Panáček v reality show

Jste to, co jíte – Ivana 147 kg (28. 8.) + jídelníček + recept

28. Srpen 2008 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

TV Prima dnes uvedla po několika měsíční odmlce na své obrazovky již třetí řadu divácky oblíbené reality show Jste to, co jíte. Dnešní díl byl zasvěcen hubnutí 30 leté Ivany, která měla na počátku svého dvou měsíčního snažení 147 kg. A co myslíte, inovovala TV Prima, potažmo firma, která pro TV Prima Jste to, co jíte v rámci třetí řady?

Jste to, co jítě v zaběhnutých kolejích

Nebojte, Jste to, co jíte jede i ve třetí řadě pořád ve stejných kolejích jako ve dvou předešlých. Představení účastnice, vyhazování jídla z ledničky, stůl hrůzy, nová strava, jak cvičit, kontrola, výsledky.

Ano, proč měnit něco co funguje, ale proč to alespoň trochu neinovovat o nové prvky? Co třeba prokládat ohlédnutím za dalším bojem lidí z minulých řad Jste to, co jíte? Alespoň, že bude díl, který ukáže lidem jak naopak tloustnout, i to může být pro některé problém.

Svatba klepe na dveře, chci zhubnout

Hlavní postavou prvního dílu třetí řady Jste to, co jíte se stala Ivana – 30 let, zhruba 147 kg, která si usmyslela, že už chce se svojí váhou něco udělat, hlavně proto, že má na spadnutí svatbu s Tunisanem Hasanem (radši bez komentáře), kterému se však líbí taková jaká je. Ona však zcela správně chce hubnout pro svůj dobrý pocit.

Nechci si připadat jako blázen

Ivana trpí klasickým mindrákem mnoha lidí. Než abych byla za „blázna“ a každé ráno vybíhala schody (doporučení od fitness trenéra), tak se na to radši vykašlu a budu tzv. normální. S tímto přístupem však nelze ničeho dosáhnout. Jde o to, se držet svého přesvědčení a svých pocitů. Hubne Ivana a ona se chce cítit v pohodě, ne její sousedi, ti ať jsou klidně tlustí a za rohem ji drbou. Co říkáte, není to lepší přístup? V tomto plně podporuji doktorku :) Zkrátka jít si za svým a dlabat na okolí.

Kilogramový mýtus

Dále Ivana také podlehla mýtu, že hubnutí je pouze o ubývajících kilech. Z tohoto omylu ji doktorka vyvedla velmi brzy. Stačil k tomu okamžik, kdy Ivana sdělovala své přání, aby měla pod 100 kg a doplnila to tím, že břicho může mít stejné. Doktorka jí ihned sdělila, že hubnoucí ručičky a nožičky jsou znakem hladovění a nikoliv zdravého hubnutí. Tam je znakem ubývající obvod kolem pasu.

Doporučenná týdenní strava pro Ivanu, Ivanin jídelníček

celozrnné těstoviny 500 g
neloupaná pohanka 500 g
okurka salátová 700 g
rajčata 700 g
papriky 500 g
cuketa 400 g
jahody 500 g
pomeranče 3 ks
mandarinky 4 ks
jablka 4 ks
hrušky 3 ks
plátkový sýr 20% 200 g
hrubozrnný chléb 500 g
celozrnný rohlík 3 ks
knackebrot celozrnný 1 bal.
tofu 3% tuku 4×200 g
kuřecí šunka 3×100 g
bílý jogurt 3%tuku 4×150 g
lučina 1 ks
tvaroh polotučný 4x 250 g
kuřecí prsa bez kůže 500 g
hovězí zadní 500 g
treska 500 g
krůtí prsa bez kůže 500 g
losos / pangas 500 g
olivovový olej panenský

Jste to, co jíte – recept Aromatické steaky z tuňáka

Umyjeme a osušíme maso z tuňáka (2 steaky). Vymačkáme šťávu z limetky a smícháme s nadrceným kmínem a špetkou pepře. Dobře promícháme a směsí potřeme steaky – z jedné strany a vložíme do trouby na gril na 15 – 20 minut.

Salát – nasekáme dužinu z jednoho avokáda a smícháme s jednou lžící limetkové šťávy, 1 lžící nasekané čerstvé saturejky, jemně nakrájenou červenou cibulkou, polovinou nakrájeného manga a třemi středně velkými nakrájenými rajčaty. Vše důkladně promícháme a lehce opepříme. Podáváme jako přílohu k masu.

Ivaně se upravila strava, fitness trenér jí doporučil vybíhat každé ráno schody v baráku a cvičit lehké cviky na balónu. Ani jedno příliš nedodržovalo, ale i tak po 8 týdnech zhubla 14 kilogramů.

