Panáček v reality show

Jste to, co jíte 14.díl (4.12.) – Kila dolů nebo rozvod! + video

4. Prosinec 2008 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

Dnes uvidíme Ivanu, která chce zhubnout, a zachránit tak své manželství. Ivana Zajícová začala tloustnout při užívání hormonální antikoncepce. Nejvíce kil ale nabrala až po porodu a během mateřské. Manžel jí nadváhu neustále předhazoval, ale Ivaně se zhubnout nepodařilo. Teď mají před rozvodem. Ivana chce manželství zachránit a je ochotna pro to udělat všechno. Jejím dalším snem je naučit se jezdit na kolečkových bruslích a zatančit si u tyče na diskotéce. Podaří se jí splnit si aspoň jeden ze svých snů a získat zpět lásku manžela? Sama zhubnout nezvládá, proto žádá o pomoc doktorku Cajthamlovou a večer uvidíme, jak to s Ivanou celé dopadne…

Bábovka: ,, Ivanko, dej si mě, su dobrá.“ Ivanka neváhá, bábovek spořádá do měsíce několik, nejraději ty od maminky. Ivana je pošťačka, pohyb jí nechybí, denně ujde až 11 km, ale nesnídá, přes den sem tam něco rychlého, hlavně nezdravé majonézové saláty, bílé pečivo. Večer prý jen tak uzobává, ale poctivě, na kilech je to vidět. Její kamarádka Katka to sama komentuje, že Iva asi žere tajně.
Nevydrží žádnou dietu dlouhodobě. Hroutí se jí manželství, to je důvod „obalovat“ nervy sladkým. Dojídá se pro duši, jenže to má jen chvilkový efekt. Jí to uklidní na pár minut, tělo se obalí natrvalo. Navíc je zvyklá dojídat i po čtyřleté dceři Vendulce.
Nadváha jí vadí už vlastně při všem. Vidí to i jako jeden z důvodů, proč se jí hroutí manželství. Nikdy nebyla hubená, ale hlavní přibírání přisuzuje hormonální antikoncepci. Zhubla sice do svatebních šatů patnáct kilo, ale pak je nabrala zpět i s úroky.

Dnešní aktuální stav zjišťuje doktorka Kateřina.
Výška / váha – 165 cm / 106 kg
Obvod břicha v úzké části a přes nejširší místo – 112 cm a 130 cm.
Petr Havlíček má radost. Opět žádná podvyživená, ale pěkně se nacpávající účastnice RS. Její příjem se rovná výdeji. Má vysoký cholesterol, hlavně ten „zlý“ LDL, HDL je naopak nízký.

Je čas na revizi jídelníčku a další aktivity, které jsou v režii doktorky Kateřiny a tak vyrážíme spolu s ní do Rokytnice.
V lednici tuky a sladkosti, pachatelé Ivančiny obezity.
Lednici opustí: Sladké ochucené tvarohy, sladké jogurty, tučné tavené sýry, slanina, salámy, paštiky, majonézy, smažené krokety, listové těsto, pomazánky s majonézou, uzeniny…

Je tu známý stůl plný pomíchaných potravin. Ivance to smrdí, Zapracuje dávicí reflex. Tohle je to její sem tam zobnutí, pěkná hromada!
Stůl hrůzy: paštiky, párky, salámy, zákusky, tyčinky, chipsy, koláče, sladké limonády, uzeniny, bílé pečivo, čokoládové bonbóny. Zdá se vám to nějak málo? Chybí třeba majonézové saláty. A to není ještě všechno, máme zde druhý, speciálně zaměřený koutek hrůzy, říkejme mu bábovkový. Ivančiným žaludkem projde měsíčně 15 bábovek!
15 bábovek měsíčně = 75 vajec, 3 l oleje, 3 kg cukru a 5 kg polohrubé mouky!
To zavání nějakým trápením, my už víme, že důvod je manžel. Raději voláme pomocníky a všechnu tuto hrůzu zlikvidujeme, abychom mohli nakouknout na ten očekávaný, voňavý stůl plný doporučených pochutin.

Zdravý stůl: kuřecí prsa, krůtí prsa, mořské ryby, celozrnné těstoviny, ovoce a zelenina, tofu, bílé jogurty, polotučný tvaroh, voda.

Jindy máme vše dopodrobna rozepsané, váhy, tuky, druhy, dnes nic. Chybí chválené luštěniny, prý jich tam má opravdu hromadu! Jsou zdroj dobrých cukrů. To znamená, že uvolňují cukr do krve déle, vyvolají dlouhodobější pocit nasycení. Jídelníček je zaměřený na svalovou hmotu. Nepůsobí uklidňujícím efektem na „nervy“ jako třeba sladkosti, Ivana se bude muset odreagovat jinak.

