Panáček v reality show

Hitparáda výkonů: Gabriela Gunčíková a její výkonografie

18. Leden 2013 | napsal(a): | reality show: reality show obecně, SuperStar 2020

Už od neděle víme, že vítězkou Hitparády výkonů se stala stříbrná SuperStar 2011 Gábina Gunčíková. Jako bonus pro její fanoušky, mezi které se sám řadím, jsem jako odměnu za to, že tak pilně hlasovali v anketě, připravil kompletní přehlídku všech jejích vystoupení ze soutěže a k tomu i nějaké bonusy (včetně medailonků). A vzhledem k tomu, že ke druhé federální SuperStar jsem již rekapy psal, tak si zároveň v retrospektivě můžete připomenout, jak jsem který její výkon před dvěma lety hodnotil.

Casting

Moje hodnocení z 28.2.2011:

Gabriela Gunčíková je zatím rozhodně nejhezčí ze všech postupujících a navíc ukázala, že má opravdu velmi silný hlas a zajímavý syrový rockově-punkový projev, který s vizuálem křehké blondýnky dost kontrastuje, což mi ale vůbec nevadí, protože já mám kontrasty rád.

Divadlo, díl první

Moje hodnocení z 13.3.2011:

Simona Fecková a Gabriela Gunčíková, které už od castingu tvoří společně s Dorotou Dragulovou silnou trojici ženských favoritek, v prvním rozstřelu potvrdily své kvality a bez problémů postoupily dál.

Moje hodnocení z 13.3.2011:

Z výše zmiňované silné čtyřky favoritek si svou vysoko posazenou laťku podržely Dorota, Simona a Alžběta, klopýtla jen Gábina, která ztratila melodii a znejistila tím i Juraje Tatára, který stejně jako předloni soutěžící doprovázel na klavír. Porota ji však toto zaváhání odpustila, a tak se s Gábinou uvidíme i nadále.

Divadlo, díl druhý (kvartet)

Moje hodnocení z 14.3.2011:

Skupina That´s The Feel přišla na pódium se zpívajícím pštrosem, kterého řídil Jan Ráček. Všechny tři pány však v této skupině absolutně převálcovala Gábina Gunčíková, která podle mě podala dnes vůbec nejlepší výkon, čímž se rehabilitovala za své zaváhání v sólové písni.

Dlouhá cesta (postup Gábiny do semifinále)

Moje hodnocení z 15.3.2011:

Do této krásné blondýnky by nikdo na první pohled neřekl, že se v ní skrývá tak silný rockový hlas a že dokáže dát do zpěvu takové množství energie. A právě tento kontrast je na Gábině tak strašně zajímavý, protože zatímco rockerky minulých SuperStar Bára Zemanová a Leona Šenková odpovídaly představě, jak má rockerka vypadat, Gábina toto dogma absolutně popírá. Je natolik výrazný typ, že by ji finále nemělo minout. Jen se trochu obávám, jak zvládne i jiné žánry než je rock. Ale třeba What A Feeling, kterou zpívala v kvartetu, zvládla na výbornou a to je čistokrevná popina, takže nás ještě určitě může překvapit.

1. semifinále (19.3.2011)

medailonek:

Alone od Heart v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 20.3.2011:

Ona neblaze proslulá první pozice vyšla na Gábinu. Doufám však, že ji nebude osudná, protože mezi děvčaty patří k nevýraznějším a nejlepším. Jinak předvedla svůj vysoký standard a nic se jí nedalo výrazně vytknout, ani muzeální výběr písně, který vzhledem k tomu, že zpívala jen s klavírem, chápu. Její chraplák ve výškách je zkrátka jedinečný a nezaměnitelný (a na rozdíl od Rytmuse si nemyslím, že je nepřirozený).

2. semifinále (27.3.2011)

medailonek:

Love Hurts od Nazareth v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 28.3.2011:

I když se to už podle videa na youtube dalo čekat, tohle byl zcela jednoznačně nejlepší výkon večera a podle mě i zatím nejlepší z celé soutěže. Gábina předvedla brilantní práci s hlasem a její chraplák v této písni opravdu zaperlil naplno. Rozhodně to byla minimálně o třídu lepší verze této písně, než jakou v ČHS3 předvedl David Spilka, a minimálně o deset tříd než přeslazená a přiteplená verze Tomáše Savky z ČHS1. Absolutní TOUCHDOWN.

