Panáček v reality show

Výměna manželek IV. – 3.díl – Řecká idyla a hysterický manžel v Praze.

6. Leden 2011 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

Výměna manželek Máme před sebou třetí díl Výměny manželek a tentokrát to bude první mezinárodní Výměna této série.

První rodina od jara do podzimu žije v karavanu na řeckém ostrově Rhodos. Katka Vokrouhlíková (20) je mladá pohodová žena a tvrdí:“Úplně pravej důvod, proč jsem se přihlásila do tohoto pořadu, je to, že je to z mýho pohledu bláznovství.“

Rodina Růžičkova má za sebou již i jinou reality show než Výměnu manželek a to Chůvu v akci z roku 2006. Odkaz na rekap dílu o jejich rodině naleznete na konci článku.

Manžel Pavel (31) vyučuje kiting a Katka se stará o domácnost a dvacetiměsíčního syna Míšu. Řecký způsob života rodince nadmíru vyhovuje, nikam nespěchají, nechávají věci plynout a užívají si každý společný den plnými doušky: slunce, moře, pohoda.

To druhá manželka, Michaela (36) říká toto: „Jedna varianta je, že se buď okamžitě srovná, půjde do sebe a bude chtít tu rodinu nějakým způsobem zachránit, nebo je varianta dvě: že prostě odejdu.“

Bydlí se stejně starým manželem Jindrou na sídlišti v Praze-Hostivaři. Manželé jsou 15 let a mají čtyři děti: Moniku (2), Michala (6), Jindru (14) a Lucku (17). V bytě 3+1 žijí ještě s Míšinou maminkou Ivanou.

Michaela se cítí vyčerpaně, pomoc od manžela nemůže očekávat. Naopak si zvykl na all inclusiv servis, protože ženská se má přece o chlapa a děti postarat, když přijde urvaný z práce. Že i ona pracuje, to nebere na vědomí, to se nepočítá. Hlava rodiny se projevuje poněkud machistickými sklony a manželka Míša už ztrácí trpělivost a víru, že by se někdy něco mohlo změnit. Pomůže jí účast v pořadu Výměna manželek?

Mezinárodní Výměna manželek začíná

Odjezd
Jediné co Michala ví, že pojede někam hodně daleko. Rhodos, teplo, moře, karavan, kočárek, to nečekala.
Kačka také netuší, kam ji odvezou, hlavně si přeje, aby tam měli vanu. V karavanu má jen sprchu a moře, vana je luxus.

První dojmy
Michalu překvapí menší prostory karavanu, nechápe, kde bude spát, tipuje dvě děti a slyší moře. Jde za zvukem a neodolá prvnímu vykoupání. Z manuálu zjistí 1 dítě a žádné přehnané nároky, čeká ji příjemná dovolená
Katka v Praze jak jinak, také počítá postele, ale pěkně se přepočítá. Děti nejsou tři, ale čtyři a k tomu babička a pes.
Míša místo kytky na uvítání dostává meloun, Katka bonboniéru.

Jak vypadala řecká idyla?!

Hodně, opravdu hodně pohodově. Ani ne jako Výměna, ale jako příjemná dovolená. Jediná starost Michaely byl malý Míša a ten měl v zádech tatínka Pavla, který je zvyklý své ženě se vším pomáhat.
Umývání vařiče a další domácí práce mu nejsou cizí. Vládne tu klid, nikam se nespěchá. Proto je čas na první lekce kitingu, který Pavel zde u moře vyučuje. První trénink na suchu se Míši moc nedaří. Ale pokud se to už umí, je to paráda.
Svíčková, knedlíky, Pavel je nadšený. Do tohoto klidu díky internetu dorazí DVD s Jindrovým hysterickým výstupem. Byl vyřizovat věci kolem stavby domu a zjistil, že katastr nemovitostí dál tíží nějaký zápis, kvůli němuž je stavba zatím nemožná. Míšu to nepřekvapí, zná ho. Poprvé musel něco vyřizovat sám. Jindy to hodil na matku, otce a hlavně Míšu, ta za něj vždy vše prý vyžehlí.
Nahrávka jim ale nezkazí náladu nadlouho, jde se „kajtovat“.
Míša uvařila svíčkovou, Pavel zase večer chystá grilování řecké speciality. Souvlaki chutnají všem, i malému Míšovi ve „vaně“.

5. den – Teď tu velím já!
Jenže co v této oáze klidu měnit? Trochu uklidit kolem karavanu a výlet do města Rhodos. To jsou jediné přání nové manželky. A všechny další problémy jdou spláchnout do moře.
Rhodos – procházka historickým městem, trhy, obchůdky, gyros. Nikam se nespěchá, na vše je klid.
Pavel na Kačku vzpomíná pořád, už se těší na její návrat. Míša by tam klidně zůstala dalších 10 dní, trochu jí chybí jen děti. Pavel není proti, ale Kačka se vrátí a můžou tam být obě :o)
Kiting, kiting, kiting, neboli kajtovat, kajtovat, kajtovat! Míšu čeká další výcvik, ale nejde jí to, bojí se. Pavel to chápe, má zkušenosti, že ženy mívají větší strach a déle ho překonávají. Projížďka na čtyřkolce to je ten správný adrenalin, který Michalu nadchne.