Sexy páreček, inženýr Havlíček a Ivanka vyráží na exkurzi za cereálními tyčinkami. Máme tu hned tři druhy. Zlé, s jogurtově se tvářící polevou, je ale samý tuk, nebrat. Potom ty lepší a nakonec ty hodné, moc vábně nevypadající. Navíc obal cudně skrývaly svým placatým tělíčkem, tak ani nevíme, co byly zač. Pokud by někdo poznal jejich identitu, budu ráda, když nám ji prozradí :o)

David Huf a jeho rychlokurz bruslení. Proč chce Ivanka vlastně jezdit na kolečkových bruslích? Je to elegantní, líbí se jí to. Navíc je to děsně sexy! Bruslařky vypadají v těch krátkých šortkách tak eroticky, muži se ohlížejí, to by brala. Proto musí trénovat. Ještě gymnastický míč s návodem od Davida uvnitř krabice. Divák u obrazovky opět nic z cviků neuvidí, jak má potom získat informace?
Dnes trochu netradiční nakupování. Do supermarketu nejeli, tam by si trhli ostudu. Tam totiž ladně projíždí mezi nakupujícími bruslící prodavačky, náš pár musí proto dobruslit do místního koloniálu.
„Mamo, jedem na nakupi. Brzdi, mamo! Kde maš děti?“ Tak podobně nás baví tato dvojice.

Tuky obsahují transmastné kyseliny, které vznikají při jejich ztužování. Nejvíc je jich v těch extra tvrdých, svinstvo, nebrat. Rostlinné tuky a pomazánkové másla se musí hlídat, ale jdou vzít na milost. Pro dítě je nejzdravější máslo.

RECEPT: Řízky pro Ivanku
Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme, obalíme ve vajíčku a drcených cornflakes. Příloha vařené brambory a zelenina.

Řízek má plavat, kde ho utopíme? ,, Ty vole!“, Ivanka žasne. My už ne, my víme, že na scénu vchází TROUBA. Umí vše, to taky víme. Ivanka radostí pláče, Havlíček by ji viděl raději skákat. Tak řízky šup na pánev a zapéct na funkci crisp. Bez tuku.
U jídla je čas na rozhovor, chválí ji, že i když se manžel odstěhoval, nerezignovala, dál drží stravovací režim a nevzdává to. Je čas poslat inženýra do Prahy, nejlépe po svých, teda na svých bruslích.

Ivanka si poctivě chystá jídlo do krabiček, jde to, žádný problém. 3x týdně fitko, tam ji to začalo bavit.

Míříme do Prahy, co ji čeká, to Ivana neví. My ano, skrytá kamera. Moc se jí líbí travesty show, tak jeden její účinkující, Martin, se ujímá role průvodce a hostitele. Líčení, pohodová atmosféra, kdo by odolal šampaňskému. A to je tu ještě překvapení na závěr. Zúčastní se večerního programu jako vokalistka. A dojde i na tyč. Všichni se skvěle baví, je fakt odvaz, rozesmála i Kateřinu. V blond paruce je Ivana k nepoznání.
Možná inspirace pro změnu účesu. Kadeřnice navazuje prameny vlasů a její pěknou barvu mění za oranžovou. Výsledek je troufnu si hodnotit horší, než jak vypadala po příchodu.
Doktorka přichází na návštěvu, dala by si čajíček. Než se připraví, ona nachystá překvapení. Záznam skryté kamery. Sice Ivana hřešila, ale výsledky nás vzápětí ohromí, takže bude odpuštěno.

Po 8 týdnech:
Váha – dole 11 kg! = 9,5 kg tuku + 1,5 kg vody
Míry – přes břicho má 100 a 112,5 cm, to je úbytek 12 a 17,5 cm. Nádhera. Hlavně to je jedna z mála, na které je to opravdu vidět a nemusí „čarovat“s kamerou. Určitě se na tom podepsalo velkou mírou pravidelné cvičení.
Cholesterol se upravil, zaslouží si dárek. Růžové brusle pro Vendulku a můžou jezdit spolu.

Měsíc po natáčení je dalších 6 kg dole ! Celkem Ivanka zhubla 17 kg !!! Zatím…

Touha je zázrak, zpívá nám v závěru Daniel Landa. Realita je také zázrak, báječně zhubla, psychicky se nehroutí, hlavně vydržet a pokračovat v boji s kily navíc. GRATULUJEME!