Co zaujalo Vás na tomto díle Jste to, co jíte? Jaké máte vy zkušenosti se zlepšováním své fyzické kondice (nerad tomu říkám hubnutí, protože to je pouze jedna část)? Místa pod článkem máte habaděj, tak se neostýchejte projevit svůj názor, klidně naprosto rozdílný oproti jiným, i takových si ceníme.



SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 70
1
Dana
Reagovat

Mně vždy udiví, jak dalece mohou lidi ve své váze až zajít. sice Ivana něco zhubnula, ale i na konci vypadala, jakoby pořad teprve začínal. Kdyby možná více cvičila, tak je to i víc vidět. A zas tolik elánu do cvičení taky neměla.

2
Zack
Reagovat

Cekal jsem nejake zment 3.serie,znelka,grafika,zajimavejsi soutezici..

Reagovat

Dana, zhubnout za 8 týdnů více než těch 14 kilo by mě přišlo jako velmi nezdravé. Aby to mělo smysl, musí se hubnout postupně, nikoliv najednou vše shodit. Protože to stejně pak naberou zpět.

4
Dana
Reagovat

Sluníčko to je fakt, to máš pravdu. Ale asi kdyby i více cvičila, tak se trošku „vyrýsuje“ a asi by vypadala líp, fakt by ty centimetry byly i více znát, nejen kila. Ale asi se k ní i později vrátí, jak to tam bylo řečeno. A prý v této nové serii se i mají vracet ke hubnoucím z předešlých sérii, tak se to snad trošku pozmění a bude to zase o to víc zajímavější.

5
Anonymní
Reagovat

Vím, že to tady nepatří, ale jsem uplně z toho v šoku. Určitě si všichni pamatujete na Celebrity big brother v anglii, kde proti sobě byli Jade a Shilpa a teď jsem našel tento odkaz na indickou show Big Boss, kterou moderuje Shilpa a teké je tam i Jade Goody, která se chystá vstoupit do domu.
http://www.youtube.com/watch?v=Gs5nl7SpsWs&feature=related

6
jaja
Reagovat

Náhodou mě ta paní přišla sympatická atu svatbu na tý Džerbě jí moc přeju:NO tak pr Zacka vy ste nejaký narocny aztim to je docela pekny jak ji napalily ze ji misto toho krutiho masa dali tunaka!NNo jediny co sem postradal bylo ze jak v tech predeslých seriich delaly ty nakupy zdravi abny se ldii divaly na kalorie tvranlivost atak!!Jinak sem taky zvedavej na dalsi pribehy!!!!!

7
Veronika
Reagovat

Občas mě udivuje kam až lidi nechají tu obezitu zajít :-( Podle fotek vypadala dřív fakt dobře, tak nechápu, že nechá vyšplhat to až na 150kg….

8
Pavla
Reagovat

Dík autorovi za dovětek P.S. – recept a stravu by určitě přivítalo více čtenárů. Prima na to kašle, neuveřejňuje to na svých webových stránkách.
Paní doktorka konečně začíná některé věci trochu více vysvětlovat (např. že vlastně nemá cenu jíst sýry, když člověk nemá dostatek pohybu). Tato reality může být pro hodně lidí docela podnětná, ale některé věci by chtělo více vysvětlovat. Je úsměvné, když člověk žere a přitom je vlastně podvyživený – takže je dobré nejen radit co dělat, ale i proč to tak dělat.

9
ajda
Reagovat

Při tak vysoké obezitě se první týdny hubne dobře, horší je to po pár týdnech nastartování, úbytky se zastaví, i když se vše dodržuje a mnoho obézních v té době nevydrží a přestane hubnout. Chybělo mi víc pohybu a u té slečny bylo vidět, že pohyb není její parketa. Když bude hubnout dál, tak bude mít bez cvičení akurát vytahanou kůži. Pokud bude celá série opět jen o takhle morbidně obézních, tak se pořad míjí účinkem, tihle
lidé jen minimálně jsou ochotní na zbytek života měnit návyky. Daleko víc je žen a můžů jen s mírnou či střední nadváhou a těm se kolikrát zhazuje daleko hůř. Taky by tam mohli ukázat a posoudit různé zázračné stroje a přístroje, které nabízí reklamy, studia atd. Mě třeba v posilovně docela nadchl před rokem Power plate, tenhle stroj by obézním určitě pomohl alespoň v začátcích, kdy nemohou přetěžovat klouby kvůli váze.