9. den
Nikdo netuší, že dnes přijede návštěva. Ví to jen Kačka a ta se už v Praze balí k odjezdu domů. Jak si Prahu užila? Čtěte dál…

Otec + čtyři děti + pes + babička = PRAHA

Do tohoto vzorce je potřeba na 9 dní připočítat i Katku, která je novou náhradní maminkou a manželkou. Padne do všeho rovnou, bez příprav.
Ranní vstávání tolika členné rodiny způsobuje pořádný zmatek. Otec si ani po sobě neustele. Proč taky, když to je přece práce ženy. Dokonce i po návratu z práce odmítá v domácnosti víc pomáhat. Jeho je křeslo, cigarety a televize. Cesta do školky, nakoupit, uvařit a konečně i zde chvilka klidu. Jídlo se mu zdá přesolené, ale jinak to Kačka podle Jindry docela zvládá.
Další den idyla končí. Jindra se vrací z úřadů a je pěkně naštvaný. Vylévá si vztek na všechny strany, ale podstatu problému můžeme jen hádat. Štáb nelení a natočený výstup rozčíleného Jindry putuje přes internet do Řecka.
Jindra si žádá kafe. Kačka má jinou práci, předvede mu, kde jsou hrnky a káva, může si ji udělat sám. Tak to ne frajerko, teď ještě vládnu já a ty posloucháš, tvrdí Jindra a kafe chce i dál od Kačky.

5. den – Teď tu velím já!
A teď budeš, Jindro poslouchat ty a moc se ti to líbit nebude. Vymalovat pokoj. Hlavní přání je, aby nekouřil v bytě. Jenže to odmítá, na balkon je to daleko. Nakonec slíbí, že zbytek Výměny to dodrží. Jenže v bytě je i astmatik, chtělo by to trvale. Děti ví, že to táta nedodrží. On nedodržuje žádné pravidla, jen ty svoje.
V bytě jako vždy vládne klid a pohoda jen do návratu otce. Dnes se chystá na tenis. Nemá kraťasy, boty, děti zlobí, Lucka vaří večeři a malý Jindra by šel na tenis taky rád. To ho vytáčí, soptí jak papiňák.
Odnáší to nejmenší holčička. „Rýpání“ v jídle otec nesnese. ,,Moniko ty dobytku, jsi rozmazlený fracek“, rozčiluje se zcela zbytečně Jindra. Plácnutí přes zadeček a holčička se od strachu počůrá.
Jak je v ráži, další výbuch se blíží. Stačí málo. Ano, stačilo synovo přání jít také na tenis a „výchova“ pokračuje. Kontrola žákovské, na kterou si do té doby ani nevzpomněl. 5×5, čili pět koulí a vidí rudě. Pohlavky, nadávky, proč se nestaral dříve? Hned jak odejde, bytem zavládne opět pohoda, děti se uklidní, jde se tancovat.

Výlet
Další den Lucka hlídá prcky a tak Katka, malý Jindra a babička mohou vyrazit na výlet. Kamarádi Kačky jim umožní let balónem. Jsou šťastní, dárek potěšil.
Večer jde babička ke kamarádce, holky na diskotéku, Jindra bude muset zvládnout zbytek rodiny, večeři a koupání sám. Je vidět, že když chce, tak umí.
Poprvé si nahlas uvědomí, jak to má jeho žena doma těžké.
Je splněno i přání ohledně malování dětského pokoje.

9.den – Odjezd do Řecka
Kromě Katky nikdo netuší, že se letí o den dříve a domů ji doprovodí i Jindra. Časné vstávání ho zaskočí, rychle natrhat kytku na keři u domu.
Jejich přílet do Řecka je překvapením i pro Pavla s Míšou.

Mezi 8 očima a s mochitem přímo na pláži.
Katka – první dny, když přišel Jindra z práce, se děti schovaly a bylo po klidu, pak se postupně měnil k lepšímu.
Pavel – došlo mu, že by mohl Kačce pomáhat doma ještě víc, má ji rád.
Toho si Katka na něm váží, Jindra nehnul doma ani „nohou“.
Jindra – sliby, že bude hodnější na děti, babičku, bude víc pomáhat, chce se změnit.
Michaela – měla dost času na přemýšlení, nechce žít stejně, pokud se nezmění, nemá cenu spolu být dál.

,, Všechny problémy zde odfoukává vítr, měli byste se sem vracet častěji“, prohlásí Pavel.
Ještě poslední večer u moře, kde chtějí spát? Hotel nebo karavan? Karavan vítězí. Večerní návštěva taverny, poslední hodiny řeckého klidu.

Odjezd do Prahy
Nebyl by to Jindra, aby nemusel mít poslední slovo. Už aby prý byl doma z toho konce světa, vzhůru do civilizace. Už při příletu měl obavy, že mu tam Michala z moře a pohody zblbne. Nebo se spíš bál, že si v tom klidu vše srovná v hlavě, kdo ví. Slíbil i dětem, že se změní, chce, aby se měli všichni dobře. Otrávené obličeje dětí, zřejmě už mu nevěří.

