Poslouchám teď na yt písničky od paní Hany. Ty poslední, které natočila …
Doufám, že se nám zase narodí taková zpěvačka. Ráda bych si v důchodu pouštěla její písničky :).

238
Tomáš
Reagovat

Jan Liška: A když už to Leoš Mareš prozradil za tohle kolo tak vy byste nám to mohl prozradit za minulé, určitě to v tom případě není nic tajného. Ti lidi už tam nejsou, další hlasování to neovlivní.

239
Ally
Reagovat

No já taky nejsme žádný odborník , ale myslím, že to chce hlavně pestrost , aby přilákali všechny generace..a hlavně záleží , jak komu písnička sedne
Jsou songy , které fungují vždycky,ale jinak ty ohrané stačí z rádia..

No a asi hodně záleží na osobnostech..i v porotě..vždycky jsme probírali doma v práci, kdo si myslel to co Habera atd. a že já to samé :)
Ted takové o ničem..leda probírat , kdo se špatně rozhodnul..

Jsem zvědavá co bude zpívat Lola, ale u ní právě myslím , že dá všechno zajímavě
I kdyby zpívala Skákal pes :) , budeme ji tu chválit za neotřelý výběr:)..a i toto by dokázala zajímavě vystavět.. :)

240
uKaStany
Reagovat

Imho je jedním z faktorů ovlivňujících klesající sledovanost to, že ze soutěží léta páně nevyšel někdo, kdo by u nás opravdu prorazil. O většině finalistů ví cosi akorát místní „znalstvo“ A nelze to podle mého shodit jen nadáváním na uvázání na blbé manažerské smlouvy ze soutěže. Nadávání na rádia je sice také zčásti pravda, ale zas na druhou stranu se to zas obloukem vrátí k té bídě nabídky. Hitmakery máme vykukané

241
Enaz
Reagovat

Kolik takových zpěvaček jsme měli? A kdo si jich všiml?

http://www.youtube.com/watch?v=24g0VpUFArk

No, ano, přiznávám své preference v muzice. A tohle je hodně staré.

242
Tomáš
Reagovat

235. Tak myslím že by to pro Zola mohla být dobrá volba, taky si ho v tom dokážu docela představit. Druhá věc je to že MD nevybere Zolovi nic co by mu mohlo sednout. Vybere mu zase ěnco anglickýho a něco co mu vůbec nesedne a pokud už by to náhodou mělo být ve slovenštině tak to opět bude nějakej vražednej výběr. A pokud dá Vendule českou a ještě půjde Vendula poslední jako zlatej hřeb večera tak to zase stádo ovcí sežere jak s navijákem a nedokážu si představit jakým způsobem by to potom Zolo mohl přežít. Obávám se že je to v háji.

243
Skřítek
Reagovat

@Jai Kudo: Na některých věcech se shodneme (třeba GG :) ) a na některých ne. Chápu touhu dělat soutěž moderní, pro mladé, a ne pro (nás) důchodce, ale potom nemůže nikdo čekat sledovanost nad 500k … a v takovém případě nepatří na nejsledovanější televizní kanál. Nikomu nebudu vnucovat svůj vkus, ale věřím, že i mezi českou (slovenskou) produkcí je dost materiálu na zaplnění talentové soutěže. Klidně at si soutěžící sáhne do Semaforu nebo na Ježka, pokud to publikum ocení, potom to asi tak má být. A pokud ne, tak vypadne … Nebojím se, že potom by jako úlitba konzumnímu publiku zněla samá „Helenka a Kája“. Třeba taková „Jednoho dne se vrátíš“ může klidně zaznít v každé soutěži a my se tu potom můžeme pohádat, jestli to líp zazpívala GG, Bagová, Stýblová, Janečková atd … Ti nejdrzejší potom mohou provést srovnání se Špinarkou ;).

244
Skřítek
Reagovat

@Enaz: Úplný souhlas, včetně těch dalších příčin nízké sledovanosti. První Superstar je jen jedna. Stejně tak třeba Vyvolení. I v USA bylo šílenství během prvního Idolu úplně někde jinde, než je to ted. Ale pořád se dá udržet určitá úroveň sledovanosti, zvláště pokud je to TV kanál, který půlka jeho diváků neumí přepnout. A tentokrát Hlas donutil tyhle pasivní nepřepínače ten ovladač najít … a já se jim ani nedivím.

245
Enaz
Reagovat

A opravdu si, Moniko, nedovedu představit, že by Martin C. mohl zazpívat „Pokoj v duši“.

http://www.youtube.com/watch?v=_yJsKQpRAwI

Bylo by to těžkopádné a vůbec si nedovedu přestavit, že by to chtěl vyzkoušet. Byla by to noční můra a nejen pro něj :).

A už se omlouvám a mizím :).

246
Jan Liška
Reagovat

@Tomáš: Tohle není na mně, abych prozrazoval pořadí, je mi líto. A navíc, my ten systém máme nastavený dobře. První příčky vždycky poznáte, protože jasně říkáme, že ten člověk postupuje z prvního nebo druhého místa. A na zbytku nezáleží, protože tam rozhodoval kouč. V další show už rozhodují jenom diváci, tak taky budete vědět, kdo je v jakém týmu na kolikátém místě. Celkové pořadí je v tomhle případě k ničemu, a tudíž nevidím důvod, proč ho prozrazovat. Hlas má jiná pravidla než SuperStar a X Factor.

247
Enaz
Reagovat

@Skřítek:
V tomto ročníku Hlasu čekám jen na Lolu. Ale sledovat to celé nemohu a celkem ani nechci. Moc vaty kolem … měli by to přehodnotit, protože už není možné zaplnit celý večer talentovkou. Pokud prošvihnu její vystoupení, tak si ho prostě najdu na netu.
Doba první SS je pryč a oni se nám snaží vnutit, že to tak není. A to nefunguje.

248
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Já jsem taky proti českým songům z důvodů, které jsi uvedl. A taky jsem, co se týče playlistu v Hlasu naopak a po dlouhé době ráda..

249
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Já jsem na wiki zařazení punk opravdu neviděla, ale hráli zrovna tenhle song (dodatečně jsem si to uvědomila) a proto jsem se tak „zamyslela“ :-). Dík za upozornění na Queens.. byli super a pak ti Crystal..

250
Tomáš
Reagovat

Jan Liška: A nechtěli byste to kompletní hlasování aspoň v procentech zveřejnit aspoň po konci soutěže? Jak vidíte tady tak lidi o to mají zájem a u diváků by vám to jen pomohlo, třeba by to těmto soutěžím pomohlo získat zpátky diváckou důvěru která je podle mě právě kvůli tomu nezveřejňování výsledků po konci soutěže nahlodaná. Nevidím důvod proč byste to nemohli zveřejnit po konci soutěže, rozhodně byste tím nic neztratili. Spíš právě naopak.

251
Enaz
Reagovat

@Jan Liška:
Z prvního nebo druhého místa? Nejste poněkud pozadu ve vývoji soutěže? :)
Pokud jste opravdu člen týmu Hlasu, tak tu je přesně vidět, že vůbec netušíte, co diváky štve a hájíte si to své.
Je to škoda, protože si ničíte svůj byznys.

252
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: Já jsem si prošla pár songů také. Škoda, mohl pobýt ještě jedno kolo a jak psala Ally, zajímal by mě počet hlasů u Lo, jestli je oproti Viktorovi a Simoně velký rozdíl. Opravdu potom mohlo být jedno, jestli půjde dál Simona nebo Viktor… A snad porota už začne hodnotit.

253
J
Reagovat

@Tomáš: To mas pravdu. Aj s tym mas pravdu, ze kouc by nemal nadrzovat len jednemu zo sutaziacich ako je to vid MD Vendula, ci Darta Eliska alebo najnovsie aj Majk Spirit BaM. Ja som si totiz prezerala cele prvy aj druhy zivy prenos a vsimla som si, ze Majk vobec nebol nadseny v prvom, ze Martin postupil cez divakov a takisto aj v tomto druhom nebol velmi nadseny. Este, ze Martinovi zagratuloval. Ved Martin mu je stale vdacny, ze si ho vtedy ukradol. Dam ruku do ohna za to, ze Dara s Martou dali najavo viac emocii a Martinovi to viac aj priali, kedze uz nie je v ich time a so svojimi fans a sms-kami zo Slovenska ohrozit Elisku. Skoda, ze ich kamera nenasnimala. Ako sa tvaril pri vystupeni Martina na Jacksona a ako stal a podporoval duo. Ved je to priam okate.

254
Jai Kudo
Reagovat

@Skřítek: Ale to, že se zpívají Guano Apes nebo podobný věci přece není moderna! To jsou taky přes 20 let starý písničky! Já samozřejmě nevolám po tom, aby se v Superstar zpíval nějakej progressive-metal nebo co. Ale na druhé straně, když nějaký absolvent SS zazpívá nebo nahraje po soutěži písníčku z 80 let tak ho hned kritika napadne, že dělá zastaralou muziku pro táty a mámy, která není současná atd. Jak si to teda mají ti mladí interpreti přebrat? Proč musí pořád dokola v každé soutěži zpívat songy jako Still loving you nebo Final countdown, nebo Paradise City? Současné moderní rockové kapely mají taky krásné songy a balady, kvalitnější, než Scorpions, Europe, GnR, namátkou Dear God od Avanged Sevenfold, Bother (Stone Sour), Watch Over You (Alter Bridge). Ani ty současné kapely nehrají jen masakrózní metal, ale i melodické věci, které by se určitě líbily širšímu publiku. Těm nejmladší paradoxně asi už ne, ti mají oblíbené mnohem tvrdší kapely. No a důchodci, ti mají ŠlágrTV :-D (až na mně, já poslouchám rock a metal :-D ). Já jsem třeba vyrůstal na Semaforu, ale proč bych ještě teď, na starý kolena, měl poslouchat Pramínek vlasů nebo cokoliv podobnýho? Život a hudba jsou už úplně jinde a dál.

255
J
Reagovat

A este jeden comment. Dnes ma napadol iny padny dovod preco Pepa vyhodil Viktora a nechal Simonu. Dovodom je Lo. Ale nie to, ze by Viktor Lo ohrozil, ci to, ze Simona je pre Lo lahsi super. Ja len som videla video, kde kazdy hovoril, kto by mu najviac chybal, ak by vypadol. A Lo tam hovorila o Simone, ze su kamaratky. Ved o to prave ide, o dobru psychicku pohodu pre Lo. Ked su v Prahe, stale len neskusaju, maju urcite aj volny cas. A stavim sa, ze Lo je vacsinu casu prave so Simonou. Simona je rockerka a v podstate pohodova. Pre Lo je to taka istota a priatelka, ktoru tam potrebuje ako sol. Ved je to pre nu narocne. Martin C. zase spominal, ze by nechcel, aby vypadla Kika, Jana Rybnickova a Viktor. Aka skoda, teraz je tam Martin sam.

256
jab
Reagovat

@Tomáš: Proč ovce? Když to Vendula zazpívá fakt perfektně, tak proč bychom jí to neměli sníst (tak jako třeba tu Aguileru nebo Radiohead)? :-))).
@priznivec.obecny: Já jsem naopak pro české a slovenské songy. proto vždy budu patřit např. k tvrdým zastáncům ČS kola v rámci povinných jízd SuperStar. Samozřejmě si daleko radši poslechnu kvalitní zahraniční tvorbu než průměrnou tuzemskou-impulsáckou a nevadí mi, když EN songy zabírají nad 50 % playlistu, ale zas jsem proti tomu, aby ČS songy vymizely úplně. Jen je třeba vybírat kvalitní věci, i ty u nás jsou, ale zas které jsou stravitelné pro běžného Nováka? I když loňské ČS kolo taky nebylo úplně nejhorší, bylo tam pár velmi dobrých výběrů a i ten zbytek byl přinejmenším snesitelný.

257
frida
Reagovat

@Ally: A o tom to právě je. Myslím si, že by soutěžíci měl hlavně zpívat písničku, kterou zazpívá rád, s nadšením, citem. A to bude jen taková, která se mu bude líbit. Když to nebude dobré, diváci sami posoudí, že mu to nesedlo, nebo prostě na to nemá. Může být česká či zahraniční, jde z kůží na trh, tak ať za ni platí.

258
Tomáš
Reagovat

253: Ano ale přesto nikdo není tak nespravedlivý kouč jako MD. Kdyby Martin C. nepostoupil přes diváky a skončil by v rozstřelu s Kristínou tak pořád myslím že i tak by ho Majk podržel. Majk má Martina C. rád i když třeba preferuje Blanku s Martinem. Ale MD Zola rád nemá. Vyloženě mu hází klacky pod nohy a dělá naprosto všechno pro to aby ho odstřelil a dostal do GF tu svoji Vendulku. Kéž by se mu tentokrát nepovedlo to co se mu povedlo předloni.

259
Tomáš
Reagovat

256: Protože je to už trapný jak se z toho vždycky všichni pokálej. Ať to Vendula zazpívá absolutně jakkoliv tak mě tím stejně nedostane. Mě je prostě ukradená a chci tam Zola. Nevím proč by aspoň jednou nemohlo dopadnout něco jinak než tak jak to dopadá vždycky a běžně. Ale pokud se tobě líbí tak jí fandi, vždyť je to každýho věc.

260
Jai Kudo
Reagovat

@jab: ČS povinná kola – v zásadě proč ne, ale aby to pak nebylo způsobem: Kolo písní Helenky Vondráčkové, Kolo písní Karla Gotta, Kolo hitů Michala Davida. atd. :-D

261
J
Reagovat

Ja si len myslim, ked sa vytahuje narodnostna karta, ze produkcia, najma zo strany Markizy, by mohla na kouce trosku zatlacit. Ja som si na 100% ista, ze ak by to bolo ceske GF, tak Markiza pride o sledovanost. A najma ak by mu konkuroval nejaky kvalitny futbalovy zapas.

262
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Jj. Já dneska opožděně přicházím na chuť Pospíšilovi, ale to už jsou dost ošemetný věci na zaujetí širších mas a paradoxně se ale řadí k těm srovnatelným se zahraničím. Připomínali jsme si Stromboli, Basikovou.. to jsou ale věcičky ala Pospíšilovy také se stejným zařazením… Nemáme kvalitní muziku, viz. ty TV seriály Šlágr atd… Zavřené hranice a tlačenka udělaly své. Například si neumím představit Tublatanku v jiném podání než v originálu. Je to dost i o super kytaře Dzurindy, např…

263
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Na té ošemetnosti výběrů to bohužel stojí a padá, viz. teď můj koment k Jai..

264
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Jo, je to tak, co mám na mysli…

265
jab
Reagovat

@Tomáš: Já jsem spíš jen narážel na to, že když někdo, komu ty zorvna nefandíš, zazpívá skvěle, porota ho pochválí, diváci ho ocení, tak tu začínáš mluvit o zmanipulovaných ovcích apod. Není to jen případ Venduly (zvlášť když zrovna hlasácká porota se moc vážně brát nedá), ale bylo tomu tak už dříve v minulosti.

266
Tomáš
Reagovat

Na 90% vidím GF Lola, Eliška, BOHUŽEL Vendula a Martin C. A o to víc mě to bude srát že Zolo už jednou Vendulu porazit dokázal a teď když to bude rozhodující tak se mu to už podruhé nepovede. A jestli uhádnu tohle složení GF tak co kdybyste mě za to nějak odměnili? Co třeba uzavřít sázku a když složení GF bude tohle jak píšu tak bych tady mohl napsat příští rekap místo Vlada? :D

267
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Je fakt, že se mi v minulých kolech Viktor tak moc nelíbil. Ale po tomhle kole bych si ho nechala (být koučem, kterým nejsem:). Simona asi působí na Pepu líp a je jedno, kolik měl kdo hlasů.

268
priznivec.obecny
Reagovat

@J: Tak to by potom bylo opravdu super rozhodnutí …

269
bezík
Reagovat

Tak mě napadlo, co bych tak vybral pro Lenku na další kolo kdybych mohl. Zůstat u češtiny je dobrý nápad. Jenže co ? Aby to bylo kvalitní. Aby to zase nebylo úplně archaické. Aby to aspoň někdo znal. Aby to zkousnul průměrný hlasující Novák. To je fakt Sofiina volba :D Ač nejsem zrovna staromilec a pořád poslouchám nové věci, nakonec bych stejně šáhnul do historie :
https://www.youtube.com/watch?v=dw-Tz255GFg
Myslíte že by to prošlo ? ;-)

270
jab
Reagovat

@J: Jaj, to už vlastně bude MS :-D. To budu asi o reklamách přepínat :-).
@priznivec.obecny: Pořád máme kvalitní muziku, jen až na některé výjimky (Aneta, Klus, dříve třeba Lucie, Buty…) není tolik vidět. Třeba nedávno dával Konáš odkaz (tzv. „koncertní spam“) na tohoto borce:
http://www.youtube.com/watch?v=rMdof00BQ2U.

271
bezík
Reagovat

@Tomáš: Zamítá se !!!! ;-) :D

272
jab
Reagovat

@bezík: Podle mne ano, je to hodně známé. A zrovna tohle je typ songu, který je český, kvalitní a zároveň může oslovit Nováka, protože to zná a má si to s čím porovnat.

273
frida
Reagovat

@Tomáš: Já jsem si vůbec nevšimla, že by M.D. preferoval Vendulu. Myslím si, že má Zola rád a fandí mu a taky si myslím, že pokud bude moci dá přednost jemu před Vendulou. A mi to je přitom jedno, nefandím ani jednomu, jen mi to tak přijde, že má Zola radši.

274
frida
Reagovat

@bezík: To by byla bombička

275
J
Reagovat

@Tomáš: Co ak nastanu vianoce a namiesto Martina C. tam bude Zolo. Hoci si myslim, ze duu BaM pomaly odpadaju hlasy z lutosti a sucitu. A hlasuju za nich len ich skalni fans. A Martin C. sympatak, mlady aj ked pri tele, nezadany a po tomto estradnom spevackom vykone urcite ziskal vela novych fans. Ked by za neho zahlasovali aj nabuduce, moze duo porazit. Ja ich tak nerada nazyvam slepci, lebo je to hlupe. Su to velmi mili ludia a aj im fandim, len nie na ukor talentovaneho spevaka s krasnym hlasom. Namiesto toho, aby ich produkcia umelo na ukor sucitu, lutosti, ich energickeho predvedenia, ked nutia v hladisku ludi stat a navyse sa postavi aj ich kouc dostali za kazdu cenu do GF. Im radsej hned po vypadnuti ponukli pomoc v ich hudobnej kariere, ze ich budu podporovat atd. To im bude viac platne do buducna, ako to, ze budu kulisou v GF, kde to ma uz dopredu vyhrate Lo.

276
jab
Reagovat

A nebo dobrá česká věc, pokud by chtěl Pepa ukázat Lolu ve veselejší poloze, třeba tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=IBYd9B4rBNo
Jen nevím jak by se s tímhle Lola popasovala, na tohle je třeba mít jistou dávku showmanství a vysloveně si tu píseň užít a začátku do konce.

277
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Já bych byl třeba i za dvě kola – jedno z českých původních písní, druhé ze slovenských, Ale aby si mohli vybrat alespoň z nějaké širší nabídky a ne jen to, co jim nařídí zpívat produkce.

btw: Tublatanku, resp. Dodo Dubána jsem slyšel zpívat v jiném podání a bylo to nádherný… :-D

278
Enaz
Reagovat

@Tomáš:
Ty tam chceš Zola. V pořádku. Ale dokážeš pochopit, že pro jiné lidi je Zolo naprosto neskousnutelný? Prostě je maximálně barový zpěvák v nic víc v něm není?
Vendula taky není dokonalá, to je bez debat :).
Ale je veselé, že se zlobíš, že ostatní to vidí jinak a vyhrávají ti, které nemusíš.
Myslíš, že je to naše chyba? Tvůj vkus je tvůj … a není důvod, abys jej měnil. Jen se tak nevztekej, ano? Není třeba se vysilovat.

279
bezík
Reagovat

@frida: No neřekl bych. MD po každém živáku nijak nezastíral, jak ho štve že mu Zolo utekl z lopaty a že musí vyřadit někoho jiného než zamýšlel. Pak to sice okecával ale ta neupřimnost z něj lezla i ušima. Nakonec to řekl poměrně natvrdo, že chce aby dál postoupila Vendula.