Od začátku mi v tomto pořadu chybí pohyb, první sérii snad nenutili hubnoucí cvičit vůbec. Přitom pohyb je polovina úspěchu při hubnutí.
Včerejší nový díl s novým producentem mi nepřišel lepší než minulé, spíš jsem měla pocit, že tam vše bylo tak nějak v rychlém sledu, ne do hloubky a dost osekané…

Bylo by zajímavé, kdyby jsme tady každý poctivě napsali, co za 1 den sami dokážeme splácat :o)))

10
Veronika
Reagovat

to ajda: je fakt, že když chce hubnout někdo, jehož nadváha není až tak veliká, tak je to mnohem složitější a určitě souhlasím s tím, že by stálo za to tam někoho takového dát…někoho kdo potřebuje zhubnout třeba jen 10kg a ne 50….

11
mari
Reagovat

Taky nechápu, jak to mohla Ivana nechat dojít tak daleko, je příjemná a má hezký obličej, ale to rozsáhlé tělo ji strašně sráží. Zhubnutých 14 kilo je dost, ale vzhledem k ohromné startovací váze to skoro nebylo vidět. Musí se jí taky dost špatně hýbat, třeba z toho plyne ta nechuť ke sportu a s ubývajícími kily se to zlepší. Nová řada se mi zdá v podstatě stejná jako loňská, těším se na setkání se „starými „účastníky, i když někdo vykrmený ještě víc než před hubnutím se nám asi neukáže.

12
Íff
Reagovat

Ivana je moc hezká holka a jestli se jí podaří opravdu hodně zhubnout,bude z ní doslova kočka!! Později kila půjdou dolů pomaleji a bude to hodně náročné….držím jí palce!!

13
RadstaR
Reagovat

Nema nekdo video ? Bohuzel tohle jsem nejak propasnul :(

14
Petra
Reagovat

Ze slecny jsem mela pocit, ze se prihlasila jen kvuli medializaci. Cvicit se ji nechtelo, z noveho jidelnicku se ji delalo evidentne zle a nikdo mi nevymluvi, ze se doma nedopovala svymi oblibenymi rizky. Ale jinak bych si prala, aby se jeji svatba nekonala, protoze Ahmed mi prisel proste hodne podivny. A rozhodne nemyslim divny kvuli vaze slecny Ivany

Reagovat

RadstaR, doufal jsem že ty :) Mám nahraný pouze recept, zbytek nikoliv, myslím, že není moc o co stát :)

Reagovat

Petra, já přemýšlel, jak někdo může vůbec snídat řízky a hlavně nějak častěji než, že zbyly od oběda předešlého dne, i když i tak bych si je dal spíše k večeři než k snídani. Každý jsme holt jiní.

17
Petra
Reagovat

Slunicko: ty rizky k snidani mi zase tak uplne divny neprisly, ja bych je mohla snidat, svacit i veceret. Akorat asi ne tak casto a take nemam 140kg. Ale snad se to Ivane povede a prestane si tahat jidlo na provazku v igelitce do 1.patra. Ale nejak tomu neverim :-)

Reagovat

Petra, tahání jídla na provázku dle mě byla obyčejná show pro kamery, nic co by dělala denně. Dle mě si to zbytečně komplikuje tim vařením jídla na zbytek dne – copak je k večeři potřeba bramborova kaše s masem? Nestačí müsli a nějaké ovoce, či krajíc tmavého chleba s lučinou? Nejsem, ale doktor :)

19
Veronika
Reagovat

Tahání jídla na provázku? O co šlo? Trochu jsem odbíhala, tak tohle jsem asi propásla…

Reagovat

Veronika, Ivana byla představena jako velmi lenivá osoba, která ani nesejde schody. Takže divák viděl scénku, kdy si na provázku hozeném z okna vytahovala jídlo. Zkrátka neuvěřitelný extrém, takže IMHO jen televizní show.

21
Veronika
Reagovat

Aha, tak to snad ještěže jsem tuhle scénku neviděla :-D Díky za vysvětlení ;-)

22
Sima
Reagovat

Trochu mě ten nový díl zklamal – vlastně není nový vůbec v ničem. Stejný Brousek, stejná hudba (hlavně ta rádoby „čistá“ melodie u stolu se zdravým jídlem, ta mě fakt točí!!!), stejné obličeje… A stejně morbidně obézní Ivana, jako byla paní z posledního dílu minulé série. 14 kilo je dobrých, ale potřebuje dostat dolů ještě dalších 50 – ukáže nám to někdo? To by mě zajímalo mnohem víc, než detailní pohledy na mísu řízků… A ten Hasan mi připadal trochu jako virtuální figurka… Myslíte, že vůbec existuje nebo je to jen obrana, kterou Ivana nastrčila před svou obezitu? Ona přece hubnout nepotřebuje, ona má krásnýho chlapa, ale pro zdraví je to potřeba… No nevím, moc tomu nevěřím. Ačkoliv jinak byla opravdu sympatická.