3. semifinále (2.4.2011)

medailonek:

Send Me An Angel od Scorpions v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 3.4.2011:

Přátelé, tahle holka je absolutně neuvěřitelná. Po minulém touchdownu s Nazareth to vypadalo, že to už lepší být nemůže. A věřte nebo ne, Gábina svůj minulotýdenní triumf ještě překonala. Tentokrát předvedla i výbornou dynamiku, kterou u fortissimové Love Hurts až tak předvést nemohla. A svého pověstného chrapláku tentokrát použila jen jako koření v těch nejvyšších místech. Nevím, jestli Gábina celou soutěž vyhraje, ale pro mě je v současnosti zcela jednoznačným Top 1 této řady SuperStar.

1. finále (10.4.2011)

medailonek:

U + Ur Hand od Pink v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 11.4.2011:

Po dvou touchdownech z minulých kol byl tohle sice drobný ústup ze slávy, ale jinak to byl pořád výborný výkon. Sloky byly pravda trochu nevýrazné, za což může spíš píseň než Gábina, ale v refrénu to Gábina výborně rozbalila a šla z toho obrovská porce energie. A stejně jako u Simony musím pochválit kostým, ve kterém byla Gábina neuvěřitelně sexy.

2. finále (17.4.2011)

medailonek:

Země vzdálená od BSP v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 18.4.2011:

Gábina tentokrát zůstala lehce za očekáváním a vyložený touchdown to nebyl, přesto se však v mém žebříčku opět zařadila do čela pelotonu. Sloky byly trochu nevýrazné, i když rozhodně ne špatné, ale výšky byly absolutně excelentní. Gábina má v tuto chvíli našlápnuto ze všech soutěžících k vítězství nejlépe, tak doufejme, že si to v příštích kolech nepokazí, protože ze všech soutěžících pro mě zcela jednoznačně odpovídá pojmu SuperStar.

3. finále (24.4.2011)

medailonek:

Firework od Katy Perry v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 25.4.2011:

Tohle bylo asi nejslabší Gábinino vystoupení v soutěži, což ale z velké části přikládám nemoci, která se podepsala tentokrát na jejích výškách, ve kterých byla Gábina za celou soutěž poprvé poněkud nejistá. Hloubky naopak tentokrát zvládla paradoxně lépe než jindy. O pohybové stránce se moc mluvit nedá. Ve slabotě tohoto kola ale Gábina pořád patřila k nejlepším a snad jako jediná překonala handicap nevalné kvality originálu.

4. finále (1.5.2011)

medailonek:

I Don´t Want To Miss A Thing od Aerosmith v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 2.5.2011:

Gábina v tomto večeru potvrdila nejen své zpěvácké kvality, ale dala výrazně vyniknout i svému sex-appealu. Nejdřív jsme ji v medailonku mohli vidět v plavkách a při masáži, při čemž si nejeden bernardýnek určitě zaslintal, a při vystoupení jsme se mohli pokochat pohledem na její pupík. Ale teď k výkonu. Tohle byl Gábiny vysoký standard, ve slokách byla mírně nejistá, ale jakmile se dostala nahoru, tak byla skvělá jako vždycky. Na to nejlepší od ní jsme si však museli ještě počkat až na samotný konec přenosu.

The Final Countdown od Europe v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 2.5.2011:

Absolutní bomba a jednoznačný vrchol večera. Gábině tato rocková hymna sedla jako ona pověstná na hrnec a líbila se mi v ní ještě víc než Vlasta Horváth, protože díky chrapláku bylo její podání modernější a syrovější. Gábina navíc vyvrátila svou pověst „ledové královny“ a na pódiu to pořádně rozjela. Tímto výkonem Gábina ještě více posílila své šance na celkové vítězství. TOUCHDOWN!!!