280
Enaz
Reagovat

@jab:
Tak ta je taky krásná :). A pak že nemáme materiál.

Ale dala bych jim vybrat a ničím bych je neomezovala. Muzikanti je doprovodí vždycky a vidělo by se, jak hudbu cítí, a co jim je vlastní.

281
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Přesně si uvedl podmínku, která nemusí být. Jo a co ještě pokřivený vkus díky naší hudební scéně (sám se občas o problémech zmiňuješ)? Ono je hezký vidět výsledek mít kola s původní, kvalitní, domácí tvorbou, ale JAK? to udělat… Pokud jde Tublatanka převést mimo originál, tak potom ju :-)…

282
Tomáš
Reagovat

272: Tak to se na ten pořad asi díváš hodně opilá jestli to vidíš takhle. :D

283
Tomáš
Reagovat

272: Ten by Zola vyhodil kdykoliv by mohl, co to proboha sleduješ?

284
Enaz
Reagovat

Kdo by dal tohle?

http://www.youtube.com/watch?v=v_A3yYwIkYI

A v tomhle bych chtěla slyšet Elišku … vidělo by se:

http://www.youtube.com/watch?v=lYimZY3yzoQ
:D

285
J
Reagovat

Ja by som nenutila spievat Cechov slovensky a naopak, lebo ak sa to s vyslovnostou nepodari, moze to byt komicke. Stavim sa, ze keby Markiza a Nova teraz dopredu oznamili, ze vsetci budu spievat v ich materskom jazyku: Slovaci slovensky a Cesi cesky, tak by im to mohlo zvysit sledovanost. Urcite by kazdy bol zvedavy ako si poradia s cesko- slovenskou tvorbou.

286
frida
Reagovat

@jab: Též dobré.Všechno od Prokopa, Pospíšila, Mišíka, Navarové, Michnové, Hammela, by ji, myslím, sedělo. A taky si myslím, že i ona na ně myslí, když si vzpomněla na Kubišovou.

287
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Zajímavé, že Bezík i ty uvedli jedny z mála věcí, co mě neminula, ale moc toho není. Jestli se nepletu, u tvé ukázky je P.Šrut, a je i textařem u Pospíšila. M.Prokop říkal, jak musel přesvědčovat Šruta a přitom ten neměl nějaký pres.. A housle ty zase patří i k Večernici… Hrstka lidiček a jak se kruh rozšiřuje geometrickou řadou. Ale stejně, kolik toho je…? A kdo je vybere, jestli vůbec…? A komu se to bude líbit a nebude žbrblat, že tam nejsou Vondráčková atd…Mě to přijde marný.

288
priznivec.obecny
Reagovat

Lo, něco od Olmerové?

289
frida
Reagovat

@priznivec.obecny: No marný to asi je, ale stejně by to bylo super, kdyby tam, čirou náhodou, něco takovýho zaznělo. Jo ano, Kratochvílová“ V stínu kapradiny“. Já myslím, že lidi by byli rádi, oni jen na to zapomněli a Ti nejmladší by to alespoň, asi poprvé, uslyšeli a byli by překvapení.

290
BarBora
Reagovat

Už tu toho bolo napísané veľa, pod niektoré názory by som sa mohla aj podpísať, tak len stručne.
1. Lenka
2. Martin
3. Kristína

Keď sa objavia také talenty ako Lenka a Martin, tak nejaké chybičky si buď nevšimnem, alebo sa pobavím (v dobrom).

Postúpiť mala Kristína, veľmi ma prekvapila. Kde bolo treba, bola mazlivo roztomilá, kde bolo treba pritlačiť – pritlačila. Ona jediná ma zo zvyšku donútila zbystriť pozornosť a to nie len v tomto kole (minule sa mi páčila aj Vendula).

BaM- áno, nasadenie tam bolo, ale chvíľami sa mi to zdalo viac odkričané, než odspievané. A protežovanie mi vadí vždy.

291
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Já bych si předla jako kotě, protože tohle je zásah do černého. Samo jen pro mne. To je malá česká scéna, která celkem nekopírovala …. jen se dala inspirovat.
Kdo má ještě tuhle muziku rád? Netuším.

292
Jan Liška
Reagovat

@Enaz: Z prvního nebo druhého v případě první Live Show samozřejmě. Na zbytku pořadí nezáleží, protože když diváci dostatečně nehlasovali pro své favority, jsou ve spodku žebříčku a pak už volí kouč.

Tyhle soutěže jsou podle zahraničních licencí, musí se dodržovat určité postupy. Je to tak všude na světě, jen Američané si vydupou výjimky, protože můžou. My se snažíme, aby byla ta show zábavná pro většinu diváků, všem se zavděčit nejde. Já si stojím za tím, že druhý ročník Hlasu je obsahově (nehodnotím zpěv) i vizuálně udělaný na světové úrovni. A říkal bych to, i kdybych toho nebyl součástí. Pokud se vám to i tak nelíbí, já za to nemůžu a nic s tím neudělám. Každý máme svůj názor.

293
Ally
Reagovat

Taky myslím , že dobrý ..ta Michnová možná nejvíc
Ale asi bych jí nejdřív dala zas něco tvrdšího modernějšího ..aby to nevypadalo jako spekulace, že ha starší české písničky fungují..?
Myslím, je to fakt celé o vyvolání emocí..což jde asi s českým textem a známou písničkou líp
ale hlavně jak to celé sedne, baví..a možná je to o tom momentu a dopředu se to nedá naplánovat
mno myslím , že nás každopádně asi zase překvapí :)

A co pro Vendulu ?:)myslíte, že by třeba mohla dát třeba něco jako Amy ? I když na to je spíš typ Lo , ale zas pro ni by to bylo moc emocionálně náročné

294
priznivec.obecny
Reagovat

@frida: Fakt, to už se tu probíralo, možná jsi tu byla taky.. A jak se brblalo, výběry byly něco mezi propagandou divností a občasných tref a pokud byly, tak pro lidi to moc nebylo, protože nejsou zvyklí.
@Enaz: Podle mě v zahraničí by tahle dáma byla víc známá a to je přesně problém naší hudební scény a potažmo vychovaným vkusem, resp. nevkusem.
Ale vybíráte přesně interprety, co i já poslouchala. Prokop byl dokonce jeden čas tak pro mě top, že jsem už sledovala netrpělivě další album, věc, která se mi stávala jen u zahraničních interpretů a pak mi odešel do politiky :-(…:))) Jenže to je právě to, tady si rozumíme, koho vybrat, dokonce se ukazuje, že toho není zas tak málo, ale reálně, kdo by se ukázal přímo v pořadech? Vždycky je tam někdo úplně jiný… Nanejvýš jeden dva kousky, vzácně. Proč? Vede mě to zase k pár odpovědím o vkusu a propagandě.
Tak jo, zkoušet se má, jinak se nic nestane. Jste mě holt přeprali :-(…

295
frida
Reagovat

@priznivec.obecny: Jo, kdysivá na Chmelnici se hrávali super kousky, ale to už snad ani není pravdo. Škoda, že zestárli a žádní noví? Kde jsou?

296
frida
Reagovat

„hrávaly“

297
priznivec.obecny
Reagovat

@frida: Někde budou. Je asi třeba je hledat a oni taky hledají, kde mají nejvíc svojich fan a tam jezdí. Jinak by se neuživili. Hádám… Já na tohle nemám trpělivost a ani detektivní talent. Řeším to poslechem starších věcí a nebo poslouchám zahraniční interprety, kdo mi co doporučí…

298
Enaz
Reagovat

@Jan Liška:
Reagovala jsem na to, že píšete o dvou postupujících dle diváků v okamžiku, kdy už proběhla další část soutěže.
Píšete do živé diskuze, takže předpokládám, že si uvědomujete, že reagujete čistě profesionálně, ale nám to stačit nebude :).
Opravdu mi nemusíte vysvětlovat pravidla proběhlého kola.

Škoda, že si nestojíte za zpěvem, protože Hlas by měl být hlavně o něm.
Pokud si myslíte, že můžete zaujmout všechny diváky tím, že uděláte nějaké „vtipné“ vycpávky a tak něco kolem, tak se podle mne velmi pletete. Tedy ne Vy jako osoba, ale TV jako taková.
Talent show je jasně definovaná záležitost a naše země je malá. Je tu menší trh a máte omezený okruh příznivců.
Mluvím jen za sebe a tak konstatuji, že bych uvítala raději méně pompézní soutěž, která by dala více prostoru soutěžícím. Soutěž, ve které by byli kouči, kteří nejen mají co říct, ale i to svým svěřencům řeknou. Je hezké, že každý zná MD, ale je to kouč? Hm.
První SS byla zajímavá nejen tím, že byla první, ale i tím, že tam byli lidé, kteří dokázali hodnotit, kritizovat, ale také posunout ty talentované.
A postupy? Nedejte se vysmát. Je na vás, abyste je zajímavě vyplnili. Sakra. Ale jestli chcete vyhovět všem, tak vám propad patři.

299
dolores
Reagovat

@Jan Liška: a to vam zahranicne licencie zakazuju zverejnovat vysledky – poradie sutaziacich PO skonceni sutaze ? preco sa potom zverejnovali po prvych narodnych superstar, aj po prvej spolocnej CSS, ale po CSS2, Hlase1 uz to neslo … predpokladam aj teraz po Hlase2 to nepojde. ak sa hanbite pred konkurenciou za nizke pocty sms, tak zverejnite fakt aspon tie percenta, ale ak ani to nie, tak poradie. nechapem aku skodu by toto zverejnenie mohlo urobit televizii. ludia, co hlasuju maju pravo vidiet ako co dopadlo. ako sa umiestnoval ich favorit az kym nevypadol. nie je to tak aj vo volbach ? esteze aspon tam nam polit.system dovoli vidiet aj promile tych najslabsich. neviem si predstavit, zeby sme vo volbach poznali poradie len tych najlepsich stran a ostatnych by nam zatajili s odovodnenim: ved je to nezaujimave, kedze sa nedostali do parlamentu :D
chapem, ze vam ide hlavne o zabavu, tak potom preco povzbudzujete ludi k hlasovaniu ? ked niekto obetuje SVOJE vlastne peniaze na sutaziaceho. tak preco mu potom upierat pravo vediet ako sa tomu sutaziacemu vodilo? nehovorim, ze to mate zverejnit pocas prenosov, ale aj o tom sa da polemizovat …ved v XF boli v poslednom kole zverejnene aspon anonymne pohyblive diagramy s percentami.

300
DJ Vlado
Reagovat

@Jan Liška: Právě jsem se chtěl zeptat, jestli byste pro příští ročník nezvážili ta americká pravidla (tzn. vypadávání bez ohledu na tým), ale když vidím, že to licence nedovoluje (jen Amíci si to vydupali), tak se holt nedá nic dělat, no :-( Nicméně i tak si myslím, že vypadávání bez ohledu na tým by bylo spravedlivější (licence nelicence), jelikož by tak nedošlo k situaci, že musí padat hlavy i v silném týmu (jaký má třeba teď Majk), zatímco v jiném týmu můžou s klidem postupovat i slabší články. Nicméně chápu, že na prosazení amerických pravidel jste ve štábu asi malí páni :-)

301
Motylek
Reagovat

Taky bych Lence dala Olmerovou…, ideálně teda Čekej tiše… Jenže to by bylo dost podobné tomu, co zpívala teď… Ale věřím, že by to bylo krásné…

302
BarBora
Reagovat

@Enaz:
Božeéé, vo vypočte najkrajších českých hlasov som zabudla na Kratochvílku, neskutočný hlas!

303
priznivec.obecny
Reagovat

@Jan Liška: Tak já se taky musím nad něčím opět pozastavit. Už včerejší koment mě zarazil s tím dobrým vyzněním všech vystoupení. Teď opět věta, že když se nám to nelíbí, tak se nedá s tím nic dělat. Jestli pracujete v týmu, tak naopak, kdo jiný s tím může něco udělat? Z toho mi vyšlo, že pak tu jste jen od toho, aby jste bránil za každou cenu a ne se snažit vybrat problémy, které by alespoň se daly probrat s kolegy a aspoň trošičku s tím pohnout k lepšímu.

304
priznivec.obecny
Reagovat

@Motylek: No, to jsem si zrovna pouštěla ;)…
@BarBora: Já teda nezapomněla ;)…to nejdééé

305
Motylek
Reagovat

I když je to taky převzatá písnička…. /Jim Reeves/
Nebo miluju od Rottrové Bílý kůň, písnička původně od Maryly Rodowicz..

306
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Tak Prokop naštěstí z politiky rychle vypadl a myslím si, že rád.

Máme i skvělou hudbu, ale taneční zrovna nebude … rocková jen okrajově.
Nicméně, když se vnořím do YT a začnu vzpomínat, tak tam uváznu na několik hodin.
Nové kapely, které tam najdu (a že jich je), mi některé něco řeknou, některé ne. Ale já jsem starší ročník, takže to není důležité.

307
Motylek
Reagovat

@priznivec.obecny: já si to pouštím když mám smutek, a pak jsem ještě smutnější… :-)

308
frida
Reagovat

Já si myslím, že výsledky hlasování by mohli zveřejňovat klidně průběžně, vždyť by to bylo zajímavější a také, kdo by viděl, že jeho favorit má málo o to více by posílal hlasy. Nevidím, nic tajného na tom, kolik má kdo hlasů. Vždyť je to soutěž, ne špionáž. Tajnosti z ničeho. Pak to akorát svádí k různým spekulacím.

309
BarBora
Reagovat

@priznivec.obecny:
Tiež sa čudujem, že ma to nenapadlo.

310
Tomáš
Reagovat

298: Dobře dolores! Líp bych to nenapsal. Já bych si dodnes přál vidět výsledky všech u nás proběhlých pěveckých show od ČSS2 kdy už zveřejněny nebyly. A pokud to nejde tak aspoň teď u Hlasu 2 ať to zveřejní. Někdo třeba minule hlasoval jako divý pro Kujana a stejně to nestačilo. Tak nemá snad ten člověk právo vědět jestli v diváckém hlasování porazil aspoň Janczarovou a jak daleko byl od přímého postupu i když pak Michal David rozhodl jinak? Nikdo nechce absolutní počty hlasů, procenta by byly dobrý ale když ani to ne tak aspoň ta celková pořadí v jednotlivých kolech po konci soutěže ať zveřejní! Chceme toho proboha vážně tak moc?

312
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: Já už to tuhle psala. Naši telku jsem úplně vyhostila, běží jenom při SS a Superstar, což je spíš svátek a čas jsem dala těmhle hledáním, protože toho je, fakt jo…
@Motylek: Já jsem taky poněkud v tomhle divná, možná to divné není. Smutné věci vyhledávám taky :-)). Hm, docela dost. A to ještě někdy úplně nepochopím, že poslouchám něco smutného (na texty jsem břídilka), takže toho může být i víc :-))).

313
Enaz
Reagovat

@BarBora:
Že ? :)

http://www.youtube.com/watch?v=aUhfgEDg-TI

Tohle bylo tak krásné.

314
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: My nejsme pro pana Lišku zajímavý vzorek, na to jsme tu skoro všichni až příliš vzdáleni průměrnému hlasujícímu Novákovi. My jsme spíš ten obtížnej hmyz , co furt bzučí a občas se i snaží drze bodnout. Takže nám taky vzkazuje, když se vám to nelíbí, běžte se bodnout :D

315
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: Zapomněla jsem. Asi je dobrý si poslechnout, přečíst, text. Nejsou marní ;)…

316
jab
Reagovat

@Enaz: 283 – Lola :-)

317
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: To bylo pro bezíka (video s The Man)…

318
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Jo, aha :-).

319
priznivec.obecny
Reagovat

@Motylek: Já jsem si před chvilkou taky schválně poslechla Rottrovou. Nevím, jestli by to šlo k Vendule, totiž… Ale Vendula je asi Slovenka?

320
Enaz
Reagovat

@jab:
Tak nějak jsem doufala :). Ale nevím.

321
dolores
Reagovat

@jab: (140) to nebolo mierene na teba ako ze mas problem so starinkami. ;) tvoja reakcia na Zola a jeho vykopavku bola prirodzena. ja som len poukazovala na to, ake je to vsetko relativne. niekedy je trendy to, co je starsie 50rocne, retro, a to, co letelo len pred 20 rokmi je bleee … :)) to je ako v mode odievania. :D
a je to vsetko tak velmi subjektivne …napr. vezmi si Tomasa, na neho posobila piesen od Kiky ako staromodna, pricom u Kukacku mu tento starsi repertor nevadil, lebo mu silno fandil :)) podobne teraz u Zolika :)) inak, co sa tyka buducej keriery sutaziacich -seniorov, ja myslim, ze oni do toho ani nejdu s nejakymi velkymi ocami. ze prerazia. chcu to proste skusit a zasutazit si ako kopa inch ludi sutazi trebars vo vedomostnych sutaziach. a ked to vyjde a motyka vystreli, tak to je len dobre :)) ved si zober takeho Kujana, ten skoncil v prvom zivaku a bol nadmieru spokojny, ze si aspon tam zaspieval. oni si tito stari bardi uvedomuju velmi dobre aka porcia mladsej konkurencie stoji proti nim. v tomto ohlade je naozaj Zolov postup niecim, co je mimo mojho chapania…:))) ale pri tejto slabsej konkurencii v MD time, a pri nevydarenom vykone sa ceske hlasy roztriestili a zaroven utiekli kade-tade po inych timoch a Zolovi ako jedinemu slovakovi asi so stabilnou hlasujucou zakladnou to v pohode vystacilo.

322
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Na Rotrovou musí mít neskutečnou pokoru. Kůň bílý je zrovna ta z těch rádoby líbivých, které se dají zkazit hned :).

Vendula by mohla spíš

http://www.youtube.com/watch?v=eipRc4E4CAE

i když to taky asi není ono :).

323
Motylek
Reagovat

@priznivec.obecny: Vendula je Češka…, ona je hodně na youtube.com.., zpívala už mockrát v různých pořadech….

324
Skřítek
Reagovat

Přijde mi zvláštní, že v sobotních odpoledních hodinách je tu tolik lidí s podobným vkusem. Pospíšil, Mišík, Prokop, Navarová, Michnová (u té bych skoro nečekal, že ji tu bude někdo znát :) ) a určitě bychom našli těch jmen ještě víc. Ale tento repertoár také není úplně ideální pro TV Nova.
Nicméně …. představa je to krásná

325
dolores
Reagovat

@bezík: dobre je to, ale opat tazka vec na frazovanie a este hadam tazsia ako Casy.. a zaroven tazke aj na vyraz- hmm. mozno by ale Lo prekvapila aj v tom.
mne sa paci vyber pre nu od priznivca . Michnova – S Luisem, ale to je asi nie tak zname.. ja Michnovu a Marsyas mam rada, no kopec mojich priatelov napr. nema sajnu kto to je :))
ajtak sa ale zbytocne namahame, Lo bude urcite spievat v stredu po anglicky :))

326
Motylek
Reagovat

@Enaz: Rottrová taky dávala Koně na konec koncertu… I já jsem na to čekala jak na lízátko… :-D

327
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: To snad ne :-))). To mi tady dneska všichni čtete myšlenky, nebo co :-)))? Já jsem myslela nějakou písničku od Rottrové obecně a tuhle jsem právě poslouchala a nad ní právě špekulovala v souvislostí s Vendulou :-)). Tak to je pecka, už…

328
priznivec.obecny
Reagovat

@Skřítek: No právě. Mainstream v Česku je asi nic moc a tyhle songy, co se tu dávají jsou holt mimo střed zájmu. Právě proto jsem k CZ SK kolům tolik pesimistická.

329
Motylek
Reagovat

@dolores: S Luisem je asi nejznámější :-)) Nebo aspoň podle mě ve své době nejvíc hrané…

330
dolores
Reagovat

@J: tak Elan pre Zola je zo slovenskej produkcie urcite najvhodnejsi :)) su tam este spevaci s vysoko polozenymi hlasmi, napr. Lehotsky (Modus), tam je tiez dost kvalitnych veciciek, co by sa mohli spievat (sa cudujem, ze este nebol Modus ako tematicke kolo v Superstar, alebo bol ? nepamatam si) , alebo menej zname skupiny Zenit, ci AC+, kde spevaci mali vysoke hlasy. no nie tak specificke ako ma Zolo. boli neznejsi, a tuto polohu mi zial Zolo este neukazal. musi mat nieco ostre, preto jedine Jozo Raz by mu pasoval, ale aj elanovka sa musi starostlivo vybrat pre neho, nie hocijaka.