23
derrry
Reagovat

To Sima: ta melodie je od seskupení, které si říká Chemical Brothers, což mě baví, protože hraje u zaručeně biopotravinového zdravého stolu. :-) Njn, paradox života.

24
Sima
Reagovat

To derrry: tak to je fakt docela vtipné :-)))

Reagovat

Sima, 14 kilo je dobrých, ale potřebuje dostat dolů ještě dalších 50 – ukáže nám to někdo? jasně, ve čtvrté řadě to uvidíš. I když si myslím, že Ivana to nevydrží a tolik nezhubne, ba co hůře, se možná vrátí na původní váhu a ještě dále. Přát ji to samozřejmě nepřeji.

26
blbinka
Reagovat

Já jsem z 3. řady nadšená a ikdyž je stejná – jsem šťastná , že je. Jsem typ Ivany – akorát , že ujíždím ve velkém na švýcardké čokoládě a uheráku ( dost tučné a netřeba toho jíst mraky). Vím co to je vypadat jako ona , ikdyž můj „osobák“ je 120 Kg/ 175 cm ke kterému jsem přišla když jsem přestala kouřit. Za rok jsem měla cca 25 kg nahoru a pro změnu jsem nemohla chodit , bolely mě kotníky a připadala jsem si jako vepřík čekající na porážku. Ikdyž tlustý člověk tvrdí, že nezáleží jak vypadá, ale že je veselý a života si užívá – také jsem to říkala , mrzelo mě , že vypadám jak vypadám a brala bych mít alspoň o 20 kg míň.
Za 3/4 roku se mi nenásilnou formou podařilo shodit skoro 30 kilo a jsem šťastná. Jídlo jsem korigovala pouze měsíc abych si stáhla svůj obří žaludek a pak začala chodit 2x týdně na spinning. Synovi k narozeninám jsme koupili Nintendo Wii sport, aby neseděl u počítače , ale aktivně se hýbal.
Od té doby jsem s radostí začala i na Wii po večerech boxovat a tak mě to chytlo, že mě musela rodina od konzole odtrhávat.
V dubnu jsem podlehla kamarádce , která básnila o in-linech. Nakonec jsem si je koupila – v té době jsem měla 120 kq a tak jsem musela koupit pořádné brusle a jejich cena mi nedovolila je nechat ladem. Lidé se na mě dívaly blbě a pokaždé když jsem spadla jsem viděla v jejich tvářích ušklebky typu“ Co na to leze , kdyzž je tak bachratá“ , ale jízdy mě dělala tak šťastnou, že jsem jezdila stále častěji a dnes je to druhá sezóna – pokud nevyjedu denně nebo obden tak jsem nešťastná a chybí mi endorfiny.Mimo to ,jsem si už já pro radost koupila k Nintendu Wii – novinku podložku Wii Fit a všem kdo neradi cvičí plně doporučuji. Je to super osobní trenér. oblíbenou čiností je na Wii step aerobik. Člověk si hraje a přitom z něho leje jako z konve. můj jídelníček je stále katastrofální – jím nezdravě , ale jen když mám hlad a nepřežírám se, ale stejně vím, že to není v pořádku a mám další kus cesty před sebou . A v tom mě motivuje Jste to co jíte ! Dneska jsem si honem běžela koupit řepu a spoustu zeleniny – protože ikdyž někteří nadávají , že v pořadu hubnou moc obézní – pro nás moc obézní je to naopak stimul , že to jde a když to dokáže 140 kg Ivča tak já to dokážu také a navíc “ léčba šokem“ je asi na nás nejúčinější.
Doufám že jsem vás neunudila svým sáhodlouhým vyprávěním, ale chtěla jsem přispět svou troškou do mlýna :o)).

Reagovat

blbinko (šílený nick :), velmi zajímavé čtení, ale neodpustím si komentář

Dneska jsem si honem běžela koupit řepu a spoustu zeleniny – protože ikdyž někteří nadávají , že v pořadu hubnou moc obézní – pro nás moc obézní je to naopak stimul , že to jde a když to dokáže 140 kg Ivča tak já to dokážu také a navíc ” léčba šokem” je asi na nás nejúčinější.

Dle mě ještě nic nedokázala. 8 týdnů hubnula, nic více. Obdiv si dle mě zaslouží pouze v tom případě, pokud vydrží další měsíc, dva, půl roku atd. Tohle je dobré mít na paměti. Ano, začala, ale z mého pohledu člověka, který od května zhubnul shodou náhod také 14 kg, je důležité vytrvat ve svém častokrát marném boji a to i přes ty jak sama píšeš ksichty jiných lidí. Na těch vůbec nesejde. Takže držím pěsti.