5. finále (8.5.2011)

1. medailonek:

Lásko má já stůňu od Heleny Vondráčkové v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 9.5.2011:

Tohle sice evidentně nebyl Gábiny šálek čaje, ale i tak se mi její rockovější podání této profláklé kantilény celkem líbilo. Chtělo to možná jen místy výrazově oživit, aby to nepůsobilo tak monotónně, ale jinak se Gábina nemá za co stydět, i když už měla i mnohem lepší výkony. Ale opět jí to setsakramentsky slušelo.

2. medailonek:

Cose Della Vita od Erose Ramazzottiho a Tiny Turner v podání Gábiny a Lukáše:

Moje hodnocení z 9.5.2011:

Paráda! Takhle to má vypadat, když se sejdou dva výborní zpěváci, kteří jsou rockového založení a navíc oba i ideální typy (tzn. krásná ženská a pořádný chlap). Gábina s Lukášem se v duetu výborně doplňovali a oba zvládli svoje party na jedničku. A Lukáš mi přivodil příjemné déja vu, když si klekl na kolena a políbil Gábině ruku, to jsem si okamžitě vzpomněl na památný duet Martiny Šindlerové a Tomáše Bezdedy ze SHS1, který mi vždy spolehlivě vyloudil na tváři spokojený hovězí úsměv. Pro mě jednoznačný vrchol večera a já jen pevně doufám, že si tento touchdown zopakujeme i v superfinále, kde by tento Královský pár soutěže neměl chybět v kompletním složení.

6. finále (15.5.2011)

1. medailonek:

Amerika od Lucie v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 16.5.2011:

Tady se s mnohými neshodnu, mně Gábinino podání tohoto megahitu nepřišlo vůbec špatné. Sice to byl na její možnosti jen průměr, na chvíli jí vypadl text a ve výškách měla trochu problémy, ale jinak to rozhodně byl příjemný a kompaktní výkon, ve kterém navíc Gábina skvěle prodala svoji barvu hlasu v méně vypjaté poloze. Bod musím samozřejmě přidat i za ohromující výstřih.

2. medailonek:

Čaba neblázni od Elánu v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 16.5.2011:

Přesně jak jsem očekával, tato vypalovačka sedla Gábině jak ona pověstná na hrnec. Sice to byl jen její vysoký standard a Petera Cmoríka nepokořila, ale přesto to byl výborný výkon, kterému za sebe až na výpadek textu (což se v tomto kole nestalo poprvé) nemám co vytknout.

7. finále (22.5.2011)

1. medailonek:

Lay All Your Love On Me od Abby v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 23.5.2011:

Gábina předvedla rockovější verzi, kterou hraje s kapelou na koncertech a přiblížila se tak spíš verzi od skupiny Avantasia. Jinak souhlasím s Paľem Haberou, že sloky byly vynikající, ale v refrénech ta dlouhá ó zněla trochu hučivě. Jinak to byla ale rozhodně nejlepší ABBA.

2. medailonek:

Who Wants To Live Forever od Queen v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 23.5.2011:

Nádhera. Gábina poprvé ukázala, že umí být i něžná, a i přestože na začátku bylo pár drobných zaváhání, tak v tomto výkonu bylo obrovské srdce. Skvěle si pohrála s dynamikou písně, přesně tak, jak to tato píseň vyžaduje, něžné pasáže dala velmi citlivě, ve středech předvedla nádhernou barvu hlasu a výšky napálila tradičně výborně. Musím se přiznat, že jsem u Gábinina výkonu měl slzy v očích a zimomriavky po celém těle. Jednoznačný vrchol večera.

8. finále (29.5.2011)

1. medailonek:

Atlantida od Mekyho Žbirky v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 30.5.2011:

Z Gábininých vystoupení v tomto kole mě toto oslovilo nejméně. Sloky mi přišly poněkud tvrdé a monotónní, i když na druhou stranu v nich Gábina dobře prodala svou barvu hlasu. Refrén byl o dost lepší, i když to byl takový Gábiny standard. Rozhodně to nebyl žádný průšvih, ale její následující dvě vystoupení mě zaujala víc.