331
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Když Rotrovka je naprosto skvělá zpěvačka. Jasná intonace, krásně kovový hlas … kdo ji nahradí?
Kdo to z mladých a schopných zkusí? Zdá se to lehké, ale je to těžká kláda. Pokud neumí zpívat, tak to bude tragédie. Ale tahle písnička se dá i zahrát … občas převyprávět.
To by mne fakt zajímalo.

332
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: Myslím, že ji nenahradí nikdo. Ani ve světě takovou neznám.

333
Enaz
Reagovat

@Motylek:
Tak Koně jsem od Marie taky milovala. Ale má lepši :).

334
Motylek
Reagovat

@dolores: … a Martinovi by sedělo něco od Karola Duchoňa… :-) třeba to jeho úžasné Šiel, šiel… to mám taky moc ráda… Originál je Simon Butterfly Rain rain rain….

335
Jai Kudo
Reagovat

@Enaz: JK byla v té době moje absolutní nejvíc zpěvačka…..po už dlouho dlouho nic…..ale trochu ze zapomíná na její další skvělé písničky, proč pořád jen V stínu kapradiny?
https://www.youtube.com/watch?v=uzicPCIvJew
https://www.youtube.com/watch?v=1PVLXetX5Dc

Z jejího zpěvu jsme měl skoro vždycky pocit naprosté dokonalosti, všechno (tóny, frázování, feeling) bylo přesně tam, kde to mělo být.

336
Motylek
Reagovat

@Enaz: to jo, ale taky skoro všechny převzaté… Ale souhlasím, že její hlas je jedinečný…. A pořád vypadá moc dobře, nechápu, jak to dělá… :-D

337
dolores
Reagovat

@Motylek: lenze ta doba, uz je davno prec a dalsie generacie co prisli potom, o Michnovej netusia, zato GoldenKids sa hrava stale, je to evergreen., to poznaju aj niektori teens. :)) ale keby sa na taketo veci, ( znalost alebo neznalost divakov) nebral ohlad, mohlo by sa oprasit a zreinkarnovat viac perfektnych songov, co kedysi
leteli.

Vendula, ak by mala speivat cesky, tak neviem. asi ta Rottrova by mohla byt, nieco pomalsie, narocnejsie na vyraz. ale zas Marie je specificka soulova spevacka, a budu si to ludia s nou dost porovnavat. priblizit sa k originalu, alebo to dat inak, ale kvalitne, to bude veru tazke. ja som myslela, ze pre Vendulu by bodla aj Lucie Bila, alebo Basikova ..tam by mohla nastrbit original :))
mne by sa pacilo, keby sa vzala nejaka nevyrazna piesen.. a v sutazi sa z nej spravi dychberuci cover. vid JA -Impossible

338
Ally
Reagovat

Hmm Rottrová to by fakt šlo.. :)
A Vendula docela vypadá , že má vkus..

a Lence bych dala taky něco od Ostravy,at se jí to dobře zpívá :)

339
priznivec.obecny
Reagovat

@Motylek: K té visáži… Jsou si s mojí mamkou podobné. Jen mamka je světlovlasá a má zelený oči. Dneska oproti Marii má ale víc vrásek, ale pořád je taky tak šmrncovní. To jsou holt geny a ochota se dobře upravovat, oblíkat. Poprvé jsem si toho všimla kdysi před lety na jedné podpis kartě a byla jsem teda překvapená. Díky jiný barvě vlasů a očí mi to dlouho unikalo… Ale i ten úsměv například, je jak přes kopírku. No, tak každý je někomu podobný, zase to není až tak divný.

340
priznivec.obecny
Reagovat

@Ally: Jak by vyzněl ten hit od Špinarky?

341
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Tak a tady to máme :). Kolik máme zpěvaček/zpěváků, které bychom nevyměnili? Koho bychom byli schopni nabídnout mladší generaci? :)
Vendula naše bardy možná zná, když vyrostla na Beatles :). Je tu mix těch mladších a starších. Je tu mix rockerů staršího typu, pamětníků začátků beatu, lidí, kteří mají rádi novou tvorbu a nové kapely (protože jsou holt mladší nebo neusnuli).
Kdybychom mohli my vybírat písničky pro české slovenské kolo,kdo by tam neměl chybět?

342
Motylek
Reagovat

@priznivec.obecny: Ona má navíc na svůj věk i super postavu… Na koncertě má vždycky narváno.., ale je fakt, že náctiletí na takové nechodí… Ale na jaké koncerty chodí, to netuším…, a jestli se vůbec dívají na tv… Podle mě ne… Aspoň co jsem se v rodině ptala na to…

343
dolores
Reagovat

@Motylek: nooo, celkom dobry napad pre Martina. vlastne on by Duchonove piesne vedel svojim zamatovym hlasom zuslachtit. Duchon hrozne pristal Adamovi Duricovi (z SHS1), ked mu v Legendach popu pridelili Mam ta rad , original Red Light Spells Danger-Billy Ocean.. pamatas si Adama Motylku ? on z toho urobil doslova touchdown, taka davka vyrazu ze v refrene ma az mrazilo. ak by Martin nieco take dokazal, tak ma GF v kapse. http://www.youtube.com/watch?v=U8Qk7nSFHlo

344
Motylek
Reagovat

@dolores: haha, zrovna jsem si Ďuricu pustila, ještě než jsi to napsala… To si pouštím docela často.. :-D

345
Enaz
Reagovat

@dolores: @priznivec.obecny:

Tak to vám mohu říct rovnou, že Karola Duchoňe jsem vždycky bytostně nesnášela. Martin C. není můj fanoušek, ale tohle bych mu fakt nepřála :). To ať dá raději Káju :).

346
Motylek
Reagovat

@dolores: to víš, že si ho pamatuju, šíleně mě naštvalo, že ho nepustili dál… Tenkrát tam dali místo něho toho Petra už ani nevím jak se jmenoval, ten zpíval nemožně….

347
Monika
Reagovat

Co mi to tady vybirate za srajdy pro Martina?:-))) Jsem Duricu musela vypnout hnusnej song, malokdo to u nas zna, no to by to teda vychytal, fujtajbl.

348
Motylek
Reagovat

@Enaz: však se mu taky říkalo slovenský Gott.. :-D

349
bezík
Reagovat

Pro příznivce Kaiser Chiefs – aktuálne set na RaR ;-)

350
Motylek
Reagovat

@Enaz: Já jsem ho taky v té době vůbec nemusela… Ani jsem to neposlouchala… Až když to zazpíval Adam Ďurica, tak jsem si to poslechla….

351
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: V zásadě jsme je tu jmenovali. Já si vzpomněla na teď na Penka, taky takovýho ve světě neznám. Jen se zacykloval a trošku pokazil protekčníma osmdesátkama a to je problém. Ale i tak z něj vypadly a padají i teď mimořádné věci, takový přednes, hluboký emotivní hlas (až na to jeho zarýmovaný ou, ee) cit pro slova a melodii, to je neuvěřitelný.. . Jmenovala bych i Gotta, ale to tu nechám na vás, vybrat něco zajímavého. Ave Maria to asi nepůjde, ale já tuhle zrovna jako jednu z mála si občas vyslechnu. Basiková se Stromboli, ale do takového pořadu to nejde… Já s tím českým mainstreamem mám opravdu velký problém vybrat, vždycky zapadnu k těm zapadnutějším… Nejmenuju, co už tu zazněli a přemýšlím ještě. Hegerová..Lipa…A jak se líbí bratři Orffové?
Tak Večernice by v Hlasu mohla být, Kolej Yesterday, Ten vůz už jel. Já bych to zorientovala na české balady. To by mohlo být fajn a tady by se možná našel průsečík v skupině „mladí, starší“. A protože máme slavnou historii v Portě, tak možná udělat tématické kolo Porta. Už jsem jednou tohle tady tak trošku „prodávala“..

352
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Něco jsem už o nich slyšela. Neznám, ale chtěla poznat… Dík :-). Jsem chtěla nakoupit, tak až pak…

353
Motylek
Reagovat

@Monika: Já si myslím, že pro tebe je hnusné všechno… :-D

354
Monika
Reagovat

Mne stacily vykopavky u Kukacky, proto jsem ho taky nemela rada. Martinovi bych takove hruzy nedala ani omylem.

355
Monika
Reagovat

No sorry, ale za tohle mu Novak urco hlasy neposle. Ja bych od nej treba chtela slyset Pokoj v dusi.

356
Enaz
Reagovat

@Motylek:
To možná, ale nebylo to adekvátní. Karel G. se takhle děsně podbízel méně. Fakt se to nedá (jsem si ho našla na tubě, abych byla v obraze … děs).

357
dolores
Reagovat

@Motylek: to fakt ? :)) asi to bude nejaka telepatia. :D necakala som ze si to pustas. u nas doma je to tiez popularne.

358
Motylek
Reagovat

Kterou písničku měl Kukačka vykopávku? Elvis Presley se poslouchá pořád…

359
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: Já Duchoně neééé, to je nějaká mýlka, nic nepsala, ho já nerada…

360
Motylek
Reagovat

@dolores: ale nejradši mám Slnečný kalendár jak to zpívá Dominika Mirgová… :-)

361
Enaz
Reagovat

@Enaz:
A mám tu další návrh když jsme u Karola :). Tohle je Dušan Drúň …
http://www.youtube.com/watch?v=DSBQcHcoYSs

Varování … neotvírat, pokud nejste dostatečně otrlí pamětníci.

362
Motylek
Reagovat

@Enaz: jen píšu, že Martin má na takové písničky hlas…, že si na to může klidně troufnout a bylo to lepší jak originál… I toho Gotta by mohl dát dobře… Za to by mu Novák hlas poslal, respektive ženy… Nepíšu o teens, protože nevím co poslouchají…

363
bezík
Reagovat

@Enaz: Neotevřu právě proto, že jsem pamětník :D Dušanka Grúně fakt ne, na to mě nedostaneš :D

364
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Tak to se omlouvám. No, já už píšu sama sobě .). Kdybys chtěla utrpět šok, tak se podívej na 359.

365
BarBora
Reagovat

@Enaz:
Super pieseň, ale od Kratochvílovej sa dá počúvať takmer všetko.

366
jab
Reagovat

@Monika:
Za prvé: Nevím, jak by tam upravili ten text, aby nemusel zpívat „milému svojmu sbohom dnes dám“ :-D.
Za druhé: Tuhle píseň nesnáším (ale uznávám, že je to jen můj subjektivní problém), takže bych Martinovi přál nějakou pro mne přijatelnější věc.
Za třetí: Asi bych „povladovsku“ trošičku srovnával s poměrně osobitou verzí Kristíny Debnárové, která mi dokázala tuhle píseň ze značné části zpřístupnit. Na druhou stranu, Martinova verze by určitě zněla úplně jinak (rozhodně by nezpíval refrémy ve výškách), takže by to srovnání nebylo tak brutální. Jen bych sde trochu obával, že to bude až moc podobné originálu.

367
Motylek
Reagovat

@Enaz: :-DD tak už je fakt silné kafe….

368
dolores
Reagovat

@Motylek: no ani mne Duchon ako spevak nebavi :)) ale mal vacsinou prerabky velkych hitov. ako to uz byvalo :)) a ked niekto potom jeho piesne prespieval, tak bol lepsi ako on .napr. Kuly – V dolinach-hoci to nie je absolutne moja salka, ludia z toho saleli na festakoch a v radiach to rotovalo od vidim do nevidim)

Monika, ja som nepisala, ze toto ma byt pre Martina, toto je ina kava, to by nedal :)) a vypocuj si to radsej este viac krat a potom hodnot :)) pre Martina vybrala Motylek Siel, siel, co je pokojnejsie.
a Pokoj v dusi ? tak to Martina znici. tuto odrhovacku zase vypinam ja. a to mam Janu Kirschner rada

369
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: Ale přemýšlím, že on jako zpěvák byl kvalitní, ale mě se nelíbil moc vystupováním. Možná jsem se u něj párkrát i zastavila, ale to je tak strašně dávno. Už mi zůstal ten dojem visuální… Podívám se. Ale oba jsou asi dobří. Naši je poslouchali, hlavně Dušana a oni mají už trošku náročnější vkus. Hrozní šťouralové :-)..Zpěvák musel fakt umět (Hála, Černoch..).

370
Monika
Reagovat

Gott pro Martina je jeste lepsi, na Gottovi si vylame zuby kazdej:-))))

371
Motylek
Reagovat

@dolores: Přesně tak, já jsem psala o Šiel šiel, pokud by se mělo zpívat česky nebo slovensky… Jinak je originál lepší samozřejmě…. Bavíme se o českých a slov. písničkách – i převzatých, kterých je většina…
Jinak mám ráda i některé písničky Spirituál kvintetu…, taky ale ne všechny…

372
priznivec.obecny
Reagovat

@Motylek: Na ty bych zapomněla. Moc je neznám, ale něco se mi hodně líbilo.

373
jab
Reagovat

@Motylek: 365 – Souhlas, to je dobré tak akorát na kolotoče :-D

374
Monika
Reagovat

Uprimne vy jste tady skoro vsichni fajnsmejkri, takze mu vybirate i takove pisne. Ty mozna Dolores Pokoj v dusi vypinas, ale pro Novaka je to nadhernej song a prisun hlasu jako svina, pokud to da, a o to snad jde.
K cemu byl Kristine skvelej hlas, technika, kdyz vzdy mela debilni song, vy jste sice nadsene, ale komercni divak uz ani nevi, ze tam byla.

375
dolores
Reagovat

@Enaz: tak na toto sa da odpovedat uz len tymto :)))
http://www.youtube.com/watch?v=ATM23y0zH6c

ale keby tu bol Marek Kalina, ten by si zamlsal :D

376
Motylek
Reagovat

@jab: tak jak vidím slovo kolotoče, tak to je pro mě Petr Spálený…. :-D To tam řvalo od rána do večera…. I když taky má některé písničky dobré… Já ho mám ale fakt spojeného s kolotočem… / a taky tam pouštěli Bonye M, případně Africa Simona/

377
Monika
Reagovat

@jab: Slova by se mirne upravila, to neni zadnej problem.

378
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: :D Magor se sovou na hlavě :D :D

379
priznivec.obecny
Reagovat

@Motylek: Co mě ale překvapilo, bylo jeho vystoupení živě. Jeho kapela, jak to všechno šlape a i on zpíval výborně. Oproti tomu, co jsem znala z tv, tak to bylo úplně jiný. Ale i tak mě už nepřesvědčil, že bych si jeho věci vyhledávala.

380
bezík
Reagovat

@Motylek: Na Spálenýho mi nešahej !!!! Na tom jsem jako dítě vyrostl :D Jeho první deska je výtečná, později ještě s bráchou taky udělal pár slušnejch věcí, samozřejmě taky spoustu srágor ;-)

381
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Koment k sovičce jsem zanechala na fb :-)))

382
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: To odpovídá tomu, co tu teď zmiňuju. Živě byl parádní.

383
Motylek
Reagovat

@dolores: jj, to byly všechno „populární“ melodie, jak se to říkalo… Toho by se našlo moc a moc…

384
jab
Reagovat

@dolores: Docela mi tu Kalina letos chybí. Sice jsem se s ním hudebně příliš neshodoval, ale byla s ním dobrá legrace :-D.
@Monika: Napadá mě akorát úprava na „milému svojmu sbohom dnes daj“, předělat milého na milou by rytmicky asi nešlo.
Malá odbočka: Když jsme u té úpravy textu, nikdo to tu loni nepostřehl (a původně ani já), ale zatímco v orginále se zpívá „to čo potajme nosím v srdci“, Kristína zpívala místo “ v srdci“ „v duši“. Dokonce nejen v soutěži, ale i na nějakém vystoupení po soutěži.

385
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Taky jsme ho viděli za pódiem, jak si dává cigárko před vystoupením, chodil jak lev v kleci. Není moc vysokej a na svůj věk ale vypadá docela dobře :-).

386
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Dušana jsem viděla na Šlágru :). Pro mne děsné. Ale mám tatínka, kterému bude 89 a tak mu tu děsnou televizi občas pouštíme. A tam je …
brrrrrrrr :D.

387
Motylek
Reagovat

@bezík: Já neříkám, že se mi nelíbí…. :-D Dokonce si jeho CD občas pouštím, ale opravdu se v ten ráz ocitnu na kolotoči.. :-)

388
jab
Reagovat

@dolores: Btw. když je tam ta Vrtichová, slyšela jsi od ní Džíny? :-DDD. Šílené, co tam předvádí ve svém věku…

389
Enaz
Reagovat

@dolores:
Tak to je bomba :. Opravdu si myslíš, že JUDr. Kalina by to schválil? :D

390
Monika
Reagovat

Siel, siel jsem si teda pustila poprve a stacilo, s takovou chciplotinou by ho Novaci vyrazili hnedle. Jinak k Zolovi by ten Elan sel dobre, ale neco proflaknuteho ne zapomenuteho ve skrince. Mne by se Zolo i libil v necem s folkovym nadechem, to by mel postup na dosah. Jeste nez sel Zonyga zpivat Huslicky a videla jsem jen playlist, bylo naprosto jasne, ze Ruml bude bez sance.

391
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: Já si ho pouštět nebudu. To bude spíš starodávnost a pro mě to taky většinou není. Já se s našima shodnu na Hegerce, Lipovi, Černochovi a v něčem ne.

392
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Tak Spáleného mám rád. Loni jsem ho viděl i živě, na Vánočních trzích u nás ve městě. A naživo je to fakt fajn, i z youtube si ho občas pustím :-).

393
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Tak ho někdy hodíme na fb. OK? Jsem líná hledat. Bude u něj dost balastu, viz. koment bezíka…

394
frida
Reagovat

No, tak Vašek Neckář a jeho balady nejsou špatný, pak ta Špinarka, ale ta též zpívala více převzaté věci(https://www.youtube.com/watch?v=ytY6zPx3hQM), ze slovenských mě napadá Pavol Hammel(https://www.youtube.com/watch?v=wojcu-OaT90), z českých ještě Petr Novák(https://www.youtube.com/watch?v=97LtUTRM1sc), z češek také staří Ulrychovci za časů big bítu(https://www.youtube.com/watch?v=TF3uih0YS0U), M+T Elefteriadu, ty už asi nikdo nezná(https://www.youtube.com/watch?v=o925kdUpICE). Rottrová je výborná(https://www.youtube.com/watch?v=ajuipIIM1Gg), těch je.

395
Enaz
Reagovat

@priznivec.obecny:
Tak není to o starodávnosti, ale spíš o absenci vkusu. Chápu.

396
priznivec.obecny
Reagovat

@Enaz: Ono to bude jako u Spáleného i možná. Ale to už chceš po mě moc. Já vím velký nic a hodně tápu a navíc mám ráda progresivní muziku a je s podivem, co já všechno vydržím ;)…

397
dolores
Reagovat

@jab: Spaleny ma imho krasny hlas. on este vystupuje ?