Po měsíci:
Je to už vše super, otevřelo nám to oči.
VÝMĚNA MANŽELEK NÁM ZACHRÁNILA RODINU!
Na jak dlouho?! To už je jen na nich.

Výměna manželek 2009 3. díl online video

související články s rodinou Růžičkovou

– jak odhalil(a) kuk v komentářích u článku, rodina Růžičkova se zúčastnila před několika lety jiné reality show a to Chůvy v akci. Naštěstí jsme se této reality show také věnovali a proto si můžete přečíst rekap dílu s rodinou Růžičkovou. Minimálně, zajímavé čtení.

O 3. díle Výměny manželek 2009 napsali

Výměna manželek: Záhada. Z totálního despoty absolutní pohodář / revue.iDNES.cz
»Herec« Jindřich exkluzivně pro Aha! Nejsem žádný tyran! Všechno bylo jinak… / ahaonline.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 79
1
ajda
Reagovat

Výměna ještě ani nebyla odvysílaná a už se v diskuzi na nova.cz Jindra obhajuje.

Copy:jindrous
20.03.2009 19:23
Nikdo z Vás neví co jsem v té době prožíval a co se dělo když nešla kamera.Tchýně i manželka mě zadlužily a já jsem v té době vše řešil.Ona odjela na dovolenou si užívat a já to tady odnesl a teď vypadám jako masochista a cholerik.To že jsem řekl že si chlap má právo odpočinout po práci je pravda ale neznamená to že by měl vše nechat na své manželce a doma se jen válet.

Vypadá to, že se opět máme na co těšit .

2
Petr Novák
Reagovat

No tak taťka Řek zatím v pohodě – vypadá na dobrýho týpka. Maminy jsou v pohodě, ta z Prahy si asi docela užívá. Jindrouš zatím nic moc – asi to bude bad guy dnešního dílu. Už třeba jen kvůli tomu kouření – a to tam nemusíme míchat nějaký dluhy. :)

3
Ivča
Reagovat

Tak Jindříšek začíná být pěkně hustej :-)

4
Scalex
Reagovat

Myslím, že z tohohle se Jindrouš nevykroutí. Jak jsem pacifista a dobrák, tak tohle hovado bych zlískal sukovicí, že by si na to křesílko k bedně měsíc nesedl. 8^)

A nedokážu pochopit Míšu, která s ním furt je. Doma má svoji mámu, ta ji může s domácností pomoct, Jindra tam stejně nic nedělá, takže Míše k ničemu není. Naopak, brzdí celou rodinu. A nezdá se mi, že by případná absence Jindřicha dětem nějak výrazně vadila.

5
Petr Novák
Reagovat

No chudáci děti. Taková hezká dceruška a tatínek takový hovado. A může se vymlouvat na co chce. :)

Reagovat

Jako LOL, pán tvorstva vstal a musí něco udělat a ženské tam mají bordel :)) Baví, skutečně baví.

Jinak zajímavě agresivní mluva – samá tečka, zpacifikování. Vyhladit by je všechny měl a hned.

7
Ivča
Reagovat

Ježíši, ten Jindrouš je neskutečný hovado

8
Pattrick
Reagovat

Hezky ten let .. nádhera, to se Katce povedlo, takhle vysolit 10 000 za cizí rodinu

9
Ivča
Reagovat

Ale helemese, Jindříšek se nám vybarvuje k lepšímu :-)))

Reagovat

Ivča, a teď mně zdůvodni, proč se tak najednou mění? Najednou je mnohem klidnější, tedy alespoň vypadá na kamery :)

11
Ivča
Reagovat

No, člověče, Sluníčko, to fakt zatím nevím… že by to bylo přístupem k němu? Ale přece člověk se nezmění za 10 dnů a zejména dospělý chlap, ne? Tak nevím, nevím…

12
Pattrick
Reagovat

Těžko říct, já v něm vidím v pohodě člověka, ale je to složitý člověk.. Může to hrát na kamery, protože si to uvědomil, ale je to složité, ho odhadnout, prostě cholerik

13
Ivča
Reagovat

No, každopádně bych přála Jindřichově rodině, aby se opravdu změnil k lepšímu, jinak byli všichni super, ne?

14
Pattrick
Reagovat

Ta Katka na 20 let to má v hlavě hoodně srovnané, chytrá, sympatická a hlavně drsná mladá ženská .. Fakt kus

15
Petr Novák
Reagovat

No škoda, že si to taťka neuvědomil o pár dní dřív.

16
Ivča
Reagovat

To Pattrick: Já myslím, že máš velkou pravdu a i jinak byli všichni (koneckonců nakonec i Jindra) fajňácký

17
Pattrick
Reagovat

Petr, pak by nebylo nic akčního na tomto díle .. :D a musím říct, že jsem si říkal, sakra ať už je konec po tédle sérce a vrátí se k nim, todle bylo plus, to po měsící :)

18
...
Reagovat

spise … škoda, že si to taťka neuvědomil o pár LET dřív … dle mne pouze hra pro kamery, do par dnu se teror vrati zpet

19
Scalex
Reagovat

Tak od Výměny manželek jsem takový twist nečekal 8^)

Rozhodně je bezva, že udělali ten návrat po měsíci. Měli by ho zopakovat ještě po půl roce. Ale zdálo se, že Michala není taková slípka, aby na sobě nechala dříví štípat. Takže snad už si to pohlídá. Protože Jindrovo chování k dětem v první půlce bylo fakt nehorázné (už na hraně žalovatelnosti).