2. medailonek:

Listen To Your Heart od Roxette v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 30.5.2011:

Jak už jsem psal ve svém sobotním odhadu, tuto píseň ve třetí české SuperStar neuvěřitelně zprasila Karolína Pavlíková. Gábina této písní nejen napravila reputaci, ale předvedla zde velmi širokou škálu poloh a ukázala, jak dokáže zpěvácky růst. Úplná bomba to sice nebyla, ale velmi kvalitní a příjemný výkon to byl určitě. A pánové, ruku na srdce, kolika z nás při pohledu na Gábiny výstřih ukápla slina? Mně ano a určitě nebyla jen jedna.

3. medailonek:

We Don´t Need Another Hero od Tiny Turner v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 30.5.2011:

Ovšem tohle byl vrchol večera. Tady Gábina zvlášť ve sloce ukázala zcela nové hlasové barvy, jaké jsme u ní dosud zaslechnout nemohli. Refrén pak už napálila naprosto skvěle, přesně tak, jak to má ve zvyku. Tohle byl naprosto dokonalý výkon, kterém se nedalo absolutně nic vytknout. Gábinu by superfinále nemělo v žádném případě minout, protože opravdová SuperStar se neobjevuje každý den a Gábina jí stoprocentně je.

Grandfinále (5.6.2011)

1. medailonek:

Livin´ On A Prayer od Bon Jovi v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 6.6.2011:

Tohle byl takový Gábiny standard. Hloubky byly slabší a bylo cítit, že v nich je Gábina na doraz, výšky jsou však její silnou zbraní a i v této písni je opět skvěle zužitkovala. To nejlepší ovšem Gábina přinesla až ve druhém kole.

2. medailonek:

Jednoho dne se vrátíš od Věry Špinarové v podání Gábiny:

Moje hodnocení z 6.6.2011:

Ve svém sobotním odhadu výkonů jsem psal, že tohle je nevíce neodhadnutelné, může to skončit průšvihem, ale i touchdownem. Nakonec naštěstí došlo na tu druhou možnost a Gábina s touto „kládou klád“ vyloženě zazářila. Úvodní sloku a první refrén pojala tak něžně, jak jsme to od ní v této soutěži dosud neslyšeli. Ve druhé polovině to už pak rozbalila naplno. Těžko srovnávat s famózní Věrou Špinarovou, tohle byla prostě osobitá verze, úplně jiná než originál. Jednoznačně nejlepší vystoupení večera.

3. medailonek:

The Final Countdown od Europe v podání Gábiny podruhé:

Moje hodnocení z 6.6.2011:

Tady není vůbec co řešit. Gábina to dala skvěle už napoprvé a zrovna tak tomu bylo i včera. Sice to oproti prvnímu vstoupení nebylo ničím nové, ale i přesto za tímto svým touchdownem z rockového kola nezaostala ani o píď.

You´re The One That I Want z Pomády v podání Gábiny a Lukáše:

Moje hodnocení z 6.6.2011:

Původně ohlášená byla sice skladba Grease, která zní v úvodů Pomády, ale nakonec nám Lukáš a Gábina zazpívali duet dvou hlavních protagonistů, který naopak zní až v samém závěru muzikálu. Jejich vystoupení bylo hodně vzaté přes kopírák notoricky známého originálu, ale přesto to bylo výborné číslo. Sice to o chlup zaostalo za podáním Viki Matušovové a Martina Filáka z Elán je Elán, ale zase to bylo lepší, než jak to v Robinu Hoodovi podali Radka Pavlovčinová a Laco Hudec, který zde předvedl maximální míru „bobešovitosti“.

Double bonus:

Vedle všech touchdownů, které Gábina v soutěži předvedla, je nutné si připomenout i její dosavadní počínání na sólové dráze. A jak jinak bychom to mohli lépe udělat než oběma dosud vyšlými singly, který však pochází každý z jiného alba. Ten první Zůstanu napořád pochází z debutového alba Dvojí tvář a Gábina k němu natočila lechtivý videoklip, při němž si nejeden bernardýnek určitě rád zaslintá. Bohužel je však na této písni a potažmo na celém debutovém albu znát, že bylo použito velmi horké jehly.