A ještě dodám, že Jste to, co jíte je motivující pro řadu dalších lidí. Dnes ráno jsem byl ve fitku a tam se o tom jedna z přítomných dam zmiňovala, že jí to donutilo se sebou zase něco dělat, což je škoda, měla by se ona sama donutit, ne TV show.

28
Matouš (mvolke.blog.cz)
Reagovat

Hale já bych taky potřeboval nějakou psycholožku, akorát že mam opačnej problém-za poslední 3 dny jsem snědl jen 2 párky a 2 Tvaroháčky a potom 1/4 pizzy kterou jsem poté málem vyblil. Za poslední týden jsem ze 64 kg zhubnul na 61,5 kg………..co myslíte? To asi neni normální že?

29
M-xxl
Reagovat

Milá Ivanko,moc jsem ti fandila,jsi taková veselá kopa,moc držím palečky aby jsi to dokázala i nadále,a zhubla pod tu stovku a pak v tom dále úspěšně pokračovala,mám stejný problém,taky potřebuju pár kil sundat,ale nemám odvahu lézt do televize,Kdo neví a nezná jaký to je,at radši ani ty trapný komentáře nepíše…..

30
Sima
Reagovat

Paní M-xxl, možná můj komentář o virtuálním ženichovi pokládáte za trapný, ale věřte, že i já bojuju s váhou – a mám to na celý život, bohužel :-) Moje váha kolísá mezi 75 a 95 a teď se zrovna snažím to stlačit z 86 aspoň na těch 75 (pro doplnění – na 170 cm výšky). Moje výhoda je, že mám hodně svalové hmoty (dáno tělesnou konstitucí a tím, že dost sportuju), takže i při téhle váze nosím oblečení velikosti 42. Ale i do toho se pomalu přestávám vejít, a navíc přece jen čtyřicítka vypadá líp :-)) Takže prosím netvrďte, že si máme nechat trapné komentáře, když nevíte nic o lidech, kteří sem píší…

Reagovat

ajda, to je velmi dobrý nápad, tam do Jste to, co jíte dát něco jako spotřebitelský koutek a testovat třeba Turbo dietu (http://www.dietbox.info/info/turbo-dieta.html), koktejly Ultra Slim apod. Navrheme si podobu čtvrté řady :))

32
ajda
Reagovat

SUNíčko, tak já bych brala otestovat různé zázračné zábaly – skořicové, medové, kávové a hlavně čokoládové, jenže k tomu bych si ještě nechala zalepit pusu nějakou tou zázračnou náplastí na hubnutí, abych neochutnávala :o))

33
Radka
Reagovat

Ivanko držím ti palce…………..

34
Radka
Reagovat

Prosím vás víte někdo v jakém svatebním salonu byla Ivana s Kateřinou??Napište prosííím.Dííky

35
Mišmiš
Reagovat

O tom svatebním salonu jsem to psala já nevím proč mi tam skočilo jméno Radka.Omlouvám se Radko.

36
Lenka
Reagovat

Sluníčko, myslím, že Turbo dieta i další podobné diety nejsou špatné…jen je hrozná jejich cena. Když je někdo líný si vařit, nakupovat, počítat kalorie nebo na to nemá čas…může mu tento systém doručování jídla pomoc. I když lepší je ten systém, kdy každý den doručí čerstvé jídlo.
Já bych uvítala, kdyby mi každý den někdo připravil 5 krabiček s jídlem na celý den, bohužel mě zrazuje ta cena.
Vím o čem mluvím, zhubla jsem 20 kg a příprava jídla mi zabrala hrozně času, teď čas nemám, ale potřebovala bych ještě 10 kg dolů.

37
jaja
Reagovat

Ahoj lidi ikdyž mi je jen 15 tak sem tento první díltřetí série taky viděl a ivča mi přišla sympatikcí amoc jim to přeju s tim ženichem a nemyslim si že by to s tim provázkem bylo na kaeruhraný třeba to tak opravduje si stima šatamy.no a eště chci říct že sem tady byl anposledy večtvrtek zaty dva dny co přibylo komentářu nestačim koukata vceklku to sou zajímavé nazory a drzžim pěsti paní Blbince aby měla hodně štstsí ja jezdim taky rad hodně na in-line bruslích !!!moc držim palce a řeknu vám já měl před dvěma tydny 55kiloje mi patnact pak sem šel an šest dni pracovat do tesca od 14 do22 osumhodin což pulhodinova pauza sem mohl mit no ale byl sem na cely tesco sam!!!!!!tak sem se vubeecnezadtavil jo delal sem uklid pak po sesti dneschsemse vazil amam jen 47 kilo zhubnul sem tedy 8 kilo auz mi padaj pomalu vsechny rifle juinak mam 165 cmtak to je rada pro ty lidi s mirnou nadvahou!