Dnešní díl ke stažení

Pro archivaci si můžete stáhnout záznam Jste to, co jíte díky RadstaRovi na adrese:
http://uloz.to/1023698/04_12_08-jste_to_co_jite.rar

související články

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 52
1
andy
Reagovat

určitě ji přeju aby to vyšlo, já jsem si hubnutím sama prošla a musím říct že naštěstí úspěšně.

2
juliana
Reagovat

já taktéž přeju aby se jí podařilo zhubnout ale hlavně pro sebe aby se cítila dobře protože je otázka jestli když zhubne nebude jí manžel předhazovat zase něco jiného

3
ajda
Reagovat

Já jsem zvědavá, zda uvidíme i toho „dokonalého“manžela. Zrovna jsem se na stránkách Primy dočetla, že ji během natáčení opustil.

4
Radka
Reagovat

Také Ivance velice moc přeji štěstíčko…a aby byla spokojená. A pro ostatní, dnes večer se určitě dívejte bude na co :-)

5
Bali
Reagovat

Prozila jsem si velky ztloustnuti po operaci, ktera me na nejakou dobu upoutala na luzko a ja si lezeni zpestrovala preziranim. Vadilo mi to, nebylo to prijemne ani manzelovi, ale nikdy by to nemohlo byt duvodem k rozvodu. Takze si nemyslim, ze zhubnuti manzelstvi zachrani. Mela by hubnout s vidinou, ze ji ceka novy zacatek s nekym uplne jinym. Kvuli kilum muz milovanou zenu neopousti… Manzelstvi by asi krachovalo i bez nadvahy, bohuzel :(

6
az
Reagovat

Pěkný díl. Ivance moc fandím! Byla to správná ženská! A myslím, že těžkou situaci zvládla dobře. Spousta lidí by naopak začalo stresem přibírat. Takže držím pěsti!!!

7
Loomik
Reagovat

Škoda že u toho stolu nehodila tyčku…..

8
RadstaR
Reagovat

Predem se omlouvam, ale video dnesniho dilu sem hodin az nekdy zitra vecer. Bohuzel me zklamala technika a pro video si musim dojet ke znamemu.

9
LadyXL
Reagovat

Musím říct, že mi paní Ivana přišla ze všech účinkujících zatím nejsympatičtější! Byla i přirozená,žádná křeč před kamerou a já jsem s ní tak prožívala všechna její zklamání, veselí a i tu touhu zhubnout a poprat se s tím!! Moc jí přeji, aby se jí vše dařilo a hlavně, ať má spokojenou rodinu. Přátele a sourozence má bezva, ne každý má takové! Takže držím pěstičky!
Super díl!

10
Tominius
Reagovat

To co dokázala Ivana je opravdu neuvěřitelné !

Moc se mi nelibí pojetí téhle serie , ale tento díl byl naprosto perfektní .

Strašně se mi líbilo jak (alespon to tak vypadalo) se rychle otřepala ze ztráty (nejspíš vlastně něčeho co vlastně nepotřebuje) a nakopla svuj život vpřed .

To je báječný !

11
jana
Reagovat

Paní Ivana super ženská! Přeji hodně štěstí!
Akorát ten nový účes je děsný, barva i střih, to se teda vůbec nepovedlo. Někde jsem četla, že ženy západních států, by si na hlavách tady tolik moderní rozcuchy vůbec nenechaly dělat, je to něco hrozného. Ne že by jsme musely mít vše, co mají na západě, to teda vůbec, ale tahle maličkost by stála za úvahu.
Ještě jednou super a držím palce!

12
Ajda
Reagovat

Moc příjemný díl, ale přišel mi hodně povrchně natočený. Byly tam třeba chyby v seznamech potravin, to si asi všimlo víc diváku.
Účes opravdu divný, předtím byla taková zářivá, milá, ta oranžová byla hodně „laciná“, nechci použít označení „vulgární“.

13
Helena
Reagovat

Paní Ivanka byla opravdu vzorná a důsledná,proto ten krásný úbytek váhy a hlavně úbytek cm přes břicho.Účes jí rozzářil a omladil. Myslím,že díky ztraceným kilům a novým účesem jí stouplo sebevědomí a určitě bude úspěšně pokračovat dále. Sama držím pana Havlíčka 12 dní a mám 2,5 kg dole :-)))) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6540

14
abadon
Reagovat

To je dobře, že ten její chlap od ní odešel. Takhle úžasnou a pohodovou ženskou si rozhdoně nezasloužil. Paní Ivaně přeji hodně štěstí v životě a výdrž v hubnutí.