Reagovat

Scalex, co se chování k dětem týká. Docela tam seděla do reklamních pauz kampaň od Avonu proti násilí na ženách.

21
Pattrick
Reagovat

No s tím jak se schovával do škříně ve mě hrklo, silně hrklo

22
Pattrick
Reagovat

Cituji: „Italská povaha…ale kdežesmiley Pravej českej debil. A že měsíc doma pomáhá…no za patnáct let, nevim jestli mám gratulovat nebo mu nadávat. “ – z fora na nově :D Pravda :D

23
Ivča
Reagovat

Sluníčko, tak přesně toto napadlo i mě – ta kampaň od Avonu :-)))

24
Petr Novák
Reagovat

Pattrick: Já to myslel z jeho pohledu…

25
JJ
Reagovat

Tak poprvé to na mě působilo jako TOTÁLNĚ nahrané pro kamery. Všimli jste si Jindrova úsměvu, když předváděl cholerika?

Schované dítě do skříně – to přeci děti dělají, kameraman to skvěle střihnul za hádku.

Velký problém vidím v kouření doma, zvláště je-li syn asthmatik.

Jinak zázračné prozření, obrat za 5 dní… ha ha ha, na to snad nikdo nemohl skočit. Jindra určitě bude litovat, že přistoupil na tuto roli, protože z okolí určitě přijdou negativní reakce.

Nejlepší slogan na závěr od Míši: Výměna manželek zachránila naši rodinu (nebo tak nějak). Stejně empaticky zní reklama na zubní pasu: Od té doby, co používám sensodyne, tak mě dásně nebolí.

Sakra, to bylo taaaak nahrané, že to bylo jako zábavný sitcom. Jinak herci byli všichni super, sympatičtí, včetně babičky.

BTW: Pondělí: co budeme dělat? Kaitovat.
úterý: co budeme dělat? Kaitovat.
středa: co budeme dělat? Kaitovat.
za 10 let v pondělí: co budeme dělat? Kaitovat.

26
ajda
Reagovat

Stejně Jindrovi nevěřím, hrál divadlo, po pár dnech si konečně uvědomil, že bude za debila a otočil.
Jenže strach co z něj děcka mají je dlouhodobý, divím se, proč to ona nechala tak daleko zajít.
Budou tam asi problémy jiného rázu a o těch divák nic neví. Jen náznak o prohraných penězích, dluhy, těžko soudit.

27
ajda
Reagovat

Kampaň proti domácímu násilí od Avonu je stejně zábavná jako reklama na Gynopevaryl u Hledá se táta
:-))

28
Lenka
Reagovat

Jindru bych doma mít nechtěla, nemám ráda hysterické muže, na druhou stranu, bydlet v panelákovém bytě s tchyní, to už je 7 lidí a ještě pes, musí být docela náročné. Věnovat by se mohl více dětem, ale dcera a babi taky něco pomůžou při chodu domáctnosti. Záleží taky na tom, kolik hodin denně pracuje, pokud bouchá pravidelně do večera, tak se ani nedivím, že se nehrne do vaření a žehlení.

29
Ivča
Reagovat

Lenko, máš pravdu v tom, že tolik lidí v 3 pokojovém bytě je docela dost, ale na druhou stranu jsou práce, které jako chlap by měl umět a dělat. Třeba to, jak maloval, vypadalo na to, že je docela zručný.Myslím, že máš pravdu v tom, když je doma babička, tak určitě nebude problém s vařením… třeba. Ale myslím, že do vaření a žehlení ho nikdo nehoní, spíš by bylo potřeba, aby se zaměřil na vztah s dětma a pozitivní komunikací vůbec… nevím…

30
George
Reagovat

Tři aktéři této výměny byli pohodoví a slušní lidé.
Ke 4. účastníkovi:

1. Jeho chování není třeba komentovat. Výchova, prostředí a jeho psychické založení vytvořily takovou osobnost, kterou jsme mohli sledovat.
2. V jeho věku je zásadní proměna velmi nepravděpodobná. Jak tedy ji tedy vysvětlit?
3. Přítomností kamer, vnějším tlakem (že by štábu či nové manželky mimo kamery?), uvědomněním si toho, že manželství může skončit. Jistě mu také došlo, že se znovu uplatnit na partnerském trhu by bylo s takovými vlastnostmi a chováním velmi problematické.
4. V každém případě je zásadní změna jeho osobnosti velmi nepravděpodobná. Pokud k ní před kamerami došlo, pak to je změna neautentická, vynucená….
5. Člověk se v tomto věku může pragmaticky změnit pod vlivem vnějších okolností a pod tlakem změnit svoje chování. Je to však dočasnéa mělké a je jen otázka několika měsíců než se opět a postupně vrátí k „normálu“. Pokud dojde ke korekcím, pak jen k drobným a povrchním.
6. Vím, že mi některé účastnice budou mít za zlé, že to vidím moc černě. Bohužel se mýlí. Ono to zní romanticky, že se Jindra změnil, byl by to krásný happy end. Takže výtky pochopím. Ale život a lidská psychika fungují jinak.
7. Sám Jindra by se rád změnil. A možná se i bude přiměřeně snažit. Ale ono to nejde. Na to je moc starý a charakterové vady, vzorce chování, stereotypy příliš narušené.
8. Byly chvíle, kdy se jeho osobnost projevovala až patologicky. A svým chováním až na hranici zákona.
9. Doufejme, že agónie jeho rodiny nebude trvat dlouho, že jeho žena, podporovaná dětmi, najde dost odvahy k ukončení takového vztahu. Nejde jen o jeho chování, názory…..oni nejsou pár, nejsou kooperující dvojice se společnými zájmy, nesdílejí spolu hodnoty. A nikdy sdílet nebudou. Jeho manželka je žena, která by si zasloužila lepší osud. Má ho ve svých rukách, ještě může začít žit.