398
priznivec.obecny
Reagovat

Teda tady to žije. Venku krásně… Já naštěstí mám naplánovanou vodu až za pár dní a klidně to obětuju. Zase si tak nepokecám, ale jo, vlastně můžu z tabletu… No, to ale dneska bych tam byla taky za magora, co nevydrží bez pcéčka…

399
priznivec.obecny
Reagovat

@dolores: Já ho viděla před rokem, tak asi jo…

400
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Progresivní muzika. Ty jo, tenhle pojem je mi věčnou záhadou. Mě vůbec nenapadá, co si pod tím představit. Jako fakt, nedělám si výjimečně srandu ;-)

401
K.
Reagovat

@priznivec.obecny: No já jsem popravdě řečeno ráda, že v tomhle „krásnym“ počasí nikam nemusím a že už nebydlím v paneláku :-D

402
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Dokonce si dokážu představit, kdo by byli jeho favoriti – z kluků určitě Viktor, protože má styl, navíc JUDr. byl už v Talentu fanda Segmentů, proti všem by prosazoval Relicha jako zástupce plyšáků a z holek určitě Elis jako zástupkyně estrády a afektu :-D Oproti tomu Lola, Kristína a Martin by se od něj vlídného slova nedočkali, Lola by pro něj byla „alternativní levičácký low-end“, Kika zase „hudební snobka z nekomerčního piedestalu“ a Martin „zpocený asexuální medvěd“ :-DDD

403
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Mě taky. Ale už se mi párkrát stalo, že kapela, která není například na progboardu progresivní je a já o tom dlouhou dobu nevěděla a našla náhodně jsem na to narazila na netu. Já to poznám podvědomě jen tak, že je tam divnost. Ale dá se to například poznat u těch Fates Warning. Nové postupy, které teď hodně kapel používá. Já ty postupy nepoznám, ale že kapela hraje různé styly v jedné skladbě až zvraty, to slyším. Taky Rush jsou takoví… To by klidně mohli dát pod takovou škatulku dát i Sabbaty. Já bych je teda dala… Pravda je, že u většiny kapel se takový přívlastek hledá špatně. Ber to u mě prostě tak, že se mi líbí zrovna ti, co jsou jako progresivní uváděni… proto to píšu. Bůhví ale, jestli mě nazaujmou klasičtější pasáže, to už ti neřeknu :-(, zas to tak nerozebírám…

404
Monika
Reagovat

@DJ Vlado: :-))))))) Vlado tys me pobavil, je videt, ze ho dokonale znas. jako by to psal Kalina:-))) To je presny.

405
priznivec.obecny
Reagovat

@K.: .. proč ty uvozovky :-)))

406
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Jinak, co říkáš na Can. V poslední době mě až zaráží, co ti blázni hráli např. v 1971. Ty považuju za progresivní čitankově…

407
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Ha, na streamu záznam z odpoledne – Karnivool. Dočetl jsem se že „Karnivool are an Australian progressive rock band“ , tak to bude asi vono, ne ? Co ty na to ?

408
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: Tak já jsem taky podobně odhadnutelnej :-) I kdybych nepsal rekapy a nepřispíval do diskuse, bylo by asi všem jasné, že mojí srdcovkou je Kristína, zatímco Relichovi nemůžu absolutně přijít na jméno :-D

409
Motylek
Reagovat

@DJ Vlado: :-DD a hned by vzpomenul pěkné písničky tety Vodráčkové… On to poslouchá v kabrioletu…

410
jab
Reagovat

@Motylek: A kde on vůbec vlastně je? :-D

411
Motylek
Reagovat

@DJ Vlado: 405 – no právě…, že ty nejsi vůbec žádný záhadný chlapec… :-)

412
Motylek
Reagovat

@jab: No taky mě to zaráží, že se ještě neobjevil…, ten tu snad nikdy v žádné řadě nechyběl…. Třeba jak to přečte, tak dojde… Má tu kamarády…

413
Motylek
Reagovat

Káčko – zdravím :-) Já jsem byla taky doteď zalezlá doma, ale už se chystám k odchodu….

414
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Můžeme i přejmenovat na divnou muziku. To bude možná nejlepší. A teď hrají? Vypadá to na to. A co ten vysoký hlásek? Jo, je to divný dost :-).

415
DJ Vlado
Reagovat

@Motylek: Já jsem záhadný chlapec jen tehdy, když se mi to hodí :-D

416
Motylek
Reagovat

@DJ Vlado: Já vím… :-D pááá, už idu…

417
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Joo, Tago Mago od Can je krásná deska;-) To ty posloucháš ? Ty mě stále překvapuješ :D Ale ten termín „progresivní hudba“ je myslím užívanej spíš souvislosti s tvrdším rockem, než s takovým věcmi jako Can. I když možná jak kým, jak kdy :D

418
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Já tedy mám na mysli progres jako takový a to slyším u Can. To jsem nevěděla, že progres je spojen s tvrdší muzikou. Tak to je zajímavý, přijde mi to nepřesný. Já o nich vím už dlouho, ale když jsem si je v cca 16-ti pouštěla, tak jsem je moc nepochopila na první poslech, první skladbu a pak nastoupili King Crimson. A až dnes se k nim vracím, udivují mě. Nějaké doporučení na fb bych brala. Já je fakt vidím jako ty nej zástupce progrese, zatím… Moc toho zase tak neznám.

419
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Současná vlajkový loď progrese Opeth :-) jsou na Ring…

420
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: Proč takhle zpívaj a ještě tak skvělej zpěvák..? jsem stará, chjo…

421
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: no já právě tápu, ale u řady tvrdorockerů a metalistů se dočtu „progresivní .. něco“, jinde se s tím termínem zrovna nesetkávám. Teď hrajou na streamu Opeth , a taky se dočteš “ progresivní melodická death metalová kapela“ :D

422
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Myslíš to „zvracení ve svůj protiklad“ ? :D

423
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Tahle směsice stylů už mě zastavuje…

424
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Teď už zpívá baladu a jak je to už jiné kafe…Jinak se s tebou vybavuju na fb…:-))))

425
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: jop, přemístíme se na FB než nás tu umlátí a admin smaže :D

426
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: jj
Omluvám se tu, ale budu to stíhat i tady :-)

427
Ananas
Reagovat

Vy jste se tu tak krásně zasnili, Prokop, Spálený, Mišík, Rottrová, Marsyas! To asi neprojde:(
Ale díky za sobotní chvilku poezie.

428
priznivec.obecny
Reagovat

@Ananas: Nemáš zač :-).

429
K.
Reagovat

@priznivec.obecny: Hádej! :-D Já jsem holt lední medvěd a tohle fááákt nemusim ;-)))

430
priznivec.obecny
Reagovat

@K.: Jo, tak to potom jo :-)…

431
bezík
Reagovat

@K.: Pro mě zase konečně začlo slušný počasí :D Pořád říkám, že jsem se měl narodit někde ve Florencii a tady jsem jen omylem ;-)

432
K.
Reagovat

@bezík: Já se v tomhle počasí zase toužím odstěhovat na Špicberky :-D Ale přeju vám to, těch pro vás příjemných dní tu máte za rok asi míň než já ;-)

433
priznivec.obecny
Reagovat

@K.: To máš pravdu. Těch dní opravdu není nazbyt, ale dá se. Mě nevadí ani ta zima, ale tady už přiměřeně, jak říká Burian…

434
J
Reagovat

@dolores: Tiez si myslim. Velmi by mu sedel ten ELAN. Mojou srdcovkou od nich je VYMYSLENA, ale neviem ci by to Zolo dokazal zaspievat. Ked tak nad tym premyslam, teraz pojde posledny sutaziaci od MD. Da sa predpokladat, ze to bude Vendula. Keby to tak radsej bol Zolo s ELANom. A ak by ho dobre podal, mohol by Vendulu prebit.

435
K.
Reagovat

@priznivec.obecny: Já zimu můžu, ale nejradši mám jaro a podzim ;-)

436
dušan
Reagovat

@Tomáš: Pořád by mě Tomáši zajímalo,proč Ti ta Vendula leží tolik v žaludku,podle mě nikoho neštve tak,jak Tebe.Osobně ji neznám,ale její povaha se mi vůbec nezdá prvoplánová…spíš mi příde vzácně nekonfliktní…

437
Ananas
Reagovat

@priznivec.obecny:
Je škoda, že v Hlasu není prostor na tématické večery. Opět bod pro Superstar, i když to tam obvykle sklouzne do večeru písní MD…

439
IIII
Reagovat
440
K.
Reagovat

@Ananas: Opravdu tematický večery byly akorát v prvních řadách, pak už to byla spíš parodie na tematický večery, takže se mi po nich ani nestýská.

442
Ally
Reagovat

@ 429 a počasí :) pro mě by mohlo být celý rok tak 25 st . ale Florencii, I tálii a vše italské miluju :)
Někdy i ty kýčovité italské songy :) je to dobré antidepresivum

No a z české a slovenské hudby by to fakt asi museli být „starší “ hity..pak je vždycky trochu problém že Ceši neznají slovenské věci a možná i naopak.. Já mám sice skoro pořad naladěné slovenské rádia , protože nějak líp hrají ..a vůbec je ta slovenština taková libozvučnější..:) tak pak nevím, co se děje doma:) ale to jsem celkem.. co vím..vyjimka

Zolo a ELÁN ? Dobrý nápad..to bych ho asi i vzala na milost kdyby to umečel :) nějak slušně..
Třeba Dva a Dva ? Ale taky docela těžké..

443
Franz
Reagovat

Eliška Mrázová – Let It Go ….Chvílemi to dokonce působilo, jako kdyby tuto píseň přezpívali Šmoulové….
Tentokrát palec nahoru DJ Vladovi.

444
samanka
Reagovat

Moje Tipy na GF:

Majk: slepci/ i keď Martin by tam mohol byť, keby zaspieval niečo ako v K. O . Recovery od JA./ Slepci ma bavili vo VNS, odvtedy furt to isté, želám si Martina, je to spevácka súťaž, a nie Modré z neba.
Michal: Vendula, ale asi Zolo, keby zaspieval niečo slovenské.škoda, že vypadla Andrea, ta by mohla ísť tiež do GF. Venda je druhá bagová a také má David rád.
Darta: Eliška, je moja favoritka . páči sa mi od VNS, ked spievala Adele,v stredu Let it go, nuda.Mohla by zaspievať nejaký diskotékovú letnú vecičku , pri ktorej by sa mohla vyblázniť. / Balada boa od G. Limu, alebo Unfaithful man s Chodúrom, tú si púšťam stále. a k tomu ukulele. /
Pepa: Lo, je perfeektná, Simona ten istý prípad čo slepci. Nuda,
Scalex, DJ Vlado. ďakujem za skvelé recenzie v panáčkovi, nikdy som neprispievala, ale dnes musím. Môj tip na víťaza Lo, pre vysokú podporu na Facebookua je zaujímavá.

445
rena
Reagovat

Kdo má na výhru? No, nikdo není dokonalý… Eliška, když jsem si ji poslechla znovu, se mi už tolik nelíbila, hlas má slabý, v takové písni nevynikne. Martin – hlas nádhernej, ale nemá osobnost – je to ještě dítě, medvídek, potřebuje dospět. Vendula, no nevím, Zolo určitě ne. Lola? Je videt, že jde do sebe, uvedomila si, že má jedinečnou šanci. Nevím ale, na kolik je lidem sympatická… je to na výhru? Rozhodně HLAS má jen ona a Martin. Díky ale i za to. Ty dva budu určitě i nadále sledovat. Výhru přeji oběma, i když dokonalý není ani jeden…

446
J
Reagovat

@rena: Pridavam sa k tebe, obidvaja tak LO ako aj Martin C. by mohli byt v GF a obaja predviest svoje RECOVERY. Uz len pre tu pesnicku by si tam zasluzil ist Martin C. pred duom BaM. Ovsem musi podat skvely vykon vo stredu. To som zvedava, ci si vyberie piesen sam, alebo to bude Majk, ci niekto z produkcie a co to bude. Lebo ten Jackson bol fakt uleteny, zaspieval to tak ako to najlepsie zaspievat dokazal a mam pocit, ze s kazdym dalsim zivym kolom nabera na sebaistote. Mozno by tentoraz to mohol byt nejaky lovesong ci uz slovensky alebo anglicky, kde vynikne jeho krasna farba hlasu a cit. A moze po zasluhe sa dostat do GF a len a len vdaka svojmu hlasu. Bola by som povdacna za skvely vyber pre Martina a urcite nie som sama. Ale vyber sam o sebe nestaci, treba ho aj skvele odspievat a na istotu, ziadne zavahanie. Ved oni budu v GF spievat 3 piesne. Jednu s koucom, jednu, ktoru si sami vyberu a v podani Martina to vidim na RECOVERY a este nesutaznu duet s niektorym z vypadnutych finalistov z inych timov a on ju uz pripravenu a nacvicenu ma: no predsa BENEATH YOUR BEAUTIFUL s Janou Rybnickovou z DARTA timu. On ma tak skvely hlas, ze moze kludne spievat do mikrofonu aj bez hudby a da sa to pocuvat na rozdiel od ostatnych, ale nesmie sa bat.

447
Fialka09
Reagovat

@rena: Souhlasím s tebou. Taky bych to ze všech nejvíc přála těm dvěma, tedy u Martina mám po posledních dvou vystoupeních menší otazník, třeba ten Jackson se mi v jeho provedení nelíbil vůbec. Ale jinak je to sympaťák a hlas má skvělý.
A Lo… to je prostě moje srdcovka. Tu holku miluju a pevně doufám, že si zvládla získat sympatie u víc lidí. Je to velký talent, je svoje a originální, strašně mě baví.
Pokud jde o zbytek GF, přála bych to Vendule, nemyslím si, že by to byla druhá Bagová, jak tu někdo psal. Na mě působí mnohem líp, jak co se sympatií týče, tak hlasově. A z Dartiny stáje je mi to celkem šumák, je jasné, že to bude Eliška, ale ta holka jde úplně mimo mě, stejně jako Andrea.

448
jab
Reagovat

@J: Tak s opakováním Recovery souhlasím, i předloni finalistéí jeden výkon opakovali. Ale duet bych radši slyšel nějaký nový, nejlépe s Kikou Mihaľovou.

449
Monika
Reagovat

Ja to mam takhle.
Darta tym – Eliska i Andrea me absolutne nezajimaji, nejradsi bych vyhodila obe dve a do GF poslala Martina i slepce, vic bych to ale prala Andree, ma imho lepsi barvu hlasu a neni tak protezovana koucema, to nadrzovani Elis mi silne vadi a je to pro me mimojine duvod proc bych do GF poslala Andreu, nicmene jeji sance na postup jdou 0,00001%, takze to ani nema cenu resit
MD – Vendula je sympaticka baba, velmi dobre zpiva, ale nejak se mi nepodarilo k ni najit cestu, takze kdyby nepostoupila brecet pro ni nebudu
Pepa – jednoznacne Lola, ktera ma jednu z nejkrasnejsich barev hlasu, vyborne zpiva, je uplne jina nez ostatni, original co tu nikdy nebyl, sice si ji nepoustim znova, ale kvality bezesporu ma
Majk – jednoznacne Martin, kterej ma spolu s Lolou nejkrasnejsi barvu hlasu v soutezi, sympatak s pokorou, nenapadnej kluk, sice neni 100% a vzdy se bojim co kde zkazi, ale ta barva hlasu je kouzelna natolik, ze mu jsem schopna vse odpustit

Moc bych si prala, aby se v posledni TOP 2 ocitli prave majitele nej hlasu v soutezi Martin a Lola. Sice ja bych si prala vitezstvi Martina, ale stojim nohama na zemi, je mi jasne, ze to je nerealne. Na stribro ale by klidne mohl dosahnout dobrym vyberem pisne, pokud prejde pres slepce.

450
DJ Vlado
Reagovat

ANKETA: Top 10 z letošního Hlasu

Soutěž se nám pomalu, ale jistě blíží k závěru, proto si myslím, že by byla na místě jedna anketa :-) Napište 10 vašich nejoblíbenějších soutěžících z letošního Hlasu, pochopitelně nemám na mysli jen z Top 16, ale i z vypadlíků v soubojích nebo K.O. (případně i ve VNS, pokud vás tam někdo zaujal, ale nepostoupil). Já jsem se rozhodl, že svůj žebříček doplním i komentáři k jednotlivým soutěžícím. Má Top 10 jé následující:

10.Martin Kujan – zajímavý a osobitý muzikant s příjemným chraplákem, vyložený touchdown sice během soutěže nepředvedl, ale jeho Roxanne se mi na vícerý poslech hodně zalíbila, rozhodně bych ho v soutěži viděl v této fázi radši než Zola (sorry Tome:-)

9.Edita Třísková – sympatická mamina s originálním zastřeným hlasem, když už i já, známý pedofil, ji mám v Top 10, přestože lolitkovskému věku už dávno odrostla, tak to je co říct :-) rovněž měla v soutěži ještě zůstat (místo Simony)

8.Ondřej Mašík – velký příslib VNS, který byl bohužel předčasně a nespravedlivě zaříznut v soubojích, až na osmé místo ho dávám proto, že jsem ho z celé desítky slyšel nejméně, jinak bych ho dal i výš :-)

7.Natália Hatalová – stará známá, kterou jsem měl rád už v SHS3, mé nejoblíbenější tuzemské soutěži :-) od té doby se technicky dost zlepšila a přestože neměla moc šancí se letos předvést, tak minimálně At Last vystřihla parádně :-)

6.Martin Císar – skokan druhé poloviny soutěže, ve VNS mě moc nezaujal, lehce jsem si ho všiml v souboji, ale svůj potenciál naplno projevil až v K.O., i když mezi kluky preferuju spíš rockery, tak Martin mě zaujal barvou hlasu a sympatickým „medvídkovstvím“ :-)

5.Barbora Drotárová – druhý velký skokan a možná vůbec nejsympatičtější osůbka, která se v Hlasu letos objevila :-) jejímu kouzlu jsem sice podlehl později než bezík a jab, ale i tak na mě udělala dojem svou milou povahou a příjemným hlasem, bylo mi líto jejího vypadnutí v K.O. (zvlášť s takovým slizounem, jako je Relich) :-(

4.Adam Urban – moje osobní jednička mezi kluky, rocker s krásným hlubokým hlasem, sympaťák a pohodář, se kterým by byla radost zajít na pivo :-) myslím, že v budoucnu by určitě mohl zkusit ještě nějakou soutěž, protože v Hlasu ním koučové zacházeli jako s hadrem na podlahu, obě jeho vypadnutí byla nespravedlivá, jak v souboji s Viktorem, tak v K.O. s Janou :-(

3.Lenka „Lo“ Hrůzová – bezpochyby nejvýraznější osobnost celého letošního klání, kterou pánbůh kromě trpkých životních zkušeností obdařil velkým talentem a krásným sytým altem :-) v tuto chvíli bych jí přál vítězství rozhodně nejvíc :-)

Své dvě největší srdcovky si nechám na další vstup, protože se jim chci věnovat trochu víc :-)

451
yeey
Reagovat

1, Lo Hrůzová – az na souboj, kdy na me pusobila otresne, jednoznacny favorit, nejvetsi osobnost teto rady, nejsilnejsi hlas, proste neuveritelna…:-) stacilo by jen se zbavit ty nervozity…
2, Viktor Holomek – sympatak, rockovost v hlase, skvela podiova prezentace, skoda ze ho tady lidi zacali brat az pri jeho vypadnuti :-))) me mel od prvniho vystoupeni…
3, Lucka Bakešová – co dodat, obrovska smula, ze narazila ve sve nejhorsi forme v k.o. na Andreu pri jeji nejlepsi forme… myslim, ze jinak klidne mohla byt na prvnim miste meho zebricku…
4, Ondra Mašík – jeste ted nechapu, proc ze to vlastne byl odejit…
5, Jakub Vaňas – sympatak, do ktereho jsem daval velke nadeje, ve VNS vyborny rockovy vykon, onen kontroverzni souboj s Ondrou se mu moc nevydaril, v k.o. totalne dojebal vyber songu, kdyby si vybral neco rockovejsiho, mohl byt v live shows (k Elisce by ho mozna vubec koucky v takovem pripade nepriradily)
6, Edita Třísková – tak nejak bych podepsal Vlada
7, Vendula Příhodová – velmi prirozena a sympaticka jako clovek i pri zpevu, zaslouzi si imho vic pozornosti, nez se ji dostava, ale i ja si k ni nehledam cestu snadno :-))
8, Adam Urban – rocker sympatak, co dodat
9, Andrea Holá – nez doslo na zive prenosy, libila se mi, v k.o. to byl obrovsky touchdown, dal ji bohuzel koucky uz jen pohrbivaji vybery songu, skoda, protoze to v sobe ma… ted uz me nezajima…
10, Simona Novotná – letuska mi byla velmi sympaticka a jeji souboj s Terezou se mi hodne libil (i kdyz hlavne asi kvuli skvele vybrane pisnicce)

452
DJ Vlado
Reagovat

1.-2. (absolutně se nemůžu rozhodnout, to je jako volit mezi starou a novou láskou:-)

Lucie Bakešová – už celých devět let je to moje obrovská srdcovka, jejíž vzlykavý hlas jsem si zamiloval už na první poslech, když Lucka na castingu ČHS2 jako jediná za celou historii českých a slovenských soutěží vystřihla píseň mých oblíbenců The Corrs :-) a přestože se tehdy nedostala do finále, tak jsem jí zůstal věrný a jsem abonentem jejích koncertů, ať už s kteroukoliv kapelou (už jich vystřídala 6 – Wet Paint, Season Crack, Dekolt, coverový projekt kLuci a revivaly Roxette a Alanis Morissette), myslím, že množství energie, které ze sebe dokáže dostat, by jí mohla závidět leckterá etablovaná zpěvačka :-) bohužel však Lucka je chronická smolařka a vždycky zvoře rozhodující vystoupení (jak před 9 lety, tak letos), přestože do té doby postupovala soutěží jako nůž máslem :-( i tak si ale myslím, že by byla pro Elišku rozhodně těžší soupeřkou než Andrea (o Janě a Markovi nemluvě) a jejich případný duel v Top 2 Darta týmu mohl být pořádně dramatický a napínavý, škoda :-( ovšem ani neúspěch v Hlasu mě neodradí od toho, abych Lucčiny koncerty navštěvoval nadále :-)

Kristína Mihaľová – pro mě osobně vůbec největší objev letošního Hlasu i X Factoru dohromady :-) i do jejího hlasu jsem se zamiloval už při prvních tónech Summertime, což mě nepustilo až do konce :-D Kristína za celou soutěž nepodala jediný špatný ani slabší výkon a myslím, že vůbec nepřestřelím, když ji nazvu nejspolehlivější a technicky nejzdatnější zpěvačkou soutěže, přičemž vedle Dominiky Mirgové je Kristína jedinou lolitkou, která byla spolehlivá i osobitá zároveň, a o tom, že její jazzový feeling má v tak últém věku cenu zlata, se snad ani nemusím zmiňovat :-) velká škoda, že diváky víc nezaujala a že Majk v rozhodujícím momentu zesrabil a dal přednost slepcům :-( doufám, že se této neskutečně talentované dívky ujmou kvalitní jazzoví muzikanti, protože by byla škoda o tak vzácnou květinku přijít :-)

453
K.
Reagovat

10.-11. Vendula – za VNS, jinak mě nebaví.