38
dombinka
Reagovat

Ahojky,
chci ce zeptat jestli někdo nezná jméno toho kuchaře co tam s nimi vaří.

Reagovat

dombinka, to není kuchař, ale odborník na stravu Ing. Petr Havlíček, jeho web si můžeš prohlédnout na http://www.petrhavlicek.cz/

40
Anonymní
Reagovat

Ahoj, ten svatební salon je v kladně, myslím Buštěhradský…. http://www.fajnsvatba.cz

41
Jardoslav
Reagovat

to ajda: lepší 150 kg než TUCTOVKA s TUCTOVÝM pohledem na svět.

42
Klubíčko
Reagovat

Ivance přeji, ať se jí podaří shozená kila nenabrat zpátky a co víc- pokračovat a vydržet!!! Před 2 lety jsem měla o 86 kilo, teď mám 65 při výšce 175 a chtěla bych ještě 5 dát dolů ale nejde to. Prostě už chybí vůle. Možná si řeknete, co bych chtěla. No hlavně najít v sobě ještě tu vůli, protože za tu dobu, co se člověk hlídá, už mě to fakt nebaví. Tak bych chtěla poradit, jak ještě zhubnout, když už je člověk zvyklý tvrdě cvičit a tělo si vystačí s málem. Pokud jedenkrát přestřelím, hned se to odrazí na váze.

43
ajda
Reagovat

to Jardoslav – nějak nechápu co tím myslíš!
Jediná má kritika Ivany byla, že má odpor k pohybu a že bez něj bude dál hubnout těžce. Pokud to je tuctový názor a IN je mít 150kg, tvoje věc, pro mě je pohyb roky součástí životního stylu, protože bez něj bych měla asi taky pěknou nadváhu, ne každému je geneticky přáno být štíhlý zadarmo. Takže si stojím za tím a mám to praxí ověřené, že bez pohybu hubnout nelze, nebo lze, ale nezdravě a s následky na svalové hmotě. Jediná dieta a tělo si to navždy pamatuje! To ostatně doktorka i P.Havlíček tvrdí neustále – hubnout tuky, ne svaly! A to pomíjím zdravotní problémy, které nadváha přináší. Ve svém oboru se setkávám i s velmi obézními ženami a občas mě „TUCTOVKU“ zaráží, jak klidně dokáží žít s opruzeninami na těle, s kožními problémy, zápachem potu, moči, neschopné se ohnout zavázat boty atd….ne všechny, ale bohužel je jich dost a spíše mladší ročníky.
Takže klidně budu zřejmě podle tebe TUCTOVKA,ale s vlastními názory a bohužel, mám pocit, že propagace pohybu je spíš výjimka, protože osobně kolem mám spoustu příkladů, kdy si stěžují na kde co, od obezity po bolesti kloubu, ale cvičit nebo plavat jde málokdo. A když to řeknu, tak slyším jen výmluvy na nedostatek času. Taky jsem zaměstnaná, mám rodinu a jde to, jen se musí chtít!
Mimochodem, Ivana je krásná ženská! Až na tu obezitu.

44
ajda
Reagovat

to Klubíčko: asi tě nepotěším, ale metabolismus už máš nastartovaný a dietou rozhozený tak, že se musíš hlídat už na vždy. Je horší váhu držet, než hubnout. A pokud cvičíš, svalová hmota je těžší. Já už dávno rezignovala na vážení, mám jedny rifle, už děsně nemoderní, ale občas je doma vyzkouším, a vidím, jak na tom „špeky“ jsou, nebo nejsou :o))

Reagovat

A to pomíjím zdravotní problémy, které nadváha přináší. Ve svém oboru se setkávám i s velmi obézními ženami a občas mě “TUCTOVKU” zaráží, jak klidně dokáží žít s opruzeninami na těle, s kožními problémy, zápachem potu, moči, neschopné se ohnout zavázat boty atd….ne všechny, ale bohužel je jich dost a spíše mladší ročníky.

ajdo, tohle bych někam tesal, tohle má být ta největší motivace všech, zdravotní problémy. pokud ani pak člověk nic nedělá, je řekl bych ztracený případ. pouze bych doplnil, že z plávání se moc nehubne, ale to jsme tuším rozebírali už u předešlé série :) Jinak i já osobně přemýšlím, zda mám ještě pořád lozit na tu váhu, už více než dva týdny se nemohu dostat pod 92 kg, jak jsi správně psala a říká to i instruktor spinningu, roste mě svalová hmota :)