Hodně štěstí v životě, Michaelo.

31
Ivča
Reagovat

George: skvěle vystiženo

32
nmo
Reagovat

1) srovnávat 20letou holku, která je zatím na permanentní dovolené v kempu (byť s jednou roztomilou hračkou), a manžele co zvládají 2 dekády běžnou starost o 4 děti v pražském 3+1 není úplně fér. Nelze přehlédnout otázku, jak moc velký pohodář by takový Pája byl, kdyby si nehrál na pláži, ale hákoval od rána do večera a snažil se uživit a ukočírovat 7členou rodinu s tím, že k moři by se dostal tak 1x za 10 let, kite si pouštěl maximálně v TV a celý adrenalin by byl tak leda si zakouřit v obýváku….
2) jak už tu bylo zmíněno, záhadný zvrat šílence Jindry co před kamerami okamžitě předvádí macho scény a fackování dětí, aby za 5 dní předváděl hodného manžílka, je podivný. Jestli to bylo domluvené nebo jen štáb využil nějaké kritické a nezmíněné situace (nečekané dluhy?), je otázka.
3) Michaela coby uštvaná máma co porodila 4 děti a zjevně na nějaké opečovávání se nemá čas ani peníze, má naprosto luxusní postavu, nezbývá než smeknout a hluboko se poklonit!
4) souhrnně vzato příjemný a dobře dramaturgicky zvládnutý díl
5) velké štěstí, že to Nova zjevně točila a platila v létě před začátkem globální krize, dneska už je takové množství letenek jen z říše snů ;-))

33
Maya
Reagovat

Tehle pořad taky občas sleduji, i když ho spíš beru jako komedii a šikovné zpracování střihačů než realitu, takže se také připojím. Dneska jsem se opravdu pobavila, ať to Jindra hrál nebo ne, byla s ním sranda a očividně bylo vidět, že žárlí na toho chlapa v Řecku s jeho pohodovým životem, který si díky němu užívá i jeho žena a dítě. Typická chlapská ješitnost, oni zkrátka nemají rádi ty, co to dotáhli dál a mají lepší život. Proto jsem na konci čekala, že prohodí i přes evidentní zlepšení svého chování nějakou hlášku. A ona přišla: Tak konečně odjíždíme, řekl bych z konce světa do civilizace! Přitom bylo jasně vidět, jak by se rád s cigárem rozvalil každej den u toho moře a strávil tak celej život.

34
Dana
Reagovat

No taky bylo docela drsný sledovat výrazy v obličejích dětí, když jim Míša sdělovala, že tedy to s tatínkem zkusí. A myslím, že s odstupem měsíce, kdy k vám neplánovaně přijede televizní štáb a emoce zatím vyprchají, se snadno do tv hlásí, jak se mají po pouhém měsíci fajn a jak se Jindra po těch letech změnil To pochybuju!!! Určitě by je měl štáb navštívit tak po 5ti letech, tedy jestli opravdu spolu ještě budou. Pro Pattrick- myslím, že ten let balonem se uskutečnil díky Katčiným kamarádům- tudíž zřejmě zdarma.

35
kuk
Reagovat

Růžičkovi byli účastníci Chůvy v akci 17.5. 2006

Reagovat

kuk, tak to je hodně zajímavá informace. Schválně jsem si ten díl Chůvy v akci dohledal v archívu Panáčka v reality show a jsem tedy z této rodinky ještě více zmaten :)

37
kuk
Reagovat

SUNíčko – já už tolik ne – i chůva v akci byla nějak honorovaná ne ?

Reagovat

kuk, tak to určitě ano, ale já spíše myslel z toho pohledu, jak si v Chůvě v akci zase na něco hráli.

39
jitka
Reagovat

Všechno se zdálo moc nahrané, hlavně u Růžičků. Nevěřím v této rodině ničemu. Mimochodem se mi zdá, že ani Míša nemůže být až tak úplný chudák, o čemž svědčí jeji vysportované tělo, to není jen hubené tílko, tam se na břichu rýsovaly svaly po cvičení, to je chvályhodné, ale určitě to chtělo minimálně čas na sport, možná i peníze. Taťka jde taky na tenis, též chvályhodné. Mimo jiné jsem zaslechla, že šetří nebo budou stavět dům, to by vysvětlovalo ten neopravený byt. Takže dojem ten, že vymetají reality v Tv, aby našetřili penízky. Děti se musí přizpůsobit a hrát hru s rodiči. A hrají celá rodina a celkem dobře.
Druhá rodinka, maminka super holka, na svůj věk velmi rozumná. Nevím ale co budou dělat třeba za 5 let. Taťka by řekl,“kajtovat“. A to je to, čeho bych se bála. Moc jednoduché!

