Panáček v reality show

The Moment of Truth: Nejdrsnější gameshow historie?

16. Leden 2008 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

The Moment of Truth Šli byste do televizní soutěže, ve které můžete vyhrát až půl milionu dolarů, kdybyste předem věděli odpovědi na soutěžní otázky? Že prý určitě ano? Myslím, že v tomto případě bych si nebyl tak jistý.

Otázky v nové gameshow The Moment of Truth, která ve středu 23. ledna začíná na americkém FOXu, nejsou vůbec vědomostní… jsou totiž mnohem horší. Představte si, že sedíte před kamerami celostátní televize napojeni na detektor lži, přičemž k vám přijde dvousetkilová dáma a zeptá se vás, zdali cítíte odpor vůči obézním lidem. Pokud neodpovíte pravdu, připojený detektor lež pozná a vy si můžete o výhře nechat jen zdát.

Drsná otázka, říkáte si? Zapomeňte na ni, ta byla jen na úvod. V dalším z celkového počtu 21 hracích kol přijde třeba vaše drahá polovička s otázkou „Podvedl(a) jsi mě někdy?“ nebo „Myslíš, že za pět let budeme stále manželé?“. Skryjete pravdu? Zbytečné – ta stejně vyjde najevo a vy se tím akorát připravíte o hlavní výhru. Odpovíte pravdu? V tom případě se připravte na další otázku – „Obviňujete svého otce, že je to právě on, kdo rozděluje rodinu?“ Ano, toho otce, který na vás s vytřeštěnýma očima hledí z tři metry vzdáleného křesla.

Zapotili jste se, když jste mu řekli pravdu do očí? Tak to se po dalších 17 otázkách, které vás na cestě za půlmilionem čekají, budete ve svém potu koupat, zrudnete jako rak („Měl jste nebo pokoušel jste se někdy o sexuální styk se zvířetem?“) a možná budete i litovat, že jste se do soutěže přihlásili.

Tak co, šli byste do toho? :-)

Videa

Preview 1
Preview 2
Preview 3
Preview 4

Oficiální stránky soutěže, která startuje již ve středu 23. ledna 2008.

Petr

Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Jája
Reagovat

Mazec!! Zdálo se, že lepší gameshow nez Deal or No Deal už nemůže být a přece jenom může..
Už se těším a doufám, že to bude bomba a třeba za rok to bude i u nás třeba na Primě..:))

Reagovat

Nevím, ale mě tahle soutěž přijde právě velmi jednoduchá. Říkal bych jen pravdu a proč? Protože lhaním nic nezískám a navíc když zalžu, tak stejně přiznám pravdu :) Pár dílů bude jistě zajímavých, ale pak už to bude stereotypní, dle mě.

3
TK
Reagovat

to SUNíčko:
Právě říkat pravdu nemusí být zas tak snadné, když se na soutěžícího dívají milióny diváků. Přiznat před manželkou sedící ve studiu, že ji podvedl, může způsobit daleko víc škody než přinese radost z půl miliónu. V kolumbijské verzi této soutěže takhle například jedna soutěžící přiznala, že si objednala vraždu svého manžela…

Takovéto extrémní otázky ale v americké verzi nebudou. Vlastně všichni soutěžící dostanou 50-70 otázek na detektoru už v průběhu castingu, v samotném studiu se moderátor znovu zeptá na 21 z nich.

Když soutěžící zalže, tak ve hře sice končí, ale podle mě je někdy lepší raději zalhat, vymluvit se, že detektor nefungoval správně, protože byl ve studiu před spoustou kamer nervózní, než pak následně doma řešit rozvod s manželkou, přijít o zaměstnání nebo třeba jít na výslech na policii.

Reagovat

TK, na chybu detektoru by stejně nikdo neveřil. Presumpce nevinny, ale kde že, byl bych stejně v jejich očích vinen a je mě jasné, že v castingu nevybírají žádná neviňátka. Fakt by to mohl někdo předělat do české verze a pozvat si tam třeba kněze :))

5
TK
Reagovat

Taky si myslím, že si produkce vybere na castingu jen takové lidi, u kterých bude čekat nějaké dramatické přiznání. Pak ale nechápu lidi, co se tam dobrovolně hlásí, protože už z těch 70 otázek ví, na co se jich ve studiu mohou zeptat a co pak může vyplavat na povrch. Jestli jim to za tu výhru bude stát za to.

Tahle gameshow se vysílala už ve 23 zemích, bylo by zajímavé, kdyby se objevila u nás. Hlavně bych tam pozval naše politiky, to bysme se dozvěděli zajímavé věci. Hned by se to tu krásně pročistilo. Nač několik měsíců probírat v novinách, jestli někdo ukládá peníze v bance, stačí pět minut u televizního detektoru a je to.

Reagovat

TK, zvláštní, že s kolegou nás jako první také napadli naši politici :)) Do roku 2010 by se toho mohl někdo z našich celoplošných či digiTV ujmout.

7
TK
Reagovat

To je sice pěkný nápad, ale žádní politici by stejně na detektor nikdy nešli, protože by jejich kariéra skončila po pár sekundách.

Reagovat

TK, jasně že, ale takový Čunek … vzal jste úplatek? Jste rasista? Jste demagog? :)

9
TK
Reagovat

Tak v tomhle případě jsou snad odpovědi jasné i bez detektoru :)

Ale oč zajímavější by třeba byly nedělní Otázky Václava Moravce, kdyby se za diskutujícím politikem pokaždé rozsvěcoval velký červený nápis LŽE, podle výsledku měření polygrafu. Tak by se v tom diváci snadno orientovali…

Reagovat

To by měl Václav Moravec (mimichodem – kámošův strejda :) ve svém pořadu prázdno. :-)

11
Pattrick
Reagovat

Velmi povedený nápad, ale tak obyčejná show, že bych ji snad vymyslel i já :) .. Né, nápad se cení a mohlo by to být zajímavé

12
Justas
Reagovat

No, vzhledem k tomu, že na rozdíl od Milionáře tam nejsou „záchranné body“, ale až do poslední otázky lze přijít o všechno, existuje pro provozovatele jednoduchý postup: ke konci výrazně zvyšovat pravděpodobnost falešného obvinění z nepravdy. Potom se dá říct, že „to detektor“… Občas někoho nechat projít, ale většinu raději utopit.

13
Britt
Reagovat

Tím, že jim řeknou fakt otázky dopředu, tak jim hodně pomůžou. Kdybych od castingu věděla, co mě čeká, tak bych se předem všem, který by se o mě měli dozvědět něco, co by radši nevěděli, omluvila, vysvětlila jim, že mě to mrzí a mrtě keců okolo. Navíc takhle je to fakt jen o tom, co je člověk schopen přiznat druhejm. Větší legrace by byla, kdyby šlo taky o to, jak moc vlastně člověk zná sám sebe, jestli to, co si myslí, že si myslí, jsou jen naučený pochody nebo opravdický přesvědčení. Třeba jako ta ženská, co přiznala dost strašný věci a pak vyletěla na otázce „myslíte si, že jste dobrý člověk“, na kterou odpověděla ano…

14
Britt
Reagovat

To je škoda, že jim řeknou otázky předem. Takhle je to jen o tom šťourat se lidem do soukromí. Kdyby lidi nevěděli, na co se jich zeptají, byla by legrace pozorovat je, jak poznávají sami sebe…to by ale potřebovali záchytný body jako v milionáři:)

Přidat komentář