15
LadyXL
Reagovat

Heleno – díky moc za odkaz na recepty!!! Moc jsme to tu sháněli už dřív…. Už jsem si to vytiskla a nesu si to domů…!!

Účes – no extravagantní, ale šel. Jen ta barva se mi taky moc nelíbila. Ale hlavně jestli ona byla spokojená. To je to hlavní.

16
RadstaR
Reagovat

Jeste bych dopsal, jak bylo na konci poradu :
Mesic po nataceni je dalsich 6 kg dole ! Celkem Ivanka zhubla 17 kg !!! Zatim…

Tot presny prepis :)

17
ajda
Reagovat

Radstar, díky! Já se dívala až po druhé hodině, je fakt, že pak jsem ke konci už zvětšila obraz a titulek mi utekl. Hned to dopíšu ;o))

18
Helena
Reagovat

LadyXL držím palce :-)))) . Jen mám problém sehnat šunku s 93% masa,tak si dělám kuřecí na teflonu a s grilovacím koření bez přídavku soli, nakrájím na tenké plátečky :-))))

19
Sima
Reagovat

Pěkný díl. Ale nevím, jestli mi to jen neuteklo – nebo se opravdu bodystat nedělal? O obsahu tuku v Ivančině těle ticho po pěšině….

20
RadstaR
Reagovat

Ja bych rekl, ze bodystat delaji vzdycky, ale hold v nekterych dilech tyhle informace vypousti.

21
LadyXL
Reagovat

Pro Helenu-musím si to teprve pořádně přečíst. Zatím jsem to v rychlosti vytiskla. Ale té šunky jsem si všimla. Ona bývá v něktrých obchodech, ale je dost drahá, tedy ta, co jsem viděla… S tím kuřecím masem je to dobrý nápad. Mě spíš bude dělat problém např. pohanka, co jsem si tam taky všimla. Tu já zrovna nemusím a luštěniny vůbec…, tedy kromě hrachu v polévce :-) či jako příloha u kuřete.Např.hrachovou kaši bych ale nepozřela,to mám blok z dětství.Čočku tak na Nový rok…a je to spíš za trest.Ostatní zelenina mi problémy nedělá.I jsem se v poslední době naučila jíst lilek a přímo ho zbožňuji. Já jsem podobně složenou dietu (do pí doktorky) jedla předloni a zhubla cca 8 kg,ale právě jsem měla problémy s inovací jídleníčku.měla jsem pak pocit, že vařím pořád to samé, protože jsem na nic jiného nepřišla, nic mne nenapadalo… Vymýšlení nového jídelníčku, tak aby měl všechno ve správném váhovém poměru, mi zabíralo mnoho času…

22
LadyXL
Reagovat

Taky si myslím, že jí měření dělali,jen se to tam časově nevešlo. Nehodilo se to koncepčně do sestříhaného pořadu. Vždyť na konci aspoň řekli, kolik shodila tuku a s něčím to přeci museli poměřit :-).

23
dessin
Reagovat

Sunka me napada detska sunka, urcite ma vic masa nez ty potvory toustovy a pry minimum soli… …?

24
Sima
Reagovat

„dětské šunce“ nevěřte, je to jen reklamní trik, vyrábí se ze separátu stejně jako ostatní levné šunky. ale překvapivě dobrá krůtí balená šunka se dá koupit v Lidlu, stojí asi 50 kaček za 200 gramů. vepřová šunka s takovým obsahem masa bude asi dost drahá, ale té jsem si nikde nevšimla – asi proto, že prase já nerada :-)

25
ajda
Reagovat

Bodystat neukázali. To by mi neuniklo! Jen konstatoval, že se cpe a že má příjem rovný výdeji.

26
Boženka
Reagovat

To byl super díl!! Paní Ivana kráásně zhubla a šlo to vidět. Nejlepší bylo sledovat jak se za ty dva měsíce zcela změnila, stal se z ní jiný člověk..toho manžela nechápu, opustit 4leté dítě! A sympatickou paní Ivanu (to opravdu nebylo kvůli váze). Tak jí přeju, ať se jí to daří všechno líp a líp :-)

27
Tominius
Reagovat

Detské šunce opravdu nevěřte , jediný argument tam je opravdu snížený obsah soli , nebo náhrada normální soli za mořskou – samozřejmě , že tam ale musí být kompenzace nějakým tím Ečkem , když se pak podíváte do publikace „tajemství výrobců potravin“ , na tabulku závažnosti Eček , tak zjistíte , že šunka primárně určená pro děti (!!!!!!!!!!!) obsahuje dvě Ečka z poslední – nejtěžší a nejhorší skupiny – u nižch byla prokazaná spojistost s rakovinou nebo alergiemi a podobně .
Navíc tu není důvod „hlasovat“ pro mořskou sůl – v uzeninách .