10.-11. Viktor – za poslední vystoupení.

7.-9. Adéla – v souboji se mi líbil její hlas.

7.-9. Adam – pěkný hlas, Metallica byla fajn.

7.-9. Edita – v KO měla pár parádních momentů.

6. Simona G. – pěkný VNS, ale od té doby neustálý sešup, poslední vystoupení byl průšvih.

4.-5. Martin C. – jeho Recovery hodnotím zpětně jako jedno z nejlepších dosavadních vystoupení, zbytek je ale zatím matný.

4.-5. Patrik – jeho hlas mě bavil svou v našich končinách neoposlouchaností, škoda, že KO tak dovrzal.

3. Veronika Bílková – pro mě jeden z nejzajímavějších hlasů v soutěži, bohužel dostala málo prostoru.

2. Lola – nejlepší hlas v soutěži, ale… Trému bych odpustila, i když, mám-li být upřímná, mi ta její nervozita brání si její vystoupení doopravdy užít. Např. v KO, jakkoli se mi to hrozně líbilo, jsem tu její nervozitu cítila a byla jsem nervózní s ní. Ale s tím, že se neumí sladit s doprovodem, mám fakt problém, nevím, jestli se to dá naučit, ale imho je to u zpěváka dost průšvih. A to její poslední číslo bylo pro moje ucho fakt hodně zlé.

1. Kristína – bavila mě tím jazzovým feelingem a bavil mě každý její výkon (nejmíň mě bavilo Crazy, ale to bylo hlavně vinou písně), navíc ani jednou výrazněji nezaváhala. I jejímu hlasu jsem nakonec přišla na chuť.

454
K.
Reagovat

@K.: Ty woe úplně jsem zapomněla na Marka s Tomášem, takže škrtám Vendulu s Viktorem a 1Drug přidávám k Adéle, Adamovi a Editě na 7.-10. místo.

455
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Vidíš, na ty jsem taky zapomněl :-) Asi by to bylo to 11. místo, případně 10.-11. s Kujanem, kterého zase nechci z té desítky vyhazovat :-)

456
bezík
Reagovat

To vezmu stručně :D

10. Edita – hodně zajímavý hlas i osobnost

9. Mirka Zuntová – nadějná písničkářka, zajímavý, rozpoznatelný hlas,

8. Lucka – dobrá, ale v češtině ještě lepší a na tu nedošlo

7. Martin C. – sametový hlas, ale spousta práce před ním

6. Vendula – technicky asi nejlepší zpěvačka

5. Viktor – za poslední vystoupení

4. 1 Drug – škoda že nedostali víc prostoru, hlavně Lacko byl zajímavej

3. Kristina – sakra nadějná jazzmanka

2. Baška – skvělá, ale nehodící se do jakékoliv soutěže, ona zpívá pro radost a ne pro boj s druhými

1. Lenka – v tý to je jako v koze :D

457
J
Reagovat

Tak len tak pre informovanost. Zacinaju na MS vo futbale. Zaujimavy zapas je na 18.6. co je GF. A v pripade, ze to bude cisto ceske GF, ze Vendula zdola Zola a BaM Martina C. tak som si na 100% ista, ze to bude silny uder pre MARKIZu. O 20.20 STV1 zacina vysielat zapas, ktory zacne o 21.00 SPANIELSKO – CILE. Aj ked CILE nie je velky favorit, ale SPANIELI obhajuju vitazstvo a zapas to bude urcite pekny. Muzov vidim do jedneho pozerat futbal aspon na Slovensku a co tak ponuknut zenam. Ak to bude ceske GF, tak nezne polovicky na Slovensku sa nebudu hadit so svojimi manzelmi, partnermi, otcami, bratmi a jednoducho sa bude pozerat futbal. A nie som si ista, ci je Zolo Lebo tak atraktivny pre zvysenie sledovanosti. A ani samotna Lo Hruzova na to stacit nebude. Uz vidim ako STV1 prevalcuje TV MARKIZA v sledovanosti.

458
jab
Reagovat

@J: Chile může dost kousat, stejně jako před 4 lety, takže ten zápas bude imho oboustranně zajímavý.

Jinak moje pořadí:
1. Lola – Není co řešit, má u mne trochu podobnou pozici jako loni Sabina, hlasově i osobnostně nejoriginálnější soutěžící.

2. Baška D. – Velmi sympatická osobnost a rovněž rozpoznatelným hlasem. U ní jsem ohledně nějaké větší kariéry dost skeptický, nevím, jestli se jí bude chtít vystupovat na vyšší než nějaké lokální úrovni.

3. Martin – Sice kromě Recovery to byly všechno spíš takové „pouze“ nadějné výkony, ale jeho se mi rozhodně vyplatí sledovat. Jsem zvědav, jestli se jej někdo ujme nebo si aspoň poskládá kapelu.

4. Kristína – Na svůj věk neskutečně vyzpívaná a intonačně jistá (pro mne tak trochu jazzová GG, se kterou má imho i cosi lehce podobného v obličeji). Její výhodou je, že už má i hudební zázemí (vlastní kapelu), může o ní být po soutěži docela slyšet. Pří troše štěstí by mohla následovat Zuzku Mikulcovou.

5.-7. Viktor, Adam, Ondra M. – Tihle 3 by mohli být zajímavých oživením ČS rockové scény, každý z nich je něčím odlišný, dva z nich navíc už mají kapely a rozběhnuté hudební projekty.

8. Edita – Jestli se jí někdo bude intenzivně věnovat a pomůže jí odstranit všechny amatérské prvky z její performance, tak z ní může být výrazná rocková mainstreamová zpěvačka.

9. 1Drug – Mohli by přinést něco nového, inovativního na scénu. Výkon z K.O. je velkým příslibem.

10-11. Patrik, Mirka – Slušné folk-popové písničkářské naděje, ale ještě se musejí vyzpívat.

459
Monika
Reagovat

Letosni rada byla co do urovne zpevaku pro me snad nejzajimavejsi a nejpestrejsi ze vsech peveckych show. Hrozna skoda, ze se tato parta lidi neukazala v SS, ktera ma podstatne lepsi format a divak si lepe a dele vychutna sve oblibence. Ja to mam takhle:
1. Martin C. – uz dlouho jsem nekomu neprisla tak na chut jako jemu, ja ten jeho hlas vylozene zboznuju, sice potrebuje jeste hodne dozrat a ma i dost peveckych nedostatku, ale pro me vzdy je barva to nejdulezitejsi, dost veci dokazu odpustit v takovem pripade
2. Baska – ohromne sympatickej clovek, takove slunicko, ktere by me bavilo sledovat v teto soutezi kam az ji divaci pusti
3. Lola – krasna barva hlasu, original, akorat se mi porad nestrefuje vyberem pisni do meho vkusu a kdyz se ji to jednou povede – posledni vystoupeni, tak me to zklame
4. Ondrej – nejlepsi VNS, neco pekneho v hlase, chtela jsem ho sledovat dal v soutezi
5. Edita – zboznuju jeji chraplak, pusobila prijemne a zaroven ustrasene, takova zajimava kombinace
6. 1drug – nejlepsi K.O. vystoupeni, skvele vystavene, mohli jeste neco predvest
7. Adam – Metallica skvela, pro me rozhodne zajimavejsi nez Viktor, dala bcyh mu sanci se jeste predvest
8. Lucka – moc se mi od ni libil Skyscraper, fandila jsem ji uz v SS, vzdy predcasnej odchod, zajimalo by me, jak by se ji darilo dal
9. Tomi – ve VNS me neokouzlil, ale pak jsem mu prisla na chut a taky to byl celkem pohlednej chlap
10. Kristina – nejspolehlivejsi zpevacka v soutezi, bohuzel si vybirala pro me absolutne neposlouchatelne songy

460
J
Reagovat

@jab: To mas pravdu. Ja som velmi tie zapasy nesledovala. Sledovala som len 4 zapasy: SPANIELSKO – PORTUGALSKO, SLOVENSKO – TALIANSKO (az sme miestami doma ani nedychali od napatia), SLOVENSKO – HOLANDSKO a finale SPANIELSKO – HOLANDSKO. Esteze ma MARKIZA stastie, ze to bude zapas SPANIELSKO – CILE. Pretoze SPANIELSKO ma v skupenie aj HOLANDSKO. Zapas je v piatok 13.6. o 21.00 na STV 2 . Aby MARKIZA mala sledovanost museli by v HLASE vystupit BEYONCE s RIHANNOU hore bez a tiez neviem, ci by to pomohlo.
Moj rebricek:
1. – 2. Lola, Martin C. – obaja kvoli hlasu (ide o sutaz Hlas Cesko Slovenska) a naozaj ma obaja svojim hlasom zaujali, u oboch RECOVERY no.1; osobnost a sympatiu tu neriesim . Sorry je to sutaz HLAS.
3. – 4. Kristina, Viktor – tiez si tu neviem vybrat, pretoze Viktora som si vsimla uz vo VNS a aj Kristinu, velka skoda a velmi velmi nespravodlive, ze teraz vypadli (poslala by som prec BaM(a nielen kvoli tomu, ze Kika je lahsi super, ale preto, ze by som sa na nu uprimne tesila, co zaujimave nam zase predvedie svojim spevom) a Simonu (totalne dokopala ten SCORPIONS))
5. Edita – velmi sympaticka mamicka s krasnym hlasom (tiez by som vtedy poslala domov Simonu ak by som mohla)
6. duo Lacko a Sucik – ich K.O. vykon podla mna lepsi nez duo BaM
7. Jana Rybnickova – ale len za krasny duet s Martinom C. BENEATH YOUR BEAUTIFUL (bolo mi jej velmi luto, ked som videla ako ju DARTA svojim vyberom odrovnali; mohla odist zo sutaze s ovela lepsim vykonom a nie ju takto zosmiesnit, ved uz aj tak bola na odstrel)
8. Veronika Strapkova – beriem ju aj s jej drzym sebavedomim a najma jej krasnou farbou hlasu. Ked by bola Madonna bojko a nie drza a sebavedoma, tiez by to nikam nedotiahla.
9. Adam Urban – skvele vystupenia tak v suboji ako aj v K.O., v oboch podla mna nespravodlivy rozsudok, ale holt Pepa mal radsej Viktora a Darta ho potrebovali odstranit, aby mu nedajboze neprichadzali sms-ky zo Slovenska a od vsetkych priaznivcov rocku, kde by potom skoncila ELIS
10. Zolo – ak by zaspieval ELAN (ale zase nie Nie sme zli, lebo jeho kvilenie by som nevydrzala)

Este jeden comment, za to ako DARA s MARTOU vyhadzali vela skvelych spevakov a znemoznili ich prisernymi songami v zivych prenosoch, by som im priala posledne stvrte miesto s ELIS. Nie kvoli ELIS samotnej (ona mi nevadi aj ked to nie je moja salka kavy), ale kvoli nim dvom. Ved mali na zaciatku najlepsi tim.
Nech uz bude GF akekolvek. Moj tip na vitaza je LO. A kvoli krasnej farbe hlasu jej to prajem. Aj ked pochybujem, ze v GF zaspieva RECOVERY. Keby sa tam este dostal aj Martin C. urcite by som si sledovanie Hlasu vydupala s mojou menej neznou polovickou. Aj ked som kvoli zapasu SLOVENSKO – NORSKO nemohla HLAS pozerat.

461
J
Reagovat

Este jeden comment na adresu DARTA timu. Tyka sa Martina C. Ten im musel byt velmi sympaticky a najma zaujat krasnou farbou hlasu. Preco? Od zaciatku isli na to, ze v GF musi byt ELIS a tak vsetkych pratali z cesty, bud v subojoch alebo v K.O. a do zivych prenosov isli s ELIS a tromi dalsimi, ktori ju nemohli v time ohrozit. Preto Jana Rybnickova v battli porazila Martina C. Nie preto, ze ma lepsi hlas. Hovorim to preto, ze naliehali na MD a Majka, aby si ho niektory z nich ukradol a stalo sa. A odvtedy mu obe fandia. Dokonca si myslim, ze mali ovela vacsiu radost z Martinovho postupu v 1. a aj v 2. zivaku nez Majk. Skoda, ze ich kamera nenasnimala. Majk sa teda nadsene netvaril, este, ze mu pogratuloval. Som len zvedava, ci preferuje duo BaM kvoli ich farbe hlasu, pretoze bez hudby by zaspievali ovela horsie ako Martin C. (ten by sa dal urcite pocuvat), alebo z lutosti, ci osobnej sympatie. Ked je taky uprimny rapper, nech to povie. Ved ako kouc a navyse Slovak by ho mal viac podporit. Takou plamennou recou si ho ukradol, ze nema SK spevaka vo svojom time.

462
Johana
Reagovat

@J: 457 – přemýšlím, jestli je sledovanost určitého pořadu až tak ovlivněná atraktivností pořadu na jiném kanálu. Neznám totiž domácnost ( i sociálně slabší ), kde by byla jen jedna televize a členové rodiny se museli hádat, na co že se to budou večer koukat. Třeba se pletu, protože netuším, jak se vlastně sledovanost vyhodnocuje.

463
okkvp
Reagovat

@Johana: Členové takových jednotelevzních rodin se většinou nehádají, ony spolu pověšinou mnohem víc komunikují, než rodiny vícečetně televizní, kde si každý jede po své linii. Pravdu máš asi v tom, že takových bohužel ubývá.

464
K.
Reagovat

@Johana: My jsme rodina zcela bez televize :-D

465
J
Reagovat

@Johana: Vies, mi mame dome 2 televizory, ale bohuzial, len jeden satelit. A moja polovicka ma necha pozerat vsetko az na hokej a futbal. Vtedy musim bohuzial vzdy ustupit. Ale tam, kde je kablovka by to slo. Len neviem ak to bude ceske GF Lo nemusi byt pre SK taka super atraktivna sama o sebe.

466
Tomáš
Reagovat

DJ Vlado: Já bych tam Kujana viděl taky rád. Ne ale místo Zola ale místo Venduly.

467
Tomáš
Reagovat

Já mám Top 10 takhle:

1 Tomi Furmaník – Pro mě asi nejlepší a nejzajímavější zpěvák celého Hlasu, navíc neuvěřitelně charismatický sympaťák. Zasloužil si být v živácích, strašná škoda. Myslím že takovýhle rocker tam teď vyloženě chybí.
2 Ondřej Mašík- Ve VNS vynikající, od první chvíle favorit a věřím že by byl i u diváků nebýt toho nesmyslného zaříznutí v souboji. Sympatická kluk a skvělý zpěvák, mohl to tam meiz těma nudnýma babama hodně oživovat.
3 Adam Urban – Další skvělý zpěvák a sympaťák mezi kluky, opět vyhozen neprávem. Je vážně škoda že ti nejlepší se do Live Show nedostali a ještě byli odejiti zcela nezaslouženě.
4 Zolo – No ale aspoň jeden se do Live Show dostal. Většina lidí tady nemůže Zolovi přijít na chuť ale já ho mám prostě nesrovnatelně raději než pro mě totálně nezajímavou Vendulu, sorry.
5 Viktor – Jendoznačně za poslední vystoupení i když už i to předposlední bylo fajn. Ze azčátku sem ho neměl rád, postupně si mě ale získal takže na něm asi něco přece jen bude. Teď bych si přál aby tam ještě byl, zasloužil by si to.
6 Lo – Tak na šestém místě mám konečně holku. Objektivně si už v téhle chvíli zaslouží výhru asi nejvíc, je to objev a osobnost. Zajímavá zpěvačka.
7 Martin a Blanka – Jsou mi hodně sympatičtí, dokážou při svých vystoupeních svou radost přenést na lidi.
8 Martin C. – Sympatický kluk se zajímavým hlasem.
9 Martin Kujan – Mohl ještě vydržet a předvést něco zajímavého, první měla z týmu MD vyletět Janczarová nebo Příhodová.
10 Kristína Mihlavá- Krásná sympatická holka, zajímavý hlas.

Snad sem na nikoho nezapoměl.

468
J
Reagovat

@Tomáš: Vies, co sa tyka Tomiho. Mal ho postavit proti Simone. A potom by Tomi urcite presiel. Neviem, co Pepa na Simone fakt vidi. Mne sa dobry rock paci, ale o nej by som nemohla hovorit ako o rockerke. To Tomi a Adam boli viac rockerski.
Skoda, ze ked MD bude teraz posielat niekoho nakoniec, bude to asi Vendula. Ja by som naopak bola radsej ak by to bol tvoj Zolo a este ak by dal piesen od ELANU. Ak by mal ist ako zlaty klinec, tak by to mohla byt moja oblubena „Skoda, ze je, skoda, ze je iba VYMYSLENA“.

469
Tomáš
Reagovat

468: Samozřejmě že poslední pošle Vendulu aby byla zlatý hřeb a do GF postoupila ona. Potom už asi Zola nezachrání nic. Přitom kdyby MD přistupoval k oboum dvou stejně a nedával pořád tak najevo jak chce Zola odstřelit tak by mi možná až tak moc nevadilo kdyby Vendula šla do GF i když bych tam taky raději Zola. Takhle to ale mám jasné, MD je falešná svině takže já chci Zola v GF za každou cenu ať je konečně už taky jednou nasraná ta falešná svině a ne já..

470
J
Reagovat

Vies, co ked chcu Vendulu odstranit ako najmenej kontroverznu favoritku a poslat tam ako jednoho sk zastupcu Zola. Potom by tam bola v GF Lo (vitazka), Elis (protekcne), BaM (sucit + hendikep) a Zolo (aby bol niekto z SK). Ved jemu dal minule MD Collinsa a Vendulu zhodil z piedestalu s K. Clarkson, ktoru nezvladla. A nasi kouci Zola chvalili a Vendulu hanili.