46
ajda
Reagovat

:o)) VŠICHNI HUBNOUCÍ I NEHUBNOUCÍ! KAŠLETE NA VÁŽENÍ, AKURÁT VÁS STRESUJE! a pak se nacpete od vzteku.
Tak jako třeba i Ivana, jedny „hadry“ jako požadovanou míru a tu si držet. Já mám svoje rifle, hluboko ve skříni, ale jsou tam a občas mě potěší a občas naštvou. Pak se naštvu na sebe, ale kdo dokáže být pořád vzorný a občas nezhřešit, to by nebyl život. Jen se to musí hlídat a nerezignovat. Kila se lepí rychle, dolů se jim nechce. Stačí výkyv v jídelníčku a tělo zadrží trochu vody, bum kilo dvě nahoru a už se hroutíte, takže nevážit, nevážit, nevážit :o))
SUNíčko, vydrž v pohybu a váhu neřeš. Ano plaváním se dokonce dá přibrat, moje vlastní zkušenost. Ale nabereš svaly, klidně kilo nahoru, ale centimetr přes boky dolů! Plavání je spíš relaxace a při správném stylu i rehabilitace. Ztuhlé zádové svaly od sezení u pc máme všichni. A pro obézní je výhodné v tom, že nezatěžuje klouby. Jde o to, protáhnout všechny svaly. Škoda že neukázali detailně cviky na míči, ten je vynikající na celou škálu svalů, hlavně zádových a břišních.
Jinak spinning je silový sport, tam se sice nejdřív dá zhubnout, ale potom se nabírá svalová hmota a hubnutí stagnuje. Instruktor ví své, možná ubrat trochu zátěž, jet víc navolno a spíš na vytrvalost. To se tolik neposiluje. A určitě ti doporučil nějaké doplňky s karnitinem, je to při takovéto zátěži skvělý spalovač. Divím se, že si P.Havlíček nedělá víc reklamy, sám je patron skvělých potr.doplňků, stačí kouknout na jeho stránky.
Já osobně nedám dopustit na L-Karnitin liq. 30000mg , taky ho tam propaguje. Taky je dobré střídat svalové zatížení, necvičit jednostranně, pokud spinning, tak další aktivity na horní polovinu těla.
A vlastní zkušenost – když jsem před lety začala cvičit, tak jsem po plavání, posilovně ,rotopedu, steperu,spinningu atd. nabrala 7kg! Během 1,5 roku. A konfekční velikost o číslo menší. Váha není všechno, už tomu věřím.

Reagovat

SUNíčko, vydrž v pohybu a váhu neřeš.
Děkuji za podporu, už přes 3 měsíce se držím a hodně mě v tom pomáhají kamarádky, které čas od času jen tak naokraj utrousí, že mě to sluší atd. Zkrátka i dobře stavěná holá věta stačí k motivaci :)

Ano plaváním se dokonce dá přibrat, moje vlastní zkušenost. Ale nabereš svaly, klidně kilo nahoru, ale centimetr přes boky dolů! Plavání je spíš relaxace a při správném stylu i rehabilitace. Ztuhlé zádové svaly od sezení u pc máme všichni.

Já zatím v bazénu ladím styl, než že bych honil objemy :)) Protože blbý styl spíše neprospívá, třeba mým krčním svalům. Své o tom ví moje rehabilitační sestra :)

Škoda že neukázali detailně cviky na míči, ten je vynikající na celou škálu svalů, hlavně zádových a břišních.

Souhlasím s tím, že by ve Jste to co jíte měli dávat více instruktáží, jak to správně dělat, klidně z toho udělat svým způsobem speciál, třeba půl hodinový. Zkrátka ten formát si myslím nabízí mnohem více, než v jaké podobě je nám nyní servírován.

Jinak spinning je silový sport, tam se sice nejdřív dá zhubnout, ale potom se nabírá svalová hmota a hubnutí stagnuje. Instruktor ví své, možná ubrat trochu zátěž, jet víc navolno a spíš na vytrvalost.

Nenapsal jsem vše co jsem měl :) Spinning je pouze třešinka na mém běhu za lepší kondicí, hlavním základem je 3x týdně fitness a ano, karnitinu také holduji :)

48
ajda
Reagovat

SUNíčko, teda ty ses hezky rozběhl za novou kondičkou. Tleskám a vydrž, výsledek stojí za to. Nejde jen o hezky formované tělo, to trvá dlouho, ale i třeba vyběhnout schody bez zadýchání v začátcích potěší :o))

A souhlas, pár speciálů v Jste to co jíte by neuškodilo.