28
Lenka
Reagovat

Mě fascinuje, jak se jim chce zvracet nad tím, co sami jedí… hustýýý.

29
Dana
Reagovat

může mi někdo poradit jak stáhnout tento díl ? nefunguje mi ani s opsáním kódu :-(

30
dessin
Reagovat

Tominius: ale, zajimave, na obale jsou ponekud jine hodnoty a navic cela kampan je zalozena na „bez ecek“. Muzu se zeptat kde tyto onformace sbiras a jak vis, ze ta z LIdlu je dobra?

31
Tominius
Reagovat

dessin : já o lídlu vůbec nemluvil , mluvil jsem o dětských šunkách obecně , v lídlu bych si nekoupil vůbec nic .-))))) protože konkretně tenhle řetězec musel již několikrát stahovat produkty které prodávál , protože jedy uvnitř překračovali usnosnou hranici pro lidský oraganismus – to jsou zprávy ktere proběhli v tisku a rádiich … taky si vzpomínám jak mi (ještě v dávných dobách) moje mamka koupila v lídlu salám – to bylo tak slané , že se to nedalo jíst a to jsem v tu dobu solil opravdu dost . Poslední pokus byla rukola a kiwi … kiwi chutnalo jak nějaký chemický odpad a krabička s rukolou byla prázdná , uvnitř byl totiž velký slimák .-))))))))))))))

Já konkretně mluvil , resp. si vybavil šunku z Tesca značky Bohemia (? tuším) .
Taky při pultovém prodeji se složení prostě nedozvíte .
Je třeba číst a pokud chcete tak důvěřovat , že se výrobce – dle našeho zákona – nerozhodl nějakou složku raději neuvádět . Pokud se totiž nějaká složka označí za „pomocnou při výrobě“ , nemusí být na obalu vůbec uvedena .
Taky to , že ta šunka obsahuje mořskou sůl , neznamená , že neobsahuje sůl dusíkatou , která je ve větší míře smrtelně jedovatá a proto se musí míchat v poměru 50 50 s normální a počítá se s tím , že přesolenou věc nikdo nesní … atd atd …. uzeniny jsou prostě kapitola sama pro sebe ….

Vím co asi ted spoustu lidí napadá : ten už to přehání . Je to moje volba a ta vaše je ta vaše … zastávejme názor , že pokud přijímáme potravu s vědomím jako nám prospěšnou , tak taková i bude . Ale nestrkejme hlavu do písku pokud se jedná o malé dítě … myslím , že nějaké vhodně upravené maso bude dítěti a i dospělému rozhodně užitečnější než kde jaká uzenina .-)

32
dessin
Reagovat

Tom…: hluboce, moc se omlouvam, tvuj prispevek jsem smichala s Sima, oba jste psali o detske sunce ale jen ona o Lidlu.

Navic jsem se ptala konkretne na vyrobek „detska cunka“ ktery jsi zde hanil (a Sima), tedy ne Bohemka a spol, ale opravdu tento vyrobek deklarovany tim ze obsahuje minimum soli a zadna ecka. Osobne se me to dotyka, anzto je to jedina sunka ktera nechutna papirove a neni slana.

zaroven myslim ze tvuj soud nad Lidlem je take dost zrychleny, napr. jejich MOzzarela nebo nemecky Eidam je naprosto bozska. Zatim jsem nezazila ze bys neco pochvalil nebo uznal – i kdyz se clovek zepta na uplne neco jineho, jdes a hledas negativa??? Proc, ptam se???

Zaverem by me zajimalo cim se zivis, pokud jen vlastnorucne vypestovanym zrnim, odmitam pokracovat v konverzaci.

33
Tominius
Reagovat

jj hledám negativa je to moje práce kterou dělám už 9 let , tak to zanechalo hluboké následky .-))))
.. prostě hledám to NEJ , v čem koli a kdykoli .. takže i v jídle a stravování .. jsem poněkud extremní , to je pravda ..ale reaguji pouze občas , takže to mužete brát tak , že se zbytkem souhlasím a to není málo , ne ? Navíc jsem i chválil .

Pokud je mozzarela nebo eidam z lídlu chutove dobrý , bez additiv , éček a tuny soli , tak uznávám ….. no problem , osobně miluju sýry z Billy .