40
LadyXL
Reagovat

SUNíčko, po přečtení rekapu Chůvy vážně už nevím, co si o rodince doopravdy myslet…. Myslím,že toho bylo hodně naaranžovaného…., aby bylo nač se koukat. Holt měli Růžičkovi už s televizí zkušenosti a jsou evidentně tvární pro produkční. A za peníze holt zahráli další divadlo…

41
Jana
Reagovat

Čtu to tu,a pobavila mě ta zubní pasta sensodyne,protože věřte nevěřte,my ten slogan -Výměna manželek nám zachránila manželství -doma přirovnali taky k této reklamě.Fakt mě to pobavilo,že to napadlo asi víc lidí.

42
Bublina
Reagovat

Osobně si myslím, že nějaké psychologické rozbory viz. od George nebo nmo jsou naprosto zbytečné a taky uplně mimo… rozebrat člověka, během hodiny v Tv je myslím docela odvaha… nevím, jestli pozorně sledujete Tv, ale třeba v blondýnách jsou 2 maminy také s Výměny… Ti lidé se hlási, protože to mají jistým způsobem jako chorobu, ukazovat se, vydělat takhle peníze a na druhou stranu, proč ne, když pro diváky jsou zajímaví a produkce je snimi spokojená, když před kamerou mají již skušenosti. Je to jako bludny kruh, dokola ti samí lidé, ty samé tváře….

43
ajda
Reagovat

Bublino,
blondýny jsem viděla jen pár minut a těch manželek jsem si hned všimla. Hlavně ta jedna je tam zřejmě ráda středem pozornosti. ( myslím, že je to ta, jak byla aféra kolem vína a církve).
Jinak Jarka byla v Baru na Primě, ti co spali v jeskyni, ten manžel s rodinou byli v pořadu nevím název, ale něco s tchýní.

Reagovat

Bublina, řekl bych normální stav. Stejně jako jsou lidé, kteří obrážejí jednu televizní soutěž za druhou (od Riskuj, přes Milionáře po AZ kvíz), tak jsou nepochybně i skupiny lidí, kteří obráží reality show a mají to jako koníčka.

Jediný rozdíl mezi nimi je v tom, že zatímco v televizní soutěži není třeba vytvářet místo reality fikci, u lidí, co obráží reality show si nejsem tak jist. Jako ukázka postačí rodina Růžičkových. Teď aby divák tápal, jaká ta rodina vlastně je a co vše ve včerejší Výměně manželek bylo nahrané a co nikoliv.

45
Ivča
Reagovat

Tak jsem taky mrkla na ten archív „Chůvy v akci“ a myslím, že není co řešit. Jindříšek se nezměnil a nezmění

46
...
Reagovat

Otec pozoruje, komentuje, ale do chodu rodiny se, podobně jako nejstarší členka rodiny, téměř nezapojuje. Při jedné z bouřlivých diskuzí nakonec vyšlo najevo, že babička nechce pomáhat své dceři, protože si myslí, že by to měl dělat spíš otec, její zeť. Toho babiččino tvrzení očividně zaskočilo, protože po příchodu z práce domů spíš touží po klidu, jehož se mu ovšem v tak živé domácnosti nedostává, a proto často reaguje prudce a vyjíždí po dětech.

Vypada to, ze je otec je stale stejny ne-li horsi. Takze dle mne, slo pouze o vydelani penez a situace zustane stejna. Za dva roky opet potkame Ruzickovi v dalsi RS.

Reagovat

Ivča, nebo je to celé jedno pěkné divadlo pro diváky :) Skutečně si nemyslím, že by TV Nova potřebovala vysílat nějaké vyklidněné díly, divák má přeci jen raději kontroverzi. Takže jaká je pravda asi skutečně ví jen ta rodina a jejich okolí.

48
Ivča
Reagovat

Sluníčko, máš naprostou pravdu.

49
Bublina
Reagovat

Suníčko, já myslím, že na té rodině není pravdíve nic.. všechno nahrané. i samotný včerejší díl ..během chvilky se takhle otočit chování.. nevím jeslti to bylo střihem, ale divadýlko to bylo dobrý

50
R.
Reagovat

Ani nechci popisovat, jak mi Jindra ze začátku hýbal žlučí, ale přesto si myslím, že se změnit může. Někdo tady napsal, že to v tom věku není možné, myslím si však, že pokud člověk opravdu sám chce, pak není problém. Navíc, i když jeho chování bylo skutečně ohavné, nemyslím si, že by mu přinášelo uspokojení. Ne nadarmo je základní psychologickou pravdou, že agrese=strach. Uznávám, že to bude jistě těžké, ale pokud to bude chtít zvládnou, tak to zvládne a zachrání tím mnoho především sám sobě-o Míšu a děti strach nemám, těm by myslím bylo mnohem líp bez něj, pokud se nezmění.
Jinak před Katkou klobouk dolů, ve dvaceti je vyzrálá mnohem víc, než vatšina čtyřicátníků…to, jak vzala kluka a babičku na výlet balónem, aby aspoň trochu vynahradila to nechutné extempore kvůli tenisu, mi téměř vehnalo slzy do očí.
Všem přeji mnoho zdaru.