471
Tomáš
Reagovat

470: No já myslím že o co jde panu MD je asi více než jasný. O co vlastně jde produkci tak to je otázka kterou rozlouskne až středeční vyřazování. Podle mě BaM neprojdou do GF přes Martina C., mají svůj příběh ale mám takový pocit že Martin C. už si dokázal nasbírat o něco víc reálných fanoušků. To že Martin C. porazí BaM vidím už pomalu jako jistotu a rozhodně u něj vidím mnohem větší šance než u Zola že i tentokrát porazí Vendulu. Možná je jedním z důvodů i to že Martinův kouč není takový bezpáteřní křivák který by prosazoval tvrdě jen jednoho soutěžícího a tomu druhému házel doslova klády pod nohy ( Majk má taky asi radši BaM než Martina C. ale k takovým podpásovkám jako MD by se nikdy nesnížil a pokud půjde do GF s Martinem tak to nějak přežije ale u MD se Zolem si tím jistej nejsem, ten z toho dostane mrtvičku v přímým přenosu jestli mu Zolo porazí Vendulu a možná dobře mu tak ). Pokud se zájmy produkce rozcházejí se zájmy MD tak snad bude mít hlavní slovo produkce a to bude taky jedině dobře.

472
J
Reagovat

@Tomáš: Vezmi si to tak, ze HLAS CESKO SLOVENSKO je spolupraca NOVA + MARKIZA. Takze, ked MARKIZA nieco nevymysli, aby obaja alebo jeden z nich boli v GF, tak si urcite zasluzi tu nizku sledovanost, ktora urcite bude, kedze jej bude konkurovat MS vo futbale SPANIELSKO – CILE na STV1 od 21.00 v stredu 18.06.

473
Jana
Reagovat

@DJ Vlado: nebyla nahodou Lucka v CHS dvakrat??

474
DJ Vlado
Reagovat

@Jana: Byla, kromě ČHS2 i v ČHS3, kde skončila na Dlouhé cestě (tam nám ale z jejích divadelních vystoupení ukázali jenom krátké úryvky).

475
J
Reagovat

Ja vlastne proti duu Blanka a Martin nic nemam. Len mi vadi to, ako ich vyzdvihuju na piedestal a pritom su tam lepsi spevaci. Aj ja mam s nimi sucit, ale toto nie je Modre z neba. Dokonca si myslim to, ze by im TV NOVA mohla zafinancovat ich album aj ked vypadnu teraz, ci neuspeju v GF, ked su taki ludomili. Doslova im vsetci mazu med popod nos. Navyse pomocny reziser postavi ludi pri ich speve v hladisku. Poukazuje sa tu na ich hendikep a tym sa zbieraju sympatie pre nich. Do toho Pepa pri hodnoteni im vyslovene povie, ze mali standing ovation a pri tom tam ludia museli stat. A vrchol vsetkeho Majk stoji na kresle pocas ich vystupenia a nakoniec povie, ze vie, ze to oni vyhraju. Ved to hraji proti Martinovi C., aj tie vybery songov pre neho. Takto ich umelo dostat do GF, aby tam nakoniec vyhrala Lo a ziskala odmenu a po nich potom uz ani pes nestekne. Toto si tiez nezasluzia. Esteze ich uz teraz porazil Martin v hlasovani. Keba to bolo az tesne pred GF, co nevieme, ci sa stane, tak by to pre nich bola vacsia rana. Takto budu aspon pripraveni a nevezme im to iluzie.

476
Tomáš
Reagovat

Martin C. Martina a Blanku porazí. Zolo Vendulu BOHUŽEL ne. Věřte mi že to bude takhle.

477
bezík
Reagovat

@Tomáš: Byl si v Delfách ? Já myslel, že už tam tu živnost pověsili na hřebík ;-)

478
jab
Reagovat

@bezík: :-D No, loni zas naprosto nabeton prohlašoval, že určitě vyhraje Stýblová a jak dopadla? I když, nevadilo by mi kdyby se letos trefil. Nevylučuju ani, že se nějakým způsobem podaří dostat oba Slováky do GF (jen chraň nás ruka boží aby Simona nevyřadila Lo).

479
Tomáš
Reagovat

478: Přesně tak, budete tam tak moc chtít tu vaši Vendulku až vám nakonec vypadne Lola. To si taky musíte rozmyslet co chcete víc. Slovák tam být musí a minimálně jeden tam prostě bude. Otázkou je jen to kdo z čechů to odnese.

480
bezík
Reagovat

@Tomáš: Tak mě je to, samozřejmě kromě Lenky, celkem jedno, kdo postoupí. Co se Zola týče, heterák se ve mě nezapře a před umečeným starším Kozlíkem dám přednost sympatické babě :D

481
Tomáš
Reagovat

480: Tak u mě to nemá absolutně nic společnýho s orientací a věř že Zolo mě fakt nepřitahuje. :D Ale je mi prostě milionkrát sympatičtější než Vendula a i jako zpěvák je pro mě prostě zajímavější. Jako člověku mu ten postup do GF přeju rozhodně daleko a nesrovnatelně víc. A jak už sem psal tak i sám MD přihazuje polena do ohně tím jak otevřeně proti němu jde a jak moc prosazuje Vendulu. Já to mám s Vendulou úplně stejně jako Monika, prostě mi přijde taková nijaká, jakoby zpěvačka bez osobnosti. A její hlas sice rozsah má ale nemá vůbec žádnou charakteristickou barvu. Vůbec mě nezaujala. Zolo možná mečí ale to jeho mečení poznáš vždycky. :D

482
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: zase anketa ? :)) tak aspon je aktualna k sucasnemu Hlasu …
nad takymto rebrickom sympatii sa prilis nezamyslam, lebo tam mnohi, co sa mi aj pacili pobudli prilis kratko, ktovie co by z nich bolo, ak by postupili dalej .. mohlo by sa to zvrtnut ako u Simony, ktora ma vo VNS dostala a to je tak vsetko. ak by vypadla hned vtedy alebo v suboji, tak by som za nou smutila ako napr. teraz za Ondrejom Masikom… lebo by som nevedela, ze dokaze vystupenia domrvit :))
z toho, co sa tam udrzalo do minuleho kola, su vykonnostne moje top3 spevacky Kristina, Lo a Vendula. a su mi aj sympaticke.

483
bezík
Reagovat

@Tomáš: No kecama jde MD sice proti Zolovi, ale činy proti Vendule. Zatímco Zolovi vybral celkem přijatelně k přežití, Vendule naprosto příšerně. Co když jen žvaní aby nás zmátl ? :D

484
dolores
Reagovat

urobim aspon rebricek 15-tich vykonov, ktore na trubke najviac pozeram (pocuvam)

1. Kristína Mihaľová – Norah Jones – Summertime
2. Vendula Příhodová- Christina Aguilera – Bound To You
3. Lenka Hrůzová – Alison Moyet – That Ole Devil Called Love
4. Patrik Malý – Passenger – Let Her Go
5. Kristína Mihaľová – Björk – It’s Oh So Quiet
6. Lo Hrůzová – Golden Kids – Časy se mění
7. Andrea Holá – Eva Cassidy – Stormy Monday
8. Vendula Příhodová – Carrie Manolakos – Creep (Radiohead cover)
9. Veronika Bílková – Birdy – People Help the People
10. Ondřej Mašík – Pink – Try
11. Kristína Mihaľová – Pharrell Williams – Happy
12. Marek Lacko a Tomáš Sučik – Jessie J – Nobody’s Perfect
13. Martin Císar – James Arthur – Recovery
14. Lenka Hrůzová – Kosheen – Recovery
15. Zolo Lebo -Michael Bolton – When a man loves a woman

v rebricku mam aj Kristinine Crazy, ale dala som prednost aj inym sutaziacim…este pocuvam obcas aj dueta Martina C.s Janou a Vendulu s Andreou H., (kvoli Vendule)

485
dolores
Reagovat

@J: tak si zaplat Voyo na 1 mesiac (6 eciek ta nezabije) a budes si to pozerat live na PC. mne to dokonca aj viac vyhovuje, lebo si dam sluchatka a lepsie pocujem napr. intonacne chyby :DD

486
Tomáš
Reagovat

483: Tak tomu absolutně nevěřím. On vždycky nadržoval babám. Chlapi co byli u něj v týmu před dvěma lety by mohli všichni vyprávět. Jestli bude to co chce MD nějak v rozporu s tím co chce produkce kvůli národnosti tak to už je věc druhá.

487
dolores
Reagovat

@jab: @jab: to sa urcite nestane, jedine zeby Lo v ten vecer onemela alebo neprisla :DD to by Simona potom vyhrala kontumacne :D

488
Tomáš
Reagovat

487: Stát se může všechno, stačí jen když někdo pošle víc hlasů Simoně.

489
jab
Reagovat

@dolores: Není třeba platit Voyo, stačí mít VLC. I když s ním mi streamy na webu fungují jen někdy, třeba na kolejích máme na kolejní síti i televizi a ta přes to VLC v pohodě jede.

490
J
Reagovat

@dolores: Kvoli jednej relacii. Ved ja to tak neberiem a televizor nepozeram kazdy den. A vtedy som tiez velmi nesmutila, ved som si to pozrela v archive. Toto GF si tiez pozriem v archive, ak to neuvidim live.

491
dolores
Reagovat

Tome, ono to znechutenie MD nad Zolovym postupom nebolo zas take silne, skor to bolo prevapenie a udiv. nemyslim, ze bude nejak okato pretlacat Vendulu pred Zolom. imho sa uz bude riadit podla vykonov a necha to uz na ludi. dufam, ze sa z minula poucil a necha Vendulu spievat, co ona chce. a Zolovi tak isto necha volnu ruku. oni nie su ako Bagova, ktora sa poslusne nabiflila kazdu piesen, co chcel, len aby mu vyhovela
priamy postup Zola vitam, ale len z toho hladiska, ze asopn takto som sa zbavila Janczarovej. ale do GF chcem radsej Vendulu. jej vykony ma viac chytili za srdce ako jeho. uvidime, co predvedu v stredu, vsetko je vo hviezdach

492
Monika
Reagovat

Sakra ja uz chci playlist, na ofiku jeste nic neni, ani zadna upoutavka.

493
J
Reagovat

Viete, skoda, ze nevieme kolko prislo hlasov a komu. Napr. v time Spirit nemusela v 1.kole dostat najmenej hlasov Veronika, ale skutocne Kristina. A Majk sa rozhodol posunut Kristinu a ani to nevedel. Takisto medzi BaM a Martinom C. mohol byt rozdiel len povedzme o 20 hlasov. A potom v druhom kole mohol ziskat Martin C. naskok len o 3 hlasy pred BaM. A Kristina mohla kludne mat povedzme len o 5 hlasov menej nez BaM a o 8 menej nez Martin C. My si myslime, ze tie naskoky su velke, ale oni nemusia byt. A dalej vezmite si, ze su ludia, ktori povedzme v 1. zivaku poslali hlasy BaM (z lutosti), v 2. zivaku Lo (kvoli ceskej piesni) a teraz povedzme, ze Martin C. alebo Zolo zaspievaju slovensku piesen a hlasy mozu kludne poslat im. Su to taki ludia, co sa rozhodnu poslat len 1 sms a tomu sutaziacemu, ktory sa im v danom zivaku paci a neriesia to, ci je im fandi ako napr. Tomas Zolovi alebo nie. Ale v jednom musim dat Tomasovi za pravdu, teraz v stredu to bude este napinavejsie nez samotne GF. Tam by nas to prekvapilo jedine vtedy ak by vyhral Martin C. alebo duo BaM, Vendula alebo Zolo. Lebo vsetci cakaju, ze to vyhra Lo alebo Elis. A mne to navyse vychadza, ze teraz sa bude vyradovat najskor v time Majka Spirita, potom u Pepu, Darty a nakoniec u MD.

494
dolores
Reagovat

@J: ok, len sa mi z predchadzajuceho tvojho prispevku zdalo, ze ta to mrzi, ze to nebudes pozerat na zivo. ja Voyo dost vyuzivam, lebo co chcem si pozriem, nemusim riesit casy vysielania, aj tak nikdy nic nestiham :D a na zivo tam idu aj zahranicne filmy, skratka vsetko. nejde len o Markizu, ale o vsetky jej dcerske stanice. syn v PC dost casto pozera Dajto.
jabe, co jest to VLC ? uved ma do obrazu, ak je to zadarmo :))

495
yeey
Reagovat

dejte pokoj, uz jen ta predstava, ze Simona porazi Lo, je smrtici :-) po pravde, je to v podstate jedina vec, na ktere mi ve stredu bude zalezet – aby se Lola dostala do grandfinale…:-) jeste bych pral Vendule, aby porazila Zolkozla, nebot je proste nesrovnatelne lepsi a ciste za ucelem zjednoduseni situace pro Lolu by mi nevadily postupy Martina C. a Andrey H. jakozto lehcich souperu bez „pridane hodnoty“ (hendikep/Šiška…)… navic bych chtel videt xichty Majka a Darty, kdyz by jejich vsemi protezovani milacci BaM a Eliska natahli pred grandfinale backory, myslim, ze minimalne Dara s Martou by si to za to, jak jim od zacatku k.o. sploucha na majak, zaslouzily:-)

no a on i Majk by taky zaslouzil trochu (obrazne receno) profackovat… min. posledne to vypadalo, ze se v ty ublizenosti a urazenosti celkem vyziva, tak bych mu ji jeste jednou dopral, neni taky treba aby tam az do gf spinil botama calouneni tech slavnych kresel pri svem frajerskem pohupovani (tuto jeho velepodporu BaM stejne nevidi, ale jako uznavam, Majku, pro efekt na publikum je to stejne jako tvuj speech dobry, a vo to asi de, ze?;-))

496
yeey
Reagovat

tak pratele, Lo Hruzova – Depeche Mode – I Feel You

497
jab
Reagovat

@dolores: VLC Media Player, dá se stáhnout free
@yeey: Je to takové temné (no jo, Depešáci :-D), to by Lole mohlo sednout skvěle. I když já bych možná volil Wrong, ta skladba se 5 let zpátka hrála dost často, navíc je dost chytlavá a rytmická, na to by lidi dost zabrali.

498
bezík
Reagovat

@yeey: No paráda !!! Ale průměrného hlasujícího Nováka to asi moc nepotěší … . Moniko, co ty na to jako náš komerční reprezentante ?

499
yeey
Reagovat

@bezík: my thoughts exactly, nema to ten tah na hlasujici divaky jako minule, ale kdyz si vzpomenu jak dala to Recovery, myslim, ze je to dobrej vyber, ta temnota z toho primo cisi :-)

500
Tomáš
Reagovat

495: V jednom se pleteš. Zolo je totiž nesrovnatelně lepší než Vendula. Není to jen o technice zpěvu a o rozsahu. A pro Lolu by přece i Zolo byl lehčí soupeř než Vendula.

501
Tomáš
Reagovat

A naopak si myslím že Martin C. může být v konečném důsledku pro Lolu v GF daleko těžší soupeř než BaM. A v tomhle myslím že se fakt nepletu protože pokud slepci projdou do GF tak to už bude jejich absolutní maximum, naopak Martin C. je miláček publika a ještě tam může pořádně zamíchat pořadím. Kdyby nevyhrála slovenka minule a on by byl z Česka tak bych si myslel že by to dokonce letos mohl i vyhrát. Podle mě slepce ve středu porazí určitě a do GF půjde on, to považuju za hotovou věc.

502
yeey
Reagovat

@Tomáš: aha,dik za vysvetleni, ted uz to chapu a fandim nejvic Zolovi…:-)

503
Tomáš
Reagovat

502: No vidíš, tak se mi líbíš. :-)

504
BarBora
Reagovat

Noó, len aby to Slovákov nenaštvalo a just by vyhral Zolo.

505
dolores
Reagovat

@yeey: tak Depeche nie je moje kafe, ale toto z ich tvorby sa mi dost paci. ich niekolkotonove, ale zaujimavo poskladane a zaranzovanie piesne niekedy mrazia, ale len v ich podani. no vidim aj Lo ako s tym boduje :) z mojho pohladu si to dievca pohodlne bezi pre vitazstvo. jedini, kto mozno budu frflat su fanusikovia DM, ti svoje ikony ak miluju, ze nikdy nebudu spokojni

jab dik, pozriem sa nato;)

506
yeey
Reagovat

@dolores: DM? co ma retezec drogerii co delat s peveckou soutezi?? :-D

507
bezík
Reagovat

@dolores: Možná jen ti skalní, a ti zase na Hlas nekoukají. Tohodle bych se nebál ;-)

508
yeey
Reagovat

JEEEZISSS, Depeche Mode, uz chapu :-DDDD ja dokonce chvili myslel, ze Dara a Marta, ale nak mi to nesedelo, nebot se obavam, ze jakkoliv se je snazi vsichni od medii az po produkci Hlasu davat dohromady, opravdu si nemyslim, ze by mnoho lidi bylo fanousky obou dam naraz nebo je dokonce obe povazovalo za ikony :-DDD i kdyz pravda, v Hlasu se skvele „doplnuji,“ nikdy nevime, ktera pronese neco jeste mimoznejsiho, nez pred chvili pronesla ta druha :-D

509
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: Ján už playlist mám, článek sepíšu večer a vyjde zítra ráno :-)

A spešl info pro Tomáše: Vendula má píseň zpěvačky, která má cosi společného se sametovou revolucí (a není to Kubišová), a Zola chce MD vystřelit na jednu konkrétní planetu, aspoň podle výběru zpěváka :-)

510
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: Bruno Saturn? :-D

512
J
Reagovat

Tak ja mam Depeche rada z 80 rokov. Najma Strange Love. Co sa tyka tvojho nadsadenia Martina C. tak jasno v GF nevidim. Iba, zeby produkcia MARKIZY trosku zatlacila na produkciu NOVY. Vsetko bude teraz zalezat na vybere piesni a ked to je dobry song najma pre Martina C. a uz sa dost otukal mohol by ho velmi slusne podat. Myslim si, ze to, ze ma divacku podporu mu mohlo trosku pomoct, aby nebol taky vyhukany. To iste sa tyka Zola. Ak by mu MD vybral nieco solidne hoci aj na natlak produkcie, tak to nevidim az tak bledo Tomas. Ved MD nie je vsemocny. Co sa tyka Lo a Depeche Mode, ta si to moze dovolit, lebo teraz by okrem svojich skalnych mohla oslovit aj fanusikov Depesakov. A s tym, ze by mohol Martin C. Lo porazit., to by ona musela fakt v GF zvrzat a aj tak si myslim, ze ju jej skalni fans podporia. A Lo je uz takmer na 90% v GF, kym Martin C. na 50%. Ale Elisku, by mohol relevantne ohrozit, ci dokonca predbehnut, o Vendule ani nehovorim. Ale to by sa tam musel dostat. Co sa tyka BaM, tak tam to pre nich uz nebude prechadzka ruzovou zahradou, ale to aj pre ostatnych. Celkove bude zalezat, len a len na ich fans. Kto ich kolko nazbieral.

513
J
Reagovat

@DJ Vlado: Mna zaujima Martin C. Nemozes prezradit?

514
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: No to jsem si myslel, že to bude těžší :-D ale u Venduly to zdaleka tak lehký není :-)

515
DJ Vlado
Reagovat

@J: Martin má jednu z nejčastěji zpívaných písní ve finále světových soutěží :-)

516
J
Reagovat

@DJ Vlado: Povedz aspon interpreta.

517
Tomáš
Reagovat

No tak samozřejmě. Vendula něco profláklýho staršího českýho aby se z toho všichni podělali tak jako minule u Lo a Zolo Bruna Marse s kterým jakoukoliv písní asi nezaujme diváky tak jako Vendula. A ještě půjde Vendula i poslední aby byl efekt dotáhnut na maximum. No jo, MD nezklamal ale nepřekvapuje mě to.