Žívím se normální stravou , minimálně prumyslově opracovanou , upravovanou
a mám silnou alergii na to co nám dnešní doba , reklamy a výrobci předkládají jako IN .
Moje strava se hodně podobá jídlum z tohoto serveru : http://www.varimezdrave.cz/

34
kocanska
Reagovat

asi jde o tyčinky Nutrend – mají na stránkách typ figur, wellness atp.

35
Ivulka
Reagovat

Jestli chcete fakt v pohodičce , pomaloučku, ale jistě zhubnout, mrkněte se na http://www.kgdolu.estranky.cz Eva mi strašně pomohla a nebyla ani tak protivná jako doktorka v televizi.

36
ajda
Reagovat

Pokud vám všem mohu poradit, stránky, které Ivulka propaguje jsou to nejhorší co znám!!!!A sleduji ji už několik měsíců, narazila jsem na negativní názory k její osobě opravdu na několika fórech a vždy vystupuje pod jiným jménem. Paní Eva otravuje na všech možných diskuzích, všude je hnána s ostudou pryč. Takže nevěřte jim, je to tahání peněz a rady totálně amatérské. Troufnu si tipnout, že Ivulka je samotná Eva!

Všechny rady co si zde předáváme v diskuzích jsou daleko cennější, než všechny rady paní Evy dohromady.
JÁ TU VZTEKY AŽ NADSKOČILA NA ŽIDLI KDYŽ JSEM UVIDĚLA MNĚ DOBŘE ZNÁMOU DOPORUČOVANOU ADRESU.

37
ajda
Reagovat

Ještě podotýkám, že ona paní Eva prodává rady za cca 500Kč , a na Aukru jí bylo zablokováno obchodování z důvodu porušování pravidel aukcí. To jen aby jste věděli, co je zač.

A klidně mě můžete paní Evo zde napadnout, jako napadáte všechny vaše odpůrce. Vaše vyjadřování i způsob komunikace je mi moc dobře známé z jiných diskuzních stránek, vetřete se totálně všude!

38
JJ
Reagovat

Stránky paní Evy srší amatérismem, stejně děkuji Ajdě za upozornění.

Mimochodem, zkontrolovat si ÉČKA – co tu doporučil tuším Tominius tak to na mě opravdu zapůsobilo. Podle tabulky (a další dle abecedního seřazení názvů) jsem si projela lednici a spižírnu. Teď nějak nemám chuť na spoustu věcí, které jsou éčky prolezlé. I bonbóny pro děti jsem prolustrovala a nechala jim jen ty nebarvené (=rozuměj nejedovaté).

Škoda, že ta čokoláda dle éček vychází docela dobře….:-) zase nemám silnou páku jak odolat

39
sigi
Reagovat

Lidl nebo Billa, je to v podstatě jedno, musíte vždy koukat na výrobce, na složení, na kvalitu. Lidl prodává jak poměrně méně kvalitní salámy a uzeniny, tak i výrobky, které si zaslouží naši pozornost. Například jejich 200g šunka, výrobce Gebirgsjäger, Německo, (95% vepřového masa) nemá s šuntem nic společného. Stejně tak třeba Gouda výšeč jong, a Gouda plátková jong a belegen, výrobce holandský. Slepě tvrdit, že „v lídlu bych si nekoupil vůbec nic .-)))))“ (Tominius) mi připadá snobské. Já mám zase někdy problém nakupovat v Tescu, v Bille, v Hypernově, v Intersparu, v Kauflandu – je to záležitost OSTRAŽITOSTI, co na vás zase vymyslí, člověk se musí mít pořád na pozoru, aby nanaletěl, a pružně měnit svá nakupovací místa. Málokdy si někde udrží kvalitu. Často se stává, že když si něco oblíbíte, prostě vám to zruší – jako naschvál.
Obecně považuju nabídku uzenin a salámů a masných výrobků u nás za NAPROSTO NEUSPOKOJIVOU a OSTUDNOU. Všude jinde už dávno pochopili, že to patří k dobrému jménu země, mít svoje kvalitní lahůdky a speciality, a vlastně nejen z masa. Máme se ještě co učit.

40
ajda
Reagovat

Já zase jezdím do Lidlu pro vynikající džemy, jsou sice dražší, sklenička kolem 60 Kč, ale není to žádná obarvená jablečná dřeň. Hodně záleží na vedoucím jakékoli prodejny jak si hlídá sortiment, hlavně kvalitu a čerstvost potravin. Jsou mezi prodejnami obrovské rozdíly, je jedno pod jakým štítem vystupují.