51
Kocour
Reagovat

Já myslím , že reakce na to „divadlo“, se dala docela dobřevypozorovat z tváří dvou nejstarších dětí, když je štáb přišel po měsíci navštívit a taťka i mamka svorně tvrdili, jak se jim vztah zlepšil a jak se teď všichni milují. Nejstarší dcera i syn Jindřich měli naprosto kamenné tváře a dalo by se z nich vyčíst spíš zoufalství než změnu k lepšímu.
Mě je líto akorát těch dětí. Budou stejně tak kvalitně vybaveni do života jako děti z první výměny, které celý den koukali se svým „akčním“ rómským taťkou na televizi.

52
Maya
Reagovat

A já si říkala, že toho zlobivého kluka od někud znám a ono z Chůvy v akci. Velmi zajímavé zjištění!!!

53
Pattrick
Reagovat

A já říkal, že mi je povědomej … ten táta

54
XXX
Reagovat

Mám 2 verze
1. Někdo si jednou vytvořil vlastní scénář a Nova to sežrala s navijákem
2. Nova vypracovala vlastní scénář a šikovní ochotníci v Praze se jen přizpůsobili.

55
Pimpa
Reagovat

Budu tady asi sama proti všem, ale já toho chlapa z Prahy tak trochu chápu. Musí to být děsná ponorka, s tolika rozeřvanými dětmi (a ještě s tchyní) v bytě v paneláku. I to, že děcko plácl, když rozrýpávalo jídlo pro všechny. Líto mi bylo toho kluka, jak ho seřval za ty známky, ale rodiče, ruku na srdce, kontrolujete své školáky denně? Já taky občas najdu v žákovské se zpožděním známky či zápisy, které se mi nelíbí, a taky pak zvyšuji hlas. A najít tam pět kulí…nevím nevím, jestli by i u nás nepadl nějaký lepanec. Spíš jsem se pozastavovala nad zde tak vychvalovanou blondýnou. Mít ve dvaceti dvouleté dítě považuji za nezodpovědnost, ale její volba. Ale z toho, jak odešla od dětí na diskotéku (a nechá je s otcem, o kterém si myslí, jak dětem neubližuje a jak se ho děti bojí!) usuzuji, že zase tak vyzrálá není. Její manžel v Řecku je očividně pod pantoflem, nebo opravdu nemá kloudně co na práci. Nikdy by mě nenapadlo požadovat po opravdu upracovaném chlapovi takové prkotiny, jako mytí sporáku nebo vylévání škopku.
A upřímně, proč ta Pražanda tedy měla s takovým šovinistou, jak ho všichni titulují, tolik dětí? Zřejmě nebude vše, jak se nám snaží režisér naservírovat.
A nekamenujte mě. Já jsem holt stará škola, ale taky si umím dupnout.. :-)

56
Eva
Reagovat

Pimpa, kukni na speciál na nova.cz, Jindřich tam říká, že všechny děti byly počaty přes prášky. Takže asi tak plánované nebyli.

57
Vlk
Reagovat

Že je to (mužský) šovinista můžou psát akorát rozmazlený princezny. Já se mu vůbec nedivím. Nevím proč by měl dvakrát dělat domácí práce, když jsou v pixle tři dospělý ženský. Z toho jedna tchyně, to je smrt. Ovšem ta bytová situace se asi měla řešit dřív. Dělá pěkný děti, to asi ženský oceňujou. Jakožto militantní nekuřák bych mu nemohl odpustit to kouření.

58
ajda
Reagovat

Maminka Michaela účinkovala na ČT1 v Poště pro tebe, jejímž prostřednictvím si nechala najít bratra, kterého neviděla od svého narození.

Takže zahrát jakékoli divadlo na kamery jsou zvyklí.

59
Maya
Reagovat

Abysme časem nezjistili, že hráli i ve VKV a Ulici…

60
Kolumbus
Reagovat

Myslím, že je načase, aby se paní objevila v Ordinaci :-)

Reagovat

Kolumbus, jako případ domácí agrese :))

62
ajda
Reagovat

Jen jestli babička už nehrála i v Ženě za pultem :-))

63
ŠŠŠ
Reagovat

Ajdo:Ale za účast v Poště pro Tebe se honorář nevyplácí, ne?

Pimpo: je hezké, že si umíš dupnout, ale víš co je ještě hezčí? Nemuset to dělat…

64
ajda
Reagovat

ššš,
nevím zda se vyplácí nebo nevyplácí, já nikde o honoráři nepíšu. Ten je mi srdečně jedno. Píšu o divadle před kamerou, na které jsou očividně celá rodina zvyklí.

Na konci rekapu máš odkazy na články v tisku, kde se možná dozvíš víc.