To druhý singl Černý anděl, který je předzvěstí druhého alba, je zcela jiná káva a dává velkou naději, že by druhé album mohlo být opravdu rockové a výrazně lepší než to první. To se ostatně dozvíme už na jaře. Kéž by se tedy kariéra Gábiny vyvíjela už jen tím, správným směrem, protože zpěvačka jejího formátu, která se dá s klidným svědomím označit za komplexní SuperStar, se nerodí každý den.

Tak a to už je opravdu vše z Hitparády výkonů. Věřím, že jsem tímto maratónem udělal radost nejen Gunčíkovcům (které zvláště tento článek určitě potěšil dvojnásob), ale i fanouškům jiných soutěžících. Na závěr si můžeme jen přát, abychom se skvělých výkonů dočkávali v našich zpěváckých a talentových soutěžích i nadále. Třeba už v SuperStar 2013, která na Nově startuje už za necelý měsíc.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně, SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
DJ Vlado
Reagovat

U Alone, Love Hurts a U + Ur Hand bohužel na youtube nejsou kompletní videa, proto jsem sáhl pouze po zvukovém záznamu doplněném fotkami :-)

2
yeey
Reagovat

napada me to samy jako pri Hlasu…. nikdo tak dobrej v Superstar 2013 nebude, co? :-/

(ale clanek super dik :D)

3
Anta
Reagovat

2 yeey – nemůžu nic jiného než souhlasit :)

4
zDENO
Reagovat

No teda, Vlado, dobrá práce !

5
Anta
Reagovat

DJ Vlado – díky za článek :)
Já si vlastně spíše připoměla tvá hodnocení než Gabčiny výkony, páč ty mám stále v paměti :)

6
yeey
Reagovat

5 ja si taky samozrejme Gabininy vykony pamatuju, ale stejnak sem se tady na clanku docela seeknul, hlavne u tech vykonu, ktery nejsou vnimany jako Gabininy nejvetsi touchdowny…. zrovna se ujizdim na poslednim dvojrefrenu Listen to your heart – aaaaa genialni! (i kapela)

7
Anta
Reagovat

6 yeey – seš si jistej, že ujíždíš jen na zpěvu a kapele ? :D

8
yeey
Reagovat

7 tak ja mysim, ze zminovat u Gabiny pokazdy vzhled by bylo noseni drivi do lesa :-)) i kdyz zrovna tady…:D

9
Anta
Reagovat

8 yeey – no jasně :) zmiňovala jsem to právě díky těm modrým šatičkám, dělaly divy (s pánskou částí) tenkrát a dělají i teď :D

10
yeey
Reagovat

Cus, aktualne od Gabiny z fcb…

“ A zítra nahrávat první věc z nové desky 2013 do studia …:) Konečně serem na popík..:D :D Doufám že mi to schvalujete..:D“

..a…

‚Padly tu nějaké otázky ohledně nového CD a singlu..tak ať jste informovaní :) Původně měl singl i s klipem vyjet už na podzim, jenže nastal menší rozpor s vydavatelstvím, který se musel vyřešit.

Slibuji. že Černýho anděla tu budete mít co nevidět :)) Desku chystáme na jaře a máte se na co těšit, mám příležitost dělat to, co umím nejlíp a to je pořádný rokec. :P Dneska jsme nahráli krásnou baladku :)) Zní to skvělě…
Hodím sem brzo nějaký sestříh videí ze studia :*

Vaše Gunča“

tak snad uz brzy a snad Gabina prijde neco predstavit i do Superstar!

11
Anta
Reagovat

10 yeey – super :)

12
Jai Kudo
Reagovat

Díky za povzbudivá slova, Gabča je teď potřebuje víc, než kdy jindy…Kdo má zájem mrkněte na její FB profil:
https://www.facebook.com/pages/Gabriela-Gun%C4%8D%C3%ADkov%C3%A1/189702687731712
Píše tam opravdu sama, žádný fake….
A Černý anděl na CD nebude, snad se povede vypustit ho konečně jako klip…..

Přidat komentář