41
LadyXL
Reagovat

To Ajda a další-tak já taky letmo koukla na ty stránky, ještě než jste tu o tom začli psát. A hned jsem si říkala, že to je nějaké divné…,moc rad tam nebylo, vše staré známé poučení. Prostě bylo mi to divné, vypadalo to jako soukromý bloq-nepovedený a teď tu čtu, že dává rady za peníze…!! On jí za to někdo platí?? Proboha…. Jsou lepší stránky a mnohem fundovanější a fakt se tam dočtete o všem – a ZADARMO. Někdy v minulých diskuzích sem někdo dal odkaz na jednu takovou slušnou stránku a o něco výše tu je odkaz na jídelníček od P.Havlíčka. Dnes jsem si udělala jídelníček podle něj, tak doufám, že nebudu mít chuť na něco jiného :-).
V prodejnách se prostě člověk musí dobře rozhlížet a číst a číst vše na obalech.Já teď kupuji jen balenou uzeninu,kde si přečtu, kolik masa vlastně obsahuje…

42
ajda
Reagovat

LadyXL, právě proto že tyto stránky znám, jsou za poslední měsíc dost rozšířené o GI, a vím, že rady nejsou zadarmo, proto jsem varovala, aby někdo nenaletěl. Paní Eva tvrdí, že nikdo nedělá nic zadarmo, i ona chce proto za rady platit. Dokonce tvrdí, že píše knihu. Na diskuzích je velmi protivná a uráží všechny co s ní nesouhlasí. Už to, že zhubla sama teprve před pár měsíci a tvrdí, že má zaručený recept jak zhubnout a nikdy více nepřibrat mi zavání podvodem. Nechtěla jsem, aby jí někdo naletěl. Obchodovala s CD-radami i na Aukru a byla stopnutá :o))

43
Sima
Reagovat

JJ, neberte ta éčka tak vážně – ano, některá nejsou úplně nejzdravější, ale „éčkem“ se označuje KAŽDÉ aditivum, tedy i vitamíny mají své éčkové číslo. kdybyste tedy chtěla eliminovat všechno, co je označeno písmenkem E, nemohla byste jíst ani ovoce a zeleninu – půjdeme-li do extrému. důležité je spíš hlídat celkové složení potraviny – pokud je čokoláda vyrobena jen ze ztuženého rostlinného tuku, cukru a trochy kakaa pro barvu, nikdo zdravě uvažující to stejně podle mě nemůže dobrovolně pozřít, i kdyby byla úplně „éčekprostá“ :-)

44
Tominius
Reagovat

S tím Lídlem je to u mě tak … pokud mě něco zklame několikrát po sobě , tak k tomu nemám důvěru , to je těžké , ale uznávám , že když se hodně „hrabe“ , tak se všude něco dobrého vyhrabe .
Mě je na Bille hodně sympatické , že mají v sortimentu věci jako Tofu , Šmakouna , Šmakounové saláty , pohanku , jáhly , spoustu luštěnin a obilovin , nabízejí bio zeleninu a ovoce , výborné sýry , sojové mléko , bio máslo a rostliné bio máslo , levné knekrbroty a velkou nabídku celozrných chlebů .. atd atd je toho fakt hodně .. ale ono to muže být jiné obchod od obchodu ….

Co se Eček týká , ono se to opravdu nemá přehánět , ale myslím , že to platí pro obě strany – jak pro spotřebitele tak výrobce a mnohem důležitější než „co“ je v tomhle případě „kolik v určitém období“ .
Lidské tělo dokáže zpracovat , vyloučit , nebo v nějakém temném koutě uložit / zabalit do tuku kde co .
Ale systematické dodávání (např! ) kyseliny citronové (i přes to , že taky není nikterak moc škodlivá) je pro tělo velký problém .
Co je ale opravdu nejhorší je , že Ečka ovlivnují lidský reprodukční systém (testují se na krysách , ne na lidech) , takže se pak není čemu divit , že populace od populace trpí více a více a je málo odolná . Příroda nikdy nepočítla s tím , že člověk příjme kyselinu citronovou tolikrát denně .

45
ajda
Reagovat

No v naší Bille jsou biojogurty humus, mé milované řecké jogurty přestali objednávat, o celozrnném chlebě snad ani neslyšeli. Jen pečivo, toho je celkem na výběr. Sýry děs a ovoce hrůza. Vše záleží na vedoucím.

46
JJ
Reagovat

Simo, já se zkusím vyvarovat jen těch éček z kategorie 5 tj. s výrazně nepřínivými účinky. Samozřejmě éčka ze skupiny 1 jsou např. pojmenovaná příznivě působící, takže tam není co řešit.