518
yeey
Reagovat

jeste k Lole a DM :-) musim rict, ze na ni je fakt vzdy skvelej ten vyber pisni (pokud ji to teda zrovna nevybira Majk)… samozrejme to nekdo muze videt i jako protekci od produkce, ale uz ponekolikate ma Lola velmi neotrely a originalni vyber songu, ktery jeste nikdy v nasich soutezich nezaznel, ale je ovsem zaroven velmi atraktivni pro divaky (a spis se klonim k nazoru, ze tomu tak bude s velkou pravdepodobnosti i u Depesaku)… takhle si predstavuju vybery songu v peveckych soutezich!!! 1000x lepsi nez poslouchat posty You Oughta Know, Whats Up, Listen, Nothing Else Matters apod… fakt nevim, kde to ta Lola bere a jestli je genialni ona, Pepa nebo produkce :-D

519
yeey
Reagovat

@Tomáš: treba pujde posledni opet Lo, jako prvni zatim vzdy zverejnili vyber songu u toho, kdo sel jako zlaty hreb :-)

520
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Myslím, že Simona nemá proti Lole ani stín reálné šance, takže v tomto případě je panika zbytečná :-) Co se týče Darty, tak přestože Elišce absolutně nefandím, tak bych jí za této situace přál finále rozhodně víc než Andree, paradoxně právě proto, že je to pro Lolu těžší soupeřka a to líp budu Lole moct fandit, když to bude aspoň trochu napínavé, než kdyby to měla jisté :-) Navíc Eliška si u mě minulý týden šplhla, když mě vyfotila s Kristínkou :-), a taky mám jeden dost závažný důvod, proč Andreu ve finále prostě nechci (ale jelikož jsem záhadný chlapec, tak neprozradím jaký). U Majka souhlasím s Tomášem, že Martin není rozhodně lehčí soupeř než slepci, navíc pokud za MD postoupí Vendula, tak bude mít výhodu jediného kluka a Slováka :-) Já za sebe to rozhodně přeju víc Martinovi, mj. i proto, že pokud budou stejně jako předloni zpívat duety s vypadlými finalisty, tak je dost pravděpodobné, že Martin si vybere Kiku (jsou velmi dobří kamarádi) :-D

521
J
Reagovat

@DJ Vlado: Tak mi prezrad aspon interpreta. Ja nie som az tak zbehla v svetovych spevackych sutaziach. A mam nieco velmi spolocne s tvojou oblubenkynou Terezkou Mandzakovou. A vek, postava to nie je.

522
DJ Vlado
Reagovat

@J: Tato píseň má interpertů vícero, ale jeden z coverů má na svědomí i vítězka mé nejoblíbenější řady zahraniční soutěže, ve které jsem si našel svou největší srdcovku (tedy zahraniční protějšek mé bohyně Moničky :-D) a také si tam svou premiéru odbyla má vůbec nejoblíbenější porotkyně, která jak tu vítězku, tak tu mou srdcovku mentorovala :-)

523
DJ Vlado
Reagovat

@J: Tak když píšeš, že ve světových soutěžích nemáš přehled, tak napovím, že původní autor a interpret té písně má bez jednoho písmene stejné křestní jméno jako jeden významný výtvarný umělec a taky jako jeden hollywoodský herec, který byl kdysi idolem čtenářek Bravíčka (včetně mé sestry) :-)

524
J
Reagovat

@DJ Vlado: A nebola uz spievana v Hlase niekym inym vo VNS. Myslim tento rok?

525
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: no jeste na ty zahadnosti popracuj, i Péťa Ševčíků byl o neco min pruhlednej ;-)):-DD Andrea x Eliska – fakt je mi to celkem jedno, ani jedne zas nechci upirat urcite kvality, nicmene bohuzel ma pro me ten Darta tym takovou pachut, ze si je plnohodnotne uzivat nedokazu (nehlede na to, ze zatim v live shows holky moc materialu k plnohodnotnemu uzivani nepredlozily:-DDD)

jinak co se tyce Majkova tymu, fakt me nezajima ani Martin ani BaM, objektivne bych nechal postoupit duo, nebot fakt nepobiram, co kdo na Martinovi vidi, ale radsi bych prave jeho postup, protoze u BaM se porad bojim, ze opet nechaji zapracovat kouce, postavi divaky, smoci par kapesniku, dukladne proklepnou jejich hendikep a vitezstvi bude na svete hlas/nehlas :-/

u MD bych to fakt pral Vendule, je moc dobra, nez aby ji porazil nekdo pro me tak zoufale nudnej a prumernej… tady se neda svitit – spravedlnost musi bejt :-D

tym Pepa asi probirat nemusim, ze? :-)

526
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: halelůja, uz vim :-DD

527
DJ Vlado
Reagovat

@J: Budu hádat, jsi taky z Humenného?

528
Tomáš
Reagovat

No a právě proto musí postoupit Zolo, aby tam Martin C. nebyl jediný slovák protože jinak to Lola nevyhraje. Ono když si to spočítáte tak v SuperStar dochází vždy k tomu že jakmile zůstanou poslední tři soutěžící a dva jsou češi a jeden slovák ( a nebo naopak ) tak vždycky vypadne ten, kterých je tam víc z dané země, naopak jediný zástupce opačné země hladce postoupí. Protože hlasy například čechů se rozštěpí mezi dva a slovák z toho vytěží. A tady by se v GF hlasy čechů dělily dokonce hned mezi tři soutěžící a jediný slovák by měl v GF šanci na výhru opravdu vysokou. Pokud bude Martin C. v GF jediný slovák a ještě k tomu i jediný kluk a pokud to produkce nebude ovlivňovat aby nutně vyhrál někdo z Česka, tak může Martin C. Lolu nakonec porazit.

529
J
Reagovat

Hallelujah – Leonard Cohen???

530
Tomáš
Reagovat

525: A co bude spravedlivýho na tom že bude v GF tak zoufale nudná a průměrná Vendula? Hele už mě fakt neštvi a nebo tady zase začne válka. :D

531
J
Reagovat

Tak pokial to nezvrza a poda aj s citom mohol by zabodovat. A co jeho rivali u Majka?

532
DJ Vlado
Reagovat

@J: BINGO!!! :-)

533
J
Reagovat

@DJ Vlado: Inak Terezku som uz davno nevidela. Ale pred Superstar dost casto.

534
Jan Liška
Reagovat

@Tomáš: Tyhle spekulace už mě začínají pomalu štvát. Nic není zmanipulované, souboj Češi vs. Slováci se nekoná. Kdo dostane víc SMS, ten postoupí do velkého finále. A to, že Češi hlasují jen pro Čechy a Slováci jen pro Slováky není vždycky pravda. My nemáme jiná smsková čísla a tvary jako X Factor, tady je to stejné pro obě země, takže v tom není rozdíl.

535
DJ Vlado
Reagovat

@J: Ti mají píseň od jednoho zpěváka, se kterým mají jednu věc velmi společnou, ale z jeho repertoáru si vybrali dost neprvoplánovou věc :-)

536
Monika
Reagovat

Jo, Martin Hallelujah mam ohromnou radost, to od nej chci slyset. Nesmirne se tesim, akorat se bojim zkraceni, aby to nevyznelo blbe. Ten song je strasne dlouhej urcite bude zkracenej.

537
Monika
Reagovat

@Jan Liška: Tomas ale nepsal, ze to zmanipulujete, tak aby se tam dostal Slovak. Ja si tez myslim, ze se v GF objevi zastupce Slovenska, proste proto, ze Slovaci budou hlasovat pro sveho jedineho kone v soutezi. Je uplne fuk, ze je jedno cislo stejne pro obe zeme, to s tim nema vubec nic spolecneho.

538
J
Reagovat

Zeby Steve alebo Andrea?

539
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: Vlado, ja uz asi zase vim, jen by me zajimal ten konkretni song…:-)

540
yeey
Reagovat

…ale pacit to z tebe nebudu, vim, ze bys nas rad prekvapil az s clankem a navic je to lepsi ten playlist tak nejak dostat pohromade a ne v hadankach :-)

541
Tomáš
Reagovat

Jan Liška: Pane Liška, dobře já vám věřit budu ale můžete nám tentokrát slíbit že po konci soutěže ukážete kompletní výsledky hlasování ve všech kolech aspoň podle pořadí abysme věděli kdo byl kdy skutečně poslední a nebýt koučů tak by se už neudržel? A nebo se k tomu opět přestanete vyjadřovat a bude ticho po pěšině jako je to každý rok? Vy ty manipulace sami podporujete, ukažte nám výsledky až to skončí a já vám uvěřím. Takhle si skutečně můžu myslet že snad ani žádné výsledky neexistují protože nevidím důvod proč je nezveřejnit až to bude celé odpískané. Já s tím otravovat nepřestanu protože nás to tady zajímá snad všechny. Pokud vás ty řeči štvou, tak jim můžete předejít zveřejněním a zavřít nám tím ústa. Je to jenom na vás.

542
Monika
Reagovat

aha slepci neco nekomercniho, tak se mi to libi, doufam, ze to bude poradna srajda:-)))) ale jestli je to ten zpevak co si myslim, tak to je pak tutovka, ten nic dobreho ani nema:-)))))

543
J
Reagovat

@DJ Vlado: Len kazdy pracovny den.

544
Monika
Reagovat

Sice jeste netusim co ma zpivat Vendula, ale Bruno mi pro Zola prijde jako dobrej vyber, sedi mi k nemu hlasove. Vubec jestli to je Just the way you are, to je nejlepsi jeho song, s tim by mohl i zabodovat.

545
J
Reagovat

@Tomáš: Tomas, ja neverim, ze Martin C. ak sa dostane do GF Lo prevalcuje. Ona ma vela fans tak na Slovensku ako aj v Cechach. A opravdovy fanusik nebude riesit, ci je jeho favorit zo Slovenska alebo Ceska. Pokial viem tak Martin teraz nazbieral vela fans z radu tinedzeriek. Ale zboznuju ho aj mamicky na materskej dovolenke a vobec zeny. Vezmi si napr. ako na neho reaguju Marta s Darou. On je to taky jednoducho sympos so slavikom v hrdle.

546
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Náhodou si myslím, že Tomáše se mi tou zpěvačkou, která má něco společného s revolucí, podařilo zmást znamenitě :-D

I pro mě má Darta tým hořkou pachuť, pro kterou nikomu z nich opravdu fandit nedokážu. Pořád si musím představovat, jaké by to bylo, kdyby tam byla Lucka místo Andrey, Adam místo Jany, Barča místo Marka, případně i Ondra místo Elišky (i když ta tam patří) – to by byla vskutku ideální čtveřice, podstatně lepší než to, co z Darta týmu zbylo :-(

V tuto chvíli opravdu přeju finále jen Lole a Martinovi, zbylé dva týmy jsou mi víceméně šumák, ale když se mám rozhodnout, tak radši Eliška a Vendula (jejíž hlas mě sice nebaví, ale je mi aspoň sympatická a měla pro mě aspoň jeden touchdown – Creep) než Andrea a Zolo (sorry Tome:-)

547
Monika
Reagovat

Tak vitez je jasnej, Lola je neporazitelna, netreba spekulovat. Nicmene o druhe misto se porad hraje:-))) Ja stale moc neverim te podpore pro Elisku, myslim, ze jeji realna podpora bude nizsi, nez se muze zdat na soc. sitich. Tezko se to da overit v tymu s hvezdnou pechotou, to prijde teprve v GF, kde dostane adekvatni soupere, ted je to hracka.

548
Tomáš
Reagovat

537: Ano, nepsal sem že to zmanipulují oni. Ale když je tak štvou ty řeči o manipulaci všeobecně tak ať prostě ty výsledky ukážou až Hlas skončí. Ale oni se radši jen čas od času ozvou jak se jim nelíbí řeči o manipulaci ale na dotazy ohledně výsledků reagují výmluvně a vyhýbavě a i když vědí že diváci je chtějí vidět tak je stejně neukážou a nakonec budou opět dělat mrtvé brouky a čekat až poptávka po výsledcích utichne. To je jejich klasický styl jednání. Fakt nevím co je na tom hlasování tak záhadného.

549
bezík
Reagovat

@Monika: To si nemyslím, že je neporazitelná. Martin možná nemá nejvíc fanoušků, ale klidně může mít nejvíc hlasujících fanoušků, tedy dámy 40-60 let ;-)

550
J
Reagovat

@Monika: Suhlasim, aj ked s BaM by ich mohla porazit. S Martinom C. by jej to nemuselo vyjst, myslim tym Elis. Este stale je vsetko otvorene. Monika vidim, ze ty tiez fandis Martinovi C. Ja si len zelam, aby podal v stredu vykon na touchdown a potom je to uz v rukach Pana. Podla mna ak si to vybral sam, tak si vybral dobre. Ak mu to niekto vybral, tak tiez mu vybral dobre. Je to signal, ze sa s nim rata.

551
bezík
Reagovat

@Tomáš: Já nechápu. co furt šílíš po těch výsledcích. I kdyby se zveřejnily, jak víš že jsou skutečné a ne cucprst ? To už je u tebe skutečná obsese :D

552
J
Reagovat

Inak Tomas. Symbolicky budem fandit aj tvojmu Zolovi, aby to aspon excelentne zaspieval, ak nie kvoli nemu, tak aspon pre nas tv divakov. A ked oslovi svoju cielovku vsetko je mozne. Karty su hodene. Treba uz len prekrocit rieku Rubikon.

553
Monika
Reagovat

ja to vidim tak, ze 1. Lola 4. Vendula/Zolo a o 2-3. misto se podeli Eliska s Martinem/slepci, ale spis bych rekla, ze Elis bude treti. Hrozne moc bych si prala, aby Martin, ktery Darta tym vyhodil porazil tu jejich cirkusacku:-)

554
Jan Liška
Reagovat

@Tomáš: Ok, tak už opravdu naposledy. Já nic zveřejňovat nebudu. A jestli televize zveřejní výsledky, to už je na rozhodnutí Markízy a Novy, ne štábu.

555
yeey
Reagovat

@Tomáš: Tome proboha vzdyt kdyby to zverejnili, zase bys drzkoval, jak sou ty lidi stupidni, ze hlasujou pro toho a toho (pokud bys rovnou nezacal vymyslet konspiracni teorie o blokovani Zolovych sms hlasu a nasobeni Vendulinych dvema….)

vsak me by to taky zajimalo-takove gf GG x LA ma pro me doted horkou pachut, ale myslim, ze uz si tady predvedl dost vylevu na dane tema, abys pochopil, ze ti ty vysledky señor Liška neda, ani kdyby sam chtel ;-)

556
yeey
Reagovat

helemese, on ti to sam od sebe napsal driv nez ja :-)

557
Monika
Reagovat

@yeey: Tak ja myslim, ze Liska je ani sam nezna, pokud je vse dle pravidel:-)))

558
yeey
Reagovat

@Monika: to sem tim ani nechtel rict, ze by je znal, predevsim sem chtel naznacit, ze na reseni Tomovych palcivych problemu je on malej pan :-)

559
Jan Liška
Reagovat

@yeey: Přesně tak, já jenom prodávám u stánku bagety

560
bezík
Reagovat

@yeey: Joo, tak na řešení Tomových palčivých problémů jsme tuším všichni malí páni, včetně celé Novy a Markízy …. ;-)

561
yeey
Reagovat

@bezík: mel sem u toho cosi podobnyho rozepsano, ale nechtel sem zbytecne provokovat :-))

562
J
Reagovat

Tomas, ak ti ide o Zola v GF, tak nemusis nutne strasit s tym, ze ju Martin C. porazi. Ja som z vychodu Slovenska. A mozem povedat, ze ano Martin tu ma fanusikov, ale Lo ich ma ovela ovela viac. Je im proste sympaticka. O Elis nic neviem ani o Vendule a uz vobec nie o Zolovi. BaM fandia nielen kvoli spevu, ale najma viete preco a to najma starsi ludia.

563
Tomáš
Reagovat

Tak proč Mareš mohl minule prozradit že Viktor měl víc hlasů než Simona a Kristína měla skutečně nejmíň a u jiných kteří už ani v soutěži nejsou to nejde? Tak mi aspoň prozraďte jestli měla víc hlasů Janczarová nebo Kujan a bude mi to stačit. Nebo se mám obrátit na Leoše Mareše? Ten ty výsledky vlastně vidí černý na bílým.

564
Jan Liška
Reagovat

@Tomáš: Ale proč to musíte vědět? Je to fuk, rozhodoval kouč a ten rozhodl, jak rozhodl. To se vám bude líp spát, když budete vědět, že Andrea dostala dva rohlíky a Martin osm čalamád, nebo že Martin dostal 22 střevíců a Andrea 203 žabiček?

565
jab
Reagovat

@DJ Vlado: Ročník narození 1989?

Jinak Zolo KONEČNĚ bude zpívat moderní věc (pokud je tedy ten Mars správně). Dost písní od Bruna by mu mohlo sedět a spíš by tím mohl získat než ztratit, pokud to zazpívá dobře. Za Martinův výběr jsem rád, megaefektní píseň, jen se nesmí bát a napálit to jak v Recovery (nejlíp ještě o trochu víc). U něj mi ani nevadí, že (zatím) nemá charisma, jen jakési osobní kouzlo – je to mladý kluk, to přijde s lety a životními zkušenostmi. ;-)

566
bezík
Reagovat

@jab: není „charisma“ a „osobní kouzlo“ synonymum ? ;-)

567
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Ne, to není ta souvislost, je to ještě mnohem vypečenější :-D

568
Tomáš
Reagovat

564: Prostě by mě to zajímalo a vím že nejen mě ale i spousty dalších lidí tady. Pohybujete se v tom prostředí, mohl byste o tom přece jen něco vědět. Odpovězte mi aspoň na jinou otázku. Proč se podle vás výsledky hlasování dříve zveřejňovali ale od Česko Slovenské SuperStar 2 se už úplně zveřejňovat přestaly? Co za tím podle vás je? Pokud to nevíte tak by mě zajímal jen váš názor. Jinak už to teda vzdávám, když je televize neukážou tak ať si je teda nechají pro sebe no.

569
jab
Reagovat

@bezík: Ani tak ne. Charisma pro mne znamená fakt osobnost, prostě hvězda (viz Itcho Pčelár), zatímco osobní kouzlo, že je mi někdo sympatický, že je na něm třeba i cosi roztomilého, ale o nějaké vyložené hvězdnosti se tak úplně mluvit nedá.

570
Monika
Reagovat

Teda MD me prekvapil s Brunem, cekala jsem, ze to Zolovi vic osladi. No jsem pekelne zvedava s cim se vytasi u Venduly. Ja proste neverim, ze by chtel do GF jit se Zolem, ten chlap ho uz celej tejden strasi beztak. MD si zaklada na vitezstvi predloni a ted by tam mel obhajovat prvenstvi s Brunem. V tom bude hacek:-))) Ocekavam u Venduly nejakej bombastickej vyber, plnej emoci a slz, mozna i ceskej a posledni vystoupeni ve stredu.

571
bezík
Reagovat

@jab: Ale to těm výrazům dáváš nějakou svoji vlastní náplň :D Lingvisticky je to to samé. Charisma = osobní kouzlo, osobní přitažlivost.

572
Tomáš
Reagovat

570: Tak samozřejmě Moniko, to víš že to tak bude a víme to už teď. A právě proto jak strašně je to předvídatelný tak já to Vendule nesežeru ani kdyby zazpívala jak Celine Dion ani jako Marika Gombitová ( jen přirovnání ). Pořád mi bude úplně stejně ukradená jako mi je od začátku. Akorát se budu bavit tím jak tady z ní zase budou všichni odkapávat. Trapas.

573
jab
Reagovat

@bezík: Aha, já měl vždy za to, že charisma je upgradované osobní kouzlo :-D

574
jab
Reagovat

@jab: Nebo jak by řekl, že je ti někdo sympatický a přitom bys nemohl říct, že má charisma?

575
K.
Reagovat

@jab: Reaguju jen na tenhle poslední příspěvek, nevím, co bylo napsáno výš: myslím, že je mezi tím trochu rozdíl. Např. Hitler měl beze sporu charisma, ale napsat o něm, že měl osobní kouzlo, bych se asi zdráhala. Osobní kouzlo je pro mě pocitově kladné, zatímco charisma neutrální.

576
jab
Reagovat

@K.: Taky pravda.

577
Jan Liška
Reagovat

@Tomáš: Nevím, proč se to nezveřejňuje a upřímně je mi to jako divákovi jedno. Co bych z toho měl? Pro mě každá soutěž končí ohlášením vítěze, zpětné pitvání počtu hlasů atd. už stejně nic nezmění. Buď jsem spokojený s vítězem, nebo nejsem. Ale rozhodně nebudu řešit, jestli by to mohlo být celé jinak, kdyby třeba Pepa dostal ve třetím semifinále o dvě desetiny procenta víc hlasů než Andula.