Reagovat

ajda, vím, první výsledky lze vidět a jsou motivační, 15 kg dole, ale ta postava a padající kalhoty jsou lepší motivace než váha :) Dnes ráno jsem čirou náhodou narazil na to, jak se k lepší fyzické kondici člověk skutečně nedopracuje Když jsem si to přečetl, zhrozil jsem se. Z toho musí mít člověk nejen hlad, ale musí mu být i blbě.

ajda, jestli máš třeba i nápady, jak o Jste to, co jíte psát lépe na Panáčkovi v RS, určitě tvé náměty přivítám v mém mailu. Díky.

50
ajda
Reagovat

hm, SUníčko, tak z dietky té mladé paní se mi obrací žaludek už při čtení. Přesně takhle rozepsané diety nejsem schopná nikdy dodržovat, o skladbě jídla nemluvím. Rozhodí si akurát celý metabolismus, odvodní se a to bude asi celé, protože potom se hlady zhroutí.
Dívala jsem se na ceny u turbo diety, 9tis., tak z toho mám zase po hladu :o))….můj manžel to komentoval dotazem, zda si umím představit kolik bych za ty prachy mohla sníst uheráku a pršutu, to jsou totiž dobroty, na kterých ulítávám, bez pečiva, jen tak, kdykoli, jakékoli množství a potom čokoládu, vražedná kombinace!

51
mari
Reagovat

Ještě jsem si vzpomněla na jednu věc – nelíbilo se mi ani trochu, jak paní doktorka oslovovala Ivanu „děvče“. Je to její pacientka, jako nemají sestry oslovovat babi, dědo, případně v porodnici mamino, neměla by to dělat ani ona.

52
Anonymní
Reagovat

Nevim proč by nemohla ivanku oslovovat děvče, když jí to nevadí, v porodnici mě také oslovovali maminko, a bylo to náhodou příjemné…..

53
ppp
Reagovat

Zdravím všechny.Jsem učinkujícím v této řadě,když bude někdo chtít ať se zeptá na něco co ho zajímá.Prozradím že většinou na tv nevidíte realitu ale trapné herecké výkony aktérú odvíjející se od scénáře.

54
xxx
Reagovat

ppp ,jéééé ahoj, já jsem také učinkující….prosím ozvi se mi na můj mejl……můj mejl fishmix@seznam.cz

Reagovat

ppp a xxx, budu rád, když pak k danému dílu, který se Vás bude týkat, připojíte svůj pohled na věc. Určitě si jej rádi přečtou mnozí z návštěvníků Panáčka v reality show. Předem mockrát díky, když tak mě můžete kontaktovat na sunicko@centrum.cz

56
jaja
Reagovat

Jka tak na to ooukam docela se nam to tu rozjizdi sem rád že se ozvali ty učinkujici doufam že am reknou nejake pikantnosti ze zakulisi a jejich pohled na vec uz se na to moc tesim!

Reagovat

jaja, oj ty bulváre :)) pikantnosti ze zákulisí :)) ale i já mám radost, že se mě ozvalo pár soutěžících z této třetí řady Jste to, co jíte, jejich pohled na odvysílaný díl bude jistě zajímavým doplněním.

58
učinkující xxx
Reagovat

To já bych náké pikantnosti ze zákulisí měla, hlavně na pani Dr….. hi hi hi :-) :-), ale zatím nic nepovím…možná až můj díl odvysílají, což nebude za dlouho…..

59
jaja
Reagovat

no ja to nemyslim jako bulvar ale treba jak s nima zachazej treba ve vymene manzelek nane rvou at breci hadaj se atd.tak jak je to tu?

60
ppp
Reagovat

Caute hlavne xxx.No neco by se urcite naslo i u mne.

61
učinkující xxx
Reagovat

UŽ SE ZASE TĚŠÍM NA ČTVRTEK V 21.15 NA PRIMĚ, JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍ………

62
muk
Reagovat

Chci se zeptat díl jak tloustnout se opravdu chystá? Nevýte případně kdy. Já bych potřeboval se trochu obalit a rady nejsou pořádně nikde

63
ppp
Reagovat

už se točí

64
Alusha
Reagovat

Nepřijde vám, že toho jídla na jeden týden je nějak moc?

65
xxx
Reagovat

jo přijde.

66
Tominius
Reagovat

Bude k mání i tohle video sím ?

67
Jorga
Reagovat

Taky jsem to propasla a chtela bych to videt. Pokud to nekdo mate, tak to nahodte treba na

68
maruška
Reagovat

je hezká ikdyž má 150kg , je to totiž moje tetička :))

69
Stanislav. Bresovanský
Reagovat

chtel bych rad drzet dietu ale potrebuji poradit kuli zdravotnimu stavu dekuji predem,informace pdam .

70
maruška
Reagovat

kde najdu tento díl ??:…….:))

Přidat komentář