Třeba rybičky v konzervě (tedy zatím jsem prohlédla jen pár druhů). V tomatě byly s nejhoršími éčky naopak v oleji byly bez éček. Takže volba je jasná. Totéž musli – s barvivy e nebo éček prosté. BTW: proč výrobce barví musli, nebo žrádlo pro kočky?

47
Tominius
Reagovat

Protože barevné věci se lépe prodávají .

Ted mi někdo například říkal , že lidé snědí méně hnedých zákusků než bílých , tmavá barva prý navozuje pocit sytosti .)))) Proč to u mě nefunguje ? .))))

Já zase nechápu proč se přidávají ečka např . do mražených výrobku , jako je zelenina , gnocchi a podobně …

48
Sima
Reagovat

ty barevné zákusky mě docela dostaly – já teda dávám zásadně přednost tmavým, protože ve mně evokují čokoládu, i když je mi jasné, že v dortíku za deset kaček jí zas tak moc nebude – viz můj příspěvek výše. ale kdo by jednou za čas odolal, že :-)))

49
Dáša
Reagovat

Ajdě – no já nevím, ale mně se ty stránky líbí a přečetla jsem si tam dost zajímavých věcí, asi neumíš číst.

50
Ajda
Reagovat

Dášo – Ivulko!
Hned jak jsem si přečetla, že neumím číst, tak mi bylo jasné, s kým mám tu čest. Troufnu si tipnout, že přímo s Evou, které patří stránky kgdolu. Tohle je totiž přesně styl vyjadřování, který znám z diskuzí, kde tato „dáma“ vstupovala se svými odkazy na zmíněné stránky. Navíc obě píšete z jednoho IP, na to jsem taky u ní zvyklá. Vždy když už Eva v diskuzi nevěděla kudy kam, urážky jí došly, jakoby zázrakem se objevily její příznivkyně. Pamatuji diskuze, kde ji ostatní okamžitě po jejím zjevení posílali rovnou do pr****! Měli své zkušenosti, že jinak to nejde. :o))

Takže klidně si čtěte co chcete, já mám své záporné zkušenosti s majitelkou stránek a věřte, nejsem sama. Tato „Eva“ je jak mor rozlezlá po všech diskuzních fórech, profláklá jak falešná pětikoruna, všude ji hned po první příspěvku ženou pryč. Já se divila, že taková doba a reklama na její stránky nikde. Jsem se dočkala :o(( Je fakt nezničitelná!

51
sigi
Reagovat

4Tominius: beru tvou obhajobu Billy, není to špatný obchod, a na často malé ploše je maximální možné množství zboží. ale ne v každé. taky mi vadí, že je o dost dražší než jiné obchody. jak ale říkám: nemám problém nakupovat v Lidlu, mám tam svoje zboží a pro to si jedu. ale nekupuju tam třeba chleba. a vůbec – je to šlendrián, že aby člověk nakoupil, musí objet půlku města. chci krásnou malou samoobsluhu kousek od baráku a nebudu muset pálit benzín :) – teď jsem takovou potkala v Ženevě (samozřejmě jich tam mají stovky, žádná výjimečnost to nebyla) a kam se hrabou všechny naše super hyper makro obchody dohromady :(

52
Karolina
Reagovat

Ahoj.
Musím reagovat na napadání Evy.Já jsem fakt s Evou zhubla a vím ,že to funguje.Ať si tu píšete co chcete.Pro mě je důležitý výsledek a hlavně NESTRÁDÁM a rozhodně nemám hlad.I každodenní psychická podpora od Evy po mailu mi hodně pomáhala.Člověk potřebuje „parťáka“k hubnutí. Pro mě je to takový osobní přítel.
Měla jsem zdravotní problémy/hodně vysoký cholesterol/ a po pár měsících hubnutí s Evou mám hladinu v normě a mám spoustu energie.Podotýkám,že jsem se předtím nepřejídala a tučné a sladké jsem nejedla.A to,že se platí? Kolik už jste kdo dal za nefungující preparáty na hubnutí.A tohle je pakatel proti tomu ,co už jsem kvůli hubnutí zaplatila.A ještě to funguje.Dala do toho spoustu energie a času tak proč to nezaplatit.Možná jen závidíte.Sami by jste to nejspíš nedokázali.Škoda ,že jste tak zatvrzelí a nezhubnete jako my.Tímto chci Evě moc poděkovat.
Karolina
P.S. Píšu z vlastní vůle a rozhodně nejsem Eva.

Přidat komentář