A teď trochu OFF-TOPIC. A znovu podotýkám, že je to jen můj osobní názor.

Tohle všechno už podle mě zajímá dneska opravdu jenom hardcore fanoušky tady na Panáčkovi, kterých jsou nejvíc stovky, spíš desítky. Nic proti, já jsem za hardcore fanoušky rád, ale jak si tu někdy čtu ty diskuze, tak kolikrát nevěřím, kolik nenávisti na celou produkci tu dokážete vyplodit jenom proto, že nepostoupil váš favorit (teď nemluvím o nikom z diskutérů konkrétně).

Štáb se potí několik dní během příprav, aby vyprodukoval co nejlepší show a to nejenom ten náš, ale všechny televizní štáby takových show. Sám jsem netušil, kolik práce v tom je, ale je jí dost. Takže až zase budete naštvaní, tak tu zlobu směřujte na konkrétní lidi třeba: „Co jim to tam ten Liška zase napsal za kokotiny!“, ale rozhodně ne na produkci jako takovou, protože ta vážně neskutečně dře.

578
bezík
Reagovat

@jab: Obojí je neutrální. Ano, Hitler měl osobní kouzlo ;-) Jen koukám že v případě těhle termínů máme tendenci tomu dávat nějaký osobní výklad :D
jab 574 : a co říct že ti je prostě sympatický ? :D

579
dolores
Reagovat

Vlado ty sa vazne rad hras na zahadneho chlapca:))) ohladne Venduly si mi nasadil chrobaka. Najprrv som myslela na Ivonu Prenosilovu, ale uz som to vylucila po tvojom prispevku, ze si zmiatol Tomasa :-) tak zatial som v napati, az kym niekto ten playlist nevycapi na FB :D tym tvoja aura zahadneho chlapca splasne ako minule ;)

580
jab
Reagovat

@bezík: To mě taky napadlo :-D. Ale to, že mi je sympatický, znamená, že rozhodně musí mít nějaké osobní kouzlo nebo zkrátka něco do sebe :-D

581
jab
Reagovat

@dolores: Sametová revoluce…že by něco od Velvet Underground? To ne, tak spíš Black Velvet? :-D

582
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: a @jab: samá voda :-D myslím, že budete hodně překvapení :-D

583
dolores
Reagovat

tak hadam MD tym vyberom moderneho songu pre Zola nekonal kontraprodoktivne ako minule u Venduly. jeho starsia zakladna by to nemusela stravit, kedze su u neho zvyknuti na Collinsa ci Boltona ..a som teda velmi zvedava ako si s tymto Zolo poradi :-) pochybujem, ze mu teens kvoli tomu zacnu fandit.

584
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: ja nad tym budem ukrutne premyslat :D musim nato prist

no a Martin dostal megahitom Hallelujah vstupenku do GF:-)

585
Monika
Reagovat

@dolores: V tomhle mas urcite pravdu, ja si tez myslim, ze Zolova zakladna jsou starsi rocniky, ktere vic potesi Bolton, Collins nez Bruno, ktereho mozna ani neznaji. Urcite mu mladsi rocniky nebudou posilat hlasy, jen proto, ze zpiva Bruna. Nicmene ja fakt cekala od MD odstrel vetsiho kalibru, neco co mu vylozene nesedne, Tohle by nemuselo byt tak zle. Na druhou stranu predchozi vybery mel urcite lepsi.

586
Monika
Reagovat

@dolores: Ja se strasne bojim, ze ten song bude hodne oklestenej, v originale je hodne dlouhej, urcite bude zkracena verze a obavam se, aby se z te pisne nevytratilo to kouzlo. Presto jsem ale se songem velmi spokojena, samozrejme:-))))

587
dušan
Reagovat

@Tomáš:Tomáši,jdi se léčit a neber se tak vážně…..

588
Monika
Reagovat

Vlado jeste bys mohl dat napovedu na B&M co jsi jen natuknul:-)))) Nejakej rebus by se hodil. Doufam, ze to neni Bocelli, ale ten druhej horsi zpevak pro masu. Jeho songy neznam, ale strasne mi prijdou vsechny.

589
dušan
Reagovat

@Tomáš:Promiň,ale jsi sebestředný,umanutý manipulátor….skoro z Tebe jde strach…..

590
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: Na konkrétní píseň se těžko vymýšlí rébus, ale můžu aspoň prozradit, že Bocelli to není :-)

591
yeey
Reagovat

nechte Vlada na pokoji, osobne si zatim vystacim s Lolou, opet genialni vyber, nemuzu se dockat :-)

592
Monika
Reagovat

@DJ Vlado: ok

Jj Lola ma vybornej vyber, ten temnej song ji perfektne sedne, ale ona je tak vsestranna, ze by zazpivala asi vsechno. Imho by ji vyborne sedla Hegerova, to by byl zazitek pro zdejsi fajnsmejkry:-)))

593
bezík
Reagovat

@yeey: aspoň si můžeme být jisti, že tohle Pepa nevybral :D Takže buďto Lenka sama, nebo je v produkci někdo osvícený (neuvěřitelné ! :D )

594
K.
Reagovat

@bezík: Na osobní vklad máme v případě (minimálně svého rodného) jazyka všichni právo (samozřejmě do určité míry). Jazyk je živý organismus a všichni ho spoluvytváříme.

595
bezík
Reagovat

@K.: To jistě ano, ale pokud takový „osobní vklad“ předem nevysvětlíme, přestaneme si rozumět ;-)

596
yeey
Reagovat

@bezík: jako minule to vybral Pepa (aspon dle medajlonku), to zas jako palec nahoru, ale ty Depesaky… souhlasim, to byla pravdepodobne Loly volba, na to by ty neandrtalci v produkci ani jeji kouc (taky tak trochu neandrtalec) neprisli :-) jen se divim, ze ji to posvetili :-)

597
DJ Vlado
Reagovat

Ještě vám trochu zamotám hlavy ohledně výběru Venduly – tu píseň, kterou bude zpívat, přecoverovala i jedna má oblíbená lolitka, která k ní dokonce natočila i klip :-) víc ale už opravdu neprozradím :-D

598
dolores
Reagovat

@Monika: bude trochu skrateny, ale nebude okliesteny az tak ako napr. Kristinin It’s Oh So Quiet, a to preto, ze ich je uz len 8 a nie 12 ci 16. takze na kazdeho vyjde vacsia minutaz. Martin ma obrovsku sancu zase porazit B&M. ti predpokladam budu mat nieco od Wondera alebo nieco fajnsmekrovejsie od Ray Charlesa .. to by bolo pre Novaka dost narocne :)) mne je to teraz vcelku jedno, kto z nich do GF postupi, aj ked Martin mi je milsi a sympatickejsi, no B&M su zase kavlitnejsi spevaci, hlavne Martin S., ale svojimi dost podobnymi a predvidatelnymi vykonmi ma nenadchynaju. s Martinom C.to mam podobne ako jab, nie je pre mna dostatocne hviezdny ako napr. Lo. je na moj vkus az prilis ludovy :)

599
bezík
Reagovat

@yeey: Možná dokáže bejt tvrdší než si myslíme :D Že by jí konečně trochu rostlo sebevědomí ?

600
BarBora
Reagovat

Tiež by ma zaujímali výsledky hlasovania, jasné, že až po súťaži. SMS nie sú zadarmo a je primárna slušnosť za 0,5 e hlasujúcim poskytnúť „tovar“ za ich peniaze.

601
dolores
Reagovat

@yeey: rozmyslala som, ci naozaj jej minule vybral Pepa, ci to nebolo len divadielko :))

inak s tym drogistickym retazcom DM si to nechtiac vychytal .. je to priliehave pomenovanie pre nase oblubene dvojkreslo :DD

602
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Nevím , jestli jsem ti dobře rozuměl, ale psal jsi že ta zpěvačka má nějakou vazbu na sametovou revoluci. Mám tomu rozumět tak, že jde o českou nebo slovenskou zpěvačku ?

603
bezík
Reagovat

@dolores: No nevím, jestli bude víc času. Dle slovenské upoutávky budou 4 hosti, Bárta, Muler, Vondráčková a švarná Farná, takže času pro soutěžící bude tak stejně.

604
Monika
Reagovat

@dolores: Ja jsem si teda dost oddechla, ze nemaji Bocelliho:-))) Vypada to opravdu na Wondera ci Charlese, ono to vyjde nastejno, vsechno je zle:-))) Navic jsou to strasne predvidatelne vykony od nich, uplne jako pres kopirak, ja si ani ty songy nevybavim, jak moc mi to splyva. A ted to vypada, ze budou opet pokracovat v tradici…
Martin ma velkou sanci urcite, ale zas je to matlak, schopnej to uplne podelat, neni prilis spolehlivej, takze obava tu urcite je.

605
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Vazba té zpěvačky na sametovou revoluci bude zřejmě pro všechny hodně nečekaná a s národností to nic společného nemá :-) však uvidíte zítra :-D

606
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Co takhle iniciály P.S. ? ;-)

607
dolores
Reagovat

@bezík: tiez ma ta zamatova revolucia matie :)
a co sa tyka tych hosti, tak WTF, styria ?? to koho zaujima ?

608
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Vím, kterou zpěvačku myslíš, ale ta to není :-)

609
bezík
Reagovat

@dolores: Netuším :D Mě by stačil Bárta ;-)

610
Monika
Reagovat

@bezík: Safra, tak to bude k nicemu, to zazni sotva polovina Hallelujah.

611
Ally
Reagovat

tak přidávám se k všeobecné spokojenosti s DM ( tedy nemyslím taky Darta ani drogerii :))
i když by se mi líbily jiné skladby víc..ale o to víc to doufám Lola zabije :)

Koukám Martin C jede už taky na jistotu , B a M beztak taky..tak to bude zajímavé
Eliška ..no to je asi jedno co zpívá..stejně z toho vyjde, to co ona chce

s tou sametovou revolucí ,tak to bude asi někdo kdo se narodil 17.11 nebo má iniciály SR nebo VH nebo tak něco ? :)
nevím proč mě napadla Y.Přenosilová..ale to asi ne:) ..asi těmi diskusemi Rottrová atd

612
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: tak to vzdávám , počkám na ráno. Už mi to nemyslí. (teda ne že by to ráno bylo s tím myšlením o moc lepší :D)

613
yeey
Reagovat

@bezík: a tak ja myslim, ze kdyz videli, co predvadela, kdyz ji pridelil dobrak Majk tu dle jeho slov uzasne padnouci pisnicku, zjistili, ze tudy s ni cesta nepovede a radsi ji nechavaj vic volnosti… ona by se asi sekla, kdyby ji dali nakou sragoru…

@dolores: hmmm no myslim, ze produkty podobneho razu jako nabizi zminovany retezec, jsou asi tak jedinou zachranou tech dvou, nebot diky nim se na ne alespon hezky kouka… :-) skoda ze to co jim vychazi z chlebarny a co za myslenky vznika v jejich mozeccich, se ovlivnit temi vyrobky neda…
aaach jo, bych se nenadal, ze takhle budu muset o Marte mluvit, jinak je to urcite jedna z nejchytrejsich a nejsympatictejsich ceskych zpevacek…:-/

614
dolores
Reagovat

@Monika: Hallelujah a podelat ? ten song musi mat nacviceny kazdy spevak-amater ako otcenas :)) urcite to tuzili spievat aj ini. Martin ma stastie, ani sa nemusi velmi snazit :)) ale ak to predsa len sprasi, tak tych sms bude menej, ale mozno budu aj stacit. s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou vsak Martin predvedie poctivy vykon :)

615
Monika
Reagovat

@dolores: Tak ja teda nevim ale na YT je tech coveru Hallelujah asik miliarda a libi se mi z tech co jsem slysela tak 20%:-)))

616
dolores
Reagovat

@bezík: v podstate aj mne. len dufam, ze nezaspieva On my head :E

Vlado, pozerala som na nejake covery od Moniky, ale nic take som nenasla, len Madonnu, hmmm, tazko ma s revoluciou nieco spolocne :)) alebo to bude od inej lolitky?

617
bezík
Reagovat

@dolores: Já bych vydal seznam zakázaných songů na talentových soutěžích a tahle píseň by byla na čelním místě hned po kompletních Queenech :D Jsou věci které se prznit nemají ;-)

618
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: jj. je to od jiné lolitky, kterou asi neznáš :-) a ten Bárta nebude Dan, ale Noid :-)

619
Monika
Reagovat

@dolores: Barta je jeden z nejhorsich zpevaku do televize, pekelna nuda a pro me cas si odskocit:-)))) jedinej dobrej song je On my head, zbytek stoji za prd a jak kdysi rikal s oblibou Kalina, hlavne zadne Bartoviny:-)))) Plus teda je mi divne, ze tenhle absolutne nekomercni zpevak vleze do tak komercniho poradu. Jsem ho nikdy na Nove snad nevidela:-)

620
Monika
Reagovat

Aha, tak aspon, ze tak. Nudnej Dan, at je doma,

621
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Ježíš já to přehlíd !? Noid ? WTF ? Děs a běs. Ale naše komerční Monika bude mít radost :D

622
bezík
Reagovat

@Monika: Klid ! Třeba budou ve finále i Holki a Lunetic ! :D :D

623
dolores
Reagovat

@bezík: je zopar skvelych verzii. napr. Jeff Buckley ..neskutocny vyraz.
v talentovkach na nej zahviezdila Leona Lewis (no nic pre mna, prilis exhibicne) spominam, ze aj R&C to mali a bolo to jedine, co sa mi od nich ako tak pacilo

624
bezík
Reagovat

@dolores: Výjimky, co je potvrzují pravidlo ;-) Mě neukecáš :D

625
yeey
Reagovat

takovou Hannah z minuleho XF UK to pro zmenu porazilo a vypadla http://www.youtube.com/watch?v=huUSqdJMjGM

626
Monika
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=KK1UjkXDAJA vzdyt to je strasny:-)))) to jako tenhle umiracek ma bejt dobrej jo, vzdyt to je desna uspavacka hadu a vstupenka domu akorat, hrozna verze

627
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: Noid? od neho nic nepoznam, len som ho videla v tej sutazi na TV Barrandov, jak tam zaspieval od Petra Muka Rachel, a to bolo teda dost dobre oproti Petrovi Sevcikovi, ktoremu to tam dole nesadlo :))
skoda toho Bartu, tak nic ..

628
yeey
Reagovat

nj Noid… to je tak kdyz neci jediny skutecny zarez do ceskeho showbusinessu je chrapani s Bilou :-DDD

629
dolores
Reagovat

@yeey: dievca ma evidentne problemy s dychanim, ale u nas by s tym v pohode postupila :)) retazec DM by bol nadseny :D

Monika, z tych mnohych jeho vystupeni vyberies prave tuto, nie najlepsiu ? :)) u mna vyhrava jeho studiova verzia. nic lepsie som nepocula http://www.youtube.com/watch?v=q4JqBrC-EAM

630
Monika
Reagovat

@dolores: ja vzala prvni live verzi z YT, studiovky vubec nepocitam:-)

631
dolores
Reagovat

@Monika: jaj tak to je pravda s doktorom, ten fakt nedaval Bartu :)) ale niet sa co cudovat, milovnik nemeckej slager parady alternativu nenavidel. mne sa ten jeho bizzare vkus pacil, zvlast ked urobil svoj vlastny playlist pre sutaziacich do nejakeho kola Superstar, tak to mi slzy tiekli od smiechu :)))))
inak aj Vlado ho vystihol v tych charakteristikach terajsich sutaziacich, este by som dodala, ze aj Andreu H. by nenavidel, nazval by ju militantnou lesbickou :DDD

632
dolores
Reagovat

susim si hlavu nad tou Vendulou. nebude to nahodou Roxette? v tych rokoch excelovali

633
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: nn. Roxette to nejsou, je to sólová zpěvačka :-)

634
K.
Reagovat

Ještě k anketě – trochu dorovnám to pořadí ;-)

6. přece jen Simona – to VNS se mi líbilo hodně.

7. Adéla – obě čísla dobrá, v souboji moc pěkná barva hlasu.

8. Adam

9. 1Drug – samotného Marka bych měla mnohem výš, tak na úrovni Patrika a Martina, bohužel Tomáš má pro mě bezbarvý hlas.

10. Edita

635
K.
Reagovat

@K.: Ještě přidám svoje nej výkony:

nej VNS:

Lola – Recovery

Veronika Bílková – Birdy

Kristína – Summertime

Simona – ACDC

Patrik – Let her go

nej souboje:

Adéla + Lucka – Bruno Mars

Kristína + Miriama – Valery

nej KO:

Martin Císar – Recovery

Lola – Alison Moyet

nej živáky:

Kristína – Happy

Kristína – It’s so quiet

636
jab
Reagovat

@DJ Vlado: 608 – Iveta Bartošová – Tři oříšky pro popelku ?

637
jab
Reagovat

618- 636 – Aha, tak nic :-D
623 – Buckleyho verze je pro mne nejlepší spolu s Cohenovým originálem. Docela se mi líbily i verze Bon Joviho nebo Amy MacDonald.
626 – Sorry, ale tohle opravdu ocení spíš náročnější posluchač než běžný komerčňák :-P

638
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Píšu, že tou lolitkou, která tu píseň přecoverovala, není Monička :-) za chvíli vydám článek a myslím, že to pro všechny bude velké překvapení :-)

639
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Já to mám takhle:

VNS:
1.Kristína – Summertime
2.Lucka – Skyscraper
3.Lo – Recovery
4.Ondra – Try
5.Natália – At Last
6.Adam – Two Steps Behind

souboje:
1.Lucka + Adéla – Locked Out Of Heaven
2.Kristína + Miriama – Valerie
3.Bára + Natália – Someone Like You

K.O.:
1.-2.Lo – Alisson Moyet / Kristína – Crazy
3.-5.Martin C. – Recovery / 1Drug – Nobody´s Perfect / Adam – Whiskey In The Jar

live shows:
1.Kristína – It´s Oh So Quiet
2.Vendula – Creep
3.Kristína – Happy

640
J
Reagovat

Tak co sa mna tyka uvediem len najlepsie vykony podla mna bez ohladu na osobne sympatie, skor som vsadila na vyber piesni, hlas a samotne odspievanie:
VNS: Lenka – Recovery
Battle: Martin C. a J. Rybnickova – Beneath your beautiful
K.O. : Martin C. – Recovery
Live doteraz: Vendula – Creep

641
J
Reagovat

Inak mam tak trochu obavu o vykon Martina C. v zajtrajsom zivaku. Neviem, ci to v Cechach viete, ale na Slovensku v piatok havaroval pred Piestanmi autobus so studentami sportoveho gymnazia z Trnavy. 4 dievcat mrtve. Kedze Martin je z Trnavy je relativne mozne, ze niektoru z nich by mohol poznat. Ved Trnava nie je New York. Ak je to tak, tak ocakavam viac citu v jeho podani v stredu vecer.
http://www.noviny.sk/c/krimi/pri-piestanoch-havaroval-autobus-plny-deti

642
Jai Kudo
Reagovat

@dolores: Halellujah nazpíval asi tak milion zpěváků, a nepodělal to jenom Cohen, takže asi tak ;) (ježíšmarjá, já si vždycky vzpomenu na LB na Slavíku a je mě zase špatně… :D )

643
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Jj, Halellujah a ještě Feeling Good….. :) A ti Queeni, jsou jasní….

644
Monika
Reagovat

Ja to tez nebudu oddelovat a napisu svoji TOP 5 vykonu z Hlasu, ktere zatim zaznely.
1. Martin C. – Recovery
2. Ondrej Masik – Try
3. 1drug – Nobody´s Perfect
4. Martin C. + Jana – Beneath your beautiful
5. Lucka – Skyscraper

645
Monika
Reagovat

@J: O te tragedii jsem slysela i v Cesku to bylo zmineno v mediich, akorat jsem si to vubec nedala do souvislosti s Martinem. klidne je mohl znat vsak vekove si jsou blizci.

646
DJ Vlado
Reagovat

Článek s playlistem je venku, enjoy it :-)

647
samanka
Reagovat

@dolores: Nechcela si napísať BM? Lebo to vyzerá ako reklama na obchod.

Přidat komentář