65
ŠŠŠ
Reagovat

jj, ajdo, mně to jenom zajímalo.. paní Michaela evidentně neměla moc hezké dětství… resp. od vlastní matky… babča, která mi v Chůvě připadala šílená, mi tady přišla totálně v pohodě.. :-) Rodinu jsem neidentifikovala :-)
Jiné články už se mi asi číst nechce, už takhle tomu dávám dost času… :-)

66
ajda
Reagovat

ššš,
vidíš, v Chůvě byla babička „šílená“, tady normální, Michaela prý neměla hezké dětství ( o tom nevím vůbec nic), ale žije s matkou v jedné domácnosti…

Těch náhod a podivností je víc než dost a pravdu znají jen Růžičkovi.

67
ŠŠŠ
Reagovat

na to dětství usuzuju z toho, že byla údajně vychovávaná tetičkami a babičkami… a bratra neviděla od narození… nebo to nebyl bratr od téhle matky? Ale mně je to vlastně úplně jedno, čtu si dneska drby a nevím proč :-) reaguju, i když na int. diskutovat zvyklá nejsem… :-)

68
XXX
Reagovat

Michaelu znám trochu z dětství – občas jsem jí vídal. Minimálně jednoho bratra měla vždycky.

69
ŠŠŠ
Reagovat

tak já nevím, koho hledala v Poště pro tebe…

70
ajda
Reagovat

Z diskuze na stránkách tv Nova:

Copy:
mio66
23.03.2009 14:56
Zdravím,po zhlédnutí pořadu Výměna manželek mě to nedalo na tu podívanou reagovat.Katka a její manžel pohodička,ty druzí děs…Rodinu Růžičků znám,ale kvůli jejich chování,se s nimi nestýkám.Přátelé,to,co předvedl Jindra,řečený Kostěj(v mládí byl hrozně hubenej),tak to nebylo divadýlko,ale skutečná realita.Musím ale přiznat,že se hodně ovládal a to hlavně od poloviny pořadu do konce.On se tam obouvá do syna,že ho bude mít celý život na krku,ale sám je závislý na svém otci,kterého si velmi vážím.V ukázce bylo vidět,jak šel Kostěj vyřizovat stavební povolení,či půjčku .Ale bohužel tam už nebylo,že v té době měli exekuci na stavební pozemek,který mu otec koupil.On sám si nic nekoupí a ani nemůže,má závislost na (výherních)automatech.V jedné herně byl dokonce již VIP hráč.Dokonce v bednách prohrál dovolenou u moře,na kterou Michaela naspořila.A je pravda,že byli jenom jednou u moře.To bylo za divadýlko v pořadu Chůva v akci.Michaelu jsem dříve litoval,ale později mi spíše připadala,jako masochystka.Potom jsem to pochopil,řekla mi,že čeká,až Jindra postaví dům.A s tím odchodem? Tak,o tom mluví tak asi deset let.Každé další dítě bylo,aspoň podle nich,na udržení toho jejich ztrápeného manželství.Kostěj se vždycky chlubil,že jsou spolu tak dlouho,ale já mu říkal,že je to manželství pod pohrůžkou násilí…Já nelituji ty dva rádobydospělé,ale ty děti,ty nemají možnost,se rozhodnout a něco řešit.A není to ani o tom,že jsou z Prahy,vždyť se rozhlédněte kolem sebe…A ani to není o inteligenci,ty inteligentní se hůře odhalují a určitě by se skoro celému národu neukazovali za pár korun.Kostějovi jsou prostě u mě bílí cikáni…

71
ewwwa
Reagovat

Neexistuje nekde video te Chuvy v akci? A archivu Primy jsem se k nemu nedoklikala…

Reagovat

ewwwa, obávám se, že jedině v offline archívu TV Prima a k němu asi jen tak někdo přístup nemá. Takže bohužel.

73
KDOVI
Reagovat

S rodinou Ruzicku mam bohuzel spatne zkusenosti, na prvni pohld vsak pusobi dobrym dojmem. V dobre vire,patrim mezi ty kteri chteli pomoci, stim ze brzy bude vse ok. Opak je pravdou. Michela a jeji matka se cim dal vice utapeji ve finacnich a pravnich zalezitostech. Otazka je zda je vubec neco schopno tuto rodinu vylecit? Ajda vi o cem psal.

74
pájušká
Reagovat

prečo niede pustit video ????

75
Radek aka SUNíčko
Reagovat

pájuško, to je jednoduché, protože TV Nova videa ze svého webu kdoví proč smazala.

76
kdovi
Reagovat

Michaela se cim dal vic utapi v dluzich, ktere nesplaci. Exekutori si podavaji u nich dvere. Pokud i vam dluzi, piste na veritelmi@atlas.cz

77
kdovi
Reagovat

Dluhy Michaely jsou neuveritelne vysoke. Je mozne, ze se exekucne nepodari splatit vsechny jeji pohledavky.

78
kdovi
Reagovat

Michaela se s Jindrou rozvedli. Ma neskutecne dluhy, neni ochotna nic splacet a je vedena u mnohych exekucnich uradu a vymahacskych firem.

79
anonyms
Reagovat

V exekucich je Michaela stale, dluzi a neni ochotna nic resit a je nazamestnana. Mio66 ma pravdu.

Přidat komentář